Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Olyan gondom lenne egy Win7 Home Premium x64-es operációs rendszerrel, hogy a monitorkalibrálási beállításokat mindig elfelejti. Start-Vezérlőpult-Képernyő-Szín kalibrálása résznél ha megcsinálok mindent, akkor ok, de - nem mindig a következő bekapcsoláskor - sokszor elfelejti ezeket a beállításokat. A gép egy ASUS M51VA notebook. Valakinek ötlet esetleg?
-
-
sanzi89
addikt
Valamiért a nagy forgalmat bolnyolító WiFi-re gyanakszok. Nekem egy ASUS M51VA notim van, szobatársamnak pedig ASUS N50VN. Mindkettőnknek Intel WiFi Link 5100-as Wifi kártyája van. Neki se volt 1 fagyása se egész nyáron, nekem se. Most, hogy nagy forgalmat bonyolítunk WiFi-n (kb folyamatosan 2-3MB/sec adatmozgás) neki is volt 1 hét alatt 2 kékhalála, meg nekem is. Szerintem valahol itt kellene problémát keresni, mivel nem hiszem, hogy ez véletlen.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Az utóbbi 2 napban 2 fagyásom is volt. Itt volna róla a 2 PrintScreen:
Semmilyen driverhez nem nyúltam hónapok óta, Windows 7 x64 Professional van telepítve. 1 hete jöttem fel albérletbe, ahol jobb net van, így folyamatosan megy a letöltés amikor be van kapcsolva a gép. Kb a letöltés 3MB/sec a feltöltés 1MB/sec. Ezen kívül semmi nem változott a gép felhasználását illetően. Egyszer filmnézés közben fagyott, egyszer csak neten olvasgatás közben.
Mi lehet a hiba?

-
sanzi89
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Üdv.
Feltettem a progit, már csak az volna a kérdésem, hogy miként tudja ez a progi azt amire nekem kellene? Nézelődtem benne, de semmi kecsegtető eddig...
Se bootolható CD készítése, amin rajta a progi, se bootolható mentés készítése, semmi...

-
sanzi89
addikt
Üdv.
Nekem ugyan ilyen gondom volt egy ASUS M51VA notival. Több hónapig morzsoltuk egymás idegeit itt a fórumon - rákereshetsz ha érdekel - , de nem jutottunk előre. Mint később kiderült az egyik memória foglalat vagy a chipszet egyik memóriát kezelő része behalt. Garanciában alaplapcsere megoldotta a dolgot.
-
sanzi89
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
sanzi89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönom a tippeket!
És ez Win7 Home Premium-ban van? Nekem Pro van, így nem tudom megnézni.
A legtökéletesebb olyan progi lenne ami mondjuk CD-ről futna, futtatás közben HDD-re létrehozok egy bootolható .iso-t és azt később kiírom mondjuk Nero-val. Vagy bootoljak CD-ről, a fontos dolgokat beteszi a memóriába, a meghajtóba kér egy kétrétegű lemezt amire bootolhatóan lementi a partícót. Ilyet tudtok?
A lényeg az lenne, hogy adok neki a noti mellé egy lemezt, amin rajta van minden, és max 1-2 lényeges dolgot kell beállítani amit meg mondjuk leírok neki egy lapra. Vagy ha elhozná hozzám a notit meg a dvd-t akkor pillanatok alatt végre lehessen hajtani az egész műveletet.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Nem teljesen Win7 kérdés, de jobb topikot nem találtam neki.
Ismerős - PC "analfabéta" - vesz magának egy laptopot. Erre kellene nekem Win7-et telepíteni, drivert beállítani, vírusírtót, MSN-t, stb feltenni. Arra gondoltam, hogy miután mindent megcsináltam csinálok neki egy teljes mentést amit rádobok egy kétrétegű DVD-re ami már alapból boot-olható és rajta lenne a mentett Image is. Erre esetleg nincs valami gyári Windows-os megoldás vagy valakinek konkrét javaslata?
Köszönöm!
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e értelme mondjuk egy 4GB-os gépnél használni pl egy SD kártyát ReadyBoost-ra? Illetve tud-e valaki olyan tesztet amiben erre a kérdésre csinálnak méréseket?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Én most adtam fel. 3 napig ment a letöltés, lejött crc hibával. Újra el akarnám indítani, Install limit error. Újra le akarnám tölteni a Downloadert erre törölték ezt a szoftvert. Na, most húzok ez a búsba, és teszem fel a torrenten található Vista-t!

2db eredeti serialom van Vista-hoz, de egyiket se tudom használni. Ilyen hozzáállást a Microsoft-tól? Hánynom kell...

-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Így nem ismerek senkit, de lehet körbe kellene kérdezősködnöm.
@Steelmanus
Igen, a kép készítése idején futott, de nem töltött semmit. Ha esetleg arra gondolsz, hogy az utorrent elveszi a sávszélt, akkor nem a válaszom.
@g.gergo
Azért az .iso-ért lassan már ölni tudnék.
A Win7 pedig azért nem volt jó, mert számomra fel nem fogható fagyásokat produkált. A részletek az elmúlt 1 hónap kommentjeiben... Be kell vallanom, hogy ez a hiba legyőzött, inkább visszatérek a "régi" bevált OS-re, de ha már lehet választani akkor legyen legális ha frisssen telepítem. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Más módszerrel végre sikerült 2db .sdc kiterjesztésű fájlként letöltenem a telepítő lemezt MSDNAA-ről, de ezzel meg nem tudok mit kezdeni. A "sima módszer", hogy letöltök egy pár szák KB-os fájlt, ami majd leszedi a telepítő .iso-t 4 napja nem működik, a kapcsolat inicializálásánál megáll általában, vagy ha el is indul 1% jön le fél óra alatt.
Sírva fakadok. Torrentről warez Windows ezer éve fent lenne már, de én itt bohóckodik a serialommal...
-
sanzi89
addikt
Üdv,
Feladtam a harcot a Win7-tel, teszem vissza a Vista-t. Pontosabban csak tenném, mivel már harmadjára töltöm le a Vista x64 Enterprise iso-t MSDNAA-ról, de mindig hibásan jön le plusz 50k-va csörgedezik így egy éjszaka mire lejön. Valakinek nincs ötlete, hogy honnan lehetne csak telepítő!! .iso-t szeretni, a serial megvan. Nagyon hálás lennék a segítségért!
-
-
sanzi89
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Miután megszívtam a Turbo Memory driverével amit a gyártó oldaláról töltöttem le, így csak az Update-n keresztül töltök drivert. Gondolván ami már a Win Update-ra is kikerült azt csak mégnézte valaki a Microsoft-nál.
Szóval nem, nem kereste fel a gyártót (jelen esetben Intel, mivel az ASUS Vista óta nem frissített drivert) a legfrisebb driverért.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Csak az a baj, hogy elég ritkán jön elő. Ezt úgy próbálom "sűrűsíteni", hogy éjszaka is be van kapcsolva a gép amikor természetesen nem látom mit ír ki, csak reggel szembesülök a ténnyel.
Most mindenféle memoria dump-ot meg gőzöm sincs, hogy még mit csinált a leállás előtt, mert nem csontrafagyás volt. Utólag azokból nem lehet infót szerezni?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Mivel lefagyott ezzel a vírusírtóval is újratettem a Win7-et.
Nem telepítettem fel SEMMIT! csak a fentebb említett Windows-os vírusírtót, azokat az Update-ket amik nem hardvert érintettek illetve egy Portable utorrent futott. Éjszaka megint fagyás történt. Most annyival változott a dolog, hogy kicsit inteligensebben kezelte le a dolgot, mert bedobott egy kékhalál képernyőt, és újraindította magát. Azonban az Eseménynaplóban ugyan az a hibakód szerepel.
Tegnap este szobatársam áthozta a laptopját és együtt néztünk YouTube videókat amikor bekékhalálozott neki a Win7. Sose csinálta neki, de most összeesett szegény és ugyan az a hibakód szerepelt neki is az Eseménynaplóban mint nekem. Ezek alapján szerintem nem egyedi eset, főleg, hogy már itt a fórumban mások is panaszkodtak erre.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Van egy kis fejlemény. Most egész nap megy a noti, várom, hogy lefagyjon, de 2 napja nem akar. Igaz, hogy egyszer fagyott már mióta letöröltem a NOD-ot, de azóta nem. Amikor pedig fent volt naponta fagyott úgy, hogy 4-5 órát használtam egy nap. Szóval azért érdekes ez a NOD kérdés...

-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Gari ezév augusztusáig van rajta. A nyáron amúgyis gariztatom a DVD olvasó miatt, de év közben az egyetem miatt gép nélkül nem tudok meglenni.
Win7 reinstall biztos lesz.
Mikor feltettem a Win7-et és azokat a drivereket amiket nem ismert fel, be se bootolt, kékhalállal elszállt. Azóta kiderült, hogy a Turbo Memory Drivere okozta a hibát, ha letöröltem már nem volt kékhalál. Aztán kb két hétre rá fagyott először. Aztán ez heti rendszerességű lett, míg most már kb minden napra jut egy. Azt zárójelben, hogy az Intel Turbo Memory legfrisebb driverével, melyet x64-es Win7-hez is ajánlanak is bootolás közben kékhalál fogadott. De amikor fagyások voltak, nem is volt feltéve a drivere.
u.i.: 2*2GB ram van benne.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Eredeti, Szegedi Egyetem MSDNAA-ról letöltött iso a Windows saját programjával pendrive-ra felrakva és onnan telepítve.
A DVD olvasó néha rakoncátlankodik, hol beolvassa a lemez, hol nem, így nem azt használtam.
Most akkor futtassak megint Memtest-et? Egyszer már ment 8 órán át, és nem jelzett hibát.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
WiFi-n netezek csak. Annak az update szerint a legfrissebb driver van telepítve.
Már ott tartok, hogy semmi sem fut. Már konkrét listát tudok összeállítani, hogy mely programok vannak telepítve:
- MSN Live
- TC
- Firefox
- uTorrent
- Office 2003
- Media Player HC
- PuTTY, WinSCPDe ezek közül semminem fut folyamatosan (kivéve az MSN).
@sfdrakex
Azt mivel magyarázod, hogy Vista alatt semmi problémát nem művelt a gép? Memória vizsgálat már volt, nem talált hibát.Most ott tartok, hogy este újrarakom a Win7-et, nem teszek fel semmit se, amit felismer magától, felismer, amit nem nem. Amint egyszer is fagy, repül rá a Vista.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Én nem vettem észre. Van, hogy úgy fagy le, hogy csak a torrent megy a háttérben. Van amikor filmnézés közben, van amikor böngészés közben, vagy mp3 hallgatás alatt. Igaz a net az kb mindig van használva.
Van, hogy bekapcsolás után 10 percel fagyott, de volt olyan, hogy egész éjszaka ment és reggel mikor 30 percet neteztem rajta fagyott. Semmi rendszert nem találtam benne.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Ez egy noti, így tuning nem. Hardverhiba, hát.. Memtest volt, HDD teszt volt, másról nem tudok.
Drivert kb semmihez se tettem, mert előtte az voltabaj. Hivatalosan a notihoz (ASUS M51VA) nincs semmilyen Win7-es driver. Amit tettem mind Vista-s. De csak a kártyaolvasót nem ismerte fel, ahhoz kellett driver a többi ment magától (VGA, Wifi, Lan, touchpad, stb.)
-
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Win7 alatt sose használtam még, vagyis használtam, csak a jelen fagyós helyzetben.
Lényegében nem csinál semmit, csak energiagazdálkodási profilokat lehet benne létrehozni. Mikor menjen sleep-be, mikor kapcsolja ki a monitort, hogyan szabályozza az órajelet a CPU-nak, ilyesmi.
Én eredetileg nem állítottam benne semmit, csak váltogattam az előre definiált High performance, entertainment illetve battery saving profilok között.
@pzstm
Igen, a Power4Gear-ra gondolok. -
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Csak előtte a hozzá adott X64-es Vista volt és ilyen hibát sose produkált. Sokan rágták már a fülem, hogy haladjak a korral, így lett Win7, főleg mert "ingyen" tudtam legálisat szerezni, de ez kicsit beárnyékolja a dolgot.
Amúgy RAM tesztet csináltam Memtest-el, futott 5-6 órát és nem jelzett hibát. HDD vizsgálatot is csináltam, VGA vizsgálatra meg nincs ötletem.

Energiagazdálkodásban nem állítottam semmit, csak kikapcsoltam a hibernálást meg a sleep módot, így semmilyen körülmények között nem megy a gép sleep-be vagy hibernálja le magát. Annyit állítottam még, hogy a CPU egy P8600-as ami min. 800MHz-ra tudja levenni az órajelét, ezért az ASUS progiban a minimum processzor beállítást 5%-ról 35%-ra tettem, mivel kb ez felel meg legjobban ennek az órajelnek. (Vista alatt gyári beállítások voltak.)
-
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Délután frissítettem, elvileg a legújabb 4.0474 változatra.
Tweak progit nem használtam, csak Ccleanert futtattam egyszer-kétszer.
Módosítást csináltam párat, de szerintem olyanokat amik nem érintik a Win7 lelkét (gyorsikonok, theme, pár "bekattintható" beállítást, hasonlók...)
u.i.: Eddig fél napja megy rendesen, ha már 1-2 hétig menne akkor mondanám, hogy akkor rendben van.
-
sanzi89
addikt
válasz
deathtania
üzenetére
Jelenleg a legfrisebb BIOS-t használom.
A hőmérsékleti adatokat folyamatosan figyelem, fentebb már be is írtam, hogy konkrétan mennyi.
A BIOS "visszafrissítés"-től meg azért félek, mert amikor a 206-ról a 211-re frissítettem a Vista ami fel volt telepítve nem volt hajlandó beboot-olni, és újra kellett tennem az egészet. Bár ha az ASUS oldalának hinni lehet olyan változtatások vannak az új BIOS-ban amik engem nem érintenek.
-
sanzi89
addikt
válasz
deathtania
üzenetére
Ez egy notebook, nem lehet húzni semmit a BIOS-ban.
-
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Tényleg ne haragudj meg, de nem értem, hogy miért kell mindenáron válaszolni valamire. Fentebb leírtam feketén-fehéren, hogy fagy az egész. Se Num Lock, se semmi. Eseménynaplóban kritikus hiba bejegyzés. Semmire nem reagál. Hibernálást, Sleep-et kikapcsoltam midenhol, de ezt is leírtam. És ezen után szerinted még mindig sleep-be megy vagy hibernálásba? Komolyan?

Köszönöm a segítő szándékot, de szöveget értelmezni tanuljunk már meg így a 45e hozzászólás környékén.
Kb 1-2 hónappal ez előtt kékhalálozott a gép. Akkor még azt a metódust követtem, hogy fel minden drivert, és abból is a legújabbat. Az Intel Turbo Memory drivere kékhaláloztatta be a cuccot. Ezek után - szintén itt a topikban a nagy Win7 varázslók - azt tanácsolták, hogy csak azokat a drivereket tegyem fel, ami feltétlen szükségesek. Turbo Memory nélkül megvoltam, így elkerültem a napi 2 kékhalált.
Nod-ot frissíthetném, meg is teszem, de kétlem, hogy ez lenne a baja.
-
sanzi89
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Egy kicsit fentebb leírtam, de akkor még egyszer.
ASUS M51VA noti
P8600CPU, HD3650VGA, WD 320GB HDD, 4GB RAMSzoftver:
Win7 Pro x64, semmilyen drivert nem tettem fel csak azt amit a win7 nem ismert fel (kártyaolvasó, touchpad), nod32, office 2003, adobe photoshop, tc, gmail notifier, live messenger, utorrent, avant browser, firefox, putty, winscp, ccleaner.Egyébként a gép stabil, csak 30-a óta már volt 3 csontra fagyásom, és az eseménynapló ugyan az a bejegyzést rögzíti mint a fenti kollégának.
-
sanzi89
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Na, nekem is megfagyott újra tegnap este.
Semmi nem futott a gépen csak az uTorrent. Azokat a dolgokat amiket írtak megcsináltam pedig.
Most azt csináltam, hogy az ASUS Energiagazdálkodásos progijában a minimum processzor frekvenciát 5%-ról 35%-ra állítottam. Aztán hátha...
Nagy Win7 guruk, hol vagytok?

-
sanzi89
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Találtam pár tippet neten, csak nem igazán értem mindet.
1. The first thing a did was to disable sleep mode
2. I disabled putting the USB in sleep mode. (I could not get computer to turn on due to no Keyboard or Mouse being active, both USB)
3. And like mrBarry said above I increased the hibernation file sizeHogyan tudom kikapcsolni a sleep módot?
-
sanzi89
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Hát, ez egy ASUS M51VA noti. CPU P8600: 30-40fok. GPU HD3650: 50-60fok. HDD WD320GB 30-40fok.
A memóriát Memtest-tel vizsgáltam, futott vagy fél napig, hibát nem adott. Gépet szétszedni nem tudok gari miatt, éppen ezért a rammal se tudok variálni.
u.i.: Hőfokok persze Windows-ra vonatkozna, de mind a kétszer így is fagyott le. Játék alatt természetesen magasabbak, de már fél éve nem játszottam semmivel.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Már másodjára fagyott csontra a Win7 2 hét alatt. Semmi ötletem nincs - mem vizsgálat volt, hdd vizsgálat volt - mindennapi dolgok használata közen fagy le.
Próbáltam nézegetni az Eseménynaplót, de érdemi infót nem tudtam belőle kiszedni. Valakinek ötlet, esetleg, hogy konkrétan mit kell néznem az eseménynaplóban?
-
sanzi89
addikt
Üdv Emberek!
Egy olyan kérdésem volna, hogy létre kellene hoznom egy .bat fájlt amit ha betallózok egy programba a program futása után meghív. Ennek meg azt kellene csinálnia, hogy mondjuk 30mp után leállítja a gépet. Node, nem ártana valami megszakító gomb is, hogyha véletlen mégse akarnám kikapcsolni a gépet, vagy elfelejtettem még valamit, akkor meg tudjam szakítani a 30mp-en belül.
Perpill ezt tartalmazza a kódom, de ez csak visszaszámol, nem lehet "abort"-álni.
shutdown -f -s -t 30
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e a Windows 7 Professional-ban olyan beépített program, amivel egy előre meghatározott mappáról lehet növekményes biztonsági mentést készíteni mondjuk egy USB-s meghajtóra esetleg FTP-re?
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Jó, jó, megértem, hogy haladni kell a korral, csak én kifejezetten olyan vagyok, hogy nem szeretem a változásokat.

Amúgy meg szerintem az emberek nagyon nagy százaléka olyan böngészőt használ, ami maga kezeli a task-okat. Már az IE is tudja, szóval nem értem, hogyan lehet hasznos böngészés közben.

-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Hát, nem tudom. Van egy szolgáltatás, szépen megírom a kódját, csinálok hozzá grafikát meg mindent ami kell. De a program legelejébe teszek egy if ágat, hogy akinek nem kell ne lépjen érvénybe a szolgáltatás. Persze ez nem így működik, csak a logikáját akartam leírni. A kanyarban nem vagyok OS programozáshoz, de az, hogy egy szolgáltatás kikapcsolását beleprogramozzák tényleg lehet vagy kemény 2kb. Ilyenen problémázunk a mai világban?
Amúgy meg maradjunk annyiban, hogy had döntsem el én magam, hogy nekem mi a hasznos és mi nem. Ennek a szolgáltatásnak meg olyan szinten semmi értelme, hogy nagyon. De ha mondasz 1db helyzetet ahol van értelme rendben van.
Az meg elég érdekes gondolkodás, hogy alapból mindent imádunk ami új. A Vista-ban ezer, a Win7-ben legalább ennyi idegesítő és felesgeles bonyolítás van. De egy telefonban is legyen konzervnyitó is, az, hogy senki nem használja az már más...
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Majd megnézem.
Nekem az egész Windows 7-es asztalkezeléstől feláll a hátamon a szőr. XP-hez szoktam, de Vista-ban még be lehetett állítani kb olyanra. Legyen új, hiper csilli-villi felbukkanó szerencsétlenségek tömkelege, csak lehessen már kikapcsolni.
Csökkentett módban hogyan lehet elindítani a Win7-et?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Végülis csak felment a Win7, most már arról írok. Remélem bírni fogja egy darabig.
Azonban egy olyan kérdésem lenne, hogy a hibernálást hol tudom kikapcsolni? Vista-n külön be kellett kapcsolni, de itt rögtön befigyel a jópár gigás fájl:

A másik, hogy ezt hol lehet kikapcsolni:

A harmadik, hogy ezt hol lehetne személyre szabni. Pl csinálni egy db összefoglaló menüt, emibe beletenném az Asztalt, egy általam használt mappát, stb.
És a negyedik, hogy MSDNAA-n csak Office 2007-et találtam. Office 2003-mat nem lehet valahogy szerezni? Vagy békélek meg ezzel is, hogy halad a világ...

-
sanzi89
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Üdv újra Mindenkinek!
Lejött újra a Win7 Pro telepítő iso, ezt már engedi használni a Windows-os program. Most éppen másolja pendrive-ra a cuccost.
Azonban egy olyan kérdésem lenne, hogy ugye ez a Win7 Pro angol. Az MSDNAA-ról le lehetett tölteni egy hozzá való Language Pack-ot. Erre most az alábbi üzenetet kapom:
Más Language pack-ot nem találok. Akkor most nem is lehet magyar Win7 Pro OS-em?
A kérdésem második része, hogy meg lehet-e valahogy oldani, hogy magyar legyen? Az Ultimate-nál van csak tudtommal nyelvválasztás.
-
sanzi89
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Gyerekek, olvassatok is ne csak írjatok!

Leírtam, hogy a fenti leírás alapján csinálom. Ott minden megtalálható. De a lényeget így is leírtam, hogy ne kelljen linken keresgélni.
1. "...töltöttem le .iso-ban."
2. "Azonban ezen leírás alapján..." (amiben látszódik, hogy a másolás az alábbi parancs parancssorban: xcopy h:\*.* /s /e /f g:\ . A képernyőmentésen látszik, hogy be van mountolva. Elszáll hibával - előtte egy hete warez Win7 iso-val ugyan ez a leírás tökéletesen működött.
3. "Ezek után megpróbáltam simán HDD-re kimásolni a képfájl tartalmát - miután Daemon Tool-sba volt mountolva..."@sfdrakex
Működnie kell ezen módszer szerint is. A kérdésed második felére azt hiszem már válaszoltam, de a lényeget kiemeltem fentebb is, hogy ne legyen megterhelő. A Nero-sat remélem te sem gondoltad komolyan.
@hackeeeee
Mint már ezt is leírtam, már sikerült sokszor ez a módszer! Ezzel a pendrive-val, ezzel a géppel, stb.
Természetesen nem csomagolom ki az iso-t, és nem az iso-t lököm rá, mint adatfájl, hanem Elmentett CD/DVD kép, iso betallóz, szépen, ahogy a nagy könyvben meg van írva.Amúgy kész az írás, és vissamásolásnál olvashatatlan a fél DVD. Kérdéseket megelőzve előtte ugyan ezzel az íróval kiírtam ugyan erre a lemezre mást. Persze az is lehet, hogy pont ezaz 1 írás romlott el, de a fentiek után nem tartom valószínűnek. Most töltöm le újra MSDNAA-ról, jön kemény 12kb/sec-cel. Szerintem a letöltés közben lett valami gubanc.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
A Nero 6 ilyen üzenetet dob vissza:

Kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye.
@hackeeeee
Én már telepítettem nem egyszer, nem kétszer Win 7-et pendriveról. Szóval biztosan lehet! A kérdés igazi lényege pedig összességében nem is ez, mert gépre se engedi felmásolni. Nem a pendrive-os megoldással van a gond!u.i.: Most elkezdtem tölteni megint, hátha a letöltés közben lett valami elcseszve.

-
sanzi89
addikt
Üdv.
Újra nekifutottam - 1 hét szívás után - a Win7 telepítésnek. Most, hogy ne érje szó a ház elejét hivatalos, eredeti egyetemi MSDNA-ról származó Professional x64-es Windows 7-et töltöttem le .iso-ban. A notimban a DVD író nem szeret működni, így mindent pendrive-ról telepítek. Azonban ezen leírás alapján a másolás elszáll hibával. Ezek után megpróbáltam simán HDD-re kimásolni a képfájl tartalmát - miután Daemon Tool-sba volt mountolva - de ott a mappákba nem hozott létre fájlokat mivel írásvédett a forrás.
Erre varjatok gombot ha tudtok. Megjegyzem warez iso-val természetesen ez a probléma nem jelentkezett.
u.i.: Most másolom pendrive-ra és írom ki DVD-re.
-
sanzi89
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Bocs, hogy nem válaszolok mindenkinek külön-külön.
A noti egy ASUS M51VA volt. Csak "lényegtelen" dolgokat nem ismert fel, mint pl kártyaolvasó, webkamera, stb. De pl volt ami működött, de az eszközkezelő mégse írta ki, hogy micsoda. Pl hangkártya, gyűtt rajta a hang, de nem ismerte fel, hogy Realtek xyz.
Az aktiválásig el sem jutottam. Egy MSDN-ről származó, nem buherált x64-es Ultimate-et akartam feltenni.
-
sanzi89
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Értem, csak nehéz elfogadni, hogy egy olyan dolog mely az én eddigi PC használomatom alatt folyamatosan megvolt eltűnt.
Másik ilyen, hogy a gyorsindításért is neten kellett kutakodni, a Live Messenger is csak Vista kompatiblilitásba fut rendesen, hivatalosan Windows 7-es drivereim még nincsenek a notihoz - tudom, hogy az 3.1-es drivernek is fel kéne menni - szóval én eléggé csalódtam benne az első benyomás alapján.
A másik, hogy bekékhalálozott a cucc, reinstall után meg képtelen volt Update-ket letölteni és minden olyan lassú volt rajta mint a tetű. Le is töröltem az egészet a fenébe, feltettem a sokak által szidott, nekem mégis nagyon bevált Vista SP2-es verzióját, azóta is megy tökéletesen.
Szóval egyelőre én várok a Windows 7-tel az első SP-ig biztosan.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Windows 7-en Media Player eszköztárat hogyan lehet csinálni? Csak ne ezt linkeljétek mert egy röhej...
-
sanzi89
addikt
Most nem válaszolok mindenkinek, de a lényeget akkor felfolgtam.
Viszont egy-két ember modorán nem ártana picit csiszolni, mert nagyon "húdeokosak". Nem vagytok veletlenül itt a Szegedi Egyetem gyakvezérek?

-
sanzi89
addikt
Üdv.
Kellene egy kicsit "lite"-olt Windows 7. Annó az XP korában próbálkozgattam a dologgal, de néha nagyobb probléma történt, mintha hozzá sem nyúltam volna. Mindezek mellett az eredmény is kétséges volt.
Van-e olyan progi ami aránylag biztonságosan alkalmazható illetve valami kicsit bővebb, részletesebb leírás annál, hogy vegyük ki a pipát az elől ami nem kell.
Ilyen dolgokat kellene kiszedni: Media Center, Szülői felügyelet, Kisegítő lehetőségek, stb. Egyszóval olyan dolgok ami egy áltlagos PC használónak nem fog kelleni soha.
A kérdésem második része, hogy a Windows - elméletileg - fog-e bármilyen mértékben gyorsulni egy ilyen beavatkozás után? Az, hogy 200mb-al kevesebbet foglal a C-n nagyon nem érdekel, inkább a rendszer fürgesége, a háttérben futó folyamatok ritkítása lenne a cél.
A kérdésem harmadik része, hogy az egyes Windows típusok között van-e észletlhető teljesítménybéli különbség?
Köszi előre is!
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Xbox Series X|S
- SONY LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Arc Raiders
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest