- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
colossal89 #16205 üzenetére
Kár, de valahol sejtettem
-
Balathruin
veterán
válasz
colossal89 #16198 üzenetére
Így már oké, csak eddig nem tudtam/tapasztaltam más változást a memória gyorsulásán kívül.
-
Balathruin
veterán
válasz
colossal89 #16196 üzenetére
Nálam valamennyire a memória gyorsult tőle, azért nem értettem minek.
-
Balathruin
veterán
válasz
colossal89 #16194 üzenetére
Minek neked 2600 feletti NB órajel?
Főleg úgy, hogy az nem is APU... Nálam (A6-6400K) azt hiszem még 2400 stabil, 2600 már nem biztos.
-
cd930
senior tag
válasz
colossal89 #16163 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Az alaplapos topicban is feltettem a kérdést, de ha már itt vagyok, megkérdem Tőled mint tulajtól: pusztán az ár miatt döntöttél az M-es lap mellett? Még az X-eset is nézegetem, de lehet, hogy bőven elég nekem is az M-es.Kíváncsi leszek, hogy az én HyperX 1600-as RAM-om is elmegy-e 1866-on.
-
hegegabi80
addikt
válasz
colossal89 #16133 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, kérünk szépen majd képeket is!
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89 #16127 üzenetére
Képet nem tudok most nézni, de csak annyit tegyél, hogy fogj a kezedbe egy ventit és irányítsd a levegőt a proci melletti bordára közben menjen a stabilitás teszt. Ha így is leveszi a szorzót akkor valószínűleg nem a melegedés miatt.
-
válasz
colossal89 #16127 üzenetére
Azok az alkatrészek így vannak tervezve, hogy ilyen hőmérsékleten üzemeljenek, szóval ~ értelmetlen.
Ha megnézed a többi - drágább - alaplapokat, akkor láthatod, hogy a mellette lévő pici feketékre rakják a bordát. A nagy kockákon sosincs borda!
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89 #16124 üzenetére
Lehet , hogy valami túlmelegszik nálad és amiatt veszi vissza. Érdemes lenne megpróbálni, hogy egy nagy ventivel hűtenéd a proci melletti VRM sort( borda) , hogy úgy is visszaveszi-e. Az extreme6-nál pl. emiatt volt.
-
válasz
colossal89 #16116 üzenetére
kevesebb fesszel próbáltad, hogy ne melegedjen ennyire?
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89 #16111 üzenetére
Nyugodtan kapcsold ki, akkor legalább kiderül ez okozta-e? Igy van ha magasnak minősíti a hőmérsékletet visszaveszi a procit
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89 #16107 üzenetére
Ezeket általában ki szoktam kapcsolni
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16103 üzenetére
Nem volt semmi ilyen gond, (#16104) Borokafa itt lesz az igazság.
(#16108) colossal89 Bizony tudna.. korábbi képen amit betettél szvsz az az 1,45v kicsit sok is a 4,1Ghz-hez.
-
válasz
colossal89 #16101 üzenetére
Most nézem neked milyen lapod van, ebben nem lenne szabad leugrálnia!
fingom sincs mi lehet akkor a baj
Nekem hulladék lapom van, a kínálat aljáról, így nekem logikus magyarázat volt, hogy a VRM miatt szar a tuningom, de neked nem lenne szabad ennyitől megfingania.
Ahogy a kolléga is írja, neked nagy eséllyel kellene 4,5-4,8GHz körül mennie
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89 #16103 üzenetére
Az APM szarakodik, sok lapnál nem lehet kikapcsolni, vagy csak egy bizonyos határig engedi a tuningot. Van amelyiknél a Thermal throttling miatt nem megy a komolyabb tuning. Sajnos ez a 100W hamar elfogy. Még az Extreme 6+ is 5GHz-nél ilyen jelenséget produkált
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16101 üzenetére
Nekem pont ugyan olyan alaplapom van és gond nélkül megy benne a 6800k 4,9-et,(persze nem prime95 alatt)
de aidával terhelve ment.Bocsi F2A88M extreme 4+ lapom van.
-
válasz
colossal89 #16094 üzenetére
Nekem is ez van: a lapod nem bírja. FM2-es lapoknak híresen FOSSSS a VRM része, úgy kell vadászni ~20k körül olyan lapot aminek rendes tápellátása van...
Felejtsd el a nagyobb órajelet vagy vegyél új alaplapot 15-20k között rendes legalább 6-7 fázis VRM-mel ÉÉÉS rendes hűtéssel.
Én inkább csak kisebb órajelen járatom, de vesz másik lapot emiatt az akinek két apja van
-
törölt tag
válasz
colossal89 #16095 üzenetére
Ha be van kapcsolva UEFI-ben a C6 akkor Windowsban az energiagazdálkodási beállításoknál a CPU részen van olyan lehetőség, hogy a többi CPU state-et kikapcsolja így az adott profillal mindig maxon fog járni.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16094 üzenetére
Szvsz most megpróbálhatod az apm-et kikapcsolni, de óvatosan utána. Vagy egy gyengébb procit sikerült kifogni(de ennyinek azért menni kéne)
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16092 üzenetére
4,4-4,5Ghz-hez semmi flikk-flakk nem kell(a gyárinál talán egy csöppet jobb hűtő nem árt) "AMD Turbo Core Technology" biosban kikapcsolva, majd szorzó beállítva. APM azért kell,hogy ne lépd túl a proci TDP keretét. Ezzel óvod a lapot és procit is.
Az APM különböző beállításokon mit csinál nem tudom(ennyire nem merültem bele az alaplapok lelkivilágába). ... Mondom, ha nem kell extrém tuning akkor ennyi az egész. Aszorzót be tudod állítani az a-tuningban is és a feszt is, illetve ha valami nem stimmel akkor csak egyszer indul újra a gép,mert nem kell a biosnak is vissza állni.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16090 üzenetére
Az a-tuningban is tudsz feszt állítani, csak beállítás után alul az "Apply" gombocskát meg kell nyomni. Amúgy szvsz itt a tuning nem áll másból, mint szorzó emelésből és kész. (gondolom extrém tuning nem lesz)
APM szerintem auto vagy engedélyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- alza vélemények - tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- Horizon Forbidden West
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged