- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi0627
senior tag
válasz
r3dsnake #6926 üzenetére
Meg azért ios-en ugy tudom nem megy az ac3 hang filmnél?
Ipadet használtam már.
És böngészőbe mennyire olvashatók a hírek?
Nem használtam még windows tabot.
Mediába nyomkodtam egy kicsit ezt a lenovot.
Igazából nem annyira fontosak ezek az appok ha böngészőből is megy tökéletesen és nem kell zoomolgatni össze vissza. -
tjb007
nagyúr
válasz
r3dsnake #6920 üzenetére
Ezért írtam, hogy hivatalosan.
Mondjuk gondolom te nem személyesen battyogtál be vele abba az üzletbe, ahol vásároltad, hanem kitöltötted a webes formanyomtatványt, ami eleve a szériaszám megadásával indul.(#6921) Baxy88
Igen, normálisnak mondható, és ez nem csak az olcsóság oka.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
r3dsnake #6898 üzenetére
A másik meg, a független ár ugyanaz szinte az egész Eu-man nem drágább Mo-n függetlenül, mint máshol ere volt több összehasonlítás is, max az ÁFa miatt lehet kis eltérés ami itthon 27 % , a többi EU tagállamban 21-25% között van. Az meg hogy a szolgáltató a telókra hűségidőre mennyi kedvezmény ad magánügy, ennyit ad a többi telóra is kb. Mo-n, mint az Iphone-ra.
Egyébként meg azért kinn mások az előfizetési díjak, nővérem Hollandiában örömmel mondtak, hogy ingyen adtak neki egy mini S4-et pár éveel ezelőtt, milyen rendesek. 2 évet persze alá kellett írnia és kiderült 45 EUR a havi díja, ami mostani árfolyamon 14.500 Ft, de ott ez átlagos előfizetés.Inkább az a különbség hogy az Iphonok baromi drágák főleg itthon alacsonyak a fizetések ehhez képest ennyi, nem kell azt hazudni, hogy külföldön olcsóbbak. Max a szolgáltatók nagyobb kedvezményeket adnak minden telóra de ennek semmi köze az Apple-hez mert azt az S6-ra is megadják, meg ott azért simán bevállalnak egy 20 ezres havi díjat, az nem tétel.
Mindegy a Ipad-ek, egyátalán nem drágák, ár érték arányban nem drágábbak, mint a widowsos tabletek, ha azonos tudásút keresünk. Én Apple tabletben gondolkoztam először, de Windowsos rendszerrel nehézkes a használata. Az akkor jó ha minden kütyü telefon, laptop, Apple, ebben erősített meg egy ismerősöm is.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
r3dsnake #6898 üzenetére
Az apple árpolitikáját nézve nem reális hogy 64-est kapsz 32-es áron. főleg hogy most kissé drágábbak az iphonok mint voltak, így nem igazán lehet megítélni.
Ennek fényében meg baromság a 64-es tárhely 32 helyett. Én is úgy gondolkoztam most, mikor telefont vettem hogy kell a nagy tárhely, (nálam ez 32GB-t jelent) mert mindennel tele lesz. Ahha. most van rajta ~10GB cucc, a többi üres. Filmet nézni, játszani telefonon baromság, ezeknek kell a nagy hely, a többi meg nem képes kitölteni ennyi helyet.
Trialbiker: +1, boltban szoktam látni ilyen olcsó tabokat, betekintési szög egyenlő nullával, az előbb riaszt el mint pl a pixeles kijelzó
-
ToniSoprano
addikt
válasz
r3dsnake #6895 üzenetére
Egyébként az IPAD ár érték aránya elég jó, sőt meglepően jó. Szerintem nem túlárazott, egyedül a bővíthetőség hiánya + a csatlakozás, +windows rendszerhez való kapcsolódás lehet zavaró. Ha hasonló specifikációjú tabletet driodban veszel az sem olcsóbb, sőt és azért valljuk be gyorsabb a IPAD, fuidabb, stabilabb. Ellenben az Iphonnal azért eléggé drága szerintem azért mára túlárazott és a 32 GB-os verzió kihagyása egyszerű szívatás.
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #6804 üzenetére
- normális hálózatkezelés -- Mi hiányzik?
Annyi csak, hogy mindenféle hókuszpókusz nélkül elérjem a windows-os hálózatot.- sd kártyahely -- Camera Connection Kit
JB nélkül nem ér semmit, valamint fasza, hogy kilóg egy 4 centis valami a tabletből- beépített onedrive -- Van app
Nem érted. Elöbb le kell tölteni a képet, majd utánna tudom továbbítani.- usb -- Camera Connection Kit
Szart sem ér, mivel kb semmit nem lehet rákötni. Pl USB merevlemezt.- miracast -- Airplay
Ja, vegyek egy 30e Ft-os appletv-t, hogy működjön a tv-n.- magyar billentyűzet a képernyőn -- Van
Ingyenes NINCS!- egér támogatás -- Minek?
Sok esetben baromi jó! Pl eleve nincs a képernyőbillentyűzeten kurzor gomb.- ie böngésző szinkronizálás -- Van Safari-IE Sync az iCloud vezérlőpanellel Windowson
És ez nekem online szinkronizál? Azaz ha a wp telefonomon, Win-es asztali gépen berakok valamit a könyvjelzőbe, akkor hogy szinkronizálja le az ipad a háttérben?- ablakkezelés -- iOS9
Persze, ha megveszed a legújabb ipad Air 2-est, de ott is csak pár alkalmazás tudja, amit így írtak meg. Más nem tudja- normális memóriakezelés -- Van
A francokat van. Safari mindig újratölt mindent- normális skype -- Van
Van a francokat. Ha nem baszkurálom a tabletet napközben, este már ki sem csörög a skype. A telefon, laptop jelzi, az ipad air nem.- flash -- Még szerencse, hogy nincs
Bizony pár esetben baromi jól jön. Pl IKEA Besta tervező stb.- normális taskváltás (hiányzik, hogy balról behúzva 1 újjal vált a taskok között) -- Van rá gesture
JA. 2 vagy 3 ujjal kell kapálózni. Ritka szar.- normális alkalmazásbezárás (az ms fentről lehúzom-ja messze jobb, mint a sokujjas markolás) -- Tök felesleges bezárni alkalmazást
De néha kell. Volt már többször olyan, hogy befagyott. -
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5897 üzenetére
Vicces is lenne, ha x86 appokat visszahúzná :-) Amit leírtam az valóban a tabletes alkalmazásokra vonatkozott. Az csak extra, hogy tudsz futtatni x86 appot.
(#5898) AxBattler: Eleve sokkal primitivebbek a Win-es alkalmazások. Én 2 évig reménykedtem, hogy majd megváltozik, de soha nem fog megváltozni ez. Letojják a platformot. Szinte semmi új app nem jelenik meg w8-ra.
-
válasz
r3dsnake #5884 üzenetére
Nem vitatom, de amíg nem lesz itthon 4:3-as, retina Win8 tablet 50k-ért, kiskergarival, addig a betévedő kérdezőknek bizony szvsz ezt ildomos mondani a kínai helyett. És én is inkább itthonról vásárolnék...
Jah, de a Lenovo legalább bővíthető, az iPad-del meg egyél kefét.
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5838 üzenetére
Amit írtál, és az appleblogos videóról az a következtetés, hogy az AirPlay és a miracast is vagy tökéletes, vagy nem megy rendesen. Ahogy belinkeltem a videomat, azon a miracast tökéletes, neked meg az AirPlay. Plexet nem használok, nekem jobb a serviio, abban nem csalódtam még.
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5827 üzenetére
Win-en sem kell kinlódni, pont ugyanolyan egyszerűen csatlakozik:
Win-es tablet és wp telefon miracast
Ha jól emlékszem, miracastnál nincs ilyen macera ezzel a kütyüvel, ott nem kell ennek a wifijére csatlakozni, hanem be kell állítani, hogy auto miracast, és amikor hdmi-re rakod a tv-t, elindul ez a cucc, és várja a csatlakozást, mivel rákapcsolódik a wifi-re.
Ami itt le lett írva, az az, ha a tablet/telefon nem tud miracastot. Amit leírt Zoltán6, hogy elindítod a kliensprogramot, és csúszik a hang, az nem miracast, hanem dlna, és nagyban függ attól, milyen a telefon, mert eléggé terheli a telefont. Lumia 920 is melegszik tőle baromira. Ha tudja a telo/tablet a miracast-ot, ott semmiféle kliensprogram nem kell hozzá. Hisz ezért miracast.
Az apple-nél, meg ugye hiába szabvány a képernyőtükrözésre a miracast, dlna, ezt nem támogatja, ezért vegyél a tv-hez egy ilyen appletv-t 20e-ért, ami elég sok erre, mert másra felesleges egy modern okos tv-nél.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5624 üzenetére
Erre megint az a válaszom,hogy lehet,hogy hülyeség,annak,aki egyben ki tud fizetni nagyobb összeget. De kamatmentes részletre csak így kapja meg az ember.. És ugyebár van még pár előnye,ami nem tartozik a topiba,így nem sorolgatok..
Garanciáról meg hát... Nem sok felől hallottam eddig,hogy törődtek valamivel. Itthoniról majd nyilatkozom,ha visszakapom a 2 napja leadott tabot.Belátom egyébként amiket mondasz,de Te is lásd be,a pénz nagy úr,és van,akinek a kevesebbnél is kevesebb van.. Bár mi tagadás, cirka 6 és fél év PH! tagságom alatt azt vettem észre,hogy bizony a többségnek itt több pénze van,mint nekem.. Nem véletlenül ez már nem az első eset,hogy emiatt utál ki valaki egy topikból,így nem lepődök meg,csak kiállok némileg a sorstársak mellett.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5622 üzenetére
"ha aláírtál 2 évet bármilyen meglévő előfizudra." Na,én aláírtam a T-nél, vettem hozzá készüléket,ami egy mobiltelefon,mert ugye arra szükségem van. Írjak alá még egyet,hogy legyen egy tabletem,és fizessek havi 3 ezer (azaz 2 év alatt 72.000Ft-ot) olyasmiért,amit lehet,hogy ki sem használok? Furcsa ez a variáció. 3G meg engem speciel nem érdekel a tabletbe. Telefonon ott a mobilnet,megosztom wifin,és máris van rajta netem bárhol,bár mikor.
Kínát meg ne keverjük ide,annak még nagyobb a kockázata,mint 16 gigás gépet venni.. -
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5620 üzenetére
"Hasonló áron".. 10-20 ezerrel többért? Van,akinek pont az kell fizetés előtti héten kajára..
Vagy mutass mondjuk max 35 ezerért 2/32-es gépet, gariból visszajövet azonnal azt kérek,és ráfizetek a Lark 8i-re 2 ezret. Ja,hogy olyan csak Kínából van kétes garanciával? Én kérek elnézést.
"Egy 16-os táblára egy kicseszett dropboxot nem tudnék feltenni a cuccaimmal. Röhej.
" Én fel tudok. furcsa ez a világ.. Ja! és mindemellett 2GB memóriakártyát használok benne, mégis nézhetnék HD kijelzőn FullHD filmet,de minek...
Tudod,aki akar,az tud gazdálkodni azzal,ami van.. Elhiheted,én is örülnék ha 120GB SSD lenne benne mint az asztali gépemben, de nem tudom,és nem is akarom azt megfizetni..
-
válasz
r3dsnake #5615 üzenetére
Én pont a szintén 16GB iPad air (céges) mellé vettem a 16/1 win8.1 archost, mert időnként nagyon idegesít az almás gép (meg azon McAfee távfelügyelet van, ami nem teljesen megnyugtató privát dolgokra). Egy Pipo X7 van otthon (2/32), az nagyon tetszik, ezért kezdtem érdeklődni a win8.1 tabletek iránt.
Szerintem nem érdemes összevetni őket (iPad és archos), teljesen más kategória. Mindenesetre arra, hogy 1-2 pdf magazint elolvassak, 720p-s sorozatot megnézzek elég az archos... ami nagyon fontos, hogy a beledugott 64GB miatt nem kell várnom, amíg akár LTE-n is letölti a magazint az iPad a felhőből (100MB) vagy aggódni a tárhely miatt a sorozatoknál, nem kapom állandóan azt, hogy a tárhely majdnem megtelt...
Nekem eddig tetszik, akciósan 25k-t megért, keresem a megoldást az app-ok microsd-re telepítésére, még nem volt időm kipróbálni amiket találtam, de a minimális metro app használat miatt, nem érzem sürgetőnek. Pl. a kindle app (is) siralmas, a Kindle for PC simán felment, jól működik és oda telepítem, ahová akarom, csakúgy mint a vlc-t meg a tc-t (de ezt már írtam, azt hiszem). És böngészés közben is minden szépen megy, a google chrome struktúra is gond nélkül használható.
Persze én elég beteg vagyok, egy raspberry pi2 is várja, hogy kipróbáljam, biztos az is tetszeni fog, mert én ilyen kütyübuzi vagyok, ahogy szeretteim kedvesen jellemeznek(a chromebook-omat is szeretem (ill. az a feleségemé, el ne felejtsem), de másképp, muhaha)
Tisztelt Bíróság, kérem az ítélet enyhítését az elmondottak alapján. -
sittes79
addikt
válasz
r3dsnake #5615 üzenetére
Nekem is megérkezett a jó árasított 16/1-es edidzsites cucc. Én nem tudom vagy túl öreg vagyok hozzá vagy nem követem annyira a gadgeteket, de 4 évvel ezelőtti tabletemhez-az sem volt valami marcona igaz-, de ez a kis Archos szerintem teljesen korrekt, nyílván neked is igazad van, hogy k. kevés a 16GB winfos esetén, de nekem így elsőre teljesen best-buy főleg ilyen áron.
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5615 üzenetére
Az Air hirtelen jött, meglátom egyáltalán kibontom-e. Ha igen, pdf-re jó lesz. De megszoktam tableten a Windows-t, és kényelmetlen az ios nekem. Eredetileg csak azért vettem meg, hogy eladjam, mert van egy edigital ajándékkártyám, mert beszart a lenovo miix 2 10, és ezt adták helyette. Le kell vásárolni, és most 89 az air. Vagyis annyi volt 1 napig. Amikor beszart a lenovo, akkor vettem egy lark-ot, hogy legyen valami, mig megjavitják. Aztán szép lassan megszoktam, és most jól elvagyunk. Amire kell, arra tökéletes.
-
mcs
veterán
válasz
r3dsnake #5600 üzenetére
Alap felhasználási célokra miért kellene leszedni az összes frissítést?
Van egy tucat olyan, aminek a leírásában kompatibilitás javítás meg stabilitás javítás szerepel, közbe meg annyit érnek, mint halottnak a csók, mert ugyanúgy lesznek bajos progik, főleg, hogy Win 8.1ről van szó. Ha nélkülözhetetlenül kell valamelyik, akkor elég csak azt kiválasztani. -
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5600 üzenetére
Mégis mi a problémád ezzel?
Ja,hogy a biztonság. Hát nyilván nem tableten kell a bankkártya tranzakciókat végezni,és fontos adatokat tárolni. Aki annyira fontos ember,annak meg feltételezem van pénze komolyabb gépre.
Nekem pl kb a PH accom a legnagyobb félteni valóm a tableten.
A többi itthon van az asztali gépen,amihez senki nem fér hozzá...
-
válasz
r3dsnake #5542 üzenetére
Szia!
Én vettem egy ilyen "szart"!
Azért annyira nem használhatatlan....
Alap szintű felhasználásra bőven elég...nem akad,chrome böngészővel az oldalak azonnal bejönnek, ott sem tapasztaltam lassulást,youtube,flash stb szépen megy rajta. 1 gigás külső hdd van rákötve gond nélkül betölti róla a tartalmakat.
Persze nem ezen kell a legújabb játékokkal játszani ,de annak akinek netezésre,alap irodai felhasználásra kell nem fog csalódni benne és 25k-ért szerintem best buy.... Ennyiért nincs más alternatíva jelenleg 2 év magyar garanciával.
Persze ízlések és pofonok....... -
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake #5345 üzenetére
Az árát is láttad?
Kemény 25 ezer HUF... az Office 365 előfizetésért simán megéri megvenni
És akkor egy kis hozzáértéssel a készülék még alkalmassá is tehető nagyon alapszintű felhasználásra.És hogy újradefiniáljam a "Semmiresemjó szemét windows tablet"©®-fogalmát:[link]
-
premete
veterán
válasz
r3dsnake #5120 üzenetére
Használtam, a cégnél azok vannak rendszeresítve, annyit nyomogatom, amennyit akarom, de telepíteni csak a céges store-ból lehet azokra. Saját célra pedig 300 ezret nem akarod adni érte wifis, 16 GB-os pedig nem érdekel. Van a windows-oshoz active stylusom, anélkül kínszenvedés, ha a metro appokon kívül mást is akar használni az ember.
@bogyo112: nem akarok a telefonba még havi ötezerért netet venni, 2 év hűséggel, főleg, hogy készülök külföldre. -
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5065 üzenetére
PC-s appot fel lehet telepíteni az sd kártyára. Így ezeknek van bőven hely. Csak a modern ui appoknak kell a belső tárhely egy ideig. Az 1 giga ram meg elég sok alkalmazásnak elég 8 colon. Nem ezen fogok indesign-el, vagy illustratorral szerkeszteni.
Rengetegen leírták azt a véleményüket, hogy a modern ui-s appok szarok. És hogy pc-s appokat használnak. Ezek meg simán mennek az sd kártyáról.
-
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5065 üzenetére
Az otthoni gép megint csak nem korrekt összehasonlítás.
Kár rágódni ezen,el kell fogadni,hogy igenis van,akinek nincs 60-100k pénze tabletre,és teljesen elég neki a 16/1-es gép arra,amire kell neki.Ha meg a pénzesek ki akarják utálni innen azokat,akiknek a 16/1-es is jó,akkor nyissatok külön topikot az olcsó gépeknek.. -
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake #5053 üzenetére
Nem tudom, miért baj, ha létezik ez a kategória...
Csak lényegesen gyengébb hardverű androidos tableteket lehet kapni annyiért, amennyiért ezeket az 1+16GB-os wintabokat adják. Ameddig android vonalon nem lesz alap a 4 magos Atom SoC, 2GB RAM, 32GB tárhely a 30 ezres kategóriában, addig nem baj, ha létezik az alsó árkategóriában alternatíva Win8-cal. Aki 30 ezerért vesz tabletet, az nem mindenes gépnek szánja szerintem (bár én is tudom, hogy vannak gémer géppet sze'etnék 40 ezerbő'-típusú népek is...)
Igen, a rendszer sokkal többre képes 2+32 (vagy 64) GB-tal, de alap (csak tabletes) felhasználásra elég lehet a kevesebb is, mint NGA esete bizonyítja. Ráadásul úgy emlékszem neki volt Miix 2 10-e is, szóval azt se lehet mondani, hogy nincs összehasonlítási alapja. -
tjb007
nagyúr
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #4744 üzenetére
Miért ugyanazt szajkózod? Pont ugyanannyi metrós app van RT-re, mint x86-ra.
Azaz ha valakinek NINCS szüksége x86 appra, akkor miben szarabb az RT?
Azaz ha valaki CSAK a következő metrós appokat használja, és nem is akar felrakni semmiféle x86 appot:
voipra skype
böngészésre IE
Youtube-ra Hyper for Youtube
filmnézésre mobile.HD
pdf-re a saját app
levelezésre a saját mail app
facebookra a facebook app
játékra flash-es játékok valamint 3-4 pici metros játékEz egy általános tartalomfogyasztás. Ebben semmivel nem jobb az x86. Nekem is x86-os tabletem van, és semmiféle x86 appot nem telepítettem fel. Mert bőven elég amit felsoroltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OTP Bank topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiMedia lejátszók
- Autós topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest