- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
válasz
volvoguy #13888 üzenetére
Igen. A Far Cry 2 vicces volt, mert a nem wide felbontásból csinált wide felbontást úgy, hogy levágta a 4:3-as, vagy 5:4-es képarányú felbontásból a kép alját, s tetejét. Így még kevesebb látótér volt wide monitoron, mint nem wide monitoron. Ezért lett ebből egy kisebb balhé is, és háborodtak fel sokan... De a patch állítólag megoldotta, erről nyilatkozni érdemlegesen nem tudok, mert nem fut a gépemen a Far Cry 2, másnál meg sosem próbáltam.
old_artist linkelte a mérettáblázatot képekkel illusztrálva, azon látom mekkora hatalmas különbségek vannak.
Mondjuk véleményem szerint 22" alatt nem érdemes wide-ot venni, mert például a 19"-os wide a 17"-os nem wide-dal egy magasságú csak. A 22"-os wide meg szinte a sima 19"-os monitorral egy magasságú, és 10 centivel szélesebb.
A wide számomra 22"-nál kezdődik, és 24"-nál fejeződik be. Annál nagyobb monitor meg már nem kellene nekem, a felbontás miatt sem. Na jó, kivéve az 56"-os QuadHD-s EizoDe most nem tudom, hogy mihez kezdenék vele, ha itt lenne előttem.
Mindenképpen nézz meg egy-két wide monitort élőben, jobb lenne a multik helyett ismerősnél/barátnál, mert a multikban lehet nem is wide felbontásra vannak beállítva a képek, amiket ráküldenek a monitorokra. Szóval ha mégis ott néznéd meg, ne ijedj meg az esetleges torzulásoktól, vagy hasonlóktól. -
Furky
őstag
válasz
volvoguy #13885 üzenetére
Hi!
A játékokban általában nagyobb látóteret kapsz. Erről bővebben játékokra bontva, képekkel megtűzdelve, információt kaphatsz a WSGFWiki-n. Csak kattints rá a játékra, és láthatod a különbséget. leírják, hogy melyik játék támogatja alapból a wide felbontást, és melyik nem. Amelyik nem támogatja, annál tájékozódhatsz, hogy hogyan lehet rávenni mégis, hogy wide felbontásban lehessen használni.
Hogy miért jók a wide monitorok? Méretarányait tekintve előnyösebb a játékokban, előnyösebb filmnézés közben, és előnyösebb bármi másban is. Számomra legalábbis. Pl. grafikus programokban a különböző toolbarok, bal-, illetve jobboldalt helyezkednek el, és a rajzolási/szerkesztési felülettől veszik el a helyet. Na ez a wide monitoroknál király, mert tulajdonképpen megmarad a nem wide monitor teljes rajzolófelülete, plusz oldalakra még elférnek a toolbarok.Word-ben például elfér két A4-es lap is egymás mellett... Az ember látótere meg úgyis ugyebár széltébe nagyobb, mivel a szemeink egymás mellett vannak, nem egymás alatt... stb...
-
Furky
őstag
válasz
szab13 #13871 üzenetére
Amennyiben csak hobbyból Photoshop-ozol, akkor a felsorolt monitork alkalmasak lesznek, ha be is kalibráltatod. Persze csodákat nem kell elvárni. Én amikor CRT-ről váltottam TN panelesre, azt vettem észre, hogy a színek sokkal élénkebbek. 765MB-ről 226BW-re váltottam. A színhűség kérdése más dolog, az biztos nem lesz az igazi, ezért is fontos a kalibrálás, azzal viszonylag egészen jól be lehet lőni. Kalibrálást vállal tudomásom szerint minimum 3 fórumtárs is, név szerint: aboriginal74, old_artist, és wwhy (abc sorrendben). Ők gyakran megfordulnak itt a monitoros topicocban, érdeklődj náluk ezen a téren...
-
Furky
őstag
Az első link megint nem jó. A második még 14 napig jó.
Ami hiányzik:
20" - 16:10 - (az összes 20-as 16:10-es)
22" - 16:10 - (az összes 22-es 16:10-es)
A 16:10-es wide-ok pont kereken ekkorák, ami nem ekkora, de mégis 22-esnek nevezik, az más képaránnyal rendelkezik, ezért van az, hogy a BenQ E2200-as monitorait 22esnek mondják, de 21,5-esek, és 16:9-esek.Ami nem kell bele:
21" - 16:10 - 21"-osban csak 4:3-asról tudok
21" - 16:9 - ----- | | ----- detto
21,5" - 16:10 - 21,5-ösben csak 16:9es van (BenQ E2200HD(A), vagy LG-ből is egy...)
21,6" - 16:9 - ebben meg csak 16:10es van(Samsung 223BW,2253LW)
23" - 16:10 - Ebben meg 16:9-es van csak (pl. Samsung 2333SW)Van mégegy monitor a Samsungtól, ami 2048x1152-es felbontással rendelkezik, azt hiszem az is 23"-os, de lehet, hogy csak 21,5"-os, viszont 16:9-es...
Nameg a 26, vagyis inkább a 30"-osnál nagyobbak már mind 16:9-esek, mert tévék. Ennél nagyobb monitort nem láttam még soha. Ja és van azt hiszem 28"-os monitor is.
De beteheted akár az új EIZO-t is, ami 56"-os, és 3840x2160-as felbontással rendelkezikNem mintha bárkit is fenyegetne, hogy ilyenről itt érdeklődjön...
Persze jobban örülnék, ha valaki még segítene, és az esetleges hibáimat kijavítná. -
Furky
őstag
válasz
Kalandor #13846 üzenetére
A "szebb kép" egy igazán relatív fogalom. Mindenkinek más, vagy egyes csoportoknak ez, másoknak az.
tftcentral.co.uk szerint mindkettőben Samsung panel van, tehát alapból jobb választás, mint a többi nem Samsungpaneles Samsung monitor.
A filmnézés kérdése: hmm... szerintem egy FullHD-s film (1920x1080) a 2443BW-n szebb, mivel ugyebár 1 pixelt kell megjeleníteni 1 pixelen. A 2343BW-nél ez már máshogy van, 1 pixelt 1,1-1,2 pixelen kellene megjelenítenie kb... Mivel ez ugyebár lehetetlen, ezért csalni kell picit. Messzebbről nézve tuti nem lehet kiszűrni, na meg igen, nagyon aprók a pixelek is.
Filmnézésnél persze lehet, hogy be lehet állítani azt is, hogy fekete kerettel játsza a filmeket, tehát ne csak alul-felül legyen fekete rész, hanem a két oldalán is. Ebben az esetben ugyanúgy nézhet ki, mint a 2443BW-n. Viszont számolni kell azzal, hogy a TN paneleknek van bevilágítása is. Ez általában alul erősebb picivel, de lehet, hogy ekkor látni lehet valamit oldalról is. Na ettől nem lettél okosabb, viszont felvetettem csomó megválaszolatlan kérdést benne -
Furky
őstag
válasz
Arpee78 #13841 üzenetére
A monitor fogyasztása többmindentől függ, például elsődlegesen attól, hogy mégis mekkora felületű a monitor, minél nagyobb, annál nagyobb háttérvilágítás kell bele. Még befolyásolja az is, hogy a fényerősséget mennyire állítod. Értelemszerűen ha nagyobb a fényerősség, többet fogyaszt, nagyobb fényt kell csinálni. Ezen felül nem tudom mitől függhet még, az első indok behatárol sokmindent, pl. a nagyobb felületen nagyobb pixelszám van...
A LED-es háttérvilágítású monitorok még viszonylag drágák, viszont kevesebbet fogyasztanak, és jobb színmegjelenítést biztosítanak. Valamint nem látható rajta bevilágítás, vagy hasonló eltérések. De még túl drágák, legalábbis magyaar szemmel.mod: a 931C szerintem nem LED-es háttérvilágítású.
-
Furky
őstag
válasz
dhcodoki #13792 üzenetére
Amennyiben hobbiszinten használod, akkor a monitor megfelelő lesz PS-re is. Ha már pénzkereseti forrás lenne a PS, akkor nem ajánlanánk, mert fontos a színhűség. Ami a TN paneles monitorokat nem jellemzi teljes mértékben. Ez a gyártástechnológiájából következik, ugyanis nem valódi 8bites színmegjelenítéssel rendelkeznek, hanem csak 6bit + 2bites dithereléssel rendelkeznek. Erről bővebben olvashatsz: ezen a weblapon - most valamiért nagyon, de nagyon lassan tölt be nálam.
Persze ez ne rettentsen el a TN panelektől. Mindennapi használatra tökéletesen elgendőek, hobbigrafikára is elegendő. Ha van több pénzed, akor ajánlunk nem TN paneles monitort is. Vannak igen jó ár/érték-aránnyal rendelkező modellek. 100ezer környékén. -
Furky
őstag
válasz
Macsek1988 #13767 üzenetére
BenQ E2200HD - 21,5",FullHD, DVI, HDMI, 16:9 (1920x1080)
Samsung 2233BW - 22", 16:10(1680x1050), DVI, Samsung panel
Samsung 2333SW - 23", FullHD,16:9(1920x1080), DVI, (HDMI-ben nem vagyok biztos), Samsung panel
LG 2284F - 22", 16:10(1680x1050), DVI, LG panel
Hirtelen ezek jutottak eszembe. Az áruk kb 45-58ig terjed. változó, de ezek a legjobb ár/érték arányúak. Illetve van még 1-2 LG, amiknek a nevét sohasem tudom megjegyezni
Reméljük más is ajánl, illetve hozzátesz valamit a kis listámhoz. -
Furky
őstag
válasz
Vasinger! #13741 üzenetére
Szerintem elég erős a géped, hogy a Crysis 2őt 1920x1080ban 30, vagy annál több FPS-sel tudd játszani. Persze könnyen előfordulhat, hogy élsimítás nélkül, de ekkora felbontáson anélkül is tuti üt. A FullHD most lehet felesleges neked, de akkor fogsz bánkódni majd te is igazán, amikor rájössz, hogy FullHD-s filmek milyen szépek, és a monitorodnak csak alig párszáz sorral szélesebbnek kellene lennie, és csak 30 sorral magasabbnak, hogy teljes mértékben ki is élvezhesd. Az árkülönbség nem nagy, és későbbiekben csak profitálhatsz belőle. Nem akarlak rábeszélni, de én bánom, és szívesen cserélném le a monitoromat a 23"-os 2333SW-re.
-
Furky
őstag
válasz
zed1983 #13727 üzenetére
Tudok, mivel sok játékot nem natív felbontásban játszottam, amikor még játszottam. Például a CoD4 nem natív felbontáson ment nálam, hanem sokkal kisebben, és az élmény nem maradt el. Természetesen észrevehető, hogy nem natív felbontásban játszik az ember, de a játékoknál ez simán lenyelhető. Ellenben ha nem natívban használod a monitorodat munka közben, miközben windows, vagy linux, vagy egyéb asztalon dolgozol, akkor ott szörnyen rossz tud lenni. Játékokban szerencsére elfogadható, és lehet találni kompromisszumos felbontást, illetve grafikai részletesség beállítást, hogy a játék élménye ne szenvedjen kárt. A videókártyád nem mai darab neked sem, de még van benne erő a közelmúlt játékaihoz szerintem. Utána kellene járni a teszteknek, hogy ekkora felbontásokon milyen eredményeket kapott. Játékok miatt sohasem mondanék le a nagyobb monitorról. De ez én vagyok.
-
Furky
őstag
válasz
zed1983 #13725 üzenetére
A kettő közül bármelyik jó. Amíg meg nem jelent a 2333SW, addig a 2233BW volt az abszolút nyerő ebben az árkategóriában a Samsungtól. De mióta megjelent, a 2333SW, én tuti azt venném meg. 23", FullHD, Samsung panel szemben a 22" nem FullHD-val, és ugyancsak Samsung panellal... Samsungból most a 2333SW a nyerő nekem ebben az árkategóriában.
De minőségileg kb ugyanazok, csak az egyik nagyobb, és FullHD-s, ez dönti a mérleg nyelvét a 2333SW felé.
-
Furky
őstag
válasz
Henker2 #13716 üzenetére
Ezen monitorok mindegyike TN+Film paneles.
Asus-t nem vennék alapból, sokan panaszkodnak a színvilágára, valamivel alulmarad minőségileg is ebben a kategóriában is... A BenQ az jó megoldás lenne, ha E2200HD lenne, mert a HDA-n csak D-Sub bemenet van, ellenben az E2200HD-n van DVI bemenet is, valamint ha jól emlékszem, akkor HDMI is!
-
Furky
őstag
Most az a trend, hogy FullHD-s 21,5"-os, illetve 23"-os monitorokat adnak olcsón... FullHD-hoz képest olcsón, szerintem megérik az árukat 40-50-60ezerért. BenQ, LG, Samsung nagyon nyomja most ezeket, illetve gondolom más gyártó is, de fórumon ezek mennek most javarészt... 16:9-es képaránnyal rendelkeznek. Bevallom jobban bejön nekem a 16:10-es képarány valamiért, de a Samsung 2333SW-re (23", FullHD, Samsung panel) szívesen cserélnék most. Szerintem egyelőre tartsd meg a monitort, és majd későbbiekben csapj mellé egy ilyen 23-24"-os FullHD-s monitort.
-
Furky
őstag
válasz
bobababa #13657 üzenetére
Mert nem tudunk mit válaszolni rá. Szoktak itt válaszolgatni szinte mindenre, csak arra nem, amire nem tudják a választ az emberek... Nem a fórummal van a baj, vagy hogy újonc vagy, egyszerűen nem találkoztunk még ezzel a monitorral semmilyen formában. A paraméterei teljesen átlagosak, a HDMI bemenet jó pont, a beépített hangszóró valakinek kell, valaki menekül tőlük... De ennél többet csak külföldi fórumok átolvasgatásával lehetne megtudni róla szerintem...
Viszont ha megvetted, akkor utána írj egy kis értékelést róla, hogy a következő érdeklődő kapjon valami kézenfoghatót már. -
Furky
őstag
A 2232BW-t lecserélni újabb monitorra felesleges ebben a kategóriában. A 2233BW, és a T220 szinte ugyanazt tudja, csak a 2233BW 5-10ezerrel olcsóbb esetenként. Ezért inkább azt érdemesebb választani. De a 2232BW-t lecserélni egyikre sem érdemes. Mondjuk egy drágább, jobb monitorra érdemes csak lecserélni, mint amilyen a HP 2275W, de az 96ezerbe kerül kb.
-
Furky
őstag
válasz
cellpeti #13584 üzenetére
Miaz hogy érdemes?! A legjobb az általad felsorolt "feladatokra"
mod: játékok javarészt támogatják már, vagy ha esetleg nem, akkor ebben van segítség a WSGFWiki-n nagy részben. Sok játéknál plusz látóteret is kapsz, ami nagyon jól jöhet
Filmeknél meg gondolj bele, a legtöbb film 16:9-es képaránnyal rendelkezik, ezért a 21,5"os fullHD-s(16:9es) képarányú monitorok teljes felületén nézheted a filmet, illetve a sima 22"-os, 16:10-es, 1680x1050-es felbontással rendelkező monitoron két kb 1,5-1,5 cm, vagy kb 2-2centis sávval nézheted... -
Furky
őstag
válasz
Calibraman2 #13544 üzenetére
A DVI fontos dolog, igen, a különbség pedig látható. Mindenképpen olyant vegyél, amin van DVI bemenet már. A Samsungok közül most a legjobb ár/értékarányú 22"-es monitor a 2233BW. Mármint kategóriájában, azaz a TN+Film paneles monitoroknál, amilyeneket te is felsoroltál. Az ára kb 47k. Szerintem érdemes lenne spórolnod ezért a modellért, amennyiben nem jön össze, akkor inkább egy 20ast vegyél, de DVI-st! A DVI nem csak ekkora méretnél fontos, igazából minden méretben hasznos.
-
Furky
őstag
válasz
Atomgeszi #13510 üzenetére
Nekem például van direkt erre a célra kitalált SIGMA márkájú 100 darabos nedves törlőkendőm. 800-1000 forint környékén van, és ilyen 20 centi magas, és kb 9 centi átmérőjű hengerben kapható. Tépni kell a perforáció mentén mindig 1-1-et, aztán ennyi.
Ilyent lehet kapni más márkákban is szerintem, de most ez volt. Tescoban, Metroban, ilyen-olyan helyeken meg lehet venni.
-
Furky
őstag
Nem éri meg, mivel a T220HD mint ahogy utánajárhattál, rendelkezik tv tunerrel, ezért kerül többe ennyivel. A két monitor picit más kategória is ezmiatt. A BenQ most nagyon jó ár/értékű monitor, és ráadásul FullHD-s. Gyere át a 22"-os monitorok topicba, szinte minden hozzászólás erről szól vagy 2 hónapja
Találhatsz megbízható eladót is, akinél megveheted pxelhibagaranciával is, valamint kérésedre be is kalibrálják, ami igen fontos neked a grafika miatt. Azt hiszem némi ellenszolgáltatásért cserébe, de munkád miatt mindenképpen szükségesnek tartanám. Amúgy grafikai feladatokra nem igazán alkalmas egyik monitor sem a TN+Film panel miatt. Ha teheted, és grafikával foglalkozol komolyabban, esetleg munkád, akkor spórolj egy jobb monitorra, kb 90-100e-nél lehet kapni nagyon jó ár/értékarányú 22"-os wide monitorokat is már.
-
Furky
őstag
Ilyenről nem tudok, hogy konkrétan feljavítuk a minőségét, esetleg 1-1 programban ha finoman adsz neki egy kis blur-t, vagyis elmosod picit, akkor nem lesz annyira kockás, viszont életlen lesz cserébe. Egy szokásos 90 perces filmnél legalább a 2 CD nagyságú dvdrip-et érdemes használni. Ennél lejjebb szörnyűek lesznek a filmek valóban, és ezeket is jó, ha 3-4-5 méterről nézed, akkor nem annyira szembetűnő. Amúgy ha pl ráeresztesz egy HD filmet, máris mást fogsz gondolni
-
Furky
őstag
válasz
dJ Peer #13356 üzenetére
Valószínű nem, mivel a hangfalak ha nincsenek rendesen leárnyékolva, akkor mágneses teret hoznak létre, vagyis sugároznak. A TFT-k meg már nem mágnes segítségével működnek, mint a CRT-k, ott ugyanis mágnesek irányítják az elektronnyalábokat a monitor lyukmaszkján keresztül egy felületre. Nekem mellette van egy 39W-os Center hangsugárzó, és semmi zavart nem véltem felfedezni eddig.
-
Furky
őstag
válasz
csiatt #13351 üzenetére
Lehet, hogy a 2043BW-nél az 1024x768as felbontás mondjuk 75Hz-re van állítva, és ezt nem bírja esetleg a 2043BW. Állítsd 60Hz-re egyszer, ha nem úgy van, és úgy próbáld. Ha ez nem jött be, akkor a 2043BW-hez kapott DVI-D kábellel próbáld csatlakoztatni. Ha erre sincs mód, vagy nem kapsz megoldást, akkor tedd azt, hogy kikapcsolsz mindent, bedugod a DVI kábeleket megfelelően, és a monitorba csak ezután dugod bele a tápkábelt, és most kapcsolsz be gépet/monitort. Ha ez sem jön be, akkor kizárásos alapon ki kell találni, hogy mi lehet rossz.
Másik gép kell, amin megy a 2043BW DVI-vel, ha másik gépen sem megy, akkor valszeg a monitorral, vagy a kábellal van gond. Másik kábellal ha ugyanezt csinálja, akkor kábelhiba kizárható.
Hajrá! -
Furky
őstag
válasz
dJ Peer #13347 üzenetére
erről majdnem minden oldalon van kis írás. Szebb betűk, élesebb kép, valamint plussz opciók, kényelmi funkciók. Mint pl: játékoknál ha a VGA-d nem bírja az 1680x1050es felbontást, és visszább akarod venni úgy, hogy ne legyen elnyújtva, akkor beállíthatod, hogy fekete kerettel tudj játszani. Ezen felül sok dolgot beállít a monitor automatikusan, nem kell tökölni vele. Röviden ennyi. Analóg összeköttetéssel lesz egy minimális minőségromlás, ami szemmel észrevehető, de nehezen.
Jobb gondolni a jövőre is, de ahogy írtam, ez már a jelen. Nem szabad lemaradni, és párezer forintos kérdésen gondolkodni.
-
Furky
őstag
Megjeleníteni biztos megtudja, de meg fogja nyújtani a képet teljesképernyősre... Az a voodoo is elvileg 2048x1536-os felbontással bír el max 75Hz-en, de nem tudom, hogy támogatja-e már a wide felbontásokat. Viszont ha tudsz egyedi felbontásokat létrehozni, akkor talán rá lehet venni, hogy 1680x1050et is kihozzon magából
-
Furky
őstag
válasz
dJ Peer #13343 üzenetére
Én inkább olyan modellt választanék, amin van DVI bemenet is. Nem csak a jövőre tekintve előre ezzel, hanem már bőven a jelenbe is, mert már jópár éve rendelkeznek a videókártyák ilyen digitális kimenettel. Inkább spórolj rá kicsit tovább, de legyen rajta DVI, mert igenis fontos. Amúgy a 2243BW ennek a DVI-s társa, és nekem kifejezetten tetszik a külseje, valamint a pivot funkciója is vonzó számomra, kár, hogy már megvolt a monitorom, amikor megjelentek ezek.
-
Furky
őstag
válasz
dJ Peer #13341 üzenetére
A videókártyád nyílván támogatja már a wide felbontásokat is, egészen 2048x1536-ig. Most azért nem láthatod, mert a monitorod által nem megjeleníthető felbontásokat elrejti a program. Ha rádugsz egy olyan monitort, akkor már be fogod tudni állítani. A másik kérdés a tv tuneres... Ez attól függ, hogy a tv tuner milyen felbontásokat ismer. Fogalmam sincs, hogy pontosan hogyan fogod látni rajta a tévét, de gondolom ha olyan az adás, akkor bal, és jobboldalt fekete csík.
-
Furky
őstag
válasz
msgt.fubar #13281 üzenetére
Mert az újabbakban kiküszöbölhették a régebbi modellek betegségeit, mert fejlettebbek is ezért már valamelyest talán, mert csak. Mert ha elromlik, vagy pixelhibás, akkor ugyanolyant valszeg nem kapsz, tehát úgyis vagy visszakapod a pénzed, vagy ráfizetéssel kapsz újabbat.
Nekem is 226BW-m van, de minek vegyen az ember ilyen régi modellt, mikor valszeg nem is kapható?
A kontrasztarányt meg fordítva írtad -
Furky
őstag
válasz
CL Smooth #13271 üzenetére
Jaaaaa, hogy nem is látszik a hiba... Lehet, hogy porszem, töröld meg picit
A 2ms-es mód az OSD-ben állítható. RTA-t keress. Ha az ki van kapcsolva, akkor 5ms-es a monitor. Felesleges bekapcsolni. Nálam ha be van kapcsolva, akkor például itt prohardveren amikor görgetek a fórumban, akkor vagy piros, vagy zöldessé mosódik picit a barna, de csak picit. De idegesítő, ezért be sem kapcsolom, meg amúgyis felesleges, nem látom a különbséget játék közben. UT2004nél mikor próbálgattam, hogy látni valamit, akkor igen, valamit észre lehetett venni, de csak akkor, ha álltam a manussal, és hirtelen elfordultam, egyébként játék közben észre nem vehető, valamint más játékokban még ennyit sem tapasztaltam. RTA-t amúgy az újabb monitorokban többféle módba lehet kapcsolni, de fogalmam sincs, hogy a különböző opciók mit takarnak, és eddig senki nem válaszolt erre a kérdésre itt a fórumon. -
Furky
őstag
válasz
CL Smooth #13262 üzenetére
Ha a 3 fő alapszínen észlelsz eltérő színt is, akkor az subpixelhiba(alpixelhiba). Ha folyamatosan fehéren világít, vagy folyamatosan feketén(vagyis egyáltalán nem világít), akkor az teljes pixelhiba. A Samsung, és ha jól tudom, az LG is cseréli a monitort 3 napon belül akár 1 subpixelhiba esetén is. Ha 3 napon belül vagy, akkor ha akarod visszaviheted, ha ezen túl vagy, akkor marad. Ha el akarod tüntetni, akkor ajánlom a finom nyomkodást, sokaknak bevált, de ha egyáltalán nem is zavar, nem is látod, akkor hagyd a fenébe...
-
Furky
őstag
Inputlag--> Google első találata: katt ide
"Mi is az inputlag? A nevéből is kitalálható, hogy a bemeneti adatok (input) késéséről (lag) lehet szó. Néhány szemfüles felhasználó észrevette, hogy az LCD monitoron később jelenik meg a tartalom, mint a CRT monitoron, tehát az LCD monitor késik (ez látható a fenti képen is). Egyesek szerint ez nagyon zavaró jelenség, gondoljunk csak arra, amikor játék közben a hang hamarabb érkezik meg, mint hogy a képernyőn látnánk a hozzá kapcsolódó eseményt, vagy az ellenség már lát bennünket, mikor mi még nem őt, és hasonló dolgok fordulhatnak elő. Tehát az inputlag két okra vezethető vissza: egyrészt a válaszidő ludas érte, hiszen amikor arról beszélünk, hogy a monitor válaszideje 16 ms, az annyit jelent, hogy a kijelzőn 16 ms-mal később jelenik meg a tartalom. De ennél nagyobb késést okoznak egyes elektronikai komponensek, illetve azok minőségétől függ, hogy mekkora késésről beszélhetünk."TN: katt ide
Aki keres, az talál! -
Furky
őstag
válasz
Terminator_ #13230 üzenetére
Előbb dugd össze a gépeddel DVI-n keresztül, majd csak azután dugd be a tápkábelét a monitornak. Majd csak utána kapcsold be a gépet. Valamint ha elindul nyomkodd a source gombot, vagy az auto-t, egy idő után fel kell ismernie. Ha nem megy, akkor másik számítógépet próbálj ki rákötni, ahogy old_artist is írta.
-
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13214 üzenetére
Értem amit mondasz, de ennyire nem durva a helyzet, és a 22est is lehet használni játékok alatt 1440x900-on. Méghozzá akár úgy is, hogy natívban, tehát a játék 1440x900as felbontása körül fekete keret, és ugyanazt látod, mintha 19"-ost néznéd. De akár ki is nyújtathatod teljes képernyőre, mert jelentősebb képminőségromlás játékok alatt nem tapasztalható. Észrevehető, de a játékok gyorsan zajlanak, nem ér rá az ember odafigyelni azokra az icuripicuri dolgokra.,,
-
Furky
őstag
-
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13209 üzenetére
Ha a pénz nem számít, akkor inkább 22"-ost vennék, onnan meg van bőven választék max 55ezerig, és talán ami az egyik legjobb választás mostanság Samsungból a a 2233BW. A widescreenes topic első hozzászólásában láthatsz egy linket egy képről, ami a méretarányokat mutatja. A 19"-os wide monitorok szerintem túl alacsonyak. és mivel monitort az ember inkább 2-3, vagy több időre vesz, ezért jól meg kell fontolni, és bevállalni a nagyobbat, jobbat. A 19, és 22 között árban nincs akkora ugrás, ha ugyanazt a modellcsaládot nézzük, mint a következő lépcsőfok között szerintem, ezért ideális a 22es. Ár/érték arányban jobban megéri, és talán méreténél fogva időtállóbbnak találom. A 19es túl alacsony, és tuti lecserélném egy időn belül nagyobbra... Én így gondolom, más meg máshogy. Ha teheted válassz legalább 20"-ost. A HD4850es elég lesz jódarabig.
Itt van a link a méretarányról: katt ide -
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13202 üzenetére
D-Sub - ez a sima analóg csatlakozó elnevezése, amiket a CRT monitorok is használnak.
RGB - ez nem csatlakozót jelöl, hanem hogy ilyen színeket visz át a D-Sub csatlakozón, csak sokan összekeverik ezeket a fogalmakat. Ez tulajdonképpen egy színrendszer, vagy minek mondják még
VGA - A D-Sub-ot nevezik VGA-nak is sokszor. Eredeti jelentése még anno a 286-osoknál volt, amikor a 640x480as felbontást jelezték így. Előtte volt az EGA, utána meg az SVGA, ami több színt tudott, nagyobb felbontáson. Manapság meg már ott tartunk, hogy WUXGA, meg hasonlók. Erről bővebben például ittA DVI-t úgy jelölik a monitoroknál, hogy: DVI, vagy DVI-D. A DVI-ről bővebben pedig itt olvashatsz.
mod: nicsak mit találtam, az összes felbontás szabványa egy bonyolult képen.
link
hűűű ez több mint jó találat, méretek is vannak, csak sokaknak átláthatatlan lehet elsőre, mert az is. áááá -
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13202 üzenetére
Biztos van, de fogalmam sincs, hogy melyik olyan. Azt hiszem ezt nevezik Glossy rétegnek vagy minek. Egyik haveromnak olyan volt régen az egyik 19es tft-je, hogy egy üveglap volt az egész előlapon egybe. Ha jól emlékszem Xerox volt, vagy milyen az a tft. Amúgy nem csak a számítógépházak csilloghat be, hanem bármilyen bejövő fény, ami megtörik a bútorokon, vagy lámpán, asztalon, szóval bármi... Nem beszéllek le róla, meg rá sem, ehhez nem tudok érdemben hozzászólni igazából.
-
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13198 üzenetére
Azért nem használnak az emberek RT-t, mert:
1. szétbombázza a szemed az elektronágyú
2. nagy helyet foglal
3. nehézA nagyon profik még mindig ragaszkodnak a profi CRT-khez.
mindfreak nagyon nem túloz, de ezek kompromisszumok, és bőven együtt lehet velük élni. Mondjuk a fakó színeket nem értem, mert nekem ez a TFT-m sokkal színpompásabb, mint a már elhasználódott, picit sötétült CRT-m. -
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13195 üzenetére
depo.hu, majd a következőkre kattintottam: számítástechnika --> monitorok --> 19"-ig --> "ár szerint"-i rendezés.
Én mindenképpen olyan választanék, amin van DVI bemenet, sajnos ebben a kategóriában ez ritkább, de nem lehetetlen, mint ahogy látod azt az LG-t kiszúrtam az előbb.
Igazából bármelyik nevesebb gyártót választhatod (LG, Samsung, ViewSonic, Nec, Philips, és egyes BenQ modellek). Amint látod 33ezer környékén igazán megnő a választék. De lehet, hogy ennyi pénzért lassan 20"-ost is lehet kapni, szóval azokat is megnézheted. Közben megnéztem, igen, 30ezertől már 20asokat is kapni nagy számban. Szerintem előbb döntsd el, hogy mennyi pénzt szánnál rá, és akkor majd ajánlunk konkrét modelleket, de mondom feltétlenül kérdezz meg másokat is erről.mod: Igen, ebben az árkategóriában nem kapsz nem TN+Film paneles monitort. A PVA, MVA, IPS, és ezek különböző fajtái legalább kétszer, ha nem háromszor drágábbak esetenként. Ezek a TN+Film paneles monitorok az átlagfelhasználóknak megfelelnek, de erről bővebben itt tájékozódhatsz.
Én 17"-os CRT-ről váltottam 22"-os TFT-re. Hatalmas volt elsőre a monitor, szokni kellett a nagyságát, de a jót könnyű megszokni.
Filmek, és játékok alatt mindenképpen előnyösebb a nagyobb képernyő, valamint a nagyobb felbontás is. Hátulütője az egésznek, hogy viszonylag jobb videókártya kell a játékokhoz, hogy ekkora felbontásban játszani tudj vele. De ahogy látom, nálad nem lesz ez probléma a 4850-nel.
Az általad felsorolt Samsungok közül egyiket sem ajánlom, mert nincs rajtuk DVI bemenet. Manapság ezen nem érdemes spórolni, pláne nem akkor, ha HD4850-re telik. -
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13192 üzenetére
Nem azonos a belsejük. Sok gyártónál még egyes modellek belseje is eltérő panellal van szerelve. A leghírhedtebb eset erre például a Samsung. Ők is sok más panelgyártyó paneljait szerelik be, a sajátjaikon kívül, úgy mint pl. AUO, CMO, CPT. Ezzel más cégek is élnek, úgy mint pl. az LG, valamint az ilyen cégek is, mint a Fujitsu-Siemens, Acer, stb... Szóval amit te mondasz, az tök általános, mivel ebben a kategóriában nagyjából minden monitor 2, vagy 5ms-es. A technológia ugyanaz, sokszor még a panelszállítók is, de hiába egyezőek az értékek, ettől függetlenül még lehet más, és más. Nem ennyire egyszerű az eset, ahogy gondolod.
Közben depo.hu-n körbenéztem, és pl találtam egy LG-t hasonló árban, amiben jobban megbízik az ember, mint egy FS-ben, és a honlapjukan azt írják, hogy DVI bemenete is van. Róla lenne szó, és itt tájékozódhatsz, hogy hol lehet kapni, s mennyiért. De ha itt végignézed a kínálatot, akkor láthatod, hogy nem nagy az eltérés árban, szóval kedvedre válogathatsz. Mindenesetre mielőtt megvásárolod, kérd ki más véleményét is, mert én csak egy ember vagyok, és jobb, ha több ember megerősít a döntésben. -
Furky
őstag
válasz
Bluegene #13190 üzenetére
A Fujitsu-Siemenseket alapból senki sem ajánlja, mert általánosságban elterjedt, hogy pocsék a színhűsége. Szóval szinte senki sem vesz ilyent a fórumról, akik monitor után érdeklődnek, tehát újabb tapasztalat nincs. Nameg nem sokkal több hozzáadásával jobbat lehet kapni.
A kontrasztarány valószínű csak 700:1, vagy 800:1, vagy inkább 1000:1. Amit odaírtak 5000:1-et, az csak a dinamikus kontraszt, ami lényegében azt takarja, hogy a kontrasztarányt a monitor folyamatosan változtatja a használat során a monitoron megjelenő kép függvényében. Ez az érték jelentéktelen, mert általában mindenki kikapcsolja, és saját maga állítja be a kontraszt értékét. -
Furky
őstag
válasz
old_artist #13168 üzenetére
"ami nem drágább, mint 50k"
-
Furky
őstag
válasz
pinnacle #13153 üzenetére
iwiwtools, mely csak firefoxhoz jó, és mint ahogy írtam is, iwiwhez.
Megoldja a fix 1024-es problémát, és "feltuningolja" iwiwet. Le van írva mit tud, és mit kell hozzá feltelepíteni. Csak a Greasemonkey add-on kell. Itt userscripts.org-on rengeteg más oldalhoz is található mindenféle okossák.
-
Furky
őstag
válasz
Dictator^ #13151 üzenetére
Egyrészt mert ugyanakkora átmérőben olcsóbb előállítani a wideokat, mint 4:3-ban, vagy 5:4ben. Másrészt filmnézésre is jobb a wide, mint a nem wide, mert a filmek nagy része 16:9es, vagy ennél is laposabbak. Vannak persze régebbi filmek, amiket nem vittek át wide felbontásra, de ilyenből kevesebb van sokkalta. Mellesleg egyes wide típusokat el is lehet forgatni, és akkor lesz egy bazi magas kijelződ, aminek a szélessége is még elegendő. Játékoknál is jobb a wide, mert plusz látótérhez juthatsz ezáltal.
Egyedül a nem dinamikus, és ráadásul nem jól pozicionált weblapokkal van gond, mint pl a prohardver, vagy iwiw (erre van megoldás firefoxhoz).
Grafikai programokban hatalmas előny szintén, mert baloldalt, és jobboldalt több eszköztár elfér úgy, hogy még több a terület is, ahol rajzolhatunk. Ugyanígy hálás az Excel tábláknál is, vagy word-ben pl elfér két A4-es lap egymás mellé.
Igazából konkrét hátrányt nem is tudnék felsorolni, rengeteg előnye van, ahogy láthattad felsoroltam párat... Meg kell szokni. -
Furky
őstag
Igen, nagyon sok hibás termék van, ez azért van, mert a gyártók alapból besorolják az összeset másodosztályú terméknek, ahol megengedett a pixelhiba bizonyos számban. Persze azért nem ez az általánosság. A pixelhibásakat mindig visszaviszik az emberek, ha 3 napon belül vannak, utána meg kénytelenek megszokni. Egy lehetőséged van, ha nem elég a pixelhibák száma a cseréhez. Elkezded finoman nyomkodni ott, ahol pixelhibás, nagyon sok esetben megjavul (valami ronggyal, ne pusztakézzel, mert nem tudod levakarni az ujjlenyomatokat utána)
Aztán néha még előjön, akkor kis nyomkodás, és lehet soha többet nem látod...
-
Furky
őstag
válasz
B-L-A-C-K #13126 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok én is, az RTA-t nem is kapcsolom be. Egyszer-kétszer bevolt, amikor direkt feszegettem a határokat. UT2004ben észrevettem, amikor álltam az emberrel, és hirtelen elmozdítottam gyorsan. Játék közben viszont nem vettem észre eddig sohasem, és ahogy írtam is, nem akkora hátrány, hogy "csak" 5ms-es
Eagl3 ez neked is szól. Illetve ne haragudj, hogy kijavítalak, de a különbséget n-nel írjuk -
Furky
őstag
válasz
Anubis_9 #13123 üzenetére
Na igen, te írtózatosan peches vagy. Szerintem kérd vissza a pénzt, és vetesd meg haveroddal a monitort, úgy hátha a sorsot át tudod verni
Ha így folytatod a T220 is 100%-os hiba-előfordulásos lesz nálad. Nem irigyellek, az tuti.
Próbálkozz meg egyszer a 2233BW-vel, arról nem sok hibát hallani, volt össz-vissz 1 azt hiszem. Másodszorra már jót fogott ki. Na de a te eseted egyedi, rengetegen elsőre, vagy másodszorra jót kapnak, szóval... Engem az nem hátrál, hogy másnak rossz. Hugomnak is akkor lett véve egy 2253LW, amikor folyamatosan jöttek az írások, hogy pixelhibás mind, és búg az összes. Hugomnak elsőre hibátlan lett. Nekem anno a 226BW szintén elsőre hibamentes. -
Furky
őstag
válasz
B-L-A-C-K #13120 üzenetére
Samsungból a 2253LW, de iponnál van LG is 42ért. A típusát nem tudom, de ott található az árlistában.
Meg is találtam:
szürkében
feketében
Igazából nem sok van DVI-vel ilyen árért, viszont 46-tól már van pl LG 2252TQ-PF, amit szoktak még ajánlgatni. -
Furky
őstag
válasz
Chandler #13092 üzenetére
Nekem is ilyen kategóriájú monitorom van. És ahogy wwhy is mondta, ebben a kategóriában szinte közel azonos a képességük, van 1-2 bevált márka/modell, azokat mindig előnyben is részesítjük, ha ajánlani kell valamit. Ilyenek az általa említett típusok is, illetve márkák.
A "mégszarabbat" meg sem említettük. Ebben a kategóriában a monitorok átlagos felhasználásra tökéletesek, de komolyabb graikai felhasználásra nem ajánlottak a színhűség miatt sem. Mivel ahogy mondtad, nem műveled ilyen szinten, így nem ragaszkodsz a komolyabb monitorokhoz sem. De attól még a legjobb példányokat ajánlottuk.
50 alatt szerintem a 2233BW az egyik legjobb választás, ezért ajánlottam. Szóval nyugi. -
-
Furky
őstag
válasz
Ronnie12 #13072 üzenetére
1. Mindenképpen DVI-osat érdemes venni, az okát old_artist naponta leírja minimum egyszer különböző monitoros topicocban
2. A dinamikus kontraszt jelenleg túl lassú, ezért olykor késik, és hirtelen sötétedik, vagy hirtelen világosodik a képtől függően, csak késve. Ezért szinte senki sem használja, és ez egyelőre így is van jól, tehát erre az értékre nem nagyon kell adni.
3. FullHD-s (1080p) filmekhez biztos jobb a 24"-os, mivel az teljes mértékben meg tudja jeleníteni, viszont 65-70ből nem fog kijönni egy 24-es monitor a fentebb felsorolt kritériumok miatt. Esetleg használtan, persze ilyenkor figyelj oda, hogy legyen még legalább 2 év garancia, és pixelhibamentes legyen, valamint ne búgjon, ha leveszed a brightnesst. Igazából ezt új monitor vásárlásánál is figyeld meg
4. 22"-os monitorok közül rengeteg választék van 65-70ezerig. Felsorolni is lehetetlen. Samsungok közül e két monitor megvétele ajánlott: 2233BW, T220. LG-ből nem tudok mondani semmit, más/ok viszont igen, várd meg az ő véleményét/üket is. Nekem még tetszetős darab a Philips 220CW, aminek a színeit csakugyan jónak tartják, mint ahogy a felsorolt két Samsungénak is. Várj még véleményeket más márkákból is mindenképp. -
Furky
őstag
válasz
peter85 #13055 üzenetére
Amint látom, te pesti vagy, én viszont baranya-megyében vagyok, s lakom. A pesti boltokat nem igazán ismerem személyesen, habár voltam 1-2-ben, de konkrét ajánlatot mégsem mondanék, mert egy pestinek erre nagyobb rálátása van, hogy melyik jó, s melyik nem. Hol lehet megbízni az ott dolgozókban, s hol nem. Illetve azt sem tudom, hogy hol foglalkoznak használt cuccokkal pesten. Ha itt nem jön válasz, menj át az ebbe a topicba szerintem. Ott egyrészt témábavágó a problémád, másrészt lehet előbb is kapsz rá választ
-
Furky
őstag
válasz
peter85 #13053 üzenetére
Ha a csatlakozóját lehagyták erről a verzióról az alaplapnak, akkor nyílván a vezérlőelektronikáját is. Nem véletlenül nincs rajta. Nameg nem olyan egyszerű dolog ám ez, az alaplap 4-5-6 rétegű, nem tudod, hogy meddig kell beültetni, és ha még tudnád is, hogy oldanád meg?
Nem olyan egyszerű dolog ez. Ilyen régebbi alaplapokat fillérekért lehet kapni, csak nem mindegy, milyent veszel, ezért amikor elmész vásárolni, vidd magaddal a géped, és a videókártyád, aztán mondd meg nekik, hogy ebbe a gépbe kell egy "új" alaplap, amibe belemegy a videókártya, és a többi alkatrész is, ami most is bennevan a gépben.
-
Furky
őstag
válasz
peter85 #13051 üzenetére
Igen. Erre az alaplapra nem tették fel az AGP csatlakozót, ott a helye, vagyis valószínű gyártottak ilyen alaplapot, ami picivel eltérő verziószámot kaphatott, és azon már van AGP is. Érdemes lenne bemenni egy használt cuccokkal foglalkozó boltba, és leadni ezt a gépet, és ráfizetni picivel jobbra párezerért. Vagy akár csak az alaplapot lecserélni, hogy be tudd tenni azt az FX5200-est. Nem fog sokba kerülni, pár ezer csak, hiszen ezeknek már annyira nincs értéke. Csak megbízható embert keress, aki megcsinálja
-
Furky
őstag
válasz
peter85 #13047 üzenetére
LG L1734S-BN LCD Monitor 17"; 1280 x 1024; 4:3; 5ms; 700:1; Black
Elírás! Az 1280-at osszad el 1024-gyel, az eredmény 1,25, ami egyenlő az 5:4=1,25-évelTehát elírás, és 5:4-es arányú monitor.
MON Acer AL1723 ezüst-fekete TFT-LCD 17" 5ms (3 év gar.!) 4:3 képarány
Képernyő átmérő 17 "
Képpontméret 0,264 mm
Felbontás 1280x1024 (SXGA)
Itt ugyanúgy elírás! Tehát 1280 osztva 1024-gyel az egyenlő 1,25.4 osztva 3-mal, az egyenlő 1,333333... 5 osztva 4-gyel = 1,25. Tehát 5:4-es ez is.
"Egyébként akkor a régi 17 colos (32x24 cm) katódsugárcsöves monitorom hogy bírt 1280x1024-es felbontást?"
A katódsugárcsöves (ezután csak CRT) monitorok más téma, az én CRT-m is tudott 640x480-tól minden felbontást 5:4-es, és 4:3as méretaránnyal is 1600x1200-ig. Ha szemfüles voltál, láttad is, hogy nem arányos. Ha váltasz egyikről arányról a másikra, akkor észrevehetű a nyújtás egyik irányba. Csak figyeld meg. Pl tedd egyszer 1152x864-ről 1280x1024-be, meglátod, hogy mi történik. -
Furky
őstag
válasz
peter85 #13045 üzenetére
Csak a 15"-os, és a 21"-os TFT-k 4:3-as képarányúak, mert a 15ösök 1024x768-as felbontással rendelkeznek, a 21"-osok meg 1600x1200-zel. A 17"-os, és a 19"-os 5:4 arányúak, és 1280x1024-es a felbontásuk. 21-nél nagyobbaknál nem tudom mi a helyzet, de azok már tuti nagyon drágák nem wideban
-
Furky
őstag
válasz
peter85 #13043 üzenetére
Igazából nincs. A te monitorod képaránya 5:4-es, a játék meg 4:3-as. Egyik irányba el fogja nyújtani, hacsak nem DVI-n kötöd rá, és azt állítod be a videókártyád vezérlőprpgramjában (catalyst, vagy nvidia control panel), hogy ne nyújtsa. Nem tudom, hogy van-e a monitorodon DVI. Viszont ha wide monitort veszel, akkor DVI-set vegyél, és azzal ezt könnyedén megoldhatod. Megteheted pl azt is ha DVI-n kötöd össze, hogy csak az egyik irányba teljesen kivinye, és arányosan nyújtsa, tehát tetejéig, aljáig lesz kép, és oldalt fekete háttér. Ennyi. Az aránnyal nem lesz semmi gond, csak DVI kell hozzá.
-
Furky
őstag
válasz
spammer #12952 üzenetére
Igaz, rosszul fogalmaztam az előbb, mert kihagytam egy talánt, illetve valóban nem figyeltem meg kellő részletességgel. Amúgy még a talpa is más picit. Majdnem hogy egyezik a két monitor, viszont a különbségek azok, amikért nem biztos, hogy megéri kiadni a több pénzt ebben a kategóriában, számomra nincs többé létjogosultsága a T220-nak. Igaz eddig sem volt, mert a kistévé design már a 2232BW-nél sem jött be. Ha most vásárolnék 22es wide TN-es tft-t, akkor talán a Philips 220CW-t, vagy egy LG-t választanék, vagy Dell-t. Samsungból most a jobb TN-esek mind úgy néznek ki, mint a kistévék, és ez egyelőre még mindig nem jön be.
-
Furky
őstag
válasz
Duncee #12950 üzenetére
Nem, nekem még egy régebbi modellem van, viszont a T220 3 féle színben készült, fekete-kék-vörös, és magyarországra csak a vörös jutott, simán el tudom képzelni, hogy a 2233BW a fekete T220, csak olcsóbban, mert külsőre nekem tök olyan, amilyen képeket láttam róla. Szóval ha olcsóbban akarod megúszni, akkor megkapod ugyanazt vörös csík nélkül párezerrel olcsóbban. Mert volt már egy ember minimum, aki megemlítette, hogy 2233BW-t vett, és Samsung panel volt benne. Csak úgy, mint a T220ban. A többi paraméter is egyezik, szóval...
-
Furky
őstag
-
Furky
őstag
válasz
smokk. #12937 üzenetére
Na! Ez a hiba előjött nálam is, és nálam ez azért van, mert elmászik a Coarse értéke 1840-ről 1688-ra. Mivel DVI-vel kötöttem össze, így a Coarse-t nem is tudom állítani, igazából nem is tudom mi ez pontosan, de ha kikapcsolom/bekapcsolom a monitort, ismét 1840 lesz. Van, hogy napi 2-3x van ez, van, hogy 1 hétig nem, és ez kb 1 hónapja jött elő. Nem tudom miért mászik el a Coarse értéke...OSD-ben megtalálod az Image pont alatt.
-
Furky
őstag
válasz
smokk. #12909 üzenetére
Beállítási adatokkal nem tudok szolgálni, viszont a dinamikus kontrasztos problémádra adok választ: ez nem a driver, vagy a mellékelt szoftver miatt van, ez a dinamikus kontraszt. Ez miatt nem használja szinte senki sem a dinamikus kontrasztot, és ez az oka annak, hogy a dinamikus kontraszt értéke semmit sem jelent, marketingfogás. Kapcsold ki, hülyeség az egész.
Nem elég gyorsan reagál...
-
Furky
őstag
válasz
boogie84 #12900 üzenetére
Én meg egyiket sem. Mióta a 2233BW megjelent a magyar piacon, azóta felesleges 5-10ezerrel többért megvenni a T220ast. A 2253LW pedig dönthető, és forgatható is. Más márkákból szóbajöhet még mindig kb 55ért a Philips 220cw8fb, vagy LG-ből a fentebb sorolt típusok, és ajánlások...
-
Furky
őstag
válasz
8nemesis8 #12765 üzenetére
Kis helyesbítés: 22"-osok 1680x1050es felbontással rendelkeznek, mármint a 99%-uk, mert van 1-2 példány már, ami 1920x1200at is tud.
A kérdésedre (játékokban 1920x1200 helyett 1680x1050) pedig a válasz az, hogy tulajdonképpen nem nagyon észrevehető a különbség. A tervezett videókártya pedig elég jó ahhoz, hogy 1920x1200ban bármit elfuttasson (erről bővebben tájékozódhatsz a megfelelő topicban a videókártyáknál, szerintem ez alkalmas arra, amit leírtam). Ha a későbbiekben kevés lenne, akkor nem 4-8x élsimítással fogsz játszani ekkora felbontáson, hanem 2x-essel csak, vagy max anélkül. Ekkora felbontáson simán élvezhető e nélkül is. Az pedig okos ötlet, hogy a jövőre nézve mindjárt 24est veszel, ami a fullHD-t is tudja. Így bátran nézheted majd az 1080p-s filmeket is max felbontáson. -
Furky
őstag
Ez hihetetlen, amikor én vettem a 226BW-t, akkor sokkalta kevesebb pixelhibás monitort lehetett kapni, vagy legalábbis hallani róluk. Akkoriban a 223BW volt egy rossz sorozat, aminél több volt a rossz, mint a jó a fórumtagok közül, aztán szépen sorba jöttek a pixelhibamentes 223BW-k... Most meg mi van? Aki pixelhibamentest fog ki elsőre bármelyik, nagyobb márkából, már szerencsésnek mondhatja magát. Hugom hétfőn kapott egy 2253LW-t, nem zúgott/búgott, nem is volt pixelhibás, de tegnap este előjött a jobb szélefelé több hiba is. Kék, és piros színeken feketén, és fehéren futó sor... Ez talán nem is pixelhiba, hanem az elektronikával lehet valami. Bevitte ma a boltba, és semmi baja...
-
Furky
őstag
válasz
ZionDUC #12608 üzenetére
Csináld úgy, hogy összekötöd a monitort a vga-val DVI-n, és a monitorba csak ezután dugod be a tápkábelt. Majd amikor bekapcsolod a gépet, és a monitort, megnyomod a source gombot, vagy az auto-t a monitoron... Nálam is volt ilyesmi eset a 226BW-vel, illetve tegnap hugomnál a 2253LW-vel. Neki FX5500-asa van.
-
Furky
őstag
válasz
commanDOS #12562 üzenetére
A 19"-os wide túl alacsonynak tűnik (nézd meg a méretarányokról készült képet eme topic első hozzászólásában). Érdemesebb inkább egy 20ast venni. Samsungból ezek jöhetnek számításba: 2043BW, és 2053BW. A 2043BW már kapható 38ezertől, a 2053BW-t pedig kereken 40től. (forrás: argep.hu)
A DVI mindenképpen ajánlatos átlagos használat esetén éppúgy, mint egyéb esetben.
Ha film megy legtöbbet rajta, akkor nyílván a wide a nyerő választás, de egy 19es 4:3-asnál is többet tud megjeleníteni még egy 20as wide is. Szélességben nem kérdéses, magasságban pedig 26 pixellel többet a wide. 1280x1024 vs. 1680x1050
A wideban semmi elnyúlás nincs pl windowsban, ha a natív felbontáson használjátok... A játékok már egy bonyolultabb kérdés, ha támogatja az adott felbontást, akkor rendben van, habár a vga-tok már kicsit gyenge hozzá, de játékokat simán lehet kisebb, de méretarányos felbontásokon is játszani, ha natívban nem megy. Pl 1680x1050 helyett 1280x800, vagy mégkisebb... Ha nem méretarányos felbontást választotok, és DVI-n kötöd rá a monitort, akkor van lehetőségetek választani, hogy szétnyújtsa, vagy legyen fekete keret körülötte, és csak az adott felbontáson jelenítse meg a játékot. -
Furky
őstag
-
Furky
őstag
válasz
tupacamaru #12559 üzenetére
A wide monitorok nagy többsége 16:10es a filmek csak max 16:9-esek, igen ezt is jól mondtad.
Eagle3: ez a témához tartozik, nem off, mivel ez widescreen-es topic, nem általános monitorkérdéses topictupacamaru(shakur) jól mondta... Mellesleg utálom a 2,35:1-es képarányú filmeket, vááááá ennyi képernyőt elpazarolni még egy wide monitoron is
-
Furky
őstag
Akkor lehet még nem támogatja a videókártyád az adott felbontásokat, de megpróbálkozhatsz azzal, hogy az nvidia control panel-ben van olyan opció, amivel tetszőleges felbontást adhatsz hozzá, és akkor az bekerül a listádba, tudod választani. Könnyen előfordulhat, hogy a geforce 4 egyes típusai sem támogatják ezeket a felbontásokat, ugyanígy járt pár héttel korábban egy fórumtárs a geforce 2-vel. Ő vett kb 5-6 ezerért újonnan egy Geforce FX 5500-ast.
-
Furky
őstag
Ki tudnád fejteni pontosabban, hogy mi a probléma? Milyen videókártyád (amennyiben integrált, akkor azt is nyugodtan leírhatod, mármint a típusát, esetleg az alaplap chipsetének típusát, mert abból is kiderülhet), valamint milyen monitorod, és oprendszered van? (feltételezem windows)
-
Furky
őstag
válasz
JamesHolden #12371 üzenetére
Paraméterei a T220-szal megegyezőek, a kinézete is majdnem olyan, ezen nem látható vörös csík, kb annyit vélek így hirtelen emlékezetből felfedezni... Nekem jobban tetszik, mint a vöröscsíkos T220... Habár még mindig "kistévé-design". A paneltémával meg nem érdemes annyira foglalkozni... Mint látod, más gyártók is össze-vissza szerelik a monitorokat más gyártók paneljével, hogy ebben milyen van, nem tudni előre...
Mostanában ilyeneket fogtak ki az itteni emberek:
T220: Samsung
T200: AUO
2253LW: CPT
2253BW: CMO
2243BW: CMO
2232BW: Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest