- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sribek #19282 üzenetére
1080p-ig jó netezni, filmezni, H264-et és 1080p/1440p youtube-ot kitolja magából. H265/HEVC-et nem tud gyorsítani, mikor volt A8-7600-am, úgy rémlik, gondot okozott neki az akadásmentes lejátszás, de nem nagyon tesztelgettem. Anyámnál ma is szolgál az A8-7600, net, yt, filmezés a gépen, de használjuk arra is, hogy filmet kiküldjön Plex-en keresztül a tv-re.
A 7850K topikja amúgy nem ez, hanem ez.
-
válasz
M0ng00se #19275 üzenetére
Milyen formátumú és mekkora felbontású videókat akarsz gyorsítani vele?
H.264 decode elvileg megy, de csak 1080p-ig. H.265/HEVC nem megy neki, ahhoz APU-ban minimum Carrizo kell elvileg.VLC helyett megnézném MPC-HC-vel, az jobb ilyen hardveres gyorsítások terén, UHD lejátszós (régi HD lejátszós) topic is azt ajánlja, lásd összefoglaló, részletes beállításokkal, linkkel a github projekthez, ahol reszelgetik tovább a progit.
YT gyorsítás nincs már benne VP9 átállás óta, hacsak fel nem teszed a h264ify addont (Fireroxra, Chrome-ra tuti van), ami kényszeríti a régi formátumot, 1080p-ig be kéne segítsen az IGP. Kaverinél (A8-7600)nézegettem, sok különbséget nem vettem észre, így végül leszedtem az addont. -
válasz
RootRulez #19266 üzenetére
Értem, szerintem nincs olyan, amit szeretnél, csak notiban, de hátha megcáfol valaki.
Notiban van ilyen konfigurálhatóság, hogy pl böngészőhöz hozzárendeled az IGP-t, játékhoz meg a VGA-t, egyébként meg talán az IGP dolgozik default, ha jól rémlik, mikor ismerősnek telepítettem AMD-s notit dVGA-val. -
válasz
RootRulez #19264 üzenetére
Összedolgozni nem tudnak, ahhoz tán HD6670 kéne.
Olyasmi tudtommal nincs desktopon, mint notiban, hogy egyik alkalmazáshoz ezt, másikhoz azt a GPU-t rendelheted hozzá, de hátha rosszul tudom és valaki kijavít.
Szóval leginkább csak processzorként üzemelne szerintem az A8, nem érné meg a csere, inkább a fent tárgyalt Godavari. -
ja, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni.
Kaverinél még rosszabb, mint írtam, ott alig mutat valami értelmeset.(#19254) veber0937: Elég gyengus a régi fajta AMD gyári hűtő (Wraith széria már bőven jó a többségnek), de egy 65W TDP-re azért gondolom megteszi. Én mondjuk cseréltem az A8-7600 hűtőjét egy ilyen Arctic Alpine 64 Pro Rev 2-re 3k-ért, biztos ami tuti, halkabb valamivel. Amúgy rossz topik, a procid ide tartozik: [link]
-
válasz
Lesliegold #19249 üzenetére
Igen, ezt írtam én is, hogy a dVGA nagyobb ugrás lenne, mint maga a platformváltás. A hátránya, hogy ezzel vége, nagyobb teljesítményhez mindenképp új platform kell majd a következő fejlesztésnél. Én is RX 560, GTX 1050 vonalon nézelődnék ez esetben. Előbbit olcsóbban meg tudod venni picit, utóbbi kevesebbet eszik kicsit.
-
válasz
Lesliegold #19245 üzenetére
Ha futja új konfigra, cseréljetek szerintem is platformot, a varmi2 által ajánlott 2200G nagyon jó kis APU, odaver az A10-7870K-nak minden szempontból. Később mehet a gépbe jó erős VGA is.
Ha szűkösebb a keret, akkor RAM csere és egyebek helyett vennék egy RX 560-at 30-40k körül apróról, nagyon sokat gyorsulnának a játékok. (Így érezhetően erősebb lenne a gép játékokban, mint a 2200G önmagában, de elvesztenétek a későbbi bővíthetőséget, amit az AM4-es rendszer biztosítana, ez pedig nem ártana, a gyerek még csak 8. osztályos) -
válasz
simongab #19242 üzenetére
Továbbra is a HD7770, nyers erőben is jobb, mint egy A10-5800k + HD6670 dual graphics rendszer. Támogatása is jobb, mert már GCN architektúrás.
Tehát néhány ezres felárért tudnál venni egy HD7770-et, ami önmagában erősebb, gyorsabb, mint az A10+HD6670 dual graphicsban, ami ráadásul nem is minden program esetében működik.
-
válasz
simongab #19239 üzenetére
Játékokban, amik támogatják, ott hozhat extrát. De a legtöbben nem megy szerintem. Munkára való szoftverek esetében nem tudom mi a helyzet.
Mondjuk én akkor már lehet nem a dual graphicsot hajkurásznám, hanem keresnék egy HD7770-et. Jóval erősebb, mint a HD6670, s egy működő dual graphics rendszernél is erősebb önmagában. Aprón ez is kifogható 10k körül, minimálisan felette. Ez már GCN, úgyhogy ehhez még folyamatosan jönnek az új driverek is. Minimális felárral érezhetően erősebb rendszered lenne egy HD7770-el.
-
válasz
Kreash #19235 üzenetére
Nincs mit!
A lapnak lehet valami gyártó által ismert gyengesége, ami miatt nem támogatja a 100W-os APU-kat, csak azt a két Athlont, ezt innen nehéz megmondani, meg nem is hallottam még ilyet FM2-n.
Igen, az FM2+ lapok fogadják az FM2-es procikat is, mint ahogy te is láttad, írja az A8-6600K-t a támogatási lista. -
válasz
Kreash #19233 üzenetére
A linkelt alaplap procitámogatási listáján nincs is rajta az A8-6600K. Két 100W-os Athlon kivételével max 65W-os procikat támogat csak.
Ha nem a legújabb van rajta, egy bios frissítést mindenképp megcsinálnék, akár a régi procit visszarakva, ha azzal nem fagy a bios. De esélyes hogy procit is kell cserélni, ami hivatalosan is támogatott, A8-5500/6500, A10-5700/6700 pl.
Biosban amúgy azért megy fel a hőmérséklet, mert maxon tekeri a procit, nincs energiagazdálkodás olyankor, ha jól tudom.
-
Szia!
De igen, kellene. Mivel a HD7850 GCN, az A10-5800K-ban lévő IGP még Terascale, ezért az új driverek nem jók az APU-hoz már. Ha jól rémlik, a 15.7.1 az utolsó Catalyst, valamint az első Crimson béta (16.2.1) az, ami még támogatja a procidat. Ha nem megy vissza a HD7850, akkor tedd fel ezek közül valamelyiket. Ha Win10-es a rendszer, akkor a driver eltávolítása után tippre felteszi a megfelelőt Catalystot, de biztosan nem tudom, nem volt még ilyen szitu nálam.
-
Hm, nálam is ír furcsaságokat, fogalmam sincs mi lehet. Itt 1GB az IGP-nek adott RAM, ez látszik is rajta. Szerintem a többi az csak felhasználható, előfordul, hogy az elérhető 7GB-ból 5-6GB is használatban van, szóval biztos nincs lefoglalva az a rész az IGP-nek, csak az 1GB.
(#19219) Dan-szan: teljesen mindegy, hogy Athlon, A8 vagy A10, amelyik olcsóbb (az IGP-sek vélhetően drágábbak, ezért indulnék a 760K irányába). A lényeg, hogy minél magasabb legyen az órajel, s hogy tuningolható legyen, tehát K-s végű kell. Meg ajánlottabb a Richland, azok valamivel jobban húzhatóak tán, Ax-6xxxK, illetve Athlon X4 760K.
Biost frissíts a lapon, ha nem a legújabb van fent. -
Biosban hogy van beállítva?
Amúgy ez milyen menü, ahol nézted? Rálesnék én is Kaverinél.
(#19215) Dan-szan: Milyen lapod van? Belemegy FM2+ proci is? Én fejlesztenék egy Athlon X4 760K-ra vagy A8-6600K-ra. A VGA miatt minél magasabb órajelre kell törekedni (hogy Athlon, A8 vagy A10, az tök mindegy, mind 4 magos), a te procid pont ebben gyengébb a visszafogott fogyasztása miatt, ezért ha nem lenne túl nagy a ráfizetés, akkor én meglépném az upgrade-t.
De ha az IGP-t váltod le, első körben nem vennék új procit, hatalmas ugrás lesz így is.
-
Túl nagy difi nincs a két IGP között. Ami eltérés lehet (mintha olvastam volna valamikor), hogy a Richland mintha jobban komálná a gyorsabb RAM-ot, Trinity előbb feladja, s ez már számíthat jobban. De egyikkel sincs tapasztalatom.
Gondolom tuninggal sem változna nagyon az eltérés.
-
Ha spórolni akarsz, akkor ez esetben Athlon X4 845, jó kis proci, 13k-ért ajándék. Ha futja, akkor mehet az A8-7650K, de igazából csak grafikai erőben hozna érezhetően többet, mivel netezős gép, ez talán nem olyan lényeges.
Amúgy az a HD5450 nem olyan rossz (az én anyámék gépében is ez van), most is erről írok, Wonder Womant néztünk, hardveresen gyorsította a HD videót.
-
és mi az a VGA? A legjobban az írt Athlon X4 845-tel jársz, ez már Carrizo, kicsit agresszívebb a turbója, tehát elvileg pattogósabb érzetre, mint pl egy 760.
4 mag boltból 13k körül szerintem elég vicc ár, csak egy FM2+ lap kell hozzá. TDP-je is csak 65W, mint az E8400-nak.
100W TDP nem feltétlenül vészes szerintem, főleg ha csak netezésre van használva.Ha IGP-s kell, akkor meg a linkelt A8 legyen, ennek még fővonalbeli a supportja, a Trinity/Richland APU-khoz már csak legacy driver van.
-
Van VGA? Mert akkor vegyél szintén 13k körül egy Athlon X4 845-öt. Ha kell IGP, ezen a vonalon egy A8-7650K megéri a 20k-t szerintem.
Mivel minél olcsóbban kellene, én hardveraprón (FM2, vagy FM2+ procik között A8-A10 példányok) nézelődnék legalább a proci esetében.Az A4-6320 talán hozza az E8400-at, de nincs egyikkel sem tapasztalatom, nem tudom biztosan. De az egy modul miatt inkább kerülném, ha egy mód van rá.
-
válasz
GeRbo_92 #19176 üzenetére
Richland tesztből:
"A Trinity APU két "P" állapotot (P-State) alkalmazott a turbó órajelek belövésére, ám problémát jelentett, hogy az energiaigény nem lineárisan növekszik, vagyis a hardver a két "P" állapot között ugyan skálázza az órajelet, de lineárisan, ami nem a leghatékonyabb."Szóval a válasz, hogy ez ilyen. Ideális esetben fel tud menni 4GHz-re, de legtöbbször nem megy neki, marad a 3,7GHz. Ilyen okból jó ötlet lehet gyárilag takarékos helyett szorzózármentes, K-s procit venni, azokat meg lehet cibálni, ha szükséges.
Esetleg az APM-et kilőheted biosban, hátha segít a dolgon, mert nem akar bent maradni a TDP keretben. Bár nem tudom, nonK procival lehet e ilyesmit állítani. -
válasz
csongi #19126 üzenetére
Persze, jogos amit írsz, én sem ugrok bele AM4-be most, majd ha itt a Raven Ridge.
X6 Bristolból tuti nem lesz, arra ott a Ryzen 5 1600(X).
Mondjuk megnéznék egy rendes desktop Bristol tesztet, hova sikerült csiszolni az architektúrát. Ettől még ez csak egy tovább finomhangolt Carrizo (Athlon X4 845), szóval abszolút teljesítményben egy helyben toporgás, hatékonyságnöveléssel.#19127) iday: igen, tud vicces lenni.
-
válasz
csongi #19123 üzenetére
845 is szorzózáras azt hiszem. Athlon X4 860/870/880K pl már szabadon húzható. De én nem nagyon költenék már FM2+ foglalatra, inkább használnám így és váltanék idővel AM4-re.
Most pl elég olcsó lett a beugró AM4-re, ha a Bristol árakat nézem (pl itt egy Athlon). Csak a memóriaárak vannak túlságosan fent.
-
válasz
dzsoke2 #19107 üzenetére
Ahogy varmi2 írja, AM4 a jövő. Ha most váltanál, vegyél egy Bristol Ridge APU-t (Ax-9xxx, jelenleg csak alza.hu-nál láttam), IGP-ben elvileg ez is erősebb, mint az A10-ed (hogy mennyivel, azt nem tudom), az AM4-es lapba meg jön majd a Raven Ridge 2018 elején, Vega IGP-vel. De mivel most egekben a memória árak, én lehet várnék a váltással, míg megjön a Raven, hátha lesz némi mérséklődés.
-
válasz
Bander78 #19099 üzenetére
Youtube-on nincs videó?
Amúgy szerintem nem nagyon fog menni tippre. Már abból kiindulva, hogy OpenGL módban eléggé köhögnek az AMD-s architektúrák Doom alatt, Vulcanra váltva szárnyra kapnak, így talán volna esély. Azonban az A10-6800K nem GCN-es sajna, szóval utóbbi opció nem játszik nálad. -
válasz
Cingáriusz #19069 üzenetére
Akkor elég lesz a Kaveri/Godavari szerintem.
De nem vennék A10-et 30k-ért, ha van nem sokkal lassúbb A8-7600 16k-ért is. Nekem utóbbi van, youtube 1440p-ig megy kb, Skyrim a legterhelőbb, amivel játszottam, low-med vegyes beállítás (közelebb a low-hoz), 35-55fps-t tud 1080p-n. De kell hozzá dual channelben 2133MHz RAM, XMP-vel aktiválin kell biosban, magától nem megy.
Annyi, hogy 4K-t nem gyorsít sehogy az IGP, Youtube-ot sem tudja hardveresen gyorsítani, mióta átálltak VP9-re, procimagoknak kell kinyomni.
G4560 lenne a nyerő, de abban csak HD610 van, az érezhetően gyengébb HD630-nál is.Ha van keret, én Athlon X4 845-öt vennék (ez már Carrizo) és RX 550-et, 40k a kettő együtt, bármelyik IGP-t állva hagyják. (13k + 27k) teszt
-
válasz
Cingáriusz #19066 üzenetére
HD630 jól le van maradva, még akkor is, ha i7-ben van.
Mindenképp kell hozzá 2133MHz RAM, dualban, szóval 2x4GB minimum a javasolt.
Ha később lenne fejlesztés, és IGP kell, akkor AM4-re kéne építkezni, Csak elindul már bolti forgalomban is a Bristol Ridge, nem csak OEM-eknek. Az is hozza majd ezt a szintet vagy többet, DDR4 és megmarad a fejleszthetőség Ryzenre vagy a 2018-ban érkező Raven Ridge-re (Zen magok + Vega IGP). -
válasz
senki66 #19027 üzenetére
Nem tudom mennyit hozna a konyhára, nekem szorzózáras APU-m van.
Egyébként nagyon játékfüggő is, hogy mennyire hagy a kártyában a procid. De azt sem tudjuk, hogy tartja e a procid az órajelet, vagy időnként csökkenti az órajelet. Van tuning leírás ebben a topikban, APM kikapcsolása és társait is el kell végezni. De ebben majd a többiek segítenek.Olvasd el ezt a logoutos írást, ebben szerepel húzott A10-5800K, egy GTX 1060 3GB társaságában. Itt nem sokat hozott a 3,8-ról 4,3GHz-re tuning valamiért. (lehet visszavette az órajelet nagy terhelésnél?)
-
válasz
senki66 #19025 üzenetére
Valamennyit még lehet hogy tudnál húzni a procin, de az RX 480 alá mindenképpen kevés lesz.
Platformváltás kell neked, Intel i5-re, vagy AMR Ryzen 5-re. Az 1400 egész vállalható áron kezd menni, 4 mag, 8 szál.
Ryzen topik, ha lenne kérdés. -
válasz
vidra1221 #18997 üzenetére
Azonos órajelen van 10% fórja a Kaverinek/Godavarinak.
Az A10-5700 alap órajele 3,4GHz, az Athlon X4 880K-é pedig 4GHz. Vagyis alap órajelen a difi kb 29% átlagosan. (4/3,4*1,1) Turbó bezavar a képbe, most nem vettem figyelembe.
Hogy ennyiért érdemes e neked váltani, azt te tudod megítélni. Annyi még, hogy a 880K-hoz elvileg 125W TDP-re tervezett near silent hűtőt adnak, illetve tuningolható is.Kaveri és Trinity közötti difi forrása
innen -
válasz
szabadoslac #18964 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdés, milyen OC-ra gondolsz? Ha memória, akkor felesleges 2400 MHz fölé húzni a RAM-ot, nem hoz igazán a konyhára.
-
válasz
mefistofeles #18962 üzenetére
Ha minden igaz, tán Firefoxhoz is van ilyen addon. Én Chrome-on használom.
És a drivercsere után is akadozik?
Kíváncsi vagyok h264ify segít e. -
válasz
mefistofeles #18960 üzenetére
Nekem nem zavart be sehol ez az addon. Próbáld ki szerintem.
Talán meg lehet próbálni leszedni a Win által felrakott drivert és feltenni egyet kézzel. -
válasz
mefistofeles #18958 üzenetére
Elvileg van hozzá Crimson béta, de felrakhatod az utolsó Catalystot is. Szerintem AMD oldaláról szedd le ezt is meg azt is. (linkelni most nem tudom)
Tipp: lehet csak azért akad, mert a Youtube átállált VP9-re, így a legtöbb IGP már nem tudja gyorsítani a videókat, a procik izomból nyomják, lehet ennek kevés az 1 modul. Tedd fel esetleg a PuMba által valamelyik topikban linkelt H264ify addont a böngészőhöz, az elvileg kényszeríti a H264-et, az IGP így újra besegít. -
válasz
TestamentDNR #18955 üzenetére
Én ezeket nézegetném a helyedben használtan, jó áron kéne találj. IGP-hez képest mindegyik űrhajó.
R7 360, HD7790, HD7850, R7 265, R7 370
GTX750Ti -
válasz
VinoRosso #18949 üzenetére
A kihajcsae erősen játékfüggő, meg főleg multinál szokott érződni, ha nem elég erős a proci. Biztos ami biztos alapon írom oda a tuningot az ajánlásba, ha határeset a proci-VGA párosítás, mert nem tudni a kérdező preferenciáit.
Ezt most nem a konkrét esethez (teljesen más teljesítményszintű VGA-k vannak itt), csak általában teszem ide.
Jól látszik, hogy az első generációs i5 2,67GHz-en is jóval több fps-t adnak a kártyák, mint egy 3,2GHz-es Ph II X4 3,2GHz-en. Mindkettő valós 4 magos, Trinity meg ugye inkább 2 modulos, 4 szálas. -
válasz
VinoRosso #18947 üzenetére
Nem írt sem árat, sem hogy újat szeretne, vagy használt is szóba jöhet, így a bolti kínálatból ajánlottam kb azokat, amiket még érdemes mellétenni.
Elhiszem, hogy megy szépen a GTX670 a 3670K mellett, de ha betennél a gépbe egy i5-öt, akkor valószínűleg több játékban is érezhetően több fps-ed lenne. Még akkor is ez történne, ha elkezdenéd tuningolni a procidat.
Gyengébb proci mellé nyilván be lehet tenni jó erős kártyát, menni is fog, csak ha a proci visszafogja a kártyát, akkor talán érdemesebb kevesebbet költeni.Llano c2c 15-20%-kal erősebb, mint a Trinity, szóval a neked 3GHz az ott 3,5GHz minimum.
HD7870-eket ajánlgatták nagyon max Phenom II X4 @ 3,6GHz mellé, az pedig jóval erősebb, mint a 36370K @ 3GHz. -
válasz
TestamentDNR #18945 üzenetére
GTX 750, R7 360, GTX 750Ti, R7 370, esetleg RX 460 mehet mellé (erősorrendben írtam), de az utóbbiakhoz már nem ártana tuningolni a procit. Mindegyikből minimum 2 GB-osat keress.
IGP-hez képest mindegyik hatalmas ugrás. -
válasz
Hannibhál #18936 üzenetére
Ha jó áron be tudod szerezni, mehet a dolog, SSD komoly sebességérzetet ad.
Hirtelen csak A8-7600 eredményt találtam GTA V-höz (720p low), de van benne A8-6600K, valahol a kettő között megy az A10-5800K.
Kereshetsz Youtube-on is GTA V és A10-5800K kulcsszavakra, biztos lesz találat.
(#18938) Hannibhál:
Nincs mit! Keress a topikban GTA-ra, van néhány tapasztalat GTA V kapcsán kisebb APU-val is (A6-6400K). -
válasz
Mayweather #18932 üzenetére
Nagyjából egykutya az A10-5800K és az FX-4100, nem nagyon van teljesítménybeli különbség köztük.
-
válasz
qqcqqc #18916 üzenetére
Most nagyon úgy fest, hogy nem szeretnének ilyen hibát véteni. Gondolok itt arra, hogy a hihető pletykákkal ellentétben még mindig nem jelent meg az AM4, azaz erősen dolgoznak rajta, hogy ne legyen gubanc. Zen sincs már olyan messze, ES példányok már vannak, szóval ennyire balfékek még egyszer nem lehetnek. Aztán persze kiderül, az óvatosság sosem baj.
-
válasz
VinoRosso #18913 üzenetére
FM2-t ne vegyél már szerintem, ha csak nem égetően szükséges. Max 5 hónap és indul az AM4 (inkább kevesebb, mert már meg kellett volna jelennie). Jelen információk szerint jön bele először a Bristol Ridge (még modulos felépítéssel), aztán érkezik év végén, 2017 elején a Zen (IGP nélküli izomprocik), utána meg a Zen alapú APU-k (Raven Ridge), szóval fejleszthető platformra tudnál építkezni.
-
válasz
csendesjani #18889 üzenetére
Turbó kikapcsolása jó ötlet, ahogy fentebb írták.Aztán a feszültség manuális csökkentése is megoldás lehet. Alapon elég sokat kap a Trinity 3,8GHz-en is, ahogy látom a ph-s tesztből.Várni kéne A10-5800K tulajokra, hogy náluk milyen frekvencián és milyen feszültséggel megy a proci. Ha a gyári hűtő van rajta, akkor ez is okozhat melegedési gondokat. Mondjuk nem nagyon értek a tuninghoz, szóval várj más véleményekre is.
-
válasz
csendesjani #18887 üzenetére
4GHz-en mennyi feszt kap?
-
válasz
Balathruin #18882 üzenetére
hupsz félrekattintottam.
csendesjani: Az az 1,5V nem sok a procinak? Lehet inkább le kéne vinni a frekvenciát, hogy alacsonyabb fesz is elég legyen. 3,8 GHz-re 4,6 az +800MHz.
-
válasz
pauliboy23 #18824 üzenetére
Minden ár függő. Ha nincs nagy difi az árban, akkor legyen az A10, ha nagyobb a különbözet, akkor inkább az A8.
Ha lesz VGA a gépben, akkor pedig sem A8, sem A10, hanem inkább Athlon X4 750K, vagy még inkább 760K. -
Ha a proci nem fér bele max fogyasztásával a 65W TDP osztályba, akkor sorolják feljebb a 100W-os csapatba. (Kaverinél 95W-os osztályba)
Ez nem jelenti, hogy ennyit is eszik, csak azt, hogy előidézhető olyan szituáció, amikor a fogyasztása meghaladja a 65W-ot.Ilyenkor mindig az az érdekesebb, hogy azonos TDP osztálybeli procik hogy viselkednek egymáshoz képest, lásd 750K vs 760K. De AMD porciknál sajna nagy különbség nincs már elég régóta a teljesítmény/fogyasztásban, nem sokat javult az energiahatékonyság, lásd Llanohoz képest alig lépett előre a Richland. Gyakorlatilag egy helyben toporgás van.
Ezen a Kaveri/Godavari sem segített igazából, lásd A10-7870K teszt, pedig Kaverivel áttértek a 28nm-re ugye.
-
válasz
Askformore #18814 üzenetére
A 750K is 100W TDP-s. Én inkább 760K-t vennék.
Athlon X4 740 a 65W TDP-s, de 600MHz-el lassabb alapon a 760K-tól, az azért már elég nagy difi. -
-
válasz
dzsoke2 #18780 üzenetére
FM2-es lapot nem nagyon lehet már venni, de FM2+ lap azért akad: [link]
Ezekbe bele lehet tenni az FM2-es procikat is, nem csak az FM2+osokat.Most nézem, nem Mini-ITX-eset keresel, hanem Mini ATX-eset. Ilyen nincs egyébként, esetleg Micro ATX lehet, amire gondolsz. Abból sokkal nagyobb a választék.
Ezek mind Micro ATX-esek (FM2+): [link] -
Akinek FM2+ lapja van, érdekes lehet: Új termékekkel frissíti asztali termékflottáját az AMD
-
-
válasz
#58450688 #18732 üzenetére
Elég jól fut, főleg hogy a minimális gépigényben NVIDIA® GeForce® GTX260, ATI Radeon HD 6790, or better van megadva.
Amúgy lehet ide jobban passzol: AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU -
válasz
Motaba78 #18719 üzenetére
Egyetértek. Nálam is van egy SSD az A8-7600 alatt (2x4 GB itt is), egyáltalán nem érzem kevésnek hétköznapokban. Skyrim a legterhelőbb, amit kap, számomra élvezhetően futtatja 1080p-n, így erősebb sem kell igazából. De az már most esélyes, hogy 2017-ben be leszek sózva egy Zen alapú APU-ra.
-
válasz
Lajos8721 #18717 üzenetére
Persze, A10-5800K-ról nem nagyon érdemes váltani. Ezek az A8-A10-es APU-k eléggé egy kupacban vannak teljesítmény tekintetében, CPU fronton mindenképp, IGP-nél van érezhetőbb difi.
Mivel FM2+ foglalatra sem jön már újabb proci, Trinity/Richland/Kaveri/Godavari tulajoknak a Zen-t lesz érdemes megvárni majd. Szerintem legalább is. Akinek meg előbb kell az extra kraft, ott az Intel. Bár ha meg nagy kraft kell, nem APU-val tolná az illető.
-
válasz
Motaba78 #18712 üzenetére
Kb ennyit jelent:
Búcsúból megkapták a Radeon Software-t a régebbi Radeonok is
"A kiöregedett TeraScale 2, ismertebb nevükön VLIW4 és VLIW5 architektúrát az AMD immáron hivatalosan is a háttérbe szorította, azaz elkezdődött a legacy terméktámogatási fázis, amikor már csak a kritikus hibákra érkeznek frissítések. Ez a változás meglehetősen sok hardvert érint, mivel a Radeon HD 5000 és 6000 sorozat mellett búcsúzik a Brazos platform, illetve a Llano, a Trinity és a Richland APU-k IGP-je is, illetve az OEM-eknek szánt Radeon HD 7600 és 8400 sorozat alatti termékskála."Szóval ami eddig ment, az eztán is menni fog velük.
-
válasz
Motaba78 #18710 üzenetére
Szia!
A több monitoros dolgot nem tudom sajnos.
Hogy érdemes e pénzt áldozni, szerintem igen. Csak már nem Richlandbe, hanem Kaveribe vagy Godavariba. Az A10-6700 teljesítményét hozza kb egy A8-7600, IGP-ben erősebb is, szintén 65W TDP, de konfigurálható 45W-ra is. Kaveri/Godavari topik erre felé.
Trinity/Richland ellen szól, hogy most kerültek legacy státuszba az IGP architektúrája miatt, szóval talán jobb választás egy FM2+ APU. De ha megvan már az A10-6700, akkor bőven jó lesz az is, jó kis kiegyensúlyozott proci.
Még annyi, hogy 2016-ban jön az AM4 foglalat, bele pedig a Kaveri/Godavari utódja, valamilyen Carrizo reinkarnáció desktopra, legmagasabb TDP-jű proci 65W TDP-s lesz. Ebbe a foglalatba pedig elvileg bele fog menni még a következő, Zen alapú termékvonal. Szóval ha tudsz várni, a Bristol Ridge-t (~Carrizo on desktop) érdemes lehet megfontolni.
BÚÉK!
-
válasz
KIA Ceed #18706 üzenetére
A legfontosabb, hogy ha már újat vesztek, akkor minimum 2*4 GB legyen (mint most), s hogy minimum 2133 MHz. Többi paraméter nem annyira lényeges, ezen kívül az árat nézzétek szerintem.
Konkrét ajánlásért lehet bekérdeznék a RAM-os topikba, amikor aktuális lesz a vásárlás.Hivatalosan 2133MHz-et kezel az A10-7870K, a 2400 MHz-es RAM az már OC-nak számít. (overclock, tuning)
Az A10-7870K az 1280*1024 felbontáson elég sok játékot tud futtatni vállalhatóan, újabb játékokkal is be lehet próbálkozni. El lesz vele a gyerek szerintem.
-
válasz
ViZion #18695 üzenetére
Ha lenne egy kötetlenebb AMD-s OFF topik, járnék szerintem oda.
(#18703) KIA Ceed: nyugodj meg, egy A10-7870K más dimenzió egy A6-6400K-hoz képest. Windows élményindex kb semmire sem jó. Tesztelésre legjobb szerintem, ha megnézed, hogy adott játék hogy ment az A6-6400K-val és most hogy megy az A10-7870K-val.
Remélem a memóra a gépben két modulban van és dualban mennek, magas órajelen,. (1866MHZ minimum) Ha nem így van, akkor vissza van fogva az IGP. -
válasz
Tyler8 #18683 üzenetére
Nekem mondjuk eszembe sem jutott volna az UEFI-ben állítgatni ezt.
Tehát ha jól értem, akkor pl UEFI-ben auto-n van a kapcsoló, s rá van dugva a monitor a DVI-re, a TV meg a HDMI-re, akkor csak a TV-n van kép?
Crimson drivert próbáltad?
Búcsúból megkapták a Radeon Software-t a régebbi Radeonok is(#18682) MasterMark:
-
válasz
simongab #18666 üzenetére
Hát az R7 250 mellett inaktív lenne az IGP. De a gép így is gyorsabb lenne, mint ha HD6670-et vennél helyette, s erőltetnéd a dual graphicsot. Azt hiszem, írtam már, hogy legacy státuszba került. Ergo amelyik játéknál most nem megy a dual graphics, arra már sosem fog.
De nem kell megfogadni a tanácsot. -
válasz
simongab #18664 üzenetére
20k alatt is lehet R7 250-et, sőt, garanciás R7 250X-et venni. Utóbbi már lassan űrtechnika az A10+HD6670 dual graphicshoz képest.
Csak azért linkeltem hardveraprót, mert gondolom nem boltban vennéd zsír újan a 6670-et 10k-ért.Ha rám hallgatsz, HD6670 helyett GDDR5-ös R7 250-et keresel olcsón. Mégiscsak 20% helyett 67%-kal veri meg az A10-6800K-t. Így minden esetben lenne rendes gyorsulás, nem csak abban a ritka esetben, amikor megy a dual graphics.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Okos Otthon / Smart Home
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest