Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az UltraISO is tudja és nem csak Win7-et hanem más bootolható rendszert is feltesz usb-re még csak ntfs-re sem kell formázni.
-
Hali!
mobal, bobsys
Igen, arról a progiról volt szó.
(néha van úgy, hogy az ember "leblokkol" és mindenre rákeres, csak amire logikus lenne, arra nem) 
Fire.
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Morden24
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
a gyorsindításért is neten kellett kutakodni
A teljes superbar = quicklaunch + még több.
a Live Messenger is csak Vista kompatiblilitásba fut rendesen
Mármint Vista múdban fut úgy, mint Vistán. A "rendesen" Win7 alatt az, ahogyan defaultban fut

hivatalosan Windows 7-es drivereim még nincsenek a notihoz
És mi hiányzik?
A másik, hogy bekékhalálozott a cucc, reinstall után meg képtelen volt Update-ket letölteni
Kékhalál után egyből reinstall, vagy mi?
Egyébként ez egy eredeti Win7 volt? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
win7 usb tool?

-
Hali!
Mi annak az MS cuccnak a neve, ami felpakolja a W7-et USB-re, hogy onnan lehessen telepíteni? (Megőrülök, egyszerűen nem jut eszembe a neve, most meg kellene...
)Tárgytalan, beugrott...

Fire.
-
sziasztok! lenne egy winampos kérdésem. ma feltelepitettem az 5.57 esből az aktuális bétát. (
). elég sok javitás van hozzá 7 hez. viszont még mindig nem értem ,hogy mért csinálja azt ,hogy ha rákattintok egy zenére akkor berakja a playlistbe de automatikusan nem kezdi el lejátszani. valaki esetleg tapasztalta / van rá gyógy mód?előre is köszi!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
Mit értesz Live messenger normális működésen? Az hogy nem az óra mellé teszi az ikont hanem superbarra? Drivereket mihez kell feltenni? Nem ismert fel valamit? Kékhalált nem tudom mivel érted el, vagy szoftver gond lehetett, esetleg belenyultál valamibe, vagy hardver gond okozhat ilyet, nekem még nem fagyott le egyszer sem a win7 x64 3 hónap alatt napi 12-14 órákat megy a gép. Vista fagyott de nem szidom én nyultam bele energiagazdákodásba majd visszaállítás után se lett jó. Szóval a legtöbb gondot szerintem a user tudja csinálni, ha nagyon piszkálja a rendszert.
-
sanzi89
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Értem, csak nehéz elfogadni, hogy egy olyan dolog mely az én eddigi PC használomatom alatt folyamatosan megvolt eltűnt.
Másik ilyen, hogy a gyorsindításért is neten kellett kutakodni, a Live Messenger is csak Vista kompatiblilitásba fut rendesen, hivatalosan Windows 7-es drivereim még nincsenek a notihoz - tudom, hogy az 3.1-es drivernek is fel kéne menni - szóval én eléggé csalódtam benne az első benyomás alapján.
A másik, hogy bekékhalálozott a cucc, reinstall után meg képtelen volt Update-ket letölteni és minden olyan lassú volt rajta mint a tetű. Le is töröltem az egészet a fenébe, feltettem a sokak által szidott, nekem mégis nagyon bevált Vista SP2-es verzióját, azóta is megy tökéletesen.
Szóval egyelőre én várok a Windows 7-tel az első SP-ig biztosan.
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Lehet hogy már volt szó róla akkor elnézést, 64 bites windows 7 alatt meg lehet oldani hogy engedélyezze a digitális aláírással nem rendelkező programokat a windows?
A manuális állítgatást a windows indításánál azt ismerem.Kösz a segítséget!
-
malocz
tag
Sziasztok, segítséget kérek. Nem sikerült találnom választ.
1 vinyóm van, partícionálás után létrehoztam az EASEUS Partition Manager Home Edition v4.11-el egy 80 gigás nem partícionált területet. Erre raktam fel a Win7 x86-ot.
A boot elején lehet választani a régi és az új Win között.
Ha az újat választom, bejön a Win7 és 80 gigát lát C-nek. A vinyó többi részét nem.
Ha a régi Wint választom, látom a vinyóban C-nek a maradék 320 gigát és F-ként az új, 80 gigás partíciót, rajta a Win7 fájlait.
A gond nyilvánvaló, hogyan láthatnám Win7 alatt a vinyó többi részét? -
_ak_
addikt
Úgy tűnik, h nem jó. Legalábbis nincs "auto attach" beállítás usbre, utólagosan meg hiába csatolom hozzá nem találja így a készüléket. Akkor marad a grandprix vagy vmware.
-
Morden24
nagyúr
válasz
JamesHun
üzenetére
Valszeg igen.
Természetesen a csere előtt minden olyan programot törölj, ami az előző alaplaphoz volt adva, illetve ha vannak specifikus hardverelemek (főleg ha te telepítetted őket, nem a Windows), akkor érdemes azokat uninstallálni az eszközkezelőből. Természetesen mindezt csak a rend kedvéért
-
JamesHun
addikt
sziasztok
Alaplap cserét túlél a Win7?
-
bpx
őstag
válasz
csakegyreg
üzenetére
és? nem azért linkeltem ezt, mert nem tudom értelmezni amit írtál, hanem mert ezt dobta ki elsőnek a kereső, és win7-en is ugyanígy kell megcsinálni (jó, nem NT60, hanem NT61)
ha a windows xp boot menüjének piszkálása helyett (#2466) kipróbáltad volna ezt, előrébb jutottál volna...
-
virkir
veterán
-
válasz
csakegyreg
üzenetére
Nem tudom, úgy még nem próbáltam, de gondolom úgy is működnie kell.
-
Zolás
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na most meg teljesen meghalt. Nem tudom bezárni a windows update ablakot. Megfagyott.
Lehet holnap ujrarakom. Habár először megpróbálom a helyreállítást. Hátha müködik. -
_ak_
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Legutoljára én is ezt a megoldást alkalmaztam, de W7 vxp-t csak az rc alatt próbáltam ki és valamilyen megoldás nem tetszett akkor, csak nem emlékszem, h mi volt az.

Mindenesetre, ha lehet w7 alól is frissíteni akkor egyszerűbb úgy a szitu.
szerk.: megnéztem és valóban lehet, ámbár csak Grand Prixel, azzal elvileg vistán is mehetett volna, de a másik megoldás sokkal egyszerűbb. először szerintem megnézem ezt a virtuális xp-t.
Thx!
-
válasz
csakegyreg
üzenetére
Hi!
A legegyszerűbb, ha bebootolsz a Win7 telepítőlemezről, és a telepítésnél kiválasztod a javítást, ki fogja javítani a rendszerindítót, mert az újabb oprendszer felismeri a régebbit, és felveszi az indítható oprendszerek listájára, úgyhogy lesz egy indítómenü, amin kiválaszthatod a Win7-t, vagy az XP-t. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
csakegyreg
üzenetére
Ja ott kéne beleszerkeszteni sztem a win7est, bár modnom a legjobb a fordított sorrendben felpakolás lett volna. Többször volt itt a topicban szó boot menü készítésről keresgélj a topicban ha nem sikerül ott beállítani a manuális beállításnál.
-
Morden24
nagyúr
Hát szerintem a legegyszerűbb, hogy futtatod a saját programjaidat, és ha valami nem gömbölyő, akkor változtatsz a driver-dolgokon.
Vagy jobban érzed magad tőle, ha a Vantage megmondja, hogy az egyik driver három körtével rosszabbul teljesít, mint a másikkal?

Net kapcsolattal telepítettem eddig mindig. Onnan szedi le a drivereket, vagy a telepítő lemezen találja meg magának?
Nem, a dvd-ről, készletből telepít drivereket. Frissítéshez akkor juthatsz, ha startup után ráereszted a Windows Update-et.
-
Clemi
veterán
Na most én kérdezek

Kb fogalmam nincs hányszor pakoltam az asztalon a képernyő tetejére néhány ikont, és a következő ujraindítás után megint a baloldalon sorakozik a többi között. Amit viszont kitettem jobbra, azok ottmaradtak. Hmmm ezt vajon miért csinálhatja?

Nem, nincs bekapcsolva sem az automatikus elrendezés, és semmilyen más szempont szerinti rendezés.
-
nfsu17
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Értem.
De mivel nem egy bonyolult és hosszú procedúra egy telepítés, lehet csinálok magamnak egy tesztet.
Hagyok mindent rá, és csinálok rajta egy 3d vantage tesztet.
Aztán utána del, és felteszem cd-ről a drivereket.
És megint 3d mark.
Vagy még milyen teszttel tudom ellenőrizni, hogy jobb-e az alaplapi cd-s driver?
Lehet nagy baromság, még meggondolom.

------
Még egy kérdés.
Net kapcsolattal telepítettem eddig mindig. Onnan szedi le a drivereket, vagy a telepítő lemezen találja meg magának?
Azaz jobb ha kikapcsolom telepítés alatt a netet, vagy az már szemétség lenne részemről? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
csakegyreg
üzenetére
harmadik fülön talán, az a baj most csak win7 es és linuxos gépek vannak előttem, laptopra dobok mindjárt xp-t majd megnézem.
-
Clemi
veterán
válasz
pcguru14
üzenetére
Hát kezdeném azzal hogy nekem nem tetszik, főként azért mer én sokat tesztelem a játékokat és előjáróban annyit hogy ez balul sült el! De nem a csak a játékokra kitérve, hanem a programokra és driverekre.
Első kérdésem, milyen Windows 7 verzió az, ami alapján levontad eme nagybecsű következtetéseket?
Hallott már valaki Windows 7 Profesional Média Center Edition-ról? Mert nálad ahogy nézem az dübörög a vason!
Ha ennek valóban ez a neve, akkor légyszi a rendszert összeálltó kedves "kollégát" boldogítsd a véleményeddel.Mondjuk második kérdésem nincs, inkább egy hozzáfűzni valóm! Végigpróbáltam szinte az összes build-ot, és nálam roppant érdekes módon az összes játék elindult, ha máshogy nem, hát kompitibilis módban, és ment a továbbiakban hiba nélkül.
A problémádra a megfejtás itt leledzik esetleg: Még részletre is vehetsz.
-
nfsu17
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ezt jó, hogy felhoztad.
A régi gépemre feltettem a w7-et, és magától felismerte az ati x850-es kártyámat, szerintem chipset drivert is feltett, csak azt nem tudtam ellenőrizni hogy milyet, a hangkáryát azt nem, mert az a híres nevezetes sb libe 5.1. Ezt manuálisan tettem fel, működött is.
Ehhez hasonló kérdésem lenne, hogy pár nap múlva itt az konfigom és nekem kell telepíteni. Gondolom ott is sok mindent fel fog ismerni. Ne is bántsam akkor, hagyjam rá a dolgot, vagy azért a hozzá adott alaplapi cd-t tegyem fel? Meg azért a 9.11-es catalystot én feltenném, bár a régi videokártyámnál nem lett jobb a teljesítmény 3d alatt, azaz jó volt az is, amit magának tett fel a w7.
Szóval a kérdés egyszerűbben: telepítsünk manuálisan drivereket akkor is, ha azokat már magának telepítette?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
csakegyreg
üzenetére
XP ben lehet állítani boot menüt ahol kitudod választani hogy legyen e vagy ne, vezérlőpultban a rendszernél ha jól emlékszem, de egyébként xpt érdemesebb előbb feltenni és utánaa win7 est, mivel xp nem ismeri a 7est mig a 7es az xp-t igen.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
pcguru14
üzenetére
Milyen az amd konfigod? Nekem 4450e van msi k9n6sgmv lapban, semmi drivert nem kellett feltenni mindent felismert magától hangkártyát is meg mindent. dirt 2 ment nálam , meg akár a starcraft is ami nem mai, cod mw2-t végig toltam, ninja bladet csak kipróbáltam, valamit elronthattál, lehet azt hogy tettél rá drivereket nem hagytad hogy azt használja amit ő felrakott volna.
-
Vasinger!
nagyúr
Az miért van, hogy nem jelentkezett be a mostani gépindításnál automatikusan a fikómba?
Nem is találok semmiféle beállítási lehetőséget. Csak ez az egy fiók van.
Azóta csinálja, mióta felrakta, a VMware progit a gépre. -
pcguru14
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Sziasztok!
Úgy döntöttem megosztom veletek az én véleményem is.

Hát kezdeném azzal hogy nekem nem tetszik, főként azért mer én sokat tesztelem a játékokat és előjáróban annyit hogy ez balul sült el! De nem a csak a játékokra kitérve, hanem a programokra és driverekre. Nekem van egy AMD configom és erre a configra tetem fel, nagy reménnyel. Sok jót hallottam róla, hát azt kell mondjam fele se igaz ( persze aki nem ért egyet észre vételei vannak nyugodtan írjon ) ezt kezdve az alaplapi driverekel ( Pl: Hangkártya ) és sorolhatnám a többit, de megjegyezném VISTA driverek voltak az igaz!
A videó-kártya driverekel sok gond nem volt, mivel Dx 10.1 -et tudja, ráadásul kevesebb dolgok is tett fel mint XP-n ( ez jó pont ). Itt kitérek a külsőre is, szépen meg kreált téma az alap, sok ramot nem is eszik ( 1Gb az ajánlott) persze ebbe a többi kis apróságot is bele sorolom. De itt vissza térnék az első pár mondatra. Az az szinte az összes játék "megvan halva" a windows 7 professional rendszeren, azt gondoltam hogy a Dx 9.0 játék nem indul el, de azt gondolni se mertem volna hogy a DIRT 2 aminek futni kell Dx 10.1 -en ki dob. Persze lehet nem én tudok valamit, de ez igy abszurdum úgy érzem. És szinte majdnem így van az összes játéknál.
( Persze azt hozzá tenném nem vagyok szakember. )
De viszont sokk jó pontot kapott tőlem a fürgesége és ügyessége miatt

Én ha 10 pontból értékelném akkor:"IRODAI FELHASZNÁLÁS" 10-ből 10 pontot kap!!
"OTHONI FELHASZNÁLÁS" 10-ből 6 pontot kap!!Két képet is mellékelnék: Kép1 Kép2
Várom a hozzá szólásokat, és szívesen várom a játék kérdésre a megfejtést ha van

-
bpx
őstag
válasz
csakegyreg
üzenetére
-
csakegyreg
tag
Hali lenne még 1 kis probléma

szóval mivel nem tudtam virtual xp-t telepiteni ezért inkább felraktam a (c) meghajtóra a windows xp-t (egyébként 2 partició van és a windows 7 a (d) meghajtón van) és mire felrakta az xp-t addigra már nem látja a windows7 et [ ezt most úgy értem, hogy amikor vista és win7 volt akkor a boot képernyő-n vagy hol
ki lehetett választani, hogy win7-et vagy , hogy vistát használjak] de most már nem jön be a boot ablak csak egyből kérdezés nélkül az xp! plz helpui: aki ki tud menni a fogalmazásomból az kap 1 csillagot

-
Clemi
veterán
válasz
volvoguy
üzenetére
használom a CCleaner, Wise Registry és Disk Cleaner progikat, hogy takarítsak a Registry-ben, illetve nem használt, csak a felesleges fájlokat letöröljem a gépről, ezzel meggyorsítva a rendszerem... ma meg bekapcsoltam, fekete képernyő, ezt írta ki:
Boot Image is Corrupt...vagy vmi hasonló..újraindítottam, most jó, de félek, hogy egyszer csak Kékhalál fogad...Nagyon jól sikerült a rendszer gyorsításod! Most gondolom boldog vagy, és imádod a nevezett programok fejlesztőt.... Szerintem nagyon sokszor elhangzott már itt a forumon, hogy NE piszkáljuk a registry-t ne törölgessünk a gépről külső programokkal, csak ha valóban tudjuk mit csinálunk, és pontosan tudjuk mi az amit törlünk....
Vedd elő a rendszer mentésed, és állítsd vissza az alaphelyzetet. Ha nincs, akkor kezdheted az újratelepítést.
Ja és a kérdésedre a válasz. Igen előfordulnak hasonlók, annál aki elpiszkálja a rendszert odafigyelés nélkül.
-
pzstm
titán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Bemásolom akkor ide is:
Szóval láttam a logban ugyebár F meghajtóra hivatkozást. Namármost nálam az egy virtuális meghajtó volt. Daemon uninstall, restart, DX gyönyörűen feltelepül, daemon vissza...és minden szép és jó...miért-re nem tudok magyarázatot adni, nem is nagyon lehet értelmeset....régebben simán virtuális meghajtó mellett is lefutott egy DX emlékeim szerint...bár való igaz ilyen hibaüzenettel rég találkoztam, így manuális DX install sem nagyon volt. Jah és meghajtó letiltása illetve eltávolítása sem volt neki elegendő daemon tools segítségével. Csak uninstall oldotta meg a problémát.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Windows 7-en Media Player eszköztárat hogyan lehet csinálni? Csak ne ezt linkeljétek mert egy röhej...
-
bpx
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
úgy látom akkor azóta azért szépen fejlődött
én akkor próbáltam, mikor épphogy megjelent a 3d támogatás, és egy 3-4 éves mmorpg-t akartam több példányban futtatni (semmi csalás csak több karakterrel gyorsabban lehet árulni
), és az eredmény siralmas volt 5-10 fps, fél, maximum 1 óránként lehalt az egész virtuális gép 
-
pzstm
titán
válasz
moonman
üzenetére
[12/09/09 14:04:56] module: dxupdate(Jul 20 2007), file: dxupdate.cpp, line: 5714, function: DirectXUpdateInstallPlugIn
Failed API: SetupIterateCabinet()
Error: (5) - Access is denied.Unable to iterate through F:\DirectX\Feb2005_d3dx9_24_x64.cab. The file may be damaged.
ennyi a lényeg belőle..... mit akar ez keresni az F-en? Daemon tools által létrehozott virtual drive, amire semmi nincs bemountolva

-
moonman
titán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ez a játék alapból 16 színű?
-
polonic
félisten
Nekem, amíg volt omniám, addig vista alól vmware alá telepített xp-vel frissítettem mindig és sikeresen. Ebből gondolom, hogy menni fog virtuális xp alól is. Egyébként windows 7 alól meg megy közvetlenül is a frissítés. Így is csináltam már, a driverek, amiket felpakol magának a windows 7, az tökéletes. Ismered a pda fan club oldalt? Ott minden le van írva a rom frissítésről, regisztrációhoz kötött. [link]
-
bpx
őstag
válasz
Vasinger!
üzenetére
semmit, a virtuális oprendszer nem játékra lett kitalálva, nem véletlenül csak egy S3 trio van emulálva
ha mindenképp virtuális xp-n akarsz játszani és az életed függ tőle akkora szükséged van rá (
), akkor VMWare - abban van directx 9 támogatás, és a virtuális gépen is van Direct3D - de játszható sebességre ne számíts, nálam egy olyan játék, ami élesben 100-200 fps-el futott, a virtuális xp-n 5-15-öt produkált -
Vasinger!
nagyúr
Felraktam egy elég régi játékot a virtuális XP-re, ami csak XP-n fut már, azután már nem, de nem talál videóvezérlő drivert. Ezt a képet kapom: [link]
Megnéztem az eszközkezelőben, ott bent van valami S3 trio VGA ami nem az enyém, gondolom ez miatt volt baja. Felraktam a VGA driveremet XP-re, de így sem javult meg a helyzet.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyha a W7 virtuális XP-be telepítek valamit, mondjuk a C-re, akkor azt a W7-en, hol találom meg?
-
Hali!
Konkrétan ilyen "problémával" még nem kerestek, így már teljesen érthető a korábbi kérdéseid. Ennek ellenére szerencsésebb lenne egy XP-s gépen ezt lejátszani, nehogy az Omnia-t utána le kelljen darálni...

Ha ez sikerül VXP alatt, akkor azt hiszem nem lehet panasz a kompatibilitásra...
Fire.
-
_ak_
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ, akkor megéri megpróbálni legalább. Omnián szeretnék romot frissíteni, de csak XP-n működik a frissítő.
-
Hali!
Hát ha lehetséges, akkor inkább W7 alól frissíts firmware-t, hisz ugyanazon egységek vannak használva, de én már frissítettem VXP alól pl DVD író firmware-t tökéletesen, mert W7 x64 alatt semmilyen módszerrel nem indult el a firmware progi.
XP driverekkel meg megint csak meg lehet etetni, hisz egy teljes értékű XP Pro SP3 fut "VXP-ként".
USB eszközökkel sem volt gondom eddig, nem rég újratelepítettem a a W7-t, most csak egy webcam van telepítve(persze W7 alá x64-es driverrel) de simán "csatlakoztatható" VXP-hez. Ha a nyomtatóm is, meg még pár USB-s kütyü is fel lenne telepítve, akkor az is látszana és működne: [link]
Fire.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bittorrent topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(néha van úgy, hogy az ember "leblokkol" és mindenre rákeres, csak amire logikus lenne, arra nem) 

)
). elég sok javitás van hozzá 7 hez. viszont még mindig nem értem ,hogy mért csinálja azt ,hogy ha rákattintok egy zenére akkor berakja a playlistbe de automatikusan nem kezdi el lejátszani. valaki esetleg tapasztalta / van rá gyógy mód?

Ha ennek valóban ez a neve, akkor légyszi a rendszert összeálltó kedves "kollégát" boldogítsd a véleményeddel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)