Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Mint írtam a VGA alaplapi, egy cache mentes SSD és egy ODD van a lapra kötve, semmi más ami bekavarhatna.
-
tibike8
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Oké oké, nem is az, csak rá megy egy hetem mire megint mindent úgy testre szabok mint előtte volt. És ehhez kell egy nagy elhatározás és a család részéről meg nagy-nagy türelem

-
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
NOD32 antivírus 4-es verziója alapvető problémákkal küszködött W7b-n anno, mint pl. Action Center integráció. A 3-asok persze jól működtek, ilyen WU-killer dolgot én sem tapasztaltam anno.
Más kérdés, hogy otthoni használatra dobtam a Nodot, megteszi egy ingyenes MSE is.
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A régi nodokkal nekem sem volt. Leszedtem akkor a legújabb verzió számút, majd ő frissítette magát, jött a wu, és kikapcsolás után 30%-on megállt, majd kékhalál. Utána megjátszottam ugyan ezt, telepítés stb, majd a 2. kékhalálnál annyit tudtam csinálni, hogy legalább a hibát meglássam, és a nod egy sys fájla csinálta a gubancot. Na utána nem volt nod a gépen. De ahogy látom, nem is lesz, mert nem olyan jó. Jobb az avira. Meg persze van belőle ingyenes verzió is. Én is nagy nod párti voltam, mert jó volt, kevés erőforrás használat stb, de az avira jobb nála. (saját vélemény)
-
sanzi89
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Üdv.
Feltettem a progit, már csak az volna a kérdésem, hogy miként tudja ez a progi azt amire nekem kellene? Nézelődtem benne, de semmi kecsegtető eddig...
Se bootolható CD készítése, amin rajta a progi, se bootolható mentés készítése, semmi...

-
sanzi89
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hali!
Igen ott lesz, csak pluszban az előlapi jack aljzat érzékelésének letiltását kell még ki- vagy bejelölni

dim dim
Megoszlanak a vélemeények, én midig teljes újratelepítést csinálok/javaslok alaplapcsere után, ellenben a W7 egész jó bírja a dolgot, lehet, hogy gond nélkül fog futni. Arra azonban ügyelj, hogy ha jogtiszta OEM-ed van, akkor újra kell aktiválni a W7-et. Ha ezt csak úgy simán megteszed, akkor már nem lesz jogtiszta. Ha ez a helyzet, akkor ezt elkerülendő, telefonon felhívni az MS supportot és ha garanciális cserére hivatkozol, akkor "elintézik" hogy továbbra is érvényes legyen a liszensz, immár az új alaplappal/konfiggal...Fire.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nekem 80-as vinyón van a 64bites rendszer. De érdemes sztem is adni neki min. 40GB-t, a 32bites lehet elvan 30GB-n, de érdemes azt is sztem 40GB-re rakni, a telepítendő programoktól mondjuk meg sokminden függ.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt jó látni, hogy ez nem csak engem érdekel ennyire..

-
mclaren777
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Mekkora partíció kell a Win7-nek hogy kényelmesen elférjen?
-
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nezd en nem kardoskodok az ESS ellen, es orulok ha valakinek esetunkben Neked siman es gond nelkul mukodik. En amugy a celszoftvereknek vagyok a hive vagyis ha mar cserelek virusito/tuzfal kombot, akkor ket kulon programot hasznalnak, de megelegszek a beepitett tuzfallal, ha beakarnak jonni a gepre "komoly" emberek azok siman kikerulik az ESS-t is.
A virusito pedig szerintem egyeni dolog. -
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Regebben amikor meg hasznaltam mindig olvasgattam a Nod32 topikot es most megint raneztem csak kivancsisagbol.
Ha egy-ket oldalt visszalepsz lathatod hogy masoknak is volt gondjuk a magas procihasznalat miatt van akinek az ESS -el gyult meg a baja - ezt nem hasznaltam sosem - csupan EAV-ot de pl en azert mondtam le rola mert nagyon visszafogta a fajlmozgatast, legalabbis nalam es ha ranezel a konfigomra hat nem egy eromu. Ezzel nem azt mondom hogy altalanos problema ez a magas procihasznalat de jo par gepen elofrdult.
Szerintem p3T! Tarsunk is ebbe futott bele. Visszaolvastam a topicban jo par oldalt es nezegettem a linkeket de a lenyeg hogy vagy olvasgatja a Nod topikot es annak megfeleloen allitja be vagy ha ilyen problemat okoz a gepen akkor valtson mas AV programra. -
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Valamelyest illogikátlannak tartok egy olyan helyzetet, hogy valaki a Windows frissítéseket manuálisra állítja, de közben tudatosan elvárja, hogy egy 3rd party alkalmazás felhívja rájuk a figyelmet. Akkor egyszerűbb "check for updates"-re állítani a WU-t, és megint ott vagyok, ahol a part szakad.
Ennek a működése max. olyan embereknél állhat fent (szvsz persze, de szerintem nem sok kivétel lehet), akik okkal-ok nélkül kikapcsolják a WU-t, de a Nod32 default beállítást lustaság vagy hozzá nem értés miatt bekapcsolva hagyják.
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Én WU-n hagyom, hogy ott keressen. A nodnál meg kapcsolom ki.
-
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igen, de olyan frissitst is felszeretne telepiteni ha megnezed amit a WU nem, es eleg nagy forgalmat general ami egyben a procit is eszi, de en is inkabb DeFranco valaszat helyeznem eloterbe az enyemmel szemben mert a Nod frissites utan egybol kezd szkennelni is ha az ugy van beallitva.
Morden24 Akkor bocsi'.
-
gu007
aktív tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
köszi szépen!
-
Clemi
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nagyon nem izgulok rajta, mivel gyakorlatilag mióta feltettem a W7 végleges verzióját (2009 augusztus vége) egyetlen fagyásom se volt, se blue screen se semmi, legfeljebb elvétve fordul elő, hogy valamelyik program behal (pl Winamp) pedig rólam aztán elmondható, hogy minden vackot kipróbálok (mármint programokat), és anno XP-s korszakomban ennyi idő után már legalább 2x reinstall lett volna.
De ez a rendszer egyszerűen atomstabil, és minden tökéletesen fut rajta. (Kivéve azt, hogy nem hajlandó magától S3 módba lemenni, de ez abszolút nem izgat, mert nem használom ezt a funkciót)
Végül is csak érdekel, hogy mi a fenének vannak ezek a napló bejegyzések, és egyáltalán miért vannak ezek a hibák, hogy a fenébe jönnek létre, mikor nem is fordulok ahhoz a programhoz. Napközben turkálja a W7 a registryt, vagy nézegeti a fájlokat, vagy mi a dörgés?
A naplózás érzékenységét egyébként hol lehet beállítani, ha már említetted, hogy túl érzékenyre van állítva? -
AirBooms
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Az hogy és hol állítható a W7-ben, hogy bootolás közben hány procimagot használjon az oprendszer? (W7 64 Pro hun) Thx!

-
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Akkor rosszul tudtam.
-
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igen epp most probaltam ki csinaltam egy *nrg fajlt es felirtam egy DVD-RW lemezre probabol, siman felirta. De felirta volna ha *.iso akkor is. En Nero Micro 8.3.6.0-at hasznalok.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Jah, egyébként x64, azt el is felejtettem írni.

-
pincehely
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Elhiszem, hogy jól van, használd egészséggel, én nem fogom.
Ha már választhatok a jó, és sokkal jobb közül, akkor nem a nodot választom
-
fLeSs
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
vmware alatti virtuális gépen próbáltam, és nem tudja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hát nem tudom, de nekem ahányszo újraindul annyiszor csinálja, de mind1, váltok mivel tegnap egyik gépemen látta a vírust a pendriveról a másikon nem, pedig ua. volt
-
szabonagyur
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hát nem tudom, most nézem h amikor bekapcsolom a gépet akkor mutatja forog a zöld izé jel lent a sarokba h keresés indítása... Nem nagyon értem.

-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Miért? Nincs vele baj. Én ma is azzal raktam fel a 9-es dx-et.
-
CptMisi
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
múltkor ment gondoltam jó lesz most is...hát nem az, na akkor megpróbálok egy különálló dx10et vadászni

-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
32 bitesen nekem sincs vele bajom. Csak 64 bitesen nem tetszett neki valami...
Ez van. Így jártam.
-
Clemi
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A virtuális hetesen az intézőben a címsorba írd be://vboxsrv/"osztott mappa neve".
Eddig megvagyok, vagyis feltettem a Guest Additions-t a virtuális hetesre, a keretprogramban beállítottam a megosztott mappákat, amik a gazdagépen vannak, szépen be is listázza őket, viszont a virtuális hetesben nem tudom ezeket a mappákat előcsalni sehogy. A ://vboxsrv/mappa név parancsra nekem az interneten akar ilyen című weboldalt megnyitni, illetve olyan nevű helyet, amit a mappa neve helyére beírok, a megosztott mappák közül.
-
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A gond annyi, hogy Vista óta visszafejlődött a hálózattallózás, ezért nem jelenik meg a sima tallózásra, de ha kézzel beírod, ugyanúgy fel lehet csatolni, direkt most kipróbáltam Win7 virtuálissal.

-
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt VirtualBox-ban is megteheted, csak be kell tenni a Make Permanent pipát...
-
Kiskokó
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
akkor nagyon irigyellek.
mert nekem a TDU élvezhetetlenül laggol.
a GTA 4 eddig se ment azon nagyon Fullon de most 8-10 fpsekre leesik fél percenként... ami azért eddig xpn 20alá nem nagyon esett sose...
valaki help
legujab VGA driver fent. rakjak fel dx 10-et ? az sztem ncisn fent csak a 9. -
hati
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
igen ilyenre gondoltam
-
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Há' most ramdrive, az nálam az izé, eszköz. Szóval hardver

De egyébként ilyenekkel szerintem felesleges trükközni, kutyából nem lesz szalonna. Ha sok ramot akarok használni, akkor nem az a lényeg, hogy a Win lássa, hanem az, hogy a memóriakezelés megfelelő legyen.
Akinek van legális kulcsa, az tudja telepíteni a 64-es változatot is, akinek meg nincsen legális kulcsa, annak nem mindegy, hogy mit lop le a netről?

-
dokee78
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nekem 10MB-ot zabál az 1.6.1.
Viszont rájöttem jobb a win7 hálózatkezelése,mint az XP-é.
Az utorrent állandóan nagy sebességgel tölt le-fel. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ez sem nálam gond, haver mondta, hogy ez a jelenség volt nála, és rémlik, hogy más is írt már itt hasonló problémát...
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi, ugy is jó lesz talán

-
McBJani
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Kösz, holnap megnézem, hogy működésre tudom e bírni, de ha nem, akkor elcserélem a kétoldalasokat, két egyoldalasra és majd úgy is megpróbálom, de ez még a jövő...
Ha csak 3,... ramot lát az xp a 4GB-ból, akkor single-re átvált vagy hogy lesz
Ezt már nem értem
-
pete_21
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nekem nincs vele tapasztalatom, mert a 9est használom, és nincs vele gondom. De mint írtam, hallottam egyesektől, hogy gondok voltak meg vannak vele. Persze nem feltétlen jön elő mindenkinél, de ha már ajánlok, akkor inkább azt mondom, aminek biztos jól kell mennie.
McBJani: Értsd úgy, hogy 32 biten vagy olyan korlát, hogy egy alkalmazás nem kaphat 2 Gbnál több memóriát. De előfordul olyan, aminek azért ennél több kell, és akkor az 32 biten beleütközik ebbe a korlátba. Mivel 64 biten nincs efféle limit, ezért ott az ilyen memóriaigényes programnak jobban kell futnia, mint 32 biten.
-
pete_21
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nero 8-al kapcsolatban hallottam már problémákat...
Meg hivatalosan is asszem csak a 9-es W7-ready. Azért inkább azt ajánlom, mint a 8-ast. -
pete_21
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Bár azt meg nem írtad oda, hogy mennyi ment ebből...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
McBJani
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Próbáltad, de mentek is?

Találtam egy ehhez kapcsolódó oldalt.Most ezek vannak a gépemen:
Cod 2
X-Men OW, de már végigvittem
Swat4
Doom3
Quake 4
Assasins CreedValahol azt olvastam, hogy a doom3 sem megy

-
atesss
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ja akkor ez csak a leírás volt.
Azthittem az alap 3D beállításon kívül (aminek a pipáját megtaláltam) van még egy ilyen "extra" 3D is, és az Aerot is azzal tudnám életrekelteni. De aztán írták, hogy csak frissíteni kell az élményindexet, és utána megy az Aero.Nekem is működik jól a hálózat, ugyanúgy van mint neked.
Csak kiváncsi lettem volna, hogy a hálózati térkép mit ír ki egy ilyen hálózatra, de nem ismerte fel. Végülis nem olyan fontos dolog, csak kiváncsi vagyok a probléma okára, jó tudni hogy hogyan is működik ez a hálózati térkép. -
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszönöm.

-
atesss
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
No közben itt van a program is már.
Állítólag a telepítésnél ha valamit rosszul csinálsz, akkor utána nem nagyon lehet visszaállítani az eredeti állapotot, és jól feltelepíteni.
Ezért gondoltam, hogy elöször felrakom az MS VirtualPC-s XP-re, amin vissza lehet vonni a változtatásokat.
No arra fel is ment simán.
Utána felraktam a Wmware-t, hát ez egy iszonyú jó cucc !
Baromi sokat tud, bár egyenlőre még vagy felét nem tudom hogy mi, de majd beletanulok.
Már csak azt nem tudom, hogy eddig miért használtam ezt a 0-val egyenlő MS VirtualPC-t.
No fel is raktam a Win7-et alája, tényleg nagyon jó ez az automatic installal, felkismeri hogy a DVD egy Win7 telepítő, az elején bekéri a nevet, kódot, stb., és aztán semmi mást nem kell állítani, a végén egy kész rendszer fogad, additions-t is telepítve.
Sőt, olyat is tud, hogy bármelyik Win7 kiadást tudod vele telepíteni.
Pedig ez egy MSDN-es ISO, amiben csak Prof-ot lehet alapból telepíteni. Az angol MSDNAA-somat átalakítottam én magam az "ei.cfg" fájlt kitörölve az ISO-ból, és úgy kiírva.
De a Wmware ezt magától, telepítés közben megcsinálja !
Gondolom letiltja valahogy az ei.cfg-hez való hozzáférést.Aztán kipróbáltam Wmware-es Win7 alól is a programot, így is működik, úgyhogy megoldva a dolog. Még admin mód sem kellett az installerhez, se semmilyen kompatibilitás, simán működik.
Előtte persze itt is csináltam egy Snapshoot-ot (Elöször még ki kellett találnom hogyan is működik ez a Wmware-ben, kiderült, hogy ez is nagyon jól ki van találva. Futás közbeni állapotokat is el lehet menteni, stb. És mindezt simán megértettem a html súgóból, az is nagyon jól érthető.)Viszont ezt a 3D támogatást még nem próbáltam ki, akkor most ez következik majd.
De ha tényleg jól működik, be lehetne kapcsolva alapból, nem ?
Hiányoltam is az Aero-t, bár a Win7 anélkül is elég szép, első pillantásra én nem is vettem észre, hogy hiányzik, csak pl. Win + Tab nem ment, meg a tálcán az előnézet stb.A VT eléggé meggyorsítja a virtuális gép futását, de nélküle is jól megy.
Ezt meg tudom erősíteni, tényleg egész jól futott, alig lehetett észrevenni, hogy lassabb, mint a host. Az MS VirtualPC ebben is leszerepelt...
Vagy csak az alatta futó XP ?
KIipróbálom majd az XP-t is Wmware-ben, aztán kiderül; de óriási volt a különbség., nem kell más eszközmeghajtó
Akkor ezt jól sejtem, hogy ez valami olyasmit is csinál, hogy a Host oprendszerből kimásolja a drivereket, és azt telepíti fel automatikusan a Guest-re ?
Mert megjelent a BT, kártyaolvasó ikonja, stb, amit asszem a normál Win7 fel sem ismert magától a telepítésnél. Ki még nem próbáltam őket, de gondolom, hogy működnek.Hálózati térképnél (ez is nagyon tetszik a Win7-ben ! ) észrevettem még egy problémát, azt is leírom mindjárt.
MOD
Hol lehet beállítani ezt a 3D támogatást, mert én nem találom ? -
atesss
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Melyiket, az ISO/CRC-t vagy az SHA1-et ? Vagy mindkettőt ?
És mi a kettő közt a különbség ?Ha már Total Commander, ebben tudnál esetleg segíteni: [link] ?
Most 7.03 van fent. -
qwertly
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A 10.8 ment a gépemen de haza vágta a windowst azóta nem akarom élesbe mert így is fent van az ubuntu a win7 mellet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Na elindítottam ezt, kíváncsi vagyok...
-
Pierre75
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt a kettőt tettem fel, de eddig nem jött össze. Lehet zavar abból, hogy 64bit-es az OS?
-
Chaser
legenda
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezzel csak akkor van gebasz, mikor xp-ről akarod csinálni, ezt is próbáltam tegnap. Meg a free verziónál van valami fájlkorlát, mindenesetre se az 1 gigás, se a 4 gigás penemet nem látta.
-
Pierre75
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Eredetileg csak egy vsfilter.dll-t szedtem le, amire valóban találtam parancsot:
system, system32 konyvtarba masolva a .dll-eket, majd regsvr32 file_nev.dll
paranccsal tortenik az install. Uninstall eseten meg a file_nev ele egy /u-t kell beirniMert simán telepítve el sem indította az avi-t, ha a matroska is telepítve volt.
Most kipróbálom, ahogy írtad.
Köszi!.
-
Pierre75
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi!
Megnézem. A VSFilter-t hova másoljam be?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Mostmár mindegy, visszaraktam a pent fa32re, meg belőttem a win-t, ami gyárilag a gépen volt, majd ha ez kidöglik, akkor újra foglalkozok a témával... De azért kösz.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Az is tud bootolható pendriveot csinálni?
Mindegy végülis, belövöm mostmár a rajta lévő xp-t, aztán majd ha kidöglik, akkor rakok rá hetet...
-
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Valaha volt köze a 3dMark eredményeknek a játékokhoz?
Azt hittem, csak ahhoz van köze, hogy melyik hardvergyártó fekszik össze a Futuremark-al.

-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Egy megfelelő konfig esetében igen. De most egy kvázi régi konfigról van szó.

-
WonderCSabo
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Realplayer is felajánlja. És még ezer program. Ez a masszív reklámhadjárat.
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Akkor egyszerűbb a külön fizikai partíció. Oda bármilyen os mehet.
Asszem maradok inkább a vmwarenál
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Értem.
Egyik win egy fizikai partíción, a másik pedig egy vhd állományban. Egyszerre nem futnak, csak külön-külön. És mindkettő fizikai gép. De akkor mi értelme ennek a vhd bűvészkedésnek? (Nem kötözködésből kérdem, valóban érdekel) -
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi.
Bár a leírásból még nem világos, mire is jó ez. Lesz egy oprendszer a fizikai vinyón, megy egy a vhd állományban. Ha ezt a vhd-t felcsatolod virtalpc-re, attól az még nem fogja vinni a 3D-t. -
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ha valós 3d teljesítmény kell használd a hetes beépített virtual gépét
Ezt kifejtenéd?
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Jó ötlet
majd ki is próbálom -
bpx
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
hát már hogy ne tudna

-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igen! Egyet értek azzal hogy végre kapjanak már észhez a készítők de sajna a tendencia nem efelé halad. De már nincs értelme ez érdekében kardoskodni hiszen a GPU-k képesek lennének "bármire" a HD lejátszás területén amennyiben GPGPU tudással rendelkeznek csak megfelelő driverre és környezettre (DX11) lett volna szükség.
A DX11 viszont már megérkezett ezért már nem kéne szarakodni, hisz az nV -nek már vannak megfelelő driverei csak az ati szarakodik még. Legutoljára tavaj októberben csináltam egy nagy tesztet 130 "legfrissebb" film sample-aivalés és 18 nem ment át a DXVA vizsgán. Ma már mindegyik átmegy ha nV a vga és W7 az op.sys. És pont a w7-nek köszönhetően arra számítok hogy a "furcsán" kódolt filmekből egyre több lesz. Minek vigyázni ha a GPU úgy is megoldja?
Ez a hozzáállás viszont számomra is
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
igaz

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nekem 0-5%-os CPU terhelés van 4870-nel, DXVA-ban, 1,5MB-s DTS hangsávval..
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
"ha nem a vga számol akkor ki."
Pontosítalak. A VGA-n belül a GPU számol de azon belül az ATI-nál az erre elkülönített UDV egység melyből jelenleg a 2.2 a legfejlettebb. Bár sok képjavító eljárást ismer ezért sokkal szebb képet eredményez az ati vga használata, ellenben nem tagadható le az a tény hogy x264-ben kódolt H264-es tartalmaknál ez az UVD egység igencsak érzékeny az film ref_frames értékére. Ha megszabott keretekben marad ez az érték akkor persze nincs gond csak akkor van ha túl magas. Én sűrűn futottam bele ilyen filmekbe. Ellenben az nV-vel amelynek w7 alatt tök mindegy hogy mekkora ez az érték. Legszembetűnőbb az "x264_killa_sample.mkv" lejátszásánál a különbség.
Most éppen a HD3200 (512MB) igp "alól" írok és már leteszteltem filmekre. A helyzet változatlan. A w7-es 9.12 driverrel sincs meg az a plusz amivel a HD tartalmak (gyengébbek kedvéért aláhúzva) lejátszásában utol tudná érni az ati az nV-t. Mintha nem használná a Compute Shadert a lejátszáshoz is. Pedig erősen elkélne. Driver hiányosság.
És a legszembetűnőbb akkor lesz a hatás mikor olyan gyenge CPU-val nézünk 1080p-s filmeket mint az enyém és ekkor jön ki 3%-os terheltség miközben a C&Q miatt csupán 1000Mhz-en megy az nV karival ellenben az igp-vel.De ez nem ebbe a topikba való hanem a másikba amit linkeltem de ha már itt kérdezted meg...
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Valamit nagyon benéztél
Vagy te nem mélyedtél még el a témában rendesen.
Az meg hogy ki volt az első alkalmazó az nem jelent semmit. Az IBM a legjobb mert nekik volt a legelső x86-osuk?
-
törölt tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
VBoxot ismerem is, használom is, köszi.

Az XP-mód érdekelt volna, nem maga a virtualizáció önmagában. -
7Heads Drago
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ok.
Viszont nem GB-t lát. Kb 4 Gb -a vga memória. Ami 3 Gb vagy 3,5 Gb-t jelent.
(egy pár hónapot nekem is így ment) -
Blashe
aktív tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Teljes sávszéllel tudsz feltölteni ?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ezt most nem értem. Miért lenne szigorúan csak 32 bites a Gamer Edition?
Az Xp az már egy őskövület a Win7-hez képest. A 32 bit csak azon volt érvényes szerintem. Fura lenne ha lekorlátoznák a memóriát a mai játékoknál ilyen formában. -
Clemi
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
nekem valószínűleg azért hozza létre így a rejtett partíciót mert az az aktív (és törölve lett), míg neked már volt a merevlemez elején egy olyan.
Igen ez valóban így lehet! Ha a seven telepítője nem talál aktív particiót, akkor létrehoz egy területet, és azt teszi aktívvá. Szóval lehet hogy ez dönti el to be or not to be

-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hali!
Híjjj ez kezd bonyolódni.
Szóval te azt mondod, hogy van egy partíció a HDD-n, meg egy nem particionált terület. Ha a nem particionált területre telepíted a W7-et, akkor akkor is létrejön a rejtett partíció, noha már volt a HDD-n egy létező partíció?(már ha jól értettem) 
Ez csak érdekel. Amúgy nem foglalkozom a rejtett partícióval, mivel nem hagyom hogy létrejöjjön. Viszem magammal az Acronis/Paragon cuccot aztán azzal "előparticionálom" a HDD-ket és akkor nem jön létre az biztos.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nálam viszont nem mindig hozza létre. Csak akkor ha a HDD-n előtte minden partíciót legyalulok és szűzzé teszem az egész HDD-t. De ha van rajta egy elsődleges és +2 logikai partíció + az a particionálatlan terület amire a W7-et telepíteném és közben a HDD-n már van 1-2 működő más op.rendszer is akkor nálam nem hozza létre a 100MB-osat hanem azokat a dolgokat amiket arra tenne ráteszi az elsődleges és aktív partícióra. Tehát még akkor sem biztos hogy létrehozza ha a telepítőnek egy particionálatlan részt mutatok.
Morden24: És ezért (is) álltam át W7-re. Pedig nagyon nem akartam de főleg a DXVA és a Compute Shader győzött meg végül.

-
cannyon
aktív tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ez az amire rászeretnék jönni benyomom a töltést és 1-2 ora és csonton van a memoria klienst is cseréltem de ugyanezt játtsza el most még csak 72% nál tart de hamarosan felsétál 90% fölé
-
whiskey
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Szia...
Valóban ez volt a jó megoldás....
Tökéletesen müxik....
Egyszer régebben még a Vistával próbálkoztam vele (biztos valami régebbi verzióval) , de akkor a 64bites Op rendszert nem szerette...Köszi...

-
pszichiater
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
köszöntem!

-
Scholes9
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Sikerült, köszi szépen, most már minden magyar

-
Protoss
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hopp az MP-nél multi-process "optimalizációra" asszociáltam, titkon remélve, hogy van esetleg valami "turbo", amit nem kapcsolatam be
,
Media player classicot - Kmplayer - Mediamonkeyt használok, nem nagyon tunt fel, hogy miben jobb a gyári mediaplayer, bár mire lett 5.1 hang addigra elég sokszor megpörgettem, hátha ott megy egyből. De biztos jó én tényleg nem ismerem, nem használom.Az automatizmus tetszett, egészen 4. napig, akkor csöndben frissítés után nem talált magára. Olyan szinten, hogy bootmenure futott állandóan induláskor, egy kis mókával megfejelve. De a visszaállítás (melyet igen erős ellenérzésekkel engedélyeztem) profin lefutott.
A móka: 2 monitort használok (LCD tv + monitor), míg korábban a win felállásáig mindkét monitorra pakolta az ati klónban a képet, sajnos a win7 már nem így jár el. Ez csak akkor probléma, ha ilyenkor derül ki, hogy a másodlagos monitort tekinti elsődlegesnek.
Magyarul vártam, mint a kacsa a sütőben, de nem volt kép, nem hittem hogy egy friss op.rendszerrel lehet gond hw hibára gyanakodtam és bizony neki álltam a monitort ellenőrizni, a vgat, ami elég időrabló tud lenni még akkor is ha van másik teszt géped kéznél. A teszt kiadta, hogy a hw hibátlan. Így a 2. restartnál már mindenhol kerestem a képet így tünt fel, hogy beza az lcd tv-n várnak a lehetőségek. Több probálkozás és probléma keresés után sem állt helyre, nincs más hátra, mint rendszer visszaállítás, és itt bukott le: ott állt a bejegyzés windows frissítés tegnap éjjel. Azóta nincs autofrissítés és jéé megy. 
Utánna megviccelt Lan karival és hangkártyával, hát még azoknál is megfutottam a biztos a hardver rossz köröket. Eddig mindig a win7 sajátosságok (nálam hibák másoknál feature-k
) keverték a ****. Tudom most jön, hogy érdekes másnál nem volt ilyen, hmm izé mivel nem vagyok zseni, több gondra is a neten találtam megoldást (többségük vistán is meg volt már), tehát másnál is előjönnek.De ez van, ha kell a 4 giga ram, akkor kell 64 bites MS.
-
Protoss
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nem kötözködés, megjegyzések és csak érdeklődés, ahol kérdés van:
1, szerencsés vagy
Én speciel azzal kezdtem, hogy visszaállítottam a kék képernyő "olvashatóságát", valahogy hiányzott az első automatikus reboot után. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2, a gyors leállásnak mi a titka? lehet ready boot kavar be nálam?
3, próbáld ki a chrome-ot még gyorsabban indul, mint a firefox/explorer
(bármelyik oprendszeren).
4, hmm.. hmm... "nem kell semmit feltenni az eszközökhöz" ezt részleteznéd? a hw problémák mindegyikére azzal oltják a népet, hogy keress drivert, rakd újra.
5, használható MP alatt mire gondolsz?Véleményem egyezik veled, csak én másik oldalról jövök, semmi gond a win7-tel, ha a maga helyén kezeljük.
Konfigod alapján elvárható, hogy legyen gyorsulás, már csak azért is mert 4 gigával pörgetsz most egy rendszert, ami gondolom xp alatt 2-3 gigával ketyeget. Ez számomra amugy az egyetlen érv ami miatt váltani kell/érdemes 2 giga nem elég és csak a 64 bit ad erre megoldást. -
pincehely
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Persze nem a világvége, de hosszú idő után újra telepítettem XP-t, és Win7 után azt hittem, hogy sosem fog véget érni a dolog.
-
pincehely
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hát azért azzal vitatkoznék, hogy az XP telepítési ideje nem sok.
Az 3-4 giga ami maga az oprendszer, illetve a különböző szolgáltatások alkalmazása, illesztőprogramok telepítésea hardverhez miért tart olyan sokáig? -
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ÉN tudom mi a lényeg. De az nem evidens hogy mindenki tudja mi a lényeg.
-
Zjunior
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi, megpróbálom!

-
eszgé100
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
na ilyesmit kerestem, de egy csomó helyen csak a webes volt fent. köszi, amint hazaérek kipróbálom
-
eszgé100
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
próbáltam, le is szedtem a Microsoft-tól a DirectX webes frissítőt, de azt írta, hogy már a legújabb van telepítve, és így nem is csinál semmit.
mobal: catalystból a 9.11-es van fennt + a hotfix amitől nem akad a menü Dirt2-ben. bár ha jól tudom nemsokára jön a 9.12. már csak abban reménykedek én is.
és a többi hiba mitől lehet?
Bdanyy: neked is ajánlom a BlueScreenView nevű programot, a telepítése óta bekövetkezett összes kékhalálnak meg lehet nézni az adatait
-
haxy27
aktív tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
http://blog.orbmu2k.de/
vgy itt is.Most már tuti hogy a netlib.dll nem töltödik be de hogy tudom megoldani hogy be tölcse.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
-
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Persze, hogy sok, akkor viszont pláne nem kell (emiatt) 64 bit-es OS.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Azoknak is azért elfér a 2gb..
Manapság. -
brd
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
1 db alkalmazás alapból csak 2 GB-ot lát, igen, de nem 1 db alkalmazást futtat általában az ember.
Mindegyik lefoglalhat 2 GB-ot magának (külön-külön) egymás mellett, persze kevés program használja is ezt ki. -
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igazából szerintem ha nagyon a rendszerre akarsz szorítkozni, akkor bőven elég a 32-es SSD.
Nekem 64-esem van, de ~37-38 giga szabad belőle, és ha nagyon akarnék, akkor tudnék pár dolgot máshová pakolni.
-
HZoli87
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Áhhh nagyon nagy vagy, jövök neked 1 sörrel.

-
Joe bácsi
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ok, kössz, de ezt speciel tudom.
Az érdekelne, h. bemegyek biosba és formázom amin az Xp van?
Azt hol találom? -
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hali!
Igen, köszönöm, tisztában vagyok vele, csak a körülmények nem tették lehetővé, ugyanis egy téves információt tartalmazó mail-nek köszönhetően, olyan kütyüre kellett telepítenem a vásárolt W7 HP-t, amiben nincs optikai meghajtót. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a szomszédhoz kellet menni(akit katasztrófa sújtott területté nyilvánítottam), mert csak ott volt legalább egy XP-s gép. Miközben lemásoltam a gyári lemezt, a szomszéd épp arról mesélt, hogy épp most ismerkedik egy programmal és már tud feliratokat elhelyezni a képein. Nos ekkor nyert számomra értelmet, hogy az XP háttérképen szereplő enyhén szólva lengén öltözött hölgy bizonyos testrésze fölött, miért olvasható ciklámen keretben a "Szeretlek cicus" felirat...

Szerinted, ezek tükrében nem ez volt a legjobb megoldás? Örültem, hogy minél előbb elszabaduljak a szomszédtól....

Fire.
-
pzstm
titán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Bemásolom akkor ide is:
Szóval láttam a logban ugyebár F meghajtóra hivatkozást. Namármost nálam az egy virtuális meghajtó volt. Daemon uninstall, restart, DX gyönyörűen feltelepül, daemon vissza...és minden szép és jó...miért-re nem tudok magyarázatot adni, nem is nagyon lehet értelmeset....régebben simán virtuális meghajtó mellett is lefutott egy DX emlékeim szerint...bár való igaz ilyen hibaüzenettel rég találkoztam, így manuális DX install sem nagyon volt. Jah és meghajtó letiltása illetve eltávolítása sem volt neki elegendő daemon tools segítségével. Csak uninstall oldotta meg a problémát.
-
bpx
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
úgy látom akkor azóta azért szépen fejlődött
én akkor próbáltam, mikor épphogy megjelent a 3d támogatás, és egy 3-4 éves mmorpg-t akartam több példányban futtatni (semmi csalás csak több karakterrel gyorsabban lehet árulni
), és az eredmény siralmas volt 5-10 fps, fél, maximum 1 óránként lehalt az egész virtuális gép 
-
moonman
titán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
ez a játék alapból 16 színű?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igen, mennek, de a kolléga a Virtiual Xp mode ra volt ami annyit jelent, hogy van ugyan a gépen egy virtuális xp (Eleve feltelepítve szeded le)
Viszont az erre telepített progikat eléred, közvetlen a Windows 7 esből.A virtual Xp mode, nem azonos a Virtual Pc vel.
A virtual pc amúgy nem követeli meg a VT ét a cpu ban.
Mitöbb a Virtual Pc nem eszi meg a virtual Xp mode vhd jét, holott ő maga is vhd -ébe menti a virtuális HDD ét.Szerencsétlen, hogy az MS mind a 2 eszköznek a file jához ugyanazt a kiterjesztést adta,
(#2251) bernat98
Szedj le egy frissebbet, ha van esetleg kipróbálhatod a Xp mode ot.(#2252) gyiku
Eredeti a Win 7 ed ?
Mert ha nem akkor amiatt van.
Letiltott a rendszer.#2254) MaciG
Hardverhiba lehet, ram vagy vga, vagy beszedtél valami férget.(#2266) MaciG
Tedd fel a milyen antivirus a legjobb, és az első hsz ban van egy két 5let.
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)