Új hozzászólás Aktív témák
-
csubííí
őstag
Nem tudom tudtátok-e. Ha Samsung böngészőben bárhol egy képet megérint és ujjat addig rajta hagyni míg előjön a lehetőségek rész, ezt követően sem engedni el a képet hanem mozgatni a kijelző valamelyik oldalára/szélére (teljesen elhúzni), ekkor lesz lehetőség (tovább mozgatásával, persze a képet továbbra is érintve kell tartani) fentre vagy alulra osztott képernyőre, vagy középre előugró nézetbe rakni/megnyitni a képhez tartozó cikket.
Ez jó hosszú mondat lett.🙂
Nem tudom, hogy ez eddig is volt-e, vagy az utolsó böngésző frissítéssel változott meg, viszont én nemrég vettem észre.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igazam lett, annyira jól fogy az S26 (is!), hogy az áprilisra tervezett 800 ezer készülék helyett 1,3 millió darabot fognak gyártani
-
janeszgol
félisten
válasz
migabi24
üzenetére
Tételezzük fel jövőre kapsz valakitől ajándékba egy 6.0-s fülest. Vagy autós rádiót. Vagy bármit. Akkor az egy éves csúcs telóddal nem tudod kihasználni.
Én arra is harapok, amikor a többszázezres telókból kihagyják mondjuk a wifinél a szélesebb csatornát. Vagy mondjuk wifi 7, de csak dual band, nincs 6GHz. Tehát ezek a fillérbacások zavarnak.
Közben meg odavannak és versenyeznek a support időn. Minek? 7 év support, de már most elavult több dologban. -
migabi24
nagyúr
Közben én is utánaolvastam, én a Bluetoothot alap dolgokra használom, tehát kiteszem a kocsiba a zenét, meg van egy kinti hangfalam az udvaron, ennyi. De ha jól olvastam, az újdonságok csak akkor működnek, ha a másik oldalon is 6.0 a Bluetooth kütyü, szóval az ember dobhatná ki az autórádiót meg a drága hangfalat is évente. Ettől függetlenül tényleg jogos az elvárás, hogy mindenből a legjobbat kapjuk ennyi pénzért, de sajnos ez van, a Samsung elért egy olyan szintre, hogy már megteheti ezt.
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol
üzenetére
Nem azt kell, megmagyarázni.
A konkrét kérdés az volt hogy miben tud többet a 6.0-ás BT az 5.4hez képest?
Erre elkezdtél bugyutázni, de választ nem adtál.
Mért olyan hihetetlen, hogy valaki nem tudja a részletes specifikációit a BT verzióknak?
Írhattál volna a Channel Soundingról, a gyorsabb adatátvitelről, a jobb energiahatékonyságról....stb
Abban egyetértek, hogy bele kellett volna rakinuk, de lehurrogni valakit (főleg ilyen stílusban) mert kérdez, elég lekezelő."Ja az A57-ben 45W a töltés és BT6 van. Ez nem zavar? De én magyarázkodjak?"
Mégegyszer. Nem magyarázkodni kell, hanem normális stílusban válaszolni. Az említett hozzászólás pedig nem volt az.
Hogy a kérdére is válaszoljak, a Samsung (amennyire tudom) egy 5000 alatti akku esetében sem adott 45wattos töltést. Hogy miért azt nem tudom, ne engem kérdezz.
A BT 6.0 meg ahogy írtam is alap kellene hogy legyen.
Ettől függetlenül tartom hogy technikai kérdésre így reagálni visszás.
Mert neked valami alap, attól még nem mindenkinek az.
Ha te kérdeznél valamit és ilyen választ kapnál, mert aki válaszol annak alap tudás ami neked kérdés, és közölné hogy már várta ezt a bugyuta kérdést, neked mennyire tetszene? -
janeszgol
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha minimum 50 ezerrel olcsóbb az S25 én azt venném a helyében.
-
-
Lesz ennek piaca, nem kell aggódni
Sógorom már nézegeti, hogy hol venné, erre cserélné az S24-esét
-
janeszgol
félisten
De meg kell magyarázni, hogy egy minimum 400 ezer ft-os teloban miert kampanyolok a legujabb technologiaert? Plane amikor az ugyan avval az SoC-val szerelt Plus megkapta?
Most komolyan?
Igy is el kell viselni a 8 bites kijelzot, meg a kozepes kamerat es a lassu szar 25W töltést. De meg ezt is?Ja az A57-ben 45W a töltés és BT6 van. Ez nem zavar? De én magyarázkodjak?
-
janeszgol
félisten
-
-
qwertly
addikt
Samsung FE20 cseréltem le, eddig elégedett vagyok. A 12/512GB verzióra jó áron sikerült ki kuponozzni. Szerintem most 4-5 évig el leszek vele.
-
-
migabi24
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nekem a "cegesem" egy 10+ éves Alcatel, ami miután asszem soha nem hozta be a tárcsázót sem bootolas után, vagyis nem vártam ki, így a kártya az S23-asomban van.
Szóval, én is jobban örültem volna egy Ultrának, de hát fuckyou, ez van
-
cs.zs.
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
S26 Ultra van, 12/512 GB, azzal szoptunk egy érdekeset, fura sztori.
Megvettük itthon (Mediamarkt) és 1 hét (hibátlan) használat után irány Hollandia. Hálózatra fellép, adat is van, szuper. Az első telefonhívás: mindkét oldal néma, egyik sem hallja a másikat. A kapcsolat aktív, a hívás létrejön, számláló elindul, de mindkét oldal néma. Innen hívva is, onnan hívva is. Másnap is, harmadnap is, számtalan újraindítás, Telekomot is hívtuk, resetelték a sim-et is, jelenség ugyanaz.
Aztán valaki valahol megsúgta, hogy ez a holland hálózat nem lesz jó neki a barangoláshoz, az okozhatja ezt. (Miközben adat meg rendesen volt).
3 szolgáltatóból lehet odakint választani, tehát manuálisan választottunk egy másikat.
És ennyi, a probléma azonnal megoldódott.3-4 nap síkideg szopás, mert az automatikusan választott Telekom partnernél valami ütközött...
-
zolikaDB
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
De, a készülék "hibája"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Direkt létezik még ez a méretkategória Samsungéknál.
Aki kisebb készüléket akar, mindig az alap S készülékek kerülnek előtérbe. Aki nem akar kifejezetten ilyet, az nyilván + verziót, FE-t vagy A-t vásárol. Netán Ultra.
Illetve itt a Xiaomi 17 is újabban. -
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Vagyunk itt páran, akinek ilyen készüléke van? Mik a tapasztalatok vele? Nekem kb 1.5 hete van meg. A kis kijelzőt leszámítva nagyon jó a telefon, de ez nyilván nem a készülék hibája.
-
janeszgol
félisten
válasz
noPublicFG
üzenetére
A zoom kamerával is lehet makrózni, de az ultraszélessel is, ha autofókuszos.
-
cs.zs.
veterán
válasz
noPublicFG
üzenetére
Lakáshirdetéseknél is jól jön, igen.
-
Elfogadom a véleményed! Mivel saját tapasztalatom alapján írtam a gondolatom, így is érdemes értelmezni. 😁 Viszont a példáid után felötlött bennem pár funkcionális lehetőség, mint lakáshirdetés, konstrukciós elhelyezés...
Valamiért (nekem) a panoráma mód jobban kézreáll, de elfogadom, ha másnak meg nem.
-
cs.zs.
veterán
válasz
noPublicFG
üzenetére
Más-más élethelyzetek más-más kamerát kívánnak meg.
Az ultraszéles sem ördögtől való, számtalan esetben előfordul, hogy a céltárgytól nem tudunk eléggé hátralépni, és nem fér bele rendesen. Az, hogy ez egy csoportkép akar lenni, vagy egy parkolóban álló autó, tökmindegy. Van értelme, ráadásul olcsó, sőt filléres megoldás, bele is kerül mindenbe.
Inkább a zoomkamerával spórolnak a gyártók, és csak a feláras Pro/Ultra modellekbe rakják bele. Sokkal hasznosabb mint az ultraszéles, meg is kérik az árát. -
Azon gondolkodtam, mikor használtam az ultraszéles kamerát? És ugy emlékszem soha! Így nálam ennek a lemaradása semmit nem jelent, ellenben a zoomkamerával!
-
janeszgol
félisten
Az Apple is ezt csinálja. Régebben még talán megmagyarázható volt (csak olyan funkció, amihez hardver is kell, tehát érzékelő mondjuk), de ehhez nafyon utána kellene nézni.
De pár éve már pofátlanul tolja.Nesztek 5-7 év support. Ha kijön egy olysn funkció, ami érdekel, de direkt nem jön a telótokra, akkor váltásra kényszerültök.
-
Ricardo
titán
Kezdődik.
Van már (szerintem lesz még) olyan funkció, amit kizárólag az S26 sorozat kap meg.
Jó dolog ez a 7 év frissítés, de ha már a tavalyi csúcsok sem kapnak meg mindent maradéktalanul, mi lesz 3-4 év múlva?
Kijön a One UI 10, és a két három éves telefonok, csak az új funkciók felét kapják meg
Persze az érthető hogy egy többéves vas nem elég mindenre, de itt ilyenról nincs szó, mert ezen a szinten olyan erő van a vasakban, hogy több évre visszamenőleg (de ebben a hírben említett esetben az25-os széria tuti) kellően erős.
[link] -
zolikaDB
veterán
Hogyan jutottunk el a mostani A37/A57/S26 vonalhoz, amikor innen indultunk?
A3/A5 teszt 10 évvel ezelőttről.
Üveg, fémkeret, elvileg olyan ujjlenyomatolvasó, mint ami az S6-ban volt akkoriban... -
Ricardo
titán
Én S26-ot vennék.
A teljesség igénye nélkül.Jobb (fényesebb kjelző) erősebb vas, jobb wifi, jobb Bluetooth Gyorsabb kábeles adatátvitel, kisebb keret, ezzel jobb kijelző/ készüléktest arány.
Jobb fotós, és videós (a 17e egyetlen kamerája nem rossz, de a lehetőségeit bekorlátozza)képességek. -
MrBazsi
senior tag
Hát exnossal ez megint nem előrelépés egy s25 után. kiváncsi vagyok meglesznek e a szokásos téreőgondok, és a gyors merülés
Illene már a Samunak újítani valami komolyabbat az S szérián, főleg kamerafronton -
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Pont ezt a kérdést akartam tegnap este feltenni, de úgy látszik közbe jöttvalami, mert nem látom.
Az S23-nak sok negatívuma. Engem is kíváncsivá tett. Remélem nem a 7 év support a 4-5 évvel szemben lesz az indok. -
-
mhydas99
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ez van. Nem kotelezo megvenni...
-
migabi24
nagyúr
Valaki látott már egyébként cm pontos gps antennát valamelyik telefonba? Vagy lemaradtam valamiről? Eddig nekem a 3m volt a legjobb érték amit telefontól láttam.
-
migabi24
nagyúr
válasz
csorbajeno
üzenetére
Köszönöm

Egyszerű a válasz, öregszem és már nem akarok kompromisszumokat kötni, nekem a oneui a legjobb felület, nem játszok, alap dolgokat használok így a proci se érdekel ha nincs vele probléma
-
Crafter32
őstag
Nekem is S24 256 van. Tavaly vettem gsm boltban újként 200 ért. S23 is elég lenne, de az S23 nak sok negatívuma volt. S25 128 is kijött volna a pénzből, de úgysem tudom észrevenni a különbséget, akkor már legyen a nagyobb tárhely.
Nincs arra pénzem megvegyem a legújabbat, de nem hiszem ki tudnám használni a különbséget! Telefonálok, fotózok a családot, nyomkodom az internetet, játszok. Olyan átlagos dolgok. Soha nem melegszik, autóban tudom tölteni ha este elfelejtettem, gyors, szoftvere pedig a legjobb amit eddig tapasztaltam már már régi Nokiásan egyszerű.
Szóval biztosan nagyon lett az új is, de ha nem flexelni kell vagy munkára elég lesz a S 24- 25 is. -
Amit hiányolok ilyen készülékek bemutatásakor, az egy olyan ügyes marketing húzás, mint ami megvolt régen az S sorozat és a Note sorozat esetén (vagy a Huawei-nél a P és Mate sorozat esetén), hogy tavasszal és ősszel jöttek ki készülékek váltakozva. Mindig félévente volt egy kis annyi újdonság, hogy a kütyübolondok elgondolkodtak rajta, hogy de jó lenne az a telefon. Aztán mikor kijött mondjuk a Mate sorozat új okossága a P sorozatnál, akkor nagyobb eséllyel vették meg a userek a fél éve nyálcsorgatást okozó különbségeket.
A mostani viszonylatban elképzelem azt, hogy átállnak 18 hónapos ciklusra a Samsungnál.
Kijön az S27 ultra ősszel...
Aztán tavasszal az S27 - benne az ultra legtöbb nóvuma, de kisebb méretben (toll, pár apróság hiányzik), de egy kicsit reszelt dolgokkal, esetleg jobb kamerával, jobb akkuval. A töltést sem kell egekig emelni. S27u-ban 60W töltés volt? Megkapja az S27 is.
Aztán kijön az S27+ a következő ősszel. Addigra már elmúlt az S27u hájpja, már egészen egy éves "vén" az u. Az S27+ már 70w-os töltést tud, és már 30w-os qi töltést. Ebben már végre 10 bites a kijelző, stb
Mindenki várja az S28u-t, ami lényegében egy picit nagyobb kijelzős, pennel rendelekző S27+, de mégis a flagship mobil. Sőt, ebben már 80w a töltés, 40 a qi, stb. Uhh, ebben annyi változás van, ami az előzőben nem volt, de az s70 és 27+ tudta, hogy dolgozik a must have érzés, még ha egyébként alig változott is valami...
Aztán kijön az S28. Már ez is tudja a 80w-os töltést (esetleg csak a 70-et), még ha a qi 30 is marad. De a vevő már azt érzi, hogy megkapta az S28u-t kisebben, megéri lecserélni rá az S27-et,
Erre rálicitál az S28+ nagyobb kijelzővel, és már eléri a bűvös 100w-os töltést és 50w-on vezeték nélkül.
Eltelik 3 év, 6x róluk szóltak a hírek, velük volt tele a sajtó... Mindig volt pár olyan újítás, ami az embereket arra késztette, hogy vegyenek készüléket.
Ha pedig nem is akarod megvenni az S27-et, de láttad, mit fejlődött legutóbb, már alig várod az S28u-t, hogy akkor abban is meglesz ez, vagy még ennél is több. Így amikor megjelenik, akkor ott dolgozik benned, hogy végülis majdnem két éves már a telefonod (pedig csak másfél), és miért ne vennéd meg ezt, hiszen már amikor kijött a +, aztán kijött a sima, akkor is nagyon tetszett a pár újítás, most végre, mikor kijött a "tied", akkor már rá vagy készülve, hogy jó lenne lecserélni.A cég pedig? 1 helyett másfél éves a ciklus. 3x kap hype-ot. Kevesebb fejlesztéssel több figyelmet kap.
-
helixP
nagyúr
Rosszabb, vagy jobb deal mint egy iPhone 17e...?
-
zolikaDB
veterán
Az egy dolog, hogy nagyjából 0 fejlesztés, és igen, alap a 256GB mostmár (mint minden gyártónál a kategóriában), de az elég komoly áremelkedés mellett valszeg sokan azt gondolhatják, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
Bár kamu, meg "nem ügy", de egy darabig én mellőzném a Samsungot, hiszen ők szó szerint a szánkba szarnak.
Azt hiszem, tettek érte. (pedig S7 óta ajánlottam a Samsungot, oneUI-t, és jók is voltak a telefonjaik - kb S10-ig
)
A felület tényleg fasza, jelenleg is egy S23-am van, ahol mint olvasom feljebb, pont olyan fos a kamera, mint S25-ben...
Nem hiszem, hogy a tudatos vásárlók igénylik az évi 3 új "flagship" S modellt. 3 évente is sok lenne. De néha lehetne 4-5 generáció után kicsit utolérni a konkurenciát, hogy 400+ ezerért érezzem, hogy "ottvagyunk". (tudom, tudom, kupon)
De azt hiszem, most egy darabig ennyi volt.
Ezt, amit letettek az asztalra, semmi.
Nem húzzák le a rolót valszeg, bár a Nokiánál is láttunk csodát, de talán észhez térnek egyszer. -
Osi222
tag
Ha a technikai oldalarol nezem, szimplan arcpirito, amit a Samsung tesz. Az evek ota elmarado komolyabb fejlesztesek, a regiokent valtozo chipset, es az innovacio hianya nagyon szembeotlo. Ha viszont az eladasokat nezzuk, akkor jol kiveheto, hogy minden evben megvannak a szukseges eladasi szamok. Gondolom a 26-os szerianal sem lesz ez maskepp. Az egysegsugaru Gipsz Jakabokat nem erdekli, melyik chipset mennyivel jobb, ki tud tobb uzemidot es jobb fotos szettet kinalni. Szamukra a marka ismerettsege, a megbizhato SW es annak hosszu tamogatasa a legfontosabb szempont. Valoszinuleg ezt a recepetet Samsung oldalrol nem is fogjak addig megvaltoztatni, amig a konkurencia nem kenyszeriti oket erre. A jo bevetelek, es a 7 eves tamogatasi ciklus alapjan en erre nem is latom a kozeljovoben (sajnos) a lehetoseget. Ha magamat nezem, en sem tervezek az S24-rol valtani, holott lehetne okokat felhozni a valtas mellett, de annyit azert megsem, hogy megerje egy ujabbra valtas a kovetkezo evekben. Talan pont ezzel is lehet valamit tenni a "consumerism" ellen;)
-
AMD Power
titán
Engem sajnos nem győzött meg....
-
Hallosz
senior tag
Dettó én is
érezhetően jót tesz a készüléknek, ezáltal a használónak is. Egyik kollégámnak összeomlott az Alma 14-es készüléke, úgy másfél év használat után. Bevitte a szervízbe és arra kérdésre, hogy mikor volt kikapcsolva, újraindítva, a válasz: nekem senki nem mondta, hogy ezt kellene! -
Tikakukac
titán
Es ez bizony az informatikusok hibaja is.
Pár appon túl vagyok az előző és jelenlegi cégben is. Ritkán maga az informatikus a gond. Ellenben a toronyóra lánccal mentalitás az, na az, az aztán mindig tutira beveri a szeget az összes projektbe.
Lehetne egy valóban jól működő, bugmentes programunk, szénné tesztelve, stabilan. Nem, nekünk az kell, hogy a user vizeletének színe alapján váltson teljes designt és fusson le egy analízis, hogy éppen milyen reklámot toljunk az arcába, mert ezzel majd milyen jól járunk...
Nevetségesen hangzik, de ez a realitás.
Annyira meguntam, hogy teljesen más területen dolgozom, több ezer órán át henköltem mindenféle szemetet, csakis azért, mert eyecandy és profitmaximalizálás.
Alap felállás: legyen a usernek jó, könnyű, haladjunk a fő csapáson.
Vége: sajtoljunk ki annyi adatot és legyen annyira nyálcsorgató és kitömött amennyire lehet.
A vége pedig ez: követhetetlen, bugos, laggos, tákolmány. Aztán jöhet az ultimate megoldás: reset. Soft és hard vegyesen. Attól függően mennyire volt mákod ez lehet bármilyen időközönként.Ez így az elmúlt 20 évem kivonatolva

-
mhydas99
őstag
Huawei. Regi rendszerrel. Ok epitettek be az androidba az EROFS fajlrendszert igy akkoriban, mikor hasznaltad konkretan az volt a legfluidabb rendszer, igen, az iPhonenal is gyorsabb volt.
Masreszt 2cellas akkukat hasznaltak es naluk volt az egyik leggyorsabban meg a gyorstoltes. En 8 even at hasznaltam Huaweieket, ugyhogy tudom. Ketcellas aksi lassabban degradalodik.
Mint mondtam most, 2026-ban ha tudsz nekem mutatni akar csak 1 gyartot, aki az elmult 3 evben folyamatosan hibamentes OTA-frissiteseket adott ki, ne tartsd magadban, mert azonnal valtok. -
mhydas99
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ahamm....szoval akkor jo a rendszerfrissites, ha kozben javulast hoz az elozohoz kepest minden teren. Ebben egyetertunk. Altalaban nem igy van? Altalaban nem. Szerintem ebben is egyet kell ertsunk, ha informatikus vagy, akkor tapasztalnod kell.
Masfelol elvarni, hogy a regi adatokat, alkalmazasokat, indexeket atpakolja maganak a rendszer es optimalizalja, az is valid elvaras lehetne. Es ez bizony mukodik is. Ami nem, az a junk, cache fajlok atvitele, ami uj rendszerben fennakadasokat okoz, nem csak Samsungnal. Amugy mindegy, mar tul van beszelve. En is utalom ezzel tolteni az idom evi egyszer orakig, de latom es erzem az ertelmet, ugyhogy megeri. Kozben meg hallgatok podcastot es lazulok is.
Majd ha lesz olyan gyarto, aki minden gond nelkul, tokeletes, bugnelkuli minosegben tud majd frissiteseket kiadni OTA-n, akkor szolj kerlek. Mert most egy sincs.
Es ez bizony az informatikusok hibaja is. -
Tikakukac
titán
Van egy családom ahol mindenki tech analfabéta.
Csak szorozd fel az összes laptopot, telefont és egyéb szórakoztató bizbaszt évente újrapakolással.
Ezt az időt minőségi tartalommal szeretném velük tölteni, nem izzadni a kijelző előtt, hátha nem fut errorba egy restore.
Ami szokott. Oh boy, mennyi ilyen sztorim van a fél órásnak induló 2 kattintásból hajnal 3 android studio futtatásig terjedve. Ha 2026-ban AI van, de nekem kell telefont gyalulni, akkor értékrendi probléma van gyártó és sajnos user fronton is. -
Öööö, reset???? Egy one ui telefonon? Amire azt mondják, hogy a leglegleg androidos rendszer? Hát ez valami Samsung specifikus dolog lesz, mert pl. az előző telefonom 4,5 után még nem küzdött akku problémákkal, és resetelni se kellett, hogy visszakapjam az elfogadható felhasználói élményt, mert nem volt se lassulás, se bugok se semmi. Persze az egy Huawei volt, de hát a kinai telefonoktól mit várhat az ember.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Okés, értelek, de a nagyságrend egy kicsit elcsúszott.
"amit kiadok a kezemből az elér egy szintet, engem nem hívnak naponta és hetente javítani meg patchelni régi ügyfelek (...) Ezt elvárom a top gyártó top sorozatánál is egy telefonban."
Évente egy alkalommal végzek tiszta telepítést, korábban ODIN-nal, most iTunes vagy Apple Devices által, azért az nem napi, vagy hetenkénti művelet. Nekem ennyi belefér, azt is elfogadván, hogy másnak nem felel meg. Pont emiatt az ilyen témához már nem is szoktam hozzászólni egyik topikban sem, mert mindig csak a vita lenne a vége. Ki-ki el tudja dönteni, neki mi fér bele. -
Tikakukac
titán
Kicsit hópihébe raktad magad, nem is értem miért.

Informatikus vagyok, szóval, persze, beszelgethetnénk, szakmázhatnánk a témáról, de ebben nincs több.
Én amit kiadok a kezemből az elér egy szintet, engem nem hívnak naponta és hetente javítani meg patchelni régi ügyfelek, legyen ez hálózat vagy belsős kioszkok, 3D print vagy web, esetleg autó elektronika. Ezt elvárom a top gyártó top sorozatánál is egy telefonban.
Ha az választás, hogy nem bírom amikor az ügyfélnek kell az excrementumot visszalapátolni az állatba, akkor igen, azt választom, hogy én nem akarom.

-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Vagy nem pinki a telója
őrület mi megy itt
-
-
mhydas99
őstag
Hat jol van, akkor biztos ugy van.
Persze hogy megoszto tema, en is tapasztalom mar evek ota

Rettegessel figyelem evrol-evre az emberi elkenyelmesedes tarsadalmi megnyilvanulasait...de ez ellen ugy sem tudok mit tenni...en is kenyelmesebb vagyok bizonyos dolgokban sajnos. -
Ha ebből élnének meg nagy bajok lennének
de értem mire akarsz utalni. Te is a "tiszta" (ha van ilyen,szerintem nincs) telepítés híve vagy. Nem baj az mások vagyunk. De erről lehetne oldalakat vitatkozni pro/kontra. Ez van. Én se gyalulom mert ahogy a fórum társ írta azt osztom én is
-
Zsolt,72
őstag
A stílus maga az ember. 2010 óta olvasom Tikakukac posztjait, nála rendszeres az ilyen és még durvább hangvétel, bárkivel szemben. Mondjuk, ezt a cirka 15 évet meg tudtam úszni úgy, hogy Istennek hála, nem szólt hozzám.
Eztán sincs dolgunk egymással._____
Látod, mondtam, hogy megosztó a téma.
-
mhydas99
őstag
válasz
kbyte1024
üzenetére
Nem kell, csak akkor kapod a legjobb teljesitmenyt. Applenel, Xiaominal, Motonal, mindnel. Ha nem akarod nem kell. Ebbol elnek meg vegulis a mobilgyartok, az oda nem figyeles hianyabol szarmazo telefoncserekbol. Nekem meg ez jo, mert szeretek jo allapotu hasznalt telefont venni toredekaron, hogy 6 orat raszanva megduplazzam az erteket. Ugyhogy hajra, en veletek vagyok, nekem az a jo!

-
Zsolt,72
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Megértettelek, hogy erről eltérően gondolkodunk. Azt is, hogy az ilyen stílusú beszélgetés nem jut messzire, mert nincs értelme.
Igen, az megvan, hogy mi a fontossági sorrend (nem én vagyok a telefonért).
Tisztelettel feléd: ebben a lekezelő stílusban nem kívánok veled tovább társalogni. Ugyanezt elmondhattad volna kulturáltan is, és akkor ki tudna bontakozni egy konstruktív beszélgetés. Te más utat választottál.
-
mhydas99
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Barmilyen telefont is vegyel, nem kell Samsungnak lennie, elobb-utobb nem kikapcsolos, toltes kozben hasznalos, manualisan ujra nem telepitos hasznalattal mind belassul, idegesito hibai lesznek es bezuhan az aksiido. Utobbi nyilvan egy 6-8000 mAh aksinal kevesbe fog feltunni, pedig jelen lesz.
Aki mindenfajta gondozas nelkul akar barmit hasznalni, es igenyes a jo mukodesre az surun cserel, en ugy latom. -
Tikakukac
titán
Finoman fogok fogalmazni: azt a rendszert és azt a telefont amit gyalulni kell ilyen módon, azt nehezen fogom nevezni terméknek, legyen inkább híg trágyalé a neve.
Tényleg satoznom kéne a telómat? Az megvan, hogy nem én vagyok a telefonért, hanem az értem?
Kocsin is egy jó évenkénti motorgenerál nem árthat, ugye. Na meg a nagy kolbit.
-
Zsolt,72
őstag
"Tudom ezt manapsag mar senki nem teszi meg"
Nagyon megosztó téma, le is szokták harapni a fejemet, amikor írom, hogy tiszta telepítést végzek az évenkénti főverzió-frissítés alkalmával. Ezt még Android alatt szoktam meg és iOS alatt is bevált, érdekes módon (engem mondjuk nem lep meg) sokkal kevesebb hiba jelentkezik nálam, mint azoknál, akik nem így tesznek.
-
mhydas99
őstag
Nekem is S24 van. En peldaul ilyesmit nem tapasztaltam, hozzateszem nem is gyotortem folyamatosan feladatokkal. Utazaskor varos felfedezesenel persze nekem is enni kert mar este 8-kor, de tekintve milyen kicsi az aksi igy is tok jol birta. Aki meg ugy hasznalja gyakran, hogy kozben tolti is, az sajnos tapasztalhatja, hogy brutalisan elavul az aksi. Egycellasak, azokat nem ajanlatos hasznalni toltes kozben. A ketcellasak jobbak ilyen szempontbol is.
-
mhydas99
őstag
2,5 ev utan aksicsere kell a Samsungokba, ez sajnos alap.
Egyebkent minden foverziofrissitesnel gyari beallitasok visszaallitasa kellene es ujboli telepites. Ugy tiszta telepitest kap, ujraindul az AI tanuloszakasza is es a beragadt gyorsitotaras slopok is torlodnek.
Tudom ezt manapsag mar senki nem teszi meg es senki nem kapcsolja ki a telefont ejjel tobb orara. Ezek nelkul viszont kegyetlenul belassul minden telefon. A kis aksival szerelteknel meg latvanyos igy az uzemido romlasa is.
Evi egy teljes install par ora raszanassal kisimitja az idegeket 12 honapra. -
Hallosz
senior tag
S24-et használtam egy évig, rengeteg telefon, navigáció WI-FI & kékfog, vezeték nélküli tükrözés autóban. Eleinte ép, hogy kibírta a napot, utána erősebb napokon délutánra lemerült.
GSM vonalszakadások, térerőtlenség, melegedés volt jellemző.Most S25+ használok, SD procival, stabil térerő nincs melegedés.
-
mhydas99
őstag
Ar-ertek aranyban a Xiaomi 15 is jobb, mint a 17. Es ez mindenre igaz, ami elozo evi, kiveve az iPhone16 vs 17-nel, mert ott egyszerre tortent 3 generacionyi ugras. De alapvetoen a legfrissebb, legujabb megjelenesu telefont veszi meg, az a penztarcaja ellensege. Tavalyi mindig jobb. Erdembeli kulonbseg meg nem lesz semmi.
-
cs.zs.
veterán
Idézet a cikkből:
"...és igazi csúcskamerái vannak a Vivo X300-nak a remek iPhone 17 Pro ára alá vágva, bár utóbbi kettő 200 gramm felett már egyáltalán nem légies..."200 gramm felett persze hogy nem,
de a Vivo X300 speciel ugyanekkora és 190 gramm, 5360mAh akkuval és gyorstöltéssel,
szintén 7 év supporttal,
16/512GB kivitelben 372.000 Ft...
[kép] -
zsinyeg
csendes tag
Az s23 üzemideje egyszerűen borzasztó.
Egyetlen hibája de nagyon tud bosszantani.
Viszont nem merném venni az S26-ot mert félnék hogy ugyanez lesz.
Xiaomi 17 esélyesebb de tetszik a Samsung rendszere. -
Zsolt,72
őstag
Van, aki egyetért Bone123 véleményével:
"tesztelni kell és érdemes is volt, mert a Galaxy S26 objektíven és szubjektíven is jó telefon."
illetve:
"Az S26 épp azt húzza alá, hogy a specifikáció nem minden, és az AI nem tud helyettesíteni egy hét tapasztalatszerzést: a gyakorlatban ez a Samsung kompakt is jó, csak ilyen kevés fejlesztéssel jobb vétel apróbb, olcsóbb, qualcommos elődje."
Téged is értelek, mert ez a modell nem ugrik előre akkorát, mint más gyártó aktuális alaptelefonja, ugyanakkor egy friss belépő számára (szerintem) nem rossz választás. -
*RLaci*
addikt
És még mindig vannak akik védik a Samsungot......
De legalább jók a tesztfotók
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mhydas99
őstag
Olvasd akkor el, hogy az uj SD 8 elite gen 5 mennyire forrofeju. Brutalis. Egyebkent regi teny, hogy minden 2. generacio sikerul jol, melegedes/fogyasztas/teljesitmeny tekinteteben. SD 8 gen 2, 8 elite. Exynosok meg valamivel jobban melegszenek ez igaz, teljes terhelesen 1,5-2 fokkal. Az csak kis keszulekhazban szamit, nagynal nem.
Nem vedem a Samsungot, de azt kar elvitatni, hogy a OneUI a piacvezeto androidos szofver, megelegedettseg alapjan is.
Ennyit mondtam.Szerintem meg egy telefonon sokkal fontosabb a kivalo szoftver, mint a kivalo hardver. Mert egy jo szoftver a kozepszeru hardverbol is kihozza a legtobbet, a szar szoftver meg a kivalo hardvert is le tud vinni a kozepszerbe...
Persze az idealis a kivalo hardver lenne kivalo szoftverrel. Na ilyen telefont nem ismerek, bar ez amugy is szubjektiv. Majd ha lesz szoljatok. -
Sawyer_
tag
A melegedést ne felejtsd el, ami egyrészt kellemetlen, másrészt elég hamar el is kezdi lassítani. Na ebben az exynos sokkal rosszabb, bár az S23-as Snapi sem hibátlan. Lehet amúgy itt ragozni a dolgokat, de tény, hogy az egykor trendformáló S sorozat már csak egy középszerű modell, ami semmiben sem éllovas. Két előnye csak a kiforottabb szoftver és a kompakt méret,de ez kevés. Sajnos úgy néz ki váltanom kell, mert nálam 3 éves az S23 és nem akarok még egy évet reménykedni, hogy majd jövőre jobb lesz!
-
válasz
mindhunter
üzenetére
Teljesen igazad van.
-
mindhunter
tag
Hát, én még S21FE-n vagyok, de egyelőre még nem érzem hogy váltani kéne, majd talán az S30 körül.
-
mhydas99
őstag
Ha magadat akarod gyozkodni, hogy az Exynos mennyire hitvany a Snapdragon meg korberohogi, akkor jo videot linkeltel be. Leszamitva hogy bullshit az egesz. 35%-os kulonbseg orditoan nagy hazugsag

Viszonyitaskepp itt egy screenshot, khmmm, link mert nem tudok kepet brakni, khmmm Techmo tesztjerol, kemeny 17 perccel birta tovabb a SD.Hozzateszem mind baromsag, nem erdemes ilyen teszteket komolyan venni, mert ezer dolgon mulik, meddig birja az aksi. Az egy teljesen jo alapvetes, hogy S keszulekek osszehasonlitasakor a Snapdragonok atlag 5-6 szazalekkal birjak tovabb aksikerdesben, teljesen atlagos vegyes hasznalattal. 9 szazalek alatt koztudott, hogy a Samsungok iszonyatosan gyorsan merulnek, nem egyenletesen, mint a kinaiak.
Wifin hasznalva az exynosok birjak tovabb kicsivel, mobilnetet hasznalva meg Snapdragonok. Videolejatszasban szinten jobban birjak az exynosok. Masban meg a SD jobb, peldaul videohivasban.Szoval atlag 5-6 szazalek a SD javara, az a valosag nagyjabol, vegyes hasznalattal.
-
student
őstag
[S26 Exynos 2600 vs Snapdragon 8 Elite Gen 5 Battery Drain Test]
Snapi nyert nem is kevéssel
-
mhydas99
őstag
Akkor ne vedd meg, ezert van valasztek.
Most a kivancsisagom miatt hasznalom a Moto edge 60 Prot, S24 mar 2 napja fiokban pihen. Hianyzik a OneUI. Egyszeruen sok dologban kenyelmes, kellemes, atomstabil rendszer.
Peldakent Motorola NEM tud ebreszteni, ha kikapcsolom. Samsung tud. (Arra meg mar nem emlekszem, hogy az edge 40 kepes volt-e ra, mert ebresztesre nem azt hasznaltam).
Aprosagnak tunik, de ilyen bosszanto aprosagok hatarozzak meg, mennyire jo valojaban egy szoftver.
Es a OneUI bitang jo.
Abban igazad van, hogy hardveresen, es most leginkabb a kamerakon meg aksin szokott mindenki rugozni, oke, kijelzon is, el van maradva es lenne hova fejlodnie. Igaz. Ha az S27-tel sem vallaljak be a 2cellas SiC aksikat, 10-bites 1220p kinelzot meg minimum 45w toltest a kicsinel, akkor sok technokrata elmegy toluk, mint eddig is.
De az atlagembert nem igazan erdeklik ezek, erdeklik persze, ha megmutatjak nekik a kulonbseget, de nekik a telefon csak egy targy. Legyen Samsung, mert megszoktak, szeretik, megbiznak benne. Legyen kicsi, hopp, mar csak a belepo S szeria maradt. Nincs mas valasztasuk. Es az S26 is kivalo telefon, ha nem a hardware spec sheet-et nezi az ember.Ettol fuggetlenul en jovo evben veszek egy hasznalt Vivo X300-at, ha addig nem jon jobb ajanlat. Engem az meggyozott, de kivarok, mig 250 korul megkapom. Az meg hogy hasznalt egyaltalan nem erdekel ha nincs lelakva. Ugy is hasznalt lesz elobb-utobb minden telo.
-
laci1892
őstag
Tudjátok.... nekem az egész cikk olvasása közben egy gondolat futott át az agyamon!
A 7 éves főverzió frissítésének ígérete ellenére, a Samsung nyíltan ba**zik a felhasználóira, a környezetvédelemre és úgy általában véve mindenre. A profit és a pénz felülír mindent. 100% -ban azt gondolom évről évre ugyanazt a telefont kiadni , semmi mas mint pofátlanság ... És környezetszennyezés.
nem vagyok hajlandó a jövőben semmilyen Samsungos háztartási eszközt vásárolni. Szívem szerint az egész cég a földbe állhatna... -
Essien
senior tag
A beltér attól még rossz minőségű marad,max a gyerekből nem egy elmosódott paca lesz hanem már kivehető lesz az arca is
(persze ez erős túlzás de van benne némi igazság).
. Az ára ehhez képest meg nagyon magas , tudom van kuponozás de úgy látszik sok embernek már annyit sem ér mert lényegi fejlődés szinte tényleg nincs.
Viszont ha neked megfelelő akkor használd egészséggel.
-
-
migabi24
nagyúr
Nem érzem magam megvezetve, nekem most kellett telefon és nem akartam tavalyi modelt, néztem az X17-et de élőbe már nem olyan pozitív mint a speckókat nézve, és a rendszer se tetszik, a One Ui nekem a best, egyébként hozza a kötelezőt, megbízható, nincs egy reccenés se, 8-10 órás képernyőhasználat, nekem erre van szükségem
-
-
Hát, az S23-nál a megjelenés után azonnal jóval nagyobb tolongás volt. Mondjuk ott volt miért: sokkal jobb üzemidő mint az S22-nél, egy kiváló Snapdragon proci. Ez a kettő elég volt a sikerhez. A 26-ban a legnagyobb elöre lépés az árban volt, se jobb üzemidő, se Snapdragon proci, se jobb kamerák...se...se..... Igy aztán tolongás se. Ettől függetlenül biztosan nagyon jó telefon. Ugyanolyan jó mint az S23, S24, S25.
Ami önmagában nézve jó. Csak hát vannak konkurensek is, amik viszont már a középkategóriában ugyanilyen jók jóval olcsóbban. Vagy ennyi pénzért mindenben jobbak. -
migabi24
nagyúr
Lehet nekem van egyedül S26-m
legalább ezzel flexelhetek ha már a speckókkal nem lehet
-
Az S26 szerintem a + melegedés miatt maradt 25 wattos töltésen. Eleve egy forrósodó proci van benne. Az A szériában a proci melegedése minimális. Az A széria jóval nagyobb mérete miatt a 45 wattos töltés melegedése miatti hőelosztás is könnyen megoldható, igy be merték vállalni a 45 wattos töltést a kevésbé melegedő nagyobb házas A szériánál.
Más magyarázata nemigen van a 25 wattos töltésnek.
A melegedés miatti aggidalmak a mindenkit lemásoló kínaiakat kevésbé gyötrik, ök valamelyik másik márkát másolják a 80-100 wattos töltéseikkel az S26 kategóriájú telefonjaiknál (Xiaomi 17, Vivo X300, Honor Magic 8 air....stb.). -
Bleccs
tag
Marad az S23
-
ddaydome
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Érthetetlen, hogy mi megy a Samsungnál. Az A szériában van, ami 45W-al tölt, de az S26 meg marad a 25-nél...... Érdemi fejlődés semmilyen szinten nincsen, csak csiszolgatják a meglévőt az S22 óta.
Szerintem Xioami 17 vagy Iphone17 vagy Pixel 10 pro. Mindegyik jobb választás. -
Hallosz
senior tag
Hááát ez (is) mellé ment. Forrófejű Exynos proci és . . . "virtuális, ám megbízható közelségérzékelővel." Ez bizony a középkategória közepe.
Könnyen lehet, hogy a nyár végén féláron fogják árulni. -
Köszönöm a tesztet! Jelenleg inkább a Xiaomi 17 mellett döntenék. Nem látom azt az érdemi fejlődést (ismét), ami indokolná a váltást. Ezzel szemben a másik gyártónál most sokkal meggyőzőbb az előrelépés.
-
Köszönöm a tesztet.
Egy dolgot nem igazán értek:
"bár 149,6 x 71,7 x 7,2 milliméteren és 167 grammon papíron nem sokkal apróbb, mint a Xiaomi 151,1 x 71,8 x 8,1 milliméteren és 191 grammon, pont annyival kisebb, hogy könnyebb legyen egy kézzel használni és észrevétlenebb hordozni. Az is igaz, hogy 6,2”-ről 6,3”-re váltva valamivel terebélyesebb 146,9 x 70,5 x 7,2 milliméteres elődjénél, ám ez egymás mellett nekem annyira nem tűntfel"
Oké, ezt most többszöri olvasásra is nehéz értelmeznem...
Tehát az 1,5mm x 0,1mm x 0,84mm különbség okán pont annyival kisebb, hogy könnyebb egy kézzel használni, miközben a kijelzőméret növekedése okán a 2,7mm x 1,3mm x 0mm méretnövekedés nem annyira tűnt fel az elődhöz képest?
Nálam az egykezes használatnél a szélesség a meghatározó, Tudom, mindenkinél máshol van a különbség, és a Honor Magic 5 pro-ról váltva a Magic 8 pro-ra épp jó lett az egykezes használat, hogy gépeléskor átérjek a másik sarokba a betűkhöz, de ott 1,7mm változás volt, ami sokat segített. De a 0,1mm hasonlóan lekerekítetlen széllel hogyan változtathat ennyit?
Tisztában vagyok persze vele, hogy az érzet más tészta, nem összevethető technikailag, csak valahogy nehéz ezt hova tennem...
MOD
Még egy apró megjegyzés:
Az iPhone 17e térfogata: ~ 81,81cm^3
Samsung S26 térfogata: ~ 77,84cm^3
Azaz kb 5%-kal kisebb a nagyobb képernyőméret ellenére is. -
PSti
tag
Köszi a tesztet.
-
Drughi
addikt
Ez a telefon egyetlen egy dolog miatt lehet még életképes, az pedig a mérete.
Volt S22-m, S24em, ez is tervben volt, de 0 innováció mellett érdektelen lett. Talán majd jövőre…
-
Tikakukac
titán
S23 van, eltelt 3 év és... eltelt 3 év.
Mondjuk ez egy elvben abszolút high-tech cégtől lófütty. -
tamas593
újonc
Ami engem érdekelne, az egy S22 vs S26 kamerateszt. Hátul ugyanaz a hardver (ami elég szégyen), kíváncsi lennék mennyi javulást hoz a szoftver, és az erősebb SoC.
-
-
mhydas99
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Amit kisebb bugokra, kamera/uzemido optimalizalasra adnak ki. Nem foverziofrissites es nem a havi biztonsagi. Ilyen a Samsungtol ritkan jon, de evente egy azert be szokott ficcenni. Ujabban mar az egyik biztonsagi frissitesbe integralva.
-
mhydas99
őstag
Erdekes hogy nalad olyan, de nyilvan elhiszem, te hasznalod. Nekem S24 van, mar volt foverziofrissites, idoszaki optimalizacios es havi biztonsagi is az elmult 1 evben, miota megvan es nem lassult, nem lett rosszabb, aksi is ugyanaddig birja, ami meglepoen jo a kismeretu aksihoz kepest. Szoval ilyet en nem tapasztalok. Sot. S21-em meg a frissitesekkel egyenesen sokkal gyorsabb es jobb lett. Nekem meg ez a tapasztalatom.
Egyebkent meg mar 3 foverzio frissitest kaptal azota ra. Clean installal tetted fel? Mert ha nem, akkor le kell gyalulni mjndent biztonsagi mentessel elotte es ugy gyari visszaallitassal, frissen feltelepiteni a legujabb rendszert, majd visszarakni a dolgokat mentesbol. Sokkal jobb, ha egyesevel van installalva es beallitva minden, nyilvan sok ora, de akkor a bugok megszunnek.
Ez mindennel igy van, nem csak Samsungnal.Kamera meg nem hinnem, hogy romlott volna a megjelenes ota, inkabb csak jobbra vagysz nem? De az nem a szoftver hibaja...
-
jUUh
addikt
Jajajaja ezt az optimalizacios frissitest ismerem en is S23+ -on, minden update-tal egyre szarabb.
Az egy dolog, hogy kameraban hit or miss, vagy tok jo kepek, vagy konkretan hasznalhatatlan (extrem modon tulszaturalt, 0 dyamic range, 0 kontraszt, video olyan frame droppokkal kerul felvetelre, mintha egy 5 eves budget telefon lenne), de a szoftver is szaggat, nem olyan sima, mint volt, akksirol nem is beszelve. Az h kb S22 ota ugyanazt adja el a Samsung, nem kommentalnam.
-
-
migabi24
nagyúr
Ennyi negatívum után én azért beköltözök ide
-
mhydas99
őstag
Szerintem Mo csinalja az egyik legjobban a telefonos tesztelos videokat, de pont az aksitesztelese (amit direktben asztalon csinal) nem pontos. Nem is lehet az, mert uj telefonoknal egyszeruen kell betanulasi ido az akku optimalizalasahoz. A tesztelok eseten meg pont ez az ido nincs meg szinte soha, ergo frissen az aksi mindig sokkal rosszabbul teljesit, mint a szokasokat megtanulva. Raadasul S25-re mar jon egy eve folyamatosan optimalizacios frissites is, S26-ra meg nem. Szoval atlagos hasznalat eseten az S26 vagy ugyanugy, vagy kicsivel jobban birja akkuidoben, mint az S25.
-
janeszgol
félisten
Jó telefon, de ennyiért senkinek nem ajánlható. Egy százassal kevesebbért lenne értelme (320k és 400k, 256 és 512-es verzió). Még akkor se lenne best buy, csak kalapba betehető.
-
sefan67
aktív tag
Jó telefon, de maradok S25-nél.
Néztem Techmo tesztjét youtube-on, jót röhögtem azon, hogy a használt S25 jobban bírta mint a nagyobb akkus S26
. -
raskolnikoff
őstag
Az Ultra is igazából a 25-ös széria ultrája le(het)ne inkább...
-
tms+
senior tag
Ezt ebben a formában már nem lett volna szabad kiadniuk.
-
Szégyen amit művelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic 8 lite 5G dual független 8/256GB teljesen új csak kibontott 2év garanciával UTOLSÓ ÀR!
- Apple iPhone Air 256GB Light Gold Színben 2028.12.28-ig Alza Garanciával Akku 100%
- Samsung S24 Ultra Titanium black 12/256 --Új--
- iPhone XS Max 64gb
- Google Pixel 8 - 8/128GB I Tensor G3 I Obsidian I Spigen extrák I GrapheneOS opció I Foxpost árba!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest