- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vartanus #14180 üzenetére
Nekem Asrock fm2a88 extreme 6+ -om van ,illetve most próbálom eladni ,de hihetetlen jó deszka....
8+2 fázis ,atomstabil , purity sound 2 -remek hangzás , frappáns bios ,és egyszerűen látszik rajta ,hogy jól össze van rakva...
Ma volt a kezemben más platformból asus lap , hajlik a lap!!!!! olyan vékony a nyák.....Szóval véleményem szerint ne félj az asrock-tól már régen felnőttek a "nagy " lapgyártókhoz...
-
Vitték!
-
Urak!
Ha valaki akar január 19-ig rendelni PCX-ből valamit ,van egy "féláras szállítás" kuponom ,most kaptam ,ingyen odaadom ,mert én nem rendelek mostanában..Első jelentkező viszi...
-
Nálam már adott egy 270x ,és fm2+ lap ,5800k ,tehát nagyjából megvagyok...
Félve írom le ,mert máshol már elküldtek a p*csába, de szerintem nyugodtan mellé lehet tenni egy 270x-et egy 5800k,6800k mellé, kihajtják a vga-t...
De lehet ,hogy tényleg el kell gondolkoznom ,és váltani kell ,bár ezt a 2-3 hetet ki lehetne várni ,csak jönnek teszt eredmények is előbb-utóbb, nemcsak ilyen félkamu kínai táblázatok.. -
Lehet ,hogy igazad van ,csak bennem felmerül a kétely ,hogy az am3+ már nem fejlődik sehová, se új lap ,se új proci....Az intelnél meg szinte minden évben új platform ,új sorozat ,és a szálankénti teljesítmény sem fokozódik már ,pedig mindig ezzel érvelnek... Ráadásul szerintem drágák...
Mondom ,ez csak magán vélemény ,én is sokat rágódok a dolgon ,mert nem játszom igazából sokat ,ezért is lett fm2 ,csak aztán szembesültem azzal ,hogy azt a kevés játékot viszont minimális kompromisszumokkal szeretném játszani...
Akkor passzoljak el mindent ,és öljek bele 200-250 ezret egy gépbe ,vagy próbálom kihozni ebből ,amit lehet.. -
Két idézet Abu 85 kollégától:
"Nem lesz IGP nélküli Kaveri. Az a Richlandnél azért volt, mert az IGP-t nem tudtad hasznosítani játék során, ha volt dedikált GPU-d. A Mantle ezt teljesen megváltoztatja, mivel a fejlesztő azt számol az IGP-n, amit akar. Számos ötletet osztottak meg egymással a fejlesztők, hogy az IGP nagyon is hasznos olyan dolgokra, mint a parancspuffer prédikáció, vagy egyéb extra kivágással kapcsolatos feladatokra, ami előleképzést igényel. És mindez nagyon egyszerűen beépíthető, tehát ha egy program használja, akkor egy Kaveri APU+GCN dGPU bármilyen CPU+dGPU párosítást konkrétan szarráver egy játékban.""Ha a Mantle port támogatja az asszinkron munkavégzést, akkor nyilván az IGP ereje hozzáadódik a dGPU-hoz, míg a CPU-nak nincs IGP-je, így ott az összes feladatott a dGPU-ra kell bízni."
Számomra ez jelenti a létjogosultságot kaveri mellé vga kártyát tenni...
-
-
Minden fórumtársnak békés, boldog karácsonyt kívánok!
-
válasz
jim bcs #13307 üzenetére
Valóban ,vannak dolgok ,amiben igazad van, de....
1. Az i5 4570-re is vennék egy normális hűtőt,ha másért nem ,hogy a lelkem nyugodt legyen ,hogy óvom a procim a váratlan balesetektől...
2. Mindenki a pénztárcájához mérten alakítja ki a gépét ,akár játékra ,akár munkára...Olyan ,hogy "gémer" gép -NINCS , az ember a "gémer" ,aki játszik rendszeresen ,gép legfeljebb "játékra komolyan alkalmas" lehet...
3. Azért igaza van annak is ,aki azt mondja ,hogy single play-ben az 5800k - 6800k elég lehet egy komolyabb vga mellé is...Persze nem 290x,780ti -re gondolok...
4. Szerintem az apu-knak van létjogosultsága akkor is ,ha van vga-d ,mert egy vga cserénél ,vagy gariztatásnál igencsak jól jöhet....
5. Amiben teljesen igazad van viszont, az az hogy egy kifejezetten erős géphez intel proci ajánlott...De melyik?1155 ,ami még jó darabig kihajt mindent, vagy 1150, amiről már most azt mondják ,hogy "szezonális"?És mindezt én is a szintén közel 40 évemmel agyaltam ki ,akár patomi kolléga
-
válasz
Dany007 #13256 üzenetére
Nem feltétlenül pénzkidobás a 280x ,bár most drágák,napolnám a 280x-et február -márciusig...
Abban egyet értek veled ,hogy a 270x -et tutira kihajtja ,és jó teljesítményű kártyák...
Egy észrevétel , főleg jim bcs-nek
Nekem giga F2A88XM-D3H lapom van ,nincs rajta vrm hűtés ,és azt vettem észre,hogy melegszik a lap ,de erősen....
Mivel kevés a hely, melegíti a vga hátulját is ,méghozzá érezhetően... -
válasz
katt777 #13239 üzenetére
Részemről ,ha amd-ből akarnék igazán játékos konfigot építeni ,8320-al próbálkoznék....
De...
Aki fm2 (+) alapokon építkezik ,annak is lehet reménye a jó játék élményre ,hisz tesztek ,és személyes tapasztalatom is azt támasztja alá ,hogy fullHD felbontásra egy 280x mellett egy 5800k,de inkább 6800k is elég .......
Maximum !!!! 7-10 fps különbség volt max fps-ben egy 3570k-hoz képest, átlagos fps-ben is ennyi volt a különbség, minimum fps -ről nem tudok nyilatkozni ,de mikrolaggolásokkal én nem találkoztam egy játékban sem 5800k mellett(legalábbis , amikkel én játszom) -
-
válasz
konci79 #13163 üzenetére
Szia!
Tegnap tettem f4 biost ,semmi változás....Leszedtem az easy tune 6-ot is,semmi...
Feltettem az alaplaphoz kapott lemezről az AMD catalyst-ot ,semmi...
Ha legalább odáig eljutnék,hogy ez lap ,vagy processzor baj ,akkor tudnék valamerre elindulni az ügyben...
Ha elindítom a gépet ,és be lépek a biosba ,egy szétcsúszott bios kép fogad...
Ha windowst indítok ,a boot-olás alatt a windows logo is szét van csúszva ,de utána a kezdő képernyő már rendesen jelenik meg..... csak: 1920x1080-ban hiányoznak a képernyő szélei (tálca ,szélső ikonok stb.) , 1600x1050-ben fér el minden a képernyőn...
A biosban igd van beállítva , forced módban 512Mb memóriával ,minden más "optimized default" állapotban van ,mert tegnap már clear cmos-t is végrehajtottam...
A magam esze szerint ez az alaplapi vga csatlakozó hibája lehet,hiszen ha a proci igp része ment volna tönkre ,semmilyen képet nem adna...
Csak jó lenne ,ha valaki meg tudna erősíteni ebben a gondolatomban ... -
Józan paraszti ésszel ,ha az igp lenne rossz a prociban ,akkor el sem indulna a gép,nem?
Viszont az alaplapban mi befolyásolná azt ,hogy csak 1600x1050-et tud ,és az easy tune sem látja az igp-t...
Sajna nem tudom kipróbálni seholsem ,véletlenül sincs a közelben senki ,akinek ilyen cucca van...
Mindenesetre az őrületbe kerget... -
válasz
FollowTheORI #13147 üzenetére
Bios frissítés volt már F2 bios van rajta , cmos clear még nem volt...
Szerintem is alaplap baj ,pontosabban aljzat gond lesz ,ráadásul friss keletű lesz a baj,hisz használtam már csak az igp résszel a gépet ,és tökéletesen ment ,még játszani is simán tudtam vele fhd-ban..
Most meg még az easy tune se látja a proci vga részét... -
válasz
katt777 #13142 üzenetére
A hűtést a túlmelegedés miatt írtam ,mint hiba forrás kiszűrését...
Most vettem ki kínomban a procit a foglalatból ,leellenőriztem a lábakat ,a foglalatot, mindent,szintén hibaszűrés miatt...
A D-sub kábel tutira jó,hisz az van a direct vga-val is használva...
Elfogytak az ötleteim.... -
válasz
katt777 #13139 üzenetére
1.375V -ot mutat a bios , minden alapon van.....
Őszintén szólva kezd elegem lenni ebből az egész APU ügyből,meg az egész fm2 vonalból...
Ha nem direkt vga-val használom a gépem ,ez mindig nyűglődik valamit.....
Egy Noctua NH-C12P SE14 hűti a procit, annak vidáman elégnek kellene lennie....
Ha tuningolom a procit ,akkor az igp-vel együtt használva lekapcsolja a gépet ,illetve az előbbi jelenséget produkálja....
Amit írtál lehetőséget....
DSub csatlakozót használok ,mert csak olyan bemenet van a monitoron...
Ha az alaplapi aljzatba csatlakoztatom ,olyan mintha "benyomódna" az egész aljzat...Ez szemmel nem látható persze ,csak nehézkesen megy be a csatlakozó a helyére...... -
Urak!
Kivettem a direkt vga-t a gépből ,dsub-al csatlakoztam az alaplapi kimenetre, és gépindítás után már a bios kép is szét van csúszva , ha be boot-ol a rendszer , a win 8 indulása után elmegy a kép ,a ventilátorok felpörögnek ,és vége az akciónak....
Ha direkt vga-val csatlakozom minden rendben van....
Lap: giga f2 a88xm d3h
proci: a10-5800k
biosban mindent "load optimized default"-ra állítottam már....
Kipróbáltam úgy is ,hogy igd volt beállítva ,most éppen automatán van a vga érzékelés...
Most akkor mi van?? Nekem nagyon úgy tűnik ,hogy garanciáztatás lesz ebből...De mit? A lapot ,vagy az APU-t küldjem vissza?Vélemények?
-
válasz
Kroni1 #13038 üzenetére
Egyet értek veled , Dany007 kollégával már tárgyaltuk ezt a témát...
Nekem egy 280x van a10 5800k mellett (jó ,ez lehet ,hogy a másik véglet) ,és az a tapasztalatom ,hogy pl. a cod ghost 99% vga használattal megy , bf4 95% , tomb raider 90%...
Ellen példa : skyrim 55-65% , oblivion 65%..
Persze ez csak pár játék ,de a mondandó lényege az lenne ,hogy nem kell szerintem félni egy erős vga-tól , főleg full hd felbontáson ,vagy felette...
Magán véleményem szerint egy 270x bátran mellé rakható ezeknek az apu-knak.. -
Kroni1 kolléga felkeltette az érdeklődésem ,de sehol nem találom árlistában a GA-F2A88X-UP4 (rev. 3.0) lapot...
Ti láttátok már valahol? Gondolom aranyért adják... -
válasz
jim bcs #12966 üzenetére
Szia!
Nekem 280x van egy A10-5800k mellé csapva...
Természetesen erősen játékfüggő a dolog ,de erősen átlagolva 60-75 %-ig tudja kihajtani ezt a vga-t a proci...
Ha igazak a pletykák ,hogy a kaveri hoz 20% cpu erőt is ,akkor talán javul a helyzet...
Mostani meglátásom szerint egy 270x teljesen elég ezeknek a prociknak... -
válasz
Rypejakten #12689 üzenetére
Hát ha ez igaz lesz ,akkor búcsúzok az apu -tól szerintem...
-
Sziasztok!
Kb. 2 hete jeleztem ,hogy egy sapphire r9 280x dual-x - et tettem az a10 5800k mellé....
Megosztanék pár tapasztalatot ,hátha valakit érdekel...
Eddig pár játékkal ,és teszttel próbáltam időhiány miatt...
egy valley tesztés egy 3d mark 11 alap vga órajelekkel...
Játékok...
COD Ghost: 99%-on megy a kártya , mindezt 55-85 fps mellett , de tudjuk ,hogy ez egy igencsak optimalizálatlan játék...
Skyrim , AC4 Black Flag: nos itt már csak 60-70%-ra tudja kihajtani a vga-t a processzor ,mindezt jellemzően 50-75 fps mellett...
Darksiders 2 : xbox 360 port , 75-80 %-ban dolgozik a vga 85-110 fps mellett...
Minden játékot 1920x 1080 -ban próbáltam , 4GHz-re húzott processzorral..
Szerintem egyértelműen látszik ,hogy ekkora kártya fölösleges ezek mellé,szerintem a 270(x) lehet a felső határ...
Bízom a kaveri + 15 -20 %-os proci erejében ,és hogy igaz a hír ,miszerint az igp be tud segíteni a processzornak a grafiks számolásban dvga esetén... -
válasz
Dany007 #12378 üzenetére
Micro laggal én nem találkoztam...
Egyedül olyat tapasztaltam a cod ghost-ban , hogy átvezető jeleneteknél ,miközben tölt a gép , az fps leesett 9-30 közé.....
a cpu kereken 4 Ghz-re volt beállítva .igp automata üzem módban, más extra nem volt....
Ja , a játékok zöme a 3.8 -ról 4 gigára húzást láthatóan meghálálta , majd ezután következik a 4.2 -4.4 Ghz próbája.... -
válasz
Stonerice #12373 üzenetére
Erre a hozzászólásra reagált Vartanus kolléga ,és arra válaszoltam.... A10-5800k és Sapphire R9 280x kártya egyébként...
varmi2: nem akarom lecserélni sem a procit ,sem a vga-t ,csak elgondolkoztam rajta...
Arra apellálok,hogy jövőre már lesznek olyan erős fm2+ tokozású procik ,amik teljesen kihajtják ezt a kártyát...De így is jó, hisz teljesen megfelel a 65 -70 fps is nekem.. -
válasz
Vartanus #12371 üzenetére
Igen ,előfordulhat ,hogy igazad van, gondolkodóban is vagyok ,hogy mit tegyek....
Egész hétvégén adamosx2 barátommal teszteltük a vga-t ebben a cuccban,azt kell mondjam, hogy például bf4-nél 55-65 , grid 3-ban 65-70 ,cod ghostban( mostmár sokkal több pályával a hátunk mögött ,mint 2 napja) 65-70% -ig képes kihajtani a processzor ezt a vga-t.... Érezhető a proci limit ,hol jobban,hol kevésbé...
Namost vagy a vga-t kell cserélni kisebbre,vagy a vasat erősebbre alatta... -
válasz
AxBattler #12354 üzenetére
Nehéz elmagyarázni...
Ott kezdeném ,hogy am3+ -ról váltottam, mert az már szerintem lejárt lemez ,a jövő az fm2+ -é....
Szerintem jövőre átkerülnek az fx-ek is erre a tokozásra, de az tuti ,hogy kiadnak erős ,igp nélküli procikat is....
Addig is fm2+ lap ,és a10 5800k-val elvagyok ,majd váltok izmosabb processzorra,ha eljön az idő...
Másik...
Nem vagyok túl nagy fps hajhász ,de kompromisszumokat sem szeretek kötni...
Értem ezalatt,hogy ha az a10 65-70 fps-el elviszi nekem az új játékokat high,ultra beállításokkal,az nekem elég ,nem kell 100+ fps...
Nem tudom ,COD ghostoztam most egy kicst 1920x1080 high-on 80-85%-ig ki tudta hajtani a vga-t... -
válasz
Dany007 #12352 üzenetére
Talán én majd tudok neked segíteni pár nap múlva....
Ma tettem az a10 5800k mellé egy sapphire r9 280x-et....
Eddig csak annyira jutottam ,hogy 4 GHz-en vga alap óra jelen 5 fps-el dobott többet valley-ban ,mint az ezt megelőző 7950-el...
Tehát a proci limitben lehet valami...
Viszont micro laggal eddig nem találkoztam...
Mivel még csak ismerkedek a 280x-el ,ezért pár nap múlva több mindent tudok mondani ,ha érdekel... -
válasz
Stonerice #12089 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom pontosan...
Egy dolog biztos...
Az én alalplapomon a cpu hőmérséklet figyelés ,biztonsági szint 40!!!! fokra volt beállítva az alap disabled helyett....
Tudom szarvashiba ,de elsiklottam felette...A másik a ramok időzítése 9-9-9-24 volt ,az én ramjaim pedig gyárilag 9-9-9-27 időzítésűek...
Meg még egy két dolgot állítgattam (forced módban adtam neki 2 gigát a rendszerből) stb.
Igazából még most ismerkedem vele... -
Sziasztok!
A napokban vettem egy F2A88XM-D3H lapot ,és egy a10-5800k procit
Összeraktam a gépet ,biosban mindent defaulton hagytam , és mivel volt egy giga7950 vga-m , azzal működtettem ezidáig a gépet...
Namost...
Tegnap eladtam a vga-t ,gondoltam itt az ideje ,hogy kipróbáljam ,mit tud az IGP...
Biosban átállítottam IGP-re az elsődleges vga-t , forced-ra ,és adtam neki 1 gigát a rendszer memóriából...
Azóta azt a jelenséget produkálja ,hogy gondol egyet ,eltünik a kép ,a cpu ,és a system ventilátorok el kezdenek veszettül pörögni ,és ennyi...
Cpu hűtő - Arctic f13 pro...tehát nem is gyári...
Olyan ,mintha hirtelen túlmelegedne a processzor ,de szerintem ez kizárt...
Szerintem én bénázok valamit ,vagy rossz lenne a proci igp része ,nem tudom...
Kérlek segítsetek ,mert az idegösszeomlás szélén vagyok.... -
válasz
TaylorXIII #11855 üzenetére
+1
Ahogy mondod,nekem is sokkal jobban tetszik az asrock lap ,de gondoltam hátha valaki meg tud győzni az a88 előnyeiről...
Hivatalos wikipedia-n azt olvastam , hogy az a88 =a85 fm2+ támogatással... A85 vs, 75 viszont csak annyiban különbözik ,hogy a 85 ismeri a raid 5-öt...
ergo lehet az asrock sem rossz választás a jövőre nézve..
Televan,miresz...
-
Sziasztok!
Itt tenném fel a kérdést ,mert jobban pörögtök ,mint az alap lapos fórumban...
maholnap belépnék a táborba egy A10-5800k-val ,de lapom még nincs...
Jelenleg kapható ,és tetsző lapok:
asrock FM2A75M pro4+, illetve GIGABYTE GA-F2A88XM-D3HMindenképp mATX lapot szeretnék,kérdésem a következő...Mivel tud többet az a88 chip készltet ,érdemes-e már azt vennem, hisz jövőre cserélnék majd fm2+ procira...
Vélemények?
-
válasz
Vartanus #11454 üzenetére
Ha ez vigasztal ,én is amd párti vagyok ,már csak azért is.....
Arról győzhetne meg már valaki engem ,hogy hosszú távon jó befektetés a mostani fx6100 és extreme3 990fx lapom lecserélni fm2+ lapra ,meg egy procira ,plusz egy direkt vga-ra....
Az eszem azt diktálja ,hogy az am3+-nak vége ,az fm2+ a jövő....jelenleg ugye apu-k vannak ,ami mellé nem árt egy vga ,ha játszani is szeretne az ember újabb játékokkal fullhd-ben...
Na de...
ha az am3+-nak vége ,akkor az fm2+ lapokhoz előbb -utóbb (max 1 év)adnak ki erősebb procikat is,amik már játékokban is jobban produkálnak...
Vagy rossz a logikázásom??? -
válasz
Gainka #11390 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ......
Ahogy nézem ezeket a grafikonokat FHD-ben még jó eredményeket produkálnak ezek az apu-k is ,és mégiscsak 25-30 ezerrel olcsóbbak ,mint az intel csodái.....
Csak single play-re használnám ,nem szoktam multizni ,max egy kis street fightert....Alapvető gondolatmenet az , hogy a későbbiekben kaverit vennék ,ha megjelenik ,és normális ára lesz ,ezért fm2+ lapban gondolkodom...
Addig jó lenne egy 5800k is , és mellé egy 7950 vagy valami hasonló....
Na most .... Ha később úgy döntök ,hogy esetleg veszek egy ps4-et játékra ,és eladom a 7950-et ,még akkor is ott lenne az integrált gpu,amit használhatok....
És nem utolsó sorban nekem bejön az amd elképzelése - terve , amit a kaverivel ,és a mantle cuccával kitalált ,látok benne fantáziát....
Plusz úgy hallottam ,hogy leállnak az am3+ procik fejlesztésével ,ezt is mérlegelni kell...Javítsatok ki ,ha hibás a gondolat menetem....
-
Sziasztok!
Nem vagyok otthon ezekben az APU-kban ,így egy gyors kérdés...
Egy A10 5800K , 6800K , képes -e kihajtani egy 7950-es kártyát ,illetve az utódját ,ami azt hiszem a 280X lesz...
FullHD felbontáson játszok ,de hetente csak 3-4 órát ,így elképzelésem szerint játékra bele tennék egy ilyesmi dvga-t , a többi feladatot az apu-ra bíznám...
Működhet-e ez az elképzelés??
Illetve érdemes -e már most fm2+ lapot venni , a kaveri miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest