Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Troy.
addikt
Egy idő elteltével miért állítja le a második merevlemezemet?

-
pincehely
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Azokat a kulcsokat csak nem végleges Windows 7-hez lehetett használni.
Ha te a végleges (RTM) wint aktiválod a beta/RC kulcsokkal, akkor valamit mutyiztál.
Mert az RTM nem fogadja el ezeket a keyeket, nem hogy sikeresen aktiválódna. -
Psychonaut
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Rearmolni a 7100-s RC-t lehet, RTM-et sosem adták ki publikus tesztelésre.
-
pincehely
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Kedves kolléga!
Higyj nekünk!ÖSSZE-VISSZA Beszélsz.
De tényleg!
Nem akarom magyarázni, hogy miért, talán te is tudod. -
Geryson
addikt
Sziasztok! Megkérdezem, hátha a múltkori óta más is olvassa és van egyéb javaslata.
Win7, sima alaplapi Soundmax driver kellene, mert leteszteli (látja, a saját tesztprogrammban "pittyegteti" mind az 6 hangfalat), de Winamp sima 2.0-ban szól, tiszta gáz. Ja, persze játékok, youtube minden 2.0. Mi a franc a gondja? Asus honlapról mindkét drivert leszedtem, semmi javulás, de mondom a control panellel megvan mind a 6. Arról nem is beszélek, hogy Asus Rampage II GENE, X-FI procival, hát a gyári CD nem is akarja az X-Fi-t telepíteni (merthogy az okosok csak 32bit verziót raktak a CD-re), szerváltam egyet, de azt meg fatal error-ral nem indul el.
-
volvoguy
addikt
nos emberek..már tényleg nem értem...kihúzom a hangfalat hátul, majd visszadugom a rendes csatlakozóba, és máris hiba nélkül szól..ha megtekergetem a csatlakozót, nem hallok semmi sercegést...ez mitől lehet?
-
negyedes
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Az ugye megvan, hogy az RTM a vegleges kiadas?
-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
az RTM-et kiadtak tesztelesre azert mert azt irtak hogy a kulcsok nem jok az RTM-hez
Részemről téma lezárva...higgy amit akarsz...nem vitatkozom...nincs kivel

-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ne húzd fel magad mond h eredetid van aztán le van!
Én imént rendeltem legális programot neten, akció van, egyszerűbb a kódot beírni mint krekkelni. -
kbalazsa
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Szeritnem még nem igazán tartott ott az átlag vas, hogy mindenki elégedett legyen a performanciával
Senki nem mondta, hogy a 4-5 éves vasakra van tervezve. A Win7 sem azokra van.
Ellenben a korszerű gépek ill. az OEM Vistás gépek jól futtatták az os-t.Azt nem mondta senki. Viszont az akkor épp forgalomban lévő, akkor kapható vasakon igencsak vacakul futott. Nem a felső kategóriára gondolva itt. De ez még hagyján; a hiba az volt, hogy ezekre gond nélkül rányomták a Windows Vista bilettát, némiképp megtévesztvén a kedves felhasználót.
-
Steelmanus
addikt
Csak azert irok mert azt irtad hogy nem valaszolok.
Az RC kiadtak tesztelesre adtak hozza a kulcsokat, az RTM-et kiadtak tesztelesre azert mert azt irtak hogy a kulcsok nem jok az RTM-hez az egy iras attol meg ellehet fogadtatni ha ezt nem tudod akkor az a Te bajod azert mas meg tudhatja hogy mikent kell elfogadtatni es mivel az RTM is csak marciusig lesz ervenyben addig nekem is ervenyben lesz az RTM verziom. Tehat ezek tesztelesre kiadott verziok legalisak marcius utan mar nem. Errol ennyit. -
kbalazsa
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor többet ne használjuk
a cool (vagy írjam: kúl?), celebrál, respekt, last minute, sport, interjú, bridzs, stressz, lobbi, trend, punk, hotdog, aftershave, boxeralsó, intercity, píár, fájl, marketing, biznisz, oké, baconszalonna (folytassam még???), sőt az ufo, szoftver, a party és az email szavakat sem, mert akkor sem beszélünk magyarul?A performancia szó tagja a fenti sornak, aki nem hiszi járjon utána. A google keresés magyar oldalakról 13700 találatot hoz, s nem csak informatikai szövegekben.
Kedves uraim. Aki ma informatikáról beszél magyarul az majdhogynem egy kerek mondatot nem tud anélkül elmondani, hogy ne használna legalább egy angol jövevény szót.
A magyar nem az a nyelv, ami elzárkózna a jövevény szavaktól.
Tessék szépen azokat szapulni inkább aki összetéveszti a w-t a v-vel, i-t az y-al, vagy egy kerek mondatot nem bír normálisan leírni írásjelek, kis-nagy betűk helyes használatával.
Folytathatjuk a sort azzal is, hogy a keresés, mint olyan lassanként felcserélődik a "guglizással", a leárazás a "jóárasítással"... na ezeknek kellene inkább kiverniük a biztosítékot...
-
volvoguy
addikt
a lopás akkor lopás ha vmiért nem fizetsz, amiért elvileg kellene, mondjuk mikor a boltból fizetés nélkül távozol zsebedben a csokival..az lopás..az hogy sms-t küldesz egy warez szájtra, hát az is lopás, de mégsme, mivel fizettél érte..tehát megvásároltad a tartalmat..persze nem a "hagyományos" módon..ennyi erővel a torrent sem lopás, hiszen más emberek azért teszik elérhetővé programjaikat, hogy mások leszedhessék azokat, ez tulajdonképpen a programok csere-beréje, az meg már a gyártók "izéje", hogy pl. videófilmet nem adhatswz kölcsön, nem játszhatod le közösség előtt...
én mindaddig amíg az informatika üzletből nem Win7-el sétálok ki a zsebemben fizetés nélkül, addig nem loptam a szoftvert, csak "kölcsönvettem" vkitől
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brd
nagyúr
-
artiny
őstag
helo
lehet magyarositani a win 7 x64 professionalt angolrol magyarra??
ha igen akkor valki belinkelhetne mert nem talalom sehol
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nyugi. Olvasd már el mit írtam, kérlek. A betát, rc-t ingyenes bocsájtják az emberek rendelkezésére, kulcsokkal, ezeket a rendszereket egy bizonyos ideig lehet használni, utána nem. Ezzel nincs is baj, látom linkelgeted is a kulcsokat, de a hozzászólásodban is ott vannak, hogy ezek béta kulcsok. Az rtm, az a végleges, amit a boltban megvehetsz. Ne keverd. És az rtm-hez meg nem osztogatják így a kulcsokat. Ergo vagy megveszed vagy lewarezolod.
-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Windows 7 Beta 32-bit Product Key:
Windows 7 Beta 64-bit Product Key:Leanyázhatsz nyugodtan, de azt ugye tudod, hogy egy szimpla guglizás 3 másodperc alatt megmondta volna, hogy mekkora bődületes hülyeséget írtál.

-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Meg Te is, Ki a tokom lopta ha egyszer kint volt es legalis kulcsot adtak hozza kit erdekel hogy ki mit lop szarok bele en nem lopok!! Le lehetet szedni amugy meg gondolkozz egy kicsit az OEM-et loppjak ha erdekel.
Windows 7 Beta 32-bit Product Key:
6JKV2-QPB8H-RQ893-FW7TM-PBJ73
GG4MQ-MGK72-HVXFW-KHCRF-KW6KY
4HJRK-X6Q28-HWRFY-WDYHJ-K8HDH
TQ32R-WFBDM-GFHD2-QGVMH-3P9GC
Q3VMJ-TMJ3M-99RF9-CVPJ3-Q7VF3Windows 7 Beta 64-bit Product Key:
RFFTV-J6K7W-MHBQJ-XYMMJ-Q8DCH
7XRCQ-RPY28-YY9P8-R6HD8-84GH3
482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4M
D9RHV-JG8XC-C77H2-3YF6D-RYRJ9
Ezek a liszensz kulcsok az RTM-hez aki pedig megszolal az leanyazom. -
Steelmanus
addikt
Kurvara egyetertetek azt mondhatom vazze de arra nem gondoltok hogy valaki dolgozik is a gepen? Ennyi eszement embert a vilag nem latott. Az en gepemen jelenleg egy robot szimulator fut XP alatt mert a gyarto nem fogja megcsinalni se Vistara, se W7-re mert nem fektetnek bele sok szazmilliot vazze mert ezzel kezelik azokat a gepsorokat amiken olyan injekciokat gyartanak amivel majd Titeket oltanak be vazze ha betegek lesztek. Ezt robotok allitjak elo es akkor mi van. Ki van a karom az egesz bagazsal.
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Úgy általában minden programból az RTM-et szokták lopni. A béta, rc változatokat ingyenes bocsájtják a felhasználók rendelkezésére tesztelés céljából.
-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
attól hogy RTM, még lehet lopott

-
Morden24
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
Szeritnem még nem igazán tartott ott az átlag vas, hogy mindenki elégedett legyen a performanciával
Senki nem mondta, hogy a 4-5 éves vasakra van tervezve. A Win7 sem azokra van.
Ellenben a korszerű gépek ill. az OEM Vistás gépek jól futtatták az os-t.Win7-ben kicsit visszább fogták (alapértelmezésben) és így már mindenki boldog.
És mint kiderült, lejjebb véve kijátszható, ergo kevés értelme van. Nálam Win7-en is maxon van az UAC.
(#3763) pzstm: Jaja, a legvéresszájúbb Vista-szagértők mindig azok voltak, akik csak képen látták azt a szerencsétlen OS-t

-
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Nem kudarc volt az, csak elszámolták magukat. Szeritnem még nem igazán tartott ott az átlag vas, hogy mindenki elégedett legyen a performanciával. Plusz kicsit agresszívabbra sikeredett a security mint kellett volna. Win7-ben kicsit visszább fogták (alapértelmezésben) és így már mindenki boldog.
-
pzstm
titán
válasz
volvoguy
üzenetére
Microsoft is elismerte, hogy a Vista kudarc volt
üzletileg....illetve BETA-tesztet "rosszul" csinálták...
Valamint ugyebár első körben 5-6-7GHz-es processzorokra számoltak, azt hitték ilyen irányba megy el a hardverpiac....
Vajon miért van az szerinted, hogy már most kijelentették, hogy legalább olyan szoros együttműködés lesz/van Win8 fejlesztése kapcsán is OEM partnerekkel, mint Win7 kapcsán?
-
Morden24
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
najó, de azt azért a Microsoft is elismerte, hogy a Vista kudarc volt
Ja, marketingkudarc, nem pedig technikai kudarc.
plussz mi magyarázná azt, hogy 2 éven belül jött is a Win7...
3. És az, hogy a Windows-ok normális fejlesztési üteme 3 év, kivéve az XP -> Vista esetet, ahol kukázva lett szinte a teljes Longhorn téma. 2011-re már Win8 betázni fogunk.
de én úgy látom, hogy itt bizony a Microsoft hibázott..
Igen, hibázott. Nem is keveset.
Pl. ott, hogy új drivermodellt írt. Vagy ott, hogy mert 6 év után magasabb hardverigényű rendszert kiadni. Vagy ott, hogy próbált ráerőszakolni a júzerekre fontos biztonsági intézkedéseket. Vagy ott, hogy ráncfellvart egy Win95 óta szinte változatlan felületet. Stb.Én azt mondom, pénzt admi vmiért csak akkor szabad, ha az meg is éri...
Van 90-day trial. Meg tudod nézni, kell-e.
Ha nem kell, szar, nem tetszik, akkor nem adsz pénzt, nem használod....a Call of Duty Modern Warfare 2ért pofátlanság elkérni annyi pénzt, hisz a szingle rövid
Ja jó. De ingyen azért kell. Na ez gáz. Ha nekem kell valami, és történetesen pénzbe kerül, akkor megveszem. Ha kell, de nincsen rá pénz, akkor gyűjtök, Ha nem kell, akkor viszont INGYEN SEM KELL.
a Vista megérte?
Nekem meg.
Gondolom aki nem fizetett érte, hanem lelpota, annak még jobban. -
pzstm
titán
válasz
volvoguy
üzenetére
2006. november 8-án jött ki RTM Vistából...van az 3 év is

Realradical: melyik VPN kliens nem megy? Én 3 VPN-hez is csatlakozok, igaz nem külön kliensekkel, hanem Win7 beépítettjével és tökéletes

De ha megmondod, szívesen kipróbálom Neked!

Amúgy megsúgom, hogy Vista tulajok kedvezménnyel kapják a Win7-et, az a neve, a kedvezmények, hogy Upgrade

-
volvoguy
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
najó, de azt azért a Microsoft is elismerte, hogy a Vista kudarc volt...plussz mi magyarázná azt, hogy 2 éven belül jött is a Win7...én nem vitatkozni akarok..de én úgy látom, hogy itt bizony a Microsoft hibázott..
Én azt mondom, pénzt admi vmiért csak akkor szabad, ha az meg is éri...a Call of Duty Modern Warfare 2ért pofátlanság elkérni annyi pénzt, hisz a szingle rövid..a multi meg...ugyanakkor az XP megérte a pénzét, én magam 6 évig használtam....a Vista megérte?
-
Morden24
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
tulajdonképpen nem is önálló Oprendszer, hisz egy újrakiadott Vista lényegében...tehát olyan, mint amilyennek a Vistának először lennie kellett volna?
Ha szerinted egy újrakiadott Vista, akkor erről még érdemes lenne olvasnod, nem csak a szemetet, amit az SG fórumon promótálnak.
Egyébként szerintem ~30 ropi nem drága valamiért, amit 3-4 évig használsz.
nagy volt a gépigény, bugzott az egész
Nekem volt hozzá gépem, és nem is bugzott.
magyarán akkor átb@szták a népet
Magasabb gépigény, az volt. Ha szar volt hozzá a gépe valakinek, az ő baja. A driverek meg sajnos a hardvergyártók baja volt.
-
Kommy
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
Melyik az a VPN kliens ami nem megy,64 bit alatt mert én az openvpn-t használom sulihoz az működik.
-
volvoguy
addikt
nálam a Vista kimaradt....de mégis, nincs az az érzésetek, hogy a Windows 7 pofátlanul drága? Nem úgy drága, hanem ahhoz képest, hogy tulajdonképpen nem is önálló Oprendszer, hisz egy újrakiadott Vista lényegében...tehát olyan, mint amilyennek a Vistának először lennie kellett volna?
Namármost a Vista is került vagy 30.000Ft-ba..gondolom én annak idején..megvetted...örültél..feltelepítetted, majd ideges voltál, mert nem voltak driverek, nagy volt a gépigény, bugzott az egész..erre mondhatni a Microsoft csiszolt rajta, tehát biztos nem öltek bele annyi pénzt..hiszen a Vista mint alap megvolt, és mégis képesek teljes áron árusítani..sztem ez a pofátlanság...sőt, sztem a Vista tulajoknak kedvezménnyel vagy ingyen kéne adni, mert sokan szívtak vele annak idején..magyarán akkor átb@szták a népet, mivel a pénzedért szart kaptál..akkor most adják ingyen...
-
Realradical
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A nem nagyközönségnek szánt appok közül nekem van néhány ami nem megy 64 biten. Pl. VPN kliens a melóhoz.
-
Morden24
nagyúr
Senkinek nem akartam/nem akarok turkálni a zsebében(távol álljon tőlem).
Ezt akkor a legnehezebb megállni, amikor valaki az orrod alá dörgöli a warezt, meg a véleményét a szoftvervásárlásról, esetleg azt, hogy mennyire csóró/nincs erre pénze.
Lehet kussban warezolni, fület farkat behúzva, meghunyászkodva és tudva, hogy vaj van a fül mögött. Nagydobra verni meg szintén lehet, de akkor a "turkálás" és leoltás is meglesz.
Érted, ez a ne turkálj a zsebében ilyen esetekben kb. olyan, mintha a sztriptíztáncosnő munka közben aszondja, hogy ne bámuld a mellét. Akkor vegyél fel ruhát, basszus.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Van, aki azt mondja, hogy "emulálni" kell ezen programok számára a 32 bites környezetet
Van, aki hülyeségeket beszél.
Azért foglal több helyet a hdd-n, mert a teljes 32-es futtatókörnyezet is belekerült, ergo emuláció nélkül, natívan futnak a 32-es és a 64-es appok is.
-
pzstm
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
mondjuk aki tudja mit csinál, az nem keresgél ilyen cikkek után, és nem is olvas ilyen cikkeket leginkább... Vagy marha gyorsan elfelejti

-
pzstm
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
25ezer Ft-ért lehet HP W7-et kapni....ha ezt is 5-6 évig használja majd az illető, akkor máris filléreknek látni a dolgot (napi 15Ft-ra jön ki kb.) Ha anno megvette az XP-t, akkor szerintem ezt is meg dogja. Nem beszélve arról, hogy hány olyan emberről tudok, aki hozzájuthatna legálisan egy Prof verzióhoz, de mégis warezol......

Vagy aki 400ezres gépet összerak monitorral együtt, és oprendszerre nem fussa, mert az drága
Nah az ilyenekkel van nekem a bajom leginkább
Senkinek nem akartam/nem akarok turkálni a zsebében(távol álljon tőlem).
Illetve az XP halálát a csilivili és egyéb felsoroltakon túl a "rendes" x64 hiányában látom.
-
negyedes
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Azt, hogy az OS "emulal" neki 1 32bites kornyezetett nem lehet elkepzelni? Attol sz@rt sem kell csinalni es megy az program.

-
Daffni2
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
sz@rt se kell csinálni, megy a program mindenféle csesztetés nélkül.
Ez az igaz.

Két Program Files mappa van az egyik x86 abba telepíti automatikusan a 32 bites programokat.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De ha valaki tudja, mit csinál
...akkor nincsen szüksége ilyen ohneIQ "performance tips list"-re, valamit tuning util-ekre

Egyébként egyetértek, nem nagyon lehet nem egyetérteni
-
Mariann294
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Utóbbi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Ja, még egy az előzőeken túl:
akkor hogy is van a régebbi 32 bites programok futtatása a 64 bites oprendszereken? Mindenki másról dumál. Van, aki azt mondja, hogy "emulálni" kell ezen programok számára a 32 bites környezetet, van, aki szerint sz@rt se kell csinálni, megy a program mindenféle csesztetés nélkül.
Akkor melyik igaz? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
"performancia" Ez milyen szó má'? Miért nem beszélsz magyarul, és mondod azt, hogy "teljesítmény"?
Bocsi, csak zavart, mert nem szeretem, ha valaki olyan helyen használ idegen szót, ahol felesleges.

(#3663) pzstm: azért ez nem túl pozitív hozzáállás, gondolj azokra, akik nem szeretnének plusz pénzt áldozni arra, hogy egy újabb operációs rendszerük legyen, vagy egyszerűen nincs miből áldozniuk rá. Egyszer megvették az XP-t, és tökéletesen tudják végezni vele a munkájukat, hiszen egyszerűen nincs szükségük további funkciókra, szolgáltatásokra, látványra, ilyenek is vannak. VAGY nincs pénzük olyan konfigurációra, amin az újabb oprendszerek futnak. És ez azt hiszem NEM megvetendő. Alapvetően én is a megújulás híve vagyok, de azt is figyelembe kell venni, hogy vannak olyanok, akik anyagi korlátok vagy egyéb okok miatt nem tudják (!) követni az aktuális trendet. Nekik jól jön a támogatás meghosszabbítása.
-
csdm
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Szerintem leginkább semmit ne tiltson le senki semmilyen verzióban
"
Gondolom ahogy eddig minden oprendszer esetében, itt is vannak olyan szolgáltatások, amik teljesen feleslegesen futnak, mivel sosem fogod használni őket - minek terheljék a rendszert, és lassítsák a bootidőt? Ha itt egy-egy másodpercekről van szó, az is bőven számít. Sok kicsi sokra megy alapon javítható, optimalizálható egy rendszer.
Mondjuk én nem épp az olyan komolytalan dolgokra gondolok, amitől Ti is felháborodtatok később, hanem az olyanokra, amiket XP alatt is nyugodtan ki lehetett kapcsolni, és kicsit sem (!!) tették instabillá a rendszert.
moonman a letiltogatások veszélyességét szerintem elsősorban azokra szokta érteni, akiknek fingjuk sincs az esetlegesen várható következményekről. Ha valaki tudja, mit csinál, és nem hülyeségeket kapcsol ki, amiknek a gyorsítást okozó ÉSZREVEHETŐ hatása konvergál a 0-hoz (mint a hangok kikapcsolása meg egyéb baromságok), akkor azzal valóban elérhető némi gyorsulás, a rendszer labilissé válása nélkül.
Na meg persze ha valaki még nem igazán ismerte ki az operációs rendszerét, akkor ne játszadozzon vele - én is akkor mertem XP esetében belefogni a ténylegesen észrevehető (akár stopperrel mérhető gyorsulást hozó
) optimalizálásba, amikor már egész jól kezdtem kapiskálni, hogy mi az, amivel érdemes szórakozni.
Windows 7 esetén is először megpróbálom megérteni a rendszer működését, és legfeljebb majd azután foglalkozom a gyorsítgatással. Tapasztalat, hogy van értelme az optimalizálásnak. (Csak egy hülye példa: mi értelme, hogy a Start menünél a menük előugrásánál, lenyílásánál olyan nagy legyen a késleltetés, ha engem idegesít? Miért ne lehetne átállítani registry-ben egy jóval kisebb értékre, hogy akkor jelenjen meg, amikor fölémegyek? Nyilván van, akinek az tetszik, ha nem egyből ugrik elő (ha esetleg véletlenül megy fölé egérrel, akkor ne jelenjen meg egyből), de ez is egyéni ízlés kérdése.
Ez tényleg csak egy kiragadott példa a százból (most épp ez jutott eszembe) azok közül, amik miatt érzésre (ez az, ami számít!!) "gyorsabb" egy rendszer.)Szerk.: félreértés ne essék, a legtöbb olyan cikket, ami a rendszer állítólagos optimalizálásáról, de valójában lebutításáról, instabillá tételéről szól, én is kifejezetten károsnak tartom a társadalomra.
De ha valaki tudja, mit csinál, tettének milyen várható következményei lesznek, és számára úgy tetszik, hogy mondjuk ki legyen kapcsolva az adott szolgáltatás/vizuális effekt/akármi, akkor hadd tegye azt - az nem igaz, hogy mondjuk egy olyan konfignál, mint ami jelenleg pl. nekem van (E2180, 2 GB RAM, GA-P35C-DS3R, HD 3850, tehát nem egy erőgép) ne hozna érzékelhető gyorsulást, mert igenis hoz. 
-
volvoguy
addikt
sokáig kell várni...csak várj türelmesen percekig....
(#3732) Daffni2
BIOS frissítés megvolt, most fenn van egy régebbi, de a Gigabyte oldalán még mindig legfrisebb r2.31-es driver...ugyanúgy szarakszik a hang...recseg, ropog..sajnos nincs másik hangfalalm itthon, hogy kipróbáljam azzal....
DE...eddig sajnos úgy csináltuk az öcsémmel, hogy ő amikor használta a fejhallgatót, kihúzta a hangfalam, és így váltogattuk...lehet mégiscsak a csatlakozó...mert ő azt mondja, hogy neki a fejhallgató abszolút jó...
Télleg: ha a hangfal szarakodik, de a fejhallgatóban nincs hiba..akkor? Akkor valószínű, hogy a hangfallal van a gond, vagy ez nem olyan biztos?
-
csdm
senior tag
Hali!
64 bites Ultimate-t szeretnék telepíteni, beteszem a CD-t cdről bootolok, kiírja ha windwos is loading files, aztán startképernyő, aztán bejön a kék virágos háttér, megjelenik az egér, és ennyi. A dvd abbahagyja a pörgést és nem csinál semmit. 32-bitessel is ugyanezt csinálja.. nem értem, azt már sikerült felrakni egy másiki gépre, most mi a fene van?
(1 ft-os verzió mind a kettő) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Okés, köszi a választ.

Én is úgy gondoltam, hogy semmi logika nincs abban, hogy attól, hogy valaki 32 bitről 64 bitre vált, gyorsuljon a rendszer - legfeljebb olyan alkalmazások esetében, amik kihasználják (Photoshop, WinRar, Adobe Premiere Pro, stb...).
(#3636): "Jó tudom, van egy réteg, akinek 10 mega is fáj, de hát az nyeljen ciánt."
Ezen jót szakadtam.
(#3616) < CyberBob >: neked is thx.

(#3648) Steelmanus: neked is köszi.

Mindenkinek megköszöntem egyenként.
-
volvoguy
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Én amikor még XP-m volt, kész szenvedésvolt a videófelvevés, és videókészítés...mivel MP-ben akadt a felvétel...de ezzel sokkal jobb...eddig abszolút pozitív nekem a Win7..szinte mindenben...
Amúgy még vmi: Sony Vegas 8.0C-t XP 32-biten használtam, erős a gyanúm, hogy ez nem biztos hogy szereti a Win7-et, legfőképp a 64bitet....mivel azóta már kijött a 9.0ás verzió...azért érdemes megpróbálkoznom vele? ha fel tudom telepíteni, és el is indul, akkor biztonsággal használhatom?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nemhivatalosan lehet bármelyikre nyelvi pack-ot erőltetni.
Ha már amúgy is lopott OS-t használsz, akkor teljesen mindegy szerintem. -
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
W 7 RTM Ultimate-et hasznalok mert amig nem jon ki az SP1 addig nem veszem meg.
Es csak ezt lehet, ill. ha jol tudom az Enterprise verziot lehet magyar nyelvre forditani, es ha eljon egy ismerosom hogy vett egy laptopot de nem erti akkor hiaba fogom angolul mondani neki azt nem erti. Holnap megyek venni egy ismerosnek laptopot, bongeszni nem tud nemhogy gepet kezelni, de a munkaja miatt kell neki szabvanyokat kell tanulnia es alkalmaznia szerte az orszagban mivel emelogep bevizsgalo. W7-le XP fel amig megtanulja majd nalam hogy a ketto kozott mi a kulonbseg. Nem mindenki otthon jatszik van aki dolgozik is.
Mas:
Esetleg valakit erdekelhet vagy jol johet kesobb.
W 7 Integralas -
valakiiii
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Játékra használnám inkább a gépet , amelyben van egy Amd Phenom 2 x4 965 proci, alaplap egy Gigabyte MA790xt-ud4p , 2x1gb 1333mhz-es ram, hd 4850-es vga. Szerintetek win7 32 vagy win7 64 bit-es verziót érdemesebb felrakni? Mi a különbség a 64 és a 32bit-es között?Üdv.,,

-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Csak egy valamit írok.
Pl. ha a bitlocker nem kell, akkor fölösleges az ultimate verziót feltenni. Mindenki kiválasztja magának a megfelelő verziót, nem hiába találták ezeket ki. -
pincehely
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nálam is stabilabb az új verzió a 9.11-nél.
-
Steelmanus
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Akkor jol olvastam, az ATI Cataliyst 9.12-be ez kerult bele marmint a Compute Shader tamogaras, tegnap tettem fel a 9.10 utan mert a 9.11 az meg bugos volt (sokaknak egerkurzor elhizas koverkezett be, nalam csak a kurzor hegye huzott viszintesen piroscsikot egy parszor - mert erezhetoen gyorsult a rendszer es szebb lett a kepe a HD filmeknek.
Az NVidianal pedig ez a PhysX ? -
pincehely
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Persze nem a világvége, de hosszú idő után újra telepítettem XP-t, és Win7 után azt hittem, hogy sosem fog véget érni a dolog.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Egyértelmű, hogy eltérő konfiguráción más idő alatt települ a win. Nálam a hetes 14 perc alatt települt az xp meg kb. kétszer annyi idő alatt (rendes formázással, de a rendszer csak 20Gb-ot kapott). Ez egy lassabb gépen mindkét win 10-12 perccel tovább települ az sem a világ vége.
-
band1103
őstag
válasz
volvoguy
üzenetére
A W7 sokkal jobb filmek lejátszásában. Ez tény és saját tapasztalat.
Pl.: Több és jobb saját szűrő (régies nevén codeckek); Továbbfejlesztett 2.0-ás DXVA; A W7-el jött legújabb DirectX amiben már van saját GPGPU támogatás Compute Shader néven amit viszont kihasznál minden olyan player ami DX kompatibilis. Így a GPU számol nem a CPU.
-
wiggen123
senior tag
Köszönöm. A javítást is. Mentségemre szóljon, hogy olyan beteg vagyok, hogy mindjárt tele lesz a kuka pzsvel. Enni se kívánok semmit, úgyhogy inkább azon agyalok még, hogy mit felejtettem el lementeni, amit a szerencsétlen programok a Dokumentumok mappába pakolásztak. Leveleimet, meg Tűzróka beállításokat már megjátszottam, remélem nem felejtek ki semmit végül
Hoppá msn beszélgetéseim, na az fájt volna 
Ja azt még nem is mondtam, hogy ez az XP, amit lecserélek kb 3 éves, és még most is tökéletesen szuperál egy winyó cserés klónozás is volt az életében
Kiismertem már a lelkivilágát, tudtam mindig hol kell belerúgni, ha nem akart valamit 
-
volvoguy
addikt
tök érdekes dolgot tapasztaltam. felvettem videót játékból FRAPS-el...megnyitottam az AVI. fájlokat a Win7 Media Player-jável, és oylan simán játszotta le, hogy öröm volt nézni...anno XP esetében a Media Player mindig meg-megakadt, vissza kellett tekernem, hogy újra rendesne lejátsza...
ez mitől van? Ennyire jó volna a Win7 teljesítménye? mert tényleg, szinte szaggatás nélküld adta vissza a felvételt...kicsit meglepett
-
band1103
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így van! Meg kell adni neki ami jár. Sőt minden egyébben kb. egy húron pendülünk de nem is ezek a dolgok akasztották meg a szemem. Hanem az hogy ahhoz képest hogy jó szakember vagy, hasra ütögetsz. Én értettem hogy azt teszed de ezt a fórumot olyanok is olvashatják akik még csak be sincsenek reggelve, csak olvassák. Ők nem biztos hogy ismernek annyira mint én és az sem biztos hogy mindenki értette azt hogy csak hasra ütöttél. Sokan olvassák ezt a PH!-t!
Csak egy kérés: Légy annyira következetes mint amennyire hozzáértő. Csak a félreértések elkerülése véget.

-
band1103
őstag
Tök korrekt vélemények!

Az enyém: Telepítési idő= A telepítésre fordított idő tehát onnantól kezdve hogy a gép kiír valami olyasmit hogy nyomjak le egy gombot a DVD-ről való indításhoz és én lenyomom a gombot. Ettől a gombnyomástól kezdve. Merthogy ettől a ponttól kezdve szándékozok telepíteni tehát az időmet a telepítésre fordítani.
És egészen addig tart amit pincehely és wiggen123 írt.
Szvsz
-
válasz
band1103
üzenetére
Hali!
Azt a 15 perces időt csak hasraütésre írtam, mivel akinek válaszoltam, azt javasoltam, hogy próbálja ki a W7-et. Magyarul csak, hogy "nem fog annyira sok időt felemészteni a telepítése"...És igen, írhattam volna, hogy "rohadt gyorsan feltelepül".

Sajnos jelenleg egy standard kategóriájú gép, az min 2 magos, 2-4G rammal, ezen pedig reális a 15-20 perc telepítési idő(x64-es W7). A W7 x86 telepítése még ennél is kevesebb.
(a legnagyobb konfigmon nincs 10 perc az x64 telepítése)
Természetesen HW függő a dolog, ez sajnos tény, de hát egy 2009-es OS-nek meg kell adni, ami jár...
Fire.
-
volvoguy
addikt
Régen amikor XP-t telepítettem, és mindig leformáztam a 250Gb-os HDD-m, az vagy egy óráig is eltartott, ha a normál formázást választottam...
Viszont amikor a Win7-et raktam fel, és a Formázás opciót választottam, nem történt semmi...rákattintottam, és semmi..nem futott el egy csík sem..semmi...ennyi lett volna ott a formázás? Egyből le is törölte a lemez tartalmát? Az tuti hogy üres lett a lemezem, mert kb. 230GB szabad helyem volt, és annyinak is lkell lennie..de tényleg ennyiből állt itt a formázás?
-
Steelmanus
addikt
Azert valaszolok Neked mert Te irtal utoljara Nekem. En nem irtam listat hogy miket kell letiltani, de ha nem tudod hogy mik futnak a hatterben akkor az a Te bajod ha meg tudod magad is eltudod donteni hogy kell-e vagy sem. Minek a BitLocker titkositas ha nem hasznalja az ember a WMP egy mp3 fajl lejatszasakor talal a neten hozza leirast de az nagyobb mint 128 Kb akkor elcseszi az mp3 fajlt keress ra az MS oldalan SP1-ben javitjak, kozben olvasom a topicban egy valaki irja hogy hibasak lettek az mp3 fajlai es erdekes a WMP sem jatsza le. Pedig elotte jo volt. Pl ilyen minek kell?

Es ezek csak egy parak vannak meg boven. Es azt sem irtam hogy pl regbejegyzest modositson mert ott van a Grop Policy, az MS bune a szememben hogy legalabb az W 7 Prof-ba benne hagyhattak volna mert aki ert hozza annak nagyon jo.
Nem, ugy van jol ahogy van, nehogy mar hibatlan legyen ezert keszitik az SP1-et.
Nekem vannak rendszergazda ismeroseim tudok veluk kommunikalni, es megegyszer kihangsulyozom hogy nem listat irtam mert az engem nem erdekel azt a3d valami vackot sosem telepitettem a gepemre, nem jatszom tehat nem erdekelnek az FPS-ek meg semmi ilyen es vegul zarszonak akik itt vannak azok hasznaltak a Vistat es azt is istenitettek az ido pedig megadta a valaszt, az MS is szeretne mar elfelejteni azert mert nalad megy az nem jelenti azt hogy jo. Tudod 1 millio legy nem teved ami xar az xar. -
band1103
őstag
Akkor most nem ártana tisztázni hogy mit nevezünk telepítési időnek ? Csak kérdem.
-
pincehely
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hát azért azzal vitatkoznék, hogy az XP telepítési ideje nem sok.
Az 3-4 giga ami maga az oprendszer, illetve a különböző szolgáltatások alkalmazása, illesztőprogramok telepítésea hardverhez miért tart olyan sokáig? -
nyunyu
félisten
-
Steelmanus
addikt
Hat azert azt mar csak letiltom hogy az engedelyem nelkul adatot kuldjon a gepem konfigjarol a Felhasznaloi Elmeny fokozas celjabol, raadsyl utamezve van, egyaltalan Te peldaul vegig nezted azt az op.rendszert gpedit.msc, Feladatutemezo meg ilyenek, vagy nem mersz hozzanyulni. En nem ertem ezt a filozofiat, Sk8erPeter tudja hogy mirol beszelek hiszen ha jol tudom azt tanulja XP-s topicbol ismerjuk egymast nem egy kezdonek valaszoltam. Mi az isten ez az a W 7, himestojas. Aki nem ert hozza az ne piszkalja.
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ÉN tudom mi a lényeg. De az nem evidens hogy mindenki tudja mi a lényeg.
Aktív témák
- Filmgyűjtés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Suzuki topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Parfüm topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)