- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Baga1983 #10619 üzenetére
Na, most van itt egy kis bibi. Lehet rosszul értelmezem, de:
Neked azt mondták, (írták, tök mind1) hogy 1 pixel hibás.
Ezt te átvetted, aláírtad, ez ellen semmit nem tudsz tenni. DE:
Mivel 2 pixel a hibás, tehát a készülék (még a számlán szereplő szöveghez képest is) hibás, így 3 napon belül kötelesek visszavenni a készüléket.
Úgy tudom, hogy NEM VAGY KÖTELES ott levásárolni, vagy kicseréltetni, ha meghibásodik, 3 napon belül a pénzt is visszakérheted.
-
TazLeacher
nagyúr
Sajnos nem tudom befejezni, mert még mindig nem érted, figyelmesen elolvastam a hsz-ed, épp ez volt a baj. Akkor nézzük szépen sorjában:
sztem nem ér meg
egyéb paraméterek ugyanazok?pl kontraszt, színmélység, illetve van e dvi-s csatija...stb
ha igen akkor vedd az olcsóbbatsztem nem ér meg
Szóval, ha valami szerinted nem éri meg, azt meg szokás indokolni, hogy miért nem. Erre írtam, hogy attól, hogy szerintem valami 20K-t sem ér meg, az nem azt jelenti, kivéve, ha meg tudom indokolni, hogy azért mert...nálad ez csak egy sztem nem éri meg, aminek semmi alapja nem volt.egyéb paraméterek ugyanazok?pl kontraszt, színmélység, illetve van e dvi-s csatija...stb
Ebből látszik, hogy fingod sincs, hogy mire válaszoltál, mert arra sem vetted a fáradságot, hogy beüsd a Google-ba a két monitort, és megnézd, hogy mire válaszolsz. Csak azért írtál, hogy "segíteni próbálj"ha igen akkor vedd az olcsóbbat
Erre mondom tipikusan azt, hogy KÖSZÖNJÜK EMESE!És - csak, hogy értsd mi a problémám - és miért tartottam teljesen feleslegesnek a hsz-ed:
Ha a konkrétumot kihagyjuk, bármely HW kérdésre tökéletes a válaszod:Melyik videókártyát vegyem egy 9800GX2-t vagy egy 8800GT-t? Megéri a plussz pénzt a GX2?
sztem nem ér meg
egyéb paraméterek ugyanazok?
ha igen akkor vedd az olcsóbbatEz természetes. Ha két dolognak ugyan azok a paraméterei, akkor az olcsóbbat kell venni. (Köszönjük, hogy felnyitottad a szemünket
). Lényegében a válaszodnak a lényege, hogy akármi az eredmény, te mondhatod, hogy igazam volt.
Akkor nézzük miért is?
Az ominózus válaszodat követően kiderül, hogy a két monitor ugyan azt tudja! Gratulálunk neked, hiszen azt mondtad, hogy, ha ugyan olyan, vedd az olcsóbbat.
Ha kiderül, hogy a drágább sokkal jobb? Akkor mondhatod, hogy igazad volt, hiszen azt mondtad, hogy, ha ugyan olyan, akkor az olcsóbbat, itt nem ugyan olyan, tehát nem kell feltétlen az olcsóbbat, ergo megint igazad volt!
Magyarul Ctrl+C, majd Ctrl+V-vel szépen körbejárhatod a Milyen......vegyek topicokat, és beillesztheted a válaszodat kérdéstől függetlenül. Mondjuk nem is kell kérdés, hiszen ez egy nagyon jó alapfilozófia:
Ha két dolognak ugyan azok a paraméterei, akkor az olcsóbbat kell venni!Köszönjük neked e bölcsesség megalkotását!
És csak, hogy értsd, hogy miért kötöttem beléd: sorra járják az emberek a topicokat, és belepofáznak olyan dolgokba, amihez nem értenek, majd a kis újonc bevásárol, és jól jár. Én miért tudom olyan témába befogni a pofámat, amihez nem értek? Erre tök jó példa a tápos topic, ahol naponta kb. 5 ember ajánlja a VX550-et, amikor 100-szor el lett mondva, hogy nem ajánlott. Csak annyit látnak, hogy a VX450 kevés, akkor megnézzük Iponon, hogy mi a következő, azt beírjuk azt. Miért nem lehet ezt olyan emberekre bízni, akik értnek hozzá?
-
TazLeacher
nagyúr
Szerintem meg 20K-t se ér meg. Akkor annyit ér? Amint látod volt valaki olyan kedves, és értelmes választ adott a kérdésre. Ez a "szerintem nem" tipikusan olyan válasz, ami tökéletesen alakalmas a hsz-ek szaporítására. Mondtál is valamit, meg nem is. Semmit nem segítettél vele, de azért megválaszoltad a kérdéset. Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy döntsön magától...befejeztem a kötözködést, de inkább olyanokba adj tanácsot, amiben biztos vagy!
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönjük Emese!
Ennél lehet, hogy egy kicsit hozzáértőbb választ vár, mint "hamindenugyanzakorazolcsóbbat". Ennyit szerintem ő is ki tudott logikázni. Sajnos nem ismerem az említett 2 monitort, de feltehetőleg nem habira van közte 20K különbség. Úgyhogy várjuk meg egy olyan ember jelenkezését, akinek vagy elmélet, vagy gyakorlati szinten van valami tapasztalata a két monitorral.
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem a kisebb változata van, a 2032BW, de haveromnak 2232BW-je van, tudok vele beszélni. Mi a kérdés?
-
TazLeacher
nagyúr
Iponon volt egy teszt a Dell 2408-ról. Azt írták, hogy FPS mellé nem igazán megfeelő, mert még szabad szemmel is érezhető az egérmozdítás és a kurzor mozulása közötti időelcsúszás. Ez tényleg így van? Várnék tapasztalatokat. Mindenki ezt a moncsit favorizálja, de tényleg nem alakalmas komolyabb játékra?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
BioNiCMaN #8920 üzenetére
Köszi. Ilyet már láttam működés közben, és sajna romlik a minőség. Azért kérdeztem, hogy, ha rádugom az egyik gépet az analógra, a másik géped a DVI-re, akkor mi lesz? Nincs valami okosság. Nem létszükségler, csak akkor lehet bevezetnék egy netezős/töltős gépet, meg lenne mellette a gamer konfig.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy 1 monitorra 2 gépet kössek a 2 csatlakozón keresztül? És úgy, hogy működjön...
-
TazLeacher
nagyúr
A 248 a TN-es? Mert pont azért akarok ennyiért moncsit venni, hogy ne legyen TN-es..
A másik kettő akkor PVA, ugye? Egyébként pont tökmind1, hogy 07 vagy 08, mert ugyan annyiba kerül. Tehát, ha ugyan annyi akkor marad a 08, mert az újabb.
Elötte elmegyek megnézni. Ilyen 140-150K körül van ennél jobb?
-
TazLeacher
nagyúr
Na, hali! Lehet komolyabb beruházást eszközölök, és egy "erősebb" 24-esre teszem a voksom. Voltam megnézni a Samsung 2493HM-et és a 245B-t, de hogy őszinte legyek nem dobtam hátast sem a dizájntól, sem a képminőségtől, és ezek már igencsak 100K körül vannak.
A Dellekről itt általában ódákat zengenek, ezért lehet ez lenne a kiszemelt áldozat. Ugyanakkor 3 típus is van, ami szóba jöhet, erről érdeklődnék:
E2407WFP - erről mindenki azt mondja, hogy nagyon f@sza, kb. 140K.
E2408WFP - mi a különbség ez előzőhöz képest?
E248WFP - az előzőekhez képest túl olcsónak tűnik a 113K-s árával, és ahogy néztem, a válaszidő és a 160 fokos betkeintés miatt ez TN panelesnek tűnik, de sehol nem találtam erre konkrétumot.Szóval ez lenne a kérdésem, hogy melyikről mik a vélemények, illetve a panel típusa, és a különbségek a 3 moncsi között. Melyik lenne a legjobb döntés?
Holnap lehet megnézem őket a WestEnd-ben, a márkaboltban...
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Tanácsot kérnék!
Eddig úgy használtam a moncsit, ahogy volt. Összedugtam, ment azt jól van. De már lenne igény egy kis finomhangolásra. Azt láttam, hogy a komolyabb kalibrációhoz műszerek kellenek. Nem ennyire finom hangolás, csak, hogy amit ki lehet hozni, a képből, azt kihoznám.
Van-e valami szoftver, amin ezeket el lehet végezni?
Ha nincs, vagy a manuális (monitor menüjén keresztül) állítás is megfelelő, akkor ott milyen képet célszerű beállítani, hogy a legjobb legyen a beállítás? Vagy külön-külön full fekete, full fehér...stb.
Szóval aki foglalkozik ilyennel, az hogy szokta?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #8647 üzenetére
Ahogy látom elhúzok és megnézem személyesen...
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
Olcsó (vagyis TN) 24-es moncsit vásárolnék.Elolvastam a PH-s tesztet a Samsung 2493HM-ről. Amit ott leírtak, azzal azt hiszem meg tudnék barátkozni. Ugyanakkor van egy másik monitor a 245B, ami jobban tetszik. Nem lakkfekete és nincs rajta az a króm csík. Az már egy ráadás, hogy 12K-val olscsóbb is. Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a 2 monitor között? Mert az utóbbiról a PH-s teszt nem volt túl meggyőző, de amikor az készült, még 160K volt, annyiért én is többet vártam volna. Ugyanakkor az Iponos tesztben kellemesen nyilatkoznak róla.
Előre is köszi!
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Neoteric #8410 üzenetére
Az elmélet jó, és helyes. Ugyanakkor a legtöbben nem igazán veszik észre a 20 és 22-es közti különbséget, met még ott is elfogadható a pixelméret. Az egy másik kérdés, hogy a panel minősége már jobban kiütközik nagyobb méretnél. Ha felső kategóriás monitort veszel, akkor elvileg jó. De, ha ilyen 50-60K között gondolkodsz, akkor már érhetnek meglepetések.
Haverom használt egy 2032BW-t, hibátlan volt számára, később lecserélte egy 2232BW-re, és itt már ő, mint laikus is látja az "átvilágítást", amit nem tapasztalt a 20-as változatnál.
-
TazLeacher
nagyúr
Miért? Számít, hogy milyen kábellel kötöm össze?
Ez már be lett linkelve nekem is, de azt senki nem írta le, hogy a változásoknak hogy kéne működni. Doom-ba is megcsináltam, amit kell azt semmi. Az lenne a kérdésem, hogy nincs olyan progi, ami menet közen kiírja felbontást? -
TazLeacher
nagyúr
Keressen meg olyan ember legyen szíves, aki wide-on rendszeresen játszik mindenféle és rég és új gamekekkel is. Köszi!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #2620 üzenetére
Azt hiszem a Warcraft 3-al szerencsém volt. Talán sikerült. Talán...
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok van egy kis gondom, vagyos nem tudom gond-e...
Most vette egy wide-ot, eddig nem volt vele tapasztalatom, ma kipróbáltam egy-két játékot.
Vannak olyan játékok, ahol be tudom állítani 1680*1050-re, de ahol nem oot van gond.
A normál beállítások közül a legnagyobb, amit enged az 1280*1024 (mivel 1600*1200 nagyobb, mint az én monitoromé).
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor ez a max, amit ki tudok húzni a monitorból?
Akinek a moncsija 1440*900-ba megy, az pl. nem tud az ilyen játékokkal játszani max 1024*768-ba?
Vagy vannak azok a patchek, amik a wideokhoz vannak, azok erre vannak? Hol találok ilyen? Hogy kell telepíteni?
Bocs, ha sok volt egyszerre.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Van egy konfig: Nagyjából ez: X2 4000+, 1 Gb ram, Geforce 7300GT DDR3 v. Ati 2600Pro (ez még nincs eldöntve).
Az illető 19'' Wide monitort szeretne. Tartok attól, hogy a konfig (főleg a 7300GT) kevés lesz 1440*900-as felbontáshoz még a régebbi játékokban is.
Ezzel kapcsolatban várnám a vélaményeket.
+1 kérdés: 1440*900 altt mi jön felbntásban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest