- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Közben utána néztem, az első, januári gépen F1-es BIOS volt, a mostani márciusban vásárolton F4 van, és a közte lévő februárin nem emlékszem milyen lehetett!
De talán szintén F1, mert akkor is felvetődött a frissítés, de az F4 a leírás szerint csak az FM2+ procikhoz adott valami pluszt, így nem frissítettem.Van egy 6 éves gépem, 8800GT-vel, ugyanerre a TV-re van rákötve, DVI-vel indul a géptől, és a HDMI(DVI)-ben végződik a TV-n, annál még nem láttam ilyen jelelvesztős, felbontásváltós, hülye képet dobós dolgot, de elhiszem hogy HDMI-n ez így néz ki, és így működik jól!
-
masterful87
senior tag
válasz
atti_2010 #15288 üzenetére
Igaz!
Ezen F4 van (úgy rémlik a másik kettőn is), de az F5 igazság szerint csak memória kompatibilitást javít, az F6 meg még béta, olyannal meg nem játszok.
És _SPD_ megnyugtatott, hogy nincs miért mérgelődnöm, együtt lehet vele élni, én is így fogok tenni!(#15289) El Kebir
Ebben lehet valami! Csak egy DVI-s monitoron tudtam még letesztelni, ott is jól látható volt, hogy egy pillanatra nincs jel (talán pont a felbontás váltás miatt) de ott semmi extra képet nem dobott! -
masterful87
senior tag
válasz
atti_2010 #15285 üzenetére
Félreértettél! A gép remekül működik! Elindul, bejelentkezés előtt bevillan egy rózsaszín képernyő, jelet elveszíti a TV, de aztán visszajön a jel, és megy a Win7!
És az eddigi két gép hibátlanul működik is már 1-2 hónapja, szóval nincs akkora baj, csak a szememet bántja indulásnál ez az izé! -
masterful87
senior tag
válasz
patomi #15283 üzenetére
Windows rendszervisszaállítás, arra gondoltam, úgy tapasztaltam, hogy az tökéletesen visszaállítja a gépet a driver telepítés előtti állapotra, drivert leszedi maradéktalanul, és még az azóta a C-re másolt fájlokat is letörli. De attól tartok ha máshogy csinálom az se segít. Biztos hogy nem egy előző driver telepítés maradéka a gond, mivel teljesen friss Win7 esetén is ezt csinálja.
AHCI alapból engedélyezve van, a SMART-ot nem találtam, de a HD Sentinel ki tudja olvasni a meghajtóból a SMART adatokat.
Az IGP beállításokkal már játszottam, beállítottam a memóriát is, de ugyanúgy megkapom azt a bizonyos rózsaszín nyitóképernyőt!Most rádugtam a 3-ik gépet is a TV-re, és pontosan ugyanazt produkálja, szóval mind3 gép, mind3 A8-5600K-s, ugyanúgy csinálja a fesztivált a bejelentkezésnél.
Már csak egyet tehetek, fogok egy régi, gyári SP1-es Win7-et, arra felteszem az alaplap lemezén található drivert, és ha akkor se lesz jó, akkor végeztem vele!
-
masterful87
senior tag
Mi-mi... az, hogy erről nekem mindig a memória hiba ugrik be, és ezért bántja a szememet, meg a kicsi lelkemet!
(legutóbb direkt próbálgattam a memóriákat is, nem volt változás, így most ezzel nem is vesződök)BIOS alapon, memória profil kiválasztva, meg a ventilátorok sebessége, és kész!
Most felraktam az összes frissítést a Winhez, és újra megpróbálkoztam a Giga féle megoldással, semmi változás.
Régebben próbálkoztam még két driverrel, az éppen aktuális AMD bétával (14.1-es 1.6-os béta), meg az alaplaphoz adott lemezen lévő Giga driverrel (13.152), semmi változást nem hozott!Még annyit kipróbálok, hogy a 3-ik gépet gyorsan kipróbálom ebben a felállásban, a TV-re kötve HDMI-vel (most DVI-n csatlakozik egy monitorhoz) és ha az is rózsaszínen indul, akkor kész, feladom, már meg se próbálkozok egy gyári SP1-es Win7-tel, mert nincs értelme, ez ilyen és kész. (Most egy 2013 augusztusig kiadott frissítésekkel teletűzdelt telepítőt használok)
-
masterful87
senior tag
Könyörgöm valaki adjon magyarázatot a gondomra! Ennyire elfelejtettem volna telepíteni? Vagy csak az AMD szívat?
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9BA harmadik ilyen gépet rakom össze (szinte minden alkatrészük egyezik) és a friss, 64 bites Windows 7 után kettő ugyanúgy meglep egy rózsaszín kezdőképernyővel, a 3-ikban nem vagyok biztos!
Először feltettem az AMD honlapjáról a hivatalos 13.12-es drivert!
Aztán rendszervisszaállítás, és a Giga honlapjáról telepítettem a 13.25-ös drivertAz eredmény ugyanaz:
videó
(és a tévé azt is jelzi, hogy egy pillanatra elveszíti a jelet, majd rögtön vissza is jön!)A tévé jó (40C650), a kábel jó(HDMI), más fajta géppel nem történik ez, a számítógépek szinte kivétel nélkül ugyanazokból az elemekből állnak, és amíg nem kapta meg a hivatalos AMD drivert a gép, addig nem is csinált ilyet!
Mi lehet a gond, hogy egy szűz Windowsra elsőnek felrakva az AMD drivert hibát produkál???
(a 13.12-es AMD driver telepítéskor az AMD Accelerated Video Transcoding telepítése sikertelen volt, viszont a Giga driver packjában ilyen nincs is, nem szerepelt a feltelepített elemek között, hiba nélkül zárult a telepítés) -
masterful87
senior tag
válasz
szallasi007 #14891 üzenetére
Alapesetben én is úgy tennék, ahogy Te írod, de tudtommal itt egybe van minden, az alaplap driver lemezén sincsen semmi chipset driver, max az ACHI. A Giga honlapján is csak ilyet lehet letölteni: "AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid \ VGA \ USB driver)".
Utolsó lehetőségként rákötöttem egy sima monitorra is, DVI-DVI kábelen keresztül, az eredmény hasonló volt, rózsaszín képernyő helyett itt diszkréten feketébe váltott, és láttam a monitoron, hogy egy pillanatra ő is elveszítette a jelet, mert fentről nézve a "szürke fekete" átment tökéletes feketébe, vagyis a panel kikapcsolt, nem kapott jelet.
A gépet átadtam, Dsub csatin lesz használva, egyedül azt nem ellenőriztem, de úgy gondolom, hogy azon meg egyáltalán nem lesz semmi nyoma ennek az érdekes hibának! Úgy tűnik a HDMI-n a legdurvább, nem tudom mitől lehet, így marad, amúgy a gép remekül megy, gyors, ügyes, szép, sztem sok-sok évig fog örömet okozni ismerősöméknek!
(így utólag is elnézést a másfél napos agymenésemért)
-
masterful87
senior tag
válasz
AxBattler #14886 üzenetére
Megpróbálom, habár a friss telepítésre próbáltam feltenni a drivert, csak a hálókártya lett előtte felinstallálva. Aztán rendszer visszaállítást csináltam, és jöhetett a következő driver!
Most viszont úgy csinálom, ahogy javasoltam, az AMD honlapján található 13.12-est teszem fel, teljes telepítés, semmit se szedtem ki, Catalyst is jöhet, kíváncsian várom lesz-e változás!EDIT: gond nélkül felment, habár írta hogy figyelmeztetések voltak a telepítés közben, ezt a telepítési naplóban nem láttam, aztán restart, és rögtön ott a rózsaszín képernyő, és a pillanatra elmenő videójel! ennyi, végeztem, sztem csak hardverhiba lehet, a másik szinte ugyanilyen gép érdekes módon nem csinálja ezt!
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14884 üzenetére
És így 8 óra szenvedés után azt is megmutatom, hogy pontosan mi az én gondom:
videóA baj az, hogy egy ismerősnek lesz netezős gépnek, esetleg kis játékra, de arra nekem már nem lesz rálátásom! Ma délben átadom, közölve vele, hogy ez így indul, de semmi gond nincs belőle, ha meg idővel megadná magát, akkor jövök és intézkedem!
(pont azért lett ez a proci, ez az alaplap, mert egy ugyanilyen gép már van a családban egy hónapja, csak a memória lett a fele, még a ház és a winyó is azonos! a táp viszont nem, ebben egy GPA-400S8 van a másikban meg egy ezer éves FSP Blue Storm II)
4 driverrel próbálkoztam, ugyanazzal az eredménnyel:
- az AMD honlapján található 13.12
- az AMD honlapján található 14.1-es 1.6-os béta
- az alaplap lemezén található 13.152
- és a Giga honlapján található 13.25 RC1 -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14883 üzenetére
A Giga honlapján található 13.25-ös RC1-es driver szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárul és természetesen ez is rózsaszínben indul!
Az alaplaphoz adott lemezen található 13.152-es jelölésű driver csomag szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárult, első restart után csak egy pillanatra elmegy a jel a TV szerint, de azt is diszkréten, fekete háttér előtt teszi, aztán szól, hogy települt a HDD, úgyhogy még egy restart, és már meg is jelent a rózsaszín képernyő!
Ekkor cseréltem megint kábelt, biztos, ami biztos, semmi változás!
Kikapcsoltam a gépet, és reseteltem a BIOS-t. Első betöltéskor eltűnt a rózsaszín képernyő, de legközelebb már megint ott volt!
Beállítottam a BIOS-t, memória, ventik, ugyanúgy rózsaszín képernyővel fogad!
Újabb BIOS reset, a hiba továbbra is fennáll.
Már átdugtam másik HDMI portba a kábelt a TV-n, semmi se változott...
A gép DVI portját összekötöttem egy HDMI végű kábellel, és bedugtam a tévébe: már nincs egész képernyős rózsaszín kép, csak fekete kép, és a háttérben a széleken villan egy kicsit, a tévé pedig újra bedobja a képinfót, mert észlelt valami változást!Elképzelhető, hogy valamilyen hardverhibával van dolgom?
-
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14882 üzenetére
zsír új win 7 prof, hálókártya driver után amd 13.12 driver fel, catalyst elől vettem ki egyedül a pipát, sikertelen telepítés a AMD Accelerated Video Transcoding-nál, restart és:
a fekete hátterű win logó betöltés és az Üdvözöljük! képernyő között oda rondít egy rózsaszín vonalas képet! közben a tévé egy pillanatra elveszíti a jelet, majd rögtön visszakapja!tök ugyanez a legfrissebb 14.1-es 1.6-os bétával is, annyi különbséggel, hogy ennél minden sikeresen felment!
AMD A8-5600K, Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, Samsung 40C650, két HDMI kábellel is próbáltam, el nem tudom képzelni mi lehet a gond!
(talán még annyi, hogy ez egy 2013 augusztusig frissített SP1-es házibarkács verzió, de a megbízhatóbb fajtából) -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14880 üzenetére
CMZ4GX3M2A1600C9, ilyen RAM van benne, 2x2GB, dual channel-ben, most kivettem az egyiket, aztán a másikat, csak 1-1 volt benne, ugyanazokban a slotokban, mint ahol eredetileg voltak, és nem változott semmi!
Az az ijesztő az egészben, hogy az egész neten nem találtam még hasonló esetet se, hiába kerestem rá angolul is!
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14879 üzenetére
Csodálatosan jól ment a szabványos eszközillesztővel, de azért elővettem újra a 13.15-ös drivert, előbb leszedtem a Catalystet - úgyse használom - aztán feltelepítettem!
Majd újraindítás, és mi történik? Már megint azok a függőleges rózsaszín vonalak az egész képernyőn egy pillanatra! -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14878 üzenetére
Letöröltem újra a VGA-t az eszközillesztőben, megint kértem a driver gyalulását is, megtette! Most már nem talált az Update-n hozzávalót, így szabványos VGA grafikus adapter lett, és most nincs rózsaszín képernyő, meg 10 mp-cel gyorsabb lett a betöltés is!
Gondolom ugyanúgy a memóriát használja, szóval talán nem azzal van a baj?!EDIT: most a TV se jelzi, hogy megszakadt a jel, és újra kapja, mert amikor rózsaszín képernyőt dobott, akkor a TV-n is látszott hogy elment a jel, majd visszajött, bejött az képinfo!
-
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14877 üzenetére
Letöröltem az eszközillesztőt, és kértem hogy a drivert gyalulja le, ezt megtette, majd gondolom az Update-ről leszedett egy 13.25-ös drivert a VGA részhez, és továbbra is rózsaszínben indul a móka!
Kábelt már cseréltem, nem hozott eredményt, mindjárt elkezdek játszani a memóriákkal! -
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14875 üzenetére
Felraktam az itt található 13.12-est, egy pillanatra azt hittem megjavult, de nem, még mindig ott van az az undorító képernyő a windows üdvözlő képernyő előtt!
Mivel friss telepítés, gépösszerakás, így azt hiszem reinstall lesz, de eleve nem értem hogy lehet a Giga honlapján 13.25-ös AMD driver? -
masterful87
senior tag
Kerestem, de nem találtam, ezért megkérdezem:
Csak én tudok úgy telepíteni Windows 7-et 5600K-val, hogy az üdvözlő képernyő és a fekete hátterű win logó között egy rózsaszín képernyő jelenik meg, amin függőleges csíkok vannak?
Ez történt apám gépével is, most meg egy másik ugyanolyan gépet raktam össze, feltettem a Gigabyte honlapjáról származó 13.25-ös drivert, és azóta ez van! -
masterful87
senior tag
válasz
Apollo_21 #13674 üzenetére
igen, azt elfelejtettem írni, hogy eszem ágában sincs bekapcsolni így (nem is tudnám, a RAM még nincs meg)
csak pont kapóra jött, hogy a proci új, tiszta, a TX2-t tisztán raktam el, szóval pont jó volt, hogy összepróbáljam a két holmit, és ne kenjem össze őket potyára
pont MX-2-m van itthon, még a Mugen2 alá vettem, apropó ha már itt tartunk, hogyan is kell pasztát felvinni? a hűtő aljára egy kevés, hitelkártyával meg elkenem, pluszt letakarítom zsepivel?
és köszönöm a gyors segítséget!
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy AMD A8-5600K processzort, és a jó öreg Q6600-asom dobozához képest elég kicsinek találtam a csomagolását, de volt súlya, és benne van minden! Miután kicsomagoltam, látom, hogy egy snassz bordán van egy 7 centis kis venti, ami gondolom nem a némaságáról híres?!
Ezért elővettem a jó öreg CM Hyper TX2-met, és a leírások alapján ennek is jónak kell lennie erre a procira, az alaplap egy FM2+ GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H. Néztem, hogy a TX2 egészen AM3-ig jó (gondolom amikor kiadták ez volt a top), a proci leírásában meg azt láttam, hogy az AM3 foglalatos lefogatás ugyanaz, mint az FM2-es (mondjuk azt nem láttam mi a különbség az AM-es lefogatások és a régi 3 számos lefogatások között)
Szóval paszta nélkül összeraktam a procit, alaplapot, és a TX2-t, úgy látom, hogy minden klappol!A kérdésem az, hogy igazam van? Oké, hogy jól áll, ahogy előzetesen összeraktam, de nem akarok butaságot csinálni. Tehát jól gondoltam, működhet így a dolog?
(az már más tészta, hogy a venti szerintem éppen rálóg az első memória slotra, de majd átteszem a 2-4-be őket ha megérkezik a boltból, és úgy lesz dual channel, gondolom nem jelent sebességben különbséget?!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest