- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #18970 üzenetére
köszi.
-
eastone1
senior tag
Hali.
A8 5600k apunál mit érdemesebb húzni a jobb grafikai teljesítményhez? Cpu-t 4.3 ghz re vagy a NB frekit 1800 ról 2400 ra? Eddig stabilan 2400 ig ment de csak 4.1ghz es cpu val. Vagy csak a cpu t emeljem 4.3 ig aztán a többi maradjon auto-n? -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17898 üzenetére
Köszi.
Nem tudom próbálta e már valaki de a microsoft tól letölthető win10 nek sokkal szebb a grafikus felülete, élethűbbek a háttérképek színei. Még így is hogy nincs már 290x dvga csak az apu.
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
Grafikai gyorsításhoz melyiket érdemesebb húzni?
A procit vagy a déli híd frekvenciáját?
Jelenleg 4200mhz ill. 2400mhz. 3600mhz ill. 1800mhz ról. -
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark #17741 üzenetére
El is adom.
-
eastone1
senior tag
Miért? Akkor szerintetek miben lesz másabb vagy jobb?
-
eastone1
senior tag
Egyébként az új kaveri mikorra várható?
-
eastone1
senior tag
Többet nem költök semmilyen pénz és időrabló, pillanatok alatt értéktelenedő számítástechnikai vacakra.
Ott dögöljön meg az egész iparág ahol van.
115 ért vettem a videokártyát és a grid video alapján közel sincs akkora különbség mint amekkorát az árkülönbség sejtet. -
eastone1
senior tag
Mekkora a gyakorlati különbség egy trinity és egy kaveri között, játékokban?
Eladom a dvga t. Marad a trinity viszont a lapom fm2+ os.
Arra gondoltam becserélném egy kaverire. -
eastone1
senior tag
válasz
simongab #17638 üzenetére
Félre érthető lett a hozzászólásom. Ez a sapphire videokártya dual bios kapcsolója. Uefi vagy legacy.
A leírásban a legacy módra írta a gyorsabb boot időt viszont a deszka uefi s. Azt gondolná az ember, ha minden uefi s akkor jobban összedolgozik a rendszer és könnyebben áll fel. Ráadásul mióta gpt s a rendszer, windows boot van és nem uefi. -
-
eastone1
senior tag
A boot időn bosszankodom. Tetü lassú még az ultra fast boot is. A proci egyenlőre megfelel a vga hoz.
-
eastone1
senior tag
-
eastone1
senior tag
Milyen beállítás lassíthatja a win8.1 boot időt?
Ultra fast boot majd olyan lassú mint a normál.
A kolléga előbbi linkelt videójában elég sebesnek tűnik.
Az enyém majd 3x ennyi ideig tart.
Secure boot aktív. A Dvga is uefis. -
eastone1
senior tag
válasz
frescho #17596 üzenetére
A szűk keresztmetszetet lehet tudni. A pénz!!!
Bár nekem annyi közöm van a számítástechnikához mint trójai falónak az Epsom derby hez, de eddig akárhányszor vettünk laptopot és lecseréltük az egyszem ramot egy dual kitre, lórúgás volt a rendszernek függetlenül amd vagy inteles volt e a noti. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17579 üzenetére
Jó tudni. Akkor kikapcsolom.
Köszi. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17576 üzenetére
Ez a virtualizálás sokat nem mond. Esetleg bluray filmek nézésénél a képfájlt csatlakoztatva egy virtuális meghajtó jön létre.
Vagy ez csak akkor fontos, hogy ha több oprendszert futtatunk? -
eastone1
senior tag
Bios ban érdemes bekapcsolni az iommu t?
-
eastone1
senior tag
Ezek tök jó értékek. Lehet eladom a vga t és visszatérek az IGP hez. Fölöslegesen fogyasztja itt az áramot.
-
eastone1
senior tag
válasz
Vartanus #17491 üzenetére
Gondolom ez is olyan mint bármilyen más hobbi. Egy pici plusszért töbszörösét kell fizetni. Olyan durva nagy különbség nem hiszem, hogy van a kártyák között. Sokáig én is A6 IGP vel játszottam, benyelve egy két hiányosságot.
Hiába 290x, minimum fps szinten "átlag" konfigban ezek sem töbszörösét verik.
Igaz itt már ultra és 8x élsimítás.
Viszont nálad az lehet a bökkenő, hogy nem FHD.
Mivel érdekes módon erősebb proci kell, ha nem fhd a felbontás.
Gondolom erre optimalizálnak, ha van ilyen. -
eastone1
senior tag
Egész véletlen nincs valakinek ncore meghívója? Vagy olyan oldal is jó lenne ahol iso formátumú bd 25, 50 es filmek fellelhetőek
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17471 üzenetére
Megpróbálhatom bár nem nagyon csináltam ilyesmit játék alatt. Csak a valley t
-
eastone1
senior tag
Most nekem mondod? Per pill. is a FC4 el játszom és úgy hasít mint az állat.
Most mi a fontos? A marketing bullshit ? Lehet ezeknek a monitorozó vackoknak is a hátterében a hardveresek állnak akiknek az eladás a fontos. Minél többet minél drágábban. Ahogy pár helyen is említik, egy bizonyos idő után szoftveresen butítják a hardvert csak hogy úgy érezd lassan venned kell egy újat.
-
eastone1
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy miért van az, hogy ultra fast boot ban ugyan olyan lassú mint normál esetében a boot idő?
FM2A88M-HD+ alaplap, Gpt, win8.1. Secure boot lehet a ludas? -
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17462 üzenetére
Nagy nagy ritkán előfordul egy akadás de annyira jelentéktelen hogy e miatt nem vennék 2x annyiért procit.
Inkább vga ra költeném. Bár ahogy máskor írtátok multiban másképp fest a dolog.R9 290-290x fórumon szoktak valley teszteket linkelni. Az I5-I7 esek átlag 23-25 minimum fps t produkálnak ahogy megfigyeltem. Az én 290x em trinity alatt 19-20.
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17460 üzenetére
De a cpu limit nem fontos, ha a grafikán semmilyen minőségbeli különbség nem látszik, csak az fps szám.
Nem 120fps csak 50 vagy 60. De legalább gyönyörűek a játékok. Tűrhető fps mellett. -
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17458 üzenetére
Miért lenne pénzkidobás? Én egy r9 290x vapor tri x et hajtok meg egy trinity vel. Semmilyen grafikai hátrányát nem érzem játékok alatt. Ultrán, 8szoros élsimítással megy minden. Sima, gyors, pöcc-röff.
Egy 40 ezres kártya nem hiszem hogy ugyan ezt produkálná a trinity mellett. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17439 üzenetére
Na mindegy, jó lesz a kamu négy mag is.
Mivel dvga van, jó lenne elboltolni ha már úgy is egy árban mennek. -
eastone1
senior tag
Érdeklődnék, hogy az AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz FM2+ Processzor valós 4 magos?
Ha valakit érdekel akkor szívesen elcserélném egy ilyenre a vacsi új A8 5600K procimat.
Kb egy áron van. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17398 üzenetére
-
eastone1
senior tag
Powerfan sebességét hogy lehet leszabályozni? Ez a venti a cpufan melletti csatiról kapja az áramot.
Lehet fölöslegesen hangoskodik. -
eastone1
senior tag
Értek én mindenkit. De most ez van és nekem jól fut, az hogy másnak esetleg 10-20-30 akármennyi fps el több van nem zavar.
Ez szerintem arra lehet jó útmutató, ha valaki azon vacillál mire költse el a rendelkezésre álló összeget.
Procival ugyebár nem fog játszani maxon, de egy közepes kártyával sem biztos.
Szvsz költse inkább vga ra mint drága procira ha játékról van szó.HG : Pont a dirt 3 ban 1fps el több van az A10 nek mint az i7 nek fhd ban
-
eastone1
senior tag
Engem nem izgat, hogy ki mennyit költött "fölöslegesen " procira. Nem azt akarom bizonyítani, hogy a kaveri vagy Trinity erősebb egy i5 vagy i7 tel szemben. Hanem hogy adott helyzetben, alkalmasint egy Trinity is elég lehet fhd ben egy r9 290x meghajtására. Lehet marad a vga ban szufla, de kit izgat, ha így is pöpec maxolva a legújjabb játékok is?
Engem pont a FHD érdekel ami a vga t megterheli, az meg bírja szusszalFaith +1
-
eastone1
senior tag
Azon untam meg
, pc-n meg sok a barát akik kölcsönadják a játékokat, ha érted. Lényegesen olcsóbb is.
HG: akkor te biztos közel állsz a tűzhöz és svindli az egész, a tesztben egy HD 7970 3Gb os kártyát használtak.
De miért akarnék nem fhd ban játszani mikor a monitor csak annyit tud.
-
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17340 üzenetére
114eft os kártya.
Procira, alaplapra egyenlőre csak ennyi futotta. Viszont 8x élsimításon, ultrán megy minden flottul még emellett a "gyenge" proci alaplap combo mellett is. Ami 35eft ból meglett újonnan. i5+ alaplap újonnan 80eft.
Nekem csak egy a fontos, kimaxolva minden játék fhd 60 fps min.
Azt pedig lazán tudja. Ha majd nem tudja, veszek egy erősebb apu t 1-2 év múlva, utána megrángatom a kártyát is. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17338 üzenetére
Azt még nem néztem, de lecsekkolom. Köszi.
-
eastone1
senior tag
válasz
BlueAthlon #17336 üzenetére
Köszi.
Tudom, hogy nem túl egészséges, de bios hibás lett a régi fm1 alaplapom és a most azonnal kategóri volt a helyzet.. Így csak egy mikro atx es (ha jól tudom) fm2+ Asrock FM2A88M-HD+ os alaplapot tudtam venni a lakhelyemen. Majd később lecserélem.
Viszont van benne egy sapphire r9 290x vaporx, tri x vga ami gondolom eléggé megterheli ezt a mini alaplapot.
Lehet ebből valami gond esetleg? Vagy ha rendesen van hűtve a proci akkor nem kell tartanom hibától? -
eastone1
senior tag
Alulfeszelés, lehet az oka?
-
eastone1
senior tag
válasz
kopidoo #17308 üzenetére
Az azonnali alaplap topikban meg azt írták, hogy azonnal cselekedni kell, gondolom a 117C fok láttán.
Akkor ez most tuti, hogy a nuvoton a helyes.
Az 5600K gyári hűtőjét lecseréltem egy 3000 ft os LC-Power LC-CC94 re. ez sem egy profi cucc, de gondoltam a zajos gyárinál csak jobb.
Ha nem fontos nem cserélném vissza, bár a gyári sokkal nagyobb fordulatra is képes mint ez az lc power. -
eastone1
senior tag
Sziasztok.
A8 5600K nál lehet windows alól turbo boost bekapcsolni?
Vagy csak bios ill. bootoláskor? -
eastone1
senior tag
A10 5800k működne dualban 2 db 6770 kártyával?
-
eastone1
senior tag
érdekes ez az fps, a monitor fórumon azt írják, hogy 60 után már nem érzel semmit.[link]
-
eastone1
senior tag
válasz
headhunter #1606 üzenetére
[link] Úgy látszik nincs is nagyon értelme mert ugyan azt tudja mint a hdmi
-
eastone1
senior tag
Igazából a 3D-s játék lenne a cél, de a vga fórumon leforráztak, az i7processzor és 100ezres videokártya rendszerigénnyel.
Ekkor a 7850 kártyában gondolkodtam, de mivel ahogy írtátok a kaveri majd a 7770-t fogja támogatni dualban, így a dilemmám a következő:
most egy A10 5800K +6670 dual majd jövőre lecserél proci és vga.
vagy A10 5800K + 7770 és jövőre dual a kaverivel
vagy A10 5800K + 7850 vagy 70 és ezzel megeszi az előző konfigokat szőröstül bőröstül. -
eastone1
senior tag
van esetleg valakinek tapasztalata a hd6670 dual használatáról?
Lehetett látni teszt eredményeket, de kíváncsi volnék, hogy dual használata esetén magát a dvga-t lehet e tuningolni? -
eastone1
senior tag
válasz
BlueAthlon #1499 üzenetére
asrock esetében vannextreme6 hozzá béta bios amit kimondottan a tuninghoz csináltak, telepítés után már azok a beállítások is stabilak maradtak amik előtte elhaláloztak.
-
eastone1
senior tag
válasz
Eugene2 #1432 üzenetére
Szerintem rakd újra a wint, ne telepíts semmilyen szutyok asrock drivert csak a helyet foglalja és annyira nem lesz jobb a géped, sőt!
Csak az AMD chipset drivert
a catalyst, új biost, Bios-ban a a déli híd fesztkóját kettőre, a memóriák ét alapból, 1.7V-ra állítani.időzítéseket, ha nem akarsz egy egész napos meccset akkor autora. -
eastone1
senior tag
válasz
atti_2010 #1427 üzenetére
bár elég korai, de azt lehet sejteni, hogy vahjon melyik fog dolgozni dualban a caverivel?
7850 vga -t szeretném megvenni.
Cél a 3D játék lenne ehhez már kinéztem a nem olyan régen kiadott LG passzív megjelenítőjét, viszont A további rendszerigényről gőzöm sincs.
Azért gondoltam az APU ra mert energiatakarékos és olcsóbb mint az inteles megoldás.
am3+ ra mint, ha azt olvastam volna, hogy nem terveznek hozzá újabb procit.
A buldozerről meg riasztó véleményeket csipkedtem össze.
FM2 a legújabb fejlesztés, jön majd a kaveri és ha szerencsém van dualban működik majd a 7850 el.
szóval ezért választottam ezt a platformot, csak azt nem tudom, 3D játékhoz elegendő-e.
Vagy spéci kártya kell hozzá? -
eastone1
senior tag
válasz
Konfigos #1417 üzenetére
Ez a dobálgatás az energia megtakarítás miatt lehet? Csak nem úgy dolgozik ahogy kellene?
Ha az általad említett beállítást használjuk akkor lőttek a takarékosságnak?
Vagy én értettem félre valamit?addig addig olvasgattam a teszteket, hogy teljesen bekavartam magam
És már azt a részt sem találom ahol azt taglalják, hogy az A10 5800K turbón, dualban 6670 dvga val melyik HD7000 vagy nvidia kártyának felel meg.
Melyikkel gyorsabb a dual 2Gb ddr3 vagy 1Gb ddr5 és gondolom a legnagyobbh a 6670 es ami működik dualban.
Vajon miért nem tudták már megoldani valamelyik 7000-el, ha már új az alaplap is. -
eastone1
senior tag
régebben jártam olyan oldalon ahol ranglistában voltak felsorolva a különböző összetevők csak mára kiugrott a fejemből.
Találtam ezt az anandtech oldalt, de ott elég "szűkös" volt a választék.
esetleg valaki ismer ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest