- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
-
galaxys80
veterán
válasz
doberman #16373 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De kikapcsoltam minden más BT-t használó eszközt. (egér, hangfal, fejhallgató) Nem lett jobb. Kikapcsoltam minden más wifi-t használó eszközt is. Nem segített.
1 db wifi-t és bt-t használó eszközt, azért el kellene viselnie a rendszernek.
Az 5 ghz egy kisebb lakásban biztos jó megoldás. De családi házas környezetben egy udvarral ez csak félmegoldás. (gyakorlatilag ha kilépek a házból elmegy az 5 ghz.
De egyébként is van néhány csak 2.4 ghz-et tudó eszköz a házban. Ezeket mind lecserélni nem 2 forint lenne.
Ennél, azért jóval olcsóbb megoldás, ha veszek inkább egy új routert. -
válasz
doberman #16252 üzenetére
Sikeresen feltettem ugyanazt a képet 2x az előbb...
Most átneveztem másra, nem nas hanem tplink néven megy. A hdd a /mnt alá van csatolva.
Nem mindegy melyiket választom, ha sda akkor nem látszik, ha sda1 akkor látszik. Cache nem volt neki megadva. Lehet, hogy ennyi a nyűgje csak, kifogy a memóriából néha?
Most ment másfél hetet gond nélkül, előtte meg 2 napot.
Régen egy pendrive volt a cache partició, hogy ne járassa éjjel-nappal a hdd-t, ne kerregjen, de az már ezer éve kipurcant. Micro sd-m van még amit nem sajnálok ilyen célra, esetleg azt befogom cache-nek... -
Headless
őstag
válasz
doberman #16192 üzenetére
tftp-shez gyári vágatlan fw kell, mivel az a tplink hivatalos recoveryje független, hogy mi van a routeren jelenleg.
És a fájl neve se mindegy, ezt a tftpd logból megtudod nézni milyen fájlt próbál leszedni. de szerintem teljes mértékben felesleges tftp, ha csak csináltál valami rossz beállítást failsafe biztos elindul... onnan pedig pár másodperc a factory reset.
-
-
Celtis
veterán
válasz
doberman #16159 üzenetére
Nem. Amit te linkeltél az újabb. Már nem tudom honnan töltöttem le, de felraktam most ide.
Tulajdonképpen lehetne tenni egy próbát az újabbal is, habár Rick4 kolléga anno ezt végigcsinálta és valamiért ezt a verziót találta lényegesen gyorsabbnak a többinél.Hozzáteszem, hogy az ipv6-tal viszont nem tudtam zöld ágra vergődni ezzel a FW-rel, habár ez könnyen lehet az én hibám is.
-
Rivyan
csendes tag
válasz
doberman #15908 üzenetére
Nos, sikerült megtalálnom a hiba forrását, és semmi köze a router-hez, úgy tűnik. Ha töltök le relatíve nagy sebességgel pl. torrenten, és mellette akármit futtatok (pl. megnyitok chrome-ban egy 4k-s videót, vagy akármit ami CPU-t használ), ami feldobja a CPU használatot 99% köré, megszakad a net. A router és a gép között is megszakad a kapcsolat.
Köszönöm a tippeket, de akkor megpróbálok átevickélni másik topikba, hátha ott tudnak valami ötletet. Meglepő, mert oké, régi procim van (i5 4670), de azért nem hittem volna, hogy bottleneck-elni fogja a nethasználatomat...
-
Rivyan
csendes tag
válasz
doberman #15908 üzenetére
Általában ez annyiben érződik, hogy a letöltés sebessége leugrik 0-ra (kb 5-10 mp-re), a böngésző nem tölt be semmit, discordon nem hallok senkit és nem is tudok beszélni (viszont nem dob le, mivel nem tart olyan sokáig). Ha esetleg ingame lennék akármilyen multis játékban, ott is megáll az élet és kidob.
Néhány esetben a hálókártya jelzi is, hogy megszakadt a kapcsolat, de általában annyira rövid időre, hogy elő sem ugrik a jelzés. És kb 2-5 percenként csinálja.
Megpróbálok majd indítani egy pingelést, de nem hiszem, hogy sikerülne elcsípni pont azt az 5 másodpercet.
-
Imi1981
veterán
-
kaciokos
őstag
válasz
doberman #15516 üzenetére
Hááát, ja.
Sebaj, amúgy is lassacskán megy az átállás IPv6-ra. Az eredeti előrejelzések szerint már rég el kellett volna fogynia a publikus IP címeknek, de mindig előkerül valahonnan egy kis tartalék, pl. oktatási intézménytől. Emlékszem, anno a BME-n egyáltalán nem volt NAT-olás, a koliban mindenkinek publikus IP címe volt,mekkora pazarlás!
-
válasz
doberman #14449 üzenetére
Rág gondoltál? Szerintem tuti kevés! Ezek az embedded kütyük nem a korlátlan teljesítményükről híresek...
-
trance89
őstag
válasz
doberman #14444 üzenetére
legnagyobb valószínűséggel a routereken levő 2 különböző openwrt verzió, az ősöreg vargalex build és a suste BB okozza kb a galibát mint azt már én is megtapasztaltam
nálam míg mindegyik routeren ugyanazon openwrt verzió van (jelenleg a legfrissebb CC) betonstabil az egész hálózat, abszolút problémamentes, meglehetősen nagy mennyiségű adat van rajta mozgatva
fő router: 1043nd v3, ap: 3600 v1.3, repeater: 841nd v8, pár hete a 3600 v1.5 volt az elsődleges routerem de rendkívül olcsón hozzájutottam egy bontatlan 1043 v3-hoz így beraktam azt a helyére, a 3600 pedig megmarad rezervának, mind2 kiváló támogatással rendelkező eszköz ami az újabb modellekről nem mondható el, ugyanolyan stabil velük a hálózat
ha már csak az egyiken régebbi fw volt (pl a 3600-as ap-n BB) máris jöttek a problémák, legbosszantóbb volt hogy a samba megosztásokat nem láttam a hálózaton vagy jóval lassabb volt az átvitel, a repeater módban működő 841nd v8 a CC előtti openwrt verziókkal (gargoyle-t használok client bridge módban) folyamatosan szakadt (úgy hogy a másik 2 routeren CC volt), egy rakás régebbi hivatalos gargoyle buildet próbáltam még a régi jól bevált AA alapút is de mindegyikkel katasztrófa volt, amint felraktam rá egy friss CC alapú gargoyle-t onnantól kifogástalanul működik
szóval akiknél viszonylag összetett a hálózat, sok vezetékesen és anélkül csatlakozó klienssel ilyen esetben egyáltalán nem ajánlom különböző fw-ek használatát -
-
-
Rick4
félisten
válasz
doberman #14295 üzenetére
Van közben változás, ahogy végigmegy a halom frissítés, onnantól nincs megint, csak félinfó, a szokásos adatok gyűjtése.
Tuti a win miatt lesz ez, de hogy szedjem ki azt a frissítést, ami miatt ez tiltva lett? Még úgy se megy, hogy FF totál leszed, takarít, újrapakol, telepítés után ugyanazokkal a kiegészítőkkel gyönyörűen ment minden... És ez még csak nem is win 8.1 függő, ugyanígy frissítettem win7-nél, naprakészen fent van minden frissítés, és egyszer csak behalt a luci. Na nyomozok még.
-
-
zsolt320i
senior tag
válasz
doberman #11645 üzenetére
Szia!
Köszi az infót.
Van 1-2 dolog amit nem tiszta:
1. sajnos gyári firmware van a routern, azon is lehet openvpn-t állítani?
2.az ipdns.hu-t melyiken kell beállítani? ha jól sejtem a t-s modemen. ha igen azzal az a gikszer hogy technicolor 7200-as t modem csak dyndns-t enged ami fizetős -
Headless
őstag
válasz
doberman #11343 üzenetére
Ha most telepíted, akkor fw frissítés után nyomd fel rögtön a 0.5-ös sysupgradet is. Van benne új funkció, amit suste is említett automount. Leírás readme-ben, amúgy mintha biztonsági mentést töltenél fel.
-
mprrpm
tag
válasz
doberman #10529 üzenetére
Az előbb már linkelte wwenigma fórumtárs a lényeget.
Tehát a routerben levő USB porokért felelős IC (GL850G) 4db usb portal rendelkezik.
TP-Linkék ebből csak 2db-ot használtak fel. A maradékot kettőt meg én.
Aki nekiáll csak óvatosan mert elég macera ráforrasztani a chip lábához a vezetékeket.
Ennél már csak a ledek cseréje volt macerásabb. (LED méretei 1.5mm x 0.8mm) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
doberman #10521 üzenetére
Hardware modification rész, kérdéses hogy mennyi "tápellátás" maradt szabadon. Kérdéses hogy 2x1A van a 2 portra vagy cakkpakk 1A.
-
Rick4
félisten
válasz
doberman #10052 üzenetére
openwrt van fent, egy logitech c-270--es kamera, és nem tettem fel semmit, csak az mjpeg streamert, restart után próbáltam belépni a webes felületére, de semmi. Nem találtam semmiféle jó leírást, hozzáértésem meg nem sok..
Felismerni persze felismeri a kamerát, logban látni, de hogy egy ilyen kimenetet hogy nézek meg, azt se tudom...
-
poli27
veterán
válasz
doberman #9110 üzenetére
Csak egy 2gb memóriakártya van beledugva az exroot miatt, semmi csomag nincs telepítve rajta csak az rrdtool a grafikonok miatt.Lehet a routerrel van valami?Eddig is ugyanez a program volt telepítve. és nem szórakozott, ezt mostanában kezdte el 1-2 hónapja, előtte 1 évig ment hibátlanul szinte!
-
-
josipov
csendes tag
válasz
doberman #6938 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezt el is felejtettem beleírni. Már megnéztem az első napon, azóta is folyamatosan csekkolom.
Elég sok van hatókörön belül, de mind 1, 6 és 11 csatornákon megy, míg az enyém egyedüliként 7+3-on van.
5 GHz-es rajtam kívül nincs másik, de azon is akadozik.
Jelerőm -54 dBm mindkét frekvencián, a többi hálózat -84 és alatta. -
_NCT
addikt
válasz
doberman #6852 üzenetére
Még mindig ezt tudom linkelni.
Ez a srác valami AR8327_EEE feature-t kikapcsolt és megoldódott a problémája, kipróbáltam a sysupdate-et amire alkalmazta a patch-et és nekem is jó lett a routerem. Csak az a baj hogy régebbi a kernel ami abban a sysupdate-ben van és nem tudok letölteni kmod-usb-storage csomagot, mert nem települ.
-
szeva000
addikt
válasz
doberman #6528 üzenetére
amit log ír az ugyanaz,mint amit a transmissionban látni...meg valami kód zárólejben...
No such file or directory (bencode.c:1746)most még a másiknál ennyi változás van:
No such file or directory (bencode.c:1746)
Feb 19 16:05:55 transmission-daemon[2471]: Within Temptation - Hydra (Deluxe Box Set) Unable to save torrent file: No such file or directory (torrent.c:488)HDD elvileg nincs leszakadva,minden megy róla...könyvtár is jónak néz ki.Ha a torrentet újra indítom azonnal megy....szintén pár percig és annyi
-
Zirowe
nagyúr
válasz
doberman #6254 üzenetére
Nem hatul, hanem felul, az elso ilyen disz csik/borda hatso oldalan vannak szellozo lyukacskak.
Intruder2k5: akkor marad igy, ugyse az en szobamban van.
Egyebkent most, hogy mar minden be van love a routeren es minden mukodik tokeletesen, tv sem szakad le, kezdem unni magam.
Mit lehetne meg rajta tweakelni? -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
doberman #4915 üzenetére
Néztem top-ot, 99% idle, Ping <10 ezred mp. végig.
Közben a Luci nem megy.Vissza pinget nem csináltam, mert a win7 blokkol, de nincs is értelme. A linux fut, semmi dolga, de a Lucit valami blokkolja. Érzésre a hálózati konfiggal van baja.
További megfigyelés, hogy a hibás állapotban a Hálózat/Interfészek lapon semmilyen interfész információ nem jelenik meg sem a LAN, sem a WAN sorban. "Adatok gyűjtése" vagy ilyesmi a kiírás.
Ilyenkor az ifconfig parancs az eth0.1 és eth0.2 interfészekre nem ad IP címet. Ha rádugom a WAN-t, akkor az eth0.2 kap IP-t.
Létezik valami alternatíva openwrt+luci-ra? Nekem nem kell szinte semmilyen beépített szolgáltatás, csak egy megbízhatóan működő alap.
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #4283 üzenetére
Hát csak azért, hogy fájlokat másolgassak én biztos nem vpneznék. Hacsak nem valami világméretű összeesküvés terveit akarnám leftpzni a saját routeremen lévő hdd-ről. Igy is van nyitott port az ssh hoz a LuCIhoz.... Meg az openvpn szerverhez! Én a vpn-t csak arra használom, hogy a munkahelyemen lévő gépem az otthoni hálózatban legyen.
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #4068 üzenetére
Egy baj van vele, hogy a vas nem bírja. Router szerver módban bármi kliens kb.: 220 Mbits/s
Ha a notin szerver akkor akkor router kliens 130 Bb/s goflex kliens 570 Mb/s
Szóval nem egyértelmű az eredmény. Illetve számomra annyi jön le belőle, hogy a hálózatom fasza mert volt 570, de ezzel így mérni nem lehet. -
-
chab7
addikt
válasz
doberman #3916 üzenetére
Ezt most már én is alátámasztom, mert lehet emlékszik még valaki mikor tavasszal panaszkodtam én is a wifire, miközben a régi edimax-al meg jó volt. Azóta lecseréltem a laptopot amivel teljesen jól működik a tp-link is. A régi laptopot pedig édesanyám örökölte meg. A lakásban egyébként is tágítottam a szórást a régi edimax routert is rákötve a tp-linkre. A régi laptop erre csatlakozik és így minden jó
Probléma kikerülve, de azért akkor is ott van a háttérben, hogy a régi laptop vevőjével vacakol(na) a tp-link. -
cimp
senior tag
válasz
doberman #3538 üzenetére
Én is gondolkoztam a málnán, de nem merek belevágni. Annyi kiegészítő van hozzá, hogy a végén egy kisebb banánköztársaság éves költségvetése se lenne elég rá! Márpedig elég jó meggyőzőerővel rendelkezek ahhoz, hogy megmagyarázzam magamnak, hogy az nekem annyira kell mint egy falat kenyér!
-
válasz
doberman #3538 üzenetére
Hát de nem? Már ez a routeres történet is arról szól, hogy itt töltjük a fél életünket, és örökké ezt buheráljuk!
Nem feltétlenül azért, mert nem jó valami, mert ha minden jó, akkor is kitalálunk valamit ami még nincs, de kéne... Vagy ha nem is kéne, mert igazából semmire se jó, de akkor is jó időtöltésnek, meg kihívásnak!
-
vargalex
félisten
válasz
doberman #2420 üzenetére
Szia!
Konkrétan azt nem, mert nem ar71xx platformra készült, hanem brcm47xx-re. Ezek binárisan nem kompatibilisek. Azonban a szükséges csomagok az OpenWrt repo-ban megtalálhatók, így onnan akár telepítheted is:
opkg install http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/librtlsdr_2013-02-27_ar71xx.ipk
opkg install http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/rtl-sdr_2013-02-27_ar71xx.ipkLegalábbis úgy emlékszem, hogy lehet közvetlen URL-el is telepíteni. Ha mégsem, akkor először wget-el le kell szedni, aztán local-ból telepíteni.
Semmi extra függősége nincs.
-
ubid
senior tag
válasz
doberman #2048 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg meg fogok próbálkozni vele. Bár mivel nekem NAS-om van, amin ugye fut a TM, media server . stbstb... Ezért nem igen fogom ezeket a funkciókat használni.
De bízom benne, hogy stabilabb lesz.A telepítésről mit kell tudnom?
Csak betallózom a letöltött anyagot és tádááám ? -
Csirke
tag
válasz
doberman #1302 üzenetére
Nekem nem volt szerintem 10 perc, mire beállítottam mindent, mivel nálam szinte semmi nagyon extra nincs. Jelszó, IP cím, wifi, hdd csatolása, dlna, transmission, meg két static ip a dhcp-ben, meg kilőni pár szolgáltatást. Exroot nincs is. Amit írtál, azok közül samba van, de az alap beállítás nekem elég (/mnt).
Egyébként elsőre most is hiányoztak sorok a luciban. F5 segített.
Egyébként nem rossz ujjgyakorlat, tényleg. Egy Cisco router parancssoros konfigurálásához képest egy felüdülés! -
suste
veterán
válasz
doberman #921 üzenetére
Alex forgalommérő scriptje alapján Stevebeard összehozott egy olyan scriptet, ami IP és MAC alapján csinál forgalom garfikonokat. Ennek egy leegyszerűsített verziója is jó lenne egy kézi frissítéses (luciban egy nyomógomb)MAC/IP kereséshez. Ez most eszembe se jutott, pedig sokat beszélgettünk erről Stevebeard-dal, meg tesztelgettük.
De szerintem is lenne valahogy erre egyszerűbb megoldás, ami kevésbé fogja meg a routert, hiszen régi routereken gyári FW-vel is lehett látni a fix ip-seket.A tplinkes gyáriban látszanak a fix ip-sek? Van aki meg tudja ezt nézni? Csak a kíváncsiság miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged