- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Kroni1 #12989 üzenetére
Nem rossz az Asrock, de tényleg nagyon felül feszel. Én leveleztem a supportjukkal, de nem igazán voltak segítőkészek a probléma megoldását illetően. Plusz, a kezdeti BIOS még jó feszt adott az APU-nak, de az újabbak már nem. És a legfelső P0-as State, szint se működött.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
patomi #12701 üzenetére
Én nem vagyok ezen meglepődve. Nézd meg a Kabini utódját, ott kiismerték valamennyire a 28nm-es gyártástechnológiát, következő generáció ugyan azon TDP keretből,valószínűleg változatlan architechtúrával 25W helyett 15W-os TDP-vel 20-30%-ot gyorsult, 25W esetén 50-60%-ot szerintem lehet számolni.
Kaveri esetében is ez lesz szerintem. De hozzáteszem, hogy itt már gyakorlatilag egy 7750HD-t tettek egy kupak alá a CPU-val, ami magában 55W TDP, szóval csökkentett órajelek mellett marad kb 40W-ja a CPU-nak, vagy még annyi sem. Dőreség lenne többet várni. Nyilván az lett volna a legjobb, hogy megtartják, netán picikét növelik a a Richland órajeleit, és erre jön a 15%-os IPC többlet. De majd szerintem a következő gen.-ben a Carizzo-ban. Ha úgy hívják
.
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Apollo_21 #12684 üzenetére
Szerintem nem lesz jól tuningolható. Most váltanak 28nm-re. Lehet lesz reverzió belőle, alapból magasabb órajelekkel, de olyan gyors a fejlesztési ütem, hogy már a következő generáció lesz, esetleg A10-7870K néven kidobnak egyet 3,9 Ghz-es alap és 4,2-es Turbo-val. De ez csak az én tippem.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Leslie67 #12000 üzenetére
Tippem szerint nem megfelelő a képernyő frissítési beállítása. Most az más kérdés, hogy hogyan kell beállítani, de gondolom a TV 50 v 100 Hz-en üzemelne, a gép meg 59Hz-en vagy 60-on küldi ki a jelet és ez okozhatja a rángatózást. Én próbálkoznék vagy a tv-t és a drivert 24p-be tenni, vagy 50hz-re. De ez csak tipp, lehet totál hülyeség.
Catalyst-ban van a Saját digitális síkképernyőm és azon belül a HDTV támogatás.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Vartanus #8410 üzenetére
Lehet a régebbi Framework kell hozzá. A 4.5 nem tartalmazza a 3.5- és korábbi verziókat. Ezeket egy külön telepítőben tudod feltenni a gépre!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
AMD PSCheck programot indítanám, a rendszer újra telepítése után, és kiírja, hogy AMD Driver Tool Load Faliure.
Találkozott már valaki hasonlóval? Elméletileg minden AMD driver telepítve van.
(gépem adatlapomon)Köszi előre is!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #7529 üzenetére
Nem elvitatva a Giga és az MSI csúcs lapjának minőségét, de mindenhol lehetnek hibák. Itt is hosszasan elemezték, hogy melyik Asrock modellek a problémásak.
Legtöbből kijött már a rev 2.0, aminél orvosolták a gondokat.A leégett lapok pedig sajnálatosak, gondolom remélhetőleg levonják a konzekvenciákat a tervező részlegen, de ettől még nem kell leírni az egész FM2 kínálatot.Csúcs lapok tekintetében pedig a kezdetektől fogva jó az Asrock is. Ezt tanúsíthatom én is, illetve már rajtam kívül 2 ember is, akinek Extreme 4-es lapra építettem rendszert.
Egyáltalán nem mondom, hogy bármiben is jobb lenne mint az említett két márka csúcs terméke. Viszont azt, hogy érezhetően nem is rosszabb és megbízhatatlanabb azt is merem állítani.
-
HeavyToys
senior tag
Összességében a Richland (ami egy új steppinges Trinity) A10 6700 65W-ból pár %-al többet tud GPU-ban és a nagyobb turbo órajelnek köszönhetően szintén 1-2%-al többet tud CPU-ban mint a 100W-os 5800K. (szimplán csak az órajeleket nézve)
Plusz még volt arról szó, hogy jobban elosztja a feladatokat a modulban lévő "magok" között, ezért bizonyos feladatokban lényeges gyorsulás várható, illetve jobban kihasználja a turbo adta lehetőségeket. Illetve könnyű terhelésnél, pl netezés vagy full hd videók sokkal energiatakarékosabb.
Árban váltani fogják a mostaniakat (Trinity kifut), szóval elméletben nem nagyon lehet különbség.
-
HeavyToys
senior tag
Persze, az jó. De PSCheck-el tudod igazán alulfeszelni, amivel az összes Power State-t eléred. Bios-ból csak a full load és a turbo fesz. értéke állítható. Szóval Ubi alatt nagyjából buknád az alulfesz lehetőségét, az én tudomásom szerint.
Én várnék még, 2 hónap és itt a Richland meg a Kabini is.
-
HeavyToys
senior tag
Nálam, 1,4Ghz-en full alul feszelve, igaz 4 ventivel és 1 ssd-vel valamint HDD-vel, Aurum 400 Gold táppal 28-30W között ugrál idle az 5800K.
Nyáron jön a Kabini APU na meg a Richland is, ha nem sürgős a dolog én megvárnám, mivel nálad a játék annyira nem lenne fontos tényező, így az akár totál nyerő is lehetne a te esetedben.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Aki A10 5800K-hoz 2133 Mhz-es memóriát használ, le tudná írni, hogy pontosan milyen időzítésekkel teszi? A(pl CL10-10-10-30), az oké, de az utána lévő értékek is érdekelnének! Nagyon szépen köszönöm!
-
HeavyToys
senior tag
FM2-ben teljesítmény/fogyasztásban az A10 5700 a legjobb. Full hd röhögve, még a brazosnak is. Mindenesnek és alkalmi játékokra ez a legjobb. Alaplap az tetszés kérdése. Asrock A85X Extreme4 vagy MSI A85-ös lapok is jók, illetve Ha szereted a jobb hangzást, akkor a Biostar A85 Hi-Fi cuccai is jók lehetnek.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #6262 üzenetére
Azért ez így nem olyan biztos. Egy jobb-újabb stepping lehetőséget adhat a kettőre egyszerre. Főleg úgy, ha a feltételezetten jobb kihozatal miatt egy picikét kisebb a minőségi szórás és minimálisan nagyobb figyelmet fordítottak a válogatásra. Volt már ilyen a Phenomok idején is, szóval én csak emiatt reménykednék
.
-
HeavyToys
senior tag
Elméletileg 2 nap és itt a Richland. Kíváncsian várom, hogy a fogyasztást mennyire tudták leszorítani, illetve, hogy továbbra is ilyen bődületes turbo feszültségek lesznek-e adva gyárilag.
Egyébként ti terveztek cserét? Mert most a Kaveri GDDR5-ös újítását figyelembe véve az FM2-be egyenlőre ez lesz az utolsó kiadott APU. Vagy kereszt kompatibilitás, mint az AM2- AM2+ esetében megoldott lesz? Integrált lenne a DDR3 és a GDDR5 vezérlő is? Vagy ez már csak álom kategória?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #6120 üzenetére
Egyébként a Ricsinél lehet esély a stabil 2400-ra, mivel reszeltek a memória vezérlőn és ugye alapból támogatja a 2133-at, szóval OC-ban lehet esély rá
-
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #6050 üzenetére
Erről hol van hivatalos info? Mert én még nem láttam
.
-
HeavyToys
senior tag
Frissítettem az A85X Extreme6-os alaplapomat, a legújabb 1.80-as BIOS-ra. Van egy olyan gondom, hogy azóta nem akar működni 4.2 Ghz-en, csak az első turbó lépcsőt, a 4.0 Ghz-et látja csak. A Turbo Core be van kapcsolva. Van még valami tenni valóm ezen kívül?
-
HeavyToys
senior tag
Totál értelmetlenül választottál eddig memóriákat. Bios-t azonnal frissítsd ha még nem tetted meg, a legújabbra. Mivel itt tudtommal a prociban van a memória vezérlő, lehet nálad van az az 1 ezrelék, vagy tízezrelék, akinél nem jó a memória vezérlő. Illetve még lehet gyári hibás az alaplap is.
Továbbá:
Javaslom a Geil Evo Laggera-t, 2133 Mhz-es 2x4 gigás szettet.
Nekem is ilyen konfigom van, itt hibátlanul megy, még gyárinál alacsonyabb feszültség esetén is.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
canniball #5447 üzenetére
Megértem az aggodalmadat. Nem lenne jó belefutni egy kompatibilitási problémába. MSI-nél nem tudom mi a helyzet, szerintem annyira nem kényes a memóriákra. Viszont az biztos, hogy E350-es Brazos esetében Asrock-al ment a Geil ramom, MSI-nél néha-néha fagyogatott. Azonban védelmére hozom fel, hogy most édesapám gépében egy 1866 Corsair memória van, 1333 Mhz-en CL6-os időzítéssel és tökéletes. Szóval nem gondolnám, hogy rossz a memória kompatibilitás úgy alapjában véve.
Most nekem Asrock A85X Extreme 6 van, Geil Evo Laggera Cl10-es 2133-as memóriával, a gyári 1,65V helyett 1,5-ön üzemel, a gyári időzítések mellett. Én elégedett vagyok vele és stabil is vele a gép. Előtte próbáltam Patriot Viper 1866-os memóriákkal és Corsair 1866-os Venegane-el, azokkal is tökéletes volt. Szóval nem kell ennyire félni tőle. Legtöbb boltban cserélnek, ha netről rendeled meg, akkor pedig kötelező visszavenni az árut 8 napon belül, indoklás nélkül.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
kisza25 #5335 üzenetére
Szerintem megéri, de ha nem azonnal kell a gép, megvárnám a Richland-et(Trinity utódja). Az is FM2-be jön, és kb. 2 hónap és itt is lesz.
Egyébként megéri, már csak a későbbi bővíthetőség miatt is(FM1-nél ez nem megoldható). ITX-es lapoknál vagy FM2-es MSI A75 itx-et, vagy Asrock A85 ITX-et. Asrock esetében az FM2 A75 ITX kerülendő!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #5333 üzenetére
Ezt megerősíteni tudom. Asrock esetében is így van. Viszont a ventilátor vezérlését nem tudom, hogy miként oldják meg. Régebben volt olyan a Brazos estében, hogy mivel az E350 nem tartalmazott ventilátor vezérlést, így az MSI estében csak a CPU venti volt szabályozható (úgy ahogy), a ház venti viszont nem. Ellenben az Asrock, aki külön chippel oldta meg a vezérlést, a 4tűs is szabályozta a 3-tűst.
Szóval a ventilátor vezérlés milyensége, függhet az alaplapon alkalmazott alkatrészektől is.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Pingvin1985 #5128 üzenetére
Asusnál volt. De minimális tuningnál bőven jó még az az Asrock.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Pingvin1985 #5119 üzenetére
MSI A85-ös lapkája is nagyon jó és árban is baráti, mindössze 3-4 ezerrel van az Extreme4 fölött, amitől azért lényegesen jobb lap.
-
HeavyToys
senior tag
Kevesebbet eszik. Nekem Gold táppal az igaz, de 30w környékén mocorog az A10-5800k alulfeszelve. Szerintem neked is benézhet ez a 30w körüli érték, megfelelő alaplap választással.
Meg nyilván a PsCheck-el lehet játszani azt is, hogy az alap -idle hez tartozó órajelet visszaveszed 1400-ról mondjuk 1000-re, amivel még tovább csökkentheted a fogyasztást.
-
HeavyToys
senior tag
1, Igen, de a tuning soha nem garantált. Nekem is van 1866-os Corsair-em, de 2133-on meg sem moccan, akár mennyi feszt adok neki. Viszont tény, hogy az 1866-os sem sokkal drágább.
2, Arctic A30 is kiváló hűtő, Ebben az árkategóriában van ami jobb tőle(igaz nem sokkal), mégpedig az Alpenföhn Brocken.
-
HeavyToys
senior tag
Próbáltam ma a DMC legújabb részét, full hd felbontásban high beállításokkal, bekapcsolt V-Sync-el tökéletesen fut.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
#50717760 #4709 üzenetére
Fenéket. Bőven elég neki a 300W. Mérd meg fogyasztás mérővel, 100wattot is épen hogy súrolja az egész konfig fogyasztása.
12V-os rész a fontos, a 3 és 5v-osról csak a Hdd-k üzemelnek és egyéb apró fogyasztók. Nem eszik többet erről az ágról 20-30W-nál semmi esetre sem.
-
HeavyToys
senior tag
Felmerült bennem egy ötlet, de lehet hibásan gondolkozom. Ugye jelenleg az egy lapkába tokozott CPU és GPU közötti memória másolgatás veszi el a sávszélesség nagy hányadosát, emiatt lenne szükség a nagyobb sávszélességet biztosító DDR4-re.
Azonban a Kaveri beköszöntével megérkezik a közös címtér is az informatikába. Ami azt jelentené, hogy csomó másolgatásra nem lenne szükség. Ergo kevesebb lenne a kihasznált sávszélesség is, aminek következtében akár jóval nagyobb tempóhoz is elég lehetne a mostani 39.4 GB/s-os sávszél.
Lehet hibás a gondolatmenetem, de én így logikáztam volna ki
.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Vartanus #4220 üzenetére
Nem ez a gond, hogy ő így mondta, hanem most is úgy érezzük (szerintem mondhatom többesszámban is), hogy efelé halad az ország úgy általában is. De visszatérve, hátha baromi olcsón kezdenek a DDR4-ek, és szakmunkás minimálbér napi díjából is megvásárolhatunk az akkori, már szintén baromi olcsó FM3-as lapunkhoz és APU-hoz 4x8GB 3200Mhz-es memóriát
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #4216 üzenetére
Nem lehet tudni. Elméletileg 2133-ról fog kezdeni, szerintem ezek a modulok olcsóbbak lesznek, mint a mostani 2133-as ramok, hiszen akkor nem lenne értelme a váltásnak. Tervben elvileg 3200Mhz-ig fog skálázódni a szabvány, legalábbis egyenlőre így néz ki. De jelenleg 2015-re van tervezve a 2666Mhz-es memória sorozatgyártása, szóval ha ez igaz, akkor nem történne egyenlőre nagy ugrás. Amikor meg már bőven 3000 felett jár a sorozat, addigra pedig az árak is normalizálódnak.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
headhunter #4194 üzenetére
Nagyon. 3. slotot már nem zavarja. De ugye a 2.-4. slotot használjuk általában és arra rálóg! Szóval mindenképpen a nem magasított ramok közül kell választani. Geil Evo Laggera 2133-as CL10-es(2x4gb) szett jó is , gyors is, hűvös is, nem is drága!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4190 üzenetére
Ha merlinnél lesz Brochen "használtban" amit már leírtam párszor a fórumokon, hogy hogyan használt (enyém még fóliás volt 7k-ért, akkor mindenképpen azt vedd!
Top Flow esetén pedig a DEEPCOOL ICE WING 5 PRO-is meggondolandó!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4184 üzenetére
Osztom a felettem szóló véleményét. Extreme 6- és 4 esetén nem kell ezzel foglalkozni. Ahol nincs rajta hűtőborda, ott esetleg lehet gond.
Egyébként nyilván, ha fentről van hűtve, nem pedig Brockennel, mint nálam is, ott jobb a VRM-ek hőmérséklete is!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #4180 üzenetére
Nekem jól szellőzik a ház de nincs felülről ráirányítva semmi szóval tény, hogy nem hideg a VRM hűtőbordája, de abszolút vállalható. Teszteken +5-10 fokkal volt melegebb mint a többi. MSI volt egyébként a leghűvösebb, a többi 5-6 fokkal volt jobb, mint az Extreme6.
Szóval lehet melegebb, de gyakorlati eltérést, vagy anomáliát nem tapasztalatok,
-
HeavyToys
senior tag
ITX-ben az MSI FM2 A75ITX-es lapját ajánlanám inkább. Az Asrock FM2 A75ITX lapja sokunknál volt problémás (kifejezetten ez a típus), amit lehet azóta javítottak, de erről biztos információ nincs. Nyilván nem volt mindegyik hibás, de inkább jobb nem kísérteni a sorsot, így ITX-es méretben ezt az MSI-t ajánlanám. Van rajta Wifi, Bluetotth, szóval egy jól felszerelt lap!
-
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Norbi14 #3984 üzenetére
Ez jó lenne, csak a ram nem biztos, hogy elférne alatta. Hívd fel Merlin-t ő meg tudja mondani!
-
HeavyToys
senior tag
Nyilván vásárlói szemmel nem jó a feszített fejlesztési tempó, mert gyorsan avul az alkatrészünk. De nekik muszáj ezt meglépni. Egyrészt a konzolok miatt, másrészt a win8 nyitásával nagyon próbálnak a mainstream közegben az intel mellé feljönni. Igazából ha nagyon felülkerekednének rajta, akkor se tudnának tért nyerni, de ez a veszély azért nem fenyegeti a kék oldalt(ahol fenyegeti, a tablet piacon, igazából ott nincs használható termékük, de így is gyalázzák az AMD-t). Véleményem szerint a mostani i3-hoz képest is versenyképesebb a trinity a richland csak javít ezen. Aztán jön az Intel Haswell és az AMD Kaveri, aztán meglátjuk hogy ki-mire jutott.
Most lehetőség lenne egy olyan durrantásra, ami az X2 korszakban volt az AMD háza táján. Nyilván már az Intel is éberebb, jelzik ezt a fejlesztéseik is, az AMD meg szokásosan töketlenkedik egy kicsit, de most úgy néz ki, ez a feszített tempó próbálja ezt a lemaradást is behozni.
A programozók támogatása is meglátszik, hogy az AMD nem bírja úgy pénzelni a gyártókat, mint az Intel, így más oldalról próbálkozik, csak amíg nincs konkrét versenyképes mobil gép, amit meg lehetne vásárolni addig halott ügy. Mert a meglévő termékek durván túlárazottak ésatöbbi. Szerintem is az lenne a megoldás, ha vásárolnának egy haldokló, akár kisebb noti gyártó márkát (pl J&W minix) és saját maguk gyártanák a referencia modelleket.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3933 üzenetére
8 eurót szerintem megér az Aurum Gold, a Raider-hez képest.
Nehéz kérdés, szerintem mind kettő kiváló lap. MSI talán egy picivel jobb minőségű alkatrészeket használ ennél a lapnál, legalábbis egy összehasonlító tesztben ezt hozták ki különbségként. Viszont, ugyan ebben a tesztben az Asrock evett kevesebbet. Szóval a fene se tudja. Ha az MSI-t 3 év garival adják akkor azt. Ha egyforma a gari, amelyik olcsóbb.
sladka_pani:
Én ha elérhető M-ATX méretben Asrock A85 Extreme4-et venném. A nagyobb teljes ATX-es lapok előnye az, hogy több rajtuk a bővítőhely. Ha kihasználod jó, ha nem akkor nem. Nyilván egy MSI vagy Asrock A85-ös csúcs lap jobb VRM-et kap, de ennyi.
Egyébként memóriából megéri a 2133-as vagy akár 2400-as sebességú is. Geil Evo Laggera vagy Kingstone Predator-Beast széria. Most is van már előnye, de a Richland és a Kaveri jövetelével, ha fejlesztesz, még több előnye jön elő! Sőt a Richland esetében már a 2133-as érték sem számít tuningnak, alapból támogatott lesz.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #3931 üzenetére
FM1-ben ITX-es Asrock és Giga lappal találkoztam, a Giga nálam fagyogatott, de végülis megfelelően beállítva az is jó volt!
Extreme6-ról nincs tapasztalatom, de alapvetően ezek a "csúcs" lapok szinte minden gyártónál jók.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3926 üzenetére
Szia!
Tápot felejtsd el, feleslegesen sok és feleslegesen drága. Ennyi pénzért, pl Ipon-ból, de máshol is van, FSP Aurum Gold 400W. Még ez is sok teljesítményben, de a hatékonysága magasabb(85 vs 90), minőségibb a belseje is. A Raider az Aurum butított változata úgymond. Ha pedig spórolni akarsz, akkor FSP Hexa 400(itt csak a kábelhosszra figyelj)
Alaplapok esetén bátran merem ajánlani az Asrock FM2 A85X Extreme6-ot is! Kiváló minőségű alkatrészekből építkezik szintén és tökéletesen stabil is, még OC-memória órajelek esetén is! Ha mindenképpen ragaszkodsz a felsorolt lapokhoz, akkor egyértelműen MSI (fogyasztás, kiváló minőségű alkatrészek). Spórolás esetén szóba jöhet az Asrock A85 Extreme4.
A10-5700-at vennék a helyedben, ha belefér a költségvetésbe, mivel mind az IGP, mind a CPU gyorsabb és ez is 65W-os TDP-vel rendelkezik. Láttam nem játszol, de az a kis plusz sosem árt ha megvan. 5500-sem rossz választás egyébként.
Kingston HyperX 16-gigás szettet nem tudom mennyiért vennéd. Ezek 1,65V-os üzemi feszültségen mennek, ennyi pénzért van Corsair Venegance, vagy Patriot Vipre-is. Ezek azonos időzítés mellett csak 1,5V-os feszt. igényelnek. Fogyasztásban, melegedésben és stabilitásban is jobbak ezáltal. Mivel a déli híd feszültségértékét szokták emelgetni a memória feszültségéhez közelebb, hogy OC esetén stabilabb legyen a rendszer. Alapon menne minden rendben, de ha annyiba kerül, mint a Kingston, inkább vedd a jobbat!
Winyóban pedig te tudod, mennyi a keret, általában az 1TB-osak már nincsenek messze árban az 500 gigástót.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #3870 üzenetére
Ez a 384 GCN maggal kb a 7750-es teljesítményének felelhet meg? Illetve gondolom alatta van, mivel ott 512 GCN dolgozik.
Gondolom én is, hogy a memóriavezérlő javult annyit, hogy stabil legyen, az egyel nagyobb órajeleken is.
Mondjuk kíváncsi leszek, ha jönnek a ddr4-es memóriák. Ugye DDR2-3 esetén a tuning ddr 2-esek mentek 1066-ot, míg a ddr3-ak jóideig az 1333-as órajelen voltak elterjedve. A DDR4 gondolom 2666-os órajeleken, vagy 2800-on fog nyitni. Vagy ez fals feltételezés lenne?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
solfilo #3854 üzenetére
Na igen, lehetséges. Egyébként Abu egy másik fórumon azt mondta, hogy MÉG 2 generáció érkezik FM2-be, szóval volt a Trinity, lesz Richland és még elvileg a Kaveri is ide jön. Ha tényleg így van, akkor szerintem nagyon jól jártunk ezzel az FM2-vel.
Gondolom utána már 2014-után megléphetik a DDR4-et és akkor lesz FM2-ről váltás.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
echterion #3829 üzenetére
Hát ugye AMD esetén nem érdemes pontos dátumokkal számolni
. De én úgy tudom hogy idén Q2-re van írva, de mire hazánkban kapható lesz, szerintem szeptember-október környéke.
Azért írom, hogy nem érdemes, mert bár 28nm-en gyárt már az AMD GPU-t, de azért ez mégis csak egy APU, és a 32nm-en sokat szenvedtek ám, mire jó lett a kihozatal. Gondolom emiatt is maradtak ilyen eszméletlen magas feszültség értékek, hogy tényleg mindegyik működjön. Pl az én 5800k-m is, majdnem 0,2V mínusszal üzemel a gyári feszhez képest, ami rengeteg. Plusz ugye itt már GCN magok lesznek, ami sokat dob a teljesítményen, csak kíváncsi leszek, hogy a 2400mhz dual chanel elég lesz-e hozzá.
Szerk:
Igen, lehetett kapni hamar, de általában még nagyon magas áron. Kellett pár hét, hogy erre a 30k-s árra beálljon a piac. Nyilván volt, ahol olcsóbban hozzá lehetett jutni, de ugye én általában beszélek most!
De ha amit mondtad te is, július végén már lehetne kapni, az természetesen elég jó lenne !
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Razermazer #3827 üzenetére
Lenne különbség. Sok. Fm2 Trinity-vel elég jó már most is sok játékhoz full hd-ban. Skyrim, Dishonored(Medium), Sleeping Dogs(medium), F1 2012 (high), Dirt Showdown (high) DeuxEx HR(high).
A következő Richland kb egy 7750-nek megfelelő integrált grafikus részt kap, az előzetes infók szerint. Ez kompatibilis lesz az FM2 foglalattal. Ha nem használsz képjavítókat, ezzel már komolyabb kompromisszumok nélkül ki lehet váltani ezt a VGA-t. Szóval ha nem is egy, de kettő lépcsőben ez megvalósítható!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Tomic26 #3793 üzenetére
Ez nem az a topik!
Egyébként ha csak játékra akarsz gépet, akkor vegyél egy i5 3570K-t mondjuk. AMD játékban jelenleg nem a legjobb. De ha mindenképpen AMD akkor FX-8320, modernebb, azonos órajelen gyorsabb, órajele is magasabb és csak 3k plusszban.
6850 és 6870 helyett nézzél valami 7-es szériás GCN magokra épülő VGA-t. Szóval 7850 vagy fölfelé!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
#40731136 #3589 üzenetére
Nekem így csinált az A75-ITX, mielőtt elfüstölt, csak az a gyengébb VRM-ek miatt gondolom hamarabb elszállt. Szerintem pihentesd a lapot. Próbáld minél kisebb feszültségen járatni, akár a PsCheck nevezetű progival is!
Valószínűleg az alaplapod hibás lehet, azért ad ekkor feszültség értékeket. Ha most vetted én bejelenteném gariban és cseréljék mihamarabb.
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3446 üzenetére
Inkább A8-5500,mivel a GPU megegyezik, cpu gyengébb pár 100 Mhz-el, de azt a GPU-t így is kihajtja és csak 65W TDP árban pedig pár százassal olcsóbb is!
De ott már megéri az 1866-os memória is!
Gondold át és azt válaszd amire szükséged van jelenleg! Később FM2-őt könnyen bővítheted!
Nincs mit egyébként!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3444 üzenetére
Pf, jó kérdés, ha marad az 5400k akkor nem biztos, hogy sokat hozna(valamennyit tuti kb tippen a 10-15%). 5800k-nál még jelentősen gyorsul, akár 2400-as memóriát is kihasznál. De itt a gpu teljesítmény kb 45%-a, szóval elég lesz szerintem. 2133-as memória az 5400K-hoz durván overkill lenne.
Ha nem tudod eladni jó áron, amit csak helyben lehetne, itt aprón nem menne el annyiért, hogy max 2-3 k-t kelljen ráfizetned, akkor maradjon a Kingston. Esetleg ha megvan a lap, be lehet próbálkozni kis +feszültséggel és úgy az 1866-os órajelekkel. Nem biztos, hogy nem fog menni. Nyilván garancia nincs rá, sőt inkább azt mondom, hogy nem fog, de a remény hal meg utoljára!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3441 üzenetére
Nem kell tőle tartanod, ez most nem jött össze nekik. Egyébként átlagban semmivel sem megbízhatatlanabb mint az Asus, vagy bármi más.
Memóriából 1866-ból pedig Corsair Venegance 1866 2x4 gb. Még olcsóbb is mint amit linkeltél és ez nagyon jó minőségű memória ám!
Jeni: Igazán nincs mit!
-
HeavyToys
senior tag
Maybe... FSP Aurum 400? Még olcsóbb is pl az iponnál, egész pontosan 14.900Ft, annyiért ajándék. Raider az Aurum Gold lebutított változata. Nekem is ilyen van a gépben, ez is kb 3x többet elbír, mint amennyire terhelem és ez már Gold-os besorolású.
Geil jobb minőség ebben a ketegóriában picivel.
Egyébként mindenképpen dual chanel, sokkal lassabb lenne single, feltéve ha nincs dedikált GPU.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3434 üzenetére
5400 mellé felesleges ez a memória. Egy 1866-os memória dual chanelben tökéletesen lefedi annak az APU-nak a memória sávszélesség igényét. Ott tudnál fogni kb 3 ezer forintot. Ami a 13k-s lapodra rátéve, tudnál venni mondjuk egy Asus A55-ös lapot.
Egyébént abba az Asrock lapba beletéve az 5400k-t szerintem semmi gond nem lenne. A10-5800k-t nem biztos, hogy beletennék. De egyébként azóta változhatott a desing, vagy egyszerűen az is lehet, hogy kaptak egy selejtesebb minőségű szállítmányt ezekből az alkatrészekből és ez lett a következménye. Sajna az okokat nem tudjuk. Ha lenne belőle rev. 1.1- vagy valami, akkor bátran mondanám, így még nem. Inkább az Asus.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
attiati #3433 üzenetére
Gondolom erre gondol. Az ITX-es szériával gondok voltak-remélhetőleg a módosításoknak hála tényleg csak voltak- az ASROCK FM2 ITX-es szériákkal, illetve a fórumban tágyalt budget kategóriás lapokba amik 4 fázisú tápellátás vezérlést kaptak nem célszerű 100W-os TDP-vel rendelkező APU-t rakni. Ezek tények. De a magasabb kategóriákban, PRO és Extreme szériában az Asrock kb olyan minőséget produkál mint a többi gyártó de általában kedvezőbb áron.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3430 üzenetére
De mondom, ez szigorúan az én véleményem. Ha játszani akarsz "jobb minőségben", akkor az 5400k kevés. Főleg hosszú távon. A többire meg elég az 5300-is. Szóval én azt venném, azért a pár fps pluszért nem adnék ki ezreket, csak max a komolyabb egységért. Egyébként milyen alaplapot és memóriát néztél ki hozzá?
-
HeavyToys
senior tag
Üdv a hűtés után a Trinity-nél is, engedd meg, hogy válaszoljak.
DIRT Showdown is megy full-hd-felbontásban High beállításokkal 35-40 fps-t átlagban, az F1-2012 valamivel többet. NFS az egyedüli probléma, az elég sz.rul van optimalizálva.
Egyébként a HTPC hűtő, pl BIG Shuriken alá nem fog beférni ez a memória. Ha ilyen hűtőt tervezel venni, akkor ajánlom a Geil Evo Laggera 2133-as ramot. Árban is hasonló, asszem 1-1,5k eltérés van és nem CL11-es hanem kicsit szűkebb időzítéssel rendelkező CL10-es. Nekem Extreme 6-van, betonstabil benne ez a memória.
Ezt az Extreme-4-es Asrock lapot pedi nyugodtan választhatod! Ezek totálisan biztonságosak!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3427 üzenetére
Hát az azonos- vagy hasonló funkcionalitás melletti kicsi méretet mindig meg kell fizetni az informatikában.
Egyébként elég lehet ezekre a játékokra. De, én ha lehet, hozzátenném azt a 10-13 ezer forintot és rosszabb esetben egy A8-5500-ra vagy egy A10-5700-ra beneveznék, feltéve ha játszogatni akarsz. Mert lehet a kisebbeken is, csak több kompromisszum kell jóval.
Ha a játékot kihúzod a listáról akkor bőségesen elég, de arra még az A4-5300-is, ami megint olcsóbb.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3425 üzenetére
Természetesen erre bőven elég. De, ha nem használod ki a játék lehetőségeit, akkor elegendő lenne egy A8-5500-is. A grafikus mag megegyezik az A8-5600K-val, csak a CPU rész kisebb órajeleken üzemel. Ez téged ennél a felhasználásnál nem zavarna, viszont ez csak max 65W-os TDP-vel rendelkezik, nem is drágább és így olcsóbban és legfőképpen sokkal halkabban lehet már hűteni alaphelyzetben is. Alulfeszelési lehetőségekről ne is beszéljünk.
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
Figyelj, valamilyen szintű tuning belefér. Attól pedig, hogy ez Noctua, még szemernyivel sem jobb a Big Shuriken 2-től,sőt. De felteheted a kérdésed a CPU hűtő topikban is. Nyilván, alapfeszes, vagy UV-s tuningnál belefér ez a Shuriken esetén is. De itt über tuningokról kár almodozni.
Ha jól szellőzik a ház, akkor nyilván többre van lehetőség, ha nem, akkor sajna nem.
Megnéztem az általad linkelt házat, ugye beépítési irány szempontjából jobb oldalról kapná a levegőt a lap, az oldalsó kis ventiktől. Ilyen esetben FM2 esetén, az MSI -ITX-es lapját kéne választanod, mivel a ram solotok nem takarnák el a friss levegő útját.
-
HeavyToys
senior tag
Nem tudom, nem próbáltam még, lehet nem rossz, de csak 9-10 cm-es a normál venti helye, a nagyobb csak ilyen kocsányon lóg. A sűrű lamellázottsága miatt, mindenképpen olyan venti kell hozzá, ami nagy légnyomást tud generálni.
Szerintem nem jobb mint a Big Shuriken 2, amit out of the box megoldás.
Mit hűtenél vele? 5800k-ra tuning mellé nem javasolnék ilyen hűtőket, ha nincs tuning, akkor elég a Big Shuriken 2 -is bőven, ha pedig UV vagy 65W-akkor mind1 melyik.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #3370 üzenetére
Jahm, a Fiend nagyon szép is, meg hatásos is, egyébként a WingPro5 nagyon megéri 8,5k-ért, olcsóbb mint a CM Gemini II M4 és mérföldekkel jobb.
3371: Lehet a Scythe Big Shuriken 2 rev B., Alpenföhn Panorama, illetve az előbb említett CM Gemini II M4
Ezek közül a Scythe a leghatékonyabb, az Alpenföhn és a CM kb egyforma hűtési teljesítménnyel bír, de a sokkal jobb ár miatt az Alpenföhn-t elé sorolnám. 5k-s használt alpenföhn azért használt, mert ezek gariból visszajött mondjuk hibás ventis, vagy letört felfogatós példányok, ezeken ventit cseréltek, szóval kapsz egy gyakorlatilag kipróbált ventit, kedvezményesebb áron. A vadi új ára egyébként 6,5k, szóval még akkor is áll a fentebbi megállapításom, csak kevesebb előnnyel.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #3367 üzenetére
Most nem azért, de ez 1 HTPC hűtő, nem erre a célra van, ahol van hely, ott nincs ezeknek értelme. Merőleges felépítésű hűtőben jó lehet pl az Alpenföhn Gotthard, ez jó házhűtés mellett "extrém" tuningra is megfelelő lehet. Ha azonban nem akarsz extra sokat költeni ezt a DeepCool Ice Wing5 Pro-t ajánlanám. Illetve még van ez, de ez már durván overkill a 750k-hoz, a Deepcool Fiend Shark.
Csak szemléltetés képen, a Gemini M4 tömege 210 gram, itt pedig 600-800 illeve a Fiend Shark esetén 1,2 kg-os hűtőkről beszélünk.
-
HeavyToys
senior tag
Szerintetek, ha az 5800K alá betolnék egy 2400Mhz-es Cl-10-10-10-27-es vagy CL9-es időzítésű memóriát, a 2133-as CL 10-11-11-30-as időzítésű modul kit-ről váltva, lenne érdemi előrelépés? Nem lenne olyan sokba a csere és akkor gondolom a maxot nyújtaná a Richland is, mivel majd tervezem cserélni, ha nyáron kijön. Gondolom a GCN architechtúra sokkal memória savszél éhesebb lesz, mint a mostani.
-
HeavyToys
senior tag
-
-
HeavyToys
senior tag
Itt nem márkákról van szó. Én is szeretem az Asrockot, de ezt itt elcseszték. Figyelj, oldalon az szerepel hogy up to 100W, most lehet csűrni csavarni, hogy alulfeszelve jó stb, alapon nem. Egy ember ha összerak egy gépet, akkor nem fog nekiállni alulfeszelni, főleg egy átlag ember nem. Alap állapotban pedig nagy rá az esély hogy behaljon. Ha csak 10-ből 1 hal be, az is túl sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest