- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
válasz
skylaner #11026 üzenetére
Huh de jó, hogy leírtad, hogy hol lehet megtalálni, mert én fejből nem emlékeztem volna a magyar szöveg minden szavára, angol XP-t használok 1-1,5 éve.
CT téma: Mutatnál egy olyan oldalt, ahol neked zavaró a ClearType? Még ilyesmire nem lettem figyelmes, hogy zavarna, az jobban zavart, hogy olyan furcsa a betű CT nélkül.
-
skylaner
senior tag
válasz
skylaner #11014 üzenetére
Közben megtaláltam ezt de a Logout eléggé szét van csúszva.
Cathfaern
Én nem tudok egyszerre két dolgot csinálni, vagy msn-zek vagy netezek,a zenelejátszóba be van tolva 1000 szám az csak megy a háttérbe,nem kell neki az asztalon lennie.Azok az oldalak amit én gyakran olvasok/nézelődök ,90%-ban vagy középre vannak téve vagy full képernyőn mennek.
Csak a PH és még egy-két oldal nem. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
skylaner #11014 üzenetére
Bár semmi közöm/jogom beleszólni, de ha egyszer már szélásvásznú monitort vettetek, miért nem használjátok ki?
Böngészőt nyugodt szívvel be lehet rakni 1024-es szélességre (vagy 1280-ra), mivel a weboldalak 99,99%-a erre van optimalizálva, s utána kedv szerint bal vagy jobb oldalt van csomó szabad hely, amit ki lehet tölteni hasznosan, pl. zenelejátszó, rss reader, IM ablak, Opera paneljai stb. Pl.:[link]
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10937 üzenetére
Igen, a CMO-s paneleket nagyon is jó/kiváló értékre lehet kalibrálni!
Mivel régen még IDTech néven futottak a (most már) CMO paneles kijelzők, és japán kézben volt a gyártás, az EIZO-nak is nagyon jó alternatívát nyújtott a megbízhatósága, kiváló IPS technológiája, és a kiváló színtelítettsége/színmegjelenítése az LCD-TFT monitorokban! Sőt nem egy EIZO-nál, különösen a professzionálosoknál előszeretettel alkalmazták az IDTech (CMO) panelek (pl.: CG19 profi és pl.: L685 félprofi) beépítését, mert ezekkel (akkor, és még ma is) kiváló valósághű képeket lehet megjeleníteni a kijelző adta technikai/technológiai értékéből/tudásából fakadóan, sőt először (ha jól tudom) ők állítottak elő Dual Domain-es IPS kijelzőket!
Viszont, mikor tajvanra települt, és elkezdték a TN-es panelokat ontani (~100$-ért), nem volt kétséges, hogy tömegcikké fog nőni a gyártás és a minőség! Manapság egyre jobban odafigyelnek azért a minőségre az anyacég képviseletében, és amit a japán gyárban feljesztenek, azokat fél-1 év késéssel, de átültetik a jelenlegi panelek technológiájába is, ezért egyre jobb kijelzőkkel találkozhatunk, különösképp a képi/színbeli megjelenítésben!
Tehát, ha valaki CMO-s panellel kapja a monitorjait (az usa-ban erre nagyon gyakori a példa, mivel az usa is részvényese a cégnek), akkor nem valami "gagyi"-val áll szemben a tulajdonos!szeva000: Nemrég voltam én is kint külhonban, és mit mondjak, majd leültem a monitorok árait láttán, annyira olcsók, hogy nem szívesen hagyja ott az ember vásárlás nélkül az utazását! Én sem tudom, hogy a magyar kereskedők, ha megveszik 50%-os áron, akkor miért raknak rá még 50%-ot - gusztustalanul! Ezért is nagyon jó alternatíva, ha mindenki elgondolkodik azon, hogy csak kb. oda-vissza 200-400km-ert utazva +6-10e Ft-os benzinpénz fejében, szinte majd 2/3 áron hozzájuthat egy LCD-TFT kijelzőhöz - ezzel is pl. le lehetne törni a hazai profit/pénz éhség orientáltságot! Az biztos, hogy én a közel jövőben biztos, hogy nem hazai cégtől veszem majd meg az új kiszemelt monitoromat (itthon 250e, kint most ~580€ és ugyanúgy 5 éves világgaranciával, sőt sokkal készségesebbek, biztosítanak gépet, helyet, kávét, szendvicset és tesztelési lehetőséget - nem durva egy kicsit?), különösen szeptembertől, mivel ott is eléggé le fognak még jobban esni az árak! - nagyon elgondolkodtató, (lenne) különösen egy hazai kereskedőnek is!
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10941 üzenetére
Jó ötlet lenne egy T220-2232BW-2253LW-Philips 220CW-Dell E228WFP-ViewSonic2255wmb-meg valami LG összehasonlító teszt. Samuból azért választottam többfajtát is , mert ezek nagyon kelendőek (és persze ahol van , CMOs verzióval
). Ennek nagyon örülnék , nem kell grafikonozni , pixperanozni , összehasonlító kép hegyeket ezekről , aztán jóidő. A többi adatot tudjuk mindről máshonnan.
Keksz : Minden webshopra vonatkozik , ott a jogszabály száma a linkelt írás alján , azt nézd meg inkább sztem. Ez például az e-bolt linkje : [link]
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10937 üzenetére
A DVI-t kihagytam (esetleg HDCPvel) , azt hittem említed , de most kiegészítem énis. Érdekesnek találom , hogy a behardware-en is és a digitalversuson is ugyanaz a grafikon jött ki ha jól látom az összes TFT például. Az iggazségot nem tudom , de ez ellentmond... Szerintem a maradék 5%ban a színek még átlag usernek is általában játszani fognak még TN esetén is , még ha csak fele akkora különbséget is lát a kiszemelt TFTk között , mint itt a HP-Samsung képversusban : [link] És az átlag user nagyrészt ez alapján dönt , mint ahogy a haverom is tette. Mindenki döntse el saját magának és ezt nagyrészt is azok a színgrafikonok jelzik , ha jól gondolom. A legjobb lenne , ha az itt általában szereplő TFTk össze lennének egy ilyen képen hasonlítva , akkor derülne ki a teljes igazság.
Szeva : A BenQ-ddal mi lett/lesz amúgy?
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10929 üzenetére
Igen, "és" itt van egy nagyon jó példa, ha Matrox megjelenítő lenne "alattuk" (ami nekem is van egy másik gépemben), akkor egy jó/kiváló alternatívát jelentene az összes monitor megjelenítésben, vagyis az ezekkel csatlakoztatott monitoroknál egyazon megjelenítést/minőséget is láthatod egyazon időben!
Viszont ennek ára is van!
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Figy , Sky. Hagyjuk már ezt az egész kínlódást , teljesen felesleges. Én láttam , hogy TN paneles cuccok között is van látható külöbség , akármennyire állítgatja az ember. Egy srác nemrég írt be , hogy 16ms-es TFTjén játszik FPS gémekkel már rég óta és meghökkent azon , hogy utánhúzásról beszélünk a 5-2mses TFT között... Otthoni egyszerű felhasználásra TN panelesek között szerintem a lényeg
hogy szép színei , jó képe legyen , hisz az esetek nagy részében nincs lehetőség kalibráltatni olcsón
egyén számára tetszetős dizájn
ha lehet jó betekintési szögek
a reakciókülönbség meg szinte alig észlelhető a mostani modelleknél átlag user számára
érdemes valami megbízhatóbb márka az időtállóság miatt
ha lehet ne a véletlen számítson , hogy kicsit jobb/gyengébb panel lesz benne és a gyári értékek minél megfelelőbbek legyenek
és persze jó , ha minél olcsóbb.Ezért is szerettem meg ezt a két 50e körüli példányt. Ennyit a TNről , aki meg profit akar , akkor az meg úgyis általában kalibráltat.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Ez egy nagy számtechbolt. Úgy nézett ki akkor , hogy hosszú asztal és sorban ház-TFT , ház-TFT az asztalon , aztán mellette asztal , rajta TFT , alatta ház , a gépek búgnak , mint állat... Nem néztem , hogy melyik melyikre volt kötve , passzlok , nem ez volt a lényeg. Volt , ahol két TFTn is ugyanaz ment , volt a, hol ugyanaz időeltéréssel , volt , ahol kép , ha jól emlékszem , már vagy 3/4 éve volt.
A másik , hogy a Tescoban , a TFTk nem tudom , honnan kapták az adást , tény , de ott a philips katasztrófa volt a rószaszínével , talán egy kis állítgatás után is megmaradt volna a pink dominancia , a teknika olyan áltag képet adott kicsit borsós képpel és a Samunak volt aránylag a legjobbk képe a 3 közül. Gondolom azértis , mert a saját panelje lehetett benne...
Aztán az Euronicsban is 2-n ment asszem valami Colin Mcrae , a Samun egy tájfilm , stb. (gondolom szintén saját panel , de ha tényleg 940es volt , talán NW , és jól emlékszem , akkor azt még talán csak samuval szerelték) -
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10908 üzenetére
Mondtam magamban , hogy jóreggelt , de aztán megláttam , hogy micsoda hosszú dolog várt itt , gondoltam jobbat...
Tehát az LG a talicska , a Hanns.G a roller?Vagy 6-7 TFT is volt akkor kirakva , gondolom egy gépről max 2 TFTment 3dmarkokkal és az összes egyhangú volt , ez a VS meg nyár volt a telek között. A másik : Nézelődtem az Euronicsban és ott is vagy 10 TFT volt kirakva , több LG között ott volt az LG 1953TR is , de a többi márkát most meg nem mondom , mert akkor még a Samsung-LG agymosásban voltam énis. Volt köztük egy 19es Samung is talán valamilyen 940es volt , már nem emlékszem annyira , de látványosan jobb volt a képe , meg is akadt rajta a szemem. Láttam több különbséget is (FuSi-Dell) , csak ezt a kettőt hozom fel , és igenis van , amelyiknek melegebbek a színei , jobb a képe , de mindegyiket meg lehet szokni. A HP-Samsung összehasonlítást is hányszor linkeltem már... Az LCD TVk között is akkora különbségeket láttam ,hogy ihajj. Az egyik philips például látványosan rózsaszínes volt.
Az otthoni kalibráció meg a szebb tányérral való tálalás meg a só a kajára. Félreértés ne essék , én nem a ViewSonicot akarom dicsőíteni , csak azt mondom , hogy a ha valaki tudja a Samu panel lutriját és rendel egyet , aztán megkapja CMOsan , először kicsit elkeseredik , aztán beletörődik. Nem mondom , hogy nem jó , megszokni mindent lehet , de lehet szebb képűt is kapni.
A másik meg az , hogy ott van a például Philips 220CW 49ért , ez a 2255ös viewsonnic 51ért. Van több is jó ebben az árban. Én most már úgy gondolom , hogy minek vegyen az ember 10-15 ezer forinttal többért egy Samsung T220at , Dell E228WFPt , HP W2207et egyszerű otthoni felhasználásra , ha ezeknek 50 körül már igen jó adottságaik vannak , a maradék lé meg mehetne mondjuk gépfejlesztésre. Dizájn továbbrais kivétel , akinek nem tetszik , a külső , meg tudom érteni , hogy nem akarja évekig nézni , teljesen oké. Egyébként keresgélem az olcsóbbnál olcsóbb már jóképűTFTket.
T.Peter : Itt egy user teszt a BenQról , és a srác nagyon meg volt vele elégedve : [link] Ha tényleg ilyen jó , 70 körül jó választás lehet.
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10908 üzenetére
Üdv!
Nagyon egyetértek az írásoddal (az első rész különösen tetszett), és főleg a gyári beállítások kalibrációs értékeivel!
Van tapasztalatom, hogy mikor ugyanazon monitorokat kalibrálok (pl. samu 244T vs samu 244T), és a kalibrálás előtti reportokat összehasonlítom, akkor megdöbbentően eltérőek a grafikon eredményei - és ebből következik a kalibráció után keletkezett eredmény is!
Tehát soha ne higgyünk egy adott/közölt grafikonnak, mivel ahány kijelző, annyi féle gyárilag beállított (beállításon hagyott) érték! A gyárakban mindíg a legideálisabb értéken hagyva (néha nem, típusoktól függően és komolytalan tesco-s gyártóktól) kerülnek a monitorok a kereskedőkhöz, max. fényerővel és kontraszttal (a vevők megtévesztésére, mint/meg a dinamikus kontraszt ezres-milliós értékek, ami vicc!).
Az összehasonlításról egy tescoban, meg egyenesen öngyilkosság szvsz. Igen, csak jó minőségű monitor mellett érdemes/kell valamit is összehasonlítani, sőt, mint írtad különösen vigyázni kell, hogy mindegyik külön forrásból kapja a jelet, mert csak akkor lehetünk majdnem biztosak a színmegjelenítésben, meg stb. -
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10900 üzenetére
Látom vagy később is és a modba nem fért bele. Meg kellene nézni egyébként , egymás mellett hogy festenek , és nem vagyok elfogult Delles , nehogy azt hidd , a 2407-esnek például akkora input laggja van , hogy ihajj... Ha valakinek pedig nincs lehetősége , hogy olcsón kalibráltasson , akkor érdemesebb olyat választani , amelynek alapban nem hidegek a színei és jobb a színhűsége. Ezt a 2408as Dellt látva először körbenéznék 24esek között így első körben. Mondom , hogy láttam a különbséget , és számomra nagyon eltérőek a TFTk színvilágai , de a haverom is úgy választotta a VS-ját , a többi (LG , Hanns.G) közül , hogy öjjha b*szki...
A sok tél között ott volt egy nyár , pedig ő aztán semmit sem értett a TFTkhez , csak rájuknézett.
Voltam például Tescoban , amikor monitort néztem , csak 3 LCD TV volt kirakva , de három eszméletlen különböző színvilággal , képpel (kábé gyenge , közepes , fasza). Nem mindegy , mit választ az ember , melyiket szeretné tovább nézni , megszokni viszont bármelyiket lehet. -
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10840 üzenetére
Hú , ez a legkirályabb , amit hallottam távolkeleti gyártóról...
Fogták a használati útmutatót és berakták egy fordítóprogiba. Ami kijött a végén , az ment nyomtatásba és mi lett a neve? : Yamada DVD játékos... (Yamada DVD player)
A folytatásról már nem is beszélek , ez mindenkinek megér egy misét , de ha már csak a tartalomjegyzéket olvassa valaki , akkor is... Hangsúlyozom , ez egy valós termék!!! : [link]
A befőttesüveges cucc meg inkább arra vonatkozott , hogy a távolkeleti tömeggyártás előnyben a minőség rovására. Például mobilban is LG-Samsung helyett Nokia-t vennék , LCD TVben ezek helyett pl Sony , Panasonic , memóriában Samsung helyett Corsair , Geil , stb. Nem mindegy, hogy egy Toshiba TV , amit fater több mint 20 éve vett , szerelőnél nem volt és még megy , egy LG meg több , mint valószínű , hogy 6-8 év után 2-szer is megfordul szerelőnél. Erre szerettem volna kijukadni.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10837 üzenetére
Itt a vélemény : [link] A legzsírosabb részeket próbáltam kiemelni.
Azért mondjuk nem mindegy , hogy pl egy Daewoo mondjuk az autótól kezdve a dvd lejátszón át a nemtudoménmikig csinál mindent. A távolkeleti gyártókkal amúgy sincs senkisem kibékülve , persze leszámítva a jófajta japánokat (vagy az már közel kelet?), mint pl Sony , Panasonic , stb. LG optikával például borzasztó tapasztalataim vannak , haver mondta , hogy az LG mobiltelefonban egy nagy rakás sz-r , pedig ő ért hozzá , hadd ne soroljam. Vagy például , amikor megvesz az ember egy ventilátort , aztán az egyes fokozat kapásból nem működik rajta. A Samsung is gyárt a memóriától a hűtőszekrényig mindent és megkérdezhetsz sok embert , hogy mondjuk mit válsztana egy Sony TVt vagy épp egy LGt és nem véletlen van árkülönbség sem. Nem mondom , hogy az LG vagy egy Samsung rossz márka , de mondjuk hűtőben sem Samsungot vennék pölö , hanem mondjuk egy német Bosch-t , Siemenset , AEGet vagy épp egy Hoovert (ez nem német). És a sokterméket gyártó cégeknek nem mindegyik darabja sikerül ám jól , kivételt képez például egy Sony , Panasonic , Dell , ami szerintem mindenben minőség. A milyen gépet vegyek rovatban például a Samsung vinyók miatt vicsorognak rám páran , mert az új F1es széria tényleg kitűnőre sikerült , vannak , amik jóra sikerülnek és igencsak strapabíró befőttesüvegek , tény.A noname gyártókat pedig nem szeretem , főleg a távolkeletieket , sosem felejtem el a kedvencem , a Yamada DVD játékost... Nem tudom ismered-e.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10832 üzenetére
Már vettek
Nem is tudom , hányszor írtam. És azóta is csak áradozik róla a srác...
Bár tény , hogy nem nagyon mernek az emberek venni VS-t , ugye aki csak a kijelzésre specializálódott és amerikai cég , ellenben egy távolkeleti LGvel például , aki a "befőttesüvegtől a lámpabúráig" mindent gyárt sz@rásig és általában még a színei sem a legjobbak.Nekem tökmindegy , én ajánlgatom , mert már láttam a különbséget. De ha valakinek az LG kell , vegye azt...
-
-
boogie84
veterán
válasz
skylaner #10749 üzenetére
csak azt nem értem h miért nem írják a valós kontraszt arányt? a samsung lapján is csak a dinamikus kontrasztot írják... tulajdonképp azt mikor látom, mikor használom
-
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10669 üzenetére
Én ezt olvastam a linken , így már nem egy ember : read some many reviews on sites ....lot of ppl get that * X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
Nagyon esik akkor az ára... 75ért vetted Sky , nem? aztán szetségöltél pár napja, hogy lement 70re , ha jól emlékszem , most meg már 61. Nem semmi , ahogy zuhan...Szeva : Jaja , jó kis TFT , tény... Kicsit kár , hogy ilyen robosztus a kinézete , de ami belül van , tényleg jó. Ronda és finom...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10664 üzenetére
[link] Itt láttam az AU-sról , ha gondolod. Én ennél tovább nem mentem , mert hiába mégha csak Samsunggal lehetne kapni ezt a T220at , 70 körül szerintem akkorsem nem ér annyit , főleg , hogy egy ViewSonic VX2240W 57ezer , ami már nagyon jó.
Aki meg kiadná érte a plusz 10-15 ezret , szíve joga...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10664 üzenetére
Az első amit belinkeltem , azon igazad volt , nem volt sehol feltűntetve , de a másodiknak már valami ilyesmi volt a címe , hogy : T220 oh , they did it again , és írta a srác , hogy már több helyen is írják , hogy jelentkeznek az AU-s T220ak. Mélyebbre nem mentem , nem asztalom a Samu , ha valakit érdekel járjon utána , én csak ennyit mondtam.
Egyébként lehet szeretni egy hideg színű , utánhúzásos , inputlaggos , borzasztó bevilágítású , ocsmány dizájnú TFT-t is , csak ember kell hozzá... Ez kábé olyan , mint az első dobfelszerelésem. Alig pár ezer forintért vettem , néhány tamot meg egy cint félcolos cső tartott vízvezeték alkatrészekből összerakva , a többit meg egy fater által szétszerelt kocsitetőcsomagtartó alkatrészekből összeheggesztett állványkészlet. A cinek penészesek vagy enyhén töröttek voltak , a tamok bőrözése is már hepehupás , de úgy megtanultam rajta dobolni pár gitárossal , hogy rá egy évre már koncertezem egy zenekarral , igaz koncerten nem ezen a dobon játszottam...
Nem kicsit tudtam szeretni abban az időben ezt a szerkót. Ötös vissza , és ha rám hallgat valaki , azt csinál , amit akar.
-
zorius
tag
válasz
skylaner #10576 üzenetére
Thanks.
"ha meg olyan a film, hogy csík van felül, alul akkor ráb@sztál."
Bocs a közönségességért.
Bár ha jobban belegondolok ez nem túl valószínű egy 16:9-es moncsinál; de esély van rá, az ilyen hc oldskool mozifilmeknél, ahol 1: 2,35 a képarányAz tényleg szívás, mert ott van csív felül-alu, és látszódhat a bevilágítás
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10571 üzenetére
Nem akartalak elkeseríteni
, de Te is tudod, számítástechnikáról van szó, amibe minden beleszól (tőzsde!!!, iskolakezdések!!!!, $-€-Ft, 3/4 éves tervek tartása-értékelése, új típusok megjelenése, konkurencia, stb.stb. - és az előrejelzések).
mod: zorius lehet, hogy egy 22"-os mostani áráért fogysz kapni 24"-osat!
-
zorius
tag
válasz
skylaner #10566 üzenetére
Ne nézegess ilyeneket, tilos!!!
Amit már megvettél, azt nem szabad nézegetni, én is vehetnék kevesebbért duplamagos videokarit vagy mittomén, csak azt nézzük amit még meg akarsz venni, vagy ha majd később új cuccot akarsz. De amúgy soha, még kíváncsiságból sem!!! Nem szabad odanézni, ha látsz vhol véletlenül árat! -
zorius
tag
válasz
skylaner #10556 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, megnyugtattál!
Sejtettem különben, hogy ez már kicsit túlzás... ha tényleg annyira észrevehető különbség lenne, akkor az a samsungnak sem tenne jót...
Ezen a szinten a különbség elhanyagolható lehet, tényleg.
A válaszidővel kapcsolatban is megnyugattál: sokan fikázzák az 5 ms-ot; a mostani moncsim 12-es és asz összes gam-et kifogástalanul végigtoltam az elmúlt 5 évben... -
zorius
tag
válasz
skylaner #10489 üzenetére
Értem. Ez a számítógépes lejátszásra is vonatkozik? Tehát mindenképp kell a hdcp, ha egyáltalán el akarok agy hd filmet indítani (eredetit, persze ;-)
Amúgy vki benézett vmit, itt olvastam, és a magyar samu oldalon sem volt fenn info helyesen: [link] (bocs old_artist!)
Köszi a választ!
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10451 üzenetére
A HP glossy paneles , ami szebb képet eredményez szerinem némely esetben. De nemcsak a Dellre gondolok én állandóan , merthogy milyen jó , nehogy azt higyjétek... Pont azon gondolkodtam , hogy ennyiért már nem biztos , hogy megéri a többi hasonlóan jóval szemben. Vannak más olcsó TFTk is , amiknek alapban jobb színei vannak , mint némelyik kommersznek és lehet azt állítgatni akárhogy , a színei akkorsem lesznek sokkal jobbak , ahhoz már hardveres beállítás kell. Énis állítgattam a Dellem , de szinte csak rontani lehetett a képén , nem pedig javítani a beállításokkal. Nem hiszem , hogy a srác direkt rontott volna a Samu képén , hogy a HP jobb legyen.
Debug : Igen és örülök is neki , hogy nem CMO...
Bár CMO és CMO között is lehet nagy különbség szerintem.
-
rhen
senior tag
válasz
skylaner #10158 üzenetére
tudom, h pva és mva panel lenne jó, de sajnos nem futja rá.
a kérdés az, h a tn panelesekből melyik ami talán a legjobban megfelel az említett követelményeknek. hajlandó vagyok kompromisszumot kötni.Ti4x: ismerem a digital versust, csak azt nem mutatja, h mennyire homogén a kép. pl iponos legutóbbi tesztben a samsung 2253lw elég foltos volt. vagy ha netán fentről lefelé világosodik ami szokott még lenni, az se látszik, h mennyire.
sajnos kevés ilyen tesztet találtam.lehet elmegyek valami nagy elektronikai áruházba és megnézem őket élőben. talán az a legegyszerűbb...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10101 üzenetére
Ez a ViewSonic egy Amerikai márka , nem távolkeleti , én azért szeretem. Távolkeletiből egyedül a japán márkákat tartom jónak általánosságban , pl sony, panasonic , stb... A haverom TFTjét meg úgy választottuk , hogy bementünk a boltba , ahol ki volt rakva sok TFT , aztán a sok átlag között megláttuk a ViewSonicot , ami nemkicsit kitűnt színeivel a többi közül (LG , Hanns.G , stb.). Igaz láttam másik ilyen sok monitoros kiállítást is , ahol egy Samsung tűnt kakukktojásnak , lehet , hogy azért , mert saját paneljával volt , nempedig CMO-CPTvel , de ott a Dell és a ViewSonic nem volt jelen.
És nem mondom , hogy egy Samsungot nem vennék , ha!! (és itt a lényeg) tudom , hogy a saját paneljával adják , mert igen , de jelenleg csak ebben az esetben... A pixelgarancia meg minden monitorra van tágabb értelemben , hiszen minden x ezer forint felett vásárolt műszaki terméket kötelesek visszacserélni pár napon belül blokkal , még nemtetszés esetén is néhol... Én is így cselekedtem , igaz nem monitorral.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10097 üzenetére
Igen , mindíg itt vagyok a gondban , hogy mit is csináljak , mondjam-e , ne mondjam.
Vannak ezek is : ViewSonic VX2240W ViewSonic VX2255wmb. Ezeket nem lehet többfajta panellel kapni (ami lehet esetenként gyengébb is , főleg színekben). Ekkora eltérések is lehetnek ugyanazon példány között : [link] És majdhogynem véletlenszerű , hogy melyiket kapja az ember , hacsak nem lehet a megrendelési helyen külön kérni , milyen panellel.
-
vitar100
tag
válasz
skylaner #10091 üzenetére
Szia SKYLANER
Köszi a beállítási tippeket! Nekem szinte semmi beállításom nem volt,(és úgy is tetszet) de ez CSODÁLATOS!
Persze én is elvariálgathattam volna, de gondoltam Te már megtetted!
Köszi mégegyszer!
Samsung T220 rulez!!!Asus P5K-VM, C2D E8400, 2x1Gb Kingmax 1066, MSI 8800GTS(512), WD 500Gb sataII, Samsung T220
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10052 üzenetére
És ha nem is tudta , hogy egyáltalán lehet ilyen probléma a csatlakozásokkal? Gondolom pontosan ezért kérdezte... Ugynanis még én sem láttam sehol külön kiemelve , hogy DVI-I-s kijelző vagy DVI-D-s , netán DVI-A-s (igaz nem is tudtam , hogy különböző DVI-s szabványok vannak , sőt , már régóta nézegetem ezt a fórumot , de itt sem) Most néztem a depon , 3-ból kettő populáris!!! TFT-nél nem is jelzik , hogy milyen DVI-je van , csak simán van odaírva (DVI)... A nemtudásból a tudásba pedig az egyik legjobb elérési út a kérdezés , főleg ha megfelelőképpen van válaszolva és pont erre való a fórum , bár igaz lehet keresni is. Ha valaki pedig úgy érzi , hogy nem kívánja leírni , egyszerűbb , ha rákerestet az emberrel , akkor azt barátságoasabban is az ember tudtára lehet adni...
-
Baga1983
senior tag
válasz
skylaner #9883 üzenetére
Amúgy nem értem h a kb. 10 menüpontot tartalmazó nvidia vezérlőpultban h nem lehet ezt megtalálni....még ha angol is...
Na pl. nekem ahol neked síkképernyőt ír ott nekem csak CRT-t....pedig ez nem is CRT...a fax se tudja mi van vele...pedig a monitordriver is fennt van
-
válasz
skylaner #9662 üzenetére
22"-esem van nekem is, és nem érzem azt, hogy az eddigi filmjeim/sorozataim rondábbak, vagy pixelesebbek lennének a monitorváltás után (19"-es után váltottam). Ugyan úgy élvezhetőek.
Sok múlik a kódoláson.Természetesen szemgyönyörködtetésnek néztem már énis 720p meg 1080p filmeket, meg demo anyagokat, és azokon tényleg el lehet ájulni a minőségen. Csak a méretük ne lenne olyan hatalmas
A DVD-k zajossága meg nem a monitor nagyságától függ. Rengetegszer alapból zajosak a filmek. Most hirtelen a Különvélemény jut eszembe, ahol sokan hátránynak mondják ezt a zajosságot, holott pedig direkt van, jobban tükröződik a rendező vizualitása.
Itt is van róla szó: Különvélemény - DVDextra-teszt[ Módosította: Thrawn ]
-
Furky
őstag
válasz
skylaner #9625 üzenetére
Ez jó kérdés... Nem tudom, akkor próbáld meg először alapbeállításokon, aztán vegyél vissza először a kontrasztból, mert a 100 az sok. Utána próbálgasd az RGB értékeket állítgatni, de ne túl drasztikusan, csak finoman először...
Bulitt-nak is szól: Induljatok ki ebből a leírásból, szerencsére én megtaláltam anno ezt a CMO-s 226BW-mhez, és az eredmény sokkalta jobb is lett: katt
Amint látjátok majd ezen az oldalon, 4 színprofil van, különböző kontrasztokhoz, és mindegyiknél más, és más RGB értékekkel. Jó lenne valami hasonlót találni a T220-hoz, és a 2232BW-hez is.Csak Bulittnak: a kék szín a CMO paneleknél dominál, azt mondják, hogy a Samsung paneles Samsungoknál az alapbeállítás is elfogadható, nem igényel sok változtatást... Persze ez csak "amatőr" szinten érvényes
-
válasz
skylaner #9617 üzenetére
Hm, nagyjából mindent megválaszolták már előttem, csak egyet nem, amire én is kiváncsi lennék:
"Szerk: Játékokban beszoktátok kapcsolni a V-Sync-t ? Én CRT-n használtam de ha itt bekapcsolom egész más lesz a kép, a mozgás világ, nem tudom teljesen jól leírni de érdekes"Tényleg, mi az a V-Sync és mit csinál? Vertikálisan szinkronizál. Najó, de ez mit jelent?
Úgy sejtem a képernyő frissítéssel lehet kapcsolatban, nekem pl. most a következők:
fH: 64.6kHz
fV: 59.9HZ
1680*1050-enÉs akkor ezt a kettőt 1 értékre hozza? Vagy hogyan kell elképzelni?
-
Bulitt
addikt
-
Furky
őstag
válasz
skylaner #9617 üzenetére
Grat!
1. GTA SA.. hát igen, az ilyen, van benne egy beállítási lehetőség az advancedben, hogy widescreen on/off... de eddig semmi változást nem vettem észre, ha ki, vagy be van kapcsolva, mindig ugyanolyan. Mellesleg ha nézed a térképet, nem is kör, hanem ellipszis, szal hiába támogatja a wide felbontásokat, a rockstar nem törte magát még akkoriban, hogy jól is nézzen ki ezen a felbontáson.
2. Ágyból nézve az enyém is sötétebb, filmekre ezért a lejátszó programban adok egy kis fényerőt pluszba, így jó lesz, és a fekete csík sem lesz világosabb, mert csak a film valós területén ad pluszt neki.
3. PH! fórum barnája! Na igen, ez egy érdekes kérdés, nekem szó szerint undorító volt, amíg el nem kezdtem használni egy színprofilt, amit netről szedtem le, keress a te monitorodhoz is, biztos van fent. Kalibrálás hiányában ez még mindig több, mint a semmi, de figyelj oda, hogy ha megtaláltad a színprofilt, akkor a kontrasztot, és az RGB értékeket is az ott leírtak szerint lődd be
4. MagicColor: néha használom Intelligent-en, mert mégszebb lesz a PH! fórum barnájaEgyébként meg nem használom
5. ColorTone: passz, nem használom, mert se a warm, se a cool nem jön be a beállításaimhoz.
6. Transparency: ez az OSD-nek az átlátszósága
7. MagicBright: eleinte használtam, aztán mióta színprofillal használom a monitort, hozzá sem nyúlok, mert nem azokhoz az előre beállított értékekhez van belőve a színprofil.A többihez nem tudok hozzászólni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Stellar Blade
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged