- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
-
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17659 üzenetére
Az oprendszer nem mindég úgy akarja, ahogy te..Olyankor kell átállítani.. Például, ha i5 2500-ról váltasz i7-re, akkor néha nem állítja át automatikusan a szálakat...
Ha nagyon nem úgy megy a gép, ahogy kellene, akkor nem árt rákacsintani, hogy engedélyezve van-e minden mag... -
Visormail
addikt
-
válasz
eastone1 #17631 üzenetére
Nálam azért volt lassú mert bekapcsoltam az ultra fast bootot
kapcsold ki, meglátod gyorsabb lesz
És NE Restartot nézd hanem Kikapcsolás, megvárod amig leáll minden, és tiszta inditás!
Nekem azért volt lassú mert a Windows betöltés közben érte el a HDD a felpörgött állapotot és emiatt 5-7x annyi ideig tartott a Windows logo pörgése.
ha kikapcsoltam a FastBoot-ot akkor a BIOS postscreen megvárta a HDD felpörgést és úgy inditotta neki a windowst -> csak felvillant a Windows logo és ennyi volt
-
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17487 üzenetére
Úú...én nem igen akarok 80K-t VGA-ra,főleg ha azt nézem hogy a mostani 5800K-m IGP-jével is tudok 35FPS-sel multizni(én főleg 90%-ban WoT-ozok.,némi Bf3,Bf4 multi) a monitorom 1680x1050-es felbontásban.
Ezekhez képest egy R9 270 is nagy előrelépés lenne,vagy gondolkodok egy jobb állapotú,garis HD 7870(XT)-ben is amit már 30-35K-ért megkapnék 1,5-2év garival. -
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17476 üzenetére
Hú azért ezek igen jó értékek stabil 50 FPS 20-as mikorlaggal..jó tudom hc gamereknek 60min. fps alatt nincs élet,e szvsz 50fpssel is már elég jól ellehet lenni. Én pl a WoT-ot 35FPS-sel is teljese folyamatosnak és folyékonyak érzek.
Akkor az én 5800K-m tuningolva egy R9 270(X)-et simán elbírna nem? -
mmdms
addikt
válasz
eastone1 #17461 üzenetére
De a cpu limit nem fontos, ha a grafikán semmilyen minőségbeli különbség nem látszik, csak az fps szám.
Nem 120fps csak 50 vagy 60. De legalább gyönyörűek a játékok. Tűrhető fps mellett.Igen ez lehet régebbi játékoknál, de pölö cod aw, farcry 4, és ami még jönni fog, pörgősebb részeknél néha a 20 fps-ért küzd a proci. De nézz inkább egy frametime mérést magadnak, és az az ami iszonyat. A te szemed valószínűleg erre nem annyira érzékeny, de bőven 70-90 ms-es késés van nagyobb események közbe, ami nagyon sok.
-
válasz
eastone1 #17461 üzenetére
De fontos, mégpedig a minimum FPSeknél
Igazából nem az átlagFPS (tehát az a szám amit a Fraps kiir) számit igazán, hanem a minimum FPSek
A röcögés, akadás nagy részét nem az alacsony átlagFPS hanem az alacsony minimum FPS adja.
Márpedig ez a CPU - mivel viszonylag gyenge középkategóriához tartozik - pont ebben gyengélkedik.
Kb egy 6 éves (!!!!!!!!!!!!) Phenom x4 955 szintjét hozza.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
eastone1 #17440 üzenetére
"Az egy modul az két fizikai mag. Ott a két szál külön erőforrásokat használ. Egyedül AVX mellett osztják meg az FPU-t, de szinte semelyik játék nem használja ezt. És nem is arra megyünk, hogy használják."
http://prohardver.hu/tema/re_a_20_jubileumi_pentium_g3258_tesztje/hsz_129-129.html
Annyira nem kamu ez a 4 mag
-
Latyi007
csendes tag
válasz
eastone1 #17366 üzenetére
(17366) eastone1: "Bios ban advanced menüben aszem délihíd fül alatt nem kell beállítani a dual engedélyezését?
Megosztott memóriát auto ra. A monitor a vga val van összekötve és annak a driver e van telepítve?
SB omega driver t is feltetted?"BIOS-ban sehol nem találom a déli híd (south bridge) menüpontot. A megosztott memória menüpontot szintén nem. Hol keresendő?
Monitor VGA-ban van, 14.12 Omega telepítve.Eredmény:
-
tamikomac
aktív tag
válasz
eastone1 #17355 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkozok, amennyivel többe kerül egy i5 mint egy pl. 750K, abból a különbségből két (három) ugrással erősebb VGA-t lehet venni.
i5 + R7 260X = 77k
750K + R9 280 = 75kPersze multiban kijön az i5 ereje és minimum fps-ben is, de összességében akkor is gyorsabb lesz a példának felhozott 750K + R9 280 kombó single játékokban...
-
Gainka
őstag
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Nagyon egyszerűen össze lehet rakni fejben a képet: [link]
Ezt a három grafikon össze rakjuk átlagoljuk, nagyjából látszik hogy nagyrészt a 7970-nél 1-2-vel kisebb max vga passzol a top fm2-es procikhoz full hd-ban.Na most ez szép és jó, lehet az én videó kártyámhoz is elég lenne egy 6800k 4.5 ghz-n, csak az a baj hogy a következőhöz mar nem
Akármennyire is amd "fan" vagyok (vga egy jo üzlet volt most hagyjuk) Jelen esetben el lennék, de a következő vagy az az utáni vga-hoz már kevés lenne, és mivel én igy gondolkodtam muszáj voltam i5-öt venniki mennyit költött "fölöslegesen " procira.
Ha kiszolgálja a következő 3-4 videó kártyámat mar nem volt fölösleges.
Most itt nem fröcsögni akarok nem itt van a helye imádom az amd apukat volt is, lenne is még egy gépem amd apuval ha megtehetném csak is a témához szoltam hozzá. És remélem eljön az ideje hogy ujbol amd procit válasszak.
-
Apollo_21
addikt
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Ott bukik a dolog h egyre több konzolról átírt játék van amik újabbak a piacon..és esetleg 30vagy 60as fps korláttal amit nemmindíg tudsz átírni..na ezekhez pl egy 750K 4.5re húzva is kevés volt....érdekes i5el alapon jól mennek...és nem, nem más a vga...mindkét rendszerben szerepelt 7870 és a mostani kártyáimból is...
Tehát ennyire neáltalánosítsuk már le h az Intel csak 5fps-t hoz AMD-hez mert baromság.
-
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17348 üzenetére
Igazad van, én egy másik tesztre emlékeztem.. Viszont amit bemásoltál képet, ott gyakorlatilag a vga dolgozott, nem a procin múltak az értékek.. Az egész cikket ha nézed, már más a leányzó fekvése.. Pl a Dirt3-nál...Ott már megfeküdt a gyengébb proci a 4AA-tól
Viszont, ha nem akarod megérteni amit írtam, akkor nem is fogod. -
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17343 üzenetére
Nem neked írtam már egyszer, hogy ez a "teszt" egy kalap kakit nem ér? Egy GTX 660TI-vel volt mérve az egész... Mitől lenne több fps, amikor bármelyik proci 100%-ra kihajtja. Minimális a különbség... Tettek volna egy 780TI-t, vagy egy 7990-et melléjük, na akkor egész más lenne az állás.. Vagy mondjuk nem fhd high beállítás mellett tesztelni, ami kb csak a vga-t terhelte igazán... hanem mondjuk egy 2650x1440-ben medium beállítás mellett.. Na akkor sokkal nagyobb lenne a szórás...
-
mmdms
addikt
válasz
eastone1 #17341 üzenetére
Nekem csak egy a fontos, kimaxolva minden játék fhd 60 fps min.
Na ez az amire ez a lap+proci páros egyáltalán nem képes, a legtöbb most/fél éve megjelent játékban sokszor a 30-at se lehet vele tartani. És pont. 4,5 ghz környékén vállalható, de úgy is gyenge egy olyan kaliberű kártyához, még az enyémhez is.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
eastone1 #17334 üzenetére
Dehogy. A procid architekturális felépítése miatt.
2 fizikai modul van benne. Egyszerűen fogalmazván, egy ilyen modulban 2 külön integer és 1 megosztott lebegőpontos számítási egység van.
Mivel az ilyen az alkalmazások legfőképpen a lebegőpontos számítási egységeket veszik igénybe a munkájukhoz, ebből meg egyet detektálnak csak modulonként, íme a válasz.
-
konci79
őstag
válasz
eastone1 #17254 üzenetére
Jobban jársz ha csak a szorzót emeled a bios-ban,nekem 4200-on megy szimplán auto fesz-en.
Persze normális hűtő feltétele a dolognak,de 40-41-42-szeres szorzó a legtöbb embernek simán belefér.
És bekapcsolva hagytam mindenféle energiatakarékos cuccot,így vissza is vesz belőle ha nem kell az órajel. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest