- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a routeremmel kapcsolatban.
TP-Link TL-WDR3600 v1
suste@OpenWrt Barrier Breaker | Load: 0.64 0.87 0.59
Firmware Version suste@OpenWrt Barrier Breaker / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version 3.10.49Ezt még 2014-ben tettem fel rá, azóta használom, akkor belőttem, azóta nem nagyon módosítottam rajta.
A gondom az, hogy ha valamit változtatni szeretnék a config-on, pl. új port forwardot szeretnék, akkor a save gomb lenyomása után is kiírja hogy van 10 el nem mentett változás. Közben olyanokat ír ki, hogy módosítja a /etc-t, tehát mintha tényleg el akarná menteni a változásaimat.
Ha Save&apply-t nyomok, elvesznek a változások.
Ha újra és csak save és reboot, akkor is elvesznek a változások.Ez valószínűleg nem volt mindig így, mert van általam configolt port-forward, de újat már nem tudok a GUI-n maradandó módon configolni.
Mit tehetnék?Elnézést hogy ilyen régi SW-hez kérem a segítséget. Ha van olyan friss verzió ami biztos jó ehhez a HW-hez, esetleg lecserélem.
Előre is köszönöm.
Tóbiás -
tobias
csendes tag
Szia Suste!
Kösz, hogy válaszoltál. Örülök, hogy nem csak nálam jön elő a hiba.
Ha foglalkozol vele az nagyszerű.
Bármilyen usernévvel próbálkozok kér jelszót, csak a beállított ftp-vel nem. Ebből arra gondolok, hogy érzékeli, hogy jó felhasználóval próbálkozok csak valami nem stimmel az ftp user jogaival.Egyébként milyen editort érdemes használni? Ha nem akarok külön telepíteni? vi?
Köszi
Tóbiás -
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Poli27 1.3.2 r39208 firmware-jét letöröltem és felsütöttem a legújabb Suste firmware-t.
A korábbi Polival az volt a bajom, hogy nem ment linux alól a Samba, de az FTP rendben volt.
Az új Suste-n megy a Samba windowsból meg Linuxból is, de nem megy az FTP.Tudtok segíteni? Van valami log a routeren, ahol meg lehetne nézni hogy mi a baj?
530 hibakóddal jön vissza, Permission denied. A jelszót nem is kéri.
Ha anonymous-t adok meg username-nek, a jelszót bekéri, majd 530 Login incorrect.
Az ftp usernek adtam jelszót passwd ftp-vel is próbáltam, meg a vargalex féle ftp tool-lal is.Azt is észrevettem, hogy ha a Luci felületen csak rákattintok a submit gombra, nem kerül be az /etc/vsftpd.users fileba az ftp nevű user, csak ha előtte nyomok egy entert az ftp után a beviteli mezőben.
A /etc/vsftpd.chroot_list filelal kell foglalkozni? Oda beírtam, hogy /mnt
Már kezdem unni, hogy folyton újabb és újabb firmware-eket sütök fel.
Köszi
Tóbiás -
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9576 üzenetére
igen, első menetben csak jelszavas hozzáférést szerettem volna. Pár gép meg router újraindítás után sikerült is elérnem. Bekéri a jelszavamat és mostmár beenged.
Viszont az alapprobléma ugyanúgy fennáll: Linuxról nem tudok bemenni. Ott jelszót sem kér, látom a workgroup-ot, de hiába kattintok rá, nem történik semmi.Azon gondolkodom, hogy ledúrom ezt a firmware-t és teszek rá egy másikat, csak nem tudom milyet tegyek. Olvastam korábban Wifi-s hibákról, ezügyben elégedett vagyok Polinak a firmware-ével.
Mit tanácsoltok? Ti próbáltátok Linux-ról piszkálni a megosztást?
Tóbiás
-
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9574 üzenetére
Szia
kicseréltem az invalid users-r force user-re
guest_ok=no
és megadtam az allowed users-nél a felkonfigurált useremet
Allow guest-et kitöröltemelsőre egyből hibát adott, ha viszont újrapróbáltam a hálózat felderítését, akkor már bekérte a usernevet/jelszót, viszont a desktop gép workgroup azonosítóját írja a beviteli mező alá a routeré helyett.
A hozzáférés le van tiltva hibaüzenetet kapok:
\\Workgroup\share útvonalra.Még valami ötlet?
-
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9571 üzenetére
Szia Intru!
Hova írjam az invalid users helyére? Mi legyen a guest_ok-val?
Köszi
Tóbiás -
tobias
csendes tag
Sziasztok!
TP-link 3600-on Poli27 1.3.2 r39208 firmware van (tehát nem a legújabb).
Transmission és Samba (guest_ok=yes) elindítva. Guest Access engedélyezve.1.)
Windows-ból tudom írni-olvasni a samba megosztást, de linuxból nem. Mi a teendő?
Felvettem egy új linux user-t /etc/passwd-be, adtam neki jelszót passwd-vel, UID=1000, GID=65534 (ugyanaz mint a nobody).
smbpasswd-vel samba userként is felvettem.A Luciban nem tudom hogy állítsam be a Samba sablont hogy működjön. Bármilyen változtatást csinálok az eredetihez képest (a guest user terhére), windows-ból sem megy.
2)
Milyen csomagot kellene feltelepítenem és hogyan (van extroot partícióm) hogy lehetőségem legyen állítgatni luciban, hogy a Wifi mikor legyen ki-be kapcsolva?Segítségetek előre is köszönöm
Tóbiás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Le Mans Ultimate
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest