- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
válasz
adam.szennai #9383 üzenetére
biztos hogy az 1050? Milyen notebook az?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
#41635072 #9365 üzenetére
Azért azt jegyezzük meg hogy nem mindegy hogy 19es tft-n nézel 1024x768at vagy 22es wide-on...ha nincs róla tapasztalatod, elhiheted mindannyiunknak hogy BŰŰŰNronda.
pl képeket nézegeti is naggyon rossz képzeld el hogy minden képet iszonyat széthúz...minden eltorzul a francba...
-
raskolnikoff
őstag
válasz
#41635072 #9345 üzenetére
Na idefigyelj. Vegyél egy CRT-t és barmold össze ahogy akarod. Abba meg törődj bele hogy ha nagy TFT-t akarsz azon egyre rondább lesz ahogy nem a natívon akarod használni. De akkor minek kell nagy?!?!?! Vegyél egy LCD TV-t komolyan mondom, azzal jársz a legjobban.
Ha most elköltesz 60 ezret egy TFT moncsira, tönkreteszed, a büdös életbe senki nem fogja tőled megvenni mert látni fogja a képén hogy életébe nem járt az AJÁNLOTT felbontáson.MOD: tényleg LCD TV való neked. Ezt még inkább megerősítem. Szakmai választ pedig mást nem fogsz kapni, mint amilyet eddig...
-
raskolnikoff
őstag
válasz
#41635072 #9315 üzenetére
úgy értem hogy a natívja lesz ronda* ha egyfolytában kisebben használod. Amúgy most nem tudok csinálni olyat mert elutaztam de ha ez a szíved vágya...
*egyébként is ronda
akkor már 1280x800, de az se vmi szívet gyönyörködtető
saját vélemény: így én nem tennék tönkre egy olyan gyönyörű képű monitort mint egy samu 22-es... -
raskolnikoff
őstag
válasz
#41635072 #9312 üzenetére
egyáltalán nincs értelme kisebb felbontáson használni. tönkreteszi. egyik ismerősöm a 17es tftjét használta 1024ben és mikor megláttam és átállítottam natívra szörnyen nézett ki. ne vegyél fölöslegesen akkorát...vagy vegyél 19est de ne wide-ot.
amúgy a 22es borzalmasan néz ki 1024ben, elhiheted nekem.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kertitörpe #9298 üzenetére
Az arány 16:10 de csekkold le ezt az oldalt. Mostanában nem frissítik de kb 1 éve már szinte minden játék támogatja ezt a formátumot.
100%ban nem merem kijelenteni hogy minden frankó 1920ban de hogy bizonyos kompromisszumokkal futtatható a legtöbb játék, azt talán igen. Azért az már jóval feljebb van az 1680-nál, ugye minél feljebb megyönk annál több pixel lesz arányosan (tehát arányosan mindig egyre több kakaó kell). Megnövekszik a VRAM igény és a sávszél igény. De a kártyád 1680x1050re tutira jó. Ez biztos.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kertitörpe #9295 üzenetére
ajánlom magam
katt a logout blogomra, ahol 1680x1050ben megláthatod mire képes a kártyád.
egyébként ma már több olyan felsőkategóriás kártya is van amelyik simán megbirkózik az 1920x1200-zal is. 8800 GT ha nem crysis-ozol, simán vinnie kéne ott is mindent. PH-s teszteket is nézd át, ott még nagyobb felbontást is néznek.MOD A Benq-król valóban nincs sok tapasztalat, amiről van azon meg áltlaában nincs DVI...olyat meg inkább ne vegyél. Én személye szt Samsungot ajánlok, van neki több monitora is 24 collban ha tényleg olyan nagyot akarsz...22ben meg még több
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Devil Smile #8769 üzenetére
Wide monitort szeretnél gondolom...ha feketét akarsz akkor 2232bw vagy 226 bw ami az előírt anyagi keretekbe belefér. Előbbi TV design-os utóbbi hagyományos. Mindkettőnek csillogó kávája van. Ha az zavar akkor 225BWből is létezik fekete csak ritka mint a fehér holló
-
raskolnikoff
őstag
válasz
PowerBuldog #8690 üzenetére
Akkor tényleg inkább nézd meg Te is aztán döntsd el hogy melyik design tetszik. Típusra igazából nem lehet mondani hogy egyik rosszab lenne a másiknál. Feltéve ha nem vagy grafikus.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #8682 üzenetére
Hoppá a link lemaradt
[link]
-
raskolnikoff
őstag
válasz
PowerBuldog #8678 üzenetére
Kérdés hogy szürke káva/fekete káva, matt/fényes káva, vékony káva/TV design...
-
raskolnikoff
őstag
Ajánlom! Nekem az van, színre, állíthatóságra, designra nekem ez jön be. A többi meg határozottan nem. Pl a lentebb említett 2232 se. TV designtól megőrülnék...kontrasztja meg ha megmondod hogy 700as és nem 1000es akkor veszek neked egyet!
Najó nem. 5ms meg mire nem elég? Nyugodtan vedd meg nagyon szép monitor.
-
raskolnikoff
őstag
há akkor igazából döntsön a dizájn, az ergonómia és az ízlés. a 225-226-2232 közül mindegyik tökéletes. a paraméterek TN moncsiknál csak a buherálás eredményei, tulképp mindegyik ugyanazt a minőséget nyújtja egy átlag usernek (aki nem az az meg MVAsat vesz
) a 223tól nekem szubjektíve van egy tartásom, de így hogy mióta megvettem a monitoromat, hogy a fentieknek lement az áruk, már tökmindegy. a topik utolsó 2000 hsz-a garantáltan ezekről szól, nézz utána a tapasztalatoknak.
-
raskolnikoff
őstag
de netezésnél szemre több hely marad szabadon ha 1680 széles képernyőn böngészel, ezért mondtam hogy 1440-nél talán nem annyira zavaró. Nekem pl oldalt sidebar van, előzmények, ilyesmik. így középen már jó.
arányait tekintve azonban nincs előnyben a kisebb monitor.
vagyis nem 22 vs 20 volt hanem 19 vs 20
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
válasz
A Holló Úr #7813 üzenetére
Holló ÚR szokott fórumot olvasni mielőtt kérdez?
-
raskolnikoff
őstag
Vagy pedig a kisebb ha nem szeretnéd ha nagy kihasználatlan felület maradjon a képernyőn. ugyanis 1680 pixel szélesen több hely marad mit 1440 pixelnél. Nekem 22 van így a mérettel semmi baj, a 20asnál tényleg picit picikék a betűk.
De kreatívan meg lehet oldani a kimaradt űrt. -
raskolnikoff
őstag
válasz
Thomas1 #7767 üzenetére
Én is nézegettem egy Benq monitort és azt hiszem úgy vagyok vele, mint Te. Sehol nem láttam róla egy átfogóbb szakmai véleményt - még ebben a topikban sem. Szép volt a képe, amit kinéztem, de aztán kiderült hogy nincs DVI rajta, amin meg is lepődtem, mert tényleg nagyon szép képet adott...
-
raskolnikoff
őstag
A lényeg tényleg hogy DVI-s legyen, szebb képe van az olyannak.
-
raskolnikoff
őstag
Szolgáltasson neked a...
-
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
BUÉK minden wide tulajnak! (meg aki venni akar annak is) meg aki nem akar annak is.
-
raskolnikoff
őstag
Ja értem. Mondjuk megnézhettem volna mid van...nos az én tapasztalatom 2600xt-vel van (ráadásul AGP ami nem vmi támogatott driver szinten - csak a sapphire csinál hozzá) és ott szinte semmilyen játékkal nem volt gond. Ahogy nekem meg kellett tanajtani a drivernek a különböző felbontásokat, addig az ati driver mindenhol ismert mindent. És pl az 1280x800nál se voltak gondok. Sztem cserélj drivert. Most per pillanat más ötletem nincs.
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
az az igazság hogy akármelyiket veszed meg, hazaviszed, bekapcsolod és úgysem bánod meg. a wide meg egyre elfogadottabb és támogatottabb lesz. szal hosszútávon se rossz befektetés az. persze ha tetszik.
és azt jó ha tudod hogy elég nagy különbség van a 20as és a 22es pixelmérete között. -
raskolnikoff
őstag
mongyuk nekem akkor a dilemmám csak erősödött...
aztán a magam ítéletére bíztam magam.
-
raskolnikoff
őstag
1. A HD mint high definition, végülis igen.
2. a monitor analóg bemenete a dsub, ez így van a dvi digitális, a hdmi pedig digitális jel a plazmatévébe.ill a HD TV-be. ill a "magasabb felbontású" TVbe.
3. mit értesz jobb felbontás alatt? 480hoz bármi jó szinte, a 720hoz 1024x768. wideban meg 1440x900 min.
4. monitoron még nem láttam HD jelölést, de HD-t analógon is meg DVIn is tud fogadni - sztem...
5. ha nem akarok asztali dvd-zni a monitoron, csak pc-vel használom ez nem ugyanaz?MOD: mmint hogy pcvel játszod le? akkor le van sajnálva
a fenti kitételek mellett (sztem azok már alapok) .Viszont 1080p-t csak 24 coloson tudsz. Az 1080i meg 720as csak másképp van összefűzve a képsor.
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Vadafak #4852 üzenetére
Hát nézd: a betekintési szöge olyan mint más TN+filmesé-csak 22 colban. A 700as kontraszt szerintem egy Samsung monitornál - akármilyen panel is van benne (CMO pl kíváló paneleket készít) abszolút kielégítő. Sőt.
És hát szóval úgy minden fasza vele.
Csak tudni kell hogy mik az előnyei meg a hátrányai AMÚGY egy bármilyen 22 colos TN-es TFTnek. De ez mindegyikre vonatkozik ugye. Ami nálam volt hogy én kb előre már tudtam hogy ezt fogom venni és nem a fekete keretesek között választok.
Melegen ajánlom. -
raskolnikoff
őstag
válasz
Pityesz78 #4743 üzenetére
Hi!
Ha többet akarsz spórolni, akkor 223BW. Ha kevesebbet, de nem szeretnéd hogy minden visszacsillanjon a kereten, állítható legyen a magassága, valamint hogy a kisebb keret miatt (klasszikus ezüstszínű) picit nagyobbnak tűnjön a kép, akkor 225 bw. Nekem ilyen van és fantasztikus képe van.
Az Acer a fórum alapján nem rossz monitor. Én spec. nem nem találtam róla eddig tesztet, szóval itt csak a fórumtársak tapasztalatára lehet hagyatkozni. -
raskolnikoff
őstag
a porszem természetesen belül van...
ez pedig egy idézet a PH! tesztből:A 225BW egy barnás dobozban érkezett, benne a monitor mellett egy garanciapapírt, egy leírást, egy tápkábelt, egy analóg jelkábelt, egy DVI-D kábelt, egy-egy audio- és mikrofonkábelt, illetve egy felszerelhető hangszórót találtunk.
egyébként a mikrofonkábelt se láttam még, pesze nem voltam tüzetes eddig, csak bekapcsoltam oszt nyomjuk a játékokat.
-
raskolnikoff
őstag
Megvettem. 225bw mellett döntöttem és nem bántam meg.
1. Kisebb a keret, emiatt nagyobbnak tűnik a kép. (vs 226 és 2232)
2. Nem villog be a fényes keret.
3. Olcsóbb.
4. Ergonómikus.Edigitalban vettem. Az elsőben amit felbontattam, volt egy piros pixel. A másodikban egy porszem volt valahol középen. A harmadikat haza kellett hoznom már, ezen most egy porszem van, elég szerencsés helyen, a bal felső sarokban és elég halovány.
A kontraszt különbség bővel elegendő a 226hoz képest sztem. Ennek is olyan képe van hogy majd kiszedte a szemem. Meg hát DVI és máris tök éles a kép. Nekem megérte és nem bánom hogy ezt vettem meg. Két kérdés merült eddig fel:
1. Pixelhiba ugye később nem szokott előjönni?
2. Valamint a hangszórókat nem találtam. Vagy csak béna voltam?(mert amúgy nekem ez is előnyös lenne, vs 226.)
Üdv: R
-
raskolnikoff
őstag
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #4161 üzenetére
akár konkrétan erről: Benq FP222WH vagy FP222Wa
-
raskolnikoff
őstag
vki írjon már plz hogy a benq milyen??? párszor már feltettem e kérdést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest