Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Hali!
Sajnos a W7 sem tudott azon a bosszantó hibán felülemelkedni, hogy bizonyos frissítések leamortizál(hat)ják a rendszert. Esetemben is volt már ilyen(nem ez a hiba mint nálad), nevezetesen lejött egy frissítés, ami elsőre nem ment fel, aztán csak úgy a "semmiből" 2 nap múlva meg települt. Na igen, csak hogy ezt követően, jó pár dolgot nem kellett telepíteni, mert a legkülönbözőbb hibákkal álltak le a setup-ok.(Oppenoffice, VXP, ACDSee Pro 3, stb stb) Én meguntam, úgy hogy teljes újratelepítés lett a dologból.
Ha van kedved időd, akkor azt kell tenned, hogy egyesével eltávolítod, a korábban telepített frissítéseket és próba. Időigényes feladat és nem is biztos hogy segít, de csak ezt a módszert tudom neked javasolni, ha nem akarsz újra telepíteni.
(természetesen csak ha jogtiszta W7-ed van, mert gányoltal nem szabad foglalkozni)Fire.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez így van.
A VirtualPC már elég elavult pl. usb-t sem kezeli.
A VirtualBox-ban van egy un. asztal integráció és így lesz egy dupla start menü. Nem kell ablakba használni a virtuális gépet és az alap gép ikonjai és háttere is látszik közben. Csak az alkalmazás fejlécéből látszik, hogy nem az alap gépen fut. Szerintem egy próbát megér. Ha meg komolyabb (pl.: több virtuális gép közötti hálózat tesztelése) dolgokra akarja használni akkor VMware. -
csakegyreg
tag
Hello bocss de lenne még 1 hülye kérdésem szóval felraktam a windows 7 et de miven nem bottolt be ezért a vista alól és most a másik partición fentvan a windows vista is szóval most azt hogy töröljem le??

-
-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pedig lassan, de biztosan jön. [link]

-
canniball
nagyúr
Ha jól sejtem Fire kollégának szólt.
-
Hát pedig ahogy olvastam kb 1 év és jön az sp1 a win7-re...
-
Clemi
veterán
win7 x64 indulaskor az udvozoljuk kepernyo utan csak fekete hatter van, kozepen az egerrel, ami mozog, de ennyi. ctrl-alt-del, feladatkezelo, kilovom az explorer.exe-t, majd kezzel inditom, akkor jo.
Valami ilyesmiről van szó nálad: Fekete halál a windowsban
-
nfsu17
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van benne valami, amit mondasz.
RC pl simán megtalálta a sound blaster 5.1-es hangkártyámhoz a saját driverét, a magyar win7 64 bit csak nem akarta semmilyen tuszkolásra sem. Végül magam tettem fel egyet és így jó volt. -
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hali!
Szerintem a HSZ-od első részét talán inkább Nekem szántad, mivel < CyberBob > nem tett említést a virtual PC-ről...

Szóval a lényeg, hogy ha VXP szeretne valaki használni, akkor ahhoz szükséges a VPC is.
...hogy van ugyan a gépen egy virtuális xp (Eleve feltelepítve szeded le)
Nos ezt nem igazán értem...
(mert hogy a VPC és a VXP sincs "eleve" telepítve)
Bocs, ha félreértettem valamit...Fire.
-
válasz
petrusz82
üzenetére
Hali!
őszintén szólva nem is foglalkoztam vele. Sajnos a különböző nyelvi változatú W7-ek közt nem csak a nyelv különböző, hanem az ún Core Code is, ezen pedig nyel váltással, területi beállítások módosításával, stb stb nem tudsz mit változtatni. Egyébként nem kell "félni" az Angol változat + Magyar MUI párostól, a magyar nyelvű szoftverek is kifogástalanul használhatóak alatta pl.
Fire.
UI: arra azért kíváncsi leszek, hogy mennyi idő fog eltelni az első SP1 és a magyar SP1 megjelenése közt, hisz ezt is ígérte az MS, hogy megpróbálják pár hét különbséggel kiadni őket, nem pedig mint korábban, fél év különbséggel érkezik a magyar SP1...
(nehogy valaki félreértsen, nem azt írtam, hogy jön az W7 SP1...
) -
Core2duo6600
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igen, mennek, de a kolléga a Virtiual Xp mode ra volt ami annyit jelent, hogy van ugyan a gépen egy virtuális xp (Eleve feltelepítve szeded le)
Viszont az erre telepített progikat eléred, közvetlen a Windows 7 esből.A virtual Xp mode, nem azonos a Virtual Pc vel.
A virtual pc amúgy nem követeli meg a VT ét a cpu ban.
Mitöbb a Virtual Pc nem eszi meg a virtual Xp mode vhd jét, holott ő maga is vhd -ébe menti a virtuális HDD ét.Szerencsétlen, hogy az MS mind a 2 eszköznek a file jához ugyanazt a kiterjesztést adta,
(#2251) bernat98
Szedj le egy frissebbet, ha van esetleg kipróbálhatod a Xp mode ot.(#2252) gyiku
Eredeti a Win 7 ed ?
Mert ha nem akkor amiatt van.
Letiltott a rendszer.#2254) MaciG
Hardverhiba lehet, ram vagy vga, vagy beszedtél valami férget.(#2266) MaciG
Tedd fel a milyen antivirus a legjobb, és az első hsz ban van egy két 5let. -
petrusz82
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valahogy sejtettem,hogy ez lesz a probléma.Valahogy nem lehetne rávenni,hogy ott keresse a drivereket ahol vannak is?Egyébként próbáltam azt,hogy angol nyelvet töltöttem le neki,majd azt telepítettem.De úgy sem jó
-
válasz
petrusz82
üzenetére
Hali!
Ugyanez volt nálam is a Magyar verzióval, ezért használom az Angol változatot Magyar MUI-val...

Valószínűleg egyből magyar nyelvű drivereket, szofvereket stb stb keres, ami általában nincs illetve később jelenik meg, ezért nem képes automatizáltan leszedni bizonyos dolgokat.Fire.
-
petrusz82
aktív tag
Olyan gondom van,hogy a windows update nem tölt le semmilyen hardverhez illesztőprogramot.Nekem kell ezeket a gyártó honlapjáról kézzel levadászni.Régebben egy eredeti gyári nem buherált angol win7 volt a gépen,ahol ez a dolog működött.Kb egy hónapja felraktam a szintén eredeti,de magyar win7-et.Az eszköztelepítési beállítások a következők:

Egyébként a biztonsági frissítések,meg hasonlók rendesen jönnek.Mi lehet a gond?Más is hasonló cipőben jár?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
csakegyreg
üzenetére
Igen felesleges.
VirtualBox vagy VMware anélkül is megy és fényévekkel jobbak. -
válasz
csakegyreg
üzenetére
Hali!
Gyakorlatban sincs támogatva a virtualizáció a procidon sajnos, ezért felesleges letölteni a VPC+VXP-t...

Fire.
-
válasz
csakegyreg
üzenetére
szemmel láthatóan semmi különös nincs benne... nincs benne csak támogatja a módot, külön kell leszedni hozzá...
-
csakegyreg
tag
hello most fogom feltelepitani a windows 7 et (ultimate) és 32 bites van valami szemmel láthetó különbség hogy 32 bites vagy, hogy 64 bites? ja és ultimate ben benne van az XP mód???
-
BullZeye
veterán
nem, ez valami érdekesebb, egyrészt Chello óta nem változtattam MAC címet SOHA, sőt router esetében fogalmam sincs hogy kell....
most nézem, hogy be van állítva
IP & MAC Binding Setting
1 00-1D-7D-1C-E7-2F 192.168.1.136szerk.:
óóóó bazzzz most esik le, a jó édes huncut mindenit ><Tönkre ment alaplapom kb 1.5 hónapja, és lett helyébe egy másik, így új lett a MAC címe is bazz, és mivel ezt már több mint 1 éve állítottam be , mmint a Bindinget. Ezért nem engedte nekem ezt az IP címet használni T_T ez van, ha az ember a megszokások embere...köszi a segítséget ^^
beállítva MAC cím az újra, és már működik is -.- i hate it
-
Kommy
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem szeretika routerek ha a dhcp tartományba van adva egy fix-ip cím hacsak nem static dhcp-vel van , ami azt jelenti, hogy a hálózati kártya MAC címéhez rendeli hozzá az IP címet , viszont ugyan úgy DHCP-n kapják a gépek az IP címet csak mindig ugyan azt.
Látom szerkesztettél valószínűleg be van ragadva az az IP cím és úgy veszin mintha ütköés lenne.
-
BullZeye
veterán
kiprószáltam elsődleges DNS működik rendesen, az be is van állítva, valami az IPvel van baj :\
most minden ugyanaz csak
192.168.1.136
helyett
192.168.1.100 és így most jelenleg van netem is meg minden :\ ez mi a franc?szerk.:
192.168.1.2-vel is működik, sőt
192.168.1.135
192.168.1.137 is megy tökéletesen, csak a192.168.1.136 nem megy, ez mitől van?
-
BullZeye
veterán
Hiba: Statikus IP-vel nincs internetem
Router Statistic:
LAN
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0WAN
IP Address: 94.21.38.154 PPPoE
Subnet Mask: 255.255.255.255
Default Gateway: 94.21.38.154
DNS Server: 193.110.57.4 , 193.110.56.8Ha beállítom a IPv4-ben, elsődleges, másodlagos DNS kiszolgálót, akkor működik minden, és még van is net.
De ahogy beállítom a következő IP cím használatát, hirtelen volt-nincs net:
IP 192.168.1.136
Maszk 255.255.255.0
Átjáró 192.168.1.1Ilyenkor egész egyszerűen nem megy ki a netre
ami azért fura, mert fél éve használtam ezt a beállítást Diginethez, hogy home FTPt használhassak ismerősöknek, és tökéletesen működött, 5-10x telepítettem újra a windowst, és az előző windowsnál, beállítottam nem volt net, nem foglalkoztam vele, mondván lehet valamit elcsesztem, hagytam, most újra raktam teljesen, és most se megy :SValami Update volt, vagy valamit nem vettem észre? Routerbe be van állítva, hogy DHCP engedélyezése
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199minden más 0.0.0.0
Default Gateway: (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: (optional)
Secondary DNS: (optional)DHCP Clients List-ben ott a gépem, amikor automatikus az IP: 192.168.1.100
mi a pék haragja lehet a probléma? XP óta ezt túlképp havonta csinálom, és sose volt probléma....most meg friss windowsal se működik O.o
Windows 7 x64
Router: TP Link 642G v3 08118989 -
MaciG
addikt
üdv.
Nekem van egy olyan problémám, h mikor indítom a gépet (win7 x64 bit) akkor első indításra a win betöltése után nem jelenik meg az asztal, hanem egy teljesen fekete képernyő van és csak a fehér egér látszik rajta és nem reagál semmire. Nah ilyenkor egy reset és másodjára meg betölti rendesen. EZ mitől lehet?

-
gyiku
nagyúr
hi,
matol win7 x64 indulaskor az udvozoljuk kepernyo utan csak fekete hatter van, kozepen az egerrel, ami mozog, de ennyi. ctrl-alt-del, feladatkezelo, kilovom az explorer.exe-t, majd kezzel inditom, akkor jo. win7 lemez be, javitas, de nem hozta rendbe. nyomtam egy rendszervisszaallitast egy hettel korabbanra, de ugyanez a hiba. mi ez
-
bernat98
csendes tag
Sziasztok. AZ a gondom, hogy win7 alá nem tudom feltenni a sony ericsson pc suite legújabb verzióját. Valami hibát ír ki.[EZT!] Próbáltam a kompatibilitást állítani, de úgysem ment.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Zolás
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Általánosan.
Minden oldal nehezen jön be. Most elkezdtem visszafelé keresni az oldalak között mivel írtad hogy volt ez a hibakód de nem találom. Ált megnyomom az egy gombot vissza és 5sec mire betölt.
Azért gondolom hogy ez fogja a netet mert ha direkte inditom a frissítést akkor végképp lehal a net addig mig ki nem dobja a hibaüzenetet. Utána 5 perig teljesen normális minden és felugrik az üzenet( a Win uj frissítéseket talált kérjük telepitese. Na ezután megint haldolkik a net.
Azt kezd kicsit idegesítő lenni.Most megyek aludni hoénap Du megnézem mit lehet tenni ezzel a Win7el. Szeretem hogy mindenki dicséri nálam meg szórakozik. Mingyá feldobok egy warezest azzal hátha nem lesz hiba

-
Morden24
nagyúr
Pár oldallal korábban felmerült ugyanez a hibakód, több ötlet is felmerült, végül valamelyik meg is oldotta a gondot. Első körben érdemes megnézned, hogy a rezidens védelmed nem kavar-e be.
Firefox lassabb mint az Explorer.
Miért, valaha gyorsabb volt?
Add-onok nélkül mi a helyzet? -
Morden24
nagyúr
válasz
Embiman
üzenetére
Az Autodesk saját FAQ-ja szerint Vista és Vista x64 rendszeren is tökéletesen működik a szoftver.
Személyes tapasztalatom nincsen, de ha nem is működik, nyilván már patch-elték, ergo nem okozhat gondot.
De van a 3DSMax-nak saját topikja, kérdezd meg ott, gondolom jobban tudják

-
Embiman
csendes tag
Hello mindenkinek !
egy kérdésem lenn egy szoftverrel kapcsolatban : 3ds max 2010 megy win7-en vagy kellesz hozzá valami patch vagy egyéb frissítés ??
válaszokat előrre köszönöm
-
Pár napja én is átálltam vista után win7-re és az lenne a problémám, hogy a feladatkezelőbe ugye lehet állítani a futó programoknak az affinitását az lenne a gondom, hogy a wowot autómatán 2magra állítja be és így kevés akadozik a játék ha átállítom 8 magra akkor meg jó, csak az a baj, hogy minden indításnál ezt megkell csinálnom. Nem lehet ezt beállítani valahol, hogy a wow.exe-t mindég 8-maggal futtassa?
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nem nyert, mert mindig nem partizott területre telepítem (a meglévőt törlöm és létrehozom, ha van 100megás akkor azt is törlöm) fel, utinál nem csinált, pronál felhívta a figyelmem h fog.
-
Morden24
nagyúr
válasz
üzenetére
Ki tudja: mi történik a feltelepített Win7-tel, ha a BIOS-ban a SATA vezérlőt átállítom IDE mode-ról AHCI módra?
Valszeg nem fog elindulni.
Itt egy leírás, hogyan is lehet megoldani a dolgot. Egyébként tényleg nem értem, miért kell állítgatni az ahci/ide dolgokat? Miért nem jó ahogy van?

-
Tudjátok mi alapján csinál a win7 100 megás partit? Mert a régi ultim nem csinált, az új pro már igen, a beta és rc korszakban is csinált.
-
Az-X
őstag
Szomorú tényekkel kell szembenéznem az utóbbi napokban

Windows 7 Home Premium 64bit... Firefox 70-80% processzorterhelést művel. Fogalmam sincs miért ilyen korábban nem fordult elő.
Valakinek volna hozzáfűzni valója ehhez a történéshez? -
sanzi89
addikt
Most nem válaszolok mindenkinek, de a lényeget akkor felfolgtam.
Viszont egy-két ember modorán nem ártana picit csiszolni, mert nagyon "húdeokosak". Nem vagytok veletlenül itt a Szegedi Egyetem gyakvezérek?

-
lala42
őstag
Jaj! Eszem azt a pirulós szívedet
Hát ennyit nem ért meg, hogy a társaság legyen egy kicsit vidám? Vagy ennyire szégyellős vagy?
Ez a mai magyar NET-es valóság.
Mindenki írhat mindent, mindenféle blogban.
És akkor még én vagyok a gonosz?
Tudod amikor Toldi Miklóstól megkérdezték, hogy Hé! paraszt, mék út megyen Budára? Azt válaszolta, hogy - megyen?
és Én vagyok a paraszt? 
-
lala42
őstag
Ez sem rossz, ( igaz nem ide való, de érdekes
)
Mik vannak?

-
pzstm
titán
2010. Július 13-án lejár az SP2-es XP-k ideje
Az SP3-at futtató XP-s gépek supportja 2014ig él még.
-
pzstm
titán
Morden24 Nagyjabol mi akar lenniez az AIK?
Automated Installation Kit (az eredeti windows lemezképet saját idényeidnek - meg leginkább egy cég igényeinek megfelelően - testreszabhatsz) nem drag-and-drop-os dologra kell gondoloni...tehát nem ilyen vicces nlite-szintű....igen összetett és bonyolult, sok-sok oldalnyi dokumentációval

-
GEPESZ66
veterán
Az alaplapi driver-eket kell-e telepíteni:nforce chipset,hangkártya,...
A VISTA esetében nem kellett, mindent felismert.
Ha felismeri a WIN7, akkor is célszerű-e telepíteni őket? -
sfdrakex
nagyúr
-
Már mindenben enged a Microsoft

Morden24 Nagyjabol mi akar lenniez az AIK?

-
BullZeye
veterán
HKEY_USERS\S-1-5-21-2845982348-3993421146-3338070836-1001
Registryben van ez a bejegyzés, elég sok beállítást tartalmaz ez a rész, szeretném megoldani, hogy registry fájlt elindítva állítson be pár apróságot, viszont ugye csak ez az első számsor ugyanaz minden telepítésnél
HKEY_USERS\S-1-5-21-a maradék az "random", van valami megoldás erre, hogy ebbe a részbe hogy írhatok úgy, hogy nem tudom mi a számsor vége?
valami * vagy ? vagy akármi ami jolly joker karakter, és kitalálja magától? -
droti25
őstag
Aktív témák
- Ford topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Indul a ChatGPT Health
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(mert hogy a VPC és a VXP sincs "eleve" telepítve)
)

)