- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
soomen
csendes tag
válasz
tailor74 #15199 üzenetére
igen találtam is opciót a biosban van igp meg két valamien nb és sb pci-expres ez izé,mondjuk ha belarakom az uj kártyát az alaplapba akkor elöször még az alaplapi vg-a kimenetbe dugjam a monitor kábelt majd a biosba álitsam át valameik pc-i ra??honast tudom h meikre kell??ha roszra rakom és elmentem,akkor nemlesz kép?hogymegyek bele a biosba??
amugy meg ha nem tiltanám le az igp-t mi lenne??lenne valami gubanc vagy csak fölöslegesen fözné még + ba az is a procit?
-
Faith
aktív tag
válasz
tailor74 #13623 üzenetére
"azt a kevés játékot viszont minimális kompromisszumokkal szeretném játszani" Pont ez az amiért mindenki az IGP fejlődését várja.
Szerintem egy 7750/7770-el már Full HD-ben is lehet játszani természetesen kompromisszumokkal és ha ezt elérné végre IGP akkor az már jó lenne de sajnos szerintem a Kaveri is messze lesz még ettől.
Az is igaz hogy az AM3+-ba nem jön már semmi meg az intel is váltogatja a tokozást elég gyakran mondjuk ez elmondható az AMD-röl is (FM2/FM2+) de mindenhol írogatják itt is a fórumon, hogy az 5800k nem hajt ki 7850 feletti VGA-t és ha jól tudom a kaveri sem lesz erősebb cpu-ban, akkor továbbra is marad az fx vagy I5 ha valaki akkora játékos. -
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #13324 üzenetére
Hálás köszönetem!
1 héten belül én is megrendelem valamelyik 270x-et. Csak még nem tudom melyiket....
Olvastam a topikban, hogy igen sokat érint valami villódzás Firefox alatt 2D-ben. Nálad ilyen nincs?
Látom Asus verziód van, lehet nekem is azt kéne választani. Csak az meg dög nagy darab.No egy a lényeg, január elején meglesz nekem is. Ami még érdekes lehet teszt szempontjából az a 3Dmark11 performance teszt. Ott olyan 7-8k között kéne kapni ezzel a konfiggal.
De majd kipróbálom én is mit nyomat. -
jim bcs
nagyúr
válasz
tailor74 #13257 üzenetére
eddig ez lenne a felállás:
GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI
AMD A10-6800K
GIGABYTE GV-R927XOC
Itt annyi a gondom, hogy ahhoz a procihoz nem ártana egy normális hűtő amire számolok 15k-t az 46k, az i5-4570_48k és nem kell hűtő elég a gyári viszont jóval erősebb, egy jó B-H-s lap az 20-25k pl.: Gigabyte GA-B85M-D3H, itt már lehet venni egy i5-kombót mert ugyanannyi viszont garantáltan elég a köv. vga-hoz. -
katt777
félisten
válasz
tailor74 #13243 üzenetére
Ja, a mikrolagos marhaságokról én is hallottam, mind Inteles mondta.
99%
Az én gépem elég "játékos", ha azt nézem, hogy fullban játszok mindennel (- Last Light PX). Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy össze lehetne hozni hasonló teljesítményt.
GPU terhelés mellett nem lehet FPS-különbség, azt jóval inkább a nagyobb cache, vagy gyorsabb RAM okozhatta.
AM3+ rég elavult, és semmivel nem nyújt többet ua. VGA alatt, mint egy 6800K. -
-
katt777
félisten
válasz
tailor74 #13238 üzenetére
Én értettelek, eddig is tisztában voltam vele.
Miattam nem kell átfogalmaznod, a pontos fogalmazás azok számára fontos, akik csak szándékoznak AMD-s konfigot építeni, és ugyanúgy sötétben tapogatóznak, mint én Inteles koromban, esetleg szörnyű AMD-s tapasztalatokkal régről (lásd még: gyermekkori trauma
). A lényeg az, hogy aki egy 280X szintű kártyát vásárol(na), amely még tuningolható is, annak mindenképpen ajánlott a legerősebb AMD proci beszerzése, ha ki akarja használni azt (ha nincs rá szükség, annak a teljesítménye is visszavehető, nálam sok játék így fut, pl. Portal 2 2D üzemmódban
). Nincs akkora árkülönbség, hogy ne érje meg az árát.
-
katt777
félisten
válasz
tailor74 #13236 üzenetére
Pont erről van szó. Arról a 10%-ról, amelyben nem hajtja ki, amúgy 4GHz-en is tök OK lenne. C3 és BF4 esetében tutira szükség lesz a 6800K-ra és legalább 4.4GHz-re. 4.8GHz-en meg tutira nem lesz 98% alatt egy játékban sem a GPU-használat, persze nyilván maximális vagy aközeli grafikai beállításokkal.
-
konci79
őstag
válasz
tailor74 #13151 üzenetére
Easy Tune6 (AMD)
(Note) Please remove current/ earlier version of EasyTune6 and GWUM Tools before install this.Nekem frissített egyet korábban,na onnantól nekem is csökkentett módban ment,le is szedtem.
De mintha valahol írta volna korábban hogy biost is frissítsek az et6.hoz.
[link]
Próbáld ki,hátha ez a gondja. -
katt777
félisten
válasz
tailor74 #13140 üzenetére
Akkor nézd meg a tűket pl, nem megy-e félre vmi. Sok rosszat el lehet mondani az AMD-ről, de az APU-t illetően nem nagyon tudnék, max azt, hogy nem megy a Virtu, míg Intelnél nincs ilyen probléma, de ez is driverből fakad.
Az igp-t külön tudod tuningolni, nálam 1087MHz-en is tökéletesen működik. Én is használtam D-Sub-ot, önmagában ez nem hibaforrás.
A hűtést, nem tudom, mire írtad, ha rossz a proci tápellátása, az nem befolyásolja.
-
katt777
félisten
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #12660 üzenetére
Hoppá! Köszönöm.
Kicsit meglepő, mert a pontszám nem nagyon nőtt. A maxfps viszont igen. No de az is minimálisat arányaiban.
Most akkor két lehetőség van. Vagy még így is kevés a proci a 280x-hez hogy kihajtsa, vagy ennyire nem számít a proci. Amit mondjuk kétlek.
No, de köszönöm az eredményeket. Sokat segített a döntésben. Mostmár szemezek a 270x-szel is. : )
@ati3x:
Köszönöm a neked is! Mostmár tényleg nyugodtan veszek majd 7870-et vagy 270x-et mert a procilimittől nem kell majd félnem 1080p-ben.
Egyébként a Mass Effect 3 nekem is fel van írva a listámra. De nem is tudtam, hogy ez is állandó kapcsolatot igényel. No igen azért ez így elég öngól.Egyébként majd tesztelek én is párat. Lehet, hogy tényleg nincs értelme 4,5-ig felhúzni. Lehet elég lesz neki a 4,2 is. Ott meg lazán megy jóval kisebb feszültségen is. Így a hőmérséklet még kevesebb lesz.
Tegnap toltam egy kis Farcry2-et 1440-ben medium / max beállításokon és meglepődtem, hogy mindössze 50 fokig ment fel a proci. NFS HP alatt meg azért felment 65 fokig is 4,5Ghz-en 1,5v-on. -
HeavyToys
senior tag
-
lee56
őstag
válasz
tailor74 #12695 üzenetére
Richlandnél azért biztosan jobb lesz, visszafele ők sem szeretnének fejlődni, De az előzetes infókhoz képest nem hoz akkora előrelépést úgytünik. (tehát a 20-30% clock2clock erős túlzásnak bizonyult) És erre még hab a tortán, hogy valószínűleg gyártástechnológiai okokból alacsonyabb frekvencián fog kezdeni mint az előző generáció. Ezért mondják néhányan, hogy már az is jó lesz ha egálban lesz top Richivel a CPU-erő (kezdetben).
-
Apollo_21
addikt
válasz
tailor74 #12645 üzenetére
Köszönjük a tesztet...tény h soknak tűnik mellé..inkább egy 270X et tudnék énis elképzelni ottmár biztos meglenne a kihajtás
De ígyis pofás és bíztató..ha erre még erőben rádobnak a Kaveri jó 15-20%ot akár még a 280x amivel most teszteltél..még aztis elfogadhatóan adagolná..bár inkább...a 270xnél maradnék akkoris
Vagy kitudja..lehet hajtana a kiváncsiság
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #12650 üzenetére
Huh ez egész jó eredmény. Bár tény, hogy a netes resultok alapján 7870 szinten van A10-5800k-val, viszont annak a felső részében.
Én se vagyok agyatlan tuning párti, mint olvashatod is. De most muszáj lenne.
Nézd meg a hőmérsékleteket és szvsz nem lesz gond.
CPU offsetnek adsz +0.125V-ot, NB frekit feldobot 2000-re majd a szorzóval játszva a procit 4.400-4500Mhz-re. És lefuttatod újra a tesztet. =))
Ez még szvsz nem fog ártani neki. Legrosszabb esetben is csak lekapcsol a gép, baj nem lesz. : )
No, persze nem akarlak force-olni csak szerintem így jobban kihajtaná azt a kártyát.Viszont 4,2-ig lazán felteheted. Adsz egy kis plusz feszt a cpu-nak és kész. Ennyit én is nyomattam neki alap hűtővel! Észre se veszi, hidd el.
Amúgy az 5800k esetében a túlzott tuning ott kezdődik, hogy vízhűtés + 4.800mhz a procinak.
Na az már túlzott. =)
Mindenesetre még egyszer köszönöm a tesztet! Sokat segítettél a lelkemnek
Mostmár nyugodtan fogok 7870-et vagy 270x-ez venni.
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #12645 üzenetére
Hurrá!
Ezek igen frankó eredmények!
Egyedül a 3DMark 11-et nem vágom. Performance teszt kéne onnan is.Ott tudom mik mennek, olyan 7000 pont körüli ezzel a cpu-val.
Szóval ha még van kedved, esetleg futtathatnál egy performance tesztet is. Arra kíváncsi lennék.
Utána feltolhatnád a procit 4,5Ghz-re az megadja neked azt a plusz 10-15%-ot amit a Kaveritől vársz.
Én kipróbáltam a 4,5ghz-et és adott ennyi pluszt a tesztek alapján.Egyébként köszi az infót, igen hasznos nekem! : ) Tényleg a 270x lehet a plafon, de ahogy látom ez erősen játékfüggő!
-
Vartanus
őstag
válasz
tailor74 #12375 üzenetére
Az érdekes a 2015-ös év lesz..DDR4 és akkor már szerintem tuti FMx lesz minden AMD proci,mert az AM3+ már így is jóval tovább van mint ahogy az AMD etedetileg tervezte, és az már nagyon elavult IO infrastruktúrát használ...ideje lenne nyugdíjazni. A Kaveri után a Carizzo APU jön, remélhetőleg kompatibilis lesz az FM2+al. A Carizzo állítólag a X86-os cpu magok jelentős turbósítóját(az AVX2 512bites lebegőpontos utasítások miatt)az Excavator magokat hadználja majd duplázott FPU-val ami már kihajthatja az erősebb dVGAkat is talán.
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #12356 üzenetére
"COD ghostoztam most egy kicst 1920x1080 high-on 80-85%-ig ki tudta hajtani a vga-t..."
Na az szerintem már elég. Bár hihetetlen számomra...
A 280x jóval erősebb egy 7870-nél vagy 7850-nél is. Amúgy nem tudom hol nézed, de szvsz gpu-z-ben a legegyszerűbb a kihasználtságot monitorozni.
Amúgy ha mindezt 4Ghz-en tetted, akkor próbáld meg 4,5Ghz-en is! Nekem szintetikus tesztek alapján jó 15 de van ahol 20%-ot dobott a procin. A 4Ghz-hez képest, mert nálam is ez van belőve "alapnak" úgymond. És én erről indulok fölfelé.NB feszt 2000-re állítod, adsz neki asszem 0,125 voltot a procit meg 4500mhz-re. Azt hajrá.
Szerk.: Mondjuk nekem volt már proci limites rendszerem. Egy C2D 2,4-es hajtott egy 9800gtx+-t. De igazából sokáig nem is tudtam, hogy proci limitem van, mert igazából nem vettem észre. Csak amikor megnéztem, hogy ez a proci 3Dmark2006-ban amúgy 17k pontot ér el, nálam meg mindössze 11k-t ért el akkor gondolkodtam el, hogy hoppá!
Azért az majdnem 50% amit visszafogott a proci a vga teljesítményéből, illetve a közös teljesítményből... De mégis csak 1-2 játékban tapasztaltam microlag-et. De volt, szó se róla volt, csak igen ritkán.
Azt is hozzá kell tenni, hogy leginkább a sokfős multi az ami leterheli a procit játék közben és én már évek óta nem multizom, csak single érdekel minden téren. -
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #12353 üzenetére
Az igen!
Mondjuk egy 280x az biztos túl erős neki, nem is kétséges.
Én a 7870-ben is úgy bízok, hogy 4,5Ghz-re lesz húzva a proci és akkor talán. És mondom ezt is csak más hasonló vagy gyengébb procikkal mért adatokra alapozom...No, de mindenesetre kíváncsian várom az eredményeket! Köszönöm!
-
Stonerice
őstag
válasz
tailor74 #12066 üzenetére
Próbáld meg a memória időzítést állítani! 24-es értéket 26, re, ha akkor is kifagy akkor 28-ra
1600mhz-s ugye? Annyin megy?
Ha ez nemválik be, akkor vissza 24-re, és a második 9-est írd át 10-re.
NB fesz mennyi jelenleg? Arra a többiek tudnának mit mondani, (nekem nincs még AMD APU-m) -
Leslie67
tag
válasz
tailor74 #12060 üzenetére
Nekem naponta többször is lefagy és nem tudom miért. Tegnap este filmnézés közben fagyott le, ma többször is pedig csak 10 percet írtam egy fórumra közben más program nem volt használva. Amit összehoztam 10 perc alatt annak búcsút mondhattam mert csak a resettel tudtam működésre bírni. A régi Inles gépemmel sosem volt ilyen gondom, de ezt, ha magára hagyom és csak az U torrent megy akkor is befagy. A biost áttettem auto-ra, hogy a memóriát az igp-t meg mindent saját maga kezeljen, de mégis befagy. A memtestet lefuttattam. Ránéztem kb. egy óra múlva és nem írt hiba üzenetet. Kezd elegem lenni az APU-ból.
-
Televan74
nagyúr
válasz
tailor74 #11854 üzenetére
Arra kiváncsi leszek majd. Nekem is Asrock FM2 A85X Extreme4M lapom van. Ott nem írják az FM2+ processzorok támogatását. Sírni fogok.
(#11857) miresz Mondom sírni fogok akkor.
-
-
válasz
tailor74 #11456 üzenetére
Varj egy kicsit. Ha kijon vegre a Kaveri, akkor lehet majd latni, hogy erdemes-e valtani. Raadasul hagyni kell, hogy masok fustoljek el az elso nem jol sikerult alaplapokat es szenvedjenek a throttlinggal. De a 6100-rol kenyelmesen es olcson valthatsz most is egy 8350-re, amit nem hiszem, hogy konnyen beerne ket modullal barmilyen APU.
-
Gainka
őstag
válasz
tailor74 #11370 üzenetére
Hasonló cipöben járunk bár az én terveim a8 6600 k és mellé késöbb egy 7790 vagy az ujak közül egy hasonlo tudású (aztán lehet kaveri lesz belöle addig halasztgatom
), szerintem nagy vga néztél ki ezekhez a procikhoz 7850 a max bár ezt igy nehéz kijelenteni miértis, ezért: [link]. Itt egy i3 al is alig van kevesebb fps mint egy i5el. Mindenki meg van áldva ezzel a kihajtás dologgal de tesztek meg mást mutatnak[link] Itt egy 7970 el mennek a procik, és ha megnézitek az 1920x1200 as eredményeket (piros), a10 az az athlon ii x4 750k 20 ezer forint.....
Abu is meg mondottá, a mai játékohoz bármelyik mai! 4 magos procirral el lehet játszani high beállításokkal és persze annak meg felelő vga-val. Azt hiszem valahogy igy irta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest