- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
Picturemaker #12488 üzenetére
Sajnos a Philips nincs már az Edigitalnál.
-
kano
nagyúr
válasz
old_artist #12352 üzenetére
Leírod utána a tapasztalataidat?
Köszi! -
kano
nagyúr
válasz
J.R.Ewing #8282 üzenetére
Itt valaki azt írta, hogy 20"-on is látszik, ha nem megfelelő a szög. Inkább nem szabad annyira közelrő nézni a 22"-ost mint én. Ha olyan 1,2m-ről nézem akkor nem látszik a sárgás szél. De ennyi pénzért nem kapok ennyél jobb monitort. Nem éri meg nekem a 4:3-as DELL 74k-ér, hiába az S-IPS panel. Megtartom olyan 3-4 évig és utána veszek egy jobbat.
Engem nem zavar a kék V, bár még nem néztem rajta teljes filmet. -
kano
nagyúr
válasz
J.R.Ewing #8280 üzenetére
Hali!
Nem műxik de nem is nagyon érdekel a dolog.
Én vettem meg, igen.Azóta egyre népszerűbb vagyok, mindenki engem utál, mert megvettem Giannitól az egyetlen monitort.
Még gondolkodom, hogy eladjam vagy ne, mert a széle sötétedik, ha tűl közelről nézem(TN panel kis betekintési szöge). De az a baj, hogy adjak 24k-val többet egy 4:3 20"-os DELL-ért amikor lehet, hogy nem is tudnám kihasználn?
Nem tudom... de tény, hogy a széleken látható a TN panel sajátossága. Meg kell(ene) szonki.
-
kano
nagyúr
Az a probléma, hogy én LCD-t leszek kénytelen venni Samsungban. Az LG vs. Samsung LCD TV-k közül a Samsungnak nekem jobban tetszik a képe (ami még normális árban is van) viszont valahogy nem tudom legyőzni a félelmemet a szerizükkel szemben. Lehet, hogy veszek egy Sony-t csak az árban egy kicsit borsosabb.
TFT:
Műszerrel kalibráltad a monitorodat? -
kano
nagyúr
Na én meg éppen ez miatt nem veszek Samsungot(mint márkát). Úgy vagyok vele, hogy a 2 gyártó közül inkább az LG-t választanám.
Érveim:
- a Samsung a saját paneljait már szinte csak a felső kategóriás TV ill. monitorjaiba teszi bele, úgyhogy nem hinném, hogy a rendkívül olcsó 223BW-ben Samu panel lenne (inkább AUO, de méginkább CMO);
- nem ad az LCD-ire normális 3 év TELJESKÖRŰ garanciát (monitorokra igen), így elsőre kicsit megtévesztő a 3 év gar (ami ugye Samsung gar.);
- rengeteg termékébe ócska minőségű tápegységet rak, amelyek zúgnak, búgnak stb. de nem ez a bosszantó, hanem az, hogy ez szerintük normális;
- a 223BW-vel sok pixelhiba problémák voltak;
- végezetül pedig sajnos vannak olyan régiók Magyarországon (pl. Baranya) ahol a szervizük nagyon szemét (pl. szerintük az nem rendeltetésszerű használat egy LCD tv-nél, hogy a bemenetére kötsz egy jelforrást).
Az LG vállal az LCD-ire 2 év teljeskörű garanciát, TFT-ire 3 évet. A szervizükkel messze nincs annyi probléma mint a Samuéval.
Nekem is nagyon tetszik egy Samu LCD (40M87) de igazából nem hiányzik nekem a szervizzel való küzdés. -
kano
nagyúr
válasz
J.R.Ewing #8202 üzenetére
Hali!
Nekem adta el.Az az igazság, hogy ez az első TFT-m és elsőre a TN panel nem annyira jött be úgyhogy lehet, hogy eladó lesz a jövő héten. Egyébként egy nagy piros pont Gianni27-nek, mert tényleg teljesen pixelhiba mentes a moncsi.
Itt Pesten csak olyan gépem van ami nem tudja meghajtani natívban, így hazaviszem és ha akkor sem fog tetszeni hozom is vissza hétfőn és eladó lesz. Természetesen origi állapotban, ahogy Giannitól átvettem.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek Samsung 223BW vagy LG 226WTQ? Az LG 50k a Samu 55k lenne.
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
Kasza08 #5694 üzenetére
De ugye nem arra gondolsz, hogy a Samsung 223BW jobb mint az EIZO?
Egyébként néztem a 223BW-t a Mammut 1-ben lévő ED-ban és a színei egy picit fakónak tűntek a 226BW-hez képest, bár lehet, hogy csak rosszul volt beállítva. Az az igazság, hogy zavar az a tény, hogy nem lehet forgatni és a magasságán állítani. De kétségtelenül tetszik a moncsi.
pacimik
Meg lehet kérdezni, hogy mennyiért tudod beszerezni ezt a moncsit? -
kano
nagyúr
válasz
zolynet #5484 üzenetére
Üdv!
Nagyon régóta figyelem a topicot, de mostanában nem szóltam hozzá.
Látom, hogy elég sokan a 223BW-t ajánljátok. Igazából én egy DELL 2007(W)FP -t akartam, de azoknak most 100k körül van az áruk(bár volt 85k is) és a netezésen +Office alkalmazások használatán kívül nem nagyon használnám másra a monitort.
Szóval azt hiszem, hogy én is megnézem a Stop Shop-ban a 223BW-t és jan. végén febr. elején veszek egyet.Ha csak addig nem esik jelentősen a DELL ára.
-
kano
nagyúr
-
kano
nagyúr
válasz
Avicularia #734 üzenetére
Akkor meg mi a baj?
De annak azért a minősége nem egyenlő a DELL 2007WFP-vel.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
válasz
Avicularia #732 üzenetére
Milyen moncsid van, 2007WFP? Miért nem vitted vissza 3 napon belül?
Nagyon ritka a DELL-nél a pixelhiba. Te vagy az első akitől ilyet hallunk. -
kano
nagyúr
Én is ilyen levelet kaptam a pécsi számtech boltomtól (ahonnan szoktam vásárolni):
''A pixelgarancia az sajnos nem olyan kedvező mint LG v. Samsung márkáknál – 6 pixelhiba / szubpixelhiba esetén cserélik a készüléket.''
Nyilván ez is az ISO Class II-t fogja jelenteni.
Csak nekem az a problémám, hogy a származási országról semmit nem tudtak mondani csak, hogy A04-es monitorok. A panel tipusát meg nyilván nem mondták meg. Azért ez elég gáz, hogy kiadik 100+k-t és nem tudom, hogy mit kapok érte.Az Ipon meg azt mondta, hogy az övékben csak S-PVA panel van, amit meg nem hiszek el. Szerintem az övéké is A04 és szinte kizárt, hogy ne cseh gyártmány legyen.
Nem tudom, de biztosan nem fogok kiadni 100+ -t egy olyan monitorért amiben nem az van amit szeretnék. -
kano
nagyúr
válasz
Dragbajnok #528 üzenetére
Ezt ugye olvastad? [link]
-
kano
nagyúr
Akkor OK!
Az az igazság, hogy itt Pécsett is lehet kapni 62500-ért és, ha lehetne akkor nem messziről szeretném hozatni. (Hol laksz egyébként?) De még egyáltalán nem tudom, hogy milyet vegyek. Igazából, ha volna pénzem akkor egy Dell 2007(W)FP A04-et vennék, de mivel ennyi pénzem most nincs így marad az LG. De lehet, hogy meg kellene várnom a 22''-os verzióját.
A rosseb se tudja mi legyen.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Miért akarsz DX10-es karit venni? Ezek a karik (8600 széria) DX10-re harmat gyenge lesz. Tulajdonképpen most sem egy erős kari, inkább ilyen árban vegyél egy X1950Pro-t (igaz az nem DX10-es, de hangsúlyozom, hogy minek DX10. Mire megjönnek a DX10-es gamék addigra egy 8600 egy kalap ....-t fog érni.)
De ez itt OFF, nézz át a Videókarikhoz. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a F-S L22W-5-ben milyen TN-es panel lehet? A hivatalos oldalon azt írják, hogy 16,7M szín. Ez esetleg az új LG panellel van szerelve?
Köszi! -
kano
nagyúr
CRT-nél az eltérítő tekercs is csinálhatja, de mivel TFT-nél ilyen nincs így csak a táp adhat ki ilyen hangot. Ha a fényerőt változtatod akkor a táp terhelése változik(áramfelvétel), így ennek függvényében a trafó terhelése is változik. Egyébként tényleg rezeg, ahogy mondod.
-
kano
nagyúr
Minden táp tekercsének van egy ''brumm''-ja, ez normális. De nekem is volt egy Philips tv-m aminél olyan zúgás volt, hogy nem igaz és anyum nem hallotta. Én akkor is visszavinném és csak a kitartásodon múlik, hogy mit tesznek. Ha rámenős vagy és tudod a jogaidat akkor valamit kell tenniük. Már sokszor próbáltak lerázni így de nem hagytam magam. Ott vannak a vásárlók könyve, fogyasztóvédők, stb.
Én akkor sem hagynám ennyibe. Ennyi pénzt kiadsz és a monitor nem úgy működik ahogy elvárnád tőle. Én nem volnék hajlandó megszokni és szerintem ezt nem is lehet. A Philips tv-mnél is azt mondták, hogy ez normális én meg erre azt mondtam, hogy OK de ezt velem előre nem közölték és a leírásban sem látom sehol, hogy ennek zúgnia kellene. Úgyhogy lesznek kedvesek a pénzemet visszaadni->visszaadták. -
kano
nagyúr
válasz
Vistaboy #196 üzenetére
Az a helyzet, hogy minden monitor tápja/eltérítő tekercse(crt) kiad magából egy búgó/zizegő hangot. A kérdés az, hogy mekkorát. Általában ez nem vagy alig hallható. A Samsung sokszor nem kielégítő minőségű összeszerelése és alkatrészei sajnos ilyet eredményeznek. TV-nél megpróbálták ezt utólak epoxi gyantával leszigetelni de akkor meg ugye a hőtermelés megnövekedett a gyanta szigetelése miatt.
A Samuék sokszor kispórolnak ilyen apróságokat és emiatt zizeg, zúg stb. De nem is ez a legbosszantóbb, hanem az, hogy a Slim Fit TV-jük első pár sorozatánál még garanciális hibának tekintették. De amikor már rettentő sok volt az ilyen jelenség akkor egyszerűen nem foglalkoztak vele. El sem ismerték, hogy ez hibás lenne.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
A Samsungnak sajnos tipushibája a megjelenítő eszközöknek a sz@r minőségű tápja(és ez a Samsung szervize szerint normális működés). Eddig azt hittem, hogy a TFT-ire ez nem igaz, ezért nem vennék soha Samsung TV-t(mondjuk ott az eltérítő tekercs is szokott zúgni).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest