- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
Igen-igen, valami olyasmi, hogy wide color gamut, nem szó szerint fordítva azt igérik, hogy valami újabb fajta háttérvilágításnak köszönhetően szélesebb színskálát tud visszaadni, azaz jobb a színhűsége. Tehát ez a CW, nem a panel más, hanem a háttérvilágítása, de nem LED-es, csak valami újabb, jobb.
Az UW pedig az, amiben van webkamera, meg hangszóró, és lehet, hogy még mikrofon is, de utóbbiban nem vagyok biztos.
Van még az MW is, amiben meg tv-tuner is van, plusz adnak távirányítót.
Megnéztem egy DX modellt, ehhez adnak egy másodlagos kijelzőt is, talán azért D, mert Dual.
Az UX-ben pedig van USB hub is, éééés ha jól látom, akkor USB-n is tudja fogadni a videójelet. Itt is nyílván azért van U az X előtt, mert USB. -
cotag
senior tag
-
J.R.Ewing
tag
jah a fujitsu siemens 39e az lemaradt. tehát kb azt tudja, mint az LG (kivéve dvi csatlakozó) de 11ezerrel olcsóbb.
tudom, hogy ez TFT-s topik, írtam is, hogy azok jöhetnek inkább számításba, de CRT-t, miért ne? ez a belinea 108080 250-300e volt anno, most meg 10e 3 hónap garival. csúcs crt. jó persze, nagy, sokat fogyaszt, rontja a szemet, nem wide, de a képe az tuti isteni lehet egy 22colos diamondtron képcsőnek.
spórolnék egy csomót, mert igazság szerint max 30at költenék, és akkor a samsung jöhetne számításba, de az csak 19es wide, és hát 900sor nekem karcsúnak tűnik. 20as 1680x1050es meg szinte u.annyi mint 22"ban. 50et még kiköhögök(1-2 hitelezóm majd anyázik 1 hónapot ;D), de csakis ilyesmi kategóriára, mint ez az LG, de akkor meg ott vagyok, hogy inkább a fujitsu siemens, lesz@rom a dvi csatlakozót. 11 Ft-tal olcsóbb, és az is 5ms 22" TN.
tehát ott tartok, hogy megint elvesztem a választási lehetőségek között, és a végén veszek egy crt-t. 10 ért egy anno profi moncsi 22" 100hz. játékban nincs az a TFT ami odaverné, és majd pár hónap múlva veszek vmi komolyabb TFT-t 24" full hd-t. és ha tönkre is megy, annyiért nem kár...
hétfőre ki kéne találni, hogy mi legyen...
amúgy van aki tud érvet amellett, hogy ne Wide-ot?
-
Furky
őstag
Lehetséges, hogy van, fogalmam sincs, de ezek a Samsungok(mint pl amilyen az enyém is - 226bw) 5ms-esek, csak van ez a plusz elektronika benne (223bw-ben nincs), ami felgyorsítja valahogy. Gondolom a többi gyártónál ugyanez a helyzet, nem lehet ráhúzni külön a Samsungra ezt.
levi1392: nagyon helyes, hogy elolvastad, sokan nem teszik meg. A 223bw mindig elég jó vétel volt, most meg kell nézni az új szériát, hogy ott mi mennyiért található. Konkrétumot nem tudok mondani, lehet, hogy még mindig a 223bw a bestbuy
-
Furky
őstag
Ez így van. Az én 226BW-m is 5ms-es, ha nincs bekapcsolva az RTA. Márpedig nem szoktam bekapcsolni, mert fórumozás közben ha lefele scrollozok, akkor a barnából zöld csíkok lesznek a scrollozás időtartamára, és idegesít. A 931BW ugyanilyen, ott is csak az RTA bekapcsolása miatt 2ms-es a monitor. Nem akarlak egyikre sem rá/ se lebeszélni, dönts te, én a 2 közül tuti a 2043BW-t választanám.
-
-
Furky
őstag
Az egész ugyebár azon alapszik, hogy d-sub-on analóg jel megy. Először a vga megcsinálja a digitális jelet, aztán átalakítja analóggá, némi veszteséggel, aztán a monitor az analóg jelből megint átalakítja digitálissá a jelet, persze ez is egy kis veszteséggel. A végeredmény sohasem lesz olyan, mintha nem alakították volna át analóggá, de a veszteség olyan kismértékű, hogy szinte elhanyagolható, azért szinte, mert azért mégsem ugyanaz, és nekem csípné a szemem, hogy ha már meg van a lehetőségem a tökéletesre a digitális jel továbbítására, akkor olyan monitort választok, ami tudja is fogadni.
Nade nem csak ez az előnye a DVI-nek, hogy nem kell átalakítani, meg aztán vissza, hanem még egyéb, apró beállítások, pl kép igazítása, nameg DVI-n a teljesképernyős jáékoknál pl tudsz választani, hogy nyújtsa szét teljesképernyőre, vagy csak az adott felbontás pixelein látszódjon. -
diegho
nagyúr
-
Nem használt, csak valami miatt nem tökéletes, tehát nem lehet eladni újként. Vannak pixelhibásak, karcos keret, vagy csak hiányos a csomagolás. Meg kell nézni, és ami tetszik azt megvenni. Vannak tökéletesek is. Linket nem tudok, személyesen jobb megnézni a cuccokat. Szegeden a Kossuth L. sgt és a Rókusi krt. sarkán van. Van sok mosógép és hűtőszekrény is
-
Furky
őstag
Ha megkéred őket, akkor kötelességük bemutatni a terméket.
Nutszeru: nem mondasz le a 2232bw-ről, mi? Nálad azért az a 223bw- srác is szerencsésebb volt, annak asszem a 4. már jó volt, vagy akkor 226bw-t vett, nem tudom már
Lehet te is jobban járnál egy 226bw-vel;) Eléggé peches vagy ezzel a 2232bw-vel, ha ki is fogsz egy jót, már benned lesz, hogy mikor jön elő a hibája, és mindenhol csak a hibákat fogod keresni
-
CSorBA
őstag
jahogy, max 75k a kereted...
akkor én a 2232BW-nél döntenék.... (ugye nekem ez van kisebben)
Külső:
képen rondának találtam, élőben isteni (mint az új Samsung TV-k, egy a baja, h. fogják a port)
Belső:
Gyors, szép, annyira nem zavaro a betekintési szög, és a bevilágítás sem.Csak azért nem 22esben vettem meg, mert nekem az túl nagy lett volna már...
Meg azért is ezt ajánlanám a 226BW-vel ellentétben, mert abban elég vegyes a panelok közti felhozatal... (és ugyebár az S-es a legjobb, ami ritka, asszem nem is nagyon van már Mo-n, a boltokban) De ezzel ellentétben a 2232BW-nél nincs ilyen móka. Sőt elég szép, régen valaki linkelt egy monitor összehasonlító oldalt, érdemes lenne visszakeresned. Meg ha teheted, pár napot várj a vásárlással, hallgasd meg mások véleményét is itt a forumon. Én a 2032BW-t ajánlom mindenképpen. Remélem segítettem.
-
zolynet
veterán
Kinek papné kinek a paplan alapon:
2032bw>206bw>204WT
Bár nekem a 2032bw lcdtv-s kinézete nem tetszik, ezért inkább 206bw-t vennék,
viszont ha jól láttam a 2032bw-nek a betekintési szögei 170fok a 206bw 160fok ellenében.
Nem egy nagy differencia, sztem a kinézet fog dönetni.
De leginkább: a TN panel már csak TN panel marad. -
katt777
félisten
Én tapasztalatból az LG 204WT-BW-t ajánlanám (ez a fekete), szóval ha 5k-val olcsóbb (mert, ugye, mint írtam, a Tesco-ban már nem az), nem veszítesz semmit a Samsunghoz képest. Gondolom, a képeket azért megnézted, mit tud. Valaki itt 3x egymás után pixelhibás Samsungot fogott ki, de a lényeg, megnézed a boltban (ha meg tudod nézni), mert kötelesek bemutatni neked, és ha OK, nyugodt szívvel hozhatod el. Amúgy meg az egész világon az LG 3 napos pixelgaranciát vállal a TFT-ire (de boltban kérdezz rá, mert ha tudsz róla, nehezebben tagadják le), de azt hiszem, a Samsung is, ezt a Samsungos kollégák majd megmondják.
Ha az LG gyári akciós volt, másutt is fel fog menni az ára. -
katt777
félisten
A BW a fekete jelölése minden típusnál. Black & Wide.
Miért nem tudják? Ha másutt is 55k, nem voltak olcsóbbak, csak ugyanannyira. WT a DVI-s, a WS meg a D-Sub-os.
Szóval fekete és DVI-s a Tesco-s, de azért nézd meg a dobozt, ha látod. Vagy nézd meg üzletben, ahol ki is próbálhatod, hogy nem pixelhibás-e, mert hogy én kifogtam ezúttal egy jót, attól lehet hibás is belőle. -
katt777
félisten
Igen. WS-t hirdettek (amelyen nincs DVI), de a paraméterek meg a WT-i voltak, megnéztem, és WT volt (azon belül BW, azaz black wide, a széles ezüst az SW), aztán hoztam is el. De a dobozán is láthatod a típusjelet.
LG global oldaláról letölthetsz egy pdf kiskönyvet a TFT monitoraik tudásáról.
A kontrasztja jó, a sötét részek is láthatóak, 4:3-as képaránnyal szívtam, mert nem volt állítható a menüben, a kézikönyv meg nem írta, de mihelyst 4:3-as felbontásra állítottam a képernyőt, elérhetővé vált, és bekapcsoltam, onnantól kezdve tökéletesen működik,
Nézd meg a tesztoldalamon a Programok alatt az Oblivion képmentéseimet, már ezen a monitoron készültek. Azt hiszem, magukért beszélnek.
Amitől még tartottam, hogy sokan mondják, nem natív felbontáson nem szép a képe, hát ezt cáfolom, nekem minden felbontásban szép képet adott. TV tuner képe is tökéletes, és mindezt úgy mondom, hogy CRT-ről váltottam át mindenféle félelemmel és előítélettel. -
katt777
félisten
Pont ilyet vettem Tescoban, csak jókat tudok mondani róla. Levettem egyet, és jó (pedig én mindig megtalálom a rosszat látatlanban), pixelhiba-mentes, amúgy 3 nap pixelgari van rá. Elébb írtam, hogy nagyon jó a sötét tartományokban, bevilágítás mindössze 1 cm-re jön be alul-fölül, de használat közben nem zavaró, észre sem vehető. Mindamellett jó kis 4:3 autokapcsolója van, így semmivel nem lesz gondod, ami csak ebben a képarányban működik. Pixelhibás Samsungokkal tele van a topic.
-
zolynet
veterán
szenyor Kasza08 kollega 2nap után ódákat zengett, sztem nem kell nagyon erölködnöd majd hozzá hogy megszokd.....az lesz majd nehéz h ne elfogultan ajánljál monitort majd a fórumban, ill ne említsd meg a végén h azért a 223bw bestbuy meg csekkoljátokle
Scoobyka: 1-2Kért tuti nem várnék 1-2hónapot, drasztikusan nem fog esni sztem az ára, így is 20"wide áráért adják
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Csézé
én 17es CRtröl váltottam
Amugy télleg én 20as wideot vettem és cool. Samu 2032bw.
Filmnézés állatmeg a fekete káva nem is látszik. Mondjuk nativban 60hz a frissités.
Amugy srácok gondolom itt a 60hz nem bántja a szemet nem ugy mint crtnél a 60hz, vagy itt is jó lenne legalább egy 75n menne? -
zolynet
veterán
Hát Zotya,
Cégnél HP 1702-esek mennek (elég sok) hozzávetőlegesen 10-14órát 1nap. Mans20 figyelmébe ajánlom. Bár te 15"-öst említettél. Nagyon jól teljesítenek, talán ha 2-2,5év alatt 2db pixel v más hiba miatt kellett garanciáztatni.
Dell 2007FT-t használok és félelmetesen jó képe van....a kontraszt, a fényerő, a .... profi nagyon a monitor. Itthon meg figyel a 223BW, mit bestbuy és költséghatékony monstrum. (19crt után)
20" wide-ban még a LG 206WTQ említésre méltó. De tapasztalatom nincs.Mindamellett, amit hírdetek, ami ingyen vihető assem kispályás ám, de nem biza!
-
sekli
addikt
nagyon sok monitornal semmi kulonbseg nincs a DVI es a D-SUB kozott..., plane 19"-nal, a felbontas csak 1440x900, ami meg teljesen jol mukodik D-SUB-on, nagyobb felbontasnal csokkenne le nagyon a kepfrissites, es megnone az utanhuzasa, ami jatekoknal zavaro lehet...
nem ismerem az altalad irt tipust, a 191W-t ismerem, az hasonlo parameterekkel bir, es szerintem ezen az aron nagyon jo..., a legnagyobb hibaja a kis fuggoleges betekintesi szog...
-
d@minator
addikt
Wide-ot. Többet tud, mint a normál. Csak a méretekte figyelj. Ha 17''-es normált gondoltál akkor wide-ba az 22''.
Na meg ha játszol cserélj VGA-t. A 7600GT elég karcsú. pl. MOH Airborne 10-20 fps között van medium beállításon 1680x1050-ben. Javaslok egy X1950Pro-t csak 32 ezer és 2-szer háromszor gyorsabb, mint a 7600GT. -
TeeJay
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest