- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Papooo
senior tag
Szerintem kevés olyan program van, amit egy 8-10"-os tableten normálisan lehet használni, és igényli a 4 giga fizikai ramot.
Ott már jó eséllyel a tárterület, a gpu, vagy a képernyő mérete is korlát.Mostanában futottam bele 15,6"-os laptopba z3735 procival, 2 giga rammal és 32 gb tárhellyel szerelve.
Biztos egy élmény lehet használni, bár némelyik "modern" laptop proci is elmarad az atomok mögött -
Upo
addikt
Néhány kínainál volt kis anomália az érintő driverrel. Az acer-hez van fent komplett driver csomag, ráadásul ahogy nézem, egy klikkes setup, és minden drivert felrak. Kikeresed a menüből, vagy direkt link a driver csomagra.
A 8.1-hez képest nem változott a driver model, a 8.1 driverek működnek 10 alatt is. Amkínaiaknál leginkább olyan gondok voltak, hogy ott nincs a "'gyártónál" "letöltések" menüpont, és sokan csak simán ráküldték a 8.1-re a frissítést. Utána meg forgolódtak, hogy "honnan töltsem le a drivereket". Aki okosabb volt, az segédprogrammal (double driver vagy hasonló) lementette a 8.1 alatt a drivereket, és utána visszarakta a 10-re, de mivel az acernek van letölthető csomagja, ezért nem létszükséglet.
Ha felraktad a windows 10 upgrade-t, akkor 30 napig még ott van a helyreállítási beállításokban a régi 8.1 rendszer visszaállítása, de szerintem annyival jobb kezelni érintővel a 10-et, hogy nem lesz rá szükség -
darthsmoke
Korrektor
Nekem Q702 van már két hete.
Szerintem olyan rettenetesen nem melegszik, bár hajtani nem hajtottam szét.
Vegyes felhasználás esetén 5-6 órát simán megy a billentyűzetes dokkolóval együtt. Update-eltem Windows 8.1-re, nagyon szépen működik minden. Windows 10-et nem próbáltam rá, de várom nagyon, én bízom benne, hogy rendesen megcsinálja a Microsoft és pont ilyen eszközökre lesz az jó.
A szépség szubjektív, nekem tetszik nagyon a gép, főleg a fém dokkoló rész. Sajnos a két rész kapcsolódása nem tökéletes, volt már, hogy nem érzékelte, de megigazítottam és jó lett. Ha nagyon gáz lesz, majd szervizbe viszem, néhány munkanapos javítást ígérnek, és 2 év a garancia.
A portarzenál fantasztikus, imádom a teljes méretű USB 3.0-t a tableten, a HDMI sem utolsó, az ujjlenyomat-olvasó remekül működik. Az SSD gyors, a Windows másodpercek alatt indul és működés közben is gyors. A Fujitsunak vannak energiamenedzsment szoftverei, amivel elég részletesen paraméterezhetők az eszközök. A DeskUpdate egyben leszed minden frissítést, nagyon praktikus.
Minden előnyével és hátrányával együtt szerintem az Acer Switch és az Asus T100 / T200 is rossz viccek ehhez képest, főleg amennyiért most mennek.
Ha van még kérdés, válaszolok szívesen!Üdv,
Gábor -
Ringman
félisten
2 cellás gyártói link szerint.
feltételezem minden program ugyanabból az infóból olvassa ki az értéket, de egy próbát megér, ha hwinfoval/hwmonitorral is megnézed az elhasználódást.
ha nincs indokatlan ugrás az töltés%-ban, akkor halott cella nincs a gépben szerintem (régen a thinkpad T61-em akkujában volt - kalibrálás után is kb 20%-ot esett egyik pillanatról a másikra a töltöttség).
-
zoltan6
addikt
itt írják az egyik oldalon egy tesztben:
"microUSB is rendelkezésemre áll. Utóbbit csatlakozó első sorban a töltés biztosítását szolgálja. Itt tartom érdemesnek felhívni a figyelmet arra, hogy hiába tölthetjük microUSB-n keresztül, egyszerű okostelefon töltőjével kár is próbálkoznunk - a nagyobb áramfelvétel miatt, nagyobb kapacitást biztosító adapterre van szükségünk és ez elsősorban csak a dobozban kapott csomagból áll rendelkezésünkre." -
ferensz
senior tag
Menet közben Ballmer is mondta, hogy szerinte túl sok RT-s Surface lett gyártva
katonab1983: Ha minden igaz akkor gyakorlatilag a WP szoftverét fogják megkapni, így az univerzális appok, illetve WP-re írtak fognak futni rajta. Vagyis ez az elképzelés az újabb nem x86 MS táblákkal kapcsolatban, hogy visszafele mi lesz arról nem találtam infót.
-
aramis00
tag
Sziasztok!
Eddig read only-ban voltam itt a fórumon. De hátha Hito-nak (és közvetve nekem is) segít valaki.Ezt ismered/ismeri valaki?: Kruger and Matz KM1081.
iponon találtam belistázva (bár most azt látom, épp nem rendelhető): Itt: [link]. Az adatlapja hibás iponon, mert a felbontása is jobb (1920x1200), és ha a youtube-os unboxing videók igazak, még 3G modem is jár hozzá, amit a géptestbe kell bedugni (nem USB)!
Youtubeon unboxing (és több teszt a felhasználónál): [link]2GB/32GB-vel, billentyűzettel, erősen gondolkodóba estem, h ezt ki kellene próbálnom...
Elvileg ez egy PIPO W3 klón, viszont (legalább) európai/magyarországi garanciával!Szerintetek?
-
r3dsnake
nagyúr
A sebesség tökmindegy, ellenben az LTE lefedettség lassan mindenhol elérhető lesz, ahol eddig csak EDGE volt, a 3G-t viszont nem fejlesztik tovább. Tehát legtöbb istenhátamögötti kis faluban lesz 4G-d, de 3G-d nem. Most is ezt tapasztalom már a környéken. Vonaton meg pláne fontos szempont a folyamatos netezéshez. És a Telekom még be sem kapcsolta a 800mhz-en szórását az LTE-nek, onnantól tényleg teljes lefedettség lesz kb. mindenhol szélessávval.
-
pengwin
addikt
Mivel mindkettő Bay Trail, így simán összehasonlíthatóak. CPU-ban a Celeron kb. 50%-ot tud az Atom teljesítményéből (közel azonos órajel, de csak 2 mag+2 szál). IGP-ben kb. ugyanazt tudják. A Celeronban emellett kevesebb (feleannyi) cache van, és bár egy magra ugyanannyi jut belőle, de szerintem ez akkor is sokat visszavesz a teljesítményéből.
-
pengwin
addikt
Én meg ránéztem az XPS 11-re, mert kiderült, hogy olyan is van...
De hát az a gép valami borzalom: 360°-ban nyílik, mint a két Inspiron amiket írtam (11 3000 és 13 7000), de a billentyűzete olyan, mint a Surface Touch Coverje... érintésérzékeny, és teljesen síkban van a borítással, mindezt azért, hogy tabletként fogva ne legyen olyan zavaró...
Ráadásul az XPS 11 nagyon drága ahhoz képest, ami benne van... (szerintem). Meg a Pentium N3520+11,6" WQHD sem egy tűnik túl jó párosnak egy szubnotira, de ez már csak magánvélemény. -
pengwin
addikt
Nekem Inspiron 7347-em van, ez 13,3", FHD, i5 4210u, 8GB RAM.
A 11,6"-os kistesója amit fentebb említettem az Inspiron 3147, abból van kétmagos (Celeron) és négymagos (Pentium) Bay Trail-es, és Core i3-as is. Ezek 360°-ban kinyitható gépek.
Amire te gondolsz az meg az XPS1112, ott a 12,5"-os kijelző egy keretben fordul el, abból a Core i5 a minimum, de 8GB RAM úgy tudom csak a i7-es verzióhoz jár (és forrasztva van).
Ja, és az XPS 12 közel kétszer annyiba kerül, mint az Inspiron 3147. -
NGA
addikt
-
zoltan6
addikt
most találtam még egy megoldást,a lenovo hivatalos fórumán 2 oldalon keresztül foglalkoznak ugyanezzel a problémával.az egyik hozzászólásban írnak egy megoldást,majd holnap délután kipróbálom én is,mert most bennt hagytam a melóhelyen a tabletet.
eredeti hozzászólás:
I was told to make the following 3 settings under device manager. Hopefully, bluetooth keyboard and mouse can coexist. Can you please give it a try and tell me the result? Somehow the tablet is not with me:
- Under Universal Serial Bus
1. Intel (R) USB 3.0 extensible controller => uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" under power management
2. USB Root Hub (xHCI) => uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" under Power Management tab
- Under Network adapters
1. Broadcomm adapter => disable "Bluetooth Collaboration" under Advanced TabGood luck.
Google fordítós:
Azt mondták, hogy a következő 3 beállításokat az eszközkezelő. Remélhetőleg, bluetooth billentyűzet és egér is futhatnak. Legyen szíves tegyen egy próbát, és mondd meg az eredményt? Valahogy a tabletta nem velem:
- A Universal Serial Bus
1. Intel (R) USB 3.0 bővíthető vezérlő => törölje az "A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg" alatt az energiagazdálkodási
2. USB Root Hub (xHCI) => törölje az "A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg" a Power Management lapra
- A Hálózati adapterek
1. Broadcomm adapter => disable "Bluetooth Collaboration" a Speciális fülSok szerencsét.
-
-
Necc
addikt
Skyrim? Nem nezted be a cimet es Obliviont szerettel volna irni? Mar ott is szuros tekintettel neztem a kijelzot mikor a kulteri akcio kozben 20-30 korulire zuhant az FPS, de Skyrimet egyszeruen nem birtam sehogy se ravenni hogy legalabb jatszhato framerate-et (~30FPS) mutasson fel.
-
Necc
addikt
Intelnel nincs olyan hogy "utos" IGP, lehet hogy a hardver elviekben eros, de a gyakorlatban a szoftver olyan 15-20 FPS-re korlatozza a jatekok 90%-at, innentol fogva pedig kar eroltetni a temat.
Meg szerencse hogy az egyetlen program amit hasznalok es igenyel nemi GPU erot nem tartozik bele abba a 90%-ba.
Ha valaki tud barmi olyan trukkot ami leveszi ezt a bizonyos ~15-20FPs-es fatylat a GPU szoftveres retegerol ne tartsa magaban, szoljon nyugodtan, de jelenleg valahogy nem latom a kulonbseget a gen7+ 4EU-S BayTrail-T Atomos IGP, es a gen8 24EU-s Broadwelles Core m IGP-je kozott, pedig a benchmarkok szerint van differencia a ketto kozott dogivel... csak sajnos a gyakorlatban 1-2 kivetelt leszamitva semmit se latok belole.
-
r3dsnake
nagyúr
A plex konvertálásnak az lenne a lényege, hogy az itthon lévő 1080p 20 gigás bluray rip mkv filmet külső hálózaton, pl. havernál netről 720 mbit-re realtime konvertálva folyamatosan játssza az iPhone (bírná a teló az 1:1 lejátszást, de az itthoni netes feltöltésem nem.). Erre a HD2500 totál alkalmas (amin nagyon meglepődtem, épp gariban van a 7790-em, gondoltam kipróbálom).
-
r3dsnake
nagyúr
Ezekbe az atomos csodákban milyen GPU van amúgy? Hoznak egy i5-3550 melletti HD2500 teljesítményt? Ez elbírja a plex realtime konvertálást 1080p-ből, de itt ugye erős proci is van mellette. Kíváncsi vagyok egy atomos cucc el tudna-e látni NAS feladatokat médiaszerverként is.
-
larryking
senior tag
Ezek mellett vagy előtt szerintem a legnagyobb királyság a toll és az one note. Hihetetlen, hogy mit meg lehet vele csinálni. Úgy tartottam prezentációt, hogy a kanapémon ülve skypeon beszéltem, megosztottam az one note lapot és kb 5 mp-es késéssel, ha húztam egy vonalat megjelent a fogadó fél monitorán. Nagyon jó.
-
larryking
senior tag
Már nincs rajta recovery partició, de minden oprendszerrel ez a helyzet. A gép egy XE700T1C, amit te kérdeztél az XE700T1A. A tabnak kb 5 óra a működési ideje aksiról, persze csak 80%-ig tölt fel. Nagyon szeretem, csak most ez a hiba nagyon megmozgatja a lelki világom, mert nagyon bosszantó így használni.
Utólag megnéztem, tényleg így is hívják. De még 7 óra sem igen jön ki, nem hogy a 10. Kb optimálisan 6,5 óra, persze függ a felhasználástól. Lehet rádiók nélkül megy a 7 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest