- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Vagy-vagy. A kettő együtt felesleges. Ha a kliensen állítasz fix IP-t, akkor tök mindegy mit állítottál a routeren. A kliens vagy DHCP-t haaznál az IP beszerzésére vagy ha kézzel van beállítva az IP, akkor azt.
A baj csak annyi lehet, hogy majd később ha valamikor a routeren állítod át egy kliens IP-jét csodálkozni fogsz, hogy miért nem lesz mégsem az a címe.
Az mindenképpen helyes, hogy a fix IP-ket a DHCP tartományon kívülről választod. -
rogers2
csendes tag
Na igen....
Tehát T-home-os net van meg tévé,telefon.
Fenti szinten van egy modem vmi d-linkes.
Ugye onnan utp kábellal van leosztva a set top boxokhoz IPTV CISCO.De még egy utp kábelt nem tudok lehúzni a csőbe az alsó szintre. Ezért a kábel belemegy a WDR3600-ba nem a Set top boxba, viszont igy net van de ha bedugok egy kábelt a set top box és a wdr3600 közé nincs a boxon jel.
Azért gondoltam arra hogy switch-be kapcsolnám a WDR3600 egyik portját. -
suste
veterán
ezt imádom
segítséget kérsz, ahol elmondod hogy tuti nem kell neked az SSH
megkapod a segítséget
ezután érdeklődsz másik megoldás után
ezután jön az, hogy téged érdekel a téma, meg egyebek...na pont ilyeneknek találták ki a keresőt
(tudom, az meg nagyon időigényes...)tényleg nem bántani akarlak, de legközelebb ilyenkor ne kérdezz, hanem keresgélj itt, és tuti meg fogod találni a választ
ilyenkor kicsit elveszik a kedvem, hogy legközelebb segítsek másnak...
bocs, de ki kellett írnom magamból.... -
rrunner
csendes tag
-
csixy
addikt
Antenna nélkül a szobában működik.
Most picit jobb lett , hogy a két antennát (a jobb oldalit a bal oldalival) egymással felcseréltem.
Szerintem a függőleges antennaálás a jó.
A fritzbox 7170-es jobb jelet produkál. Az már más kérdés hogy a fritz és a tabom utálják egymást és nem akadnak össze. -
MrSealRD
veterán
Én a 18-19-est írtam be. Gyakorlatilag kimásoltam vargalex hozzászólásából.
Utána restart, majd az adóteljesítményt újra be kell állítani, de az meg nálam csak akkor érvényesül ha régiót váltok...és ezzel együtt lett teljes a dolog...Öcsém örömében körbejárta a lakás minden pontján és elmondta Viber-en! keresztül, hogy ott ahol éppen áll eddig nem tudott semmit csinálni mert nem volt hálózata...Akinek ez sem segít...az esélyes egy hardverhibára...
-
-
így viszont tudod, hogy nálad - adott környezeti tényezők mellett - mi a helyzet, de abból mások nem sok következtetést tudnak levonni, legalábbis a wifi szórás "erősségének" tekintetében.
cimp; nem a mérés milyenségén van a hangsúly, hanem lásd a fenti mondandómat, csak és kizárólag adott környezetre vonatkozóan lehet bármit is alapul venni, más környezetekben más és más eredmények születnének, akár szélsőséges eltérésekkel, nem kizárva azt, hogy még a különböző firmware verziók közötti különbség is jobban megmutatkozna.
a wifi annyi tényező függvénye, hogy csak hozzávetőleges képet lehet kapni az ilyen mérésekkel, és legfeljebb arra jó - a környezeti tényezők behatárolása mellett -, hogy bizonyos eszközök összehasonlításra kerüljenek azonos környezetben, de ugye ott is adott a dolog, hogy két - két eszköz más és más eredményt mutatna eltérő környezetben, hiába lenne minden beállítás azonos.Intruder2k5; ezért is írtam, hogy neki hasznos, hiszen saját környezetben több szempontból is támpont lehet, csak más számára nem annyira mérvadó.
a smallbuilder tesztek is úgy készülnek, hogy lehetőség szerint azonos környezetben vetik össze a különböző eszközöket, és úgy - abban a környezetben - megmutatkozik a különbség. -
wwenigma
Jómunkásember
Lehet nem kellett volna az antennaálláson változtatni ha 2 verziót akarsz összehasonlitani. Sőt frekvenciát és sávszélességet se.
Esetleg még az adóteljesítményt csesztethetnéd, na akkor lehetne még hasztalanabb.
mod: meg lehetne próbálni, hogy a ledeket kicserélitek kékre.
-
Zirowe
nagyúr
Nekem ilyen értékeket ad most:
2.4ghz 20dbm-re állítva, router a másik szobában, távolság kb 7-8méter lehet+fal, a felső a mobilom, amiről éppen írok, az alsó a tv, amin éppen egy kb 25mbites film megy wifin minidlna-val a rákötött hdd-ről, ezalatt tölt maxon a transmission (30mbit) kb 15 torrentet, terhelés 1.20 körül.
-
ezen típus esetén dual band antenna van - minden verzió esetén -, tehát belső antenna nincs, forrasztani ugyan lehetne rá még ráadás antennák kimenetét, de az működésileg nem lenne okés.
cimp; olvastam korábban, hogy beszéltetek a belső antennákról a tl-wdr3600 bizonyos verziói esetén, de ilyenről szó nincs. nem eszközölhet csak úgy ilyen módosítást utólag a gyártó egy adott típusnál, hiába eltérő a verzió, ha az első verziót csak külső antenákkal gyártotta!
a tl-wdr4900 esetén vannak belső antennák a 2.4 gigahertz esetén, és csak az 5 gigahertz a külső, ami cserélhető - de ezt le is írja a gyártó a leírásában -, a tl-wdr4300 és a tl-wdr3600 esetén a 2.4 és az 5 gigahertz is a külső antennák útján valósul meg.
nem véletlenül írják le külön a gyártói leírásban, hogy melyik típusnál milyen kiépítésű antenna van, az külön jelezni kell, ha a cserélhető antenna dual band, vagy csak valamelyiket kezeli a dual közül, és utólagos eltérés/módosítás esetén problémájuk lenne belőle, de minimum tájékoztatni kellene a módosításról a leírásban, és ilyen nem történt.
arról nem is beszélve, hogy mindenki egyszerűen tesztelheti, miszerint adott típusnál az antenna leszerelésével melyik sáv gyengül/száll el, és ha megfelelő feltételek mellett vizsgálva mind a kettő, akkor józan paraszti ésszel is dual band az antenna. -
csak és kizárólag a rendes gyári firmware verzióról beszélek, történtesen erről; link
azzal van tele a fórum, hogy a módosított firmware verziók alatt problémás a wifi, de ezzel nem tudok mit kezdeni, bár tisztelem és becsülöm azokat, akik dolgoznak adott firmware verziókkal, viszont akik módosított firmware verziókat használnak, azok vállalják a kockázatot, hogy nem csak előnyökkel találkozhatnak, illetve a jelentkező hibákkal kapcsolatban a "módosítók" tudnak esetlegesen segíteni, de azért ne a router legyen már a hibás, ha a módosított firmware verzió alatt nem minden okés, vagy a felhasználó nem megfelelően állítja be.
nem véletlenül erőltetem a megfelelő beállításokat (sávszélesség, csatorna...stb), mert vannak olyan eszközök, amik nem kezelik le például a szélsőséges csatornákat, de sok más hibalehetőséget is lehetne még említeni, amikről bizony a router nem tehet, de persze egyszerűbb azt szidni, pedig... -
mit jelent az, hogy szinte nem is megy az 5 gigahertz? mert ez így érdekesen hangzik.
kipróbáltad más/minden csatornán a szórást?
még a gyenge beépített kis antennával rendelkező mobiltelefonokkal is tökéletes a kapcsolat a bő 60nm panelben mindenhol, két fal közbeiktatásával is 5 gigahertz alatt is, pedig az - mint korábban is írtam - érzékenyebb a távolságra és az akadályokra, mint a 2.4 gigahertz.
ja, és itt nagyon sok elérhető idegen hálózat is bezavar, mivel 150 lakásos paneről van szó, de a megfelelő csatorna használatával okés a kapcsolat 2.4 és 5 gigahertz alatt is.
v1.4 (zöld ledes) van jelenleg, sok más gyártót és típust kipróbáltam, és nem véletlenül maradt ez.
az asus rt-n56u volt még partiban, annak erősek (dBi) a beépített antennái, csak ugye hátrány, hogy az antennák helyzetét/szögét nem lehet állítani, hanem a routert kellene forgatni, az meg nem okés. -
poli27
veterán
Ahhoz hogy a van6 menjen a szolgáltatónak kell támogatni azt,a thomenál lehet teszt jelleggel asszem ilyet igényelni esetleg próbáld meg!
(#5613) spider23 ezt én is tapasztaltam, de nekem általában egy network restart megoldotta a problémát.majd megkérdezem alexet van e erről valami infója vagy tapasztalata.De ezt nekem a sima barrier baker is amit felraktam az is csinálta,ergó ez valami hiba lehet benne...
-
-
nylon111
csendes tag
Jól van, kösz a tanácsot de ehhez ((#5103)
még mit kelett volna írnom? Magam sem tudom hogy pl a kamera mijen hullámhosszon müködik stb. Mert gondolom ott akadhat valami össze. Ha tudnám nem kérdeztem volna. Sima mezei kültéri kamera amugy.
Most az a tervem hogy felteszem az openwrt-t hátha az megoldja, ill több beállítási lehetőság lesz benne.
Átrágom a forumot még fele hátra van és kérdezek még ha szükség lesz rá....
Addig is köszönök mindenkinek mindent, Még Edenyke (#5163) frappáns válaszát is (sokat tanultam belőle)
Azon felül kellemes ünnepeket mindannyiotoknak... -
Sokat! Volt menüs config.sys-em is, ha kellett a memória akkor lehetett cd driver nélkül indítani a rendszert, stb... Igen, 120 mega már nem volt rossz, bár annyiban még kényelmetlen volt, hogy a cd 650mb volt, így aztán 4-5 alkalommal is kellett írni egy lemezre! Persze nem itthon, mert ugye nem volt kétszázezer forintom íróra, ezért mindig kivettem a hdd-t, és vittem pl. Gödöllőre az áruházba cd-t íratni! Aztán amikor megvettem az első 2x-es sebességű cd írómat 60 valahány ezer forintért, már tudtam én is írni! Na de ez még sokkal-sokkal a válság előtt volt, akkor jobban ment!
A hőskor...
33MHz-es 386-os proci, 4MB (később 8MB) RAM, és 512K-s OAK VGA
Bár ez már jóval a C64 után volt! Mert ugyebár az igazi az volt!
CPU 1MHz, 64KB ROM, amiből 38911 BASIC BYTES FREE
Na jó, nem OFF-olok tovább!
-
Bár van Linux is a laposon, de leggyakrabban - így most is - XP-ről vagyok, tehát azon fut a DOSBox is! Ebben persze van Norton Commander is, meg Volkov Commander is Prince Of Persia, Duke Nukem 3D, Terminal Velociity, Wolfenstein és One Must Fall: 2097 is, szóval az "összes klasszikus"! Na nem mintha bármelyiket is elindítottam volna az utóbbi pár évben!
-
-
-
-
Celtis
veterán
Mindent pontosan így végigcsináltam.
Ez a router pontosan ugyanazt csinálja, mint amit visszavittem. Ha egy gép lóg rajta egy LAN kábellel, akkor újraindítás után a Luci kb. percenként tud egy oldalt betölteni. Ha az ember gyorsabban klikkel, akkor meg összefossa magát.
Az egyedi HW hiba elmélet megdőlt.Sőt, rá is jöttem a megoldásra. Ha beszenvedem magam a rendszer beállítások oldalra, majd összeszinkronizálom a helyi időt a böngészővel és klikkelek a mentés+alkalmazásra, akkor minden helyreáll.
Hát ezért gyógyult meg a WAN rádugásától, mert ntp-vel lehúzta a pontos időt.Igen, írta valaki, hogy nézzem meg másik böngészővel.
Két gépen néztem, de mindkettőn csak Chrome van. Az IE pedig eszembe sem jutott, de most megnéztem és azzal nincs ilyen hiba.
Hogy pontosan mi a hiba mechizmusa, azt nem értem. A Chrome-nak valószínűleg nem tetszik a website elavult ideje, de hogy ez miért okoz ilyen fura dolgokat az nekem magas.Na mindegy, okuljatok. Én is azt teszem.
Ne használj ilyen sok emotikont!
[ Módosította: Qru ]
-
sanzi89
addikt
Köszi, felraktam, de ez se tud leírást tenni a MAC filter mellé. Vagy ezt az OpenWRT nem tudja? Őszintén elég nagy baki szerintem...
u.i.: A DD-WRT se tudja... Komolyan, állam koppan. Szuper router, 2013, Linux alapú csoda szoftverek és egy ennyire alap dolog nem megoldott...
-
Tim82
félisten
A gyári programjával próbáltam beállítani és amikor az nem ment, próbáltam a Luci-n fix IP-t. Mac cím szűrés be van állítva, a nyomtatóé is szerepel az engedélyezett címek között. Szerintem ismeri a nyomtató az N-és szabványt is, de ezt még le fogom ellenőrizni késő délután, amikor újra otthon leszek. Köszönöm a segítséget addig is.
-
Sebiferi
tag
-
pluhi
tag
Web gui? Transmission Remote Gui nálam a nyerő, van androidra is, tökéletesen működik. Ilyen fel/letöltési sor trükk se kell. Nálam általában olyan 80-100 torrentnél van kis takaritás, lenyomom 50 köré azt annyi. Arány/ncore helyezés nem lehet probléma egy ilyen setuppal, 7/24-ben nincs olyan egzotikus torrent, amit ne tolnál fel pár hónap alatt megfelelő szintre.
-
Ha switch¬et csinálok a 3600-asból , akkor nem lesz rajta semmi biztonsági beállítás,marad csak a másik router tűzfala?
Igen!A DHCP-t a másik router csnálja és a fix (MAC cimhez kötött) IP címeket is a ”fő” router menüjében kell megszerkeszteni?
Igen!Ez esetben mindegy, hogy melyik router lan csatlakozójába dugom a fix IP című harmadik eszközt?
Igen!Célszerű a hálózati nyomtatót a "fő" router (fritbox7170) usb csatlakozójába dugni ugye?
Ez teljesen mindegy!A 3600-as usb portjai egyikét használhatom mindarra ami egyebet a vargalex build lehetővé tesz. Mire tudom ezután a 3600-as másik usb portját használni?
Bármire... Amire az elsőt is! Dughatsz rá HDD-t, PenDrive-ot, WebCam-ot, lámpát, italmelegítőt, ventilátort, telefontöltőt, stb...A3600-as wifijeit n-es beállítással használlom tovább és ha g normára van szükségem ,akkor a fritz wifijét kapcsolom be.
Jó ez így?
Ha N Only-ra teszed a 3600-ast, akkor jó! Ha pedig Mixed módon van, akkor ugyanúgy képes kommunikálni a G-s eszközökkel is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Magisk
- Kedvenc zene a mai napra
- Trollok komolyan
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged