- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
válasz
old_artist #14652 üzenetére
Tudom, hogy jó, írtam is, hogy kár érte, mert egyébként nagyon bejön. Filmezni, dolgozni, böngészni teljesen jó lenne, de FPS játékhoz ahol sok, gyors egérmozgatás van, az utánhúzás megöli az élményt. Hogy ezt most a válaszidő vagy az imput-lag okozza, ahhoz nem értek, de mint írtam az átfutott tesztekben említették, hogy tapasztalható a jelenség és habár a többségnek nem fog feltűnni, de aki crt-hez vagy alacsony késleltetésű (a tesztben egyértelműen ennek tulajdonították), 2ms-os lcd-hez van szokva azoknak zavaró lesz. Nos, én a crt-sek táborát erősítem és váltás után nem szeretnék motion blur-t. : )
A DELL-el sincs bajom, szívem szerint ilyet, vagy valamelyik EIZO-t venném, csak hát az anyagiak...
Akkor nem marad más mint előre, teszek egy próbát a TN panelessel.Azért köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
válasz
old_artist #14650 üzenetére
Szépek és jók a DELL-ek, de nem ~50k-ért, annyi most nincs.
A felsorolásomból meg kihagytam a FULL HD-t, tehát ez kizárja 2209WA-t. Az IPS235V-t már néztem, de lassú a válaszideje és egy-két tesztben meg is említik a paraméter alapján borítékolható utánhúzást, ami miatt ez sem jöhet szóba, pedig nagyon tetszetős.
LG E2242C-BN-ről mi a vélemény? (tudom, hogy TN paneles)
-
dni
őstag
válasz
old_artist #14647 üzenetére
Köszi, ezek szerint a 11-es összességében jobb. Mivel ugyan annyiért tudok új 12-est venni mint használt 11-est, ezért a 12-es választottam már. Remélem nem bárom meg. Most egy Samsung 214T használok, remélem nem fog csalódást okozni.
-
Viper26
nagyúr
válasz
old_artist #14618 üzenetére
Igen, az van fent, akkor nem lesz gond vele, köszi!
-
Directors
senior tag
válasz
old_artist #14614 üzenetére
Néztem videókat róla és tényleg faja így ez lesz.
-
thomasa
senior tag
válasz
old_artist #14578 üzenetére
Igen, van 3 noti a családban, mert 3-an vagyunk tesók, ha filmet akarunk nézni, mindhárom gépre rá lenne kötve ez a külső monitor, nem kellene ki-be tolni a kábeleket, csak átkapcsolnánk a megfelelő gépre.
-
CSorBA
őstag
válasz
old_artist #14573 üzenetére
Jé most nézem, veled levelezek privátban
Szóval az itt feltett kérdésem már tárgytalan, hisz eldőlt -
CSorBA
őstag
válasz
old_artist #14566 üzenetére
Szia!
Néztem köszi, viszont valaki ajánlotta ezt is:
LG IPS231P, összehasonlító leírás: [link]
Erről tudnátok-e vmit mondani?
Köszönöm
-
szőröscica
addikt
válasz
old_artist #14568 üzenetére
Hülye helyzetben vagyok. Ha a kicsit veszem meg, akkor az fogja baszni a csőrömet, hogy miért nem vettem meg a 27-est. Ha a 27-est veszem meg, akkor meg amiatt fogom átkozni magam, hogy kiadtam rá nettó 130-at (hiába vettem még anno 15"-os LG TFT 150-ért, amikor sokkal nagyobb pénz volt). Ördögi kör.
Köszönöm a tanácsot, agyalok még rajta.
De tény, hogy a 27-essel tíz évre biztosan le lenne tudva a monitorvásárlás. -
CSorBA
őstag
válasz
old_artist #14564 üzenetére
Ahá, szóval IPS panelből is több van, ez nem volt tiszta. Nah akkor következő meló végén azt hiszem egy ilyen DELL U2311h-ra ruházok be. Egyre szimpatikusabb
-
CSorBA
őstag
válasz
old_artist #14558 üzenetére
Bevallom nem, mert ezek 23asok. A Dell egészen megtetszett, ahogy nézem az IPS paneles. A 8ms viszont már annyira nem tetszik
-
El Kebir
őstag
válasz
old_artist #14548 üzenetére
vékonyfilm-tranzisztoros LCD (Thin Film Transistor)
-
raus
aktív tag
válasz
old_artist #14518 üzenetére
Hat igen vegre megjött es beüzemeltem.
Fantasztikus szinek es nagyon jo fekete, illetve ugy mondanam hogy a sötet szinek,arnyalatok iranyaban is nagy a felbontas. Sokat jatszom, most epp a Metro 2033-at tolom, itt kimondottan elvezetes a darkos, piszkos, büdös, ködös, rozsdas csatornakban maszkalni. De a fenyek HDR-je nagyon odavag es megis lagy marad az egesz. Fantasztikus kekek, zöldek, pirosak, barnak. Csinaltam ket user beallitast, de az sRGB mode talan a legjobb. Azert latom a különbseget a 2ms TN es a 7ms között, illetve az elsö napokban erzekelhetö volt nekem nemi mosas FPS jatekokban, de mostanra mar raallt a szemem es el is felejtettem a TN-t. Az egesz gazdagsaga es informaciobösege a kepnek karpotol mindenert. Olyasmi elmeny mint az FD Trinitronos 21-es CRT Sony-mon volt valaha. Csak tökeletes elesseggel meg egyenletes fenyerövel es sokkal több kontraszttal es konvergencia nelkül. Ja es összesen 40watt fogyasztas mellett. A taviranyito nagyon baro, azt hittem gaz lesz majd megszokni hogy nincsenek menügombok egy monitoron, de meg direktebb es egyszerübb igy a beallitas. Amikor egymas melle tettem öket a 24" Iiyamaval, nem lattam a visszalepest amitöl kicsit tartottam kepatloban mert teljesen egyforma meretü a keretük. Most hogy mar csak egy monitor van az asztalon nem erzem azt hogy kisebb monitort nezek.Talan annyit negativumkent hogy az EIZO monitortesztet futtatva amikor a fekete kep van, azert latok a sarkokban enyhe vilagosabb foltosodast ami függ a betekintesi szögtöl tehat teljesen merölegesen nezve a panelre nehezen erzekelhetö, hogy is mondjak ezt, nem tökeletesen van kivilagitva a panel. Nem tudom ez gondolom nem hiba es nem garancia eset? De amikor filmek, jatekok, kepek mennek akkor nem erzekelhetö. Viszont semmi pixelhiba nem lathato a teszteken.
Tenyleg Made in Japan, ra van irva
Összessegeben elegedett vagyok es elvezettel ülök elötte. -
Lacusch69
tag
válasz
old_artist #14475 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, sajnos a kocsim "kissé" beleszólt az anyagi lehetőségeimbe, de talán Karácsony előtt...
-
BraderZoli
csendes tag
válasz
old_artist #14476 üzenetére
Jelenleg egy 22-es samsung 2253lw van a ps3-ra kötve hdmi-dvi kábellel. Bár a monitor csak 1680*1050et tud a kép mégis patent. Szóval ha már váltok kell 24' és mivel csak FPS játékokat játszok fontos hogy tényleg gamer legyen! Tetszik külalakra de anno a 47es lg 100HZes tvm 2 hétig volt nálam mert összehasonlíthatatlanul alul szerepelt! Félek az LG-től!
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
old_artist #14468 üzenetére
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
old_artist #14466 üzenetére
játék(fps) net néha film max 40000
-
Zolexx
aktív tag
válasz
old_artist #14430 üzenetére
Esetleg tudnál mondani boltot, ahol ennyi pluszért lehet ips monitort kapni?
-
tjokai
senior tag
válasz
old_artist #14431 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségedet, sokat segítettél
Látom kened-vágod a témát, megvan hova kell fordulni segítségért
-
fLeSs
nagyúr
válasz
old_artist #14419 üzenetére
írok privit.
-
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #14387 üzenetére
A revíziója: A00.
Grafikai munkára fogom használni mint a mostanit is! Csak sajnos a 22" túl kicsi a 28" túl nagy (utóbbitól most váltam meg) és rájöttem hogy a 24" a megfelelő méret számomra csak ezt a típust se én se más ismerősöm nem ismeri!
-
gtr8
csendes tag
válasz
old_artist #14378 üzenetére
Szia.
Köszönöm a választ, 50e fölé nemakarnák menni , néztem 3 ledest ezekről mi a véleményed illetve ajánlanád e valamelyiket?
SAMSUNG EX2220. 45 E
BENQ G2222HDL 41 E
LG Electronics E2250T 44 e
Ha netán van jobb ötleted az is érdekel.
Köszi -
mitlageri
csendes tag
válasz
old_artist #14375 üzenetére
Na és ezzel nem járnék jobban mint az eIPS-es Lg-vel?
-
gtr8
csendes tag
válasz
old_artist #14375 üzenetére
Szia.
40-50 e között 22" - ba ezt néztem ki mi a véleményed Dell E2210H. 48.330 Ft
Köszi -
wwhy
veterán
válasz
old_artist #14371 üzenetére
CSAK 3,5 millióig?
-
Kal-El
senior tag
válasz
old_artist #14369 üzenetére
Esetleg tudsz olyan típust ajánlani, ami munkára megfelelne? De nem kell profi grafikusmonitor, semmi exta nem kell. Word meg 1-2 program használata lesz, tehát nem nagy eresztés. Viszont tényleg ne marja ki a szemem és ha lecsökkentem a fényerőt akkor is jó képet adjon.
Köszi! -
GrooveHero
addikt
válasz
old_artist #14344 üzenetére
ismét köszi a bő és kimerítő választ. igazad van amúgy. de sajnos ennyi a keret, ezek közül kell válogatnom, a drágábbat, így jobbat már nem engedhetem meg magamnak, persze egyértelmű, hogy ha lenne pénzem, akkor a legeslegdurvábbat venném meg, ami minőségi, és még szép is. de sajnos a pénztárca eléggé leröidíti a választásokat, mint minőségben, mint méretben egyaránt.
amúgy ez a 200 eurós dolog...hát nem merem külföldről megrendelni, csakis személyesen fogom megvenni, valószínüleg budapesten,találtam viszonylag elég olcsó helyet, kb annyival több, mint a 200 eurós változat postával együtt. De ugyanakkor nem kapok zsákbamacskát, gyanítom a helyszínen még arra is nyílik majd lehetőségem, hogy elvégeztessek egy pixelhiba tesztet. mondjuk még 1-2 ezres, és kalibrálják is?
igazából nem értem ezt a kalibrációs dolgot. tehát, ha be van kalibrálva, akkor az kihozza a monitorból a maxot? bocsi a láma kérdésért, tényleg nem vágom. gondolom ebben te is tudnál segíteni.
2 lehetőség van.
vagy IX. kerületben veszem meg, vagy Budán.
szóval ha még te tudnál is segíteni..szóval...el kellene hozzád juttatni, onnan meg haza, illetve vissza Dunaújvárosba...hát nem lesz könnyű....
de ha gondolod megbeszélhetjük -
Dízeles
aktív tag
válasz
old_artist #14338 üzenetére
Kösz.old_artist
Samsung vagy Benq 22" monitort szeretnék venni(használt1-1,5 éves).Valami hasznos tanács vagy fontos tudni való.BF2,szörf,minimális film nézés.GF 7600 GT AGP videó kártya.
Hy -
GrooveHero
addikt
válasz
old_artist #14340 üzenetére
köszönöm a gyors választ
amúgy mint hozzáértő khm.....szóval neked mija véleményed erről a monitorról?
persze azon kívül, hogy TN-es...mert ugye az ismeretes, hogy elbújhat a minőségibb panellal szerelt társai mellett/mögött.
ha pölö csak ennyi pénzed lenne, te választanád ezt? mert nekem azért az is szempont, hogy bizony nagyon tetszető egy jószág, ez meg kell hagyni...nemdebár? -
kisPocok
csendes tag
válasz
old_artist #14331 üzenetére
Sziasztok,
Az alábbi monitorokat között mi a különbség?
- LG W2253TQ-PF
- LG W2261VP-PFOlvastam az egyik választ már erre a kérdésre, miszerint: "Tulajdonképpen a leírása szerint, a - 2253VP - van 4:3-as funkció, forgatható, mosgásérzékelővel rendelkezik, egyébként "egetverő" különbség nincs, de ha jól tudom, akkor nincs rajta DVI, csak D-sub és HDMI, a 2261VP-n meg van D-sub, DVI és HDMI is!"
Ez felmerített pár kérdést ezzel kapcsolatban:
- Mi az a mozgásérzékelő? Minek van és miért jó ha van egy monitoron?
- Képátmérője tényleg nagyobb a 2253VP -nek? (21.5" vs. 22")HDMI-vel szeretném használni, így lényegtelen hogy van-e DVI csatlakozó rajta, ezért nem számít számomra, de érdekelne, hogy mivel rosszabb a D-sub mint a DVI?
Valamint a legfontosabb: 45e Ft körül mozog az áruk. Szerintetek van ilyen áron jobb készülék HDMI csatlakozóval és full hd felbontással?Mégvalami: 16:9-es aránya van, sajnos 16:10-eseket nem nagyon találtam, lehet pedig az jobb lenne nekem (szövegszerk és játék). Valami 5let, ajánlás ezzel kapcsolatban?
-
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #14329 üzenetére
Köszi a választ!
Úgy néz ki, hogy egy helyi boltban jövő héten lesz LG W1942T-PF, valószínűleg ezt választom, így nem kell nekem szenvedni a visszaküldéssel ha esetleg pixel vagy egyéb hibás. A boltban letesztelem, és csak akkor hozom el ha hibátlan. Ha a 3 év garancia alatt baja van akkor csak ide kell bevinnem a boltba, sokkal egyszerűbb mint Pestre küldözgetni. -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #14331 üzenetére
Itt is köszi
-
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #14325 üzenetére
Üdv!
Köszi, de erre nincs 3 napos pixelgarancia, és nem személyesen venném, hanem házhoz szállítással rendelném.
Leginkább matt fekete kellene. Ezeket néztem ki , de sajnos kifutó modellek, nem sok helyen kaphatóak már:
-SAMSUNG 943BW
-LG W1942T-PF
Ezekről vélemény? -
errorcode06
őstag
válasz
old_artist #14308 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod, valószinű hogy személyesen fogom majd mind2 monitort megnézni !
pü ment
-
Tbor
tag
válasz
old_artist #14275 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget !
Ez a Benq E2220HDP tetszik.
Mége egy apróság, [egy tesztben] olvastam, hogy ezek a nagyobb monitorok közelről (irodában) nézve rongálják a szemet, nem javasolt inkább a 19" ?
Üdv:
Tbor -
Tbor
tag
válasz
old_artist #14273 üzenetére
Szia !
Köszönöm a választ ! Sokat nem szeretnék befektetni saját pénzből, olyan alap 30e körül szánnék rá. Amit láttam és jónak tűnt, az a köv. három:
- [BENQ G900WD]
- [ASUS VH196D]
- [AUS VW193D-B]ezek 19"-ak, de ha valami jó ajánlatot tudsz, esetleg valamivel nagyobb méretben, kb 35 ezerig, megköszönném
Üdv:
Tbor -
Findzs
addikt
válasz
old_artist #14265 üzenetére
pontosan
köszönöm szépen
1680x1050 -es monitort keresek és nem tudom eldönteni hogy 20" vagy 22" legyen
nyilván a 20" -nak szebb a képe mert kisebbek a képpontok
ha jól gondolommost egy 21" -es full hd -s monitorrol netezek és valami borzalom hogy a kép fele üres
tehát olyan kéne amelyik tudja az 1280x1024-et úgy hogy körbe fekete keretbe helyzné a képet
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
old_artist #14203 üzenetére
Igen, köszi, megkaptam, ment válasz is.
-
Mace Windu
csendes tag
válasz
old_artist #14114 üzenetére
Nettó 200-250 ezer körül jó lenne találni valamit!
-
penene
őstag
válasz
old_artist #14104 üzenetére
Van pár játék, amit tolunk mostanában, ott nem lehet kiválasztani 16:10-es felbontást, vagyis a natívját.
Ilyen esetben mit lehet tenni? Ha kiválasztom a 16:9-es natívhoz legközelebbi felbontást, akkor az már rontja a képet, nem?Vagy ilyenkor a monitor automatikusan tudja, hogy nem a képet húzza szét, hanem amit te is mondtál, hogy rak alulra , felülre kis fekete csíkot?
Vagy lehet kapcsolni, és kikorrigál az utóbbi módon? -
penene
őstag
válasz
old_artist #14104 üzenetére
Ja, így már értem.
Igazán én csak attól félek, hogy ha nincs olyan felbontás a játéknál, ami pl. a natív, vagy nem natív 16:10-es, akkor ott nem a fekete csík megszokásáról van szó, hanem egy nem natív 16:9es torzítás... nem?
De ez csak elmélet. -
penene
őstag
válasz
old_artist #14100 üzenetére
A 16:9-es képarány miért hátrány?
A fullHD az 16:10?Pl. amivel játszanék Pro Evolution Soccer 16:9-es arányban ajánlja fel a felbontásokat, így a 16:10-es moncsival talán ott kerülnék hátrányba...
Meg ahogy néztem a potenciális játékaim nagy része 16:9-et ajánl...
-
harry
veterán
válasz
old_artist #14096 üzenetére
Az előbb írtam én is egy nagy kérdéssorozatot, ezekben tudsz segíteni esetleg? Miben tér el a tn, pva, ips panel? Nem mondom, hogy első sorban játék, na de ha játszok, akkor ne legyen vele gond. Amúgy film, fórum (sokat olvasok), méretben pedig szerintem a 22", 1600* felbontás (nem tudom pontosan) szerintem nekem megfelelő lenne. Mindenképp DVI csatival (avagymiért ne), lehetőleg 90%° forgathatóság, meg azért jól jönne egy dönthető/állítható magasságú.
A többi értékből nem tudom mi az, ami jó, betekintési szög, válaszidő, kontrasztarány (1000:1-hez elég? dinamikussal érdemes foglalkozni?), stb...
Árakról sajnos nincs elképzelésem, egyelőre csak tájékozódok. -
penene
őstag
válasz
old_artist #14081 üzenetére
Oksa, lássuk.
Hova fogod publikálni az érkezés tényét?Pl. Ebben topikban, vagy a melyik TFTsben?
-
Edween
őstag
válasz
old_artist #14086 üzenetére
Köszönöm a fáradságod, és a segítő készséged
!
-
Edween
őstag
válasz
old_artist #14084 üzenetére
Köszönöm, hogy meg osztottad véleményed, már most nagyon várom a tesztjeid.
-
Edween
őstag
válasz
old_artist #14082 üzenetére
Pont amit írtál arra kellene, grafika az csak hobbi szinten, a 2209wa szemezek, csak nem akarom addig meg venni, amíg nem láttam, a mostanában ki jövő lg hasonló termékeit.
-
penene
őstag
válasz
old_artist #14069 üzenetére
Szia,
24-es TFTre szeretném cserélni a CRTm.
A válaszidő, és utánhúzás jelenség nálam elég érzékenyen érint, ezért sem váltottam CRTről eddig, de most már szeretnék.Megéri még várni fullHD-s IPS paneles monitorokra, vagy netán van amit most javasolsz megvételre?
Nem 1 évre kell, nem is 2re, szóval az árat majd meglátom.Annyira még nem ismerem a technológiát, de amit most összekapartam fórumról az az, hogy válaszidőben is sokkal jobb, mint a TN paneles.
Gondolok itt erre a javaslatodra. link
Mindenképpen megnézném majd élőben, ha lehet.Eddig egy TFTvel megjártam még 3-4 éve 115ért vettem egy Fujitsu Siemesn P-19 (valami) S-PVA paneleset (akkori hibrid technológia, azt hiszem), hogy húde jó lesz, aztán megdöbbenve tapasztaltam a gyenge válaszidőt... el is adtam 1 hónapon belül, nem viseltem. Ilyet többet nem akarok.
De egyáltalán nem vagyok profi a technológiákban.
-
yolan
őstag
válasz
old_artist #14069 üzenetére
Értem, és jól is hangzik. Viszont most találtam egy ilyet: [link]. Pénzem is lenne rá, helyben is lenne, és ahogy nézegettem ez igen jó ár érte. Aztán majd lecserélni egy komolyabbra pár év múlva. Szerinted megéri?
-
matyiGo
aktív tag
válasz
old_artist #14063 üzenetére
jah.. sajna ilyen keretek közé vagyok szorítva.. sehogysem jönne ki anyagilag egy ips vagy egy pva panelos onitor pedig elhiheted hogy nagyon jól jönne
ezt a két monitort tudom megszerezni 50ért vagy kevesebbért.
a kérdés valójában az hogy a két monitor közül melyiknek nagyobb a színhűsége illetve melyiknek homogénebb a bevilágítása és melyiknek szebb a feketéje, maga az a másfél col engem pl nem zavar. azt sajnálom hogy egyiket sem lehet elforgatni .. dehát ennyi van ezt kő szeretni
-
159
tag
válasz
old_artist #14044 üzenetére
Kösz!
Utánaolvasok ezeknek!
-
159
tag
válasz
old_artist #14041 üzenetére
Kösz a rövid összefoglalót!
Nagyon max. 22"-osat vennék, ha van jó 40.000 körül, de amúgy nekem megfelelne egy kisebb is. A videókártyát egy Ati 4850-4870-es környékén gondolnám (ez valószínű kiszolgálna egy ilyen monitort).
Ha webáruházból rendelem a monitort, akkor hogyan tudom érvényesíteni (ha szükség van rá) a 3 napos pixelhiba garanciát? Van erre spec. tesztelő program? -
Svenike
tag
válasz
old_artist #14033 üzenetére
Köszönöm Srácok! Megnéztem a tesztet is, nem tűnik vészesnek a minőségromlás.. Bár, gondolom, játék közben azért más élményt nyújt.. De, amíg gépbővités nem lesz, vhogy csak kibirom
Úgy tűnik marad ez a Samu
Köszönöm! -
rollins
őstag
válasz
old_artist #14033 üzenetére
FSC monitorok skálázása általában elég jó, úgy tudom. Bár már semmi sem biztos. Túrni kell a netet mire összejön a lista, hogy melyik is jó kisebb felbontáson. Ipon-on sok monitort teszteltek, első dolgom ott megnézni melyiknek éles a szövegmegjelenítése kisebb felbontáson.
-
Svenike
tag
válasz
old_artist #14030 üzenetére
Köszönöm Old!
Egy végzetesen ostoba kérdésem lesz - de, hát eddig crt tulaj voltam, hát nézzétek el, pls
Jól értem, hogy ezek a tft-k a saját maximális felbontásukon mutatnak csak jól képet?
Tehát, ha kisebb felbontásban szeretnék játszani -mert a gépem és a vid. kártya nem bírná el- akkor torz ill. ronda, homályos, stb. lesz a képe?
S ha igen, úgy milyen megoldást javasoltok? Kisebb monitor vagy más felbontásút?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Svenike
tag
válasz
old_artist #14026 üzenetére
Samsung 2333SW Hű, ez tetszik -szép és remekül menne a tv-hez is
-elvégre a nappaliban lesz mind kettő
köszönöm szépen a segítséget
Tudnátok nekem mesélni erről a monitorról? tapasztalatokat, játék és filmek esetén..?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
old_artist #14020 üzenetére
VA és az IPS
Mik is ezek, azt tudom, hogy más a panel, mert a TN ill. a TN+Film a megszokott, vagy elterjedt, legrégebbi megoldás.
Miben mások mint a TN panelesek ? -
kukkerbakter
csendes tag
válasz
old_artist #14020 üzenetére
Koszonom szepen a tippet! Jelenleg amugy egy Samsung 2243BW-t es egy Samsung910T-t hasznalok. Az alabb emlitett Dell 2209WA-nak ugye jol gondolom, h az emlitett Samsungoknal joval jobb minosegu a kepe (mert pl. a 2243BW-vel eleg kevesse vagyok elegedett).
Ha megis az emlitett boltok listajabol kellene valasztani, akkor szerinted melyik lenne legkozelebb az "idealishoz" (ami gondolom rosszabb lesz, mint a Dell 2209WA)?
Nagyon koszi!!! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
old_artist #14003 üzenetére
Áh!
A panel körül.
-
Telas
csendes tag
válasz
old_artist #14005 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Sajnos az elsődleges szempont az ár, úgyhogy nemigazán reménykedhetem IPS vagy PVA panelben.
A másik dolog ugye a méret. Azért írtam, hogy 24" vagy nagyobb, mert most ugye 21"-os CRT-m van, ami ugye 4:3 arányú, de az új TFT-k zöme 16:10 vagy 16:9, tehát, ha 24" alattit vennék, akkor a függőleges méretben kisebb lenne, mint a mostani. Ezt nem szeretném. Itthon főleg nem munkára kéne, úgyhogy megelégszem (muszályból) a TN panellel is.
A kérdés további része, amit előző hozzászólásomban nem fejtettem ki, hogy mennyit számít a fényerő és a kontraszt egy monitornál (ez h.lye kérdés mert tudnom kéne, ha már fotókkal dolgozom, de sajnos nem tudom, csak vettünk egy k. jó Dellt a melóhelyre).
Szóval számítanak az értékek, vagy inkább ránézésre melyik tetszik? Ha számítanak akkor honnantól jó egy monitor? 300, 400 cd/m2? Mi a különbség a sima és a dinamikus kontraszt között és hanyas értéktől jó; elég a 800 vagy kell az 1000 is. A másik dolog a válaszidő. 5 ms, 3 ms elég kevésnek tűnik, viszont amin most dolgozom az 16 ms-os és nem érzem, hogy "lassú" lenne.
Huhh lehet, hogy kicsit sokat írtam, de szeretnék minél többet tudni a monitorokról, hogy a leghatékonyabban tudjak monitort vásárolni.
Előre is köszi.u.i.: mások is írhatnak véleményt, tapasztalatot ezzel kapcsolatban is
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #13990 üzenetére
kicsit soká reagálok
Ez megoldotta összeszereléskor is a gépet. Azóta nem húztam szét. Minden esetben ezt el kell játszani, ha hasonlót produkál? Driver fent van.
-
masterful87
senior tag
válasz
old_artist #13974 üzenetére
A BestBuy egyértelműen a Samsung 2333SW... de az iPon teszt szerint a skálázhatósága siralmas... pedig nekem az igencsak fontos lenne játékok alatt.
Viszont van egy hasonlóan nagyszerű monitor, a Samsung 2494HS, ami legalább ilyen jó, de a skálázhatósága már egészen elfogadható.
Nameg +1" az sose baj, de mégiscsak ~15 ezerrel drágább, és nem látom hogy ennyivel többet tudna... :SMost július 1-éig még agyalok, hogy melyiket szeressem...
#Tápkapcsoló: A komplett rendszerhez már régóta használok billenőkapcsolós elosztót, így ha nem használom a masinát, akkor zéró fogyasztás!
Nade ha döcög a torrent, akkor a monitor meg elszórakoznik nekem készenlétben. Sőt, többnyire hibernálva kapcsolom ki a gépet, és jópár hibernálás után meghülyül az energiagazdálkodás, egy pillanatra elmegy a kép, aztán már jön is vissza, tehát valamire felriad folyton, így meg egyfolytában fogyasztana a monitor!
De erre is van megoldás, beiktatok egy plusz elosztót a monitorhoz, így annak külön szabályozhatom az áramát! -
masterful87
senior tag
válasz
old_artist #13971 üzenetére
Másfél éve vettem a 8800GT-t, tudom hogy nem bírja a fullHD-t játékok alatt, de azért még nem szívesen cserélném le. Viszont gondolok a jövőre, és az mégsem járja, hogy egy régebbi alkatrész "húzza le" a rendszert, akkor soha nem lépnénk előre. Amíg meg nem jön el a VGA csere ideje, addig legroszabb esetben maradnak a kompromisszumok.
Az igényeimnek megfelelő esélyesek:
SAMSUNG 2233BWH
LG W2252V-PF
LG W2252TQ-PF
LG W2284F-PF
fullHD:
SAMSUNG 2243SW
LG W2253V-PF
LG W2261VP-PF
LG W2261V-PF
SAMSUNG 2333SW(#13972) wwhy: Én úgy gondoltam hogy mindig fullHD-ban használnám a monitort... azért a desktopot csak elbírja fullHD-ban a 8800GT!
Nem is ülök messze a monitortól, fél méter az egész.
Ha játékok alall meg nem vészes a nem natív felbontás használata, akkor nem bánom, jöhet! -
KMT
addikt
válasz
old_artist #13949 üzenetére
Gondolom normál használat és filmnézés esetén még bírná a kártyám, csak a játékokkal gyűlne meg a baja?
Nagyon rég nem játszottam nem natív felbontással, nem tudom, hogy mennyit rontana a képen, ha mondjuk csak 1680-ban játszanék egy 1920-as monitoron. -
Lamellus
tag
válasz
old_artist #13916 üzenetére
Köszi a tippet
-
Sundesz
addikt
válasz
old_artist #13909 üzenetére
Megnéztem őket, ilyen árban abszolút a BenQ 2200HD a nyerő. Azt reméltem lesz 40 körül is valami HDMI-s 16:9-es monitor, de sajna nincs. Azért köszi a tippeket.
-
volvoguy
addikt
válasz
old_artist #13889 üzenetére
értem köszi. tehát akkor legyen bármilyen régi egy játék....ha nem támogatja a a Widescreen-t akkor sem kell kétségbe esnem, hisz be tudom úgy állítani, hogy ne húzza/nyomja meg a képet? És ilyenkor csak annyi történne, hogy a kép maradna olyan, mintha nem is Wide monitorom lenne, és oldalt lesznek ilyen fekete keretek? mennyire zavaróak ezek? úgyértem azért annyira nem takarnak sokat ki a képből nem?
-
volvoguy
addikt
válasz
old_artist #13884 üzenetére
igen mindenképpen utánajárok, mert mivel élőben még soha nem láttam, így nem tudom hogy hogyan is nézne ki rajta egy játék vagy program...
de amúgy miért is jók ezek a Wide monitorok? miért választja valaki ezt a normálméretű monitorok helyett?
-
szab13
aktív tag
válasz
old_artist #13875 üzenetére
Szia!
Jobban utánanéztem és valójában kb +15e az árkülönbség, kicsit gyűjtök még szerintem megéri.
Külsőre 2333SW-ben nem tetszett a "ragyogó" kerete.Köszönöm a segítséget!
-
szab13
aktív tag
válasz
old_artist #13873 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ha jól értem akkor nem fogom fogni a fejem a színek, megjelenítés miatt.
A Ps-t csak hobbi szinten használom, nem ebből élek, bár az fut legtöbbet a gépen.
Sajnos a pénzügyi keret miatt marad TN panel.Én is ezeket néztem ki (tesztek, fórum hsz. alapján)
A 2333Sw árban kedvezőbb de jobbakat írnak a 2494Hs-ről ami azért 20-30e-al drágább.
Kb még 1-2 hó mire aktuális lesz addig olvasgatok megéri-e nekem a drágább 2494HS.
Esetleg valami érv a 2494HS mellett? (ha használtad?)üdv Szabi
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
old_artist #13835 üzenetére
Hm, na ezt nem tudtam.
-
Macilaci457
őstag
válasz
old_artist #13765 üzenetére
Igen, innen néztem a méreteket én is, meg csináltam saját számítást is.
A fő kijelző egy 14"-os sxga+, és mellé tennék egy másikat, de nem azt nézném alapból, és próbálok olyan konfigurációt találni, amitől nem fájdul meg a fejem / nem zavar munka közben, hogy oldalra egy kb kétszer akkora kijelzőre kell átpozicionálnom a szemem egy-két információ leolvasásához.
Tehát kiterjesztett desktop lesz, és a második kijelzőt csak nézány alkalmazásnál kapcsolnám be. (félő, hogy hozzászokom a nagyhoz, és utána sz@r lesz dolgozni a laptopon, ha nem vagyok otthon... vagy nem? )
Tehát nem a váltástól félek, hanem a kettő együttes használatától.
-
Macilaci457
őstag
válasz
old_artist #13763 üzenetére
Valóban! Köszönöm! :-)
Kár, hogy annyiba kerül mint 19"-os társaik.
-
-RobertO-
csendes tag
válasz
old_artist #13730 üzenetére
Szia!
A moncsi cserénél (most 1 Philips 190S van) a fő szempont hogy 24" Full HD és 16:9 legyen tű éles képpel.
A monitort használata kb.50% net, 20% game,30% film és szerkesztés.
A T240-nél nem kell a HD változat (annyira nem használnám ki a TV opciót).
Az ár kérdésében tág a határ - mondjuk 80k körül (70-85k-ig).
Köszi a segítséget előre is.
-RobertO- -
-RobertO-
csendes tag
válasz
old_artist #13712 üzenetére
Szia!
A 13722hsz-ben írtakra tudsz segíteni?
Please help! -
DJackson
tag
válasz
old_artist #13694 üzenetére
Szeva!
Mindent megtettem amit mondtál, sőt más dolgokat is kipróbáltam, pl a videókártya régebbi szoftját feltettem, amit vásárláskor kaptam hozzá. Magához a minitorhoz nem volt semmi cd, de letöltöttem egy 3 fájlos drivert a fuji honlapjáról, már az eszközkezelöben helyesen jelenik meg, de semmi változás. Visszamentem a boltba és a csávó laptopján intel vidkari volt, és azon müködött a dolog, úgyhogy vagy a videókártyám, vagy az nvidia lehet a ludas, mert egy itthoni laptop is nvidiás, és azonis ugyanezt csinálja. Szóval szerintem az nvidia lesz a dolog mögött. Nem lehet valamivel lecserélni? LOL
-
P00By
nagyúr
válasz
old_artist #13686 üzenetére
Ahá, remek! Köszönöm szépen
-
rol33
aktív tag
válasz
old_artist #13614 üzenetére
szia
nem nincs problémám, csak annyi az egész h elvinnék jó árba én meg vennék egy újabbat. csak nem tudom h momentán mit érdemes venni. a legmegfelelőbb azt jelenti h emberi áron legyen és az én kívánalmaimnak megfeleljen.(játék/net) lényegében rosszabb ne legyen a mostaninál
én első körben magamtól a t220-ra gondoltam, de azért megkérdezlek titeket is hátha ti mást mondotok, vagy esetleg van jobb vétel is.anno mikor megvettem a 2232bw-t, utána ahogy itt olvasgattam lehet jobban jártam volna a 226bw-vel. szal nem akarom elkapkodni a dolgot.
-
Klide
csendes tag
válasz
old_artist #13608 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
wipe00008
csendes tag
válasz
old_artist #13597 üzenetére
Sajnos nem jutottam tovább.
Most is ott tartok, hogy burn in mode off
Mellékelem a piros számokat, melyek körbe ölelik a menüt.http://rapidshare.com/files/190311487/P__tm_retezett_1070961.JPG.html
http://rapidshare.com/files/190311487/P__tm_retezett_1070961.JPG.html
-
wipe00008
csendes tag
válasz
old_artist #13594 üzenetére
Köszi.
Este kipróbálom.
Te már próbáltad? Az új kiegészített menüt?
Látni lehet, hogy mennyi üzemórát működött? Engem elsősorban ez érdekel!
Köszi mégegyszer is! -
Keitaro
addikt
válasz
old_artist #13578 üzenetére
Miért is ne lehetne hinni? Ha volt üzenet fejleményről akkor volt frissítés cikken is. Mint ugyebár a csoda HP az első firm mellett sok minden volt, csak csoda nem. Amikor a cikk készült _olyan_ volt a monitor. A beállított pozíció megtartásának problémája lehetett hibás példányé is, ez előfordul, ha szerencsére nem is sűrűn. (a 24-est meg nem értem miért kellett idekeverni)
Mindenesetre kikérem az ilyen sértéseket.
A felhasználói tapasztalatok fórumon való megosztása és annak olvasása jó és fontos dolog, rávilágíthat dolgokra amik változtak, vagy más máshogy látja, ezzel egyetértek. De ami előtte van az nonszensz, még akkor is ha üzleti érdekek fűződnek hozzá.
-
joshua7
veterán
válasz
old_artist #13551 üzenetére
Elég szomorú megint csak, ha ez a helyzet.
Ezen a Benq-n még gondolkodom kicsit.
-
Trak
addikt
válasz
old_artist #13562 üzenetére
Fogok írni nyugalom! Azt nem ígérem, h rosszat, mert az egyelőre nincs
Fáradt vagyok nagyon munka után, nem vagyok egyedül, itt van barátnőm, szóval most nem fogom sokat tesztelni.
De amint tudok, írok. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
old_artist #13562 üzenetére
az a bajom, hogy nekem nem kell pivot és a 2275-ön nem lehet vízszintesbe hozni hosszútávon a panelt (normál használatnál, nem pivotnál).
Lap alja
-
Trak
addikt
válasz
old_artist #13555 üzenetére
Hopsz, ezt a tesztet, leírást nem is olvastam végig...
Az enyém 901-el kezdődik, ez alapján rev3 -as
Gyártási dátum? Na? Lehet tippelni, de szerintem úgysem találja el senki: 2009 január
Nem, nem viccelek, majd lefotózom. -
Trak
addikt
válasz
old_artist #13553 üzenetére
Itt van már előttem
Egyelőre csak annyi, hogy
Sehol nem találom a rev megjelölést, úgyhogy gondolom szervízmenüznöm kell, az majd későbbre marad. -
joshua7
veterán
válasz
old_artist #13549 üzenetére
Eléggé lehangoló.
Az a Benq csoda jó valamire szerinted? Vagy nézzek meg egyet élőben, vétel előtt? -
attiati
veterán
válasz
old_artist #13542 üzenetére
köszönöm szépen
megint kezd sokszereplőssé válni a lehetőség
-
Khaal
őstag
válasz
old_artist #13536 üzenetére
Ötvenért tuti nem fogom eladni, ha meg találnék egyet 40-ért akkor inkább vennék belőle még egyet. Nagyon elégedett vagyok vele, csak hát jól jönne pár plusz coll.
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #13538 üzenetére
Hú lehet, hogy megvennék egy használtat, és meg kéne néznem mielőtt beszerzem.
Egyértelműen látszik, vagy miről fogom felismerni, hogy melyik REV.-ről lesz szó? -
attiati
veterán
válasz
old_artist #13536 üzenetére
szerinted egy Fuji P19-2-nél a REV. számot hogy lehet megnézni?
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #13523 üzenetére
formára is sokkal gömbölyűbb modell, mint a wideok, szerintem csak wild-ot érdemes választani manapság
-
Khaal
őstag
válasz
old_artist #13516 üzenetére
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #13492 üzenetére
Köszi, tényleg elég sűrűn olvasom a topikot, de valahogy nem tűnt fel, hogy hp garanciáztatást dícsérte volna valaki.
Pedig nagyon jónak tűnnek! -
Zirowe
nagyúr
válasz
old_artist #13472 üzenetére
Köszönöm
Mivel 10k alatt kérne tőlem,szerintem akkor is bevállalom,ha van rajta max 2-3 pixel hiba -
Beowulf_78
addikt
válasz
old_artist #13462 üzenetére
Ebből az aspektusból még nem vizsgáltam a dolgot.
Erre is van esély. De a már legyártott töménytelen mennyiséget akkor is ki kell szórniuk a raktárakból.
-
csny75
csendes tag
válasz
old_artist #13413 üzenetére
Bocs, de amikor egy helyre raktam fel, le se ****tak! Egyébként köszi!
-
einstein
senior tag
válasz
old_artist #13383 üzenetére
Hát ha lenne másik monitor, lemérném.
Viszont azért érdekes, mert a a Lenovom pivot módja csak az alaplaptól távolabbi DVI-n működik auto módban, illetve a hozzá járó softOSD program is csak ebben a működik rendesen. Pedig nekem is elsőre az lenne logikus, hogy az csak a 2. számú csatoló.
-
SOAD19
addikt
válasz
old_artist #13297 üzenetére
Nagyon bejön ez a videó, főleg a magyar szinkron üt.
Olyan jól adja elő a csajszi. Hallgassátok meg azt a részt, mikor a kalibrálót ráhelyezi a moncsira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest