-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kárátékutyá
őstag
válasz
poli27 #14915 üzenetére
+ Multibit: Köszönöm!
Közben megoldottam. Egy idi@ta vagyok
Most állítottam be először routert, és a 2,4-nél elfelejtettem azt a hálózatot nevet beírni mint az 5-re, így a többi eszköz ami ezt tudja az ment
Annyi kérdésem lenne még, hogy azt látom hogy LG TV és a router DLNA-n kommunikál. HD 264-es filmeket át tudja játszani TV-nek a rá dugott vinyóról?
-
cimp
senior tag
-
spider23
senior tag
válasz
poli27 #10002 üzenetére
Igen elolvastam, és te elolvastad amit én írtam? "csak wifin keresztül lehet összekötni, mert erről találtam beállítást" [link]
Mikor beállítottam a dolgokat akkor wifin működik (de ugye messzebb már nem), de ha bedugom a kábelt akkor minden megáll, és nincs net sehol. Gondolom máshogy kell beállítani, ez az amit kérdeztem volna hogy mi a menete és hogy úgy lehet-e?
-
spider23
senior tag
Értem, és a fő routerrel csak wifin keresztül lehet összekötni, mert erről találtam beállítást?!
Kábellel nem megoldható a dolog?
Tehát azt szeretném hogy kábellel összekötöm a két routert mondjuk 20 méterre egymástól, és a második routeren is tudjam a portokat és a wifit is használni. -
mexel
veterán
Köszi! Ahogy írtam a wifi nem lényeg, egy, max 2 szobába kell osztania oda elég kell hogy legyen ha a 642 is elég volt. A hardver erősebb a 3600-ban ha jól olvastam, és 2 usb. Ezen OpenWrt-vel jobban megy a torrent ha jól olvastam. Árban kb ugyanaz, ezért gondoltam erre.
Ja, legyen 50/25 nem figyeltem, siettem -
-
SaGa59
őstag
Ha illeszted az antennák impedanciáját, akkor mehet, de azzal, hogy egy kimenetre több antennát csak úgy rákötsz, csak rontasz a helyzeten.
Esetleg lehet trükközni az antennák irányításával, akkor az egyik irányban jóval nagyobb távra lesz értékelhető jel, míg a másikra annyi sem, mint addig.
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
TP-link 3600-on Poli27 1.3.2 r39208 firmware van (tehát nem a legújabb).
Transmission és Samba (guest_ok=yes) elindítva. Guest Access engedélyezve.1.)
Windows-ból tudom írni-olvasni a samba megosztást, de linuxból nem. Mi a teendő?
Felvettem egy új linux user-t /etc/passwd-be, adtam neki jelszót passwd-vel, UID=1000, GID=65534 (ugyanaz mint a nobody).
smbpasswd-vel samba userként is felvettem.A Luciban nem tudom hogy állítsam be a Samba sablont hogy működjön. Bármilyen változtatást csinálok az eredetihez képest (a guest user terhére), windows-ból sem megy.
2)
Milyen csomagot kellene feltelepítenem és hogyan (van extroot partícióm) hogy lehetőségem legyen állítgatni luciban, hogy a Wifi mikor legyen ki-be kapcsolva?Segítségetek előre is köszönöm
Tóbiás -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
most már van wifi mind2-n, köszi a gyors segítséget.
Csak azt nem értem, hogy a régin cliensnek volt állítva, és úgy is volt wifi, itt meg nem. na mindegy a lényeg, hogy ez a része megoldódott, most már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha jól beállítom, akkor megoldja e a média lejátszó problémáját is? Mert ez az egész hercehurca onnan való.Másik routeren, emlékeim szerint.
-
Mankó
veterán
Én is transmissiont használok, mondjuk nas mellé nem is tudnék mást. A kérdésem az, hogy portforwaldoltál e valamit a transmissionnak? Nálam eredetileg a transmisionban beállított port van portforwardingolva a nas felé, és még a gép felé van egy utorrent. Az utóbbi idők beállításai alapján azért elbizonytalanodtam, hogy kell e egyáltalán, mert a TM-et megnyitva mindig más portot használ, ami meg is van nyitva, mivel rendesen tölt is.
Keresem a hiba lehetőséget, hogy miért szarakodik a média lejátszóm az új router csere óta. -
Próbáld meg nagyobb window size-al...
http://prohardver.hu/tema/milyen_routert/hsz_23825-23825.html"Egyébként 8 KB-os TCP window size-nál (ez a default az iperf-ben) semmit nem ért a hw NAT."
-
De, csak írtad, hogy van négy router is!
Itt vannak Alex parancsai is!
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_10918-10918.html -
-
-
Nem kell ehhez privát...
Az egyik gépet kösd össze a router WAN portjával, és mindkettőn, tehát a router WAN interfészén, és a gépen is állíts be fix IP címet! Legyen mondjuk a router WAN 192.168.2.1, a PC pedig 192.168.2.10!
A másik gépet kösd össze a router LAN portjával, ott majd DHCP-n rendeződik az IP cím kérdés!
A WAN oldali gépen indíts egy FTP szervert, amire a LAN oldali gépről csatlakozva tudsz le, és fel is tölteni, így pedig mérheted a sebességet, persze amennyiben megfelelően erős hardver van mindkét gépben, és nem ezek valamelyike lesz a gyenge láncszem!
iperf mérést ugyanígy csinálhatsz, WAN oldali gépen indítod a szervert, és a LAN oldali legyen a kliens!
-
-
suste
veterán
most tervben van, de jelenleg a 16MB-os verzióval vagyok elfoglalva (megjött a C5-ös
)
ha kész a 16-os, utána bepakolom a csomagokat a menüben
a helyük már meg van a weboldalon, és be van állítva a mostani buildben is az opkg.conf-banmost egyelőre a BB csomaglisták is élnek, szóval a nem kernelvonzatosokat könnyen lehet telepíteni...
-
doberman
senior tag
nézzük csak: végül is minden megy csak a webes felület nem jön be... ilyen volt nekem is. ssh-n bekukkantva azt vettem észre, hogy nincs napló.... és eltünt az /mnt -ből minden. de az extroot megvolt... átmozgatva minden csatlakozás (usb-dokkoló, táp, hdd.. usb -ket átdugdostam, fsck..) megszünt a hiba.. válszeg időszakos leszakadás okozta a parajelenségeket.
-
Optika01
tag
próbáltam keresgélni neten port beállítással kapcsolatban, és ha jól látom nekem ez van beállítva: az UPnP menüben:
Current UPnP Status:
EnabledCurrent UPnP Settings List
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 uTorrent (TCP) 44082 TCP 44082 192.168.0.100 Enabled
2 uTorrent (UDP) 44082 UDP 44082 192.168.0.100 Enabledtorrentnél pedig a bejövő portnak is a 44082 van beállítva.
Ez így jó lehet.
Bocsánat, de nem igazán értek hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget nektek.
üdv: -
Dehogynem, kivárják még a hardver utoléri a netsebességeket! Például egy 1-1,2GHz körüli Dual SoC-al azért már egész biztos kellemesebb eredményt lehet elérni HW NAT támogatás nélkül is! Na meg, legfeljebb a legnagyobb netcsomagok előfizető nem használnak alternatív szoftvereket! És mi lesz akkor? Semmi...
-
-
Egyáltalán látod a boot folyamatot?
U-Boot 1.1.4 (Jan 29 2013 - 16:09:44)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 secondsstb...
-
ferob
őstag
Nekem is van egy pontosan ilyenem, amivel próbálkoztam régebben és a fogadás működött is, de azzal én sem tudtam a tpl parancsot elküldeni egy kipróbált TP-LINK routernek se.
Addig szórakoztam vele, míg egyszer saját magától tönkre is ment, szóval az én véleményem az, hogy meg kell próbálni beszerezni egy másik típust, mert mikor én szereztem egy másikat, azzal gond nélkül ment minden.Ettől függetlenül, ha jól kötötted be, akkor a végén a kis LED-eknek világítani kellene adott helyzetben, szóval ha ez nincs meg, akkor valami ott nem stimmel.
A másik dolog, hogy a driverrel is sok gond van ennél a típusnál, főleg akkor, ha valaki újabb rendszert használ. -
trance89
őstag
hálás köszönet
én viszont már jönnék is egy kis kéréssel: pls tudnál összedobni egy transmission-el szerelt verziót ami még tartalmaz angol nyelvet is? mert ebben csak magyar van az meg eléggé szúrja a szemem egy router kezelőfelületén
minden mást tartalmaz amire nekem (és még a túlnyomó többségnek) szüksége lehet, amúgy szépen ketyeg egy wdr3600-on -
vargalex
félisten
Szia!
A samba config-ban a
security = share
sort kicseréled
security = user
sorra. Majd a létrehozott felhasználóknak beállítod a samba jelszavát is az
smbpasswd -a usernév
paranccsal. A megosztáshoz pedig felsorolhatod, hogy kik érik el. Természetesen a samba újraindítása szükséges.
-
vilmos.nagy
tag
Még egy utolsó kérdés. UPC net van itthon. A mostani a TP-Link router gyári menüjében annyit kell beállítani, hogy Dynamic IP, s kap netet, mindent.
Jól sejtem, hogy itt a kezdetek kezdetén akkor a /etc/config/network-be annyit kell majd írnom, hogy: config 'interface' 'dhcp', s akkor ugyanúgy netet kéne kapnia?
-
vilmos.nagy
tag
Ha trunkot rakok fel, akkor ssh-n be tudok lépni egyből, vagy hogyan? A fenti linken azt írja a srác, hogy utána can csak ssh, miután a LuCi-n beállított egy pwd-t. Vagy van ahol telnetet említenek. Azt is a192.168.1.1-re kell, ott egy passwd parancs, majd mehet az ssh?
LuCi-t a csomagkezelővel tudok telepíteni, ugye? Bár erre gondolom kismillió leírás van a neten, majd megtalálom.
Az „exroot” a virtuális merevlemez az ntfs-en?Köszönöm szépen a választ!
szerk.: jah, elk*rtam, a link nem itt volt. Szóval eddig ez a legszimpatikusabb leírás, amibe belefutottam, nagyjából ez alapján terveztem elindulni. Itt említi a srác valami „virtuális merevlemezt”, ha jól néztem nem nagy cucc megcsinálni. Maga az elképzelés is tetszik, ntfs miatt tudom hurcolni mindenem, s mégsem kell félnem, hogy kifogyok a helyből.
És még egy kérdésem lenne:
Egy apró kérdésem van így elsőre: ha a fentebb leírtak szerint rakok a saját routeremre egy külső HDD-t, arra ntfs fájlrendszert, azon pedig virtuálisan egy ext3(4?)-at; az ntfs-re minden adatot, az extre pedig programokat tervezek rakni. Szóval ha szeretném a HDD-t „kihúzni”, s cipelni magammal, akkor azt hogyan tudom megtenni? Gondolom annyira nem egészséges, ha csak „lerántom” a routerről.Köszi mégegyszer!
-
Hát igen! Emiatt is merült fel a téma, hogy vajon a WDR3600 képes-e egyáltalán mérni a 240-es netet, még akár egy szálon is, mert ugye vannak ott többen is ilyen nettel, és sosem mért még 120Mbps-t meghaladó sebességet!
Tudom, hogy Te vagy ott is, ezt inkább a többieknek írtam tájékoztatásképpen, hogy mit is szeretnénk elérni ezzel!
-
-
tibi3650
tag
Feladtam a kísérletezgetést
Hogy tudom átállítani, hogy csak switch legyen, úgy hogy elérjem mind file másolás céljából, mind DLNA lejátszóként?
Már annyira belekavarodtam a sok állítgatásba, hogy valahogy ez sem jön össze sehogy
Ha kérhetem részletesen
Gondolom LAN-t LAN-al kötöm össze, de már ebben sem vagyok biztos -
Karima
őstag
Ne már!
Akkor miért van olyan opció, hogy Internet Access Enable/Disable? Tehát gyakorlatilag gyári fw-vel az ftp-t csak otthon tudom használni, máshonnan elérhetetlen? Ennek mi értelme van?
Akkor - mivel ebben a témában elég új vagyok - tudnátok linkelni egy leírást, hogy milyen fw-t kellene feltennem, és miképpen, ha a maximumot - többek közt a külső ftp elérést - akarom kihozni a routerből? Köszi
-
-
_NCT
addikt
Köszi, ip cím ütközésre pont nem gondoltam, de ezek szerint mákom volt, hogy átállítottam Bridge módra.
Mondjuk fura volt, hogy böngészőben UPC logója volt a TPlink admin felületének
(gondolom cookie-k miatt).
Már frissítettem fw-t Vargalex moddolt fw-jére, így 192.168.1.1-n megy a router.
Mondjuk rögtön lenne egy kontra kérdésem: oké, hogy 192.168.0.1-en volt a UPC router config oldala, de amikor egy cat5-ös kábellel csak a router-t dugtam rá a gépre, akkor miért nem tudott csatlakozni 2-3 perc letelte után sem? Akkor a TC modem nem volt a határban sem.
-
csixy
addikt
Igy van !
40mhz felette beállítással beindult a wifi 5Ghz-en , de gyenguska , még a 2Ghz-től is gyengébb.
a routertől 3 méterre az ajtónyílásban a 2ghz 60dbi , az 5Ghz 80 dbi.ver1.1 TL-WDR3600 kék ledes routerem van.
#5635-Edenyke:
Canada nem csinál semmit, csak 5mhz-n megengedi a felső csatornákat is.
De ugyanúgy max 20dbm 2ghz-en , ill 17dbm 5ghz-en a plafon.Jelenleg Poli27 1.3.3 owrt van rajta.
További terv
1. Gargoyle próba
2. Gyári vissza , majd erre a legujabb bootos gyári vissza (hátha az uj boot csinál valamit?)
ezekkel is próbák.
3. Az uj bootosra Gargoyle vissza és ujabb próba.
4. Vargalex 1.1.7 vissza (mert az nem logol és minden része hibátlanul megy (a 2,4 ghz valamikor jó volt rajta , az 5ghz-t pedig eddig azzal elhanyagoltam) , a suste féle verzióba beakadt néha a wifi kapcsolgató script, a poli27-ben pedig a kezdő áttekintő képernyő nem töltődik le itéletnapig és ha megy a torrent akkor logol a releyakarmi és az IPv6 valamelyik része). -
trance89
őstag
valószínű hogy csak pár smd kondi értékén változtattak, ezekről pedig pusztán ránézéssel meg nem mondod hogy milyen értékűek, mindenképpen mérni kell
az smd ellenállások viszont megállapíthatók mérés nélkül is, vagy számozva vannak vagy színkóddal jelölve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest