- Yettel topik
- iPhone topik
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zorius #10561 üzenetére
De digitalversus-on a nagy tft-s tesztben ott az összehasonlitás samu és cmo-s panelos samusung-al. Nem 2253bw-nél hanem egy másik tft-nél(talán 2232bw). De tudod most ezis olyan hogy nem kötelezö elhinni amit irnak. Bár az meg a másik hogy minek basznának ki az emberekkel direkt? Én fenntartással kezelem a legtöbb külf tesztet(támpontnak jok, de hogy megbizhatok-e azt nemtom). Ha itt ph-n lenne egy ilyen az számomra hihetöbb lenne.
Amugy már irtam énis hogy nemhiszem hogy bekalibrálva(!) olyan nagy kül lenne a kettö között(samu és cmo). Szivesen kiprobálnám azért ha lenne lehetöségem.
Saturn meg nálunk is olyan. Ott képminöséget nem tudod összehasonlitani rendesen.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zorius #10519 üzenetére
Énis ipontol vettem de gondolom olvastad. Ha kapsz samu panelost akkor kileszek.
Én nem vok pesti és nem várom el hogy tesztelgessék nekem hogy mien panel stb. De ha van samu paneles 2253bw-jük akkor nagyon örülni fogok.
Bár ahogy elnéztem edigitalnal és ipon-nál is csak cmo-s van mostanában. Legalábbis ezekröl hallottam.
Ja és jo az ízlésed(nem a márka miatt irom).Sok szerencsét.
-
ez_meg_emaz
őstag
Hopp és most ugrott be hogy haver mondta hogy nem minden lg-be saját panel megy. Pont az ö tipusa volt amibe akkor még LG panel ment most meg már nem LG paneles (egyik ismje vett és neki már nem LG paneles volt). Csak a tipust nemtom.
De majd megirom. Aztán hogy LG-nél honnan lehet tudni mien panel van benne azt már nemtom.
-
ez_meg_emaz
őstag
Ezért lenne jo képe a d-subnak? Vagy ezt mire irtad?
Amugy bnömnél is d-subon megy pedig van dvi csak kábel nincs. Filmet nézni egy 19"-es tft-n dsub-al is jol lehet ez igaz. De nekem nem kéne az a tft mondjuk. De filmet lehet rajta nézni simán. Játék se vészes, de egy fps-nél biztos kijönne a különbség(mármint az utánhuzás - nem dvi vs dsub különbségre értem). Bnöm meg nem tol fpst.
bigor: Jobbik fajta? Énis azon a véleményen vagyok hogy aki jobbat akar az ne TN-es tft-t vegyen azt akkor jobb lesz.
Ha arra értetted hogy samsung panelos akkor nagy valoszinüséggel a T szériás az.Ugy megnéznék bekalibrálva egy CMO-s samut meg egy samus samut egymás mellet. Szerintem sokan meglepödnének hogy a kül max bevilágitásba meg egy-két olyan dologba merülne ki amit csak akkor vesz észre ha a 2-t egymás mellé teszi és erösen keresi a hibákat/különbségeket. De ez csak az én meggyőződésem. Szivesen igazolnám de ahhoz kéne vki (samu paneles) 2253-al győrben. Kétlem hogy lenne ien.
-
ez_meg_emaz
őstag
Miért szerinted a philips-be saját panelja van?
Erröl is volt már szo. Hogy saját panelt csak vmi 2-3 felsökatos gyárto tesz a tftibe. Szal a philipsbe is cmo meg hasonlo panlet tesznek. Annyi amugy a szarkavarás ebben a tft témába hogy igazábol már nem izgat, mert szvsz tn és tn közt annyira nincs kül hogy egyik sokkal jobban megérje egy árkategorián belül mint a másik(persze nyugodtabb lennék egy samu panellal de nem érzem hogy nagy érvágás lenne ez a CMO). Szal mindenki vegye azt ami szimpatikus, csak annyi hogy ha játékra kell akkor 5-2ms meglegyen. A tesztek meg szvsz nem annyira megbizhatoak. Az lenne tuti ha az ember maga tesztelné. Meg talán még a ph-s teszt amibe megbiznék. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
matrix23 #10413 üzenetére
Én meg a design miatt 2253bw-t mert tudásra szerintem full ugyanaz. Annyi hogy manapaság 2232bw-nél könnyebben foghatsz ki samsung paneleset. De szigoruan csak akkor ajánlott ha bejön neked az a *nemirommienmertmegköveznek*
tv design. Én csak amiatt nem a 2232bw-t vettem, giccsesnek találtam na, leirtam mégis.
-
ez_meg_emaz
őstag
Olyan nincs hogy márkaszervizben kell pont ezt irtam elöbb. Elöször csak gyanus volt de egy hasonlo cikk is volt pont erről a mai ujságban. Szal elvileg te döntheted el. Kötelezni nem kötelezhet rá. De mondom magyarorsz., itt mindenki megetehet bármit csak mi kisemberek nem.
Amugy van ilyen hely Ipon a neve és garanciafutár cimszo alatt megy a dolog. Vagyis menne ha nem hajtanának el 3 nap után.
szeva000: Pont ez az. A garifutár akkor minek? Biztos jo kis reklámfogás, vevöcsalogatás, parasztvakitás. Legalábbis ezt pont ök igazolják azzal ha 3 nap után elhajtanak. Sok a sunyi cég ebben az országban. Bluefish is mekkora egy vicc volt. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Eagle16 #10344 üzenetére
Ez meg a másik. (Ipon)Telefonba a srác azt mondta hogy a 3 év garit a márkaszrvizben lehet értékesiteni, náluk nem, ök a 3 nap után nem foglalkoznak vele. Ez csak nekem sántít? Még rá is kérdeztem ironikusan hogy nehogy má nem ott kell gariztatni ahol vettem...
És pont olvastam a helyi ujságban egy hasonlo cikket. Abban azt irják hogy viheted a márkaszervizbe is, de olyan nincs hogy csak oda. A vásárlo döntheti el(elvileg, gyakorlatba simán leszarnak- mo
).
LucifeI2: szerencsés vagy. Mostanában a 2232bw legtöbbje samus. De a 2253bw meg nagyrészt cmo.
-
ez_meg_emaz
őstag
Hát nem azért de a worst eredményeknél szerintem egyértelmüen a samsung a jobb. És ezt nem azért mondom mert nekem is samum van. A game-s kisautonál full csikos a kép a p.-nél, a textnél pixelesebb. A delay garikon amiben egyértelmüen jobb a p.
Term ha csak ebböl a tesztböl indulok ki. Élöben én se láttam.
Egyáltalán nem kötekedésnek szántam, ez csak vélemény. -
ez_meg_emaz
őstag
Mivel edigitalnal épp nem volt a nagyraktárba se 2253bw (megkérdeztem azt mondta az igen okos elado hogy legalább 1-2hét, gondoltam akkor inkább máshol) ezért ipontol megrendeltem. Ma meg is hozták. Elöször azt hittem látok 2 pixelhibát de kiderült csak szösz volt(rongyal letörölhetö volt). Belöttem ahogy tudtam, aztán go szervizmenü: M-AQ22W0CDA-1001. Sajna CMO, de hát örülök mert ez is jobb mintha maradtam volna a 6éves crt-nél.
Tehát wwhy-nek: még egy 2253bw CMO
A poént le se irtam. Pár napja kitették hogy ujra van raktáron edigitalba 2253bw. Szal mire megérkezett iponbol addigra ott is lett.Nagyon örülök. De végülis mind1 mert árban ugyanott vagyok, pixelhiba esetén meg visszaviszik ingyen. Gariztatni helyben le tudom adni egy samsung átvevő helyen.
Két kép a bevilágításrol:
Egy
Kettő
Szerintem fennt eléggé látszik, de csak igy sötét háttérrel feltünő. Meg engem pl akkoris zavart picit amikor meghagytam a két csikot a filmeknél(dvd minöséget még nem néztem vele). Játék,fullképes film, net esetében nem zavaro, mert egyszerüen nem látni. Szal kár ezen görcsölni. Ennél nagyobb bevilágitást se látni bármien szines képen szvsz.Egyenlőre barátkozok vele. Biztos kevesen mondanak ilyet de kicsit nagyobbnak gondoltam, még igy is hogy 22eseket láttam már(nem pont ezt). Viszont nem hittem hogy ennyire széles. De nem zavaro. Netnél meg pl egyáltalán nem zavar az üres sáv amire sokan panaszkodtak.
Filmeknél a 700mb-os elég ratyinak tünik(igy crt után), azt meg kell hagyni.Ja és eddig csak képen láttam hogy néz ki, de szerintem sokkal szebb mint 2232bw (amit mellesleg láttam élöbe). Letisztult, egyszerüen csodaszép. Persze ez szubjektív.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Chamber #10000 üzenetére
Igen, sry. Tényleg 1000:1-hez a kontraszt. Én tudtam rosszul.
A design meg szerintem eléggé relativ. Sok embernek nem tetszik a 2232bw lcd design-ja. De akinek bejön vegye azt. Ha jol tom 2253bw és 2232bw között ugy sincs más különbség csak forma (ja meg a dinamikus kontraszt amit ugyse fog használni).
Panel szemponjábol is az uccso 2 ember aki megnézte a 2232bw-jét az samus volt. -
ez_meg_emaz
őstag
-
ez_meg_emaz
őstag
Elözö honapban szemeztem a 2253bw-vel. Egy jo ajánlat miatt x360 lett helyette. De most ujra tft-t akarok. Edigitalt néztem mert ha pixles lesz vagy vmi gond van itt van 2 sarokra és nem kell postázgatni pestre.
Edigit-nél a köv a helyzet. 2232bw és 2253 bw egy honapja egy árban (65k kb). Mára 2253bw ára 62k 2232bw ára 65k maradt. Irják ott is a nemrég vásárlok hogy CMO paneles, meg itt is irta asszem vki aki nemrég vette. 1honapja meg még arrol ment a téma hogy samu panelesek az akkor nemrég vett 2253bw-k. Szal lehet az ára is tükrözi hogy 2232bw még samus, de 2253bw-böl már olcsobb szállitmányt kaptak. De persze ez csak egy feltételezés semmi sem bizonyított/biztos.
Panel hisztit nem akarom ezzel folytatni és elhiszem hogy egy cmo-s se rossz, csak leirtam hogy ezt tapasztaltam.Másik:
Vállal itt vki olcson kalibráciot? old_artist talán ha jol emlékszem.
Lehet kérnék, lehet nem. Még nemtom. De az tuti hogy kézi állítgatással is jobb lesz mint egy crt. De ha már lúd.... Csak kérdés hogy anyagiak hogyan engedik meg. Ha most nem is köv honapban mindenképp lenne rá pénzem. Igaz kezdő fotos vagyok(meg ritkán is fotozok) de biztos jól jönne ahogy a tft teszteket néztem(kalib elött meg utáni állapotok). -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
boogie84 #9037 üzenetére
Elvagy eresztve látom.
Nekem aláírásomban lévö konfig a cél. A lényeg hogy még idén meglegyen. De emelett veszek tft-t ugye, meg x360-at. Nem lesz olcso muri. Ráadásul haver kinézte már a tükörrefis gépét. Lassan nekem is kéne majd 1 de csak ha belefér a karácsonyi kiadásaimba. Tul sokat akarok asszem.
Lehet felet meg se tudom majd venni.
Na de OFF vége. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
boogie84 #9032 üzenetére
2253bw-t akarsz nem?(Énis) Akkor ne fárasszál már. Extreme digital Lajta uton.
65k. Ha peströl rendeled akkor meg 61k+3k futár. (majdnem)Ugyan ott vagy. Itt meg legalább metod nézni helybe hogy pixeles-e. Ha rendeled és pixelhibás akkor már küldheted is vissza. Amugy a garanciafutár miatt ipon-bol venném ha itt györbe nem lenne. Kérdés a pixelgarisat is hozzá-viszik e ingyen.
wardred: OMG. 55k? Hoool? Fakk hogy nem vagyok énis pesti.
Csak ienkor bánom de nagyon. Ja és thx hogy megosztottad a véleményed.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
boogie84 #9025 üzenetére
Az egyik nekem linkelt tesztben nagyon jol szerepelt a 226bw. Föleg utánhuzása nagyon kicsi a többi tft-hez képest. Legalábbis azok alapján amiket ott irtak illetve azokhoz képest amik ott voltak.
Meg utánhuzása az itteni phs tesztben is a legjobb volt 2ms-en. Láthatoan jobb mint a többi (szintén a teszben lévökre értem) tft-nek.
Ha lenne györbe lehet megfontolnám a 226bw-t. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
old_artist #9016 üzenetére
Persze bekalibráltatni jo.
De szerintem nem sok embernek ér 100-at egy olyan cucc. Ha olyan izére lenne vkinek pénze nem 60ért venne és nem TN paneleset. Ha elmész bekalibrálni vkihez megértem hogy fizet érte x összeget. De 100k...
egy átlag usernek...egy vicc.
-
ez_meg_emaz
őstag
Blu eye pro?
Én azt se tudom mi az. szerk: Jaa. Az nem csak szoftver részböl áll ám. Ahhoz meg kéne venni a cuccost is amit a moncsira teszel. Már ha jol értem hogy arra gondoltál. Én tft témával eddig nem nagyon foglalkoztam. Hardveres kalibrálással meg nem is fogok. Nemtudom mennyibe kerül a cucc de nem is nagyon érdekel mert tudom hogy nekem annyit nem ér meg.
Szerintem itt a userek nagy része szemmel kalibrája be. Kontraszt, fényerö-t mindenki magának belövi ahogy neki a tetszik. Aztán hogy ezeken kivül mi mást lehet buherni egy tft-n nemtom. De én crtmen lehet külön az R-G-B szineket is állitani. Azt is magamnak löttem be. Ahogy jonak találtam ennyi.
-
ez_meg_emaz
őstag
2243bw rosszabb játékra mint a 2232bw. Pár hsz-el feljebb volt rola szo.
2243bw inkább irodai használatra lett tervezve (pivot-netezésre, olvasásra, meg a csupán 5ms nem zavaro ha nem játszol vele). Játékra egyértelmü hogy 2232bw. Viszont csak akkor ha bejön a designja. Képeken nekem tetszett élöbe saturnban viszont nagyon nem jött be és azért nem azt veszem.
"Alacsonyabb a válaszideje-és igenis számit ha player vagy. lehet látni a különbséget 5 és 2 között. hülyeség hogy nem.., a bevilágítása minimális, könnyebb, a kontrasztaránya kissebb..-elvileg gyártó honlapján még dinamikus kontrasztot se jeleznek. Amivel több hogy van tco2003, ami végülis semmit nem jelent az ég világon, csak egy minősítés.+van ilyen falra akasztáshoz való valamije"
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
#31342592 #8999 üzenetére
Thx. Azota már sikerült lebeszélnem magam rola. 2253bw lesz, remélem nem járok rosszul vele. Helyben meg is tudom venni, ára se vészes. Kivánjatok majd sok szerencsét. Persze elöbb jöjjön meg a fizu.
8800gt-vel se számitok nagy dolgokra. Szerintem 1680-ban egy 8800gt is határeset 1-2 game esetében maxon. A régebbi 8800gt tesztet most nem néztem meg, ott megtudnám mennyire gáz a helyzet, de nem izgat nagyon. Honapokon belül beszerzek ugyanis egy 4850-et az már a neccesebb témát is tutira viszi rendesen (kiv crysis). -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
skylaner #8991 üzenetére
Huuu nagyon faja egy oldal.
Kár hogy nincs 2253bw a hasonlitos listában.
Amugy Furky: "After the 2253BW which was released in 2007, here is 2008’s 2243BW. "
Ez tényleg igaz?
Amugy 5ms miatt lebeszélt az oldal a 2243bw-röl. Meg valszeg tényleg irodai inkább mint játékra tervezett azért is lehet benne a pivot, meg indokolná az árát is. Asszem 2253bw lesz.
-
ez_meg_emaz
őstag
Csak azért mert ujabb?
Mér 2243bw mikori? Ha jol tippelek 2008 q1 nem? Ha nagyon régi az más, akkor valamennyire megértem.
De ha ezis azis 2008 körüli akkor csak azért mert 3-4honappal ujabb? Ezt azé nem vágom, mert többet tud a 2243bw és mégis a merev(de ujabb) 2253-at választanád?
Amugy már csak 2 között vaciálok. 226cw ára miatt, 2232bw design miatt esett ki. Igy maradt a fenntebb emlitett 2253bw és 2243bw.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zolynet #8986 üzenetére
Jaj nem az nem neked ment hanem elözö hsz-emre irtam. Elirtam benne a kérdést. Tettem bele egy "ha" szocskát ami nem illik oda, csak azért irtam bele a hsz-be mert a mod idö már lejárt az elözöhöz.
Ja de tudod sokat akar a szarka helyzet állt elö. Kéne xbox360 az only konzol játékok miatt, régi crt helyett egy uj tft, a tft miatt (meg amugy is itt az ideje már) egy uj konfig. Igy nyáron keresek havi 60-70körül, de évközbe mégha estin is leszek akkorse lesz meg a 60 szvsz. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
zolynet #8984 üzenetére
Nah ezzel is alátámasztottad azt hogy 60-70k-s kategoriában samu TN panelesek között nem nagyon lehet rosszat venni (jobbat se nagyon mert TN
). Lényeg hogy kb mind1ik jo 1-2 évre. Ha nagyot tévednék szoljatok.
Helyesírásom 1es
Amugy ha megkérdezhetem miért nem tetszik neked a 2243bw?
-ha -
ez_meg_emaz
őstag
Vmit mintha olvastam is volna rola hogyan lesz 16,2-böl 16,7 asszem egyik ph teszt elején erre kitérnek. Tehát akkor aztmondod nem látni különbséget? De végülis mind1 mert összes tipus amit irtam 16,7-es. Akkor gondolom vmi olyasmi lehet mint az 5ms vs 2ms. Ezeknél a samuknál a 2ms-esek olyanok hogy vmi funkciot be kell kapcsolni és akkor lesz 2ms-es. De szemmel ha jol tom nem is láthato a különbség az 5 és a 2ms között.
Amugy ha megkérdezhetem miért nem tetszik neked a 2243bw? Pivot,vesa, igaz 5ms de ez elvileg nem hátrány, amugy meg detto mint a többi samu. Magyarul kevesebb pénzért kapnék egy detto olyan tft-t mint a többi samu csak pivot-al. Ez mondjuk kicsit gyanus is.
Meg a 2253bw miért? Arrol se tudni sokkal többet. Legalább a bevilágitása csökkent a 2232bw-hez képest?
226cw látod annyi a4-nál mint a T220. T220 annyiért tuti nem kell. Azért a +10kért tudjon már többet is. Föleg most hogy egyre több mindenre fáj a fogam(x360,22"tft,HD4850CF+uj konfig) nem szivesen költekezek fölösen.
Az a baj a 73 már közel van a 84hez amiért ténylegesen jobb tft-t kapnék.De mint irtam az árral inkább lefele szeretnék menni mint feljebb.
Meg ahogy nézem nagy különbségek nincsenek TN és TN paneles között ebben a kategoriában samunál. Szerintem 2243-al sem járnék rosszbul mint 2253-al. Csak az a baj nem tudok roluk szinte semmit. De ha rosszul nem járhatok akkor már csak döntenem kéne. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
#31342592 #8971 üzenetére
Félreértettél. Gondolom szemmel alig láthato, de én pont arra céloztam hogy gyengébb. Mert a listámban mind1iknek 16,7m a szinmélysége. Amugy azért linkeltem a dolgot mert szvsz 90% hogy elírás. A tesztes oldalon 16,7-et irnak, annak inkább hiszek mint edigitalnak.
Többieknek kösz a válaszokat.
Nincs vkinek véletlen 2243BW-je? Nekem most az, meg 2253bw a legszimpibb.
2243bw: vesa+pivot, emelett detto mint a többi csak annyi hogy ez 5ms-os és nem tud 2ms-ot, de szerintem ez nem számit. Akkor mégis miért olcsobb mint a 2232bw? Zavar hogy olyan olcso, félek hogy ez is vmi sz@r panelal került forgalomba. Meg az is zavar hogy mivel alig van vkinek nemtudok rola semmit a puszta adatokon kivül.
Most ami egyedül 2232bw mellett szol az hogy sok embernek van, és nagy az esélyem rá hogy S panelos lesz ha veszek.
De alig van kül a 3 monitor közt ezért nehéz dönteni.3 helyet tudok már ahonnan ezeket betudom szerezni és nem gond a pixelgari sem.
Márcsak döntenem kéne akarok e most tft-t vagy majd 1 honap mulva, meg ha akarok akkor meiket. Aztán már csak fizut kell megvárni.
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah egy picit utánajártam. Nagyjábol azonos a 3 tft(2232bw, 2243bw, 2253bw) ára. Nemrég voltam saturnban és láttam a t220-at meg a 2032MW-t asszem(tv adás ment rajta - vagy mw volt vagy tvtuner volt a gépben és bw volt). Ami képeken nagyon tetszett (2032/2232 tv desgin) az élőben nagyon nem. Amit meg ott láttam elöször az a T220 volt. Külsöre igen igényes és iszonyat szép tft. Ha külsöre választanék ezt venném. De csak a design nem ér ennyit
Somindent nem találtam rola. Egyenlöre csak vmi cnet-es "teszten" * hasonlitották a 2232GW(
) -hez amiben részben alulmaradt, de ez csak ien 3szempontotnézünk teszt.
A4team-nél néztem mik vannak eddig:
2232BW 61 668 HUF (eddig ez tünik legjobbnak,S panel,170fok,jo ár)
2243BW 58 242 HUF (VESA+pivot, megfontolando, de miért olcsobb)
2243NW 50 305 HUF (gyanusan olcso- nemtom amugy mien)
2243NWX 66 000 HUF(?)
2243WM 76 392 HUF (?)
2253BW 62 910 HUF (Edigitalnal 16,2m szinmélységet irnak, elirás lenne?)
226CW 73 494 HUF (Ha jobb a képe mint 2232bw-nek, megfontoladno)
T220 73 368 HUF (Nagyon szép, viszont lehet nem olyan jo*, és drága)Ja és:
170º / 160º (CR>10) vagy 170º/170º (CR>5) a jobb? Betekintési szögeket ismerem csak nemtom mi az a (CR>xx)
athomi irta egyszer ezt:"A 2232BW nagyobb betekintési szöget kínál, de csak CR>5 kontraszt esetén! "Nagyon nem tudok dönteni 2232bw, 2243bw és 2253bw között
Az elsö: jo betekintési szögek de nem a legszebb design,
Másodiknál: pivot+vesa jo dolog,
Harmadik: meg 8000dinamikus kontraszt és 3 közül szvsz legszebb.
Viszont helyben csak 2232, 2253 kaphato. Külsöre meg csak a 2232 designt láttam élöbe. Képeken szebbnek hat minden.Amugy is lehet halasztanom kell a tft-t 1 honappal és mégiscsak elöbb lesz xbox(melotol is függ).
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
punish3r #8939 üzenetére
Hát ahogy én (az elsö 4000hszböl) olvastam (azokat amik 2232bw-re vonatkoztak) 2232bw-t vittek vissza páran (bár akkor még csak 4-5 ember vett) bevilágitás miatti hibával. Az volt a gond hogy középen is volt bevilágitás. Meg amugy se a legkisebb a bevilágítása ennek a tipusnak ahogy olvastam. De pozitívum hogy lehet állitani a power led fényerejét.
kocian:Igen, A 223BW magassága is módosítható stb
Ezt gondolom csak elirtad. A 223bw és a 2232bw közül max csak a 223bw magassága modosithato. Sőt már ebben se vok biztos, lehet hogy annak se. Az tuti hogy legjobban a 205bw meg 225bw mozgathato (legalábbis ezt irta anno pár tulaj). Meg azis tuti hogy 2232bw csak döntehetö.Ja és sry hogy énis feltettem 1000001-edszer is a kérdést hogy mi a kül a 223bw és a 2232bw közt. Kismillioszor ki lett tárgyalva már az elsö 4000hszben is. A többire már nem volt idöm de majd a héten még talán befejezem.
Most ugynézki hogy 2232bw-m lesz hacsak a topik végéig vmi hatalmas hibárol nem irnak. De ha eddig irtak volna már vki ugyis szolt volna. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Csabee. #8934 üzenetére
Hát bajnak nem baj mert az olcsobb kategoriában mind olyan. Nem azért ez a neve mert filmet lehet csak nézni rajta. Semmi köze szvsz a nevének a filmekhez de ezt hozzáértök majd biztos elmondják hogy van e köze hozzá.
Itt egy kis info rola:
TN + Film (Twisted Nematic + Film): Ez a paneltípus a legősibb és gondolhatnánk, hogy egyben a legkifejlettebb is. Valóban az idők során nagyon sokat javítottak ezen a panel típuson, hiszen ezzel érhető el a legalacsonyabb válaszidő. Ma már 2ms-os monitorok hagyhatják el a gyártósorokat. Szintén a TN panellel érhető el a legjobb fényerő, ma már maximum 600cd/m2 is lehet. Egyéb paramétereiben viszont elmarad a többi típustól, a betekintési szögek alacsonyak, különösen vertikálisan (120°-160°), a kontrasztarány szintén szerényebb (350-600:1).A színmegjelenítés (RGB) alapszínenként 6 bit a TN+Film panelnél. Ezt összeszámolva is csak 18 bit, míg például a 16.7 millió színű True Color 24 bites, azaz alapszínenként 8 bit. (3x6bit=18bit=262.144szín). Ezekkel a panelekkel csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.7M színmélység.
Ezt a panel típust a gyors válaszidőnek köszönhetően elsősorban játékokra és irodai munkákra érdemes használni. Filmnézésre és grafikai munkákra egy másik fajtát érdemes választani, ami ...
/by old_artist/ -
ez_meg_emaz
őstag
szerk: kihagytam azt hogy kocian-nak megy ez:
Utána néztem és nézd: Összehas1, Összehas2
Link1, Link2Ezek alapján nem csak dönthető hanem forgathato is a 223bw illetve falra szerelhetö. Mig a 2232bw csak dönthetö.
Nincs vmi jo tft-s oldal ahol részletes adatokat találhatok a tft-k egy részéröl legalább?? Mert samsung oldala rakás sz@r. Nem létezö adatokat ad meg(hdmi), egy csomo dolgot nem ír ki. Színmélyég pl nuku, egyiknél van fényerő adat másiknál nincs.Hogy lehet egy hivatalos oldal ien szar? Ezért kéne vmi megbizhato és minden adattal szolgálo oldal. Ha vki tud iet irja meg.
Amugy 2232bw sokkal szebb. Csak ahogy nézem adatok alapján a forgathatoság miatt jobb a 223bw.
-
ez_meg_emaz
őstag
Köszönöm a választ.
Ezzel meg is nyugtattál. A dönthetöség elég fontos, most jöttem rá ahogy olvastalak. Mivel a betekintési szögei elég rosszak a TN-nek a crt-hez képest.
Persze tudod kinek mi... De remélem te is vagy annyira érzékeny a pixeles képre mint én. Bár én bnöm 19-es 4:3-as moncsiját látom sokszor. Ott mondjuk 0,29x körül van a pixelméret ami erösen meg is látszik (legalábbis az én szememnek) crthez képest. Az én crt-m asszem vmi 0,25x es méret körül van de nemtom mennyire lehet hasonlitani mert más technologia.
Ja meg az érdekelne hogy miben különbözik még a 2232bw a 223bw-töl? Csak a dönthetöségben?ithomas:Azért annyira nem fajul el a dolog.
De azé gáz hogy vagy normális nativ felbontásu tft-t veszek de kurva aprot. Vagy normális méretü tft-t de (egyenlöre) magas nativval.
De legyen ahogy mondjátok. 22-est keresgélek magamnak.Kb 3 hét mulva lesz aktuális a dolog. Majd leirom elsö tapasztalataimat. Ha engem meggyőz egy tft akkor bárkit.
Csabee.: Nem huzza szét..vagy nemtom pontosan hogy értetted. Arányaiban nem lesz nyujtott a kép, szal arányokat megtartja csak olyan méretü lesz mint ami a monitornak kell(illetve amit beállitasz). A lényeg hogy cs tudja a 16:10-et meg a 16:9-et is. Legalábbis a source tudja.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Neoteric #8917 üzenetére
Hát ien nincs. Mi a (fa....)fenéért ajánlja mindeki a 22-est?
Mint irtam nem csak xboxra meg filmre kéne, hanem pc játékokra is. Nah azt meg nemhinném hogy 1680-ban cod4-et high-on tolnám multiba.
Ha meg joltom nem nativba használni egy tft-t nem vmi jo ötlet.
Azért meg nem veszek monitort hogy amiatt legyen egy másik kiadásom is. Nemtom érthetö e hogy nem azért költekezek hogy aztán megint költekezhessek. 1280ban(meg talán 1440ben is) még egy jo darabig elég lenne a 8800gt de 1680-ban már kétlem(föleg multiba).
Ha meg 1680ban akrnám tolni akkor inkább 20", ott kisebb a pixelméret.Nemtom azonkivül hogy kicsi és nem rontja a szemet mit szeretnek az emberek ebben a technologiában!?
Én ezeken kivül csak a hátrányait látom.(csak nativba jo, nagyobb pixelméret egyes tipusoknál, pixelhibák, utánhuzás - tudom ujabbaknál nem látszik de ott is van, stb... még sorolhatnám)
Ettől függetlenül szeretnék tft-t már csak a szemem miatt is. Csak nem értem nálam tapasztaltabb emberek miért ragaszkodnak jobban a tft-hez mint a crt-hez. Meg miért ragaszkodnak a nagyobb felbontásu tft-khez amikhez kis atomerőmű kell hogy tudjak rajta játszani is. De annyira mondjátok a végén tényleg 22-est veszek....Gondolom te is 223bw-t részesíted elönyben.
Ja ha már tft akkor olyan kéne aminek a színmélysége 16,7m. Akkor 19"-22"ig várok monitorokat amik megfelelnek ennek ill a feljebb(kb 55k, DVI+D-SUB is) leirt elvárásaimnak. -
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
19-es wide tft-t szeretnék venni. dell p992-es crt-röl váltanék. Nemtom megéri e mert megszoktam a crt-ket. Ahogy olvasom van pár hátránya a wide tft-knek(ph oldalt eltolja/széthuzza vagy mi).
Játékra kéne, filmre, meg x360hoz. Ezért jo lenne ha lenne DVI és D-sub is rajta. Árban 50-55 körül gondoltam max. Term TN panelest gondoltam ennyiért. Sajna s-pva-ra nincs zsém.
De erösen gondolkodom hogy megéri e váltani.igazábol annyi a bajom a crt-mel hogy a szinek nem tökéletesek, mert egyrészt régi, másrészt szvsz vmi problémája is lehet. De amien tft-t eddig láttam(egy 19"-es 1éves gnf márkáju nativban) az sokkal pixelesebb képet adott mint a crt-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest