- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #14544 üzenetére
A wifi-t átállítottam, előszőr hu-ra majd újra Wifianalyzer, de maradt a 9-es csatorna a legkisebb piros csíkkal, ezért a Hálózat/Wifi fülnél ráállítottam a csatorna:9-re. Gondolom az, hogy a vendég és a fő hálózat is azon van az nem gond, azaz nem zavarják majd be egymást ha rendesen használatban lesz mindkettő párhuzamosan.
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #14534 üzenetére
0: jó lenne frissíteni a 9092-t, ha még nem tetted
2: a LAN-t is lehet korlátozni QOS-sel, ahogy a guest -et: luci/hálózat/qos
3: nincs
4: egy másik külön vendég, vagy a meglévő vendégre kényszeríted a korlátozandó eszközöket MAC szűréssel? a vendég nem látja a LAN-t
5: a wifianalyzer a 9092-n régóta van, de a 0.7-es fw-től elérhető a luciban is a 9092
értelmezés: ahol a legkisebb az alsó piros függőleges csík, az a legkevésbé használt csatorna
nálad most a 9-es csatorna, de ha magyarra állítod a wifit, akkor lehet hogy a 12/13-as lenne az... -
suste
veterán
válasz
Sinisi #14537 üzenetére
"Eddig fel sem tűnt, hogy "ekkora" korláttal használom a csomagot"
általában ez szokott lenni
nem nagyon tudok elképzelni olyat, hogy valaki kihasználja a gigás netet (max 1%)
általában a játékosok arra hivatkoznak, hogy pc-n újratelepítés után nem mindegy mennyi idő alatt jön le a játék, vagy a frissítés
de pl a konzolosoknál a konzol este is elintézi...
szóval max egy kicsit előre kell gondolkodni
és ha eddig nem vetted észre, akkor tuti nincs is szükséged rá! -
-
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #14534 üzenetére
Most derült ki menet közben, hogy a gigabites net 230Mbps-re van korlátozva?
Mert ha direktbe csatlakoztattom a gép hálókártyájára a kábelt 830Mbps-es a letöltés...Nézegettem a Hálózat/Interfész menüit de nem mertetm állítgatni, mert a Guest Wifi by suste/HeadLess menüben a vendég wifi-re beállított korlátozási értékeket sem találtam meg itt a létrehozott vendégháló menüjén belül.
Azért gondolom, hogy valami korlátozás lehet az ok mert pár percenként ráindítok a sebességtesztre és mindig a 230-as érték körül áll meg... egyébként a szolgáltatónak is min 300Mbps-et kell(ene) garantáltan szolgáltatni.
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12853 üzenetére
igen, erről beszéltünk, hogy az automount felcsatolja, te meg ellene dolgozol
a kézi csatolásnak meg pont ez a baja, hogy fent volt sda-néven, de leszakadt és utána már sdc lett mivel volt sdb is
ezt is megoldja az automount, mert UUID alapján csatol...
persze ettől függetlenül majd meg kell nézni, hogy miért szakad le a HDD (ha késöbb is csinál ilyet) -
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12852 üzenetére
Megoldódott a csatolás... úgy, hogy a mini toolsal leformáztam win alatt ezután a linuxos GParted-el (mert addig amíg nem volt rajta partíció valamiért nem akarta kezelni a gparted, nem voltak aktívak a menüben választható lehetőségek). Érdekes volt, hogy a win alatti ext4-et nem ismerte föl (nem látszódott, hogy milyen a partíció), és amikor menüből az ext4 opciót választottam, hogy hozzon létre egy ilyen partíciót, és kb 5mp alatt elintézte vs. minitools (vagy fél óra), a másik, hogy minitoolsban hiába adtam meg a labelt a Gparted azt sem látta... a gparedbe kettő elnevezési lehetőséget kínált fel (talán a label és a partíció neve... mindegy mert nind a kettőhöz beírtam az "mnt"-t ezt szintén pár mp alatt megcsinálta). A mount opció inaktív volt, ezért ezt nem tudtam választani... Ezek után (előszőr csak az újat) a routerra rakva az aoutomount nem csatolta de a hozzáadás menüvel belállítva /mnt-re látszik a csatolt fájlrendszer listáján!!! és kezeli is!!! a korábbit (régebbi hdd-t) is hozzáadással csatoltam fel, hogy ne akadjanak /share-re és jelenleg megy a másolás... kipróbálom majd ha végzett, hogy leválasztom a régit és törlöm a hozzáadásokat, és akkor hátha már ha egyszer csatolta emélkezni fog rá... (bár azt nem értem, hogy miért van 2x felcsatolva az új hdd... a csatlakozási pontoknál...??? sda1;sdc1... lehet, hogy közben az outomount is rácsatolta??? mert amikor csak rádugtam nem látszódott!!!! azért másolás alatt nem bolygatom de utána ezt lehet, hogy kezelni kéne?)
Minden esetre: Köszönet a segítségért!!!!
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12850 üzenetére
ha a régit a routeren formáztad, akkor annak "mnt" a labelje
mér vargalexnél is így volt, hogy az ext4 partíciót "mnt"-nek nevezte elha a 0.6-os alatt formáztad, akkor már adhadtál neki más labelt is, pont ezért hogy ne legyen 2db mnt, de gondolom akkor még nem volt 2 hdd.....
ha bekapcsolt automount-nál nekiállsz fstab-bal csatolni, akkor jól meg tudod keverni, ez már többször kiderült itt a forumon is....
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12841 üzenetére
Szia!
Hát én már láttam olyat, hogy ha satán formázod majd belerakod rackba nem működik, bár ezt elég egyszerű megnézni, hogy működik-e a hdd... egy live linuxot fölpattintasz és máris megtudod nézni... És ha már ott vagy, akkor formázd le gpartedel a windowsos programok helyett, mert legalább 50GB helyet "nyersz" vele...És könyörgöm, az fstabos csatolásokat töröld már ki, ha tényleg 0.6 vagy 0.7 van fent (és az automount nincs kikapcsolva). Ha meg nem megy küldj el egy debugot nekünk... (melyik fw van fent jelenleg?)
Donmacko: GPT particiós tábla az alap, de nem 3TB felett, hanem 2,2 TB felett... (de a képen az is van)
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12841 üzenetére
Szerintem sem okozhat az gondot hogy házba került. Ha csak nem egyedi azonosítása van a házban lévő chip/elektronikának. Haveromnak van olyan Transcend háza hogy bele teszed a hdd-t és mindjárt nem a hdd azonosító szerint van hanem transcend xxxxxxxx-ként. És szívott vele meg a routerrel hogy miért nem úgy ismeri mint ahogy kellene.
3 Tb felett már nem GPT partíció kellene?
-
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12781 üzenetére
Ezek szerint sajnos kifogtal egy rossz tipust/darabot.
En gyari kulso toshibakat vettem eddig, ilyen baj nem volt veluk, csak az egyik 1tb-os nagyon megfogta a routert, nem birta a sok szalas olvasast. Erdekes volt hogy az irast jobban birta. De visszavettem a feltoltest, es csak 1 ev utan csereltem le. Le nem szakadt egyszer sem!
Sajnos kicsit lutri a hdd vasarlas (szeretni fogjak egymast a routerrel?), de tanulva a problemas hdd-bol, a uj vasarlasnal szoltam a boltban, hogy ha gondom lesz vele (mondtam a problemat!), akkor masikra csereltetem masnap. Ezt ugye megengedi a jog. -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12777 üzenetére
Gyarilag kulso uj hazat kapott? Mi?
En egyebkent pont a gyari usb-s kulsore szavazok, mert hdd+haz -zal tobben szivtak es tobb a hibalehetoseg is. Pl hub nelkul nagyobb esellyel elvisz egy gyari cuccot, es a 3600-on 2usb is van. En is hasznaltam sokaig 1hdd+1pen -nel hub nelkul....
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12775 üzenetére
Csupán annyi, hogy a Particiós táblát live linux alatt GPT-re állítod és ott megformázod a HDD-t... Úgy ahogy szeretnéd... De ha már GPT particiós tábla van és meg is van formázva ext-re onnantól királyságos. De a beépített formázót nem használhatod, suste buildben, pont erre az esetre van egy extroot készító formázás nélkül a 3.1-ben, így ha azt a particiót létrehozod már live linux alatt, akkor gond nélkül menni fog.
Nálam egy 3 TB-os vinyó díszeleg a 1043-ra kötve. Persze extrootnak én inkább egy sima pendrive-ot használok, aktív usb hub biztosan fog kelleni, és akkor meg jobb hogyha nem a nagy hdd-t kell formázgatni/törölgetni egy esetleges cserénél, nah meg én azt a hdd-t altatom állandóan... torrent egy másik hdd-re megy.
A helyedben én óvakodnék a gyárilag külső hdd-ktől. csak a szívás van velük hűtésük nem elégséges és még drágák is... Inkább egy 3,5"-os belső HDD és valami külső ház neki...
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12753 üzenetére
amikor betöltöd a torrentet, akkor az újabb tm-ek már a saját webes felületükön is megkérdezik hogy hova akarod menteni
külső gui-val ez mindig megoldott volt
ha pedig letöltötte már, akkor megint csak oda teszed ahova akarod, akár a tm webes felületén, vagy a külső guiban is, vagy csak simán fájlkezelővel is
és ezekt megteheted a share-be csatolt meghajtóra is természetesen
szóval nem értem miért akarod máshova erőszakolniahogy vargalex is írta, ugyanoda nem csatolhatsz 2 eszközt, ezért is nem engedi a rendszer, és helyesen az automatikus /share-be teszi
-
vargalex
félisten
válasz
Sinisi #12751 üzenetére
Szia!
Ugyanazon mount point alá egyébként sem tudsz két eszközt csatolni, mindig csak az utoljára csatolt látszana. Ha jól értem, te a két meghajtó közös tartalmát szeretnéd egyetlen könyvtárban látni. Linux alatt erre a raid, vagy az lvm való. Viszont mindkét megoldás formázással jár. Azt, hogy ez OpenWrt alatt támogatott-e még nem néztem. Arról nem is beszélve, hogy USB-s háttértár miatt nincs is sok értelme.
Persze az megoldható, hogy a két meghajtót 2 külön könyvtárba csatolod. A transmission-ban pedig egy torrent hozzáadásakor úgyis meg tudod adni, hogy hová töltse le.
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12646 üzenetére
Első sorban én a nyomtatót is a hubba dugnám, lehet az okozza ezt az instabilitást. Mert ha jól tudom mindkét portnak egyetlen tápellátása van.
Ip kamerával persze hogy egyszerűbb, mert az arra van tervezve. De más ár és felhasználási kategória.
Külső programokat felejtsd el azok mid speciálisak, ip kamerákhoz, egyéb rendszerekhez DVR rendszerekhez stb. Amit ez tud az egy sima webes felületen jeleníti meg...
Amúgy nem olyan bonyolult a második a linkemet, kb 2-3 parancsot kell csak kiadnod, de mondom, ehhez meg kell várnod míg suste leforgatja a kmodokat hozzá. De ha suste leforgatja segíthetek, én sem csinàltam még webcamerát. De skypeon hamar megoldjuk.
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12639 üzenetére
elsőnek olvass utána az USB-s kamera telepítésnek:
-kerneles csomagok kellenek hozzá, amik valszeg nem fognak felmenni az openwrt-s repóból
-nem annyi a telepítés, hogy bedugod
-USB-s kamera esetén nem elég feltelepíteni, hanem egy megjelenítő szoftver is kell, ami kirakja a képet egy weboldalra, és majd ezt az oldalt kell meghívnod, hogy lásd a képét (akár kintről, akár bentről)ezekről nem írtál, így feltételezem, hogy nem csináltad meg őket
ha eltünt a /mnt-s csatolás, akkor nincsen csatolva a HDD, így teljesen logikus, hogy nem látod hálózaton se
amit látsz pár mappát, az a router memóriájában van, mivel oda hozta létre amikor nem találta a HDD-t.... -
kaciokos
őstag
válasz
Sinisi #12582 üzenetére
Még azért ne add fel, melóhelyről is lehet, hogy megy, elképzelhető, hogy csak a proxy-t kell megadni az FTP programnak. Nézd meg a böngészőben (cégnél gondolom IE), hogy mi a proxy címe és portja, és állítsd be az FTP programban.
A mikéntje az már FTP program függő, pl. Total Commanderben, amikor létrehozod az FTP kapcsolatot, alul van egy pipa, hogy proxy használata, ott tudod megadni. A kiszolgálóhoz írd be a proxy szerver nevét, utána egy kettőspont és a portot (szóköz nincs!), a felhasználónévhez és jelszóhoz pedig a te hálózati accountod és jelszavad. Felül meg van vagy 10 opció a proxy milyenségére, próbálkozz, egyik csak bejön.
-
-
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12585 üzenetére
Hidd el ami lucban van a a "CSATOLT" fájlrendszereknél az jól mutatja, csak szimplán azért látod ott luciban, mert suste verzióját használod, amiben van AutoMount, ami a csatolást végzi, mindig (többnyire ugyanoda). Ez hotplug eventel vn indítva... vagyis mintha egy windowsos gépbe dugnád be a hdd-t... Automatikusan elérhetővé válik... 0.6-tól kezdve alapértelmezettként be van kapcsolva már És így is marad, mert nem kell szarakodni az fstabos csatolásokkal... www_suste felületen, is ugyanazt kell látnod, mint LuCI-ban...
Ha nagyon tesztelni akarod luci jelzését, akkor húzd le a vinyót, frissíts luciban, és nem lesz ott... majd dugd vissza várj pár másodpercet, és frissítsd újra, és újra megjelenik...
-
válasz
Sinisi #12584 üzenetére
Hát igen, itt már van sdb1, meg sdc1 is, ami már a harmadik merevlemezre utal, vagy arra az elsőre, ami már kétszer leszakadt.
Első csatlakoztatáskor az első HDD lesz /dev/sda, ha esetleg ez leszakad akkor újra észleléskor /dev/sdb majd /dev/sdc
Több HDD is van csatlakoztatva?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12584 üzenetére
Bár mondjuk az,hogy látja a luci látom, hogy nem feltétlen informatív hiszen lehúztam a winyót frissítettem, ki is jelentkeztem, majd vissza és a csatlakozási pontoknál továbbra is látja , a transmissionban is bent van a lista, egyedül a WWW_SUSTE felületen a mount érzékeli a változást, azaz, hgoy nincs csatlakoztatva a winyo
-
-
-
-
krealon
veterán
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12563 üzenetére
1: jól félreértelmeztél mindent
és ez a pc-s kavarást se tudom honnan vetted? mi köze lenne a pcnek a routerre dugott HDD-hez?2: mielött szétállítgatsz mindent, egy kérdésem azért lenne:
mi az hogy fellép valaki a hálózatodra, akinek nem akarsz bizonyos hozzzáféréseket megadni?
csak olyat engedj LAN-ra, aki használhatja a nyomtatót, HDD-t, stb!
aki nem ilyen, annak ott a vendégháló!!!! -
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12563 üzenetére
Felejtsd el a pc-t. Semmi köze ahhoz hogy te megosztod a routerre kötött hdd-t. Eléred azt mindennel (tablet, pc , telefon stb.), nem kell hogy bekapcsolva legyen a pc-d hozzá. A megosztást a router magának intézi (tulajdonképp az is egy mini pc csak evvel nem játszol hanem a hálózati elosztást végzi mondhatni egy kis házi szerver).
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12559 üzenetére
Egy kis képes how to (klatty a képre és nagy lesz):
Felmész az ipdns.hu-ra regisztrálsz és csinálsz hosztot:
Elvégzed a szükséges beállításokat a luci -> szolgáltatás -> dinamikus dns fülön:
Böngészőben/TC-ben/ahol akarod beírod az ftp://hosztnév.ipdns.hu címet (szükség esetén a portot):
Kérni fogja az ftp felhasználói nevet és jelszót (amit beállítottál a 9092-n) azt írd be és élvezd az ftp elérést:
Portforward-ról meg ilyesmiről gondoskodj.
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12558 üzenetére
Pont azért kell dinamikus dns cím hogy ne kelljen mindig ip-kkel szórakozni. A router lekérdezi az ip-d, majd közli/frissíti azt a ddns szolgáltatódnál. Innentől neked csak egy szöveget kell megjegyezned (Pl.: xyz.ipdns.hu). Ha be van állítva akkor az xyz.ipdns.hu kéréseket automatikusan a te ipdre fogja küldeni. A gyakori ip váltás meg valószínű hogy a szolgáltató bűne (alacsony a dhcp bérleti idő náluk).
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12557 üzenetére
Ezt nem értem! Most nekem is sikerült az általad írtak alapján belépnem, DE! nem azza az ip-vel amit tegnap ment pü.-ben hanem a http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ megnéztem, hogy miért ment neked tc-vel nekem miért nem egy appal (mobilnetről) és ma más ip-t talált! Megnéztem a Luciban is IPv4 WAN állapotnál a címnél és ott is más volt az érték mint tegnap! Akkor honnan fogom tudni, hogy éppen mi az eléréshez szükséges cím? illetve ha nem megy a gép akkor nem is fogom tudni elérni a routerra akasztott winyót? ez utóbbit meg is nézem.
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12555 üzenetére
most akkor már jól hívod meg, csak jog probléma lesz szerintem
a "/" a gyökérkönyvtárat jelenti, és ehhez ne is is legyen hozzáférésed ftp-n
ha privátban elküldöd az ip-t, portot, akkor megpróbálhatom én is, hogy eljutok-e a nlév/jelszókérésig
és kéne a 9092/ftp felületről is infó, hogy:
1: a "passwd" fájlban hogy néz ki a felvett user (pl ftp esetén: "ftp:x:55:100:ftp:/mnt:/bin/false")?
2: az "ftp.users" file -ban benne van-e a felvett user?esetleg meg tudod próbálni valami ftp programmal is a kapcsolódást?
pl androidra is van totalcommander -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12549 üzenetére
Még szép hogy megy a LAN (belső) oldalról a 21-es porton!
Úgy érzem, hogy nem érted ezt a routeres, tűzfalas, WAN/LAN dolgot. Egyszerűsítve:
A routeren 2 külön hálózat van. Az egyik a külsőt kezeli (WAN), a másik a belsőt (LAN). MIndegyikhez tartozik külön IP.
A LAN-on vannak a klienseid, és onnan a saját belső hálózaton futó szolgáltatásokat a saját portjukon eléred. (pl ftp=21, ssh=22).
A külső WAN oldalról való bejutást a TŰZFAL megakadályozza, és csak azt engedi be, amit te beengedsz. Beengedés lehet egyszerű nyitás (21-es portot nyitod, vagyis a 21-es porton be tudsz jönni), vagy átirányításos beengedés (a 9094-es porton jövő forgalmat átirányítja a belső 21-esre, vagyis a 9094-esen kell meghívnod kívülről).
Tehát neked kívülről!!! (pl mobilnettel) a külső ip-ddel és az átirányított porttal kell próbálkoznod. Ezt megteheted ftp programmal is, ilyenkor ha nincsen port állítási lehetőség, akkor így kell megadnod a címet:"külsőip:port". -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12547 üzenetére
a fő probléma az, hogy mivel átirányitást állítottál be (ami jobb mintha a 21-es nyitottad volna, mert azt mindenki ismeri), így kintről nem a 21-es portot kell hívnod, hanem a beírt portot (alapból 9094 volt)
tehát én elsőre úgy próbálnám hogy lekérném a külső ipdet, és: "külsőip:9094"
ha így megy, akkor mehet dns névvel is a próba -
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12537 üzenetére
Kezdjük legelőről.
1. Ahhoz, hogy elérd WAN felől, tanácsos egy DDNS cím, ehhez regisztrálnod kell egyet, ipdns.hu, noip.com, stb
2 Ezt DDNS címet be kell állítani, ipdns.hu-n van egy beállítási leírás, ugyanis az eltér az átlagostól. noip.com, egy általános beállítással működik. Mindkettőt LuCI-ban be kell állítani. /Szolgáltatások/DDNS, szerintem egyértelmű... (használd az ipdns.hu-s leírást, ha arra regisztrálnál.)
3. Valamilyen módon be kell jutnod a belső hálózat 21-es portjára, ehhez több megoldás van.
3.1 port továbbítás, amit most te is beállítottál. 9... -> 21
3.2 port nyitás, amit én mondtam, hogy közvetlenül a szabályoknál kinyitod a 21-es portot.
3.3 knockd korábban írtam (forward és szabály is lehet, Csak a kopogtató IP-re csak amikor szükség van rá)
3.4 VPN (ezt most hagyjuk bonyolult)
4. FTP kliensel (akár TC-vel) csatlakozol. IP cím helyett, csak a DDNS címedet kell beírni...Nyomtató megosztás, csak úgy tudom elképzelni, hogy guest hálózatot hzol létre annak, akit nem akarsz, hogy elérje a nyomtatót... (www_suste) Ha kábeles, akkor meg vlanozni is kell, pár napja írtam le valamelyik topicban...
SMB teljesen különálló életet él mindenféle linuxos jogtól, saját jogrendszere van... ezt Luciban tudod is állítani, és tudsz ott is különböző felhasználókat beállítani, bár most hogy írom ezt ssh-n kell megcsinálnod, mert semmi segéd felület nincs hozzá (még). PL ha a Guest-et nem engeded, akkor csak jelszóval léphetnek be... de ehhez kell beállítanod user-t...
Jah és még valami, attól, hogy wan IP címről próbálod elérni a hálüzatot attóül még mindig LAN oldalról éred el a routert... Ehhez tényleg más internetkapcsolat kell hogy teszteld, pl mobilinternet...
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12533 üzenetére
Ott van www_suste felületen az FTP users
Megfelelően be kell állítanod... Szerintem nem kell leírás... Létrehozol különböző usereket. Kinek mi legyen elérhető. Ha ennél több kell biza akkor jogokat manuálisan kell beállítanod WINSCP-n keresztül vagy webcommanderen (www_suste) keresztül (vagy ssh-n)...
Webre kilátás, legbiztonságosabb knockd, amit ha felfrissíted a webes felületeket könnyedén betudsz állítani. Ehhez szükséges egy kopogtató program telefonra/számítógépre, ez utóbbi amit windowsra csináltam sajnos buggos, a gyárilag általunk beállított konfiggal működik, de amúgy meg nem sajnos windows bénaság miatt, vagy a C#-es tudásom hiánya miatt
a lényeg, hogy legyen benne ismétlés, akkor működik a windowsos program is. PL 1,2,2 vagy 2,1,1 ezeket ne használd, csak minták.
Ha mégse a knockd-t használnád, akkor az FTP-hez 21-es kell és ezt a tűzfal szabályoknál kell engedélyezned, talán 0.6-ban van még ilyen.
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12527 üzenetére
Miért ne lehetne? Nálam 2 3,5"-os HDD + 1 db pendrive van extrootnak. És azt is csak megformázod és kész, az automount csatolja, csak ott már ne /mnt-s csatolást válassz, és ne hagyd üresen a LABEL opciót vagyis ne mnt legyen, mert ebből későbbiekben kavarodás lehet. Írtam, androidos telefont, fényképezőt, usb sd kártya olvasót, amik üsb háttértárként funkcionálnak simán felcsatolja az automount, /share/LABEL-be Android tesztelve, és egy Casio fényképező is volt már tesztelve... Nyilván megformázni csak azokat érdemes amiket rajta hagysz a routeren, amik csak ideiglenesen akár csak 2-3 percre vannak felrakva azokat csak rádugod és kész... ott lesz /share-ben.
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12521 üzenetére
Mint írtuk itt Headless-szel, neked AKTÍV USB HUB kell. Aminek van saját áram ellátása. Evvel csak adsz a semminek egy pofont ha ez a fajta. Evvel is elfogja dobni, mert a router usb portja nem bírja el a nagy áramfelvételt (rosszabb esetben tönkre is mehet az usb port).
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12521 üzenetére
A trust pyramid? ilyen 3 szög alapú hasáb formája van, nálam is az van tökéletesen megfelel erre a célra...
Mi olyan bonyolult ebbe? a trustot bedugod a routerbe, a hdd-t meg a trustba, minden csatlakozóját...
Persze trustot 220-ba is be kell még dugni -
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12519 üzenetére
Olyan kell neked aminek külön adaptere van. Arról táplálja a rákötött fogyasztókat, így nem az eszköz usb portjáról veszi le a működéshez a feszt. Egyszerű a bekötés, a külső vinyó mindkét usb-jét (ha kettő van, ha csak egy akkor értelemszerűen azt az egyet) bedugod ebbe a cumóba, majd a cumóka
usb apáját a routerbe. Még egyszer hangsúlyozom, olyat vegyél aminek külön adaptere van.
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12516 üzenetére
Szerezz be egy ilyent -> powered usb hub Vagy meg kókányolhatod a saját kábeled egy adapterrel (hozzáértés szükséges).
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12515 üzenetére
A teljesen mindegy, hogy van-e extroot, swap, stb. Ez egyértelműen táp elégtelenség.Leírtam a lehetőségeket.
- aktív usb hub (külső tápos) pl [link]
- Külső tápos usb rack használata. (nyilván meg kell bontani a jelenlegit.
- Rövid kábelen én a 10-20 cm-re gondoltam, de ha 50cm van az még jónak mondható, de egyértelműen így is kevés, vagyis a fent említett dolgok valamelyike kell... -
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12513 üzenetére
Milyen vinyó ez? 2,5"-os külső táp nélküli? Mert az tisztán látszik, hogy nem egyszer hanem legalább kétszer lecsatolódott a HDD ennek az okozója 99%-ban Táp elégedetlenség, Rövid kábelt használni, külsö tápos usb hub, külső tápos hdd rack, stb. Szerintem ezek a képek nem egy időpontban készültek...Ugyanis a Luci alatt sdb-ként van csatolva, majd a www_suste már sdc-t ír. Lehet pont egy leszakadás után még nem jutott el odáig, hogy legyen fdisk info.
Ha luciban azt látod fel van csatolva (csatolt fájlrendszer, akkor indítsd el újra a torrentet és mennie kell tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged