- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gainka #16902 üzenetére
Azért régebben milyen jól megvoltunk IGP nélküli procikkal is. Mindenesetre jól jön elfekvőben egy Geforce 6200 / 7300 körüli "szörnyeteg", ami kincset ér ha nincs "igazi" VGA a gépben
A lehetőség még ott van egy használt 750K-ra, az is húzható mint az 5800K.
Azzal már jobban járna és az mellé egy GTX750Ti vagy az R7 265.
De majd kiderül.
Kinek a pap, kinek a pap lánya... -
tamikomac
aktív tag
válasz
Gainka #16898 üzenetére
X4 740 + R7 265 vs 5800K + R7 260X
csatából hardverigényes játék alatt minden esetben az X4 740 kombó jönne ki győztesen, erre 20 évet adok az életembőlArra próbáltam csak rávilágítani, hogy játék alá (főleg) VGA kell és már eleve IGP nélküli prociban gondolkodott Joe.36, akkor legyen egy akár használt X4 750K (kis szerencsével 13k-ért megkapni), eladja az 5800K-t 19k-ért, és egyből van plusz 6e Ft VGA-ra.
Eredetileg egy 33e Ft-os 260X Giga lett kinézve, ehhez hozzápakolva a 6e Ft-ot, már 39-nél vagyunk.
40k: GTX 750Ti
42k: R7 265
44,5k: R9 270
45k: GTX 660Tanácsokat adhatunk, de a pénz Joe.36-nál van...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Gainka #15492 üzenetére
Köszi!
Én is kb ilyenre saccolnék, de majd kiderül belefér-e a költségvetésébe. Mindig olyan sovány keretből kell kihoznom valami használhatót.
Ehhez a procihoz már mehet 1866 Mhz-es memó is, bár lehet az 1600-as is tudja.
FM2+ foglalatos gigát néztem én is csak az 55M-eset. -
Bogyi007
veterán
válasz
Gainka #14857 üzenetére
Azért azt a grafikát rendesen vissza kell venni tételt én idézőjelbe raknám. Max akkor helytálló ha kiindulási alapnak a FullHd-t és a 60 fps-t vesszük...
Ahhoz képest hogy netezni meg filmet nézni vettem a kis A8-5600K procit, eléggé pozitívat csalódtam benne játékok terén is....
-
satee76
aktív tag
válasz
Gainka #14853 üzenetére
Cod MW3 multi 1650x1080, AA kikapcsolva, medium beállítások stabil 60-70 FPS.
NFS World High beállítás 1440x900 stabil 40-50 FPSA6 5400 K proci 4 GHz, fesz emelés nélkül, IGP 943 MHz fesz emelés nélkül, HT 2 GHz ,gyári hűtővel.
2x2 Gb Corsair Vengeance DDR3 1600.Nem full Hd de játszató, nem is csúnya (20 colos 16:10 monitoron), hobbi játékra bőven jó.
-
válasz
Gainka #14856 üzenetére
Hm nem tudom, az az E6550 csak 2,33 GHz-es, régi architektúra. Az A6-5400K mégiscsak 3,6/3,8 GHz-en szaladgál...
Az A8 nyilván nem kérdés.mod: találtam viszonyításnak egy tesztet:
"Az A4-5300 nem is rossz megoldás 12 500 Ft körüli árával, és már alaplapot is találhatunk mellé 13 000 Ft körül. Kapunk vele egy egész jó, modern IGP-t és két CPU magot (egy Piledriver modul), melyek teljesítménye átlagosan a Sempron X2 190 fölé, valahova az Athlon II X2 270 környékére lőhető be." >>> az A6 erősebb az A4-nél, az X2 270 pedig cca 20%-kal veri az E6550-et. -
janati
őstag
válasz
Gainka #14714 üzenetére
az A10 eladás alatt van.... apropó: nem kell valakinek itt??
rájöttem (én is), hogy gyenge az IGP.... jobb lenne a sima X4 7xx proci + ded.vga.... (onnan indultam, hogy veszek egy 6670-ez az A10 mellé..... aztán arról lebeszéltetek, hogy inkább 6770..... de akkor minek az IGP...meg árban kicsivel lett több a 7770..... na így pláne felesleges most már az A10....)
de olvasva a topikot, ezt sokan végigjárták / fogják járni sajna.....
-
Findzs
addikt
válasz
Gainka #14638 üzenetére
a kaveri is a "beszélgetések" alapján fm2 -re jött volna
jobban járt volna az amd egyébként ha tényleg arra jön ki, így sok ember nem fog kaverit venni mert az fm2 -es cuccok olcsóbbak és pár % különbség van teljesítményben, és ha már van egy fm2 -es rendszere valakinek nem éri meg fm2+ -ra váltani
-
woodstock323
tag
válasz
Gainka #14033 üzenetére
Először is köszi a válaszokat!
patomi:Sajnos nem opció a várakozás,mivel most hónap végén muszáj újítanom.Amúgy meg okés nem ajánlott a 760k...de mit csináljak egy igp-s procival ha van rendes vga-m...mivel nem tudnak együtt dolgozni ezért fölösleges az igp.
Gondolom az újabb generációkban is lesz herélt igp változat de ha nagyon nem várható fejlesztés akkor inkább veszek egy drágább erősebb procit 40k környékén és akkor azzal 3 évig elvagyok.
Viszont akkor bejön a képbe egy olyan lehetőség is kicsit többért már i5 is játszik... -
deja vu
addikt
válasz
Gainka #14019 üzenetére
Én viccnek írtam az fx-et, fasorban sincs a 4770k-hoz képest. Külföldön dolgozik, ott nem kenyai fizetések vannak, meg ott lehet nem is ilyen drága, nem 27% az áfa. Abban mondjuk lehet valami, hogy egy csúcskártya két közepes helyett, mintha olvastam volna tesztet is róla a logouton, hogy jobban megéri egy cúckari. Magamnak én is inkább egy 4670k és sima 290 vagy 290x kombót vennék. Ez már nagyon off, meg egyébként is ki nem örülne egy 4770k-nak? Mindenki(kivéve Atti) a seggét csapná örömében ha olyanja lenne. Szia!
MZperX75
Már írtad korábban, olyan vagy mint egy papagáj. -
törölt tag
válasz
Gainka #13752 üzenetére
Ilyen áraknál felesleges volt külön X4-et kiadni, mikor az APU-ban lévő GPU a 10k-s VGA-kat is veri...
Ha legalább 5k különbség lenne, vagy jött volna 3 modulos verzió akkor még azt mondom, hogy ok, de így felesleges.
Arról van valami info, hogy FM2+ jön valami komolyabb (3 modulos) proci/apu ? -
diablo1984
veterán
válasz
Gainka #13752 üzenetére
5600k ajánlott vétel, nekem asszem 1000mhz körül pörgött benne az igp- szépen hasított! ez a 5800k sem rossz, de 1013-on már fagy az igpje alapórajelen, de nem kínlódtam vele, bele a 6770 és go! így azért csak jobb, szebb, gyorsabb!
szépnek szép, főleg a távoli dolgok, szépen ki vannak dolgozva, míg a farcry3-nál egyszerűen ködbe vész minden, bár nem csúnya az sem(unreal engine)! igp-vel nem biztos, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben lehet úgy játszani velül, mint egy középkategóriás vga-val! vagyis még a szintjük az alatt van, de már így is haladás!
-
kopidoo
senior tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
Gainka #13714 üzenetére
750K mellébőven betehetsz egy 7850et..nekem 70es van mellécsapva..a 750 4.2re rántva. Inkább tartalék legyen 1-2játéknál a vga-ban minth csak mediumon menjen 100%on... Ghost-on kívül nemfogta eddig meg semmi..ott bevált a "népi jóslat" h nemfog menni, ugyh az csak high-on képes 50fps-t hozni.
Most nézek sc2-t, mert az harmatos volt az elöző konf-al is. -
konci79
őstag
válasz
Gainka #13711 üzenetére
Látom te is a vga-kat nézegeted
Én sem tudom eldönteni:r7 260x vagy 260 ha kijön,vagy majd egy kaveri, mert ha eladom az enyém olcsóbban jön ki...
Átlag felhasználásra(pláne csak 1280x1024-be nekem) meg mondjuk gta 4,bf3 multira elég a mostani is, dvga meg + zaj és erőforrás...Franc se tudja eldönteni... -
törölt tag
válasz
Gainka #13707 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, de inkább a proci részre.
Páran itt írták, hogy a BF4-hez már most kevés dVGA-val is akkor mi lesz később (elég sok FB-os játék jön).
Ahogy nézem FM2(+) meg más (jobb) proci nem is fog jönni csak APU, aminek a procija nem sokkal fog többet tudni mint a jelenlegieké. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13659 üzenetére
Csakhogy már más lehet a neve:
2/4
A10-5800K -> A10-6800K -> A10-7850K
A8-5600K -> A8-6600K -> A10-7700K
A10-6700TA8-5700 -> A8-6700 -> A10-7800
A8-5500 -> A8-6500 -> A8-7600
A8-6500T1/2
A6-5400K -> A6-6400K -> A6-7400K
A4-5300 -> A4-6300 -> A4-7300Egy darab 2 modulos zármentes APU van a csúcs alatt mindegyik modulos generációban.
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13649 üzenetére
Pozicionálásban Trinity A8-5600K-jának az Kaverinél A10-7700K felel meg. Csak a prociért viszont ez még drágának ígérkezik - ha bármi alapja van az ominózus áraknak. Ahhoz egy Athlon II X4 760K utódot kellene jól árazniuk (azt viszont FX-6300 alá).
katt777 Biztosan? Szerintem várjuk ki, bár 1-2 generáción belül én sem váltanék, csak ha nagy a teljesítményugrás vagy egyéb tényező teszi vonzóvá a terméket.
-
FeRkE
őstag
-
válasz
Gainka #13500 üzenetére
Ha nincs most penzed, de biztosan tudod, hogy lesz, akkor ket lehetoseg van: Ha van geped, akkor varhatsz. Ha nincs, akkor atmenetileg beleraksz valami gyengebb procit. Az FM2-nel egyelore tul sok a "ha" es "felteve", ezert jobb valasztas az Intel. De csak akkor, ha biztosan fejleszteni fogod es lesz ra keret.
headhunter: Jovoheti lottoszamokat ne mondjuk meg?
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13500 üzenetére
Őszintén szólva az átmeneti processzort én nem nagyon szoktam érteni. Kivéve ha valaki jó áron tud túladni a jelenlegi prociján vagy elhalálozott és cserére kényszerül.
De az alaplap cserélgetős indoklás egyelőre igaz. Azt pedig még senki nem tudja mit fogad végül FM2+ vagy hogy 2015-tel bezárólag készül-e több modulos FM2+ kompatibilis CarizzoBár ha addigra nem terjedne el komolyabban a GPGPU általános felhasználása, gondok lennének.
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13496 üzenetére
Azok a kriksz-krakszok az egymást követő képkockák késleltetését mutatják.Minél magasabb értéket vesznek fel annál jobban észlelhető egy-egy mikroakadás.
Kis magyarázat:
8.3 ms -> 120 fps
16.7 ms -> 60 fps
20 ms -> 50 fps
25 ms -> 40 fps
33.3 ms -> 30 fps
50 ms -> 20 fpsÉrtem én, hogy mit érzékel az átlag felhasználó, ha nem tapasztal ilyen problémát jó neki.
Csak ne akarjunk egy 4.3 GHz-es lebutított i7-et i3-ként reprezentálni, éppen egy több szálra optimalizált játékban 50-64-es pályán. Az tiszta sor, hogy egy szálon Core i lényegesen erősebb. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13494 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy bár számos benchmark alapján értékel, a fent említett BF4 alatti teljesítményhez nincsen sok köze. Ha a valós teljesítmény érdekel olvasd el frescho pár tesztjét vagy hasonló kaliberű írásokat a techreport-on.
Számos tesztből a mikroakadásokat reprezentáló grafikonok maradnak ki:
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13489 üzenetére
Nem sárdobálásként inkább kis figyelmességként:
Olvasd el a videó leírását.
I7 2600k @ 4,3 Ghz, i3, i5, i7 CPU usage
...
CPU 2 /4 HT ON High FPS + NO LaggBF4 jól megy egy 2 mag + HT ra beállított 4.3 GHz-es - 8 MB L3 cache 3 MB helyett - i7-2600K-n.
Core i3-at is lehet húzni megfelelő feltételek mellett, de messze nem így. Cache-t sem növeszt menet közben.Core i3-4130 amúgy 3570 MHz-ig, i3-4330 pedig 3670 Mhz-ig csavarható fel Asus Rampage IV Gene-ben.
-
Borokafa
őstag
válasz
Gainka #13489 üzenetére
Pont az előtted szólót erősítetted meg ezzel
tuning nélkül
Bocs a dupla post miatt -
Gainka
őstag
válasz
Gainka #13487 üzenetére
(#13488) GeneraL_XTX
A hires nevezetes bf4 is jol megy i3 al [link]
De mindig ez a tuning, drágább alaplap megnö a fogyasztás jobb hütöt kell venni, nem sokan csinálják et ha az átlagot nézzük .Meg még egyszer hozzá teszem nem rossza kezek a procik sem de meg vannak a határai és nem tudsz fm2 be erös procit rakni ha kevés lesz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gainka #13485 üzenetére
Azért ezt így mégse mondanám.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy szálon erősebb az intel, de összességében azért nem. Az i3-nál ugye nuku tuning, míg az APU-k szorzózármentesek, fix 4,4ghz-en azért egy Richland vagy egy Trinity lazán pariban van akármelyik i3-al.
És a két modul mégis jobban fekszik a modernebb játékoknak, mint a 2 mag + HT páros.
-
törölt tag
válasz
Gainka #13485 üzenetére
A fogyasztás inkább a GPU miatt nagyobb, prociban akármennyire jobb az Intel a HD Graphics IGP-t gyakorlatilag bármely AMD APU-ban lévő GPU "szénné veri"
A másik dolog, hogy az Intel és az AMD is eltérően adja meg a TDP-t, tehát csak az adatlapjuk alapján nem lehet egyértelműen kijelenteni melyik fogyaszt többet.
Cikk is volt a témában: A processzorok fogyasztása (TDP, ACP, SDP) -
jim bcs
nagyúr
válasz
Gainka #13283 üzenetére
Neeeem jöttetek zagyválni mindketten úgy hogy tesztekre hagyatkoztok és mindent erre alapoztok, gyakorlatban egyikőtök sem próbált semmit csak a teszteket fújjátok de azt kivülről. Rakatatok már össze gépet úgy hogy egy közép-felső kategóriás vga-t próbáltatok i3-i5-el? Cpu erőben valyon melyik lesz az erősebb hosszú távon, az i5 vagy talán az Amd? Megér-e +10k-t az erősebb-tartósabb?
részemről én befejeztem, nem fogok veletek vitatkozni biztos hogy okosabbak vagytok, erre meg nekem nincs energiám
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Gainka #13280 üzenetére
Ha az i3-rol van szó egyböl mindenki a bf3 multival jön
ugy birom.
Mi az a gémer? 45ezer + ? vagy mi ez a hülye felfogás? mindenki olyan géppel gémel amire van pénze. Gémer konfig uristenEbből bármit is én hol említettem?
hááát sehol ezt csak te képzeled
Olvasd már át megint hogy honnan indult a legelső kérdésem! de ne keresd mert ha eddig nem találtad most se fogod, röviden:
amd proci+normális hűtő+lap: 70k
intel i5 proci+lap: 68kNem értem mit zagyválsz?
(#13281) patomi
szépen megtanultad a tesztet, jó lenne ha a teszteken túl is látnátok, ha szerinted elég vegyél magadnak nyugodtan i3-at én biztos kihagyom, tegyél mellé egy erős vga-t majd nézd meg mi lesz úgy megfő az i3-ad hogy öröm lesz nézni -
jim bcs
nagyúr
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13034 üzenetére
Igen, de ha megnézed a teszteket is majd, látod h egyre inkább csökkenni fog a játékokban is a CPU erő jelentőssége.. Szerintem egyedül a VGA-t kell majd cserélgetni, a proci bővel elég lesz főleg FullHD vagy nagyobb felbontáson. Nem véletlenül nem erőltetik egyik oldalon se a 8magos procikat már. És vszleg az a trend lesz amit a konzolokra is könnyen át lehet majd ültetni, azoknak meg ugye AMD a lelke..
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13028 üzenetére
Már most tudsz venni FM2+ lapot a Richland alá, az a Kaverivel is kompatibilis lesz és nagyon valószínű, hogy a kaveri utáni generációval is, mert ott ugye csak némi ráncfelvarrás lesz. Szerintem ez az egyik legolcsóbb megoldás igy, és legalább olyan időtálló lesz sztem már végre mint az 1150. Én akkor a helyedben nem is vennék VGA-t egy darabig, csak egy erős (6600 vagy 6700) APU-t, hidd el a pár éves játékok vigan szaladni fognak vele fHD-ban is! Aztán ha meg kevés mégiscsak akkor vagy mehet mellé a 7790 vagy ha addig kijön a Kaveri akkor csere egy olyanra, mert az kicsivel erősebb lesz megint némileg minden téren..
katt777: Van egy játékom, a Raceroom Racing Experience, ami elég fosul lett optimalizálva, na ott észrevehető még full grafikán is, hogy az APu vagy az FX van benne. Sajnos megvettem steamen és jó is a játék, de még az FX+7850 alatt is képes néha beakadni, de ezen kívül egyébként én is azt mondom, hogy az APU igencsak elegendő mindenre, inkább a VGA-ra kell költeni ha szükség van rá.
Amugy azt tudja valaki esetleg, hogy a Kaveri mellé mit lehet betenni, hogy menjen vele Dualban? Bármelyik GCN-es VGA-val kompatibilis lesz elvileg? (lehet volt már róla szó csak nem emléxem..)
-
Kroni1
veterán
válasz
Gainka #13020 üzenetére
Röviden összefoglalom, mert sok idő mire el szokták ezeket fogadni a logouton:
Ha játszani szeretnél komolyabban és az ár/érték arány is fontos én most az FX-et ajánlom azok közül is a 6300-ast. (közel azonos teljesítmény a 83xx-ashoz képest a legtöbb játékban, mindezt 2/3 fogyasztással, és jó eséllyel alacsonyabb fesszel eléri ugyanazt a GHz-et..) Intelből meg csak 4 magos i5, és csak ha van pénz rá bőven, mert nem jobb szerintem igazából annyival amennyivel drágább, sőt.. Én ha választhatnék most akkor is az FX mellett döntenék.
Ha meg inkább csak kocajátékos vagy és nem a legujabb játékok pl. a BF4 érdekel, akkor elég lehet egy A8-A10 is, alacsonyabb fogyasztás, fullHD-ban 10-20% hátrány a 6300-hoz képest, de jól megirt játékoknál, vagy ahol VGA limit van ott akár ugyanazt is tudja.. És ugyanannyival kerül kevesebbe a 6600k az FX-nél mint amennyivel gyengébb is átlagban. Ugyanakkor ez egy 7850-el volt tesztelve nálam, a 7790-est jobban kihajtja a 6600k is, ergo ott kevesebb lesz vszleg a különbség az FX javára..
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gainka #12533 üzenetére
Igazándiból nem akarnék megint i5-öt venni. Az 5800k előtt az volt egy 7870 társaságában, akkor épp nem nagyon játszottam úgyhogy downgradeltem erre, a pénzből vettem egy PS3-at
Igazándiból nem PC lesz így se a fő platformom, januárban veszem a PS4-et, de azért ezen is tudjak játszani, ha úgy adódna kedvem, márpedig mostanában úgy adódik
BF4 esetében pont nem aggódok a Mantle pont, hogy jót tesz a gyengébb prociknak a hírek szerint
-
FoLey-v
addikt
válasz
Gainka #12434 üzenetére
1280x1024 125fps fix füstben megy le 40-re,de nemtudom,h miért.
Most pörgetem az AC4-et ugyanezzel a felbontásban high grafon egy-két helyen low,off és 10-15fps-t produkált,de levettem low-ra az egészet tűrhetően fut,de ígysem csúnya a grafikájaAzon gondolkoztam,hogy IGP órajelét szeretném húzni és vajon megkockáztassam?.A ramom 2x2GB Kingmax Arctic-Cooling RC 1333@1600Mhz DDR3.
Alaplapom MSI FM2-A55M-E33 (A55 Chipset). -
MZperX75
addikt
válasz
Gainka #12439 üzenetére
Idézem magamat.
"Szingli játékoknál akár 25-30képkocka/másodperc-el is néhányan elbohóckodnak.
Engem idegesítene,de ez szubjektív kinek mi az idegesítő,vagy a játszhatóság határa."Játszani lehet egy C64-esel is. Itt most hagyjuk abba,félre beszélsz ,senki nem beszélt arról ,hogy nem lehet vele játszani,csak maradjunk tárgyilagosak.
-
MZperX75
addikt
válasz
Gainka #12434 üzenetére
cod4
elavult 6 éves játék,Half life motorral.
CODMW2 multit játszottam 1024x768low Brazossal(E-350-el ) 25-35fps-el ment azon is.
A8-3870K-val(HD6550D) DDR3-1866
IGP-vel 1080p-ben high 2x AA-val 70-90fps között megy MW2 az MW3 1366x768medium high-on.
de ez egy elavult nagyon régi tákolt grafikájú program. -
patomi
őstag
válasz
Gainka #12304 üzenetére
Ezek mennek bele. Bios verzió a sor végén.
-
Dany007
veterán
válasz
Gainka #12283 üzenetére
Akkor se jó választás ha csak játékra kell.
Ezeket az APU-k procija azért nem olyan erős. Egy komolyabb VGA-t már nem tudsz vele kihajtani!
Most így tippre olyan HD7850 vagy HD7870 amit még szénné húzva kitud hajtani egy 5800k! De v.színű a 7870-nál már ígyis-úgyis procilimites leszel... Szal érted mit mondok?
Hiába veszed meg az APU-t egy 7850-nél erősebb VGA-t később se fogsz tudni belerakni ha gyűjtesz rá akkor se... Illetve berakni betudsz, csak hiába mert a proci nem hajtja ki...Inkább gyűjts egy kicsit és vegyél rendes procit egy jobb vga mellé ha tényleg játékra kell a cucc.
-
válasz
Gainka #12071 üzenetére
A kerdes teljesen konkret volt, nem altalanos volt a valasz.
"Jelenleg van egy A8-5600K-m mennyire lenne életképes ha mellé dobnék egy R280X-es VGA-t BF4 Multiban?"
Ehhez a kartyahoz keves barmelyik APU BF4 melle, mint mackosajtban a brummogas. Egy 7850-70 melle meg elmegy, de ez a 7970 GHz-nek felel meg. Csokkentheted a reszletesseged, de akkor is CPU limited lesz. Max a karty 30%-on fog futni, akkor meg minek?
-
MZperX75
addikt
válasz
Gainka #12050 üzenetére
12037#
"Na hazaértem Münchenből,barátomnak belőttem az A10-5800K@4.7Ghz-re 1.5V (Vízes) stabilan szaladgál.(szerintem menne többet is.)
Megrendelte ASUS HD7870-et ,eddig Giga 6670 2Giga -DG-vel ment az IGP(OC 900Mhz/1866@2133) de a BF4-re kevéske volt(1680x1050 medium) 60-30Fps stabil 40,de néha beesett bő 30 alá is."tehát?
-
válasz
Gainka #12028 üzenetére
A minimal FPS-t nem egy ilyen parosnal nem a GPU fogja meghatarozni. Marmint ahol a 280X keves, ott a CPU mar regen meghalt. Alatta pedig meg inkabb a CPU limital. Fizika es a fust jol megfogja nagyobb palyan a ket modult. Aki 280X-et vesz gondolom nem ugy akar jatszani, hogy medium mellett 60 fps van, majd 1-2 granat utan kepregeny egy ideig.
A mikrolag-ra lennek kivancsi, mert a fraps atlag fps-e kicsit keves.
A "gyiharmazas" pedig kicsit unalmas es nem ertem hogy jon ide. Az sem megy jobban. Az elindul es a normalisan fut is ket eltero dolog.
196MHz-en is fut a Win 7 megsem ajanlgatom senkinek. -
MZperX75
addikt
válasz
Gainka #12031 üzenetére
Egy Fraps-al megnézném ,ha jól látom akkor simán beesik 30FPS-e alá , ami kevéske egy FPS gameshoz,nemhogy multihoz. ott stabil min45-50 vagy a felett kell lennie.(ez csak az én meglátásom szerint)
Laca.1 az biztos szaggat ,csak nem látod jól ,tolj rá egy Fraps-ot. 15-25között megy az ide a véres bökőt,menny ki szabad területre egy két robbanás és mindeját bő 20fps alatt jársz az meg játszhatatlanul kevés.......
-
Vartanus
őstag
válasz
Gainka #11623 üzenetére
Úgy rémlik Fiery korábban azt is mondta,hogy lesz GDDR5-ös integrált ramos,integrált BGA-tokozású Kaveris alaplap.Kicsivel utána pedig az a híe jött,hogy mégsem. Várjuk meg és majd eldől,bár én is kétlem hogy ilyen erős IGP-t raknának be,tudva hogy a memó sávszél már egy 7750-es szintű IGP-t is marhára megfog.
-
válasz
Gainka #11420 üzenetére
A problema nem a vegkovetkeztetessel, hanem az alapjaval van.
Raadasul az egesz nagyon program fuggo. BF3 multi vagy Crysis 3 alatt pl. csak szenved a 750k. FarCry 3-hoz vagy kis Serious Samhez egy 7850 is elmehet. Ha valaki csak X-COM strategiat tol, annak a 7770 is eleg.
A jovoben erkezo programoknal sem lehet latni, hogy merre haladunk, mert egyreszt van a sok mag irany (BF4, konzolok) masreszrol az AMD nem akarja emelni a modulok szamat, hanem az IGP-t terhelne.
Egy i5 sokkal kiegyensulyozottabb CPU szempontbol, de sokkal dragabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest