- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Gondolkodtam rajtad én is egy kicsit.
Szerintem is az lenne a legjobb ha másfelé kacsintgatnál. Mármint rendes proci + vga. Jó az APU is, de tény, hogy nem a legolcsóbb megoldás arra amit keresel. Alapvetően persze mocskosul olcsó. De igazából a leglényegesebb tulajdonsága a jó teljesítmény / jó fogyasztás.Én speciel kb 4x erősebb gépet kaptam (régi c2d e6600+8800gtx) 130Wattos IDLE fogyasztás helyett mindössze 40-45Wattért. És grafikailag ugyanazt tudja, mint a korábbi gépem.
Most jött ki 2 napja az éves elszámolás az E-ontól! Havi szinten 4.000 forinttal kell kevesebbet fizetnem, mint tavaly. Ebből pedig csak 10% kb egy ezres a rezsicsökkentés. Vagyis durván 2500-3000 forintot spóroltam az új konfiggal havonta! Ami azt jelenti, hogy durván 2 év alatt behozza a ráköltött pénzt. Ráadásul 4x-es sebességnövekedést értem el.No, de bármit is tervezel, érdemes az aprón körbenézni. Ugyanabból a pénzből már 10-20k huffal jobb rendszert tudnál összerakni.
Azt mondják az eljövendő Kaveri apu lesz képes olyan HD7750-es szintre grafikailag. Ergo ha te most megveszed a 7790-et akkor annál erősebb lesz. Bár szerintem egy 2GB-os 7850 lenne az ideális neked. Azt már olyan 35-40k-ért árulnak. Mellé egy 5800k erejű de olcsóbb proci. Plusz 4GB 1600-as ram. És akkor tolhatod a BF4-et 1080p-ben kb 30-35 fps-sel ami szvsz nem rossz ehhez az árhoz képest.
-
Dany007
veterán
Okés, mert az más tészta.
DualGraphics esetében megvan adva, hogy mely dVGA-kal működik dualban. Pl.: 5800k esetében csak a HD 6670-es kártyával működik ez az összedolgozás dolog.
Tehát azt nem tudod megcsinálni, hogy veszel egy - mondjuk - 7870-et vagy 7970-et vagy GTX660-at és berakod mellé mert az úgy nemfog érni semmit. Simán megy majd a dVGA, de nem dualban az IGP-vel, olyankor az IGP-t le kell tiltani.Igen az IGP jelenleg elég sokmindent elvisz low-on alacsonyfelbontásban. BF3 meg hasonlókat is. Dualban meg megkapod kb a dupláját sebességre. Tehát pl BF3 talán 1080p-ben, meg GTA4 elég szép fps-sekkel.
De hogy a jövőre megjelenő játékokat hogyan fogja futtatni azt nem tudom. Csodát nem kell várni tőle.Szerk.: szerintem érdemes lenne a használt piacon körbenézni. Mert annak nem látom értelmét, hogy kiadj 50-60 ezer forintot azért, hogy legyen egy közepes - low end valamid. Amit aztán a későbbiekben se tudsz majd közepes szint fölé fejleszteni pénz ide vagy oda.
Sőt én azt is mondanám, hogy akkor már érdemes lenne a Kaverit megvárni. Mert ott azért lesz érdemi grafikus előrelépés plusz ha még az mellé is beteszed a majd hozzávaló dVGA-t úgy meg még ütősebb lesz a cucc. -
Tommmysun
aktív tag
Üdv.! Némi támpontnak én másfél hete raktam össze kb 95E-ből egy hasonló konfigot mint, amit te akarsz!
De ebből nekem a táp pl. jelentősen megnyomta az árat, mivel én egy 19E-s Seasonic tápot vettem, amin azért lehet spórolni, ha valaki nem atombiztosra megy.
Szerintem az A10 5800K felára nem éri meg az A8 5600K-hoz képest így én az A8-at választottam és most egy kicsit húzva járatom, jövőre meg valószínűleg úgyis cserélem Kaverire. Így a proci volt kb. 22E
Memóriákat sikerült kifognom 2*4GB 2133MHz-est (Geil) ~25900-ért.
Alaplapnak meg az Asrock FM2A88M Extreme4+-ot ~16600-ért.
Plusz a HDD 12E-ért.
Ház még maradt a régi, az ebben a hónapban lesz talán cserélve.Szerintem mindet elég jó áron vettem, de ahogy írtam a tápon azért sokat lehet spórolni, illetve a memóriák mennyiségén is.
-
Dany007
veterán
Most nem teljesen értem mire gondolsz.
Crossfire az amikor két dVGA-t kötsz össze. DualGraphics mikor az APU-hoz tartozó gyenge, előre megszabott dVGA-t teszel be a rendszerbe és az összedolgozik az IGP-vel.
Okés, menjen az olcsóbb proci.Az viszont járható út, hogy Az 5800k-hoz a későbbiekben veszel egy 6670-t és így Dualban tud működni az IGP-vel. Kapsz kb dupla sebességet, mintha csak az APU-t használnád. Viszont egy közepes dVGA-hoz képes még így is le lesz maradva jócskán.
Én azt mondom, hogy játszogatni alacsonyabb felbontásban teljesen jó az IGP. Viszont ha már külön erős VGA-t akarsz mellé rakni, akkor érdemesebb egy eleve erősebb rendszert összehozni.
-
FeRkE
őstag
Én is nagyon keveset játszok, nem is tervezem VGA vásárlást, nekem felesleges. A múltkori tesztet már nem találom, ahol húzva volt a két APU tesztelve, de[link] találtam most egy másikat, ezen is látszik, hogy nem sok különbség van a két proci között, hiába bikább az 5800K-ban a GPU.
Dany007: ahol a jövőbeni játékoknál kevés az 5600K, ott szerintem az 5800K is kevés lesz. Le kell majd cserélni egy Kaverire, oszt' jóvan
Én pcx árakat néztem, igaz ott még nincsenek AsRock A88X-es lapok, csak Giga A88X.
-
Dany007
veterán
Jó, de akkor ezt át kéne gondolni.
Az 5800k mellé maximum talán egy 7870 vagy r9 270x megy. Erősebbet már nem tudna kihajtani. Ez ma még szép középkategória és kb mindenhez elég 1080p-ben. De jövőre már lehet hogy alsókategóriásnak számít. És hiába vennél bele erősebb VGA-t a proci túl gyenge lesz hozzá.
Szal ha a végső cél a játék, akkor lehet érdemesebb rendes prociban gondolkodni. Bár az meg nem lenne ilyen olcsó.A ramos játék is csak úgy működne hogy ha aktuális a csere, eladod a meglévő 4GB-ot majd veszel újra 2x4GB magasabb órajelű ramot. De itt meg ugye megint bukni fogsz pénzt, főleg most hogy ilyen drágák a ramok (én tavasszal vettem 8GB Corsair-t 17k-ért, most ugyanaz 26.500). Szóval necces a dolog.
Az fsp hexa jónak tűnik. De azért rákérdeznék a tápos topikban, hogy a későbbiekben mekkora max TDP-s VGA-t bír majd el. Mert azért egy 7870 vagy 270x megzabálhat 180W-ot. Bár egy sima 270 meg meglégszik a 150W-os 6 pines tápcsatival is.
Szóval továbbra sem egyszerű na. : )Van durván 50-55k a proci ram alaplapra. Ebből a proci az ugye az 5800k lesz. Vagyis az 30k. Tehát marad 25k 4GB ramra és az alaplapra. 4GB 1600-as ram 10k. Tehát marad 15k az alaplapra.
Biztos, hogy Fm2+-os kell? Mert azok tényleg jó drágák. 15-ért kapsz ASrock FM2A88M-HD típusú alaplapot. mATX. Bár megjegyzem én ódzkodom az Asrocktól, de mindenki más szerint isteni márka, úgyhogy nem szóltam egy szót se.
No, és akkor készen is vagyunk. Megvan minden.5800k - 30k
FPS Hexa 400 - 10k
Akármilyen ház amit írtál: 8k
Kingstone 4GB 1600 - 10k
AsRock F2A88M-HD - 15k
Mert így sem vagyok megelégedve a rammal, ami jelen esetben nem kit hanem 1db. Vagyis nem fog dualban se menni. És az 1600 amúgysem sok. Játékokban IGP-vel van érdemi különbség az 1600 és 1866 között. Plusz személy szerint az alaplap se tetszik.Bár ez már az én szubjektív véleményem. Amúgy tényleg istencsászár az Asrock...
: )
-
Dany007
veterán
Ja hogy akkor se ház, se tápegység? : o Kár. Sokat lehetne spórolni ha legalább valami régebbi de nem gagyi tápot tudnánk bele rakni, illetve egy régebbi meglévő ház lenne.
Jó, így már neccesebb a dolog tényleg.
Én szvsz inkább szereznék valahonnan egy gagyi házat, meg apróról egy minőségi de olcsó tápot, minthogy a ramokon vagy az alaplapon spóroljak. Meg amúgyis, ramból 1866 alá nem kéne adni, ugyanis az IGP ezt használja mint Vramot. Még az 1866 is kevés amúgy egy dVGA-hoz képest, de el lehet evickélni vele.
Nekem is most egy ilyen konfigom van - most akarok dVGA-t bele valamikor - és kellően jó, korrekt teljesítményt nyújt. Mittomén, Farcry 2 simán elfuto 1440-ben, NFS-HP (2010) az is lazán, TDU1, GTA4 már necces, ott már csak 20-25 fps-em van.
Nagyjából azt tudja a konfig grafikusan, mint egy Core2Duo E6600 + 8800GTS tudott anno. (én erről váltottam) Ellenben a prociteljesítményt szintekkel magasabb.Na majd még agyalok a dolgon ha lesz egy kis időm. De így már elég nehéz. Elvégre egy valamirevaló táp újonnan közel 10-15k. A ház amit kinéztél az is kerekítve 8-10k. Ergo már eleve -20-ból indulunk. 50k van magára a gépre. Proci-deszka-ram.
-
Dany007
veterán
Gondolom akkor van táp is, nem?
Mert 30k egy A10-5800k + Asus A55Bm deszka 16k + 8GB kingstone hyper 1866 x 24k = 70k.
De ha tényleg csak 4Gb ram elég, akkor csak 15k vagyis összesen: 61k. (az 1866mhz nagyon fontos lenne a játékok szempontjából)
Persze táp az nincs, de gondolom az csak van.Sokat úgyse fogyaszt a konfig, nem kell neki erőgép.
Szerk, ja most látom, hogy 5800k-t írtál. De az is 30k szal mindegy. : )
-
Nekem is Giga lapom van, és csak azt tudom mondani, hogy válassz inkább mást, mondjuk Asrock-ot, ha komolyabban akarsz a BIOS-ban turkálni - a Giga nem túl felhasználóbarát ebből a szempontból.
Ha számít az igp teljesítménye, akkor magasabb órajelű RAM-ot vegyél, azt is kétcsatornás módban.
A TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 2133MHz DDR3-at tudom ajánlani, nekem bevált! -
konci79
őstag
-
Apollo_21
addikt
[link]
Ez lenne a lélektani alsóhatár sztem..nekem ilyen van cirka 2hete...tökéletesen teszi a dolgát...
igaz mATX formátum de nincs kifogásolni valóm egyelőre.
Ha a prociba "APU"-ba integrált..vga-t akarod egy ideig használni akkor 1600..de inkább 1866os ramokat nézz..azokból profitál..mármint a gyors memóriákból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest