- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuki2200
senior tag
válasz
#42308056 #14648 üzenetére
Kotekedjel nyugottan, nem veszem negativan, ez is segit donteni
igen jo aron van, 200 lenne a hatar tabletre igy BF korul, ami nekem megfelelo lenne eddig a Surface Go (8gb RAM) vagy a Galaxy Tab S4 (ebbol gondolkodom a 6gb Ram-os koreai only kiadason is) igazabol total altalanos hasznalatra, bongeszes, torrent, film neha neha jatekra szanom.. nemtudom kell-e a windows, de nagyon tetszik a RAM mennyisege ami altal talan hosszabb eletu lehet, meg ugye ha SOS helyzet van, megiscsak van egy laptop nalam
-
ggg1
aktív tag
válasz
#42308056 #14331 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket, van mindkettőm, otg adapter is, meg C hubom is ethernettel,
de munkára használom a gépet, nem internetezgetés lesz, hanem nagy mennyiségű
adatok mozgatása olykor külső hdd-k közt, meg hálózatból, azért kell az ac wifi.Azért keresek olyat, amin eleve van usb 3, hogy ne kelljen az 50 átalakító.
Ahogy néztem, van olyan chuwi, amin a tableten van usb 3 A port.
Nem akarok venni 2018-ban olyat, ami tele van usb 2 portokkal.
Igazából a chuwik is nagyon tetszenek, olvasom a fórumot, de nem értem,
mért nem tesznek azokra AC wifit, még az angol bill-t megoldanám valami matricával.Nem akarom, hogy most veszek valamit, fél év múlva meg megjelenik valami
ultraalacsony fogyasztású ryzen apu-s dolog tele usb 3 portokkal,
mert egy kicsit még ráér a dolog, most egyelőre még szétnézek.
Azért ez a cherry trail sem valami modern fejlesztés, vagy azt gondoljátok,
hogy a kínaiak berendezkedtek ezzel a következő 5 évre?
Röhely, hogy nincs ennek alternatívája.
Vagy van valami Y-os i3 ilyen méretben 300 ezerért? -
profit
tag
válasz
#42308056 #14295 üzenetére
Tökély.
A kijelzőt összehajtva elérte az egérpad körüli keret, ami minimálisan kiugrik. Vagy a kijelzőn, vagy a fólián nyomot hagyott. Ha veszünk cserefóliát, kiderül, melyiken. Furcsa, mert az utazás alatt, fél napig egy tömött
táskába suvasztva nem produkálta ugyanezt, csak éjjel az ágy mellett összehajtva. Kicsit csodálkozom. Most kipárnázom a kijelző szélét egy csúszásmentes telefon tartópárnácskával.
Egyidejűleg ezt produkálta a másik noti is, és az utazás alatt az sem tette. Valami lenne a szoba klímájában?
Nagyon élvezetes az egy kilócska súly, a stabil portok, átfordítható érintőkijelző, billentyűzet.
A Media Player Classic egyelőre HDMI-vel tévére dugva kijelzi a képet, és maga játssza le a hangot. A HD graphics profilokban mentve felismeri, melyik képernyőre vetít ki, és beindítja az előzőleg az adott képernyőn mentett profilt.
Amúgy minden tökély. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#42308056 #14291 üzenetére
Szerintem igen:
"Minden termékünkhöz gyártói garanciajegyet adunk."
"2-5 munkanapon belül leszállítjuk a megrendelt termékeket. A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. Szállítási díj bruttó 30.000,-Ft alatt 500,-Ft. felette díjtalan Magyarország területén belül."
Tabletet nem vettem még külföldről, de a Xiaomi Redmi 4X telefonomat pl. a szlovákiai Eustockról rendeltem, magyar ÁFÁ-s számlával, magyar (és magyarországi szervizbe szóló) garijeggyel kaptam egy hónapja.
EU-n belül van, miért ne?
szerk: de egyébként nem ajánlgatni akartam ezt a boltot, csak jeleztem a kérdezőnek hogy egy "normális, jól felszerelt, márkás" windowsos tablet nem 50 ezer forintba kerül....
-
profit
tag
válasz
#42308056 #14266 üzenetére
20 lapon 20 youtube lazán elmegy, streamen még nem játszottam. A játék volt mindig is a hardverigény teteje a kommersz gépeknél. A gamer laptopokhoz biztosan értesz, tálalsz is jót. Sok FullHD alatt van, sok max. FullHD-n.
Az ilyen dolgok miatt erősödik vissza a Windows. Tartok tőle, az android visszaszorul tablet piacon. A telefonokat meghódították, de a nagyobb gépeket is telefonként kezelik. A kisebb Wear kütyük jó része is katasztrófa. Ki hinné... A Linux a windows ellen lett kitalálva. Sajnos nem feltétlenül jelenti, hogy jobb gépeket gyártanak vele, hanem csak annyit, hogy telepítéskor beletöröl a windowsba.. -
profit
tag
válasz
#42308056 #14258 üzenetére
Vettem egy ilyet. Köszönöm az ajánlást! A 3 év garancia valósággal kényeztet, és egyébként is megfelelő paraméterekkel rendelkezik. A srác még eldönti, melyik noti lesz majd az övé. Ha ezt választja, nyugodt lehetek.
Nem derült ki egyértelműen a leírásból, saját hálózati töltővel működik, 3amperes gyors. A két USB port ezért szabad egyéb feladatokra. Igazságosan eloszlanak a gép két oldalán, ahogy a sztereó hangszóró is, mely elég hangos. Van microSD olvasó, ami praktikus, és az egyik USB az 3.0 gyors kapcsi. Van nagy jack hangport is, a másik oldalon miniHDMI.
Letelt már a vásárlás után ajánlott 8 órás be-nem-kapcsolási időszak is. A ClearType betűk beállításakor tapasztalok különbséget a QuadHD felbontáshoz képest. A legszebbnél szándékosan egy kicsit vastagabbra konfiguráltam, hogy a kisebb betűk is könnyen olvashatók legyenek. A fotók valami miatt nagyon szépen jelennek meg itt a FullHD-n is. Ezen meglepődtem, némiképp ellentmond az elméletnek. A filmek kitűnőek, itt sem érzékelek különbséget.
A nyelv: a telepítéshez angol, német, kínai és még 2-3 nyelv közül kell választani. Utána természetesen magyarra állítható minden annak rendje és módja szerint. A billentyűzet tökély, hosszú ű és í is van, könnyű nyomáspont. Van numerikus klaviatúra is a funkcióbillentyűvel. A Delete gomb is funkcióbillentyűvel hozható működésbe. Gyors a hangerő-, fényerőváltás. Van printscreen meg minden.
A gép kihajtáskor felajánlja, hogy automatikusan átálljon-e tablet módra, vagy csak rákérdezzen. A pontos touchscreen szinte fölösleges a nagy, tökéletes egérpad mellett, amin ujjlenyomatolvasó is van. A kijelző nem tölti be teljesen a képernyőt, marad alul egy háromcentis üres sáv. Ehhez képest a káva elég keskeny, 1cm ha van. Billentyűzettel együtt jó így az elhelyezés, de tabletté kihajtva kicsit béna. A túl vékony kávánál alig lehet megfogni, az egyik oldal pedig optikailag vastag. Egyébként a zsanér bírni fogja, erős és sok helye van.
Valahogy úgy érzem, jó stabil masinán pötyögök. Laptop hatása van, a mérete is ezt érezteti, csak a súlya ultrakönnyű. A 9 óra üzemidő és a csekély súly, vékony kialakítás tetszett meg. A súlya táskában hordozva tényleg baráti, de pl. a billentyűzet sarkánál megfogva emelni a 110 fokban kihajtott kijelzővel az erőkarnak köszönhetően már nem olyan könnyű.
Ajánlom a gépet, mert - ismerve az Aldit - az érték/ár arány felülmúlhatatlan, és a 3 év garancia is a minőséggel konvergál. Bízom benne, hogy kevesebb gondunk lesz hosszú távon, és több jól működő gépünk.
A kínai árusok sok fejfájást tudnak okozni garancia nélkül, amivel együtt az árelőnyük már csak látszólagos. Az alapvető digitális szükségleteink kielégítését inkább bízzuk megbízható, hosszútávu partnerekre, akik nemcsak a vásárlás pillanatáig vesznek bennünket emberszámba. Jobb a kínai áru előszűrését egy vevőorientált európai kereskedőre bízni. Az ALDI egyébként az élelmiszert is ellenőrzött körülmények között gyártatja, így kiszűri a meglepetéseket, és a saját márkás cuccainál 1,2-5% körüli árrést alkalmaz csak. A technikai akciókon sokszor nem számít fel hasznot, csak saját neve alatt közvetíti a válogatottan jó ajánlatokat, előnyös feltételekkel.A Medion honlapját találtam egyébként egy gépet, az S4219-est, mely már igazi laptop, de 299 euró az ára, magyarul ugyanennyi, és a szállítás ingyenes. A súlya fél kilóval nehezebb, az üzemideje csak a fele, de egyébként azonos specifikációk mellett a Win10 4GB 64GB kiegészíthető plusz 2,5" merevlemezzel
a készülékházban. Valamikor HDD nélkül, máskor 500 gigás HDD-vel szállítják, 2 év garanciával a Mediontól. Persze bármekkora HDD tehető bele, lehet 2 terás géped is (plusz 64GB SSD). Dögös ajánlat, ez volt az E2228T versenytársa az azonos ár miatt. Nálam most a 9 óra üzemidő
, 3 év gari és a tabletszerű kis súly győzött.
-
tlac
nagyúr
válasz
#42308056 #14242 üzenetére
inkább vennék egy használt garanciás üzleti szériás tabletet olcsóbban
pl. Dell Venue 11 Pro 7140 -
luciferk
senior tag
válasz
#42308056 #14146 üzenetére
Engem az zavar egy kicsit, hogy a töltés jelzést kispórolták belőle, bekapcsoláskor-kikapcsoláskor és töltés rádugáskor egy kis fehér led kigyullad egy fél percre utána elalszik, plusz egy kis bibit észleltem, az egér mutató fél - 1 óra múlva lefagy, viszont a billentyűzet nem, a tablet leválasztása-vissza tétele után minden ok lesz.
-
-
válasz
#42308056 #13707 üzenetére
Csatit sikáld meg kicsit egy fültisztítóval. Kikapcsolt állapotban izopropil alkohol mehet a vattára ha van kéznél. Legalábbis én simán elképzelhetőnek tartom, hogy mozgatás közben az érintkezés nem tökéletes. Ahogy látom az érintkezők sincsenek védve a szennyeződésektől.
(#13708) xboy89 :
Továbbra sem győztél meg, hogy amiről te beszélsz, az az egy aktív usb hub töltené azt a készüléket amire rá van kötve. Szerintem csak a csatlakoztatott eszközöket tölti. Persze ezt könnyen meg lehetne mérni egy multimeterrel.
Amúgy igen, akkuval lenne a legegyszerűbb, de az olyan unalmas.. -
_q
addikt
válasz
#42308056 #13701 üzenetére
Nem tudom, hogy mit értesz azalatt, hogy eldobálja. Nekem thinkpad helix-nél csinál olyat, ha leveszem billentyűzetről majd vissza teszem rá nem mindig működik ismét, illetve ha billentyűzet nélkül kapcsolom be, akkor se érzékeli a billentyűzetet. Volt erre egy olyan magyarázat, hogy a windows hibája és más billentyűs tabletnél is előfordul sajnos az ilyen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#42308056 #13660 üzenetére
Olvass vissza: emészthető áron egy hónapja jelentek meg itthon a Lenovo Miix 320 értelmesebb darabjai. (4 GB RAM, 64 bites Windows, 64/128 GB tárhely, 4G modem, FHD kijelző, nagyon jó billentyűzetes dokkoló alapáron). Szerencsére az olcsóbb (hitványabb ) verziót még nem láttam itthon.
-
válasz
#42308056 #10998 üzenetére
Azert alapvetoen az atom proci helyet , az olcsobb win tabokhoz kotnem , itt pedig nem ellenfel a qualcomm, mtk,hisilicon es tsai .., win piacon az amd-nek kene lennie a konkurensnek ,de sajnos , forras, anyagiak, es sok egyebb miatt erre esely sincs. Ezert irtam hogy nix konkurencia az intelnek alacsony fogyasztasu, jo teljesitmenyu, ar/ertek aranyu x86/x64 piacon. Azert nem lenne rossz ha az amd be tudna ide tenni a labat ...
-
Upo
addikt
válasz
#42308056 #10989 üzenetére
Asus vivotab NOTE 8, néha felbukkan használt hirdetésekben. ~1 éve erősen gondolkoztam én is rajta, 60 alatt volt a 2/64-es, aztán addig gondolkoztam hogy kifutott. Úgyhogy így jártam, a surface nagy és drága, a cube pedig nagy (és azért az is drága).
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
#42308056 #7975 üzenetére
Sajnos a Lenovo kijelző nem a legjobb pl Tescos open dott tableteknek is ugyanez a felbontása, de jobb a kijelezőlje nem látszik ennyire pixelesnek szebbek a színei. Vagy megnézel egy IPAD mini 1-et ugyanaz a felbontás mégis jobb a kijelző. És azért 40-45-ért a Lenovo rakhatott volna bele HDMI-t, ez nekem fájt nagyon. De egyébként a processzor erősségét, és a 2 GB ramot, 2 év hazai garanciát is figyelembe véve nagyon jó áron van a Lenovo.
Aza a baj, nem nagyon kapsz 8 colost 4:3-as képarányt jobb felbontással windowsos tabletbe hazai garival, de még kínából rendeltet sem nagyon, nem is értem én ezt szoktam, meg böngészésre, olvasásra nekem ez az ideális.
-
arnd
senior tag
válasz
#42308056 #7956 üzenetére
A 7-8 az szerintem irreális elvárás a többségnél. Sokat bírnak de azért ha valóban használod, inkább az 5-6 óra a reális. Persze extrém zéró fényerő, no wifi/3G esetén lehet jobb is de pl. a telefonomnál is talán max 6 óra kijelző időt értem el, pedig az droid, meg csak 6" +4000mAh de akkor is necces.
Amúgy a 8"/5000mAh az jó párosítás, vagy legalábbis jobb mint a 9,7"/8000mAh. -
tjb007
nagyúr
válasz
#42308056 #7912 üzenetére
Nem csak simán elképzelhető, hanem biztosan arra is fognak épülni. A Qualcomm chipjei mellett még az Intel SoFIA-ja lesz támogatott, szóval x86/64 mellett/alatt is lesz Windows 10 Mobile.
Az viszont nem valószínű, hogy belerakják a Snapdragon 820-at egy 7 hüvelykes kijelző, de ha mégis akkor sem tabletként fogják kezelni, hanem telefonként. Szép új világ...(#7916) arnd
A telefonokon is ARM-es Windows fut (ugyanaz a 10 Mobile mint ami majd a 7,99 hüvelynél nem nagyobb tableteken is futni fog), szóval ez nem épp a legszerencsésebb megfogalmazás.
Amúgy már most is van 7 hüvelykes ARM-es Windows tablet, csak épp a gyártó nem akként, hanem telefonként tartja számon. -
peterk
senior tag
válasz
#42308056 #7141 üzenetére
Nincs mit javítani rajta, egyszerűen a skálázás nem volt normálisan beállítva rajta. Valószínűleg házilag telepítették, hogy villogjanak vele, és nem állították be rendesen. Vagy csak simán desktop módban volt.
Kavinton75: Nem lehet, hogy csak le van tiltva az elforgatás? (A jobb oldali charm baron elforvatásgátló. Illetve van a settingsben is valami beállítás ha jól emlékszem, ahol le lehet tiltani.)
-
MrWhite
tag
válasz
#42308056 #7099 üzenetére
Képszerkesztésre használhatod pl. az OnlinePhotoshop-ot, ha helyet akarsz spórolni a tableten. De rengeteg program portable változatát futtathatod közvetlenül pendrive-ról.
-
Mike88
senior tag
válasz
#42308056 #7099 üzenetére
Én ezt nem venném meg semmiképp ennyiért. Nem túl jó ajánlat. Ha azt nézzük, hogy az Onda V820W-t megkapod netto 26-27 ezerért, s abban 2GB RAM van, szintén dual boot, ha ez neked fontos, s 8 colos kijelző. Számít az az 1 col is.
Amennyiben készítesz mentést a driverekről, én úgy gondolom az összes tablet kompatibilis a Win10-el, csak a driverek szólhatnak közbe. Ha én a Kingsing-en 100%-ban feltudtam tenni az összes illesztőprogramot, (pedig még Kínában is noname tablet, s alig van pár tulajdonos, mert senki sem hitte el, hogy 100 dollárért valami használhatót kap) akkor szerintem a többi kínai tableten sem lehetetlen, ezekben ált. ugyanaz a hardveres összetevő.
Photoshopról sokat nem tudok nyilatkozni, ugyan használok Phs-ot, de azt egy Pipo X7-en, s abban 2GB ram van, s fogalmam sincs mennyire ram függő. Mindenesetre Phs-ból is nem a csicsást, hanem a régi 8-as verziót, s ált. csak régi képek javítására használom.
Böngészésre, filmnézésre egyébként elég az 1GB ram is. 16GB-on is ellehet férni, bár ez egyén függő, ki mennyi appot telepít, stb. Én ugyan elférek 16GB-on, de inkább 32GB-ot szokott mindenki ajánlani. Van olyan, aki 32GB-on sem tud elférni, szóval innentől kezdve meg a dual boot 32GB-on bukott, hisz azon az android meg a win osztozik, s ha osztozik, a windowsnak sem marad több ebben az esetben, mint 16GB.
Nagyon erőltetik a kínaik a dual boot-ot, valszeg nagy rá az igény, de ehhez legalább 64GB-os tárhely kellene, abba az irányba meg nem nagyon látok erőlködést.
Onda-hoz van elérhető firmware. Ez annyit jelent, hogy egy olyan, ált. parancssorból futó "telepítő", ami teljesen automatikus, s nem csak a rendszert telepíti, hanem az összes drivert is, így könnyedén "visszaállítható" a rendszer.
Az biztos, hogy amennyiben vennék egy 32GB-os dual boot-os tabletet (s nagyon úgy néz ki, hogy fogok is a közeljövőben, mert jobb árban vannak, mint a csak windows-os tabletek), az lenne az első dolgom, hogy az androidot legyalulnám, mert semmi szükség rá. Win alól emulálható, de még egyszer nem fordult elő, hogy késztetést éreztem volna erre. -
tjb007
nagyúr
válasz
#42308056 #6949 üzenetére
Csak a Mobile verziónál lesz rá lehetőség, a többinél egyelőre még nem, majd csak valamikor később lesz elérhető.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
#42308056 #4448 üzenetére
Erre gondolok de ebből elég sok minden hiányzik még...
-
Reinkz
senior tag
-
-
Ispy
nagyúr
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#42308056 #4198 üzenetére
A 7-8"-os tabokhoz való BT-s billentyűzetek között van magyar kiosztású is, pl. ALCOR BT-80, de nagyon szerencsétlen módon van megoldva. Vakon nem fogsz rajta gépelni, az tuti...
Nekem ez van, 8k HUF-ért mérik.
(#4200) erahurka: ebben a méretben egyszerűen nem fér el más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- Fotó állvány eladó
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest