Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- WayteQ xTAB 50 GPS - az androidos navi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
szia
próbáld meg itt beállítani
lehet h az újakban alapértelmezés szerint tiltva van

dokesz007: nem azt írtam h biztosan felismeri, hanem h van rá esély, meg írtam is h szerintem jobban jár ha letölti a win 7 drivereket
xedamin: grat, amúgy ha a max kapcsolatok száma kb 50-60 akkor is vígan jön max sávszéllel és kevésbé terheli le a procidat
gondolom int. háló kártyád van azok sajnos a prociból élnek
bozont: ugyanahhoz a rendszerhez használhatod, de másikkal nem lesz kompatibilis -
pzstm
titán
kcicsit lehet Off leszek

Welaptulajdonosok figyelmébe ajánlom, hogy 2009. december 1-től a Google Analytics Windows NT megnevezés helyett Windows7-est ír ki

-
bozont
veterán
Nem teljesen ide tartozik, de a saját topicja már elég kihalt. A Tisztaszoftvertől igényelt kulcsot használhatom egyszerre két rendszerhez is? Ezt úgy értem, hogy ha a Win7 mellé az XP-t is felszeretném telepíteni (nem másik gépre), akkor használtatom ugyanazt a kulcsot (vagy esetleg mindhez külön jár, ezt még nem tudom)?
-
xedamin
tag
Újra itt

uTorrent-be lejjebb vettem a beállításokat, alaplapgyártó oldaláról frissítettem a legújabb, Win7 kompatibilis alaplapi hálókártya driverét, és most ma reggel 1.8MB/s helyett csak 1.5MB/s sebességgel töltök le, viszont ekkora sebességnél sincs gond a procival (esetleg 5-10 mp-enként minimálisan megakad egy pillanatra az egér, de az még belefér). Ezelőtt ekkora sebességnél már rég beszaggatott az egér.
Úgy néz ki megoldódott a probléma
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hy, ezt a vista driveres dolgot megkérdeőjelezném, notin a win7-hez semmilyen, de tényleg semmilyen catalistot nem volt hajlandó elfogadni, csak ha haxolva lett...főleg mert vmiért soha nem ismerte fel a kártyát annak ami x700/V5000...
De ha a te eszmefuttatásod mentén indulok, akkor meg tudod mondani, h teljesítményben lesz-e különbség ha a firegl V5000-t sima x700-nak ismeri csak fel?Csak acadban és 3d tervezésben használom...
-
AMD_ok
őstag
válasz
Morden24
üzenetére
oké,akkor leszedem és nézem úgy. Csak az a még furcsább az egészben,hogy amint említettem az elébb, RC-vel (kb fél évig használtam) soha nem jött elő, pedig volt, hogy kb 2 napig is ment folyamatosan a gép.
MOD: bocs,de elfelejtettem,hogy közben teljes platformváltás is volt. Az RC alatt egy S775-ös konfig volt (q6600 ddr2 P5k, stb). Nem tudom,ez esetleg számít-e valamit -
Morden24
nagyúr
Nem tudom sajnos konkrétan, nekem notebookon van Setpoint egy VX Nano-hoz, azzal nem volt ilyen gond.
Ellenben előfordulhat, hogy az illesztő hibája. Gondolom a gyári ikonokat használod, tehát nem ilyesmi a probléma. A helyedben megpróbálnám, elvileg kiderül gyorsan, mert írtad, hgy néhány óránként előjön a dolog.
-
Morden24
nagyúr
Igen, van.
szerk.: Előre szólok, hogy ez nem nLite-féle bohóckodás.
Egyébként ha csak néhány dolgot akarsz ki-be kapcsolgatni, akkor a Windows Features ablakból is megteheted telepítés után. -
klambi
addikt
szevasztok!
xp-hez találtam saját os-összeállító progit, amivel magadnak tood összeállítani hogy mi kell bele meg mi nem, win 7 hez van ilyen már, nem tud ilyenről valaki?

-
Morden24
nagyúr
Kicsit bővebben: MILYEN játékokkal?
Eléggé tág halmaz ez így.
(#1582) hoby36: Hát abban én nem tudok segíteni, mert egyáltalán nem COD-ozok. De javaslom a konkrét játékok topikjait, vagy esetleg írd le, hogy mi a gondod velük, mert COD-okról eléggé sokszor szokott szó lenni, csak engem konkrétan nem érdekelnek

-
hoby36
senior tag
Nem volt valakinek win 7 alatt a játékokkal gondja?
-
Clemi
veterán
válasz
xedamin
üzenetére
Nos igen, régen XP alatt nem volt feltétlen szükségem patch felrakására, ezért el is maradt, most meg ugyebár a pánik
Nekem az 1.0.4.0-s path is felment, bár az az igazság, hogy most nem játszom vele, sőt az utolsó seven telepítés óta még fel se tettem a gépre.
A lényeg, hogy megnyugodtál. Amúgy a játék forumán is mondtak mindenféle marhaságot, mikor elsírtam ott magam, hogy diavetítés a játék, még a legegyszerűbb beállításokkal is. Persze legtöbben a videokártyámat fikázták, meg a szar beállításaimat
-
AMD_ok
őstag
Helló
Van egy kis problémám ezzel az OS-el. Következő történik: (hardverek aláírásomban)
A vezetéknélküli egér mutatója néha (rendszertelenül) átvált hatalmasra, és nem is lehet visszaállítani, csak egy restart segít. Aztán eltelik mondjuk megint 1 óra, és ujra. Máskor 3-4 órán keresztül jó,aztán csak átvált. Win működik egyébként rendesen, de nem tudom visszaállítani. RC-nél soha nem csinálta. Mi lehet a bibi?A billentyűzet-egér párosom linkje (legújabb, 64 bites driver fent)
-
<NewL>
addikt
sziasztok
a touchpad beállításait hol találom? le szeretném tiltani

-
brd
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Azért van, és azért így, hogy pl. vérpistike ne törölje le az OS partíciójáról (merthogy ezzel a megoldással nem ott lesznek ezek az adatok) a szerinte nem szükséges file-okat/könyvtárakat, megakadályozva így az OS elindulását.
Egyébként azon vannak a bootfile-ok, a startup repair, memoriateszt, és hasonló jóságok, ill. ott van a bootolási konfiguráció is eltárolva.
Igazából persze a Bitlocker miatt jelenik meg (vagyis Ultimate, Business vagy Enterprise telepítésénél), és a titkosításhoz használja. Ha zavar a külön partíció, és nem használsz, és nem is használnál Bitlockert, akkor össze tudod merge-ölni az OS-t tartalmazó partícióval; de ahhoz, hogy ezt követően a Win7 elinduljon, kell még a telepítőről bootolva egy startup repairt csinálni. -
brd
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
De, halál komoly. Mitől gondolnád lassabbnak? A HW támogatással megvalósuló virtualizációnak pont az az egyik lényege, hogy a CPU majdnem minden (a privilégiumszintekkel kapcsolatos részeket nyilván nem) funkcióját megkapja (megkaphatja - beállításfüggő nyilván) a virtuális gép is, így pontosan olyan, mintha egy ilyen CPU-val ellátott fizikai gép lenne (nyilván, ha a host-on fut valami CPU-igényes művelet, akkor lassabb lesz a virtuális OS működése is, de ezért mondtam, hogy bizonyos esetekben - vagyis el lehet intézni, hogy így legyen). A háttértároló-alrendszer pedig azért lehet esetenként gyorsabb, mert a virtuális gép hardfile-ját, megfelelő mennyiségű memória esetén, (a fizikai gépben) sosem látott hatékonysággal tudja a host gép gyorsítótárazni.
-
polonic
félisten
válasz
volvoguy
üzenetére
És miért nem akarod leszedegetni?
A gyártók honlapjáról szedd le a windows 7 drivereket. Ezek úgyis frissebbek jóval, mint a cd-re rápakolt driverek.(#1558) pzstm
Elnézést ha már volt róla szó.

Egyébként mire is jó ez a 100 megás system partíció? Mi célból van? Van abból valami hátrányom, ha nekem nincsen. Mert én még vistával partícionáltam régebben, ott nem hozott ilyet létre. Win7, a telepítésénél meg nem zavartatta magát, hogy nincs ilyen és nem is ajánlotta fel, hogy létrehoz. -
Speeedfire
félisten
válasz
volvoguy
üzenetére
elméletileg jók, viszont jobbak a rendes win 7es driverek, mivel pont arra van optimalizálva
ugye az rc és beta win 7 időkben is vista drivereket használt mindenki
brd: ezt ugye te sem gondolod komolyan h olyan gyors, vagy akár még gyorsabb is mint egy nativ xp?
petrusz82: alapvetően miért olyan fontos az h gyorsan válts a 2 rendszer között?
mert sztem max 30 s és már a másik rendszerben is vagy
ha meg nagyon fontos az a program ami xp alatt van és nem kompatibilis a win 7-tel sztem fölösleges erőltetni a 2 rendszert, ugyanis nem hiszem azt h nem tudsz mindent megoldani xp alatt -
volvoguy
addikt
üdv. olyan alaplapom van, amihez VISTA-s driverek vannak...írták már, hogy a Win7-be csomó driver be van integrálva...ellenben pl. játékokban serceg a hang, tehát mindenképpen fel kell raknom rendes drivereket...viszont leszedegetni nem akarom őket netről..így hát kérdem, az alaplaphoz kapott VISTA-s driverek jók Win7-hez? Mintha vhol azt olvastam volna, hogy igen, bár ebben már nem vagyok biztos
köszi
üdv -
brd
nagyúr
válasz
petrusz82
üzenetére
Pedig ha 3D nem kell, akkor egy HW-es támogatású CPU-n indított virtuális XP-vel ugyanott vagy, mint egy natív XP-vel. Vagy akár jobb is lehet a helyzet, mert pl. a tároló alrendszer működése gyorsabb is lehet a hoston rendelkezésre álló memória megfelelő mérete esetén, mint a fizikai diszk.
-
petrusz82
aktív tag
A következő dologban szeretném kérni a segítségeteket:adott egy windows 7 rendszer és mellette az xp.Alapvetően mindig a win7-et használom de van olyan,hogy naponta többször át kell térnem az xp-re.Meg lehetne -e valahogy oldani pl egy parancsikonnal az asztalon,hogy ne kelljen újraindítani a gépet és a dualboot menüből kiválasztani az xp-t,hanem egy hibernált fájlból rögtön az induljon.Majd pedig xp-n ugyanígy,ha a win7-et akarom indítani.
A lényeg,hogy a két rendszer közt nagyon gyorsan lehessen váltani oda-vissza.Virtuális xp nem jöhet számításba,mert erőforrásigényes dolgokról van szó.Nagyon megköszönném,ha valaki tudna ebben sekem segíteni.
-
pzstm
titán
100megás partíció...amire akarod felrakni Windows7-et, ott katt partíció törlésére...felszabadul 100giga helyed mondjuk....partíció létrehozására kattintasz...rákérdez, hogy csinálhat-e 100megás partíciót...kattintasz igenre...majd maradék 99,9GB-ot formázod....és arra rátelepíted Windows7et...ekkor mennie kell...100megás partíciót ne bántsd...elfér az...
-
Pá
addikt
Kicsit gugliztam közben...
Szóval nyilván az a baj, hogy nekem az összes particiom 'primary' és nincs 'system'. De hogy tudok 'system' particiót csinálni? Azt a windows telepítője kéne megcsinálja, nem?
Illetve láttam ezt a 100 gigás külön parti dolgot is. Találtam a neten módszert, amivel ezt ki lehet kerülni, ez biztosnágos? Szóval nem gond, ha ettől megszabadulok?
-
Pá
addikt
unable to find system partition or create a new one...
ezt írja.Annyi a lényeg, hogy új vinyó van a gépben. Szóval amin eddig volt a windows azt úgy ahogy van kivettem és helyette tettem egy zsír újat. Erre szeretném telepíteni a win7-et.
Próbáltam már telepíteni, teljesen új particióra is, meg unallocated disk spacere is...
Pontosan mi ez a 100 gigás partició, lehet, hogy ezzel lesz a gond, ez hogy működik gyakorlatban?SATA/AHCI modot szintén nem tudom mi lehet.

-
pzstm
titán
egész pontos üzenet? Esetleg ha partíció törlésére mész, majd új partíció létrehozására, hagyod hogy megcsinálja 100megás system reserved partíciót, és utána formázod azt a részt, amire rendszer menne?

Biosban SATA/AHCI módok közötti váltást próbáltad? Esetleg azt, hogy csak az a vinyó legyen rádugva, amelyikre telepíteni akarod? Tuning vissza van véve? -
Pá
addikt
Sziasztok!
Nem tudom telepíteni a windows7-et.
A legelején elakad. Megadom a nyelvet, aztán feljön az ablak, hogy melyik particióra szeretném és ott nem megy tovább.Valami unable to akármi a particióra... 2 vinyóm van összesen 5 particióval, de egyik sem tetszik neki. Frissen vannak formázva mind (nem csak gyors format), 3 közülük tök üres, stb. mi lehet a baj?
-
Morden24
nagyúr
A 90-day Enterprise trial-ra gondolsz? Mert ha igen, akkor ahhoz nem kell serial, integrált termékkulcs van. Neked csak aktiválnod kell telepítés után (10 napod van rá), és kezdetét veszi a 90 napos próbaidőd. Nem kell semmit beírnod.
(#1548) xedamin: Még mielőtt alapelvek megszegése miatt kiraknak: nem kell itt reklámozni, hogy melyik torrentsite-ról nyúlod a lopott játékodhoz a peccset

Senki nem kíváncsi rá. -
ludla
őstag
Sziasztok a Win7 Professional ban már nincs benne a hyperterminal? Letudom ezt valahonnan tölteni?
-
lala42
őstag
Hali!
A 7600-as trialhoz kell serial?
Letöltöttem, (még nálam csak a 7100-as megy) de nem küldött az MS serialt. Vagy nem is kell hozzá?
-
xedamin
tag
-
xedamin
tag
válasz
Mariann294
üzenetére
Persze, bocsi csak közben msn-en kér egy haverom segítséget tőlem iPhone ügyben

Nemsokára felrakom, aztán jelentkezek, hogy megoldódott-e a probléma

-
xedamin
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Értemértem, szóval a 32bit-es op. rendszeremmel nem sokra megyek, ha GTA IV-ezni akarok rendesen, ugyebár?
A http/ftp letöltésről majd csak holnap reggel tudok nyilatkozni, ugyanis T-Home net ---> mostani max sebességem 560kb/s
T-Home rulz...uTorrent beállításokat csökkentettem, holnap majd kiderül ez volt-e a gond.
Hálózati driver-t holnap újrarakom, ha az eddigi beállítások befuccsolnak.
Kékhalálnak pedig ezeket adta:
További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 88CA4DAD
BCP3: 9B32B930
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0 -
Mariann294
őstag
válasz
xedamin
üzenetére
Szia!
Szerintem a videókártyád lesz a ludas,de nem akarok butaságot mondani,sok oka lehet
Nézz be ide csinálj egy képet a játékbeli beállitásaidról,és nyomhatnál egy benchmarkot is (ez igazság szerint semmire sem jó,de tájékoztató jellegűnek jó lesz).Speedfire: Ne írj badarságot.Igaz hogy jót tesz neki,de nekem is 2 giga ramom van és nagyon szépen szaladgál vele.

-
Speeedfire
félisten
válasz
xedamin
üzenetére
GTA IV igényli win 7 alatt a 4 giga ramot
a utorrentre nemtudok mit mondani, ez a program elég kis erőforrásigényű
inkább a hálózati kapcsolatokkal lehet gond
sima ftp/http letöltés közben is eszi a procit?
próbáld meg csökkenteni az utorrent beállításainál a globális kapcsolatom max számát
100 alatt elvileg nem szabadna sírnia
meg nézd meg a naplózást h mitől volt kékhalál
lehet h nincs rendesen feltelepítve a hálózati driver
töltsd le a hivatalos drivert és rakd újra
balees: de ha le van tiltva akkor elvileg nem szabadna látnia
inkább töröld a pcsuite beállításait esetleg a programot is
legközelebb már nem fogja látni -
xedamin
tag
Sziasztok.
Problémám: utorrent elindul, elkezdek letölteni, mire eléri a letöltési sebességem a maximumot (~1800 kb/s) nagyjából állandó 60%-on van a proci terhelése, de még az egér is szaggat
Ha leállítom a letöltést, újra használható rendesen a gép. Tegnap már 3szor volt kékhalálom, win7 alatt ezelőtt még egyszer se.
32bit-es Ultimate-et használok. Vasam: AMD A64 X2 5000+ BE (@2.6GHz), Sapphire HD3870, 2*1 GB Geil Ultra RAM (@800MHz), GigaByte GA-MA790X-DS4 alaplap.
Mi lehet a baja?Ja és még egy kérdés: normális az, hogy alacsony-normál beállításoknál eléggé szaggasson GTA IV? XP-n nem volt ilyen gond, viszonylag nagyobb beállításnál sem. Ennyire sokat eszik win7?
-
balees
tag
válasz
herrLeon
üzenetére
Eszközkezelőben tiltottam, még mindig látja.

Most azt próbálom hogy letörlöm az eszközillesztőt a biztonsági könyvtárakból, mert onnan telepíti újra. De persze írásvédett, úgyhogy átlépek a másik rendszerbe.
Még más ötlet? Valahogy csak ki lehetne kapcsolni? Korábbi windowsokban hol volt ez a funkció letiltás? -
Imi Csabi
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek akadt problémája.
Adott egy szűz 32 bites Windows 7 RTM (magyar) oprendszer, ami routerből kapja a netet (digi 30/20 Mbit). Véletlen időközönként fogja magát és látszólag megszűnik az internetkapcsolat, böngészni nem lehet, a router adminfelületét nem lehet elérni, msn, skype stb. szintén használhatatlan.
Na és most jön az érdekesség, mert mindeközben a TeamSpeak nevű progival minden további nélkül lehet kommunikálni a külvilággal. Tűzfal progi nincs telepítve. A routerre kötött többi gépen van net, tehát nem a router a ludas.
Az alaplapom egy ASUS M2N-E SLI
Amit eddig csináltam:
- Firmware frissítés a routeren.
- Integrált hálókártyához a létező legfrissebb driver feltétele.
- Windows updateról minden frissítés feltétele.Valakinek van esetleg valami 5lete?
Üdv.
-
balees
tag
Sziasztok,
szeretném letiltani az automatikus illesztőprogram telepítést, de nagyon nem találom hol lehet. Ez elvileg az az ablak, de mivel egyszer már feltelepítette, miután letörlöm, újra
megtalálja és telepíti...

A laptop modemjéről van szó, azért kellene letörölni mert a másik csodálatos program - Nokia Pc suite - ezt a modemet állítja be, nem a telefonét - így nem tud csatlakozni, hiába állítom át a Pc suite-ban, mindig visszaáll a laptop modemjére...

-
Egzee
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én még azt sem tudtam elérni, hogy hálózatot hozzak létre XP és Win7 közt! 
-
Speeedfire
félisten
-
Egzee
őstag
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
rebugra
üzenetére
Everest kirakja ezeket tálcára óra mellé, az nem jó?
Talán ez jó. -
rebugra
aktív tag
Keresek olyan minialkalmazást (gadget), amelyik mutatja a hőfokot (CPU/GPU/HDD), tudtok ilyet?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Schelby76
üzenetére
Akkor miért a windows 7 topicba írtál? Egyébként azt is kitudod választani, de ha amd.com on nem nézted akkor vajon hol kerestél drivert, Mert vagy a kártya chipset gyártó oldalán kell keresni vagy esetleg a laptop gyártójának az oldalán. Egyébként meg nézzd meg eszközkezelőben mit ir van e ismeretlen eszköz mert szerintem winupdate felrakta hozzá a jó drivert Vista is Win7 is felszokta rakni a hardverekhez a drivert.
-
Schelby76
csendes tag
Köszike az ötletet és megnézem!
De azt tudni kell, hogy Vista 32bit-es az oprendszerem! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Schelby76
üzenetére
Ati oldalán kéne lennie. Megnézem mindjárt.
Megnéztem, jobb oldalon a download driversnél kiválasztod hogy graphics, utána az op rendszert ami a gépeden van majd azt hogy mobility radeon és utána azt hogy HD 4000 series, ami azt jelenti hogy a 4000-s sorozatuakhoz való drivert adja a 4330 as is ide tartozik. Viszont ahogy pzst is irta elméliteg winupdateről is adni kéne, nekem az még csak a 9.10 est rakta fel 9.11 est nem és nekem 4350 esem van igaz nem mobility hanem asztaligépben.
-
Schelby76
csendes tag
Sziasztok!
Én még itt új vagyok. Lenne egy kérdésem hozzátok! Mégpedig az,hogy vettem egy laptopot és sajna nem adtak a videkártyához drivert. Sok helyen megnéztem és még nem találtam rá a driverre.. Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék.
A videokártya típusa:Ati Mobility Radeon HD4330 Ehez kellene egy megfelelő driver! Ha tudtok adjatok linket!!!További szép napot
-
M412309
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára tervezem egy Windows 7 Professional 64 bit operációs rendszer vásárlását. Csak az lenne a kérdésem, hogy a meglévő AG Neovo F-417 típusú monitorom használható-e Windows 7 alatt, vagy egy új monitor beszerzésében kell gondolkodjak. Előre is köszönöm a választ. Üdv M412309 -
Egzee
őstag
Jólvan gyerekek... Kb beleuntam a dologba és nyomtam neki egy 5 nappal ezelőtti visszaállítási pontot és csókolom... TÖKÉLETES! Csókolom a kezét annak aki kitalálta ezt az opciót!
Hozzáteszem ez idó alatt csak a win7 által felajánlott drivereket frissítettem illetve felraktam egy pár convertáló progit meg kodeket... Lehet bezavartak... Lehet az e rohadék komcsi CCCP kodek pakk volt a tettes!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Süti: Hidd el kell egy hét mire megszokod, nekem pont, hogy a kereső tetszik a legjobban! gyors mint egy TGV és pontos! Start és alul kis sávba írok minden szart, legyen az a vezérlőpult egy opciója vagy bármi... Lehet ott a baj, hogy nem tanítottak téged a suliban keresni Windowsban?

Aktív témák
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, mert egyből feltettem a drivert 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)