- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
drmazsi #14954 üzenetére
És ha nem hajtja ki akkor mi történik? Veszel gyengébb videó kártyát, egy processzor fejlesztés után meg az lesz a gyenge láncszem?
Amúgy szerintem elég mellé (7870-et hajtottam 4G-ás 5800K-val) , egy-két esetben nem biztos, de nem dől össze ettől a világ, és a valamikori jövőben érkező nagy játék címek meg úgyis valamilyen alacsony szintű apit is támogatnak majd, ahol annyira már nem számít a processzor teljesítménye. -
korcsi
veterán
válasz
Razermazer #14678 üzenetére
Miért kellene kaverihez x88?Az FM2+ foglalat hiánya volt inkább probléma, nem a csipkészlet típusa, szerintem.
-
korcsi
veterán
Kérdés:
Több belyen olvasható, hogy az A75-ös FCH-val szerelt lapok nem kompatibilisek a Kaverivel illetve az FM2+ foglalattal, mégis több gyártó is készít ilyen lapot kaveri támogatással?
Más
760k tuning ügyben van valakinek tapasztalata?Válaszokat előre is köszi!
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13504 üzenetére
"Normál használat mellett lehet rosszabb is lenne mint lassabb ramokkal a gyengébb időzítések miatt."
Itt azért van egy kis logikai bukfenc, nem?
-
korcsi
veterán
Szerintetek játékos igényeket figyelembe véve, új rendszer építése esetén mikor fogja megérni, APU mellé diszkrét VGA kártyát tenni?
Mert jelenleg szerintem ha valaki diszkrét videokártyába gondolkodik akkor az AMD APU-ihoz viszonyítva az Intel jobb alternatíva.
-
korcsi
veterán
válasz
TaylorXIII #13337 üzenetére
Szerintem ugyanezt látnád azzal is, legalábbis 5800K-nál nincs különbség,
ami még tud szilícium hőmérsékletet mondani az a GPUz., bár ez téged nem érint. -
korcsi
veterán
válasz
TaylorXIII #13335 üzenetére
Nem tudják jól értelmezni a programok a kiolvasott maghőmérsékletet, a bekeretezett rész felett van a kupak hőmérséklet, az mutatja a "jó" értéket.
-
korcsi
veterán
válasz
Apollo_21 #13310 üzenetére
Azt írtam, hogy nem csak a grafika számít! Legalább is remélem, hogy a többség így gondolja
Persze fontos részlet a megjelenítés milyensége, de ha ez az egyetlen szempont akkor baj van (only high?)
A minőség egyéni igények és lehetőségek kérdése.
Visszatérve az eredeti témára, szerintem minden költségkeretre meg van az "ideális" választás, és ez hol az AMD hol az Intel-t adja lehetséges konfigurációnak még akár csak ha a jelenben gondolkodunk, a szoftverek támogatását is figyelembe véve.
45KHuf-ért nem éri meg AMD APU-t venni, de ha kissebb a keret nincs más alternatíva, szerintem. Mondom ezt úgy, hogy volt i5-m és 7870-em, de jelenleg nincs időm kihasználni, így csak amortizálodott volna, vettem helyette egy 5800k-t, heti egy óra játékra elég, kompromisszumokkal (portal 2, jelenleg új cod és bf), majd három év múlva, ha a gyerek elment oviba és lesz még motivációm bevásárolok az akkori lehetőségeknek megfelelően. -
korcsi
veterán
válasz
jim bcs #13307 üzenetére
"...a gép játékra kell a FHD az egy dolog ám azért vesszük hogy játszunk és a lényeg itt a grafika részletessége ehhez pedig a minimum High beállítások elérése hiszen ezen van az élmény"
Tehát a játék attól jelent élményt, hogy jó a grafikája?
Játszottál te már C64-en, vagy PC-n 640x480-ba? Az is élmény volt, FHD meg High beállítások nélkül... -
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #12981 üzenetére
Asrock FM2A75 Pro4-M lapban:
FSB 100MHz:
FSB 101MHz:
UEFI-ben ram mindvégig 2133MHz-re állítva, maximálisan beállítható érték 2400MHz (lehetőségek: 1066; 1333; 1600; 1866; 2133; 2400)
Hogy a Kaveri milyen memória szorzókat fog támogatni, jelenleg rejtély, de mivel Richland óta a ramok helyzete semmit nem változott szerintem esélyes, hogy csak 2400MHz-hez lesz benne szorzó, egy hónap és kiderül.
(#12989) Kroni1: "A G1.sniperen sajnos csak 4+2 phase van"
phase???
Bocsi, nem hagyhattam ki...
-
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #12964 üzenetére
Ez alapján:
"... we increased the memory frequency to the level of DDR3- 2400. This is the maximum memory mode for Trinity processors working at the nominal base clock generator frequency...."
Tehát értelmezésem szerint 2400MHz-es memória órajel fölé csak FSB túlhajtással lehet jutni.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
frescho #11421 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled (i5 vs 750k), egy dolgot viszont kiemelnék ami a jelenlegi diskurzusban félreértelmezhető. Ha például adot játékban egy 750k szenved, akkor abszolút értékben a teljesítmeny egy jobb VGA-val jobb lesz, mégha a processzor által adodó szűk keresztmetszet nem is változik (pl.: minimum fps), a lényeg, hogy egy gyenge processzor mellett egy jobb videó kártya nem hoz rosszabb teljesítmenyt mint egy gyengébbel, legrosszabb esetben is ugyanazt nyújtja.
-
korcsi
veterán
válasz
InterFox #11022 üzenetére
Attól stabil lesz...
(#11021) Gabesz84: Hűtés, hőmérsékletek, feszültségek, beállítások? Ugyanilyen APU egy FM2A75 Pro4-M-ben és tökéletesen stabil. Ha beállítások árán sem sikerül stabilizálni akkor valami hibádzik.
(#11024) InterFox: Ez most vicc ugye?
-
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #10831 üzenetére
Én úgy tudom, hogy pont csak egy típus füstölt el, az FM2A75M-ITX, ha nem így lenne elnézést, amennyiben igen akkor kérném ne általánosítsunk, és ne gyártsuk a városi legendákat!
-
korcsi
veterán
1333-as ramhoz majdnem felesleges bármit tuningolni. Ahogy látom diszkrét VGA-d nem lesz, IGP mellé alapon is elég a CPU erő ha játékról van szó. 1600Mhz-nél gyorsabb memóriát javasolnék ha játszani szeretne.
Ami fontos turbót ki kell kapcsolni, mert feleslegesen sokat emel a feszültségen.
Véleményem szerint: be kell állítani egy 1,3 és 1,325V között feszültséget ízlés szerint és megnézni ezzel a feszültséggel mennyit megy (4-4,2GHz meg lesz valószínűleg)
NB feszültség emelése csak erős IGP tuning (900MHz+) és gyors memória (2133 és felette) mellett szükséges.
Ha meglesz a masina akkor majd tudsz rajta próbálkozni tuti beállítások meg úgyis konfigurációnként változnak.
Táp még elég is lehet, ha jól láttam akár a teljes teljesítményét is képes leadni a 12V-os ágon.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10526 üzenetére
Nem vesztettél vele semmit.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10511 üzenetére
Nálam minden finomhangolás nêlkül (lehet kevesebbel is menne többet) 3,25V nb/gfx feszültséggel megy 2133-as rammal 950-et az IGP.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10508 üzenetére
Érdekes, ugyanilyen alaplapom van, de nekem nincs gfx feszültség opció, milyen bios van rajta?
Szerintem, és ez a saját fikcióm, de ami magyarázza a dolgot, hogy az összes forrásból származó információ szerint kettő "power plane"-el rendelkezik a processzor, így amennyiben van gfx feszültséget állítani akkor ez és az nb feszültség közül az fog aktivizálódni amelyik magasabb, és azon üzemel az összes magokon kívüli (uncore) rész (NB, GFX, IMC)
-
korcsi
veterán
válasz
katt777 #10499 üzenetére
Unable to adjust a digital display to match the resolution of the desktop
De szerintem DVI-n is kimegy a hang.
-
korcsi
veterán
válasz
katt777 #10430 üzenetére
Az lenne a legegyszerűbb, és legmeggyőzőbb mindenkinek, véleményem szerint, ha ugyanazt a játékot ugyanolyan beállításokkal, de egyszer az elérhető maximális, egyszer pedig bizonyos mértékben csökkentett processzor órajellel lenne letesztelve, ha változik az átlagfps illetve a minimum fps akkor elmondható, hogy van összefüggés a processzor órajel és a játékokban felmutatott teljesítmény között, az már más kérdés, hogy számít e ez.
-
korcsi
veterán
válasz
troooper #10264 üzenetére
Asztal jobb gomb - AMD Vision engine control center - beállításokban speciális nézet - baloldalt videó fül - szín - színélénkség, bőrtónus korrekció, pipa ki, - minőség rész - élkiemelés, zajszűrés, zajcsökkentés, blokkmentesítés, dinamikus kontraszt pipa ki. Ettől rendbe szokott jönni, ehhez persze fel kel rakni a catalyst control centert.
-
korcsi
veterán
válasz
troooper #10255 üzenetére
Catalyst-ben a video beállításoknál nincs minden képjavító effekt bekapcsolva?
General: Ez van, nálam működött. cpu hőmérsékletet nézel, ugye, nem a magokét?
katt777: azt hittem, csak én vagyok funkcionális analfabéta...
trooper: letörölted? Azt azért nem kellett volna.
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10233 üzenetére
Ha megnézed ezt a listát a sima Alpine 64 pro jobban hűt mint a plus pedig az utobbi specifikációjában 100W tdp van megadva a 90-el szemben
-
korcsi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10200 üzenetére
Legalább úgy illene hűtenie mint a gyárinak, csak csendesebben, valami nem sikerült jól akkor szerelésnél. 5800K-t meghűtötte nálam ugyanez a hűtő, ha emlékeim nem csalnak olyan 60-65 fok körül, kánikulában, nyitott házzal.
-
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #10158 üzenetére
Az attól függ, hány rétegű.
Kezdetnek megteszi -
korcsi
veterán
válasz
Dadpool #9953 üzenetére
2400-as ramhoz illene picit az nb frekvenciát is emelni.
Véleményem szerint ez így nem igaz:
"xmp profile 1 2400mhz
Dram volt auto ami =1.480v"
XMP profilba 1,65V van, tehát ha autón van a feszültség értéke, akkor nem lehet 1,48, pláne hogy 1,48-al nem hiszem, hogy van ram ami 2400-at megy.Processzor feszültsége a feszültség esés (Vdrop) miatt nem megy feljebb, a memóriánál más a helyzet, feljebb leírtam véleményemet ezzel kapcsolatban.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #9809 üzenetére
"Én a NB frekit alapórajelen tudtam 2400mhzre húzni" Gondolom alapfeszültségen
(#9813) atidadi: De miért alatt, ez csak egy beállítás, nem egy üzemmód, ha szorgos vagy kézzel is bekalapálhatod ugyanazokat a késleltetéseket, ha nincs az xmp-be megfelelő órajelű beállítás erre szükség is lehet.
-
korcsi
veterán
válasz
Heavyrain #9742 üzenetére
google első találat, Szerintem ha használod az IGP-t (játszol) megéri.
-
korcsi
veterán
válasz
katt777 #9682 üzenetére
Nem értem mi a probléma a linx-el?
Az említett 2 opció pedig nem okoz semmiféle problémát... C6-tól maximum fütyül a VRM, a "thermal throttle" pedig 74 fok felett elkezdi leszabályozni a processzort.
Az említett prime-al nekem az volt a bajom, hogy nem megy belőle az AVX-es (ez ennél a rendszernél annyira nem nagy baj, bár az eredő teljesítmény kisebb) illetve nehezen lehet következtetni a teljesítményre, míg a linx ezt GFlops mértékegységgel kiírja.
-
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #9574 üzenetére
valami már leldzik:
"
BIOS Recovery FeatureFor AMI BIOS
Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM
Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive.
When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer.
For Award BIOSMake a bootable floopy disk
Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk
Create an autoexec.bat with "Award_Flash_Utility BiosFilename" in the content (e.g. awdfl823K w6378vms.130) Sample on how to create an autoexec:
a. On Windows, open the notepad
b. On the notepad, write "awdfl823K w6378vms.130" (without the " ")
c. Save the file as autoexec.bat
Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
Re-flash the BIOS & reboot.
"
forrás
Azért kell a usb meghajtón kívül még némi információ, hogy működjön. -
korcsi
veterán
válasz
TaylorPro #9558 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, ugyanaz a szilicium, csak egy stepping váltáson esett át, a tapasztalatok, problémák egybevágnak.
Bezzeg a VGA oldalon azért kapja megy egy kártya a jogot a topikban, mert ugyanaz a száma (Radeon 7850/7870/7870 LE (XT))
A linkelt hozzászólásodat meg nem látjuk...Katt: Azt nem tudod megmondani, most milyen bios van rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged