Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Szerintem FORMAT C: és újratenni a WINDOWS-ot!
Tisztogatással nem sokra mész! mindig marad benne valami rossz file.
vs
"Megoldódott a probléma egy rendszer visszaállítással"nem kell mindig ajtóstul rontani a házba.

a kérdésre: kikapcsolod a tálcagombok összevonását és kis méretűre állítod őket.
-
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
leroyclub
üzenetére
az akku kalibráció szerintem nem OS függő, a BIOS jelent egy értéket, a Windows meg azt írja ki. én úgy szoktam, hogy úgy félévente kétszer egymás után csumára lemerítem (OS leállít és BIOS-ban hadd pörögjön, amíg össze nem esik), aztán feltöltöm teljesen. általában ez kicsit pontosít rajta.
-
moonman
titán
playert utoljara talan ket eve neztem, workstation licencunk van. de jo tudni hogy a 3.0 mar majdnem mindent tud. hiaba, versenyezni kell az ingyennel, MS-nek nem a virtualizacios szoftverbol van penze, hanem a belevalobol.

#41367: fotosopp
kulonbenis, honnan warezoltal 2002 professionalt, mi? -
moonman
titán
"Better than Windows XP Mode"
mondjuk ez addig szép, amíg nem kell beszerezni azt a bizonyos Windows XP-t, a Microsoftosban ugye benne van a licenc is, ide meg veheted meg... de honnan is?
de amúgy tényleg fasza, én is használom.
szerk: hmm, playerrel már létrehozni is lehet? le vagyok maradva.
-
moonman
titán
válasz
Petyás
üzenetére
erre való a Windows XP Mode, de ahhoz ugye Professional kéne legalább. de ha Windows-ból van vadiúj, vehetnél Office-ból is, nem várhatod el, hogy egy 10 éves szoftver probléma nélkül fusson rajta. 2003-tól teljesen támogatott mindegyik.
#41351: 64 biten felejtsd el a DOS-t, kivették a teljes 16 bites alrendszert. ha egy Bugatti-ba fűtőolajat töltesz, annak sem fogod érezni az előnyeit.

-
moonman
titán
válasz
runner 125
üzenetére
ez nekem vezérlőpanelesnek tűnik. bár az tényleg érdekes, hogy biosban meg működik.
-
moonman
titán
válasz
Oxy.kiraly
üzenetére
és történt valami, amikortól nem látja? rendszervisszaállítás esetleg...?
-
moonman
titán
válasz
runner 125
üzenetére
furcsa, mert elvileg támogatott. eszközkezelőben látszanak?
-
moonman
titán
válasz
Oxy.kiraly
üzenetére
tehát azt mondod, más operációs rendszer látja? próbáld meg a legfrissebb Intel Chipset drivert feltenni.
#41320: nem kéne...
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
furcsa, még sosem tapasztaltam, hogy "kihagyna" fájlokat, de ha te mondod, elhiszem.

egyébként ilyen áthelyezést jobb a mappa tulajdonságoknál intézni és nem Commanderből gányolni, az szépen áthelyez mindent és elvileg a jogosultságokat is viszi. -
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
"azt mindig bekattintom és annak ellenére sem alkalmazza mindenre"
olyan nincs.
ha a tulajdonost leörökíti, végigpörgeti az összes alobjektumot, aztán megnyomod a jogosultság ablakban is, akkor jónak kell lennie.a teljes userprofilt áttetted, vagy csak a dokumentumok/zene/képek/etc. mappákat? és ha az egész profilt, milyen módszerrel?
-
moonman
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
a Visual C++ runtime-ok nem írják felül egymást, a különböző verziók szépen működnek egymás mellett.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
a tulajdonba vétel és a jogok módosítása is leörökíthető, csak egy pipa kérdése.

egyébként csak kérdés: miért nem használtok külön fiókot?
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
ez peer-to-peer ad-hoc hálózat, ne keverjük a wireless AP-vel.

-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
na akkor tisztázzuk, amikor azt mondtad, hogy a beépítettet próbáltad, az mire vonatkozott?

-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
aha, hát attól tartok, amíg az Atheros és a Connectify nem lesz teljesen kompatibilis, addig nem nagyon van mit tenni...
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
és a mobil hotspot-ot mivel csinálod?
-
moonman
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
az elem-mérő csak akkor jelenik meg, ha van akkumulátor a gépben, vagy UPS van rákötve. esetleg kitűzheted a vezérlőpultból az energiaellátás ikont a tálcára, de szerintem tedd be kiegyensúlyozott profilba, azt' jóvan.

-
moonman
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
először is töröld le a nyomtatódrivert a gépről, ezt a nyomtatókezelésben tudod megtenni. lehet, hogy előtte újra kell indítani a spooler (nyomtatásisor-kezelő) szolgáltatást, mert fogja a fájlokat.
utána indítsd el a nyomtató hozzáadása varázslót, válaszd a helyi nyomtatót, majd új port, standard tcp/ip és írd be a nyomtató címét (vagy a gépét, ami megosztja). a pipát vedd ki a driver lekérdezése és automatikus telepítése elől, majd ha kéri, tallózd be neki a saját driverfájlokat. elvileg ennyi, nekünk egy csomó HP nyomtatónk csak így volt képes működni Win7-en Serve 2003-ról megosztva (olyanok, amik XP-ken működtek automatikusan).
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
hivatalos driver alatt gondolom ezt értjük. azt, hogy Atheros vagy Gigabyte a vezérlő, eszközkezelő megmondja. sajnos sok jót nem tudok mondani, esetleg egy memóriacsekket nyomnék. ha problémás lenne a wifi driver, tele lenne vele a web.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
gondolom, nem rendszerlemezről van szó. egyszerűen állítsd be a gyökérmappa jogosultságait, majd a speciális gomb alatt pipáld be a jogok leörökítését. a művelet egy pár percig eltarthat, de onnantól minden al-objektum a gyökér tulajdonságait fogja megkapni.
-
moonman
titán
válasz
Ibituba
üzenetére
XP-s drivert ne is próbálj 64 bites Windows 7-re telepíteni, nem fog működni. még a Win7-re írt drivereknél is letiltja a telepítést, ha nincs digitálisan aláírva, ez a 64 bites Windows egyik jósága, nem enged mindenféle szar drivert magára húzni.
meg kell nézni a kártya gyártójának oldalán, hogy támogatott-e egyáltalán a Windows 7, vagy keresni Microsoft Update-en hozzá.
-
moonman
titán
válasz
szasanyi
üzenetére
olyankor frissíti az ikon-cache-t, ne foglalkozz vele. (jobbkatt-frissítésnél is megcsinálja, de a legtöbb gép túl gyors ahhoz, hogy észrevehető legyen, max terhelés alatt látszik.)
na, jól leterheltem a gépet és frissítettem egyet a desktopon, sikerült pont elkapnom.
szóval teljesen normális jelenség, nem kell aggódni.
-
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
az a beállítás egy mítosz, semmit nem csinál, csak processzor debugolásra való. (értsd: csökkenteni lehet vele a magok/cpu-k számát, de növelni nem. automatikusan minden magot/cpu-t használ.)
ezek a megakadások érdekesek, futtass egy performance monitort (task manager grafikus fülének alján találod a gombot) és nézd, hogy mi ugrik meg, amikor ezt műveli.
eseménynapló: nyisd meg a naplót, majd keresd ki a alkalmazás és szolgáltatásnaplók/microsoft/windows/diagnostics-performance mappát...
hmm.. de ja vu.

szerk: ATK system asszem ASUS ACPI interfész driver (AI Booster, Probe, stb.)
-
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
boot attól gyorsul, hogy minden 8. indításkor/24 óra összesíti a betöltendő modulokat és idle állapotban úgy rendezi be őket a lemezen, hogy a leggyorsabban tudja beolvasni, valamint megállapítja a legoptimálisabb betöltési sorrendet is. drivertelepítések után ezért lassabb mindig a rendszer indítása, de aztán "összerázódik".
megakadás alatt nem tudom, mit értesz, de ha a bootoláskori 2-3 másodpercet, azt szerintem el lehet viselni, majd meglátod, hogy a későbbiekben rövidül/megszűnik-e. esetleg meg lehetne nézni az eseménynaplót, hogy ír-e valamit a rendszerindítás késlekedése okán.
higyjük el végre, hogy rendesen össze van az rakva, nincs az az isten, hogy mi otthoni barkácsmódszerekkel akár fél százalékot is tudnánk gyorsítani a rendszeren.
elég intelligens szolgáltatások vannak beleépítve, majd azok gondoskodnak a dologról. -
moonman
titán
válasz
Vasinger!
üzenetére
ember, ha újraraktad a Windows-t, naná, hogy lassult. a superfetch algoritmusnak idő kell, hogy megtanulja a szokásaidat és előtöltse a gyakori programjaidat és optimalizálja a boot-sorrendet is. ez teljesen normális jelenség, egy új Windows mindig lassabb, mint egy bejáratott.

Win7 gyorsítási "dolog": kezdd el használni.

-
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
ja most esik le, hogy SP1-gyel együtt jelölted be. az SP1-ben benne volt, ezért mikor arra került a sor, "nem szükséges" hibával elszállt - és valóban nem szükséges, ha most is azt írja.
ugye a blogomban is belinkeltem az SP1 hotfix-listáját, ha megnézed az Excel fájl 968. sorában meg is találod.

-
moonman
titán
válasz
fatal`
üzenetére
mert olyan nincs, hogy nincs szüksége a rendszervisszaállításra.
ráadásul a shadow copy-kat is ott tárolja, tehát két "legyet üt" egy csapásra. a mai hardveráraknál én mindig inkább a bővítést szoktam javasolni, mint a bájtok és MHz-ek kiskanállal való összebogarászását. -
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
ha nem sikerült telepíteni, akkor nincs mit eltávolítani.
legközelebbi frissítési ciklusban megint fel fogja ajánlani. -
moonman
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
valamelyik eszközöd vagy drivered akadályozza az alvási módba lépést. ezek még Vistáról szólnak, de ugyanígy van Win7-en is, nézd át:
Az alvó üzemmódból történő felébredés megakadályozása #1
Az alvó üzemmódból történő felébredés megakadályozása #2ja és nézz bele az eseménynaplóba a következő útvonalon: alkalmazás és szolgáltatásnaplók/microsoft/windows/diagnostics-performance - ide gyűjti a teljesítménnyel és energiaellátással kapcsolatos információkat és figyelmeztetéseket.
-
moonman
titán
válasz
Arpee78
üzenetére
én az ilyet offline files-szal oldanám és oldottam is meg. munkahelyi gépem egyik megosztott mappáját egyszerűen elérhetővé tettem offline:
majd a megosztást felvettem egy új Windows 7 library-be, így ha megnyitom intézőt és belemegyek abba a bizonyos library-be, rögtön a megosztott mappát látom - pontosabban annak offline másolatát. ha valami változik, a Windows a háttérben szinkronizálja a változásokat (két irányba), tehát neked semmivel nem kell foglalkoznod innentől. nagyon kényelmes és jó, hogy itthonról is elérem a legfontosabb cuccokat. ha meg bemegyek és rádugom, automatikusan összefésüli őket a háttérben.
-
moonman
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
1: a mappa fájlrendszer-jogosultságait kell állítani, jó helyen jártál. a listában csak a "rendszergazdák" és "rendszer" legyenek, mindkettő teljes hozzáféréssel és kész is. ne feletsd el a speciális gomb alatt leörökíteni a jogokat az almappára sem.
-
moonman
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem nem lassult, csak a telepítés utáni első indítás volt kicsit lassabb, azóta ugyanúgy működik, mint azelőtt. ha nem írná ki, hogy Service Pack 1, meg sem tudnám mondani, hogy fent van-e.
-
moonman
titán
első indításnál nekem is tökölt kicsit a bejelentkező képernyő előtt, de azóta rendesen indul. de komolyan, ilyenek miatt újratelepíteni... emberek, nagyon ráértek.

-
moonman
titán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
már csak azért is placebo az XP-s formázás, mert a Win7 telepítő így is úgy is felülcsapja a saját fájlrendszerével, ugyanis újabb NTFS verziót használ, mint az XP.
-
moonman
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
beszarás, automatikusan csinálja:
"The system provided two different categories: Recent and Frequent. This displayed category depends on the design of the program. Which of the two is best for your application depends on its nature."
Regarding the Jumplist for Windows Explorer, I'm sorry that there was no detail option to change the category. However, we still have some workaround. For your reference, I have enclosed them below:
For Windows Explorer:
==================
Note: To do this, the recent Jumplist records will be cleared. Also, the "Recent" category may not stay long for Windows Explorer since it depends on your usage behavior over time.1. Click Start menu and open Control Panel.
2. Double click the "Taskbar and Start Menu" icon.
3. Switch to Start Menu and clear the "Store and display recently opened items in the Start menu and the taskbar" option, and then click OK.
4. Open "Taskbar and Start Menu" again and select the "Store and display recently opened items in the Start menu and the taskbar" option back.
5. Click OK and exit.viszont:
"The answer the guy gives in the first response does work. He makes it sound like Recent will eventually revert to Frequent. However, later on in that thread, it seems that not only will Recent be permanent, it actually becomes impossible to revert to frequent."
-
moonman
titán
válasz
BullZeye
üzenetére
az jutott még eszembe, hogy nem lehet, hogy túl hosszú volt az elérési út? 256 karakter lehet a teljes url, ha hosszabb, akkor az elérési problémákat okozhat.
az írásvédett pipával ne foglalkozz, csak kompatibilitásból maradt ott, nem jelent semmit, a jogosultságok a mérvadók.
DOS-ból nyilván nem tudnál mit kezdeni vele, NTFS fájlrendszerről van szó.
-
moonman
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem a sebességről van szó, de sokkal dinamikusabban terhelhető. ha az illető netán még Windows XP Mode-ot is használ, akkor nem kell azon gondolkodnia, hogy egy játék vagy Photoshop indítása előtt mit zárjon be, mert elfér. nekem is virtualizálás miatt van elsősorban 4, lenne több is, csak sajnos az alaplap ennyit támogat. következőben minimum 8 lesz, de inkább 12-16 felé kacsintgatok.
-
moonman
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
figy, nekem is kerek 4GB van a gépben és simán 64 bitest használok. azért az a 0,75GB is megmutatkozik, ha épp szükség van rá.
-
moonman
titán
válasz
D1Rect
üzenetére
a Windows, mint minden OS, memóriából dolgozik.
de ha ennyire lemezfóbiád van, akkor húzzál SSD-t venni és hozzál nekem is. 
Superfetch annyit csinál, hogy a felhasználási statisztika alapján előretölti memóriába a programokat, hogy azok már pöccenésre induljanak, így ha már használod egy-két hónapja a géped, akkor valószínűleg megtanulta a dolgát és szépen csinálja is, tehát a lemezt csak akkor fogja kerregtetni, ha arra valóban szükség van.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
szerintem hozd létre az eredeti könyvtárszerkezetet, másold bele az adatokat, majd (ha jól értem az összes dokumentum mappáját át akarod helyezni) menj bele a mappák tulajdonságaiba és a hely fülön módosítsd azokat. ne a gyökérkönyvtárra mutasson, hanem legyen a D:-n is \dokumentumok, \képek, \zene stb.
újraindítás után a registry-ben ellenőrizheted, hogy átíródtak-e az értékek regeditben:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
és
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egyébként miért frequent van, ahol nekem recent? van rá esetleg gp beállítás?