- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
plau85
tag
Szia. Tegnap sikerült teljes visszaállítást csinálni. Be is tudtam lépni minden pöpecül műxik kivéve hogy tegnap este óta folyamatosan frissít mert az alap recovery egy szűz win 8as volt. Ma délelőtre már win 8.1esre felupgradelte magát. Hétfőre már használható lesz végre
Épp most lestem rá és már kint is van a win 10es ikon -
Kavinton75
senior tag
Érdekes, mert az egyiken ott van az elforgatás gátló, a másiknál nincs.
Amelyiknél ott van arra feltettem egy drivert, amit itt linkelt valaki.
Mind a kettőn ugyanúgy lett a telepítés, de nem egyforma tárhely maradt, érdekes.
Most frissíti azt amelyiken nincs elforgató, hátha azon is lesz.A másikon már forog, köszi.
De az álló mód ellentétesen fordul -
-
bigrock
addikt
Ezzel azért vitába szállnék: nekem a MIIX 10-en telepitve van az AutoCad, CorelDraw, PhotoShop és a Dreamveawer (HTML szerkesztő) is. Ezek mint céges szoftverek, a benti nagy gépemen is telepitve vannak. Igaz, régebbi verziók, de simán tudom bármelyiket használni a tableten, ha valami -hangsúlyozom- nem komoly, több órás munkát kell végezni. A 10" képernyő nem erre való, de szokni lehet. Nekem bejött. :-)
-
törölt tag
-
Necc
addikt
Nekem is informatikus a szakmám, és bár én nem tudok hozzátenni mindenféle csillivilli egyetemi diplomát csupán egy rendszeradminisztátori és multimédia fejlesztő plecsnit, de azt mégis nagyol jól tudom, hogy 16GB egy win8/8.1-nek édes kevés a GYAKORLATBAN!
Hogy miért? Mert az end-júzer bemegy a boltba, leakasztja a polcról, nekiáll használni, és "jé nincs elég hely kb. semmire" az első dolog amit az arcába tol a rendszer. És nem kell hogy egy ilyen a tulajdonomat képezze, a google ugyebár minden informatikus remek barátja és igen sok információ kinyerhető onnan is.
Én is tisztába vagyok vele, hogy ELMÉLETBEN 16GB röhögve elég kellene hogy legyen a win8.1-nek, és még bőségesen is kellene hogy maradjon a rendszeren hely úgy hogy recovery is van a gépen, lenne is 1-2 tippem miért nincs, de ennek a végeredménye úgy se számítana mert a GYAKORLATBAN ettől még a júzerek számára ugyanúgy a használhatatlanság szélét súrolná a tablet, és alig akadna 1-1 felhasználó aki pontosan tudná hogyan lehetne helyrehozni a dolgokat teljes rendszergyalulás nélkül.
Én, amikor itt a topicban ajánlást teszek bárkinek, vagy valamiről véleményt nyílvánítok, akkor legjobb tudásomhoz képet igyekszem objektíven hozzáálni a dolgokhoz, ami jelen esetben (is) azzal jár hogy a "de elméletben működne!" felugró ablakra reflexből nyomok egy 'ignore'-t.
-
Because
őstag
akkor gebasz lehetett... az SD kártyán kívül sehova se másoltam, még csak app se le telepítve a gyári rendszeren kívül
nem is mondom azt, hogy rossz tablet! ha türelmesebb lettem volna talán egy másik otg kábellel ment volna a recovery másolása és onnan visszarakni a rendszert.
na nembaj ha megmarad a munkahelyem január után is benevezek egy 3g-s lenovora
-
Because
őstag
nekem se volt semmi gondom vele idáig, de betelt a tárhely és a recovery partíciót pedig nem tudtam átmásolni... valószínű a 0 szabad hely miatt nem tudott megnyitni semmi doksit... és sajna amikor le akartam gyalulni a rendszert akkor is csak hibát írt ki. office-t se tudtam uninstallálni, hogy hely legyen ott is hiba... így járt/tam
-
Necc
addikt
Pont ez az hogy nem eleg! Mindenhol (kulfoldi teszt, itt a topic) ilyen 1-2 max 3GB szabad helyet irnak 1/16-os tabokon ami pillanatok alatt betelik, mind1 hogy metro-s felulet van hasznalva vagy a desktop, es az atlag embernek pont hogy halvany lila goze sincs arrol hogyan tudna helyet felszabaditani, es innentol fogva beindul szamara a szivashadjarat.
Amugy en szemely szerint nem a korom miatt nem hasznalom a metro-s feluletet, hanem az alkalmazasok hihetelenul magas igenytelensege, vagy ha megse akkor a "minden fizetos" koncepcio vagy az arcomba tolt reklamok miatt.
-
agressor12
senior tag
Sajnos ez nem igaz,hogy sima felhasználással elég lenne.A szűz windows-nál van 2Gb szabad hely a gépen.Ha lefrissíted,marad olyan 1 GB és akkor még semmi appot nem tettél fel.És 1GB alatt nálam már elkezd hibaüzenetekkel kidobálni,hogy kevés a szabad hely.
Másnál szűz windows után mennyi hely marad?A gépen alapból német nyelvű a win. és nyelvi csomaggal kell magyarosítani,lehet telepíteni rá gyárilag magyar win 8.1-et mint a gépre,pendrive-ről? -
zoltan6
addikt
szerintem generációtól függ ki hogy használja a 30-as 40-es egéren,billentyüzeten felnőtt korosztály az aki inkább desktopként akarja használni,mint pld. én is.én is általában úgy használom a lenovo miix 2-öt.de nem egy hasonló korú ismerősöm használja úgy még az androidos tabletet is.
-
-
Necc
addikt
Ne feledd kérlek hogy a kiindulóállapot egy 1/16 legalja tab ahol egyszerűen hely nem maradt arra hogy a windows rendesen tudjon működni. Alapesetben nekem se jutna eszembe gyakran használt sok apró fájlt áthelyezni memóriakártyára.
Újratelepített windows lehet hogy kapásból több hellyel indul, ha nem wimbootot csinál a felhasználó házilag, de driver meg nem léte is galibát tud okozni.
-
-
NGA
addikt
Annyit talán a megjegyzésem, hogy ez egy Windows tabletes topic, ahol megengedhető, hogy ezen tabletek előnyeit vegyük előtérbe. Meg azt, hogy akik windows tabot használnak mi fontosabb. A gitárbemenet, vagy a bővíthetőség. Vagy például itt van az egér használata is, mivel nálunk az is fontos, hogy BT-n vagy usb-n rá lehessen csatlakoztatni egeret. És ha ugye egy x86 tabletre rádugunk egy monitort hdmi-n, meg BT egér-bill kombót rákötünk, usb-n egy külső 1 terrás hdd-t is, akkor sokaknak ott van egy általánosan használható desktop rendszer. Ami futtatja akár a régebbi teljes photoshop-ot is, és azt egérrel remekül lehet kezelni. Így ha megengeded, akkor a win tablet topicban a win tableteket fogom előtérbe helyezni.
-
Necc
addikt
Egyetertek, de a SoC szinte ugyanaz, a korites is nagyjabol ugyanaz igy konnyebben lehet szukiteni.
Most az hogy a gep el van ~350MB memorian egy dolog, mennyi szolgaltatas nincs elinditva azon a gepen, mennyi a "hard faults/sec" ertek ha megnyit valamit az ember a gepen, es a tobbi, mint en is emlitettem (remelem, es nem csak akartam
) el van a windows 'jobban osszetomoritve' is, cserebe az altalanos rendszersebesseg kerul egyre meredekebben az aldozati teritekre.
Windows szerver nagyon rossz pelda, hiszen egy csomo driver nelkul is el van, mint a befott (nem kell VGA driver, nem kellenek grafikus szolgaltatasok (DX alapbol tiltva van pl.), nem kell hang szolgaltatas, stb), es mivel altalaban egy gep egy adott feladatot lat el, konnyu finomhangolni a rendszert es a memoriaigenyet, igy pedig nagyon konnyu alap dolgokat keves memoriabol kihozni.
-
Akron99
aktív tag
Ezt az office webhelyet sem látogattam még
Most kíváncsiságból beléptem. Innen eljutottam ide: https://office.microsoft.com/MyAccount ahol is azt írja, hogy ehhez a fiókhoz nincs office társítva.Más fiókom pedig nincs és a tableten ezt a fiókot adtam meg és azon aktiválva is lett az Office.
Gondolom így most másik gépen is tudnám aktiválni az Office-t, de ekkor ha valami miatt újra kell húzni a tabletet, akkor azon viszont nem tudnám még egyszer aktiválni. Jól gondolom?@r3dsnake: valóban gyenge, de az állításodnak akkor is fordítva lenne értelme
Egy Win-t simán futtató hardwer lehet csak nyöszörögne Droid alatt
-
NGA
addikt
"Egyébként pedig egy pdf vagy egy pp prezentáció semmivel nem néz ki jobban egy 720p-s tableten, mint egy FHD-sen. De tényleg."
Nekem Miix2 10" van, és hatalmas a különbség a FHD és a HD között. A másik tabletem egy Surface HD-vel, aminek igencsak jó kijelzője van, de baromira látszik a szövegeknél a FHD/HD difi. De tényleg!
-
Az MS wedge mellé lehet kapni olyan tokot, ami akár megtartja a gépet, mint a gyári dokkolója? Plusz esetleg fogja a billentyűzetet is, amikor össze van hajtva. Vagy ha már Wedge akkor használhatóbb csak a tabletre egy tok és a billentyűzetet a saját kis zacsijában hordani?
Kb. 3 hete volt a "black friday" edigitalon, ha jól emlékszem, persze utána találta ki az ügyvezető, hogy van rá keret. Pedig az emagon is volt 1-2 dolog, ami kellett volna olyan áron...
-
-
-
Lejárt az edit:
Azzal a részével tisztában voltam, hogy nem kapom meg a világ legjobb tabletjét/laptopját 100k-s áron, de sajnos az Ügyvezetőnek elég ez a szint és ezt a keretet adta (nem én), mint ahogy a laptopoknál korábban le is írtam.
Tablet témában valóban nem vagyok jártas, mivel számomra érdektelen, munkára és szórakozásra egyaránt, legalábbis nekem még nem volt kényszerem arra, hogy de jó lenne egy... Illetve hazudok, kb 2 percre kéne, hogy megnézzem 1-1 weboldal tabletes nézetét, hogy hogyan fest rajta. :b Otthon pedig HTPC vagy asztali gép, ha kell. Ha nagyon mobil kell megnézni valamit, akkor azt eddig telefonon is meg tudtam nézni.
Pont azért jöttem ebbe a topicba, mert ide - legalábbis remélem - olyanok járnak, akik nálam tapasztaltabbak ezen a téren.
-
Miattam azért ne essetek egymásnak.
Sajnos a mostani 100k nettó limit-et a könyvelő szabta meg a kategória miatt (passz, hogy miért, nem vagyok könyvelő), így a Thinkpad széria nem férne bele.
Az ügyvezető mentalitása/hozzáállása az, hogy Ő már 90k-ért is lát laptopot, így esélyem nincs megmagyarázni, hogy mivel lehetne több egy 400k+-os rendes Thinkpad, mert az első kérdés - miután felkapaszkodna a padlóról -, hogy szerinted megér annyit? És már tudom, hogy nincs esélyem a sikerre... Azt se értette meg, hogy mi a különbség az üzleti és a lakossági internet között, mert a lakossági "fele annyi", de persze az már gáz, ha nem jönnek ki azonnal megjavítani, ha bedöglik az ADSL, csak 48 órán belül...
Autóból sem vesz magának drágát, telefonból még egy öreg Symbian-os Nokiát nyúz, ha jól emlékszem. A másik, hogy szerintem javarészt a laptopok is feleslegesek lennének, mert annyit nem cipelik el a cégtől, de hát az kell a "design" miatt... Ez az egy kolléga az, aki rendszeresen eltávozik, de Ő eddig is finoman használta a cuccait, szépen becsomagolta a laptopot is a táskába, úgy vitte stb., szóval nem lenne ütve/vágva.
(Amúgy anno ami volt saját, még az ősrégi vaskos IBM Thinkpad, a "csikló"-s, az sokat kibírt, igaz használtan került hozzám, de annak pl. nem voltak olyan gondjai, hogy szétszerelés közben gyakorlatilag elporladt az elöregedett csavarház, mint pl a Packard bell gépeknél legutóbb...)
Szóval akkor lényegében maradna a 100k limit, billentyűzet opcionális és még mindig WPt szeretne a kolléga, mert W8.1-es a laptopja és WPs a telefonja. A tabletet meg gondolom szeretné összeszoktatni ezzel a kettővel.
És akkor maradna a "customer" szint.
-
Nem kell magyaráznod, hogy mi a különbség az üzleti és konzumer termékek között, volt egy pár Elitebook-om...
Egyet is értek veled, szívem szerint én is egy bill-es TP Tab 10-est használnék 4GB/128GB felállásban, csak hát ezzel kimaxolnám az urizálást. Könnyű úgy ajánlgatni, hogy nem számít a pénz. A kérdés ugyanis az volt, hogy nagyonmax. 100k nettóért mit érdemes venni, erre még mindig nem láttam tőled normális választ, csak kritikát.
Egyébként ha így is konzumer notikat használnak, vigyázva, akkor tabletben is jó lesz ez a kategória. Szvsz.
-
A korábbiakból is sejteni lehetett, hogy nem Thinkpad-kategóriát célozzák meg...
De akkor most már mondj Te is egy alternatívát.A Miix 2 10-est azért írtam, mert a FHD kijelzőn jobban látszódnak a dokumentumok, táblázatok, grafikonok - ez azért nem elhanyagolható szempont. A Wedge-et meg eldöntheti, hogy használja-e, vagy sem - bármilyen másik bt-s eszközhöz jó lehet, máshol is hasznát lehet venni.
-
Nálunk a kocsiban nem hagynak semmit, még forgalmit sem (ugye olyankor a casco nem fizet), autókölcsönzőben dolgozunk, így sajnos van elég tapasztalatunk, hogy meddig vannak a táskát/laptopok az autóban pl: a belvárosban.
Céges laptopok jelenleg egyszerű mezei Lenovo IdeaPad-ek (előtte PB TJ65-ösök voltak), nincsen velük gond, mindenki vigyáz rá. Olyan előfordulhat, hogy kocsiból kipattanva egyből bekapcsolják, pl egy tárgyaláson, de ennyi talán belefér(het) a normál eszközöknél is.
Kicsi mikróvállalkozás ez, 6 alkalmazottal, vigyázunk a cuccokra, a legtöbb termék kihúzza a 2-3 évet (laptopok kb 2-3 évet, nyomtatókból a lézerek döglöttek, most az Epson L/M200-asokkal már nincs gond).
-
Üzleti használat alatt mire gondolsz, mármint, hogy milyen az a használat, amit nem bír el egy ilyen készülék?
A billentyűzetet sejtettem, mert túl szép lenne egy olyannal együtt.
Edit: az utolsó mondatnál sejtettem a szócserét.
Lehet egyébként nem tudom jól megfogalmazni. Kolléga a saját ipadjával - pontosan passz, hogy melyik - is tökéletesen elvolt, amíg az egyik fia el nem csaklizta tőle a cuccost, így most igény lett egy cégesre. Én viszont nem szeretném az almát bevezetni a cégbe a sok Windows-os meg néhány droidos cucc mellé.
-
törölt tag
Ez relatív. Az funkció lehetősége egy másik modemre vonatkozott, ami kipróbáltan alkalmas a hanghívásra. Az említett készülékben olyan modem volt. Ez viszont egy másik, amiről én nem találtam egyértelmű utalást arra, hogy alkalmas lenne rá. De még ha az is, először aktiválni kell a funkciót, ami itt elmaradt. Továbbá az is nézőpont kérdése, hogy miben van a buhera (értsd programhiba), ami a problémát okozza. A Huawei programjában, vagy esetleg az oprendszerben.
-
Kicsit félreérthető volt, pontosítók. Van rendes asztali gépe a kollégának, viszont néha elmegy az irodából ügyfelekhez és ott meg kellene nyitnia 1-2 excelt/wordot/emailt. Nem állandó munkaállomásnak kellene. Billentyűzet nem kellene neki, mert pl. ezért nem cipeli magával a laptopot.
-
hito
nagyúr
Na így állok most. Telefonmodemként ismeri fel. A driverek ugyan felmentek, de láthatóan ettől nem lett működőképes a dolog és a win8.1 rádió kapcsolgató menüjébe se került bele. Sőt, egyszer újraindítottam a gépet és megint meg kellett csinálni ezt a kézi driver telepítést, mert ugyanúgy kérdőjeles volt a Huawei Mobile Broadband, mint előtte.
Mi a további teendő? Ha egyáltalán van még innen hova tovább.
-
geeri3
csendes tag
És így minden tökéletesen felismerodik, működik, és nem takarja ki a hdmi-t?
Más:
Kék képernyős meghalás mennyire jellemző? Régi Asus naponta hal ki Memory Management, meg mindenféle erroral. Oké, ment mindent, és általában akkor van ha nem kapcsolom ki egy ideig, de nagyin szeretnék olyan eszközt venni ami nem produkálja ezt a problémát. -
fabicska
tag
Rosszul mozdulsz véletlenül, meghajlítod az átalakítót (mert az eszközből 8 méterre kinyúlik), és már szakad is ki a port, vagy rosszabb esetben a nyák is károsodik. Az ilyen barbár megoldások nem illenek egy 9mm vékony kis eszközhöz. Ha meg otthonra kell, és a tabletnek fix helye van, akkor a gyári OTG kábel.
Legalábbis szerintem...
-
geeri3
csendes tag
Csak az a baj hogy amin semmi mas nincs azon is van USB port. Ami a tableten csak micro kivitelben.
Amit nagyon meguntam hogy jarok a tablettel meg atalakitoval meg billentyuzettel. Mindre odafigyelni,elcsomagolni,nem elhagyni. Sokkal jobb lenne egy gepet hurcibalni amiben mindez eleve benne van.
Foleg hogy ezt a tabletet hasznalnam elsoszamu gepnek az esetek nagyreszeben.
A garancias reszt azonban mindenkeppen erdemes megfontolni... :/ -
hito
nagyúr
Ez nekem nem fog menni
Azt se tudom, hogy ezek a fájlok hol vannak a gépen, vagy hol kell őket módosítani. Alap win felhasználó vagyok, ez pedig jóval túlmutat rajta. De ha pesti vagy és látsz esélyt a megoldásra ezzel, akkor szívesen elviszem hozzád, természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében a fáradozásaidért.
-
hito
nagyúr
És én nem tudom valahogy átírni? Egyébként google erre az azonosítóra két dolgot talál. Egy valami Samsung eszközt és egy másik Huawei modemet.
-
hito
nagyúr
Semmi nem segít!!!!!
Végigcsináltam amit írtál és ugyanaz van
Mi a büdös francot csinált ez az egy szerencsétlen app???? Ilyet még az életbe nem láttam!
Drasztikusabb módszerekhez kell folyamodnom. Ha formatálom a C-t, utána még el tudom indítani a gyári recovery-t valahogy, vagy először telepítenem kell egy szűz win-t és onnan kell nyomnom egy full restore-t? Szűz win alól működik egyáltalán a recovery telepítés? Tudni fogja, hogy melyik rejtett meghajtóhoz kell nyúlnia, vagy hogy megy ez?
-
hito
nagyúr
Köszi a segítséget, de picit későn jött, mert nyomtam egy visszaállítás a post előtt 10percel
A rossz hír viszont, hogy full restore után se jött helyre, úgyhogy ez agyonb@szta a modememet
Hogy a francba lehet az, hogy így szétcsesszen egy app egy eszközt??? Mondom, full restore után is kérdőjeles a modem. Most még megpróbálom azt amit írtál, de a windows újratelepítésénél nem lehet alaposabb megoldás. Mi a franc történhetett?
Egyébként amit írtál az pontosan mit csinál? Miért kell letakarítani minden eszköz minden driver-ét, azért mert az az egy nem működik? És az oem drivereket miért kell törölnöm?
-
törölt tag
Ó, nem is gondolnád, hogy egy kis kreativitással mi minden megoldható Androidon. Ha valami mégsem, akkor még mindíg meg lehet próbálni az Android megkerülésével, Terminal Emulator -ban, közvetlenül a kernellel kommunikálni. A Linux shellparancsok nagyrészt működnek Androidon is. Tény, hogy akadnak gondok az érintésérzékelés és a giroszenzor hiánya miatt, de egyáltalán nem olyan gáz és inkább csak a játékoknál bukik ki. Én viszont nem vagyok gamer. Egy miniPC -s rom azért kicsit más, mint egy telós. Itt nem csak otg van, hanem rendes usb, van egérkezelés, mouse wheel zoom, lan kapcsolat, usb audió és kamerakezelés, stb. Persze másra való, mint egy linux. Nekem bejön, hogy mivel ugyanazokat az alkalmazásokat használom, ezért teljes az összhang és a szinkron az összes Androidos eszközömön. Nem csak a böngészős könyvjelzők, hanem még a vágólap is. Ha vmit kimásolok az egyiken, azt bármelyik másikon is beilleszthetem. A Gmail -t is jobban szeretem kliensben, mint böngészőn, meg ugye ott a teljes Play. Reengerrel van telefonálás és saját számon hívható is a kütyü, TV-GO val van TV adás, stb. A NAS -sal is teljes az összhang. CIFS -sel csatolom közvetlenül a droid fájlrendszerébe. Mindez néma csendben, egy pendrive -nál alig nagyobb eszközön, Max. 8 Wattal. Persze, ha kell, akkor átbootolok Linuxra.
-
törölt tag
Természetesen csak olyan Tab jöhet szóba, ami eleve létezik mindkét kivitelben. Régóta Androidozok, sztem nem átlag felhasználói szinten. Majd én kezelésbe veszem azokat a laggokat (ha lennének). A hegesztés alatt én a dualboot lehetőségre gondoltam, nem arra, hogy majd én faragok rá egy Android romot. Nekem eddig úgy tűnt, hogy a komoly akadály maga a dualboot megoldása. De erre is vannak már példák, tehát a módszer egyértelműen működik. Konkrétan 3740D -n, tehát 32bites UEFI -vel. Korábban vki itt írt "újabb eszközökről", amik 64bites OS -t futtatnak. Kerestem ilyet, de csak iX procisat találtam. Atomosból csak 32bitest. Ebből gondolom, hogy pl. az a dualbootos Ramos i10 pro is 32 bites OS -t futtat.
Azt nem tudom, hogy lenne -e üzleti célú felhasználási területe, vagy hogy mennyire lenne népszerű. Én magamnak szeretnék egy ilyet. -
hito
nagyúr
Hát, akkor nekem minden kell
Bár nem érzem a téma kimaxolásának ha egyszerre van szükségem 3G-re és HDMI kimenetre is. Sőt, ezt 2014-ben már alapnak tartanám, tekintve, hogy már van 4G, de nyakunkon az 5G is már. Illetve már majdnem minden háztartásban megtalálható a laposTV is, és joggal szeretné a tabletét összekötni vele a vásárló. De csak a sz@rrágás megy a gyártók részéről szerintem, tisztelet a kivételnek, pl. az Acer W4-821 és a Thinkpad 8 személyében. Ezeknek sajnos meg is kérik az árát.
Ott van pl. a Wacom tollas Asus Vivotab 8 Note. Az lenne nekem a csúcsok csúcsa a Wacom toll miatt, de se HDMI kimenet se 3G-s modell nincs belőle. De nagy dolog lett volna pedig az egyik igényt kielégíteni. Így szerintem buktak egy csomó potenciális vásárlót, akiket egyébként a Wacom tollal megnyertek volna.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Én is a szem romlás miatt szeretnék kiülni, és kint olvasni, hacsak tudok. (Azt mondják, hogy a nappali túl kevés fény, és az éjszakai túl sok fény, ami lerontja a szemet. Nyilván valamennyire annak is hatása van, hogy havonta egyszer fókuszálsz messzire.)
Nálam a nagy része PDF és webes cikk annak, amit olvasok, a tényleges ekönyv csak töredéke. Ennek az is az oka, hogy nem szívesen olvasok 30 oldalnál többet egy témáról. A legtöbbje tudományos cikk képletekkel, grafikonokkal, ami miatt azt mondják, hogy az ekönyv olvasó nem az igazi, és jobb lenne a tablet.
-
inf3rno
nagyúr
Lehet én tudom rosszul, de az OEM, amit megkapsz a géppel együtt, a retail meg amihez kapsz telepítőt, és neked kell aktiválnod. Az OEM-hez így nyilván nem kapsz telepítőt, és eleve aktiválva van, mert miért csinálnák másképp?! (Nem hiszem, hogy van idejük a hülyéknek magyarázni hogyan kell begépelni 14 karaktert, és megnyomni az aktiválás gombot.) Egyébként (legalábbis windows-nál) mindkét licensz csak egy-egy gépre ad jogot. Annyi a különbség, hogy a retail-nél ha hardver csere van, akkor átviheted az új gépedre, az OEM viszont olyankor elveszik. Windows-nál pl ha párhuzamosan több gépen megy, akkor azt írják, hogy csökkenthetik a funkcionalitását, esetleg visszavonhatják a licenszt, vagy szimplán nem engedik feltelepíteni második, harmadik gépre. Gondolom megvan a limit, hogy mit hajlandóak tolerálni. Többszöri telepítésnél előfordulhat, hogy fel kell hívni őket, hogy ugyanmár engedjék meg, mert tönkrement az előző géped. Office-nál nem tudom, hogy mi az eljárásuk, de nem hiszem, hogy nagyban eltérne ettől.
-
pengwin
addikt
lehet a tableten telepítõlemezt készíteni, akkor kér egy termékkulcsot, gondolom ha Business vagy Pro verzió kulcsát adod ott meg, akkor ahhoz való install media-t készít.
egyébként ennyiért még a hasonló specifikációjú androidokkal is felveszi a versenyt... talán rájuk is ver pár kört
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- Hegesztés topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen széket vegyek?
- OLED monitor topik
- iPad topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest