Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Aktív témák
-
fkrinya
tag
#862-re vki?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Az mondjuk marha jó, hogy amit megad számot, hogy hívni kell, ott van hogy ingyenes, ennek ellenére a vodás kártyámmal amin nincs pénz, nem engedi hívni, másikról próbálva meg az előfizető nem kapcsolható szöveget kapom

Ilyenkor WTF?

Ha leszdem MSDNAA-ról az x86 kulcsát azzal nem tudom beaktiválni a 64 bitest?
-
audi100td
nagyúr
válasz
üzenetére
Kösz a tippet, gondolkozom a Home Premium-on is, csak egyetemen meg kitudja milyen progikat fogunk még használni, amiket lehet, hogy csak xp-n tudok futtatni.
Egyébként Ausztriában szeretném megvenni a német nyelvű verziót, 100euro lenne a Retail Home Premium illetve a Prof. OEM is ugyanennyibe kerül.
-
dudo
tag
Sziasztok!
Hol lehet Budapesten jó áron dobozos W7-et venni?
-
Clemi
veterán
válasz
hektor24
üzenetére
Az említett 2 problémám nem hiszem, hogy 10e-ből 1 felhasználónál jelentkezne
Az általad leírt hibák szerintem kőkeményen összefüggnek. Olyan, mintha a háttértárolód nem kapcsolódna le a rendszerről leállításkor, vagy legalábbis későn, és a Windows ezt észleli, ahogy az IE8 is. Valami az alapbeállítástól eltérő paraméter okoz szerintem ilyen problémát.
Például:
De lehet a BIOS-ban is valami helytelen beállítás (nem ismerem a BIOS-od, és azt, hogyan van beállítva) de éppúgy lehet egy sérül alaplapi driver is az oka, vagy esetleg az, hogy te telepítettél a W7 által feltett meghajtó helyett másikat. Ha W7 hiba lenne, akkor mindenkinél jelentkezne.
-
Clemi
veterán
válasz
Zoli1222
üzenetére
mert az elsőt átfutva nem találtam semmit csak azt, hol találom ezt a beállítást.
Na akkor neked is mint a haveromnak! A képen pirossal aláhúzott szöveget elolvasva, és az egeret a kék színű windows szöveg fölé mozdítva, látható, hogy az a szöveg valójában egy link, ami az általam másodjára linkelt oldalra vezet.
-
hektor24
aktív tag
Szia Clemi!
Az említett 2 problémám nem hiszem, hogy 10e-ből 1 felhasználónál jelentkezne. Az Internet Explorer 8-as hiba pl. az itthoni és a munkahelyi gépemnél is jelentkezett, illetve mindkét probléma megoldására pár perc google-özés után találtam megoldást, mely azért mutatja, nem egy-két embernél fordul ez elő.
A megoldások, amiket leírtam - főleg a 2. - szerintem megoldja a problémát és nem elfedi/kikerüli.
Ha továbbra is úgy gondolod, hogy a gépemmel van "bibi", minden jó tanácsot szívesen fogadok! Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
audi100td
üzenetére
Olyat is hallottam, hogy ha nem telepíted újra, hanem az aktivált Windows alatt cseréled ki a lapot, akkor nincs gond. Ezt csak így offban, mert nem tudom igaz-e, nem olvastam utána.
A Professional az Xp móddal és a hálózati szolgáltatásaival nyújt többet a Home Premiumnál - otthonra nem lenne elég az utóbbi? Overclockerséknél £80 a dobozos - ezt csak azért írom, mert a hirdetéseid után azt sejtem, hogy Te sem itthon szeretnéd megvenni.

-
klrt
tag
Hali!
Windows7 x64 alatt Genius slim 321c webkamera nem akar működni.
A gyártó oldalán nincs win7 hez drájver, vistás-al próbálkoztam, de annak meg a digitális aláírással van valami gondja. Van valmi megoldás arra, hogy működjön a vebkam?
Kösz -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Zoli1222
üzenetére
Nem próbáltam nem szedek le témákat, feleslegesnek tartom. Általában fut valamilyen program böngésző játék akármi és azt nézem és nem érdekel milyen szinű a kerete. Egyébként is zeretem ha minél egyszerübb a gép minél kesvesebb sallang van telepítve, talán ezért szoktak nálam az osek évekig hiba nélkül, fagyás nélkül, ujratelepítés nélkül működni.
-
Clemi
veterán
válasz
Zoli1222
üzenetére
Köszi de nem erre gondoltam. A 2. klikk mégis csak az igazi.
Bakker a második klikk, az az első oldalról kiinduló cím. Most komolyan ennyire lusta vagy, vagy csak hülyét csinálsz itt emberekből? Pont olyan vagy mint egy haverom, akinek átküldtem a linket, és utána le kellett fényképeznem az ablakot, amin pirossal megjelöltem a "Download" szöveget, mert egyszerűen nem találta, és habzó szájjal állította telefonon, hogy ott márpedig olyan nincs, és különben is rossz linket küldtem neki.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Zoli1222
üzenetére
első találat, de a második is jó.
-
törölt tag
válasz
audi100td
üzenetére
Az OEM verziót egy konkrét gépre lehet regisztrálni, s ha kicseréled az alaplapot, akkor elvileg nem lehet újra aktiválni. Gyakorlatilag egy telefon után menni szokott a dolog. Nem jár mellé support.
A dobozos verzió tartalmazza a 32 és 64 bites verziót is, jár mellé támogatás és akárhány gépre regisztrálhatod - természetesen nem egyidejűleg.
-
Zoli1222
addikt
Az új témákat honnan lehet leszedni a 7-hez? Google nem a barátom jelenleg.
-
Kiskokó
veterán
értem köszi asegitségeteket.
akkor is lehet hardver hiba ha a biosban tökéletesen felismeri mindig? -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Windows 7 64bit Professional-t szeretnék venni, a Retail és OEM verzió között mi a különbség, azon kívül, hogy a Retail kétszer annyiba kerül?
-
pete_21
addikt
Igazából az, hogy sikerült onnan feltelepíteni, még nem bizonyítja, hogy nem hardverhiba. Simán lehet, hogy akkor éppen jó volt. Ha szoftveres lenne, akkor vagy mindig jó lenne, vagy sose... Főleg úgy, hogy a kezdetektől csinálja, így azt sem lehet mondani, hogy valami 3rd party cucc elkúrta.
Ha van rá lehetőséged, tedd át másik gépbe, illetve a te gépedbe tegyél másik ODD-t.
És a sata-kábelt illetve tápkábelt kicserélted? -
Siiiiix
tag
Új msn nek az "ikonját" hogyan lehet betenni az óra mellé? Xp-n alapból oda rakja, win7 en meg olyan minta mindig aktív ablak lenne
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Leszedtem az AMD ACHI drivereit, de így is produkálja a dolgot. Jártam a lapom topicjában, és kiderült, hogy másnál is előfordult ez. A lap a hunyó ebben, de eddig nem találtam megoldást rá. Még próbálkozom, ha nem meg marad IDE módban.. jobbat nem tudok..
Más: most akartam aktiválni az újrahúzott MSDNAA-s winem, de nem engedi
Gondolom a lapcsere miatt.. Viszont valaki itt anno azt mondta, hogy az MSDNAA-s kulcsal két gépre is feltehető. Innentől viszont akkor nem értem, mért nem engedi 
Most mi legyen? Telefonáljak, és könyörögjem be, hogy aktiválják?
-
Kiskokó
veterán
Hello
Tuti nem hardver hiba mert erről a dvd olvasóról raktam fel 2 napja magát a Win7et. illetve felpörgeti a cd-t indulásnál.
Másik Sata helyre átrakás megtörtént már és semmi
az alaplapm (gigabyte GA945 PL -s3) annyi változás lett hogy az eszközkezelőben most a cd-dvd-rom nál nincs felkiáltó jelhogy nincs vagy rossz az ilesztőprogram azaz most Jónak irja. de mégse ismeri fel a sajátgépben sehol semmi.
mindig beir odaegy cd- meghajtót de ha rákattintok tölt töl tölt töl és tölt és semmi.:S anyaaaa
szerk mostmár eltünt az eszközkezelőből is a cd-dvdrom... :S
-
bim
veterán
Meg tudja valaki mondani hogy ha át akarok térni CF.-re akkor a 2. kártya betétele után újra kell telepíteni a win7.-et?
Vagy driver uninstal-2. kártya be-gép indít és cata. telepít? -
pete_21
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Jaaa, erre nem is gondoltam...

Köszi! -
fkrinya
tag
Hali!
Miért van az, hogy ha lecsukom a laptopom fedelét, akkor a letöltési sebességem visszaesik kb. a tizedére?
Be van állítva, hogy ha lecsukom a fedelet, akkor ne történjen semmi. A wireless adapter settings a legnagyobb teljesítményen van. Viszont nem tudom, mi az a link stage power management.
Viszont, ha felnyitom a fedelet, azonnal visszaáll a sebesség.
Van valami beállítási lehetőség, ami rosszul van beállítva?Köszi!
Üdv!
-
Steelmanus
addikt
Le kell tolteni kulon, a Components menuban talalod.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Barthezz2
üzenetére
Egyikse. Akkor inkabb valami free vagy MSE bar en mar leszedtem Nod32 van helyette.
Az AHCI driver pedig nagyon feltud bosszantani mert a W7 alapban tartalmaz drivert de az olyan mint amikor feltelepited es nem teszel fel videokari drivert. Lehet ugy is hasznalni hiszen latod a monitoron az Asztal-t viszont a lapod driverei kozott az AHCI ujabb mint a W7 beepitett megsem engedi hasznalni, pedig ha valaki akkor a gyarto az aki tudja mit tervezett es nem az MS. A masik a WMP, azt hittem hogy codecpack nelkul mar eluzemel adtam neki eselyt ( az elozoeknek nem) ha mar 12-es a verzioszam, viszont a beagyazott *.mov fajlokkal nem tudmit kezdeni legalabbis FF alatt, *.MP4-hez feliratot nem tud kitenni ezert lecsereltem es ezutan sosem adok eselyt neki, akar a 20 verzionak sem. -
Hege1234
addikt
szevasztok !
olyan problémám lenne hogy feltettem a win7 x86 -ot
net rendben hang randben
videokari galaxy 7300gt illesztóprogi fenn legújabb 195 -ös 1. hol lehet átállítani a jó régi panelt ??
2. sehogyan sem tudom ráerőszakolni a tv kimenetet
ragaszkodik az 1 képernyőhözvan valami force monitor gondolom hogy ráerőszakolja a tv-t mivel nem találta meg autómatikusan rányomtam hogy csinálja újra rámentem most már irta hogy restart now
rámegyek újraindul és semmi win7 visszajön és maradt minden ugyan úgylécci help
előre is kössz
-
pete_21
addikt
Virtuálon kipróbáltam, de skinezni nem tudtam. Nem jöttem rá, de nem oda is columns UI kell? Láttam egy képen, de nekem nem volt a beállításokban ilyen lehetőség...
Kiskokó: Ez eléggé hardverhiba-gyanús. Sata-kábel rendben van? És a DVD-meghajtó biztos, hogy hibátlan? Esetleg tedd át másik sata-portra. Illetve a tápkábelre is ránézhetsz...
-
Hát a Kaspersky kilőve, mert nem full verzió.. Marad a NIS, felrakom aztán elválik milyen

Ati drivert lekaptam, majd elválik megjavult-e..
-
Clemi
veterán
Ez a hülye win7 még mindig nem ismeri fel a DVD- olvasómat.
Milyen 3rd alkalmazást telepítettél fel? Valami virtuális meghajtó? Tunning program? Registry takarító? Gondold át mit piszkáltál el! Nem a W7 a hülye, hanem amelyik program illetéktelenül olyan részébe nyúlt bele, amibe nem kellett volna!
Nekem pl még SOHA semmilyen oprendszerrel nem volt ilyen gondom. Ha ilyen gond előjött, akkor az mindíg hardver hiba volt. Anno egy CUSL-2C alaplap egyik IDE vezérlője adta meg magát, később meg egy ASUS meghajtó múlt ki szép csendben egyre sűrűsödő hibákkal. -
Morden24
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Szedd le az AMD chipset és ahci cuccokat, teljesen jó a Win7 sajátja. Én is csak szívtam velük

Inkább Kaspersky, bár nem tudom, hogy mostanság mennyire gépfogók az újak. Régebben azok voltak. Én mindenképpen a ruszkikat választanám.
szerk.: Más kérdés, hogy személy szerint az ilyen kombinált all-in-one Internet Security dolgokat nem szeretem. Inkább tisztán egy antivir plusz a win tűzfala, illetve ha kell, akkor valamilyen spyware kergető, bár azt részemről amúgy is csak idényjellegűen használom

-
-
petrusz82
aktív tag
Pár hete telepítettem újra a win 7-et.Most az eredeti magyar van fennt.Előtte pedig az eredeti angol volt.Arra lennék kiváncsi,hogy miért nem jelenik meg a letölthető frissítések közt pl a tunerem drivere,vagy akár a nyomtatóé.Ugyanis régebben ez megjelent a windows update segítségével.Most viszont nekem kellett letöltenem a legfrissebb drivert.
Ha pedig az eszközkezelőre kattintok és ott kiválasztom az eszközt,akkor kiírja,hogy a legfrissebb driver van feltelepítve,pedig van újabb is.Ugy emlékszem,hogy ilyenkor a keresés azért eltartott egy darabig múltkorában,hiszen a neten is keres.Most viszont semmi nem történik. -
Kiskokó
veterán
Re
Hellllppp
Ez a hülye win7 még mindig nem ismeri fel a DVD- olvasómat. de bootolni bezzeg bootol szal nem a dvd olvasóvla van a baj A lemezkezelő se látja meg semmi se
help -
Nemtudom, hogy win7 vagy alaplap gond-e, de itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb nálam..
Tegnap óta új lapom van(Gigabyte GA-MA770-UD3) és ha AHCI módban vannak a merevlemezek, akkor a win kikapcsoláskor össze-vissza ki-be kapcsolgatja őket. Nem szeretném, hogy emiatt tönkrevágja őket.
Mi okozhatja ezt?
Energiagazdálkodásnál a merevlemezek kikapcsolását letiltottam. -
Clemi
veterán
válasz
hektor24
üzenetére
Két idegesítő problémám volt a Windows 7-tel kapcsolatban:
Köszi a hasznos segítséget, de! Tekintve azt, hogy talán 10e felhasználóból egynél jelentkezik ilyen gond, szvsz a probléma okát kellene felderíteni, mert valami bibi a te gépednél van. Ezekkel a trükkökkel szerintem csak elfeded a problémát, és nem megoldod.
-
gyga
senior tag
hálózati azonosításkor a szerver jelszót kér eddig ok, de ha ki loggolok winből következő csatlakozáskor ismét kéri,
meglehet e oldani, hogy a juzer bejelentkezéssel jelentkezzen be a szerverre is egyből automatice? -
Morden24
nagyúr
Nem kér "mindenre" engedélyt, csak arra, ami rendszergazdai jogokat akar magához venni akár telepítés, akár futtatás esetén.
Ezt kikapcsolni tudod csak. Ha az UAC menübe belépsz, akkor egy csúszka segítségével állíthatod az érzékenységet, vagy akár ki is kapcsolhatod. Személy szerint nem javaslom, hasznos védelmi vonal ez a cucc.
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok Fórumozók!
Két idegesítő problémám volt a Windows 7-tel kapcsolatban:
1. Az Internet Explorer 8 szinte minden gép ki-bekapcsolás után kiírta, hogy rosszul lett leállítva, ami persze nem igaz, mert mindig rendesen bezártam és utána állítottam le a gépet. Megoldás: regedit -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Recovery -> itt létre kell hozni egy DWORD-öt (Duplaszó) ezzel a névvel: NoReopenLastSession és 1 értékkel.
2. Szintén minden gép ki-bekapcsolás után elindult a Windows betöltése közben a Check Disk (chkdsk), hogy le kell ellenőríznie a C partíciót. Megoldás: Start menü -> futtatás -> cmd -> parancssorba be kell írni: fsutil dirty query c: -> ez valószínűleg ki fogja írni, hogy a meghajtód "dirty" -> utána szintén parancssorba be kell írni: chkntfs /x c: > ezzel a paranccsal a következő újraindítás után nem fogja a chkdsk leellenőrízni a C meghajtót, tehát indítsuk újra a gépet -> nyitni kell egy újabb parancssort (cmd) és beírni: chkdsk c: /r -> rákérdez, hogy következő boot alkalmával fusson-e, ott Y-t (Yes) kell nyomni, majd indítsd újra a gépet -> ha végzet a meghajtó ellenőrzéssel és bejött a windows, ismét nyiss egy paranccsort (cmd) és futtasd ezt: fsutil dirty query c: -> ezután már azt kell kiírja, hogy "not dirty".
Remélem segíthettem!

Mindenkinek kellemes Windows 7 használatot!

-
csongi
veterán
Sziasztok!
Hol lehet beállítani azt hogy telepítéskor ne kelljen mindenre külön engedélyt adni, és program futtatásakor se kérjen ilyeneket? -
Morden24
nagyúr
Egyik sem.
A maradj XP-nél egy ilyen gépen.Amúgy nem mellesleg a Windows kiadásai között (ez a Vistánál is így volt, a Win7-nél is így van, de gondolom az XP Home/Prof esetében is ez a helyzet) nincsen gyakorlatilag érezhető különbség az erőforrásigényben. Ergo nem leszel sem gyorsabb, sem lassabb attól, hogy Ultimate helyett Home Premiumot raksz fel vagy fordítva.
Az egyetlen érezhető erőforrásigénybeli különbség az a HDD méret.
-
Hunpriest
senior tag
Most raktam fel a Windows 7-et és érdekelne, hogy rá lehet e venni valahogy a media player-t arra hogy ne az MS codeceket használja, hanem mondjuk ffdshowt? Tud vki erre valami megbízható megoldást? Mert amiket eddig neten találtam azok nem működnek.
-
Enemy77
csendes tag
Üdv,
Kérdeztem már sok helyen, de itt még nem, hátha valaki tudja a választ.
Szóval adott egy express card foglalatú sata-s ssd. Ezt be lehet fogni rendszerpartíciónak? Vagy egyáltalán érdemes e az expresscard miatt ssd-t tenni bele, vagy tökre lelassulna?
-
SpZ
senior tag
Üdv
A valamire való gépemen már win7 szorgoskodik, most egy szerényebb teljesítményű géphez szeretném kikérni véleményetek melyik win7 illik.cpu 1.7 celeron
vga: gf2 mx400
ram: sd 512mb
40 gigás maxtor vinyóelőre is thx
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sgt. Mathias
üzenetére
Lehet átnéztél mindent, de ez akor is hardveres hibára utal, és sztem alaplap.
-
Play!
tag
helló!
Nem tudja valaki hogy a saját témák hol vannak elmentve?
Köszi előre is! -
Lenry
félisten
válasz
Sgt. Mathias
üzenetére
mi az, hogy nem tölt be?
mit csinál helyette? -
Sgt. Mathias
csendes tag
Üdv!
Lenne egy elég zavaró problémám, bár nem kifejezetten a win7-hez kapcsolódik de azért rákérdeznék hátha tud vki segíteni. Szóval ha a gépem huzamosabb ideig ki van kapcsolva, utána indításnál nem tölt be a windows. Próbálkoztam már sok mindennel, pl. leellenőriztem, újraformáztam a winchestereket, memóriatesztet is futtattam, kivettem az alaplapi elemet (majd visszaraktam)
és természetesen a kábelek és hardverek csatlakozóit is megnéztem, de a hiba még mindig fenn áll. Általában nagynehezen elindul, de akkor is egy kicsit trükközni kell. Időnként viszont nincs más megoldás újra kell húzni a windowst és azért ezt kb heti rendszerességgel csinálni már kicsit kiábrándító. -
pete_21
addikt
-
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy melyik fájl tartalmazza a 3D tab ikonját? Parancsikon megvan, csak az ikonja kellene..
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Linux Mint
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Warships
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nincs több kérdésem 

Gondolom a lapcsere miatt.. Viszont valaki itt anno azt mondta, hogy az MSDNAA-s kulcsal két gépre is feltehető. Innentől viszont akkor nem értem, mért nem engedi

Köszi előre is!