Hirdetés
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Sidebar ha nem indul, hogy lehet megoldani, hogy induljon? Hiába indítom l kézzel, akkor sem jelenik meg

Rendes gyári win7 64bit ultimatem van.
-
Pubszon
veterán
Tehát ha ezt megcsinálom, működni fog ahogyan leírtam?

-
Tosee
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem nem az alapján kapcsol le eszközöket, hogy miről megy... Azt kapcsolja le ami nincs használatban, és energiát takaríthat meg a kikapcsolásával!
Szerintem csinálj egy másik sémát az energiagazdálkodásnál (vezérlőpult), és mikor telepről megy csak átállítod arra, majd ha akksiról akkor meg energiatakarékosra! -
Tosee
őstag
válasz
üzenetére
igen szerintem arra gondol! A futtatásba írd be ezt:
devmgmt.msc
ezzel megnyitja az eszközkezelőt és ott megtalálod a wifi eszközöket is, majd a többit ellenőrizd Modern24 kolléga leírása alapján...Vagy a start menü keresősáv, magyar win esetén: eszközkezelő
angol win esetén kell a device manager.. -
McKane
senior tag
Igen biztos hogy ugyanazt a jelszót írom be a másik gépen is.. felírtam külön lapra is, meg pendrivera is átmásoltam a jelszót.. de semmi..

próbálkoztam már úgy is hogy megosztok egy mappát (tulajdonságok,megosztás,speciális megosztás) de ugy meg nem enged be a mappába a másik gépről.
"nincs jogosultsága megnyitni a mappát, További kérdéseivel forduljon a rendszergazdához. " -
< CyberBob >
őstag
válasz
Protoss
üzenetére
Magánvélemény nem érdemes belekötni.
XP-hez képest:
-nagyon gyorsan települ (max 15 perc)
-fele annyi idő alatt indul
-összehasonlíthatatlanul gyorsabban áll le (3-4másodperc)
-a memóriafoglalása nagyobb viszont cserébe nem kell várni a sokat használt programok betöltésére (pl.: firefox fél másodperc)
-végre használható a WU így nem kell semmit az eszközökhöz feltenni
-végre használható MP
-gyorsabb lemezműveletek
-gyorsabban futnak az új játékok (dx10.1 vagy újabb)
-a 64 bit előnyei egyértelműekMég annyi, hogy egy éve használom a hetest és még egyszer sem volt sem fagyás vagy kék háttér pedig az első pár verzió még beta volt.
Semmi gond nincs az xp-vel ha a maga idejében kezeljük de a mai gépeket már nem tudja optimálisan kihasználni. -
törölt tag
Kedves fórumozók!
A következőt vettem észre a win7-el kapcsolatban:
notebookot használok, wifin keresztül netezek. Adsl modem van otthon és routerrel osztom meg a kapcsolatot.( több gépen is használjuk) Sajnos rendszeresen ledobja a hálózatot (van úgy, hogy 15-20 percenként!) és akkor le kell kapcsolnom a tápot, hogy újra legyen kapcsolat.Vistánál és xp-nél ezt nem tapasztaltam.Először arra gondoltam, hogy esetleg a router lehet hibás, de egyik ismerősöm is hasonlókat tapasztalt.
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mitől lehet ez?
-
Protoss
senior tag
válasz
Oliegino
üzenetére
Az XP mellett én pont a 8 évet hoznám fel, ismerjük tudjuk a korlátokat és a lehetőségeket.
A Vistánál is az XP öregségét indították harcba, aki nem vette meg az megtakarította annak az árát és most vehet egy fullos win7-et.
Szerintem akkor válts, ha:
- több ram kell/szeretnél (64 bit op kell magyarul),
- használnál gadget-eket,
- egyszerűbb (gyorsabb) install-t akarsz,
- tetszik az új felület, unod már, hogy az xp telepítésből a sok apro kis "segéd" progi telepítése viszi el a legtöbb idődet,
- általában tudod, hogy mit akarsz és használod a keresőt (konkrétan az első pont és emiatt próbálom a win7-et), nem szeretsz bolyongani a menükben fájlrendszerben egy fájl vagy parancsikon után kutatva,
- van "kedvenc" 64 bites alkalmazásod,
- nem vagy lusta a progijaidnak a 64 bites verzióját begyűjteni, ha van (ha nincs nem gond, olyankor a 32es is nagy valószínűséggel megy, de ha van a 32 alkalmazás szólni fog, hogy van ám 64es tessék megvenni / free esetén letölteni)
- persze szereted a kihívásokat (böngészni fórumokat, hogyha elakadsz, elfogadod, hogy magyar fórumokon gyakran az a válasz: mert rossz drivered van; telepítsd újra a drivert, vegyél másik hardvert és amúgy is te vagy a Szentháromság megtörője - Tisztelet a kivételnek!),
- nem olyan elvárással mész, hogy ez egy izmosított xp, inkább úgy, hogy ami eddig volt az elmúlt ez más koncepció, de az XP ismeret segít, ha leásol a "felület" alá,
- az MS feje szerint tudsz gondolkodni (pl.: tudsz bízni a "varázslókban" és nem idegesít, hogy most miért megy tegnap meg miért nem, induljunk mindig a kályhától elv),
- vágy arra, hogy minden MS fejlesztés támogatott legyen és a jövőben még foglalkozzon veled az óriás cég,
- lélekben kész vagy elfogadni, hogy mindent az oprendszer akar megoldani és néha elég nehéz rávenni, hogy az legyen amit te akarsz,
- nem idegesít, hogy néha kifejezetten vicces módja van a megoldásnak,
- jópár újítás hasznos, de közben pár régi hasznos funkció eltűnni látszik, ha peched van el is tarolták a kedvenceid egyikét.Az én konfigomon (64 bites, 2 magos CPU, 2 giga ram -> 4 gigás update lesz, ha megy a win7 megbízhatóan), a win7-tel:
- nem bootol gyorsabban,
- nem kapcsol ki gyorsabban,
- nincsen kisebb memfoglalás,
- látom mikor megtekerem az orrát akkor bizony hullanak az alkalmazások, igaz sokkal kevésbé hajlamos kéken halni, ha le is fekszik próbálja magát visszahozni,
- a rendszer visszaállító kifejezetten jobb benne,
- a ready boot az alkalmazások megnyitását szépen gyorsítja,
- az automatikus frissítés ugyanúgy idegesítő és hajlamosabb hibázni, mint az XP.Mielőtt, megint nekem rontanak, hogy miért utálom a win7-et és miért bántom az irgalmas és jóságos MS-t. Leszögezem nem utálom, most indult és még cipeli a gyerekbetegségeket és igen az MS is hibázhat, mindegyik szoftver így kezdi, még a Blizzard gammák is, pedig ott elég sokidőt hagynak a hangolásra.

Per pillanat, ha tehetném én XP-t használnék, de a korlátok miatt (pl.: kevés ram, Ms le fog állni a támogatással, hiába ugrálsz ugy is ez lesz az elterjedt oprendszer, stb.) előbb-utóbb Win7, ha kitartó is vagy akkor is max "Win8"-ig húzod.

-
negyedes
addikt
Hello!
Remelem ez meg belefer a forumba: Lehet-e eletett lehelni az internet tv-be a media centerbol? Jo, hogy nem lehet nezni a US kivul, de van valami amivel ki lehet jatszani? Vagy inkabb hagyjam a fenebe?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Protoss
senior tag
Köszi a tippet, de csak a router tűzfala aktív, más szoftveres/alaplapi megoldás nincs egyik gépen sem. A kapcsolódáshoz elég volt a lan kari dis/enable manuális mókolása így a routert nem is bántottam. Ami egyedi jellemzője volt, hogy minidg csak induláskor kellett neki a "lökés" és ami felbosszantott, hogy a fix ip sem oldotta meg a dolgot.
Ma reggel sikeresen csatlakozott magától ismé, remélem így marad. Esetleg tud valaki, olyan oldalt:
- ahol összefoglalóan vannak fenn az "ötletes/probléma megoldó" registry bejegyzések,
- a telepítő paraméteres indításáról infó? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Már vagy egy hónapja én is hetest használok.
Anno egy 20 GB-os partícióra telepítettem, egy darabig el is fért úgy 11 gigán, de mostanában elkezdett hízni, pedig nagy tárhelyigényű alkalmazást nem telelpítettem azóta.
A kérdés adódik, mi lehet a win7-ben olyan beépített tulajdonság, ami időnként adatot ír a vinyóra, és hol lehet ezt/ezeket kikapcsolni?
Pár HSZ-szel ezelőtt volt szó vmi indexelési beállításokról, annak köze lehet ehez?
-
pzstm
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
tisztaszoftver keretében is ingyenesen juthatsz hozzá,cska akkor kell fizetned érte minimális összeget, ha telepítő médiát is igényelsz

Amúgy

-
Puma K
nagyúr
Valaki lenne olyan kedves és belinkelné nekem azt az oldalt ahol az összes Microsoft Visual C++ fent van és egyenként le tudom tölteni?
Az Anno 1404 furcsán megy. Pontosabban fekete a víz nagy része, és a textúra is rakoncátlankodik holott régebben sikerült játszanom gond nélkül még 64Bit-es Vistán. Vista alatt sok játék volt fent lehet valamelyik telepítette azt ami miatt akkor nem volt semmilyen grafikai gondom. De most nincs kedvem feltelepíteni mind az x mennyiségű játékomat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem beszélve arról, hogy hány olyan emberről tudok, aki hozzájuthatna legálisan egy Prof verzióhoz, de mégis warezol......"
Ezt mondjuk én is tapasztalom, egyetemisták körében (is) tényleg különösen "vicces", amikor vagy MSDNAA-program, vagy tisztaszoftver.hu keretében igen kedvezményes áron juthatnának hozzá (előbbi esetén ingyen)."Ha anno megvette az XP-t, akkor szerintem ezt is meg dogja."
Ezzel viszont speciel nem értek egyet: vegyük mondjuk a 40-nél idősebb, azonbelül a műszakilag kicsit korlátoltabb vagy fejlődni nem akaró/nem tudó korosztályt (félre ne értsétek: nem általában ilyenek a 40 fölöttiek, hanem közülük kiemeltem az ilyen egyéneket
). Sok ilyen ember van. Munkához, meg esetleg egy kis netezésre használják a gépet. Valamikor megvették az XP-t drága pénzért, muszájból megtanulták az XP működését, és boldogok, hogy eljutottak arra szintre, amivel már az alapdolgokat kezelni tudják, és kicsit sem vágynak arra, hogy egy vadonatúj operációs rendszer működését megtanulják. Nincs rá idejük, nincs hozzá kedvük, érzékük. Akkor nekik minek a Windows 7?
(ajjaj, mindjárt kapom az oltást
)
És itt már nem lehet azt mondani, hogy "ilyen alapon akkor miért nem használ ez a korosztály a mai napig Win 98-at", mivel nyilvánvaló, hogy hatalmas fejlődés volt az XP a korábbi oprendszerekhez képest - megszűnt a korábban tapasztalható, rohadt idegesítő lefagyás-sorozat és újraindítási kényszer, blablabla... (itt pedig a szokásos rizsa következne az előnyök felsorolásáról)
Persze ez is csak egy vélemény, és közel sem biztos, hogy így is van, de én inkább elképzelhető hipotézisekre alapoznék, mint határozott, eldöntött véleményekre ("meg fogja venni", és kész), egészen addig, amíg reprezentatív közvélemény-kutatást nem végeztem a különböző korosztályok körében az újabb operációs rendszerekre való igényről.
Kicsit talán mintha komótosabb lenne az egyes operációs rendszerekre való átállás sokak esetén, legalábbis nekem mostanában ez az érzésem.
Lehet, hogy amiatt, hogy az igazán szükséges újítások (amiket az emberek valóban ki is használnak, és amik nem vizuális effektekkel kapcsolatosak) száma egyre inkább redukálódik - szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, banki alkalmazásokat futtatni és netezni tökéletesen hibamentesen lehet már XP-nél is - és nagyon sokaknak nem is kell más.Most így a végén azért még gyorsan leszögezném, mielőtt félreértenél, nem azt mondom, hogy nincs létjogosultsága a WIndows 7-nek az említett (és akármelyik) korosztály esetében, SŐT - csak megpróbálom az ő szemszögükből is nézni a dolgokat, még ha nem is teljesen sikerül; meg megpróbálom azt is megvizsgálni, hogy sokaknak miért is NEM érné meg ismét sok pénzt kiadni, ha már korábban megtette, amikor nyilván másra is tudja költeni a pénzét, és ha nincs valóban szüksége újabb operációs rendszerre. És előre kérlek Titeket, hogy ne legyen már ebből is flame...

-
Pubszon
veterán
Hali.
A következőt szeretném megoldani:
A rendszer HDD 3 részre van osztva, így sorba: Win XP- Win7 - Adat
A Win7 az tökéletesen működik, ez van aktívként megjelölve és ennek a boot menüjét használom.
Ha pedig ujra rakom az XP-t, akkor az lesz az aktív és nem fogja látni a windows7-et.
A kérdés:
Azt meg lehet tenni majd az XP-ből, hogy a Win7 partíciót megjelölöm aktívként és ugyan úgy fog működni minden mint jelenleg? -
lala42
őstag
Ezt a hirdetést már kivesézték és volt aki elnézett a címre. Üres lepukkant raktárhelyiség, nem létező cuccokkal.

Gyanús cuccok
Utána kellene járni, hogy ki az üzemeltető, oszt jól pofánvágni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Clemi
veterán
Ugyan nézzétek már meg ezeket az árakat

Folyik rendesen a zúgolódás egy másik topicban, csak még senki nem látott olyat, aki innen rendelt, és meg is kapta

-
csdm
senior tag
Tudom valahol magyarosítani a Windows 7 ultimate-omat?
-
volvoguy
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Megvolt a BIOS...minden megvolt..van egy listám, amin rajta vannak a különböző lehetséges okok...már csak a legfrissebb Nvidia driver-el tudok próbálkozni..lévén valaki írta, hogy az is bezavarhat...ilyen alapon minden...mindegy, holnap ezt is kivizsgálom...
Legalább 8 különböző dolgot vizsgáltam...és érdekes, ha kihuzom, vissza bedugom, eltűnik a recsegés..ki érti ezt..
-
pincehely
addikt
válasz
gabor85
üzenetére
start menübe gépeled: indexelési beállítások
Ott módosítás, és máris kiveheted, bent hagyhatod ami kell-nem kell.
Helyet szabadíthatsz fel a Temp mappa törlésével, és egyéb sok dologgal, pl rendszervisszaállítási pontok törlésével is.
Ajánlom a CCCleaner nevű ingyenes progit.De csak óvatosan -
volvoguy
addikt
amikor a hang-problémáimmal fordultam hozzátok (hangfalból jövő recsegő hang) akkor kérdeztétek, hogy van-e vmilyen kodek a gépen..én írtam is, hogy nincs
Csakhogy az öcsém a TeamSpeak nevű programot használja, amivel ugye multi-s játékban kommunikál másokkal mikrofonnal és fejhallgatóval...és most tudtam meg, hogy ebben a programban kodek van...ez okozhat gubancot? mondjuk a program ha nem fut akkor is recseg a hang, és Xp-n ugyanezzel a progival iylen nem volt...
Esetleg a Win7 és ez a program nem szeretik egymást?
-
gabor85
őstag
Hali. Hol tudom törölni a Windows Media Center által ideiglenesen felvett műsorokat?
Már nincs lassan helyem...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jajj félreértelmeztem. Egy sémán belül rengeteg beállítási lehetőség van, főleg ha megnyomod a speciálist ezen az ablakon.
-
-
hlac69
csendes tag
Nem, azt irja, hogy a legfrissebb driver már telepítve van.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliegino
üzenetére
Ha váltok 64bitesre, akkor is lejön a vid. kártya memória igénye is, vagy nem?
A 64bites Windows-ok jóval több memóriát tudnak megcímezni, mint a 32bites haverjaik. Itt egy konkrét sheet, de amúgy egy Ultimate esetén 192Gb memóriát tud megcímezni. Természetesen ebből is lejön a VGA memóriád meg a többi, de így ugyebár meg tudja címezni a teljes 4Gb fizikai ramodat is.
Persze ha esetleg kereken 192Gb-t raknál a gépedbe, abból valszeg csak 191-et fog látni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De sebaj, már pedzegetik a 128bitet is
-
valakiiii
tag
Köszönöm a válaszokat.

-
Oliegino
csendes tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliegino
üzenetére
Nem találtál rá konkrét választ? Pedig oldalanként le van írva.
Igen, azért van, mert 32 bites az OS-ed.
Röviden: a 32bites Windows 4Gb memóriát tud megcímezni. Ebből a 4-ből lejon a vga-d dedikált memóriája, a cache-ek stb., és a fennmaradó mehet a fizikai memóriának. Nálad ez 3Gb.
SOHA nem lesz ennél több 32bites OS alatt. Váltanod kell 64 bitre.
-
Morden24
nagyúr
válasz
valakiiii
üzenetére
Bárhogy is nézzük, a Vista/W7 több hardvererőforrást használ, ergo ha a puszta nyers erőt nézzük, akkor ugyanazon a konfigon nyilvánvalóan több marad XP esetén.
Más kérdés, hogy régebbi játékok esetén ilyen konfiggal, amivel te tolod kétlem, hogy sok gond van a COD fps-ével. Persze lehet, hogy 750 helyett csak 500, vagy mittudomén, de ha te ezért hajlandó vagy bevállalni azt, hogy egy 8 éves oprendszert használj, akkor lelked rajta...
-
Oliegino
csendes tag
Hali, szevasztok! Lenne egy kérdésem. Visszaolvasgattam még nem találtam konkrétan erre választ, bár lehet egyszerű a magyarázat. Szóval A wIN7 NEKEM 4gb. memóriából lát 3gb.-ot. Ez miért van? Azért mert 32bites az op.rendszer?
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/091220/Win7_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]
Köszi a választ! üdv -
valakiiii
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy játék szempontjából melyik operációs rendszer a jobb win 7 vagy xp ? Játszok egy régebbi játékkal call of duty 1 és elég furának hangzik , de olyan mint ha több fps-em lenne xp alatt , mint win7 64bites alatt.
-
hlac69
csendes tag
iiyama 903dt crt és 85 hHz megy. Vistán simán ment a saját driverével 120Hz-n, de a Win 7 nem engedi feltenni.
-
McKane
senior tag
Urak!
miér van az hogy 2 windows7-es gép nem enged otthoni csoportot létrehozni. amikor beirnám a másik gépbe a kapott kódot, azt irja ki: nem megfelelő kód..

akkor hogy kell csinálni? ja a két gép routeren keresztül van internethez kötve és ugyanolyan windows7 verziók,ráadásul 32bitesek..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Olyat se csinál hogy ha akksiról megy energia takarékosban menjen ?
-
negyedes
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem hittem volna.

-
kbalazsa
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kár érte

-
hlac69
csendes tag
Hello! Van egy problémám a monitor ( crt ) frissítési frekvenciával. Win7 Prof 64 bit alatt nem enged meg 85 Hz-nél magasabb frekit beállítani, holott a monitor támogatja a magasabb (120 Hz) frekit, fel se engedi tenni a monitor driverét, arra hivatkozva, hogy már a legfrissebb van fenn. Már olvastam utána, de sehol nem találtam megfelelő választ.
Lehet, hogy a vid.kártya driver a ludas? A típusa Ati 5870, A friss catalyst van fenn. Előre is köszönöm, hogy ha valakinek használható ötlete van.
Vagy vegyek lcd-t?
-
Locsi
senior tag
válasz
Protoss
üzenetére
Én a helyedben ezt nem zárnám ki 100%-ban, mert nekem is volt nvidiás lapom, ha minden igaz az NF7-es, amin szintén volt nvidia hálókaresz, beépített tűzfallal. Ha feltetted a tűzfal illesztőprogramját, akkor egy darabig működött, de egy idő után nem bírtál semmit letölteni a netről, mert nem tudta befejezni a fájlokat. A tűzfal illesztő programja nélkül meg minden tökéletes volt.
-
negyedes
addikt
Hello!
Azt hol tudom beallitani, hogy ha lehuzom toltorol egybol tegye at power saver modba es forditva. Igy mar nagyon idegesit, hogy allandoan valtoztatni kell.
-
modflow
veterán
A műsorújságot hogyan tudom beállítani, hogy működjön is.
Mert sehogy se talál hozzá infót, mindig azt írja, nincs adat.
-
Clemi
veterán
válasz
Protoss
üzenetére
MS nem dolgozta ki op rendszerét eléggé a hangkeltés terén?
Ennyire nem értek a windowsok belső lekivilágához, meg a DirectX, meg OpenGL és satöbbi API mélyén megbúvó összefüggésekhez. Fogalmazzunk úgy, inkább hardver, mint softver ami nekem fekszik.
DE abban egyetértek, hogy valami nem stimmel a Windows hangkeltésével, és ezzel már a Vista alatt is szembesültem. Hogy pontosan mivel? Nos azzal, hogy a HD Audio kártyám, XP alatt egyszerre, és egyidőben kiadta a hangot az analóg és a Digitális kimeneten is. Nos a Vista óta sajnos vagy az egyik, vagy a másik. Na és természetesen csaknem minden alkalommal elfelejtem még a mai napig is átváltani, így ha mozizni akarok, tuti, hogy az analógon hagytam és az asztalon lévő csicsergőkön szólal meg a film, ha meg átülök a géphez, és gondolok egyet, hogy játszani kellene, biztos, hogy a digitálison hagytam a hangot.
Szóval marhára idegesítő, és minden Realtek driver megjelenésekor reménykedem (haha vajon miért van havonta új driver, mint az ATI-nál?) hátha végre megoldják ezt a mizériát.Na mindegy, a lényeg, hogy valami valóban nem stimmel, most vagy licensz gondok vannak, vagy trehányság van, de az tuti, hogy a MS és a hardvergyártók között nincs túl nagy összhang. De hogy ki a hunyó? Hát ......
-
Protoss
senior tag
Azon is win7 van, igazolodni látszódik, hogy valamiért az ip kiosztást nem kedveli ezen a win7-t. Ami a forumokon router oldali dhcp hibának tekintenek, remélem regisztri átírása nem csak átmeneti megoldás. Ami érdekes volt , hogy a telepítést követően egy rosszul telepített automatikus frissítés (teljesen letaglózta a rendszetrt, rendszer visszaállítás kellett) után állt elő a gond és azóta boldogít.
Az audigiy 4 oem hangkari az a zavartabb, hibátlanul felmegy a driver, majd véletlenszerű időközönként (pl most 4 napig ment gond nélkül) nincs hangom a hangszórókon. a win7 viszont mutatja, hogy semmi gond, mikor indítok lejátszást a szoftveres indikátorok mutatják, hogy bizony mekkora hang van. Eszköz bárhol választható.
1x már bemászatott gépházba, kari kiszed tesztgépbe berak ott szól, vissza rak, hangrendszer átköt, hibátlan szól az is, vissza köt win7 kussol, hangerőszabályzónál eszköz létezik, indikátor ugrál, teszt lefut. Driver leszed - resta - felrak és jé megy a hang. Itt a driver megborulása lesz a gond, ami furcsa, hogy nincs hibaüzenet, hogy valakivel "összeveszett" volna és ezért nincs hang.
5.1 spdif kimeneten alaplapin már megoldott. Ott csak stereo digitált tollt ki, csak akkor ismerte fel ha egyutt nyitottam meg a soundmanagert és a win7 beállító felületet.
Egy napra egy probléma, remélem a lan holnap is menni fog.

-
qwerty123
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!

-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na megvan a megoldás. Tulajdonságok/Megosztás/Speciális megosztás -on át kellett neveznem "Zene"-ről másra.
-
Protoss
senior tag
Na belendültem, a Creativvel csak a gond van vélemények miatt.

Jelen fórumban (kb 3900 hsz), 22 esetben van szó creativval kapcsolatosan, ebből:
egy a bevezető hszben van, hogy miként kell eljárni,
5 hsz, nem problémát feszeget, hanem csak vonatkozásban jeleni meg;
2 beszólás, volt már gond a creativval sztereotipia;
+ 1 problem, a beszámoló szerint is igen régi kariról szól,
1 esetben felhasználó pipált rosszul,
1 esetben sem a creative, sem az alaplapit nem kezelte a win7,
1 win reakiválás, mert hw változott (sb került be),
+ 1 manuális install kellett
+ 1 sikertelen frissítés utáni gubancok
+ 1 xfi bug
+ 1 pci foglalat gond
+ 1 hangkari hw nem ismeri fel (lehet hw hiba, de ez tuti creative gond
)
az én sztorim elvisz 6hszt, tehát +1 rossz pont a creatvinak.Összesen 7-8 problem. Megint csak hümmögni tudok, mert a kb 3900 hsz vajon miról szólhat akkor, ha egy kifejezetten rossz hw és gyártó terméke esetén nagyságrendileg 10 hibapontot gyűjt be. Hüle gyerek matekkal, ha a többi hozzászólást, mind hw hiba (hiszen a win7 jó, a gyártók hibáznak), akkor minimum 300 másik hw gyártó van aki folymatosan sz*** generál, most akkor fel kellene sorolni... félek nincs is ennyi valós gyártó.

Természetesen a Creativot nem mentesíti semmi, hiszen Xfivel több gond van/volt, mint audigival a fórumozók szerint.
Bocsánat, de most irónikusan és túlzóan fogalmazok, DE nem lehetséges, hogy véletlenül
(nem bántásként) csak most az egyszer z:
- igen tisztelt,
- nagyra becsült,
- életünk megmentője,
- az informatika félistene, mely jelzzőket senki sem vitatja el - én meg már reszketve írom le a sorokat, hátha jönek értem, mert fórumban kritikát merek megfogalmazni
- a mega óriás, télapólelkű MS nem dolgozta ki op rendszerét eléggé a hangkeltés terén?Értem én, hogy az eax a kapitalista monopolista creative műve, aki ezért buntetést érdemel, és szerencsére az Ms ezt a win7ben kezeli, de mi a gond az alaplapi codec-es cuccokkal? Meg van, az 5.1 hang burzsuj állatok privilégiuma és parasztvakítás. Ezért töröljük el azt is.
Tényleg kizárólag csak a gyártók lelkén szárad minden. -
Clemi
veterán
válasz
Protoss
üzenetére
A net "mindegy" mivel a router adja neki, a router és a gép között nem áll talpra. Másik gép is csatlakozik így ott nincs ez a probléma.
A másik gépen amin nincs probléma, azon is Seven fut?
Viszont van esetleg egy ötletem! Próbáld meg, hogy kilövöd az IP6-ot.Az alaplapi hangkátyáddal tulajdonképpen mi a gond? Az a baj, hogy én az analógon csak stereo-ban használom, és minden egyéb hangzásmódot, csak a digitális kimeneten át. Vagyis filmnézésre, komolyabb zenehallgatásra, már az optikain küldöm a jelet a házimozi erősítőmre, és az alakítja át a jelet a megfelelőre. Mindíg is az eredeti digitális jelet küldtem ki az erősítőre, és az csinál belőle DD, vagy DTS esetleg sima STEREO hangot.
-
Clemi
veterán
válasz
tomargus
üzenetére
"vegyél bootolható Sevent" és "töltsd le bootolható") válaszokkal szerintem ne terheljük a servert.
Szerintem meg akkor te ne terheld a szervert a lopott nem bootoló seveneddel felmerülő problémáiddal.
Amúgy meg miért nem azt kérdezgeted, aki ellopta neked a sevent?
De hogy komolyra fordítsuk a kérdést, olyan szinten szétkutyultad és megvariáltad azt a szerencsétlen winyót, (nem a méretekkel, hanem a system, meg logikai, meg kiterjesztett meg satöbbi) hogy ha én kapnám a kezeim közé, azzal kezdeném, hogy mindent leszednék róla, és csinálnék rá "használható" kiosztást, nem keverve a szezont a fazonnal.
De tutod mit? Nekem ne is válaszolj erre a postomra ha megkérhetlek.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- PH! Darts
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD FX
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

angol os 

(ajjaj, mindjárt kapom az oltást 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)