Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Sok jó hsz.-edet olvastam és jó cikkeid is vannak.
Na pont ezek miatt fogadtam meglepődve azt a benyögésed hogy "...15 perc alatt lehet telepíteni a W7-et, ..."Mintha pont te ne tudnád hogy ez erősen hw függő. Nekem azért többe került az x86-os w7 2GB rammal x2 4000+CPU-val.
Gondolom csak átvitt értelemben gondoltad de ebbe a topikba bárki olyan is betérhet aki nem ismer sem téged sem a w7-et és ő át lesz verve mert ő tényleges adatnak hiszi majd azt a 15 percet.
Én inkább úgy fogalmaztam volna hogy : "rohadt gyorsan feltelepül" és mindenki arra gondolhat amire akar.
Bocs az off-ért
-
Sunsetjoy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Meg tudnátok mondani, hogy az aero azon (és csak az) funkcióját hogy lehet kikapcsolni, amikor a tálcán a futó programokra állva kis ablakban megmutatja, hogy mi is az, mi fut. Az aero többi része jó lenne ha megmaradna, de ez számomra zavaró.
A rendszertulajdonságok speciális/teljesítmény alatt próbáltam állítani, de csak azt nem kapcsolja ki, legfeljebb az ablakok közötti váltás animálását, asztal betekintést, stb.
előre is köszi. -
swoody
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Tuti,hogy nem scannelt mert openoffice al meglehet nyitni és ezt irja ki az elsőre.
size 12{ ital "" rSub { size 8{} } ital "" rSub { size 8{} } Δ ital "" { {} over {} } Δ ital "" rSup { size 8{} } ital "" cdot ital "" { { ital ""} over {} } cdot ital "" rSup { size 8{} } {underline underline { ital ""}} } {}
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de most ez nem egy konkrét probléma volt, hanem csak egy példa arra, hogy nem mindig egyértelmű a driver keresgélés régebbi vasak tekintetében Win7-re/Vistára.
Egyébként ez egy HP 8510P noti ATI Mobility Radeon 2600 VGA-val, amihez érdekes módon a gyártó oldalán XP-re, Vistára a linken látható választ kapod, míg Win7-re van driver az ATI oldalán.
-
Morden24
nagyúr
válasz
wiggen123
üzenetére
Alapban szerintem telepíts, és Windows Update után nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e bármilyen problémás eszköz.
Ha van x64-es Vista driver, akkor 90%, hogy meg tudod oldani a gondodat, ha adódna. De a lényeg az, hogy NE telepíts semmilyen eszközillesztőt, csak akkor, ha a Windows nem ismeri fel magától/WU-n keresztül.
Persze VGA meg ilyesmi az kivétel, az alá nyugodtan dobd fel a legfrissebbet

-
válasz
wiggen123
üzenetére
Hali!
A W7 jó eséllyel szinte mindent fel fog ismerni az alaplapon, amit meg esetleg nem, ahhoz jó eséllyel használhatod a Vista x64 drivereket. De ki kell próbálni, 15 perc alatt lehet telepíteni a W7-et, ennyi időt rá lehet szánni.
kbalazsa
Sokat segítene driver ügyben, ha laptop pontos típusát megadnád, nem pedig egy olyan linket raksz be, amin egy chipset van, amivel rengeteg pl laptop rendelkezik...Fire.
-
wiggen123
senior tag
Abit alaplapom van. Van hozzá 64 bites 2003, xp, vista driver. Több nem lesz, mert Abit bezárta a bazárt, no support

Szerintetek mennek ezek a driverek 64 bites 7-el? Vagy kukázhatom a lapot, ha 64 bitest akarok? -
Morden24
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
XP mode.
(#3672) kbalazsa: Gondolom nem olvastad az előbbi kommentjeimet. Vizuál téma kikapcsolgatása oké, ha valaki szereti a puritán felületet, hát egye meg.
A cikk többi része viszont kisebb részben simán faszság, nagyobb részben konkrétan veszélyes, főleg olyan embereknél, akik használnak ilyen cikkeket: fingjuk nincsen semmiről, de leíás alapján nagyon szívesen kilőnek mindent.Ha leírom egy cikkbe, hogy remek optimaizáció a dos bootlemez alól indított format c: parancs, akkor a fele olyan hülye, hogy meg is csinálja, és újraindítás után alig várja, hogy beléphessen a 3dmarkba.
(#3674) kbalazsa: XP mode, ha már szóba került a speciális hardver ésatöbbi. Más kérdés, hogy ahol létfontosságú a speciális hardver használata, ott általában nem csak gondolnak egyet, és vesznek egy új vasat, aztán nézd vazze, nemmegy a cété, mindneki meghal agydaganatban.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Ja, van olyan konfig amit sehogysem tudsz XP-vel megvenni, akárhogy szeretnéd.
Na innentől kezdve nincs miről beszélni.Viszont az a konfig jó eséllyel elmegy a rátelepített Win7-el is, optimailzáció nélkül.
Ellenben továbbra sincs szükséged a csili-vili dolgokra rajta...
-
kbalazsa
senior tag
Ha találsz még hozzá drivert. Notik esetén nem mindig jársz szerencsével, de PC-nél is beleeshetsz ugyanebbe, ha valami spec. hardvert használsz, amire még XP-re csak-csak megfejlesztette valaki a driver-t, de Win7-re még egy darabig nem, vagy tán sosem. De ezek meg megintcsak azok a speciális területek, amikről nem is beszélünk.
-
pzstm
titán
válasz
kbalazsa
üzenetére
Viszont rengeteg konfigod meg tudsz venni oprendszer nélkül is...sőt ha nem P van a gépen amit veszel, de gondolom odahaza van egy eredeti példányod, akkor feltelepíthted rá azt.
Az meg hadd ne legyen már baj, hogy legalább a nagy OEM-ek haladnak a korral és nem tartják vissza a fejlődést. Új gépeken valószínű jobban is megy a Win7, és az új konfigokon tényleg egy élmény

-
-
kbalazsa
senior tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
Van aki azért, mert muszáj, pedig XP-vel vígan elélne, míg világ a világ.
Mitől muszáj?
Ha valakinek az az istene, hogy valami szintetikus tesztben minél nagyobb eredményt érjen el, akkor oké - bár erre meg hadd'ne mondjam azt, hogy van értelme.Aero kikapcsolása, ha nem kell: oké.
Search? Amennyi erőforrást zabál, nem értem, de oké.
Csilli villi dolgok kikapcsolása: oké.Megjegyzem, az Aero-n kívül lényegi erőforrásfelszabadulás nem történik, ez utóbbi meg úgyis lekapcsol, ha fullscreen-en játszol, szóval tökmindegy.
Viszont az "optimalizációk" 90%-át továbbra is pont annyira tartom értelmesnek, mint trabantra a spoiler-t. Nem használ, de legalább faszság.
Tudom, hogy vannak olyanok, akik rá vannak görcsölve 10mb memória felszabadítására, és miután 5 service-et kikapcsoltak, hogy megszerezzék, elégedettek magukkal. Ez meg nem számítógéphasználat, ez baromság.
(#3662) < CyberBob >: Így van. És még a jegesmedve sem döglik meg, mert nem zabálja a pówermasina az áramot a 3dmák közben

-
kbalazsa
senior tag
Ok, a cikk pocsék és túlzás, bocs, hogy belinkeltem.
A print spooler kikapcsolását nem említettétek, attól is égnek áll az ember haja, ha fél évvel később nem érti mitől nem nyomtat a nyomtatója.
De. Van néhány ötlet ami megfontolandó lehet.
Pl. Van akinek tényleg nincs szüksége gadget-tre. (Ok, hogy alapból ki van kapcsolva). Van akinek peek és snap sem kell. Sőt aero sem úgy egészében. Mert nem érdekli, hogy csili-vili, csak működjön a masina és lehetőleg ne tornázzon folyamatosan a HDD. (Oké, hogy elvileg alacsony prioritással túráztatja a Windows Search). Más szempont, hogy akiről beszélek az pont nem fogja túrni a szolgáltatásokat, hogy hogyan lehetne néhány % performanciát még kipréselni a vasból.Ha nem is akar mindent kikapcsolni, ami a Win7-et Win7-é teszi, néhánynak azért van értelme. Nem mindenki a csili-vili újdonságért vált Win7-re. Van aki azért, mert muszáj, pedig XP-vel vígan elélne, míg világ a világ.
-
Clemi
veterán
Újabb problémám akadt. Megpróbáltam létrehozni egy asztal megjelenítése gombot a tálcán, de úgy tűnik elb.sztam.
Miért kellett neked egy ilyen gomb? Talán ami a superbaron van az elromlott?

Tényleg ilyen q...va nehéz megtanulni, hogy némely funkció hová költözött, és milyen új dolgokra képes? Ez pont olyan, mint a gyorsindítás a gyorsindításra (superbar-ra)

-
Morden24
nagyúr
Kirakod asztalra, megváltoztatod az ikonképet, aztán megint pin to taskbar.
szerk.: Ja, hogy teljesen inaktív, nem tudsz vele mit csinálni (tehát nincsen unpin)? Az érdekes. Újraindítás után nem áll helyre, vagy kapsz broken link ikont? Nem tudsz változtatni az exe-n, amire mutat a link?
Egyébként itt egy leírás show desktop ikon előcsalogatására.
-
Troy.
addikt
Újabb problémám akadt. Megpróbáltam létrehozni egy asztal megjelenítése gombot a tálcán, de úgy tűnik elb.sztam.

Működni működik a gomb, de total commander ikonja van rajta. Hogy tudnám megváltoztatni?
Vagy esetleg törölni a tálcáról? ( Jobb gomb inaktív rajta, valójában nem tudok vele semmit sem csinálni.) -
Clemi
veterán
válasz
kbalazsa
üzenetére
Itt egy cikk, ami összefoglalja mit lehet még tenni a jobb performancia és boot idők érdekében.
Na elolvastam azt a híres cikket! Hááát ha valakinek egy harmatgyenge őskori gépe van, akkor ezeket a lépéseket végi követve csinálhat a W7-ből egy rusnya lebutított rendszert, ami még az XP-nél is ocsmányabb, és gagyibb, de legalább "elballag" (vagy botladozik kékhalálozgatva) a gépén.
Ha valakinek ez kell, egészségére!Én maradok inkább a csili-vili effektes kézreálló rendszernél, amiben működik az, amit belepakoltak, a felhasználói élmény minél jobbá tétele miatt. Nekem nem vágyam az, hogy az e penisem nagyobb legyen, mert lám lám nekem 15 ponttal többet adott valami eszelős tesztprogram, mert tuti klasszul kiheréltem a rendszerem, és pont a lényeget szedtem ki belőle

Kinek a pap, kinek a papné

-
Troy.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Kábel volt kilazulva.
üdv -
pzstm
titán
Jézusom.....hagyjuk már az ilyen komolytalan cikkeket...kapcsoljuk ki UAC-ot, meg AERO-t, meg a mindennap használt szolgáltatások listáját, ne legyen jelszó a gépünkön meg satöbbi.....
Bootolásnál 2 magot használjon a proci az pedig sok embernél kékhalálhoz vezetett, vagy esetleg nem bootolt be többé a rendszer. Akiknél igen, azoknál 1, jó esetben 2 másodperckülönbség volt tapasztalható. Meg kapcsoljam ki a Gadgeteket...alapból amúgy sincs egy darab gadget sem.... valószínű azért kapcsoltam be, mert kellenek nekem

Aero peek és Aero snap features pedig az általam egyik leghasznosabb "csili-vili" újítás, aminek gyakorlati értelme is van és tényleg hasznos.
Balanced( kiegyensúlyozott) állapotról High Performance(Teljesítménycentrikus) állapotra. De amúgyis annyira testreszabható az egész energiagazdálkodás.Szóval mindenkit óva intek még a cikk elolvasásától is.....az meg egy klön logout írást érne meg, hogy a felsorolt (állítólag "fölösleges") szolgáltatások kikapcsolásával mennyire gyorsul a rendszered, mennyi dolog nem fog működni, mennyit fogsz szívni vele utána...és jajj istenem mégis csak xar ez a vindóz is

Látom Morden24 kolega megelőzött

-
Morden24
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
Ja, az unwanted services lista megfordult már nem egyszer a topikban, és többek között moonman is elmagyarázta, hogy jópár közülük olyan, ami keményen tudja befolyásolni a rendszerstabilitást.
Meg milyen számítógép az, amit gyorsít, ha egy-két rendszerhangot kikapcsolnak benne? Ne szopasson már.
A system bootnál a processzorszám állítása semmit nem ér, mivel a Win7 default-on az összes magot használja. A number of processors-ban éppen azt lehetne állítani, ha a maximumnál kevesebbet akarsz használni.
Windows Features on/off dolog. A cikk szerint nőni fog a sebesség, ha mondjuk a nem használt IE-t vagy WMP-t vagy WMC-t "kikapcsolod". Ez is nagyjából egy baromság, max. nyersz vele némi vinyóhelyet.
Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, ki írhatta ezt a cikket, de valami hasonló fasz lehetett, mint az olyanok, akik az FPS-eket multiban szinte rácshálóig lebutítják. Ilyen tanácsot: kapcsold ki a háttérképet, mert gyorsabb lesz a gép. Igen, ez tényleg igaz volt a Win3.1-re, amikor egy 2 megás bmp-t tettél be háttérnek.
Szóval amellett, hogy ez a cikk urban legend-ekkel és igazán hülye tanácsokkal egyaránt tele van, kiszámolta már valamelyik mókus, hogy hány Mb ramot nyer, miután instabillá optimalizálta a rendszerét, és háttérkép, UAC, rendszerhangok meg minden nélkül használja?
Mellesleg ha valaki mindent ki akar kapcsolni, ami a Win7-et Win7-é teszi, akkor egy javaslat: rakja vissza az XP-t. Az tényleg kevesebb ramot fogyaszt.szerk.: Ahogy elnézem pzstm is ráugrott erre a rendkívül magas labádra. Na, ő volt még moonman-en kívül a másik, aki szintén kielemezte az unwanted services listát ebben a topikban. Tessék rákeresni, és elolvasni, hogy milyen jó módszer arra, hogy szétvágjuk a gépünket, cserébe meg gazdagabbak legyünk uscve 80Mb memóriával. Igen, utóbbitól tényleg sokkat több pontot kapunk a 3Dmarkban

-
kbalazsa
senior tag
Pedig van néhány dolog, amit érdemes lekapcsolgatni némi performancia javulás reményében. Persze attól függ, kinek mire van szüksége. Aero kell/nem kell? Sokszor keresel Windows Search segítségével? Stb.
Ha nincs rájuk szükség ki lehet nyugodtan kapcsolni őket, mert akkor fölöslegesen eszik az erőforrásokat.
Itt egy cikk, ami összefoglalja mit lehet még tenni a jobb performancia és boot idők érdekében.
-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
mivel nem vagy kezdo tudod hogy mit kell letiltani egy Ultimate verzioban.
Szerintem leginkább semmit ne tiltson le senki semmilyen verzióban

-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hasznaltam egy ideig a W7 32 bites RTM op.rendszert 2 Gb RAM-al majd kiprobaltam a 64 bites W7 RTM-et termeszetesen a 2 Gb RAM-al, csupan azert hogy lassam a tomorites gyursulasat, vagy film kodolast, es ennel maradtam vagyis jelenleg a 64 bitest hasznalom.
Ime a memoria fogyasztasa akkor amikor "lecsendesul" a rendszer, vagyis indulaskor 700 Mb korul mozog ha hagyod hogy lefussanak az idozitett programok az op.rendszeren belul akkor ezt kapod, mivel nem vagy kezdo tudod hogy mit kell letiltani egy Ultimate verzioban.
Mint lathatod kb 7 perc kell neki, a 32 bites verzional is nagyjabol igy alakul. -
polonic
félisten
válasz
kisninja
üzenetére
De hallottam. Ezt oprendszerből a 2 % miatt nem tudod kivitelezni.
Úgy csináld, hogy amikor nagyon kicsi már a töltés az akksiban, akkor újraindítod és belépsz a biosba vagy a bootválasztómenübe, ha van, lehajtod a kijelzőt és megvárod, amíg kikapcsol. Bár nem tudom így ilyenkor hány százalékig hagyja merülni a gép az akksit. -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. Rádugtam egy 320-as WD-t, fel is ismerte, eszközkezelőben látom, viszont a sajátgépben nincsenek ott a partíciók. /Windows 7 64 bit/
(kezdő user)
üdv -
band1103
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Köszönöm a szándékot de sajnos mikor a képernyőfelbontás---Speciális beállítások---Monitor---A monitor által nem megjeleníthető üzemmódok elrejtése dobozig eljutottam az a kép fogadott hogy nem volt benne pipa de be volt szürkülve tehát nem változtatható opció volt. Tehát ez az út zsákutca volt.
Viszont megtaláltam a megoldást:
1.Asztal jobb egérgomb->nVidia control panel->Display->change resolution->Add resolutions...
Eddig az elöző próbálkozásaimban is eljutottam de nem jutottam semmire mert az előjövő ablak teljesen üres volt! Xp alatt egy csomó felbontást tartalmaz de nem lehetett mit választani. De most nem hagytam annyiban és mélyebbre fúrtam:
2.A fenti helyen van egy Enable resolutions not exposed by the display rublika amibe betettem a pipát de ennek ellenére továbbra sem volt hajlandó megjeleníteni listát amiből választhatok. Így hát megpróbáltam még mélyebbre fúrni!
3. A fenti helyen van még egy Create Custom Resolution gomb. Az előjövő ablakba beírtam a kívánt horizontális és vertikális felbontási adatokat, kiválasztottam a kívánt képfrissítést és színmélységet. Viszont csak 2 gomb volt: Test és a Cancel. Rányomtam a testre és láss csodát a képernyő átváltott végre 1280*960-ba amit le okéztam amire visszaváltott 1280*1024-be.
Oké, a test jó lett. És most mit csináljak hogy úgy is maradjon?4. Visszakerültem a nVidia control panel->Display->change resolution->Add resolutions... ablakba ahol még mindig nem volt választható 1 nyamvadt felbontás sem. A lista teljesen üres volt. Csalódottan kiléptem a change resolution ablakba egy ok gombbal (nem cancel-el).
5. Ekkor jött a meglepi. Abban az ablakban ahol a szabványos felbontásokat lehet megtalálni látszólag semmi nem változott hisz pont ugyan az a kép fogadott mint előtte. Ámde az ablak görgető sávban a csúszka már nem legfelül volt hanem lejjebb mintha lenne még valami a lista felett Hát görgetem a csúszkát és előtűnik az elrejtett opció amit nemrég leteszteltem. Kiválasztom és alkalmazom és láss csodát: A monitorom VÉGRE valódi 1280*960-ban. Pedig az XP-be nem volt problémás a felbontások választása, alkalmazása.
Pár kérdésem lenne így a végére: Mi a szarért ilyen körülményes egy felbontás beállítása? Minden más is ilyen nehézkes és körülményes lesz a w7-ben? Mert akkor cseszhetik!
-
veber
tag
Hi
Win 7 64 bithez mi jobb a 2 vagy 4 Gb Ram?
-
pincehely
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Nem azért írtam ezt ,mert zavar, csak megjegyezte.
Nem is igazán érdekel, hogy mekkora helyet foglal a win, hiszen ha sokat foglal, akkor valszeg sokat kapok a foglalt helyért. Nah érted.
Ha 40 gigára települne a win 7 akkor is ezt használnám.
De van aki akadékoskodik. Na ő akkor nyeljen ciánt!
-
b3er
aktív tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, melyiket válasszam. Játékra van a gép használva első sorban, de intenzíven neteznek is rajta, meg film nézés 1000rel.
A kérdés melyik rendszert válasszam. Windows 7 Professional v Ultimate? és 32 v 64bit-est?
Most egyenlőre 2GB ram van a gépemben, de lehet hogy lesz benne még +2...
A professional így tudom üzleti célú, így gondolom stabilabb rendszer lehet nem?
Előre is köszi
Üdv.b3er -
Én úgy gondolom mindent kipróbáltam de nem nem nem, legyen ulti vagy pro ez a vga venti fordszámszab nem megy automata, csak ha én magam emelem meg minden indításnál. Az ntune működésre bírása sztem abban rejlik, hogy az nvidia drivernek nemzetközinek kell lenni, azóta felejt mióta angol driverem van. A riva tuner meg pfff az ha fejen áll is az user kérdezget indításkor.

Valaki erre? [link]
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
valamilyen oknál fogva a 64 bites Windows 7 gyorsabb, mint a 32 bites
Attól, hogy 64 bitre váltasz, nem lesz semmi gyorsabb. Az esetleg lehetséges, hogy az eszközmeghajtók jobbak, vagy ilyesmi. De csak azért, mert migrálsz 32-ről 64 bitre, még nem fogsz sebességbeli változást tapasztalni.
Te a gyorsabb futás ellenkezőjét tapasztaltad? Hogy nem gyorsabb a 64 bites?
Én 2007. novembere óta 64 bites OS-t használok, és azt tapasztaltam, hogy ugyanolyan gyors, mint a 32-es.
Azért javasoltam, amit, mert a 64 bitnek két valódi előnye van: a memóriakezelés és a natív 64-es appok futtatása. Ha egyik sem számít, akkor felesleges. Persze ettől még fel lehet rakni, csak minek.van egy 64 bites MSDNAA-s liszensszel ellátott Win 7-em, azt szeretném felpakolni a saját gépemre
Nyugodtan felrakhatod, ugyanolyan gyors lesz 2Gb-vel a 64-es rendszer, mint a 32-es.
És amúgy alapvetően miért nem ajánlod a 64 bites oprendszert kevesebb, mint 4 GB RAM esetén?
Félreértés ne essék, részemről mindenkinek szívesen ajánlom, sőt: 4Gb ramnál egyenesen kötelezőnek gondolom.
De ha egyetlen előnyét sem akarod kihasználni, akkor ugyebár felesleges fontolgatni, hogy melyik rendszert tedd fel, mert teljesen jó a 32-es is.Mindössze ennyi

-
Morden24
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
És azután legálisan beszerzel egyet, vagy lehet használni pl. ingyenes oprendszereket is

-
pincehely
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Szerintem itt elsősorban az Nvidia driverben kell keresni a ludast, nem winben.
Gondolom már próbáltad a speciális beállítások alatt azt, hogy ne rejtsen el minden frissítést, felbontást?
Ha nem: Jobb egérgomb---képernyőfelbontás---Speciális beállítások---Monitor---A monitor által nem megjeleníthető üzemmódok elrejtése dobozból vedd ki a pipát.
Ez után próbálkozz újta a felbontással. -
band1103
őstag
Hali!
Kérlek benneteket segítsetek mert ahogy csak tudtam már körbekerestem a témára itt is meg a gogliban is és lehet hogy béna vagyok de nem találtam semmit.
Probléma: Képernyőfelbontás megváltoztatásának problémája 8400GS (G98) karival egy 19"-os CRT-n
1. Régebben már lemértem a látható méreteit a monitornak és kijött hogy valódi 4:3-as a látható aránya (1.33)
2. Ezért 1280*960 -as felbontást használtam az XP-n amit gond nélkül be tudtam állítani
3.A w7 ult.x86 feltelepítése után a rendszer automatikusan 1280*1024-et állította be de mivel az nem 1,333 hanem 1,25 arányú ezért torz és nekem nem felel meg.
3.felmenetem az ms update-ra és lejött a nVidia 191.07-es driver-ja a karimhoz. Majd megpróbáltam beállítani a megszokott 1280*960 felbontásra a monitoromat.Sikertelenül! Mert a monitor maradt 1280*1024-ben de a w7 úgy húzta össze a képet hogy csak 960-at jelenített meg belőle. Ez nem kóser!
Driver frissítés kell vagy valahol állítani kell valamit?Kérlek segítsetek abban hogy a w7 valódi 1280*960-ban hajtsa a monitoromat.
Minden segítséget előre is köszönök

Band
-
MaciG
addikt
Régebben már írtam ide egy úgynevezett "fekete képernyős hibával az indítás után", és akkor ez megoldódott valahogy ,de most megint elkezdte. Állítólag valami malware vírus az oka, és én ezért le is futtattam egy a-squared Anti-Malware-t, teljes ellenőrzéssel. Talált is pár kétes eredetű cumót, nah én azt mind le is töröltem (megtisztítottam), de még mindig fenn áll a hiba. (Mondjuk úgy 4 indításból 1x). Ez akkor mi?

-
< CyberBob >
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nyugodtan rakd fel ha akarod semmi gond nem lesz vele. Konkrétan nem gyorsabb a rendszer hanem érzésre gördülékenyebb. Gyorsabb akkor lesz ha 64bites alkalmazásokat is használsz pl: WinRar.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
"3Gb ramnál csak akkor érdemes 64 bites Windows-t használni, ha valami miatt 64 bites appokat akarsz futtatni."
Ezzel a témával kapcsolatban kérdezgetnék érdeklődésképp: ennek valamennyire ellentmondó véleményeket olvastam már több helyen (meg BME-s levlistán is többen állítják), miszerint tapasztalat szerint valamilyen oknál fogva a 64 bites Windows 7 gyorsabb, mint a 32 bites. Pl. egyik ok, hogy egyszerre nemcsak 32, hanem 64 bitnyi adatot képes megcímezni, így gyorsulhat a műveletvégzés. Önmagában az, hogy 64 bites, még nem magyarázza a gyorsabb programfutást, mert a legtöbb alkalmazás ki se használja.
Te a gyorsabb futás ellenkezőjét tapasztaltad? Hogy nem gyorsabb a 64 bites?
Azért is érdekel, mert jelenleg 2 GB RAM-om van, és most nem is tervezek többet venni, és van egy 64 bites MSDNAA-s liszensszel ellátott Win 7-em, azt szeretném felpakolni a saját gépemre. Még nem használtam huzamosabb ideig 64 bites oprendszert - tudtommal nem lesz gond a 32 bites alkalmazásokkal, de hallottam már olyasmiről is, hogy valamiféle virtualizáció szükséges...vagy nem? És amúgy alapvetően miért nem ajánlod a 64 bites oprendszert kevesebb, mint 4 GB RAM esetén? (persze nem azt mondtad, hogy nem ajánlod, csak most lehet, hogy kifordítottam a szavaidat
) -
Bdanyy
addikt
Rájöttem a megoldásra, ez törölhető

-
pincehely
addikt
Beléptem én is az Office 2010 beta tesztelő brigádba.
Eddig tetszik.
-
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy win 7 alatt a 3dmark vantage nem indul el. Már telepítéskor is valami syntax errort ír. Több telepítővel is próbáltam. Tehát nem a vantage hibás elvileg. A telepítő a hiba után tovább megy, de a mark nem indul csak azt írja ki, hogy valamit inicializál és várjak. De nem történik semmi. -
törölt tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
pl cod6-ban be volt állítva, de semmi.
közben rájöttem, hogy én lámultam, az utolsó fülnél most ki tudtam választani a dts-t. mielőtt felraktam a drivert nem találtam ezt a lehetőséget (felismerte a hangkártyát). hangkártya driver install után meg a hangkártya szoftverében akartam beállítani, ahol nem lehet. úgyhogy vagy a driver install után engedélyezte ezt az opciót vagy figyelmetlen voltam, de az a lényeg, h műkszik, úgyhogy köszönöm
Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ezer köszi! 

Én pl: a saját konfigomon telepítés közben el aludtam. Bár lehet hogy csak 10percet szundítottam mert nem néztem az órát

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)