- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopidoo
senior tag
válasz
petya2012 #14502 üzenetére
Nem értem mire ez a felhajtás. Ez nem egy belsőégésű motor, aminek árt a huzamos magas fordulat.
Nekem is van, hogy böngészés közben felmegy max-ra, de qrvára nem kap terhelést a proci, csak az órajel megy fel.
Ha ennyire parázol, akkor állítsd be fix frekvenciára és akkor nem lesz min pörögnöd.
Játék közben nézted? Na ott fogsz hátast dobni, mert nem hogy a legmagasabb órajelen fog járni, de még terhelve is lesz a proci, sőt még az IGP is. Most mi lesz? -
Apollo_21
addikt
válasz
petya2012 #14498 üzenetére
Tegnap kilett tárgyalva igaz? firefox alatt pörgött..aztmondtad tiltottál egykét..lóf...t és jólett..akkor hogy jön ide a pasztázás? értem az aggódást..de aztmondtad jólett..most akkor nemjó?
Ne használd a firefoxot..írtam valszeg tegnap is h ha másnál nincs ilyen akkor mást kell használni..problem solved.... -
válasz
petya2012 #14495 üzenetére
a pasztázás miért emelne órajelet?
valami eszi a háttérben.
processlasso-val nézd meg mi és ha felesleges nyírd ki.
és igen, az előttem szóló válasza is elgondolkodtató, energiagazdálkodási beállítások.
nem raktál fel valami alaplaphoz adott tuning programot? vagy ssd optimalizálót?
nekem ezek tisztesen beleléptek a beállításokba és mikor legyalultam őket a sémáik ott maradtak. -
törölt tag
-
-
-
Apollo_21
addikt
-
konci79
őstag
válasz
petya2012 #14397 üzenetére
Használd az easy tune 6-ot,én is azzal állítom,és működik.
Smart ,fan 1, advanced,csúszkán beállítgatod magadnak,átlépsz a hw monitorra, fan/temp, ott látod a hőfokot és a fordulatszámot is.
Na itt alul save,és akkor áll át nekem a beállított fordulatra.
Ha nem tetszik állítasz a csúszkán,vissza hw-hoz,újabb mentés.
Amíg jónak nem látod/érzed. -
atti_2010
nagyúr
válasz
petya2012 #14391 üzenetére
Normálra tedd a CPU -fant mert ha maxra teszed hamar tönkremegy, zajos, és hetek alatt megtelik porral, azért írtam a Warningra 60 fokot mert a Kaveri nem melegszik annyira mint a Trinity vagy a Richland ha esetleg besipol 60 fokon akkor sincs gond mert emelsz rajta 5-10 fokot, a system fan mehet maxon ha 120mm és nem zajong.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
petya2012 #14381 üzenetére
Sztem jobb,ha nem állítasz semmit
Amúgy a ház ventiket a SYS-Fan -ra szokták rákötni a deszkán. Itt is olyan néven kell szerepeljen szerintem az uefiben. Én speciel direkten szoktam rákötni a 4 pinesre a ventiket.
CPU Warning Temperature Disabled ez szerintem meg az,ha elér egy bizonyos hőfokot cpu, akkor sípol a speaker,de az új házakba már nincs, effektív nincs értelme bekapcsolni.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
petya2012 #14325 üzenetére
Szerintem is teljesen jó az a processzor hőfok, jól van összerakva
A BIOS-ban nekem 38-41 fok, meg is ijedtem, de írták, hogy szinte egy program sem mér jól, kupak alatti IGP miatt. Hwinfo-t javasolták a "Nuvoton" sorban a CPU nálam most 27.5 fok.
De a "CPU 0 Package" már 43.6 fok. -
TaylorXIII
őstag
válasz
petya2012 #14280 üzenetére
Ja hát akkor nem kell aggódnod. Gondolom úgy van beállítva de am ezek egyáltalán nem magasak. Jók ezek szerintem. Am neked olyan procid volt eddig ami állandóan bármit csináltál fix 50 fokos volt pl vagy mi? Nem értem miért lep meg ez a hőfok ingadozás. Szerintem már több mint 10 éve így működnek a procik.
Nagyon valószínű, hogy nincs optimálisan beállítva de nem is úgy, hogy baj legyen. -
TaylorXIII
őstag
válasz
petya2012 #14277 üzenetére
Akor baj ha ugrál mikor játszol szóval mikor kell a kraft és úgy csökken és ugrálgat. Na azt nem szabad neki. Az a cpu thermal trottling és ez rossz bios beállítás és rossz hűtés miatt szokott lenni. pl 55fokra van téve és gyári hűtőd van és eléri az 55 fokot lazán akkor visszavesz a proci. Ekkora vagy feljebb rakod a határt vagy megoldod, hogy ne érje el.
-
törölt tag
válasz
petya2012 #14266 üzenetére
Nézd CPU-Z-vel: [link] ez mutatja folyamatosan.
Normális ha mindig változik, hisz minek menne 4 GHz-en ha semmit (vagy nem megerőltető dolgot) nem csinálsz a gépen ?Hivatalosan ennyi CPU state-je van:
#1: 3600 MHz, 0.925V
#2: 3000 MHz, 0.675V
#3: 2500 MHz, 0.45V
#4: 1900 MHz, 0.275V -
diablo1984
veterán
válasz
petya2012 #14246 üzenetére
pl a8 5600k és a10 5800k között a tomb raiderben pl 2-3 fps diffi volt max, pedig ott sharder diffi is volt, proci órajel terén kicsit magasabb volt a 5800k, de szerintem itt nem az számított!
saját tapasztalat, volt mindkettő proci, számomra is meglepő volt, hogy lufi a difi a kettő között, az a8 is vállalható!
-
kopidoo
senior tag
válasz
petya2012 #14131 üzenetére
A maghőmérsékletek kijelzése nem jó egyetlen Trinity és Richland APU-nál sem.
AIDA-nál a CPU hőmérsékletet kell nézni, ezt pedig a HWiNFO-nál -
törölt tag
válasz
petya2012 #13956 üzenetére
Nem tudom én sem miért írják, csak összezavarásra jó...
Az APU az A8 6600k amit linkeltél, ez már nem csak proci, hanem ebben integrálva van a videóvezérlő is.
Így ha ezt rakod az alaplapba akkor lesz egy Radeon 8570D "videokártyád".
Egyébként itt: [link] a Specification részen már írják, hogy "To use the onboard graphics ports, you must install an AMD APU with integrated graphics."
Ez azért lényeges mert az FM2-es Athlon X2/X4-ekben nincs videovezérlő azokhoz külön VGA kell. -
törölt tag
-
Gainka
őstag
-
válasz
petya2012 #13888 üzenetére
én egy phenom x4 9500-ösről váltottam. volt mellette egy hd4750-es vga és 4 GB ram.
most van egy 5800K proci, 8 GB 1866-as ram, egy ssd.
Kevesebbet fogyaszt a gépem, azok a játékok, amik az előzőben akadtak, futnak, a videó átkódolás 2x gyorsabb.
szóval tisztább és szárazabb érzés
ja és garanciával rendelkező alkatrészeim vannak. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
petya2012 #13884 üzenetére
Figyelj! Most nem azért, de nekem a netezős gépem az így néz ki: 6 éves full alap giga deszka, egy integrált 6150-es, egy alap phenom 2 x2 555BE és 2.5 giga ram. Ez netezésre,Yt-ra,Filmre,Zenére tökéletes. Win8 full simán megy rajta.
Azért, mert új valami nem feltétlen éri meg meg váltani.
Na,de elnézést az OFF-ért. Ezt még elmondtam. Kiszálltam. -
Gainka
őstag
válasz
petya2012 #13880 üzenetére
Igen arra gondoltam és általános felhasználásra video filmnézés you tube stb pont jó, majdnem olyan erös igp van benne mint a legdrágább fm2-esben és cpu-ban is elég erös.
Szerintem ha most rászánod, igen is érdemes váltani az ösrégi cumót.alaplap proci 4 magos olcsobb 2 magos gyengébb..
Ezekre less ráTöbbieknek
Azon a video kártyán egy értelmes full hd video nem megy... a config is elég régi, most inkább vegyen egy video kártyát mikor nem is játszik? Ezzel is jó sokáig el lesz és még kissebb játékok is elmennek rajta. -
TaylorXIII
őstag
válasz
petya2012 #13875 üzenetére
Akkor mit csinálsz rajta? Yt videókat nézel pl? Mert a HD 4250 akár már oda is kevés lehet
De úgy dolgozni a gépen irkálni rajta valamit vagy ilyesmi azon egy erősebb váltás nem fog segíteni. Neked processzort kell legfeljebb cserélned meg ha sok lappal netezel akkor sok ramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Honda topik
- Amatőr csillagászat
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Videós, mozgóképes topik
- Redmi Note 13 4G
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest