- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Ok Furky, átszabtam az excelt. Innentől az "Adatok" munkalapon mindenki olyan coll/képarány monitort visz fel magának amit akar, a többit az excel számolja. Az "Adatok" lapon lényegtelen a nagyságrend meg a kihagyás, az excel a "Sorrend" munkalapon úgy is sorbarakja a bevitt coll/arány adatokat.
A "Keresés" munkalap meg kiírja, ha viszonyítás nincs az adatok között.
1 Letöltés (14 napos):[link]
2 Letöltés: [link]
Fent rákeresni VGy, vagy VGyke, Dokumentumok, Monitorok2.xls -
Veron
addikt
Vannak 21-22"-os nem BenQ fullHD, DVI-os monitorok <50k-ért? mert én csak BenQ-ból láttam, de lehet elkerülte a többi a figyelmem.
lehetséges esetek:
-most ati 4670 + marad a 19" -> ez a legolcsóbb, de akkor 1 éven belül nem éri meg új monitort venni, mert ilyen hamar lecserélni a VGA-t vétek
-most -felkészülve a jövőre- ati 4830 + marad a 19" ->ez nem éri meg, mert addig nem használom ki a VGA-t, amíg nem lesz új monitor
-most ati 4830 + új 22" monitor -> ez a legdrágább
vagy egy új alternatíva:
-most egy rosszabb VGA + marad a 19" -> és kb. fél - 1 év múlva új monitor és új VGA, mert addigra olcsóbbak lesznek, remélhetőleg, ezek a hardware-ek
(azt még hozzáteszem, hogy nincs jelenleg gépem, tehát valamit venni kell)
nehéz a döntés! de az már nem csak informatikai, hanem közgazdasági kérdés is, ahogy elnézem -
rol33
aktív tag
köszönöm szépen az infot. úgy néz ki lehet elviszik a jelenlegit jó árban és azért keresgetem már előre h mi legyen helyette. tehát akkor amit ajánlottál két típust, jelenleg azok a játékra legmegfelelőbb lcd-k? ha már megint veszek akkor olyat amit nem kell mostanában cseréljek
-
msgt.fubar
senior tag
Persze nyilvánvaló, hogy két év alatt csak előbbre jutottak fejlesztésileg, de jó áron egy megkímélt régi modell sem rossz vásár szerintem. Abban a sorozatban amiről épp szó van, elég jófajta panelek voltak, és ez 2 év elteltével sem vesztett az értékéből. Egyébként is, hova lenne a használt-hardverpiac ha mindenki a legújabbat akarná megvenni, bezárhatná a PH apró-szekciója is a kapuit
És valóban fordítva írtam. -
CL Smooth
tag
Hát sajnos már túl vagyok a 3 napon. Szóval marad. Amúgy az furcsa, hogy bármilyen színre állítom a teszt progit nem látszik, csak egy bizonyos tesztnél amikor szürke alapon van, de ez valami speciális teszt lehet mert amúgy sosem látszik. Mind1 nem érdekel, mivel amúgy nem látom és a monitor gyönyörű. Szóval no problem. ja amúgy ez egy T220 as moncsi.
köszi.
Üdv. -
Bluegene
addikt
no igen, de egy év múlva már nem fog megbírkózni egy akkori játékkal 1680-be kevés a memóriája és a sávszélessége
1440/1280-ra még megfelelően fog működni jó eséllyel
gondolj bele egy 1920-as monitorhoz folyton meg kell venni egy aktuális csúcskártyát, 1440-hez elég lehet egy aktuális középkategóriás ami fele/harmadannyiba kerül, érted a gondolatmenetet, inkább lemondok arról h nagyfelbvontású legyen a kép, inkább legyen kicsit recés, viszont ezzel akár 100-150 ezret is spórolhatok a hardveren(ha mondjuk 3-4 évig lesz ez a monitor meg), szerintem inkább fusson fullon minden árnyék a helyén 1440-be kicsit recésen, mint mediumon 1920-ba vágod? ez a bajom az 1680-as monitorral is, drága alá a gép ha játszol
-
Bluegene
addikt
még egy kérdés: vannak olyan TFT-k amik csillogósak, az az értelme h visszaverik a külső fényt ezáltal szebb képet adnak, szal nekem ilyen kéne, tudom sok embert zavar mert csillog, de nekem olyan a számítógép elhelyezése h nem csillogna be, van 19 colos tft wide-ba csillogós?
illetve nézegettem a csatlakozókat is olyanokat írnak h:
D-SUB
RGB
VGAezek mik? melyik a DVI?
-
Bluegene
addikt
a 20 colosak azok mind 1650-es felbontásúak nem?
attól azért félek, erős gépet kell folyamatosan biztosítani neki játékhoz
egyébként nagy a különbség az 1440-es és 1650-es monitorok között érzésre, mert szerintem nem sokkal jobb az 1650-es, illetve kisebbek a betűk rajta netezés közben és a játékok is kevesebb fps-sel futnak, ti is így látjátok?
[I]Én mindenképpen olyan választanék, amin van DVI bemenet, sajnos ebben a kategóriában ez ritkább, de nem lehetetlen, mint ahogy látod azt az LG-t kiszúrtam az előbb.[link] szal ilyen legyen rajta, gondolom szebb képet ad
-
Bluegene
addikt
[link] wow köszi! ezt hogy hoztad elő?
ezek közül ami a linken van, látom van jobb ajánlat is, ti melyiket vennétek? Samsung, LG de inkább Samsung nem? van teszt 1440-es monitorokkal?
nah mind1
még 1 kérdés, aki CRT-ről vált milyen személyes benyomást kap egy 1440-es monitorral? nem lenne jobb nekem egy 1650-es? játékok alatt rosszabb/jobb? ti mit tapasztaltatok?
illetve a Samsung 943NW jobb mint a Samsung 940NW? akkor miért olcsóbb? ezek tetszenek, a samsungban még nem csalódtam
-
Bluegene
addikt
én arra gondolok hogy a belseje ezeknek azonos, mindegyik 1440X900, 5ms azért ez gyanús
nem lehet h a belseje dettó ugyanaz mindegyiknél mármint az 1440-es wideoknál?? hisz mindegyik 5ms
egyébként ránézésre szép képe volt
szal arra gondolok h a FS egy beszállítótól rendeli ahelyett h maguk fejlesztették volna ki, és azért olcsó mert nem japánban hanem kínában, vietnámban szerelik össze, illetve nem olyan jó a neve
-
oliba
őstag
Na átnyálaztam, amit küldtél. Sajna nem vagyok okos ember és 2x kell egy ilyet átolvasnom, de ha jól vettem ki, akkor az 1680x1050-es monitoromon 9 színes pixelhibának kell lennie ahhoz, hogy zargathassam az LG magyarországi főhadiszállását. Sajna nekem a 3 napos időszakba nem volt még pixelhibám- Egyenlőre még nem kezdem el nyomkodni, hátha jobban tönkrevágom
5 pixelhibám biztosra van, de szerencsére ezek a képernyő alsó részén vannak, így alig észrevehetőek. Nem is látom őket, csak tudom, hogy ott vannak. Lehet, ha elkezdem nagyon nézegetni a monitort, akkor megtalálom mind a 9-et
Ahogy az Eizo monitor tesztelővel nekiestem, szerintem van az 9 pixelhiba is, sőt több is. Mindenesetre mivel alig észrevehetőek még nem teszek "feljelentést", nehogy már azt mondják ott, hogy nem is láthatóak, vagy nincs meg a 9, ők cska 8-at találtak, aztán emiatt 3 hétig monitor nélkül éljek
-
peter85
csendes tag
Tudsz olyan boltot / embert, ahová beviszem az alaplapom (nincs autóm
), és jó eséllyel kapok hasonlót? Drivereket nem nagy cucc letölteni hozzá? Adtak hozzá foxconn install cd-t, (for intel 845GVMR V1.0 - 845gv4mr-es van ráírva az alaplapra)
Azért akarok hasonlót, hogy tudjam, mit hová kell kötni, rengeteg kis zsinór van, meg stimmeljen a házhoz is.Ja ez már off, sorry.
-
-
peter85
csendes tag
Aha.
Akkor elvileg meg lehetne csinálni, hogy az 1280x1024-es monitor nem használ néhány pixelt, és akkor 4/3-as képarányban dolgozik 640x480-as felbontáson?
Van egy videokártyám, amin van dvi kimenet, de az nem jó az alaplapomba (mert a barna színű csatlakozóba megy, a fehérbe nem ([ilyen] a csatlakozója)), de jó, hogy nem lehet mindenből egyféle szabvány szerint gyártani, vagy legalább olyan alaplapot, amiben van , és akkor működne is, nem kéne mindenhez újat venni -
peter85
csendes tag
Nemtom, ez a reklám helye-e, de rákerestem, és talált 17 colos, 4/3 tft monitorokat:
http://www.ebolt.hu/product173861_category1880-LG_L1734S_BN_17_TFT_LCD_monitor.html
http://www.chipland.hu/chipland.php?f=9&termek=006794&rend=2&kat=50&tnev=&alp=&alkat=&lap=0
Egyébként akkor a régi 17 colos (32x24 cm) katódsugárcsöves monitorom hogy bírt 1280x1024-es felbontást? Meg néztem, hogy a 2008-as wcg (amin starcraft is volt) monitorja a samsung syncmaster 931c volt, ami 19 colos. -
peter85
csendes tag
Nekem egyszerűbb lenne ezt eladni, és egy 4/3-as tft-t beszerezni. Mert van digital csatlakozó a monitoromon, meg egy videókártyán is, de ahhoz az alaplaphoz amibe belemegy még kell proci, szal bonyolult. Meg a videokártya konfigurálását se csináltam még. Jól bevált 4/3-as arányú monitorokat mennyire gyártanak tft-ben?
-
spammer
veterán
Ízlések és pofonok
Nekem meg éppen a tv design tetszik jobban
Ennek ellenére van sok szép nem tv design monitor is, 2253bw(lw) is jó szerintem, de anno az LG M228WA monitor tv-vel is szemeztem (az sem kifejezetten tv design). Philips 220CW is jó lehet, csak nekem pont a külseje nem tetszik
De hát szerencsére van választék, szerintem már mindenki talál magának megfelelőt. Inkább a pixehiba miatt kell aggódni manapság.
-
spammer
veterán
Nem teljesen ugyanaz a 2233bw és a T220. Fizikailag is van kis eltérés, meg a bekapcsológomb a 2233bw-n oldalán van, T220-nál pedig az elején jobb oldalt. T220-nál szabályozható fényerejű a bekapcsoló gomb ledje, a 2233bw-nél pedig lent középen kéken világít (asszem nem szabályozható, de nem erős, nem zavaró szerintem). T220 2ms, a 22332bw pedig 5ms-es. Illetve vannak még apróbb eltérések kinézetben, de az igaz, hogy nagyon hasonló. Szerintem nem éri meg drágábban a T220.
-
boogie84
veterán
-
8nemesis8
veterán
Igen ,bocs elírtam.
Igen elég jól ismerem már a kártyát.Akkor lehet hogy 24"os lesz és akkor játékoknál sem fog zavarni ennek örülök.Így azért filmezésre is jobb talán mint egy 22"
Egyébként köszi a választ.old_artist:
Időtállónak a méretet neveztem volna meg.Technológialilag tudom hogy nem éppen a TN panel a legjobb dehát beérem ezzel.Egyébként játékoknál fontos nekem az ,hogyha később a kártya nem bírná akkor lentebb vehessem a felbontást, azonban többen írták hogy nem lesz szép a kép meg ilyenek és nem igazán tudtam eldönteni mi is a való.
Tvként használni tunerrel fogom. -
ZionDUC
csendes tag
Sajna nem sikerült így sem.
Nyomkodtam mindkettőt, de csak villogott az Analog, majd Digital kisablak, és nem lett kép :S
Az érdekes az, hogy utána megpróbáltam VGA bemenettel is, és a Win logo előjött Analog jellel, de utána megint elvesztette a jelet, és nem is jött vissza. Tegnap legalább az mentTalán kuka ez a kártya...
Más:
Feltettem a drivert a CD-ről. Nézegettem a sémákat, és végül az Internet típusnál hagytam. Van valami lehetőség a képminőség javítására? Vagy van valakinek erre a típusra bevált beállítása? Vagy letölthető valahonnan ilyesmi? -
commanDOS
senior tag
Köszi szépen a választ.
Igen, tudom, hogy nem egy erőmű a VGA de ezért is került a gép tesómhoz, neki még bőven jó. Ha játék, akkor meg inkább stratégia, meg régebbi cuccok, szóval eddig se volt túlerőltetve a kari
Szóval nem árt ha digitális bemenete is van... igaz ezeknél az olcsóbbaknál (35-40K) csak D-SUB csatlakozót láttam.
Magamnak nem vennék ilyet, épp a nagyobb felbontás és a játékok miatt, amik így együtt megeszik a VGA-t...
De tesómnak v.mi régi sz@r prowiew van, cserélni kéne, és akkor már mindenképpen lcd és elég nagy, hogy filmezni is lehessen 2-3 méterről.
Ha meg nagy, akkor már inkább wide, sztem legalább is.
Megnézem a méretarányt, de nekem a 20-as már túlzásnak tűnik, nem az 1coll plussz miatt, hanem a még nagyobb felbontás okán. -
FDToth
tag
Már kétszer szétszereltem és vissza, sajna nem illeszkedek vmiért
valszeg holnap visszaviszem.
Igazad lehet a fényképek és videók nem teljesképernyős megjelenítésében, át kell térnem, akkor a16:9-es felvételekre
megnézek egy 97.28-ast (ezt töltötték le a legtöbben a 9x.xxx-esek közül), ha meg úgy sem jó, akkor tök mindegy, a videokártyát nem azért vettem, hogy filmeket nézzek majd a segítségével, hanem, hogy egyáltalán megjelenítsen wide-ban, úgyhogy jó videokártyát ajánlottál, ne aggódj
Nemsokára úgyis vennem kell egy jobb gépet, ott majd minden oké lesz. -
FDToth
tag
Továbbra is az a gondom,hogy DVD filmeket nem jelenít meg teljes képernyőn a monitorom (t220, Samsung). (előző Fs monitor ok volt ilyen szempontból).
A legújabb nvidia driver van rajta (175.19), ffdshow-s codecet felraktam (más ezen kívül nincsen), frissítettem frimware-t a DVD lejátszóhoz, de sajnos semmi.
A hibát a monitorban keresem, vagy vhol az szgépben?
(mellékesen pl. a fényképeke nem teljes képernyős jeleníti meg a monitor, hanem a két szélén van fekete csík, saját készítésű videóknál is ez van - ez normális?
az auto adjusment pedig nem használható, ja és sajna a monitor jobbra kb olyan 5-6mm-t lejt)
-
Cyrusv10
tag
Kösz a tanácsot neked is meg Demolátornak is, az már feltűnt, hogy teljes gép fejlesztés lesz a vége, (ezért is nem vettem még meg a monitort), kinéztem hozzá a HD4850-t, aztán szép lassan a többi rész is cserélve lesz. Tehát 22"-s full HD mégis valami trükközés és azért 24" lenne az igazi. A tunert észre sem vettem :$ , így már érthetőbb az árkülönbség is.
Hát akkor lehet még várok és elkezdem nézegetni a 24"-t.
-
Roxy
tag
Hat, lehet, hogy 2253BW lesz akkor. Bar szerintem 2253lw vel sem jarnek rooszul, meg ha CPT panelos is... Most egy Samu 720N em van.. ha masban nem, meretben jobb lesz barmelyik
Sas madár : Igen, rendelem majd, mert videki vagyok, es utazni nekem neccesebb, meg koltsegesebb is majdnem, mintha kiszalitanak helybe..
-
FDToth
tag
egyik felbontáson sem játssza le teljes képernyőn. Kisképernyőn minden oké. Codec hiba? nem hiszem, a gépen nem változtattam semmit.
A legújabb fx5500-höz letöltöttem a 175.16-os verziót.
"Beszereltem" a vidkártyát de a melléklet Cd-n nem volt hozzá megfelelő driver, így jutottam el az nvidia honlapjára a 175.16-oshoz. -
Demolator
tag
Na már naggyából belőttem (1680x1050) de feltünt 1 zavaró dolog amit nemtudom hogy hiba-e éspedig az hogy tök fekete háttérnél a kép szélei de főleg a teteje és az alja fakó "mintha valaki bevilágítana messziről zseblámpával" nemtudom jobban leírni a jelenséget ,, találkozott már valaki hasonlóval? amúgy a Race Driver Gridet króbáltam és játszani nagyon zsír rajta
-
sss
őstag
Nem a kinézettel van a baj, hanem a beszerezhetőséggel. És a 2232bw postaköltségekkel együtt már túllép egy bizonyos összeget. Helyben meg nem találok. 2253lw meg hasonló paraméterekkel rendelkezik, mondjuk erről, hogy más gyártó panelei vannak benne erre nem gondoltam, hogy ezért olcsóbb.
-
Poplacsek
senior tag
Szerintem működhet, csak kis százalékban hoz eredményt. Ha egy subpixel úgymond működtető feszültségét Ki-Be kapcsolgatod nagyon gyorsan és sokáig, elképzelhető, hogy pl a hibás kontaktus úgymond összeheged (miután átívelt a szakadásnál) és ezután már világítani fog.
Ugyanígy masszírozással is el lehet ezt érni, sőt sztem a kettő együttes használata lehet a legcélravezetőbb. Bár a masszírozást veszélyesnek tartom, ahhoz nagyon érteni kell hozzá és minnél kisebb felületen kell csinálni, hogy ne csináljunk több kárt, mint hasznot. -
"valaki azért vett 20ast, mert az elfért az asztalon, de a 22es már nem."
Nekem az asztalomat át keltt alakítanom, hogy elférjen a monitor helyen a 22-es. Széltében nem fért volna be, de másfél óra asztalosmelómba került, s már be is fért!
Én is 19-es nem wideról váltottam, de alacsonyabbat nem akartam. -
FDToth
tag
Jó ez a link a monitor méretekről! Akkor tényleg 22-es kell, nem is gondoltam bele, hogy a wide laposabb!
A legjobb ha veszek vmi olcsó videókarit (SAPPHIRE HD2400PRO 256MB TD Lite PCIE). Ez elvileg támogatja a a szélesképernyős felbontást + DVI is van rajta.
Viszont olvastam több hely is, hogy a Samsung monitorok búgnak. Neked milyen monitorod van? Samsung? -
FDToth
tag
köszi a segítséget!!!
22-es túl nagy, bőven elég a 20as.
ipon.hu-tól én nem veszek semmit, annak ellenére, hogy alacsonyak az árak. sajnos a garanciális hátterük és feltételeik nem felelnek meg a jogszabályokban előírtaknak (az egyik fogy. védelmi oldalon "feketelistán" vannak)
nem hiszem, hogy beruházok egy használat videokártyára, mert arra a pár hónapra, amíg veszek egy normális gépet, bőven jó ez a GeForce 2 Mx400.
Gondolom a wide-os monitorokat be lehet állítani olyan felbontásra is, ami 4:3-as, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest