- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
A LED-ek jelzése alapján erre elég kevés az esély, még ha "szokatlan körülmények közt" is került ebbe az állapotba!
Egyébként én csináltam úgy, egy kollégám segítségével, hogy a tüskék a soros kábel végére voltak téve, és nem forrasztottuk rá a routerre, csak rá lett nyomva kézzel, amíg szükség volt rá! Így megoldható a dolog nyom nélkül!
-
vargalex
félisten
-
-
egyérszt mint korábban is írtam, nagyon sok lakásba telepítettem ilyen router is, tehát nem csak egy adott környezet alapján írtam bármit is, másrészt többen is leírták már a fórumban, hogy bizonyos moddolt firmware alatt problémás volt a wifi, a gyári - vagy másmilyen moddolt felhúzásával viszont orvosolva lett a hiba, szóval valami csak lehet benne, legalábbis bizonyos tényezők mellett.
vargalex; így igaz, lásd fent is, ezért is van/lehet benne valami, hogy a firmware milyensége/verziója is befolyásolja a dolgot.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha a linkelt hozzászólás előzményeit megnézed, akkor kiderül, hogy miről beszélek.
-
egyrészt gond van, ha azt veszed ki, másrészt az aztán (nem) meghatározó infó, hogy szilikát fal, tartóoszlop...stb.
nem sok értelme van így méregetni.
neki - adott környezetben - mutat valamit, akár segítség is lehet a jobb beállítások elvégzéséhez, az ideális elhelyezéshez, és annyi...
akinek kevés az adott típus által szórt wifi, az másmilyen után néz - ha talál olyat -, de kár ezen rugózni, pláne úgy, hogy sokan csak egy saját darab után tudnak viszonyítani, egy adott környezetben, meghatározott ellenoldalakkal...stb. -
-
tiszta sor, azt én egy percig nem is vitattam, hogy módosított firmware verziók alatt működésbeli eltérések lehetnek a különböző verziók alatt.
a pontos verziókra nem emlékszel véletlenül?
mert mérvadó lehet, amit például az 1.2 verzió kapcsán írtak az openwrt fórumon, hogy nem minden esetben működik rajta megfelelően a módosított firmware.poli27; a komolyabb/mérvadó változtatásokat biztos kiszúrnák a tesztelős, moddolós...stb oldalak, mert olyan szinten elemzik és dokumentálják, hogy a kinagyított képeken még az apróbb elemek típusszáma is leolvasható, lásd például az általam korábban is linkelt openwrt leírást.
-
a linkelt írások hozzászólásainál is jelezték, amit én, hogy csak a tl-wdr4900 esetén van beépített (2.4 gigahertz) antenna, meg aztán a gyártói leírás a mérvadó, illetve a témával komolyabban foglalkozóké, mint például az, amit korábban is linkeltem; link
elég rendesen szétszedték, lehetne látni, ha lenne beépített antenna, meg aztrán követik a verziós változásokat is, szóval port kavarna, ha ilyen szinten eltérne két verzió egy típuson belül. -
én egy szóval sem mondtam, hogy használjon mindenki gyári firmware verziót, csak aki módosítottat használ, az ismerje és viselje el az esetleges kompromisszumokat.
ilyenekre gondolok; link, amit annyival egészítek ki, hogy nem a router, hanem csak bizonyos verzió kerülendő.
az átb@szást nem minősítem, de a gyártó számára nem szempont - pláne nem elsődleges -, hogy a saját firmware verzióján kívül más tényezőket is figyelembe vegyen.
nem csak az én állításomnak megfelelően működik megfelelően a gyári firmware verzióval, és nem is csak a saját eszközöm alapján írtam azt, hiszen nagyon sok helyre telepítettem már ilyen routert is, eltérő szolgáltatós netekhez, más és más környezetbe, így kibukott volna, ha komoly probléma lenne.
akik direkt módosított firmware verziók alá vesznek meg egy eszközt, azok gondolom alaposan informálódtak előtte, hogy melyik verzióval mi a helyzet, mert ez fontos szempont!
példát is linkelek, hogy mire gondolok; link
nem véletlenül írtamkorábban, hogy a módosított firmware verziók esetén, annak készítői tudnak esetlegesen segíteni, de az nem okés, hogy valaki csak szidja és szidja a routert, pedig esetlegesen csak beállítási hiba, illetve azt véletlenül sem megemlítve, hogy nem gyári firmware verzió van rajta, pedig az is hibalehetőség.
az utolsó mondatodat annyiban fordítanám ki, hogy sokszor olyanok is nekiállnak buherálni, akik nem készültek fel kellően a dologra, és utána szintén megy a szitkozódás, hogy elcseszték az eszközt, biztos az a pocsék, pedig nem, csak és kizárólag magukban kereshetik a hibát! nos, ők nem haladnak kellően az árral, szóljon nekik az utolsó mondatod minősítése... -
madarasz92
őstag
Nekem ugyan nincs ilyen kamerám, de első körben azt kellene tisztázni, hogy mit értesz az alatt, hogy nem éred el kívülről a routert a ddns-címen!? A router webes config felülete tudomásom szerint gyári FW-el csak bentről érhető el.
Arra értem hogy beirom hogy xy.no-ip.org pl a portszámot és be tudok lépni a router webes felületére.
De ha ezt mondod gyári fw-vel nem lehet akkor mire jó a DDNS funkció ?
Annyit sikerült elérnem hogy itthoni hálozaton ha beirom a xy.no-ip.org-ot akkor fel tudok menni a router-re.
(Amúgy elnézést hogy ilyen hal vagyok a témában)
-
Zirowe
nagyúr
Sajnos én kénytelen vagyok dlnazni, mert a tv csak azt támogatja, mediaplayer pedig sambán megy, bár menne az nfs-el is, csak még nem sikerült belőnöm.
Most egy 28gigás mkv-val próbálkoztam, tv-n megy rendesen, mp-nek már sok hálózaton keresztül, úgyhogy most olvasgatom az nfs beüzemelési leírásokat. -
trance89
őstag
az ilyenek miatt nem szeretek gyári fw-t használni, bár erre a ketyerére nincs is más:
This device has the same form factor as the TL-WR703N and also uses the AR9331 chipset.But it only has 2MB flash and therefore will not be supported in OpenWrt. Early versions have 16MB RAM (for both Chinese and International versions), latest versions even only have 8MB RAM and run vxWorks (see boot log).
-
vargalex
félisten
Szia!
A 702N-en OpenWrt van?
Ha igen, akkor annyi a válasz, hogy azon nem tiltottad le a DHCP szervert. Így, ha ment az elsődleges router és úgy indítottad a 702N-et, akkor észrevette, hogy van LAN-on másik DHCP szerver, így a sajátját nem indította el. Most viszont az áramszünettel valószínűleg a 702N indult el hamarabb, így elindította a szervert.
-
bigrock
addikt
Nekem zöld ledes van, v1.4-es és tuti, hogy nem belső antennán szórja a 2.4 gigát, mert ahogy lecsavartam az antennákat, az inSSDer -49 dB jelszintről -87 dB-re váltott...
Amúgy nekem is harmatgyenge a wifi térereje sajnos, de legalább nem dobálja le az eszközöket (mostmár, hogy a PS3-at kábellel kötöttem rá, ezt sem...) Vargalex firm-el.
-
-
CrazyTomcsy
csendes tag
Valóban, csak én más kulcsszavakkal kerestem, ezért nem találtam ezt a problémát.
A df -h parancs után ezt kapom:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 532.0K 44.0K 92% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.9M 1.1M 60.8M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 576.0K 532.0K 44.0K 92% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 532.0K 44.0K 92% /
/dev/sda2 1.8T 474.4G 1.4T 25% /mntEzek szerint a 92%-os használtság miatt nem tudok menteni, ha jól értem.
Visszakerestem a df paranccsal kapcsolatos hozzászólásokat, de csak azt találtam, hogy törölni kell, vagy reset."Ha tisztában vagy vele, hogy mit lehet törölni, és mit nem, mi az amire szükség van, és mi az amire nincs, akkor lehet törölgetni dolgokat az /overlay mappa alól! Ha nem, akkor viszont csak a reset marad..."
Viszont sajnos lövésem sincs, hogy hogyan tudnék törölni (se linux, se hálózati guru nem vagyok).
Vagy, ha a reset csak a megoldás, akkor annak mi a szabályos eljárása? Felrakjam még egyszer a firmwaret, vagy a Rendszer / Mentés/Firmware frissítés menüpont alatt használjam az Alapértelmezések visszaállítását? (utóbbihoz láttam egy "csak squashfs image-ek esetén lehetséges" megjegyzést, ezért még nem tartózkodtam tőle). -
jcsinku
csendes tag
192.168.0.1
csak beírom és egyből ezt dobja beHát sajnos nem jött össze.
Ezt írja továbbra is:Username or Password is incorrect.
Please refer to the troubleshooting below:Is the "Caps Lock" enabled on your keyboard?
The username and password must be lowercase, please ensure that the "Caps Lock" LED is disabled on your keyboard and try again.Forgot your username or password?
Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as "admin".
Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.How to restore the device to the factory default settings?
Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.Ha nem sikerült a fw visszarakás akkor lehet ilyen gond?
Hogyan csinálhatom meg? -
deze63
csendes tag
Szia cimp!
Ez sokkal könnyebb volt, mint gondoltam, de magamtól sosem jöttem volna rá.
Köszönöm a segítséged. Kb. 5 perc alatt tetted fölöslegessé a tegnapi napom elvesztegetett idejét.
Mert ennél többet még nekem sem vett igénybe az általad megadott beállítás végrehajtása. Megy még a torrent is...
Azért megengedek magamnak még egy kérdést:
A TV-n az OpenWrt DLNA Servert böngészve a következő könyvtárstruktúrát látom:
Browse Folders, Music, Pictures, Video.
A Browse Folders mappán belül pedig a lost+found, és a transmission mappákat, valamint természetesen azok alkönyvtárait látom. Ez így teljesen rendben is van, azt hiszem.
Viszont a számítógépen a hálózatiként megadott \mnt meghajtón csak a lost+found, és a transmission mappák láthatóak. Hiányoznak onnan a médiát tartalmazó könyvtárak, amelyekbe - célszerűen - a megfelelő videót, képet, zenét tenném, ha már úgyis eleve ott - de hol? - vannak azok a fránya mappák.
Vagy csak egyszerűen hozzam létre ezeket a mappákat újra a gépen a lost+found és a transmission mellett?Még egyszer köszönöm.
Üdv:deze
-
spider23
senior tag
Hát ha erre gondolsz:
" Szóval az alapbeállításokon kívül én a globális partnerkorlátot állítottam át 500-ra a torrentenkéntit 100-ra, az előre lefoglalás szerintem mindenképpen maradjon gyorson mert azzal se kell később foglalkozzon, hogy a fileméretet változtatgassa, meg könyvelje..., a letöltési sor nálam 1 mert így ami a legsürgősebb az jön amivel bír, a sebességeket meg úgy állítottam be, hogy mindkettőből maradjon 10%. Nekem ezzel elég jól jöttek is a dolgok és nézni is tudtam róla közvetlenül. Nekem egy DUNE-m van meg egy HTPC-m, egyikkel sem szokott akadni a HD. Ja! 2T -s vinyó van rajta."
Akkor áruld már el hogy ebből hol derül ki hogy neked is 120/10 -es neted van? Ráadásul én nézni sem akarok közben semmit amikor esetleg letöltök. Csak hiába állítottam bármilyen adatra a korlátot nekem 1.5MB -nél nem ment fentebb a sebesség. Ezért merészeltem rákérdezni a beállításokra. De úgy látom csak a kötekedés megy, alap fórumos kultúrával együtt. És képzeld végig olvastam ezt a fórumot, kb 1 hétbe tellett. Sok mindent össze is szedtem belőle mint pl a dyndns frissítés scriptet, vagy a háttérben futó másolást, vagy a minidlna adatbázis frissítés scriptet, de erre konkrétan nem találtam rá. Érdekes hogy mindenki más tudott normálisabban hozzám állni még ha valóban véletlen előfordult olyan hogy már megvolt a válasz, csak te kötöttél már akkor is és itt is belém. Kb 20 éve internetezek és fórumozok még betárcsázós modemes telefonról kezdtem 18 éves korom óta de még így nem oktatott ki senki. Nagy Ferót meg ismerem, azért kösz elég sokat olvastam már elhiheted.
-
-
-
Neoka
aktív tag
Lehet neked egyszerű dolog.
Nekem új, elnézésedet kérem ha bizonytalan vagyok.Talán mielőtt elrontok valamit szeretném nagyból tudni, hogy mit is csinálok.. és ha nem tévedek egy fórum pont erre való.
de ígérem neked, ha újra születek, akkor az összes programnyelvet ismerni fogom és kenni vágni fogok mindent.
Suste: köszönöm. Lehet csak ez okozza a kezdeti gondjaimat.
-
-
.:Secur:.
tag
Szuper, működik szépen. A terhelés körülbelül mennyi lehet max. ha még melette normálisan akarok netezni?
Netem tényleges sebessége: letöltés 1700kb/s, feltöltés 260kb/s
Gyorsabb frissítési időt hogyan adhatok a Transmission Web Interface-nak? (hogy 1 másodpercenként legalább frissüljön, mert így zavaró)Most fogom majd megnézni a pendrive elérését ftp-ről, remélem sikerül
Itt még egy kérdés: hol tudom az ftp-t beállítani?Illetve még egy kérdés: Ha beállítom a hd-idle-t hogy kapcsoljon ki 10 perc múlva a pendrive akkor ha seedelni kell visszakapcsol magától?
-
tag
-
tag
A rendszernaplóban tegnapi cuccok vannak... újraindítottam de semmi változás.
Hol nézhetem még meg a logot?Amúgy hiába veszem ki a transmission elöl a pipát (engedélyezéstől) és mentek alkalmazok semmit nem csinál, dolgozik de ugyanúgy bent marad a pipa meg nem csinál semmit.
Bármit állítok bárhol, nem menti le és alkalmazza... mintha nem csináltam volna semmit sem.
-
tag
Értem, hogy nem nekem írtad meg látom is de nekem sem jön be a router:9091 és nem tudom mit kellene tennem. a pendrivet leformáztam, mi a következő lépés?
Engedélyezve van... de ha kattintok a webes felület megnyitására akkor nem jön be semmi (hibaoldal jön be)
Vágom, én nem piszkáltam hozzá.
-
tag
-
doberman
senior tag
anno még nekem úgy tanították, hogy kétféle ftp szerver létezik: az egyiket már feltörték, a másikat most törik... talán ebből adódik a paranoia hisz itt csak egy felhasználóinév és jelszó a védelem.
de az tény, hogy egyetlen nyitott port is elég hogy bejussanak. a 2221-es ftp port azért kicsit "beszédes", hogy milyen szolgáltatás csücsülhet mögötte. a Luci 443-as illetve a dropbear 2222-es portja "s" kapcsolat- védett. amúgy meg kinek a pap...
-
Kicsirics77
veterán
már az első csomagnál ezt dobta
mindegy hogy a cli-vel vagy a daemon-nal kezdtemCollected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 132kb available on filesystem /overlay, pkg transmission-web needs 199
* opkg_install_cmd: Cannot install package transmission-web.mostmeg erre panaszkodik,gondolom az a baj,hogy nincs /overlay vagyis kevés mert nem úgy lett formázva a merevlemez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged