- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
"Nem kocka" vélemény
Elég régóta rá vagyok gyógyulva a vízálló, nagy akksis, strapabíró(bb) outdoor telókra. Eddig Ulefone, Oukitel és még néhány más kicsi gyártó volt a pályán, minden létező problémával, ami az ilyen kis gyártókra jellemző (gyenge szoftver, rossz összeszerelési minőség, gyalázatos szerviz stb.)
Szóval nagyon vártam egy telefont valami normálisabb cégtől, ami tudja a fentieket. Külön pirospont, hogy nem bőrönd méretű. És mivel nem vagyok kocka ugye, tőlem hasonlíthat bármire is, csak az érdekel, hogy jó legyen. -
7Heads Drago
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Engem nem az érdekel mire hasonlít, hanem hogy az ígényeimnek megfeleljen... Az érdekes inkább az hogy a droidból átemelt ficsöröket ios-ba senki se hozta fel. Vagy hogy a sot-ot is csak azért nőveli az Apple meg Samu mert azok a szaros kínaiak agyonverik őket. Minden értelmes gyártó lopja a másik ötleteit, ha nem így tenne gyorsan vége lenne a dalnak.
-
gliskard
senior tag
egyre nehezebb egyedi és jól eladható készülék házat készíteni, mert a mai okostelefonoknál nagyon hasonló műszaki, ergonómiai és használati szempontoknak kell megfelelni. Nagy kijelző, vékony ház, megfelelő akkumulátor, jól fogható forma és egyre komolyabb kamerarendszer kell ugyanabba a viszonylag kis méretbe.
Emiatt sok gyártó hasonló arányokhoz, lekerekített sarkokhoz, hasonló vastagsághoz és kiemelkedő kamera szigethez jut el...
Ez sokszor nem egyszerű másolás, hanem annak a következménye, hogy ugyanarra a problémára hasonlóan praktikus megoldások születnek. Ettől még a részletekben továbbra is lehet különbséget mutatni, például az anyaghasználatban, a kamerák elrendezésében, a keret kialakításában vagy a hátlap karakterében, de összességében a kategória formavilága mára erősen összetartó lett.
Az legtöbb ember (pl. én) valószínűleg nem is igazán tudná megmondani, hogy melyik márka telefonját látja, ha a telefonon nincs logo és ki van kapcsolva a kijelző.Illetve a vásárlóknak is van egy szubjektív 'élményük' arról, hogy mi az ami szerint "jól néz ki" (méret, szín, fogás) és mi az ami "szarul néz ki" vagy "giccses"...
-
.Szaki.
addikt
"Ja plusz a szifont miért nem szedtétek szét a pixel dizájn miatt?...."
Szét lett. Ezek csak az én hozzászólásaim:
"Nem. A különbség az, hogy míg a Pixel egy jól kinéző valami, ahol ennek az egész kiemelkedő résznek van értelme, addig az Apple-nél a formatervezők már nem tudtak mit kitalálni és oda raktak egy kitüremkedést, amiből még az az egy nyamvadt kamera is kilóg. Tehát míg a Pixel 9 esetében valószínűleg gondolkoztak és van funkciója ennek az elrendezésnek (nem billeg a telefon), addig ez ugyanúgy fog billegni, de legalább cserébe bele is akadhat mindenbe.
A színek egyébként nekem rendben vannak. Már csak egy értelmezhető készülékre kéne ezeket rávasalni, mert az Airnek azon kívül, hogy páran ráugorjanak, hogy ez az új ultramenő iPhone, sok értelme nincs. A megfelelő bevételt nyilván hozni fogja, de ez nem a termék erénye lesz, hanem a konzumidiotizmusé."
(2025.07.11. "Légies iPhone halvány színei")"Mindenesetre szerintem a 17-es széria nem a legelőnyösebb formanyelvet fogja követni és valóban erősen hasonlít a Pixelekre, amiknek formavilága nekem egyébként tetszik, de a Pixelek sokkal átgondoltabbnak és ízlésesebbnek tűnnek egyelőre, mint amiket mostanában az Almákról leakelnek."
(2025.08.01. "Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról")___
"Remélem autót sem vesztek olyat ami hasonlít a másikra...csak akkor azt nem tudom mivel jártok...."
Azért van választék bőven, hiszen másolásban az autóiparban is a kínai autók járnak az élen. Én pl. nem emlékszem arra, hogy a városképben meghatározó lett volna a Shuanghuan CEO.
Az, hogy az emberek egy részét nem érdeklik az autók és nem tudják melyik márkák tartoznak egy nagy csoportba (VW AG; Stellantis pl.), vagy nem ismerik azt a fogalmat, hogy badge engineering (Toyota Corolla/Suzuki Swace pl.) és ezekre másolásként hivatkoznak, az egy másik kérdés.
-
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nézd, itt 12 emberből 11 szerint iPhone copy. Szerintem is az. Lényegtelen a kameralencse alakja. Valószínűkeg az utcán is 90+ százalékban iPhone copy lesz az emberek fejében, ha meglátják.
-
sfefe
addikt
Szerintem semmi gond nincs azzal ha egyik hasonlít a másikra...
Pláne ha nem egy rendszer a 2...
Ha vkinek tetszik a szifon dizájn most tud venni ilyet droidban... Semmi baj ezzel...
Remélem autót sem vesztek olyat ami hasonlít a másikra...csak akkor azt nem tudom mivel jártok....
Ja plusz a szifont miért nem szedtétek szét a pixel dizájn miatt?.....
Meg már unalmas mindig azt olvasni ki miért sír ha egyik hasonlít a másikra... -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ezzel nem akartam vitat, de el kell fogadni,,hogy masnak ez lehet elete telefonja es nem a hasonlitgatasok alapjan dont. Leteznek emberek, kiket nem érdekel, hogy ki kit masol.
Szereny velemenyem egyebkent, hogy a lite kicsit gyengekcske lett... -
Jack Oneill
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Engedd el. Soha nem ertettem, mit szamit az, ha valami hasonlít egy masikra. Es akkor mivan? Tetszik? Akkor hasznald. Fele annyiert kapsz egy tripla annyi keszenleti idovel biro telot. Nekem eletembe nem jutna arra gondolni, hogy ez melyik masik telora hasonlít. Ki nem szarja le? Erdekes, azert nem szolnak az okosok, hogy minden telot ugyanugy kell fogni, ugyanaz a mozdulat az iranyitasa, ugyanott van az ertesitesi stb, stb, sorolhatnam. Az nem probléma, de az igen, hogy hasonlit az Iphonra...edes istenem, oriasi gondok ezek.
Szoval engedd el... Lesznek, akik csak ezen fennakadnak, mert másolás...uristen masolas, te jo eg 🤣🤣🤣🤣 -
7Heads Drago
veterán
Az eleje a notch miatt teljesen más az iPhone nak. De a gombokat se sikerült eltalálnia a Honornak. Az iPhone on eléggé feltűnő az antenna helye és a kamera sziget alatti színes tégla forma aminek a közepén diszeleg az alma logó. Amibe bele lehet kötni az a kamera sziget, illetve a kamerák elrendezése. Viszont a Honornak hosszúkás az egyik.
A sziget formáját meg nem az Apple találta fel: [link]
Ezek szerint ti a telefon hátlapját szoktátok nézegetni??? Ott inkább az számít mit tud kamerában és nem a forma. -
roli543
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ember, te komolyan vak vagy? A formák, a vonalak, a kamerák, a szín… bocsi de aki nem làtja az ordító különbséget, az nem akarja. Szégyen, hogy egy ilyen neves gyàrtó nem kèpes önàlló designt alkotni a középkategóriában
-
mrThomi
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szerintem ez az eddigi legrondább iphone és ezt lemásolni művészet. Ez csak az én véleményem
-
bence1024
tag
Hát ez aztán egyedi lett!
Annyira szánalmasak ezek a dzsunka gyártók, hogy az valami hihetetlen.
-
Bareszotron
aktív tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ne okoskodj mert egyértelműen az iPhoneról van inspirálva a kamerasziget és szín
+belül az UI -
7Heads Drago
veterán
válasz
sandorambo
üzenetére
Mit akartok már megint bele látni ebbe a formába?
Egyedül a kamera körüli keret a hasonló, de az se egyforma. De megnézhetnénk azt is hogy ezt a formát garantáltan nem az Apple hozta létre először, csak olyan jó belekötni a kínai márkákba. Sőt fogásra biztos más lesz a két teló, és még mivel egy telonak a kijelzőjét szoktuk nézni a legtöbbet az meg teljesen más. -
Adeeka1008
lelkes újonc
Én reménykedtem, hogy az 500-as szériára fog hajazni, szerintem az baromi jól néz ki. De ez? Hagyjuk is, főleg ebben a színben.
-
Gyula.99
újonc
Undorító. Nekem legalábbis az. Mármint nem a kinézete. Inkább az, hogy állandóan koppint a HONOR.
-
mrThomi
addikt
Jajj ne már... Hát az eddigi legycsúnyabb iphone-t másolni ? Grat
-
cs.zs.
veterán
Nyilván nem lesz olcsó. Azért az árért cserébe akár lehetett volna egyedi is ...
-
sandorambo
csendes tag
Nem fogom megérteni, miért kell ennyire másolni az Apple-t (vagy bárkit) egy csúcstelefonnál (alacsonyabb árszinten se kéne, de ott jobban el tudom fogadni).
Sztem viccet csinálnak magukból ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Macska topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Villanyszerelés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Napelem
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB gyári független mint az új 2027.02.27. Apple jótállás
- iPhone X 256GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Iphone 17 Pro 512 GB. Független.
- Google Pixel 8 - 8/128GB I Tensor G3 I Obsidian I Spigen extrák I GrapheneOS opció I Foxpost árba!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest