- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz
solfilo #19265 üzenetére
Az van tervben, csak bontom a mITX gépemet (is), amiben meg 5600K van és felvetődött, mivel icipicit gyorsabb és ha még terhelés nélkül le is kapcsolódna a VGA, az se lenne rossz egy darabig. Szóval a csara kár adott lenne, csak épp ételme nem.
Nem is a Crossfire érdekelne, hanem, hogy terhelés hiányában a VGA helyett az APU kezd-e dolgozni, ezzel lekapcsolva a VGA-t.
-
Lesliegold
tag
válasz
solfilo #19248 üzenetére
Marad a platform, teljes csere a 100k-t súrolná és játékok terén nem nyernék annyit amit szeretnék. Egyértelmű ajánlás volt a másik topikban, hogy egy GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5-t a 7870 mellé (ezt ki is tudja hajtani) és többet nyerek vele játék terén, mint a teljes platformváltással Ryzen 5 2400-ra.
Ryzen 5 2400 a A10-7870 hez képest + 60% CPU és 2X GPU, míg a 1050-es diszkrét kb 4X GPU növekedés és csak 40K-ba kerül. (Ryzen 5 2400 GPU egy 1030-as diszkrétnek felel meg)
-
Kreash
aktív tag
válasz
solfilo #19234 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Az lehetséges, hogy nem a 100wattal van baja, hanem csak azzal, hogy nem támogatja a procit ?
Mert most néztem másik lapot a konfighoz, fm2+osat( ha jol tudom ezekbe is belemegy a sima fm2 ), és legalábbis az asrock termékeknél ezt láttam: Supports Socket FM2+ 95W / FM2 100W processors
De a support listbe benne van a 6600k .
Pl.: http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M%20Extreme4+%20R2.0/#CPU -
Dan-szan
senior tag
válasz
solfilo #19216 üzenetére
Szia!
Egy Asus F2A85-V lapom van és a listán ott van az X4 760K is. Miután úgyis külön vga a terv ( jelenleg egy Ati Radeon HD 5830 Extrem van ) gondolom akkor ezt érdemes inkább keresnem az APU procikkal szemben ?
-
-
-
-
csongi
veterán
válasz
solfilo #19125 üzenetére
Az alaplap 20k egy elfogadhato, 320 de jobb lenne a350, ha cpu valtas van.
Nem tudom mit fognak menni AM4 Foglaltba az Athlonok, de szerintem nem lesz nagy elore lepes az FM2+ hoz kepest..
Ha csak ki nem jonnek x6 os verzioval. Itt nem lesz akkora elore lepes mint a Ryzeneknel, ugy gondolom.
De tesztek utan kiderul. Most ugy erzem, mire ertelmes AM 4 foglaltba elfogadhato aru es teljesitmenyu APU vagy R3 kijon, az meg egy ev.
Most par ezer forint raforditasaval egy 860K 4-4.2Ghz en jaratva, mar elmenne meg egy evet.
Aztan meg ugyis VGA csere es tarsai. Addig az arak is finomodnak.
De lehet rosszul gondolom. -
Bander78
tag
válasz
solfilo #19104 üzenetére
720p-ben minden a minimumra butítva 20-30 fps, még éppen elmegy de így nem nagy élmény. (Ami érdekes, hogy teljes képernyőn nem tölti ki a hasonló képarányú fullhd monitort, alul-felül fekete sávot mutat - mintha nem 16:9 lenne az arány. Ezért inkább más felbontással néztem.)
-
-
senki66
senior tag
válasz
solfilo #19026 üzenetére
A Ryzen 1400 kb 60k, lap hozzá 25-30, ja és DDR3-as memóriáim vannak, azt is cserélni kellene, ez így egyszerre nagyon sok, egyenként meg nem lehet cserélni, mert mindent egyszerre kell, Rövidtávon a húzással ~ hány százalékos teljesítmény növekedést lehetne elérni és milyen hűtővel?
-
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
solfilo #18950 üzenetére
Na ja de ezek milyen karik ? rx 480, 1060 egy egész kategóriával erősebb mint az előbb felsoroltak. De komolyan végeredményben nem tökmindegy hogy 50 vagy 80 fps ? Én személy szerint max akkor fizetnék jóval többet egy CPU-ért, ha a játszhatóság rovására menne a differencia. Fallout 4ben ugyanilyen beállításokkal kivétel AA (nálam off) nálam is 50-60-as átlagok vannak, csak nekem az egész gépem volt annyiba mint ott egy VGA.
Amúgy meg ja, ha elindítok egy small FFT-t akkor hirtelen minden játék CPU limitessé válik
-
VinoRosso
veterán
válasz
solfilo #18948 üzenetére
Nem, nincs FPS növekedés, megnéztem, 3 Ghznél VGA limitem van, ha húzok a kártyán akkor olyan 3,3-3,4-nél. De egyébként amíg 40--60 FPS-t produkál a gép, addig az sem érdekelne, ha nem hajtaná ki. A proci lappal együtt volt 15k, értelmetlen lenne több pénzért erősebb procit tenni a kártya alá.
Egyébként van egy GTX 760-om is ami hasonló kaliber, az allatt egy Xeon 5460 van (Q9670) 3,5-nél az is kipadlózza a kártyát (vannak tesztek is ha megnézed a hirdetéseimet, de ide nem linkelhetem be). Ez az egész "kihajtsa e ?" (vagy ki e hajcsa ?) mítosz a legtöbb esetben csak marketing, hogy valamivel eladják az új cuccokat. Mondjuk kicsit magam ellen beszélek, mert ha senki nem vesz újat, akkor én nem tudom megvenni olcsón a használtat
-
VinoRosso
veterán
válasz
solfilo #18946 üzenetére
Minek tuningolni hozzá ? Egy 3670k-t használok egy GTX 670-el, amelyik erősebb mint a felsoroltak, 3Ghz-re tuningolva minden simán játszható fullhdben, 3300-3400 körül az 1150re húzott kártyát is maxra pörgeti.
VGA-hoz először tudni kéne, hogy milyen áron keres és hogy jó e a használt vagy új kell. A felsoroltak közül én nem vennék egyet se normál piaci áron akár használt akár új.Használtan 750 helyett 560 Ti 2G 18-ért, 750 Ti helyett olyan 23k körül 7850 2G, vagy 26 körül 7870, 370 helyett 28-ért 660 Ti, rx 460 helyett meg 950 38-40k körül.
Ha esetleg opció egy nagyobb táp akkor 280x 45k-ért nagyon megéri. -
-
Hannibhál
őstag
válasz
solfilo #18935 üzenetére
Persze alapból azt választanám csak azt néztem h a keretemből max a8-7600 jönne ki 1866os memóriákkal míg használtan jó áron tudnék szerezni a10-5800k-t ssdvel meg 2400mhzes ramkittel, ami azt néztem gpuba sincs lemaradva tőle max 10-15%al amit meg tuninggal be tudnék hozni csak ugye az egész a gta5töl függ h mennyire megy rajta
-
VinoRosso
veterán
válasz
solfilo #18911 üzenetére
Azért köszi. Amúgy ezeknél az AMD APU-knál van valami trükkje a tuningnak ? Már egy minimális oc-vel is gondom akadt, és nem tudok rájönni mi lehet(10 éve nem volt AMD-m) . 2,7-ről 3k-ra toltam a procit feszemelés nélkül (elvileg mennie kéne) prime-al stresszelve elmegy akár órákig is,viszont ha leállítom a tesztet elszáll mint a győzelmi zászló. Nem állítottam semmit csak a CPU szorzót 27-ről 30-ra.
Azt észrevettem, hogy amikor lelőttem a tesztet hirtelen dropolt 1,4-ről 1.0 voltra a vcore. Ki kéne kapcsolnom az LLC-t vagy az QnQ-t ? -
dzsoke2
tag
válasz
solfilo #18784 üzenetére
Igen,elsősorban én is használtra gondoltam,de alaplap alig akad használtan.15 k-ért néztem fm2+ os alaplapot(asrock)nem fog fájni az olcsó húsnak...?
a8 vagy a10-es aput venni..?Azt hiszem megfogadom a tanácsot
Köszönöm szépen,hasonló volt nekem is a véleményem,de milött beleugrok a mélyvízbe inkább jobb körültekinteni. -
dzsoke2
tag
válasz
solfilo #18781 üzenetére
Köszönöm a választ.Minnél többet olvastam,minél jobban belemélyedtem a témába annál jobban összezavarodtam
Az lenne kérdésem milyen alaplap+aput ajánlanátok max 25-30000ft ért ami azért türhető használatot biztosit?
Jelenleg 280 wattos foxconnos tápom van.Azt is cseréljem? -
Motaba78
addikt
válasz
solfilo #18718 üzenetére
Ez így van, de ha ssd-n a rendszer, akkor oprendszer szinten nem igazán észrevehető a különbség.
Otthoni szinten meg elegendő az apu-s megoldás is. (Nem hardcore játékos, és melós videovágás szinten értem)Tudom mert mindkettő van.
HTPC AMD A10-6700 8GB RAM SSD
Melós Intel I7-4790 16GB RAM SSD -
Lajos8721
csendes tag
válasz
solfilo #18711 üzenetére
Sztem akinek van egy a10 5800k-ja (mint nekem is) annak ha nagyobb teljesitmény kell nem érdemes továbbra is amd fronton maradni,mivel az amd cpu-k tejesitménye vajmi keveset lép előre,inkább igd-ben erösödnek számottevően,,akinek nyers mag/szál erő kell annak intel a nyerő (külön vga-s megoldásban) de én még nyúzom a jóöreg a10-et
-
KIA Ceed
tag
válasz
solfilo #18705 üzenetére
Egyenlőre win7/64 fut a fiam gépén, és eddig is minden játék elfutott rajta neki az A6-6400-al. 2X4Giga DDR3 1600 van a gépben. A karácsonyi fejlesztés nem azért volt, mintha bármi is akadozott volna nála, hanem előre tekintünk, ha már pénzt adtunk ki, ne várjuk meg míg valami akadni fog, mikor az osztálytársakkal / haverokkal hálózatban kéne játszania.
11 éves és jelenleg a max játék a TF2 és Portal 2, amihez az A6-6400 is bőven sok. Természetesen tudom, hogy most felsőbb tagozatosként ugrik majd meg, hogy jöjjenek a komoly játékok iránti igények. A monitor/felbontás terén is tökéletesen elég neki az 1280*1024. Esetleg elgondolkodtam, hogy jön majd a névnapja május körül, akkor a DDR3 1600-asok cserélődjenek DDR3 2133-ra, és akkor megint adtunk a teljesítményhez? Melyik lenne a jó DDR3 2133 nekünk? Úgyértem mi a fontos azon kívüll, hogz DAULban menjenek, lehetőleg KIT-ben véve, pl a késleltetés? Köszi! -
Tyler8
tag
válasz
solfilo #18687 üzenetére
A Crimson driver egy bugos vacak. Remélem nem gondolja majd senki, hogy fel kéne tennie.
Közben már egy ideje megtaláltam a megoldást. Hátha valakinek még hasznára lesz. A többi ASUS FM2+-os lapoknál is láttam hasonlót, így ezt érdemes lehet észben tartani. A harmadik kijelzőnél D-SUB-ra vagy kényszerítve gyakorlatilag.
-
Tyler8
tag
válasz
solfilo #18681 üzenetére
Leírtam az első hsz-ben, de monitor (DVI), TV (HDMI) és egy sima kiterjesztés.
Ha beállítom az UEFI-ben, hogy DVI, akkor csak a monitort ismeri fel, ha Auto/HDMI akkor csak a TV-t. Feltöltöttem pár képet is: [link].
(#18680) Gézengúz A WIN + P csak hozzáad egy VGA kimenetet, amit nem lehet semmire használni. (Mint ahogy a képeken látszik is.)
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
solfilo #18630 üzenetére
Igen, kicsit elbizonyotalanodtam, hogy mégsem lenne ez akkora fejlődés. Mondjuk a D3-al most még ellennék a laptopon, de az Overwatch és Heroes of the Storm már kicsit keményebb dió. Az a baj, hogy érzem, hogy előbb-utóbb célszerű volna visszaváltani asztali PC-re, csak kérdés mikor és mire... Most még ki tudnám használni a HD 5750 teljesítményét, aztán nyílván azt is cserélném valamire idővel (valószínűleg valami budget használt VGA-ra). Az ilyen dilemmák miatt hagytam fel anno a PC fejlesztgetéssel.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
solfilo #18626 üzenetére
Köszi, a benchmark valahogy nem jutott eszembe (ritkán kell gépfejlesztős kérdéseken gondolkoznom
). A notis teljesítménnyel nagyjából tisztában vagyok (a dual graphics szívással is
), innen mennék vissza desktopra. Csak casual Blizzard játékokkal játszom, Diablo 3-ra és Overwatchra szeretném felkészíteni a konfigom és mivel notin pl. a Hereos of the Storm csak alacsony beálltásokkal futott (ott is néha beakadt csatajelentektnél), ezért merült fel a kérdés.
-
Lesliegold
tag
válasz
solfilo #18604 üzenetére
A lap elvileg tudja. (Gigabyte F2A88XM-HD3) A memória 1600-as, az egy későbbi fejlesztés során lesz cserélve.
Igazándiból az általad javasoltak nem alternatívák. Ha maradunk az APU-nál, akkor azt veszem, ami jelenleg a csúcs. Ha nem mert azt mondjátok pl. ki lehet hozni egy R7-240 + valamilyen 4 magos prociból jobbat ezen az áron. (Én nem találtam ilyen kombót, egyenlőre nálam az APU nyer)
Egyébként a 7870-ben lévő videó részt egy R7-240- körülinek kell saccolni, vagy attól kevesebb? Köszi!
-
Zsooo
csendes tag
válasz
solfilo #18596 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Beálítotam a kiegyensújozott energiasémát.
Ha alul akarnám feszelni a procit mit kéne állítanom?
Kismillió beállítás van az uefimben.
Vagyis milyen mondatoknál kéne változtatnom és milyen értékre?
Anyiból király ez a proci hogy ezzel pörgős a win kezelése.
A K-s procira azért van szükségem mert csak így tudom kihasználni a 2400mhz-s memóriákat.
Üdvözlettel.zsooo65 -
Grampy
aktív tag
-
Grampy
aktív tag
-
törölt tag
válasz
solfilo #18529 üzenetére
Ezt akkor most nem értem
[link] Akkor mi a megnevezése? mert doboz nélkül van nálam, és ki nem szedem most, hogy megnézzem mi van ráírva a procira
Faith:
Legalább elmegy ezzel is pár napom
mmdms:
A srác aki kölcsön adta az APU-t sírva röhögöttki, hogy milyen béna vagyok kontrollerrel, pedig only PC-s a srácJa látom már elírtam a videóban!
de béna vagyok köszi!!
-
törölt tag
válasz
solfilo #18492 üzenetére
Okés!
gyorsan nyomtam még egy menetet dirt-ben 6400k val, hogy legyen mihez viszonyítani
Amit viszont nem várok, hogy újra kell tennem a win-t és nem csak az új proci miatt. Ez a win 10 nekem nem jött be, szerintem lassabb lett tőle a gép, megy vissza a win 8.1!
-
törölt tag
válasz
solfilo #18490 üzenetére
Igen köszi! de sajna ramokra most nincs pénz azok babrálásához meg nem értek
így is néha destabilizálódott az egész gép a Catalyst tuningtól
7600-as lesz már megrendeltem!
,ajd letesztelem dirt rally-val azon jól látszik mekkora előrelépés lett, illetve remélem renderelés is gyorsabb lesz!
-
LadaLord
aktív tag
válasz
solfilo #18473 üzenetére
Hi!
Jah, már mindenképp kivárom a csere előtt a novembert. Csak kíváncsi vagyok már, mert nagyon várom.
A proci 4,1 GHz-en megy, ez a max, amit ki tudtam hozni belőle.
Igen, tudom, hogy jobb lenne az i5, de most a priolista elég végén van a gépfejlsztés, úgyhogy egy i3-ra tudok csak elkülöníteni a büdzséből...Fene se gondolná, hogy pl egy szőnyeg 60ezer forint....
Üdv,
T. -
törölt tag
válasz
solfilo #18287 üzenetére
FoLey-v
Hát én még nem szoktam meg a 10-est ez a gyors elérés menü pl számomra használhatatlan.
Legalább kettőt kell kattintanom, hogy elérjem a c meghajtót, meg sok más dolog ami nem tetszik. Munkára videót szerkeszteni sem jó. Legalábbis nekemAsrock FM2A55-M HD+
2×4GB Corsair 1600Mhz -
Gézengúz
addikt
válasz
solfilo #18124 üzenetére
Természetesen, ki nem hagynám...Ezzel párhuzamosan eladó lesz a 750K és a Gigabyte GTX 650. Utóbbin kicsit moddoltam biosból...A 2D-hez tartozó feszültség le van véve 0.825V-ra, mivel így hűvösebb a venti sebességen is lehetett lassítani, az is 38%! Órajelekhez nem nyúltam, november óta így megy, jól bírja.. Gyárilag is halk, de így aztán végképp semmi hangja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- iPhone topik
- OLED monitor topik
- Xbox Series X|S
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Windows Insider Program
- Reklámblokkolók topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged