- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
Igen, nagyon sok hibás termék van, ez azért van, mert a gyártók alapból besorolják az összeset másodosztályú terméknek, ahol megengedett a pixelhiba bizonyos számban. Persze azért nem ez az általánosság. A pixelhibásakat mindig visszaviszik az emberek, ha 3 napon belül vannak, utána meg kénytelenek megszokni. Egy lehetőséged van, ha nem elég a pixelhibák száma a cseréhez. Elkezded finoman nyomkodni ott, ahol pixelhibás, nagyon sok esetben megjavul (valami ronggyal, ne pusztakézzel, mert nem tudod levakarni az ujjlenyomatokat utána)
Aztán néha még előjön, akkor kis nyomkodás, és lehet soha többet nem látod...
-
commanDOS
senior tag
Létezik ilyen, hogy kifakul?
Mondjuk nekem eleve nem fekete a fekete az elég nagy fényerő miatt.
Viszont, ami érdekes és utána kéne nézni, azok a képarányok...
Elvileg egy 16:9-es filmnek a 16:10-es monitoron úgy kéne kinéznie, hogy (19coll) esetén max 2-2 cm fekete csík fent, lent. Erre majd ugyanakkora,
mint a 17-es 4:3-ason (durván 5-5 centi).
Most akkor vagy a filmek többsége szélesebb a 16:9-es szabványnál, vagy passz.
Nem torzít, szóval nem húzza szét, de szerintem majdnem ki kéne töltenie a képet neki, ezért lett kitalálva...
ja és több lejátszó programmal is ilyen, konkrétan a mediaplayer a legótvarabb, még rátold v.mi plussz csíkot is néha... -
commanDOS
senior tag
Nem egyszerű dolog.
Ha v.mi sz@rabb CRT-m lenne, akkor gondolkodás nélkül cserélném, amint lehetne.
De ez viszonylag jó, 100Hz-en elmegy, síkképcsöves...
Az LCD összetettebb képeknél valahogy szebb, még a TN paneles is.
De pl egy weblapnál, ahol viszonylag kevés szín meg homogénebb felületek vannak..valahogy olyan zavaróan nyersek színei és túl éles.
Visszaülve, a CRT-hez picit lehangoló, homályosabb, tompább, mégis kellemesebb
a szemednek.
Aztán elkezdtem 1440*900-as háttérképeket
nézegetni a TFT-n és határozottan gyönyörű volt.Szóval passz, is-is. Nálam egyelőre mindenesetre marad ez, mert sajnálnék megválni tőle, még ha kapok is érte v.mennyit.
De azért mégis motoszkál, hogy egy 19-20-as Wide lcd... hűű -
commanDOS
senior tag
Szerintem átlagos használatra simán jó lesz, ha nincs semmi kirívó hibája.
Én meglepődtem a sok TN paneles lcd fikázás után, hogy mennyire normális képe van, de lehet csak nekem voltak eddig átlagos crt monitorjaim... most pl egy samu 795MB-t használok, minőségre kb azonos szint, persze egy lcd képe más, mint egy képcsövesé.
Játékot még nem próbáltam, de a filmek szépek, a fényképek tűélesek, szerintem a színhűség is rendben van átlagfelhasználó szemével.
Szóval ha megjön használd egészséggel -
shteer
titán
a 22-esek topikjában sok tipp és vélemény van
hupsz, látom már betévedtél oda is
-
commanDOS
senior tag
Szerintem nézzél szét nagyobb áruházakban: media, saturn, euronics
Igaz inkább az LG-ket nyomatják mostanság, a samsung valahogy a kiskereskedők privilégiuma.. Ha 50k a határ az annyit tesz, hogy TN+FILM paneles, teáht nincs nagy szórás minőségben, sőt a modellek legalább negyede ugyanazzal a panellal operál.
50kba már belefér a pivot mód is +DVI. Kicsit hazabeszélek, de szerintem az LG-k jók főleg 3 év garival,3 nap pixelhiba garival.
De a samsung ugyanolyan jó, csak gyakoribb v.miért a pixelhiba, de az ilyet úgyis cserélik egyből, csak ugye a kellemetlenség...
Fujitsu-t pl én kerülném, alsó kategóriában mindenképp, noname-et szintén.
Na szóval nézzél szét, aztán ha tetszik vedd meg, ha meg megtudod rendelni olcsóbban, akkor köszönd meg a szíves tájékoztatást és rendeld meg máshonnan
Ha kívülről tetszetős, a képe rendben van, tudásra oké, akkor nagy különbség nem lehet. -
old_artist
addikt
Ezek a monitorok (EIZO és NEC) megfizethetetlenek - sőt megfizethetők egy olyan felhasználó számára, aki komolyat és komolyan akarja munkára fogni őket!
Egy "kiváló" monitort, csak egyszer kell megvenni, aminek a pénz nem szabhat határt!
Utána már csak élvezkedhetünk, és nem okoznak olyan problémákat, mint a "tescós" monitorik! Hidd el, tapasztalatból beszélek! -
old_artist
addikt
Üdv,
Vettem én is egy lenovo L220x-et a Brekk-től (korrekt, rendes eladó, csak ajánlani tudom), már vagy 3 hete, hogy megvan, pixel hiba mentes és fantasztikus.
Ha kifogod, akkor nagyon jól jársz majd vele, különösen, ha be is kalibrálod (én megtettem, különösen ajánlom/ajánlott) és csak élvezkedik a fiam előtte - azóta. Már 400 órát ment egyfolytába (éjjel-nappal), és egy "szösszenetnyi" hibája sem volt.Ha bármit szeretnél megtudni róla, bátran kérdezz, esetleg a lenovo-s topikban is!
-
Furky
őstag
Szóval 22"-os wide monitort 100ig. Van egy monitort, aminek van külön topicja is, melyet ide kattintva találsz meg. Ebben a topicban keresgélj, mostanában ebben az árkategóriában csak úgy hívjuk, hogy "bestbuy", mert marha jó paraméterekkel rendelkezik, és olcsó ahhoz képest, amit tud, ugyanis 1920x1200as felbontást is tudja, azaz ugyanazt, mint a 24"-os monitorok, és nem TN panel van benne, hanem s-pva. A TN panel neked is elég lenne amúgy, mert játékra bőőőőőőven elég egy jobb minőségű TN paneles monitor is 65-70 környékén. Ez a lenovo L220x, amiről beszélek, a kb 90-100ezres monitor persze jobb, de meggondolandó, hogy érdemes-e. Olvasd el azt a topicot, és kérd ki más véleményét is.
-
Furky
őstag
A "jó" monitor eléggé tág fogalom a mai piacon
Konkrét ajánlatokat mindig a rászánt pénz tekintetében tudunk adni, találd ki, hogy mennyit szánnál rá kb., aztán tudunk ajánlani monitorokat. 22"-os monitorokat lehet kapni 50ért is, meg 100ért is, meg mégdrágábban is. Ha csak játékra kellene, akkor olyan 65-70 körül érdemes rászánni, sem kevesebbet szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest