- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm!
mod:látom már szerkesztetted.
Áhh, hát ez engem netezés közben megőrjítene...
Még talán, ha lenne olyan böngésző, amely középrevarázsolja...
Érdekes...
Megnéztem a natív képedet 1280*1024 és 1024*768-as felbontással is, és a kettő között nagy a különbség. Az 1024*768-as felbontással ~5cm-mel vastagabb a fehér sáv.
Nincs véletlenül a közeledben egy vonalzó?
-
skylaner
senior tag
Én se értem miért ragaszkodik ennyire a nem natív felbontáshoz.
Haverom a 20"-as wide monitorját 1440x900 felbontáson használja és szerintem irtó ronda rajta a kép, tiszta homályos az egész kép, amikor neteztem rajta engem nagyon zavart, mikor áttettem natívba egyből tűéles lett a kép. Ugyh én se értem h valaki miért nem akarja h natívban használni.
Nem beszélve arról h ez "csak" egy 20"s képe ,hogy nézhet ki egy 22"-sen...... -
törölt tag
1. Nekem fáj a fejem a 19"-os monitorok natívjától.
2. Ez nem lustaság, csak kérem szépen ne kelljen már percenként állítgatni a zoom-ot, mintha valami 2 forintos cucc lenne az asztalomon.
3. Sajnos a legtöbb oldal ilyen.Képtelen vagyok dönteni...
Lehet sima 21-es lesz belőle... -
törölt tag
1. Tudtommal nem kötelező natívban használni egy monitort, ez a saját szívem ügye...
2. Nem fogok minden weboldalnál nagyítgatni.
3. Köszönöm!
Na ezt jó natívban használni, mert itt szép nagy minden, nem úgy mint 19"-nál natívban.
Háát nem tudom, mi lenne, ha nem lenne ott a böngésző mellett az a blog rész vagy micsoda. Én egyszerre csak egy oldalt néznék.
Ezért is lenne jó a kisebb felbontás.
Amúgy ha wide-nál maradok, akkor szvsz az ASUS VW222S lesz a 2ms miatt.
Kontraszt szerintem nem annyira érdekes, mint a válaszidő. Legalábbis nálam. -
old_artist
addikt
Igen tudom, hogy sok Samsung tudja a g2g-t, de én a #9158 moto87 hozzászólásában kérdezett
"És ez a g2g csak a 2253BW-be van benne vagy a T220-ba is...vagy mindegyikbe?" két típusra értettem a válaszomat! - erre reagáltam, hogy a kettő közül, csak a 2253bw-ben van a honlap szerint g2g!Amúgy, mindkettő 2ms válaszidővel rendelkezik!
-
mugencivic
tag
"Elfutott a CoD 4 is 1024x768ban low-on, szétnyújtotta a képet, de nem értem hogyan csinálta, mert tökre méretarányos volt minden
a kör is köralakú volt, szal rendben voltak a dolgok.."
A COD4 az bizony okos, ott külön lehet állítani a képarányt meg a felbontást. Így tudsz 16:10-es monitoron 1024x768-ban is játszani, helyes képaránnyal. Nagy respekt nekik, mindenkinek így kéne.
-
ez_meg_emaz
őstag
Csak azért mert ujabb?
Mér 2243bw mikori? Ha jol tippelek 2008 q1 nem? Ha nagyon régi az más, akkor valamennyire megértem.
De ha ezis azis 2008 körüli akkor csak azért mert 3-4honappal ujabb? Ezt azé nem vágom, mert többet tud a 2243bw és mégis a merev(de ujabb) 2253-at választanád?
Amugy már csak 2 között vaciálok. 226cw ára miatt, 2232bw design miatt esett ki. Igy maradt a fenntebb emlitett 2253bw és 2243bw.
-
ez_meg_emaz
őstag
Vmit mintha olvastam is volna rola hogyan lesz 16,2-böl 16,7 asszem egyik ph teszt elején erre kitérnek. Tehát akkor aztmondod nem látni különbséget? De végülis mind1 mert összes tipus amit irtam 16,7-es. Akkor gondolom vmi olyasmi lehet mint az 5ms vs 2ms. Ezeknél a samuknál a 2ms-esek olyanok hogy vmi funkciot be kell kapcsolni és akkor lesz 2ms-es. De szemmel ha jol tom nem is láthato a különbség az 5 és a 2ms között.
Amugy ha megkérdezhetem miért nem tetszik neked a 2243bw? Pivot,vesa, igaz 5ms de ez elvileg nem hátrány, amugy meg detto mint a többi samu. Magyarul kevesebb pénzért kapnék egy detto olyan tft-t mint a többi samu csak pivot-al. Ez mondjuk kicsit gyanus is.
Meg a 2253bw miért? Arrol se tudni sokkal többet. Legalább a bevilágitása csökkent a 2232bw-hez képest?
226cw látod annyi a4-nál mint a T220. T220 annyiért tuti nem kell. Azért a +10kért tudjon már többet is. Föleg most hogy egyre több mindenre fáj a fogam(x360,22"tft,HD4850CF+uj konfig) nem szivesen költekezek fölösen.
Az a baj a 73 már közel van a 84hez amiért ténylegesen jobb tft-t kapnék.De mint irtam az árral inkább lefele szeretnék menni mint feljebb.
Meg ahogy nézem nagy különbségek nincsenek TN és TN paneles között ebben a kategoriában samunál. Szerintem 2243-al sem járnék rosszbul mint 2253-al. Csak az a baj nem tudok roluk szinte semmit. De ha rosszul nem járhatok akkor már csak döntenem kéne. -
mobbo
senior tag
ezert irtam h panelfuggo
en egy 22es fu-si-n lattam eloszor, aztan egy masik fusin is
inkabb nem kell tn (sorry)de hogy alternativat is mondjak (persze lehet hogy mindenki ismeri) en egy lenovo L220x-et vettem nemreg
ez s-pva paneles, 22"os de 1920x1200as felbontasu
a kisebb pixelek miatt sokkal finomabb a rajzolata, a szinei gyonyoruek, es mar 84ezer forintert lehet kapni itt ott
hat nem jobb?en nagyon elegedett vaok vele (ezert az arert)
hosszu tavon dell2408at akarok csak megvarom a rev2-t (vagy a 27es arcsokkeneset)
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah egy picit utánajártam. Nagyjábol azonos a 3 tft(2232bw, 2243bw, 2253bw) ára. Nemrég voltam saturnban és láttam a t220-at meg a 2032MW-t asszem(tv adás ment rajta - vagy mw volt vagy tvtuner volt a gépben és bw volt). Ami képeken nagyon tetszett (2032/2232 tv desgin) az élőben nagyon nem. Amit meg ott láttam elöször az a T220 volt. Külsöre igen igényes és iszonyat szép tft. Ha külsöre választanék ezt venném. De csak a design nem ér ennyit
Somindent nem találtam rola. Egyenlöre csak vmi cnet-es "teszten" * hasonlitották a 2232GW(
) -hez amiben részben alulmaradt, de ez csak ien 3szempontotnézünk teszt.
A4team-nél néztem mik vannak eddig:
2232BW 61 668 HUF (eddig ez tünik legjobbnak,S panel,170fok,jo ár)
2243BW 58 242 HUF (VESA+pivot, megfontolando, de miért olcsobb)
2243NW 50 305 HUF (gyanusan olcso- nemtom amugy mien)
2243NWX 66 000 HUF(?)
2243WM 76 392 HUF (?)
2253BW 62 910 HUF (Edigitalnal 16,2m szinmélységet irnak, elirás lenne?)
226CW 73 494 HUF (Ha jobb a képe mint 2232bw-nek, megfontoladno)
T220 73 368 HUF (Nagyon szép, viszont lehet nem olyan jo*, és drága)Ja és:
170º / 160º (CR>10) vagy 170º/170º (CR>5) a jobb? Betekintési szögeket ismerem csak nemtom mi az a (CR>xx)
athomi irta egyszer ezt:"A 2232BW nagyobb betekintési szöget kínál, de csak CR>5 kontraszt esetén! "Nagyon nem tudok dönteni 2232bw, 2243bw és 2253bw között
Az elsö: jo betekintési szögek de nem a legszebb design,
Másodiknál: pivot+vesa jo dolog,
Harmadik: meg 8000dinamikus kontraszt és 3 közül szvsz legszebb.
Viszont helyben csak 2232, 2253 kaphato. Külsöre meg csak a 2232 designt láttam élöbe. Képeken szebbnek hat minden.Amugy is lehet halasztanom kell a tft-t 1 honappal és mégiscsak elöbb lesz xbox(melotol is függ).
-
-
Tűzkígyó
tag
THX!
Tudnak hozni. Nagyon jó kritikák vannak erről a monitorról, sajnos csak az ISO-s pixelgari van rá, mint az EIZO-kra.
-
oliba
őstag
Rászánok és 100-at is, csak akkor legyen jobb annyival, mint a 30ezerrel olcsóbb. Nem értelmetlenül akarok sokat költeni rá, csak legyen nagyon szép és azért 100 körül maradjon is az ára. Sokan szidják a TN panelt. Na akkor olyan nem kell
Árat, meg azért nem írtam korábban, met egyáltalán nem tudtam, hogy milyen árban is mozog egy normális monitor, mert vannak kinn 40-ért, meg hasonló árért, de gondoltam magamba, hogy azok pont olyanok is. Akkor úgy 100-ból tudnál jó monitort?
-
TazLeacher
nagyúr
A 248 a TN-es? Mert pont azért akarok ennyiért moncsit venni, hogy ne legyen TN-es..
A másik kettő akkor PVA, ugye? Egyébként pont tökmind1, hogy 07 vagy 08, mert ugyan annyiba kerül. Tehát, ha ugyan annyi akkor marad a 08, mert az újabb.
Elötte elmegyek megnézni. Ilyen 140-150K körül van ennél jobb?
-
old_artist
addikt
Egyébként, a CMO-s paneleket (csak ?, angol oldal szerint) a
Samsung SM931C- 2ms g2g, 19" Chi Mei Optoelectronics TN Film (M190E5-LOG)
Samsung 203B - 8ms, 20" Chi Mei Optoelectronics TN Film (M2021P1-L01)
Samsung SM225BW - 5ms, 22"WS Samsung (LTM220M1) or CMO (M220Z1-L01) TN Film
Samsung SM226BW - 2ms g2g, 22"WS Samsung (LTM220M1-L01), or AU Optronics (M220EW01 V0), or CMO (M220Z1-L03), or CPT (CLAA201WA04) TN Filmtipusokhoz gyártanak (egy hivatalos oldal szerint), de már nem tudható, hogy mi az igazság!
-
old_artist
addikt
Csak egy kis pontosítás !!!!:
Model - Válaszidő - Panel
Samsung T200 - 2ms (g2g) - 20"WS TN Film
(az egyik legjobb TN-es 20'-os, de nem Samsung !)
Samsung SM223BW - 5ms - 22"WS Samsung TN Film (?)
Samsung SM2232BW - 2ms (g2g) - 22"WS Samsung TN Film
(az egyik legjobb TN-es 22'-os)Chunghwa Picture Tubes TN Film panelos készülékek (csak ezeknél a 20'-nál van):
Samsung SM2032GW, 2ms g2g, WS
Samsung 205BW, 6ms, WS -
-
kano
nagyúr
Az a probléma, hogy én LCD-t leszek kénytelen venni Samsungban. Az LG vs. Samsung LCD TV-k közül a Samsungnak nekem jobban tetszik a képe (ami még normális árban is van) viszont valahogy nem tudom legyőzni a félelmemet a szerizükkel szemben. Lehet, hogy veszek egy Sony-t csak az árban egy kicsit borsosabb.
TFT:
Műszerrel kalibráltad a monitorodat? -
kano
nagyúr
Na én meg éppen ez miatt nem veszek Samsungot(mint márkát). Úgy vagyok vele, hogy a 2 gyártó közül inkább az LG-t választanám.
Érveim:
- a Samsung a saját paneljait már szinte csak a felső kategóriás TV ill. monitorjaiba teszi bele, úgyhogy nem hinném, hogy a rendkívül olcsó 223BW-ben Samu panel lenne (inkább AUO, de méginkább CMO);
- nem ad az LCD-ire normális 3 év TELJESKÖRŰ garanciát (monitorokra igen), így elsőre kicsit megtévesztő a 3 év gar (ami ugye Samsung gar.);
- rengeteg termékébe ócska minőségű tápegységet rak, amelyek zúgnak, búgnak stb. de nem ez a bosszantó, hanem az, hogy ez szerintük normális;
- a 223BW-vel sok pixelhiba problémák voltak;
- végezetül pedig sajnos vannak olyan régiók Magyarországon (pl. Baranya) ahol a szervizük nagyon szemét (pl. szerintük az nem rendeltetésszerű használat egy LCD tv-nél, hogy a bemenetére kötsz egy jelforrást).
Az LG vállal az LCD-ire 2 év teljeskörű garanciát, TFT-ire 3 évet. A szervizükkel messze nincs annyi probléma mint a Samuéval.
Nekem is nagyon tetszik egy Samu LCD (40M87) de igazából nem hiányzik nekem a szervizzel való küzdés. -
Mákos7észta
aktív tag
A neten nézegettem, és eddig az jött le, hogy a méreten kívül (223BW: 21,6" ; 226BW: 22") nincs különbség. Ha így van, nem hiszem, hogy az a 0,4" olyan szembetűnő lenne nekem 10K HUF- ért.
(#8202) J.R.Ewing: Akkor én is lemaradtam?
(#8205) KIRKJE: Jó, hát most veséztük ki, hogy semmit nem számít szinte
-
Vistaboy
veterán
Csodálkoztam is az előbb, amikor azt állítottad hogy zavar 5ms-en az ilyesmi. Én pedig a 6ms-en ebből semmit sem vettem észre. Mondjuk én sem vagyok egy megszállott FPS-fan, inkább RPG és Tomb Raider-rajongó vagyok, de azért a Crysis-t végignyomtam, szóval nem állítom hogy nem játszok FPS-sel. De én még nem tapasztaltam utánhúzást, pedig ez nem is a legkorszerűbb és legújabb darab, amilyen moncsim van.
-
Furky
őstag
Na ezt nem értem. Most bekapcsoltam az RTA-t, de ezzel az ICC profillal, amit ma feltettem nem csinálja... Mondjuk a barna most tényleg barna, és nem olyan fakó, mint eddig. Erről bővebben Samsung topicban lehet olvasni... Szóval semmi negatívum eddig. FPS-ben meg az 5ms-nél sem vettem észre én semmit, habár én nem vagyok hardcore fps-ező, neten is csak swat4-et, meg ut20004-et, cod2őt, meg régebben mohaa-t játszottam.
nem tudtam már módosítani, úgyhogy most ilyen amatőr módon 3 hsz van egymás mögött
-
Hikvision
senior tag
Nemlehet szétnyomkodni. Nekem Kelett volna generálnom pixel hibát egy 22-es FuSi-ben és sehogy nemtudtam összehozni, szanaszét nyomkodtam,aztán jött a piezzo,meg 24Vdc dvi-on keresztül és nemlett semmi baja.Én akkor azt vontam le, ha nem szar a monitor akkor az nemlesz pixelhibás, ha meg igen akkor úgyis előjön.
-
pimmi
senior tag
Nem biztos, az is lehet mivel elég nagy cég hogy azt mondja az x gyártónakhogy veszek tölled 20 konténernyit ebből de ez meg ez nem kell és adj egy jó árat.
Egyébként onnan tudom hogy nem adnak mert mikor akartam venni moncsit akkor nézegettem az ottani moncsik hozzászólásait, és feltünt hogy mindenki aki dvi-set vett azt írja negatívumként hogy nincs a dobozban kábel ,de lehet venni 2,5k-ért náluk.
Hát ez van. Egyébként azt is ott olvastam hogy dvi kábel és dvi kábel közt is van különbség, nem mindegyik jó minden dvi-s moncsihoz.
Egyébként ezt már más fórumban is olvastam, aztán hogy mi az igaz ? Mindenesetre mielött vesztek érdeklődjetek, de ne az eladóktol mert azoknak aztán lövésük sincs semmiről, tudnék mesélni. -
pimmi
senior tag
Hát pont ez az hogy nem nézegetem, hanem vettem egy 20"-os widot, elötte volt egy 17"-os 4:3 as.
És azt vettem észre hogyha normálisan szemben ülök vele, a szemmagasságom a kép kb 3/4-énél van tehát pont az ideális elrendezésben akkor ha egy teljesjképernyős dokumentumot megnyitok a képernyő alsó részén levő szöveg nem annyira konturos mint a felsők, ha lehajolok akkor azok is azok, de akkor a felsők torzulnak.
Sajna a 17" -os már nincs meg de nem emléxem hogy ott lett volna ilyen, vagy legalábbis kissebb mértékű .
Na jó hosszúlett. -
pimmi
senior tag
Ez oké, de a konkrét összehasonlításom most egy 19" és egy 20"-os wide fujitsu, és a 202-os nál látszik erősebben, ezért gondoltam a pixelméretre.
Más, mi a helyzet a bevilágítással ? mert mintha azt látnám hogy a mértéke egyenesen nő a " értékkel, persze TN-röl beszéllek.
-
Elmör
őstag
"A dinamikus kontrasztot az emberek 80%-a kikapcsolja, a maradék 20% azért nem, mert nem is tud róla"
Akkor én kivétel vagyok, mert nem kapcsolom ki és nem azért, mert nem is tudok róla. Nekem nagyon bejön, nem zavar. Inkább az, hogy a vétel előtt többen is mondták, hogy zavaró és óva intenek ettől, de lehet csak megfelelő minőséget kell venni nem?
Persze van, ami nem tetszik a monitoromban, de az nem a kontraszt, így én mindenkinek ajánlom a jó kis Samsung moncsikat a 3000:1-hez intelligens kontraszttal!
-
Thomas1
addikt
Elolvastam, ma csak beugrom megnézni, hogy egyáltalán milyen FuSi monitorok vannak.
sK0t: szerintem ennyiért ha kapsz is full HD-st, az nem lesz valami túlságosan nagy szám. Ennyibe, vagy még többe kerül egy minőségi 22-es Wide, és az nem is full HD.
Esetleg nézd meg ezeket: Acer AL2416WB, Acer P241WBD -
Thomas1
addikt
Hát igen, TFT-t natív felbontásban kell használni, 2D-ben nem lehet gond a videokártyával sem, bírják a magasabb felbontást, játék alatt meg nem annyira szembetűnő, ha alacsonyabb felbontásban nyomod vele, mert nem bírja a vga-d.
A betűk ritka rondák nem natív felbontásban, és a képek is nagyon elmosottak, nem színhűek, pont a kevesebb pixel több képpontra dolog miatt.gabos: engem az Asus-okról lebeszéltek, sokan állították, hogy nem valami jó monitorok.
Továbbra is várom Benq monitorokról a tapasztalatokat, főként az FP202WA típus érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest