Hirdetés
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- iOS alkalmazások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
Leellenőriztem. Ok elolvasom.
C7-re nem találok konkrét openwrt-s topikot, ezért gondoltam ide, vagy a C5-re talán, de ahhoz sem passzolt teljesen...
-
Sinisi
senior tag
Úgy nézem, hogy helycserés támadásban álltunk fel. Én a gyári fw-től szabadulnék már végre
. Tapasztalataim alapján sokkal lasabb nálam az eredeti fw-el a böngésző (ablakok betöltése), a hálózati nyomtatás a rengeteg várakozással pedig maga rémálom! Miért váltanál vissza?
-
Sinisi
senior tag
Azért kérdezem mert valamit nem jön össze System Tools/Firmware Upgrade menüpontban. Ezt írja a 16MB-s (factory) file próbálkozására:
Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.Megpróbáltam átnevezve config.bin-re de ezt az üzit adta be akkor is.
-
Sinisi
senior tag
Üdvözlet az uraknak!
Sikerült ráveni a házigazdát, hogy a mostani factory fw helyett CFW kerülhessen a routerra (C7 v2-re). Megtaláltam ezt és ha jól értem akkor az a dolgom, hogy innen felrakom a 16MB-s változatot ezen a menüponton keresztül?
Miután fent van a firmware ezek közül melyiket válasszam frissítésként?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #14544 üzenetére
A wifi-t átállítottam, előszőr hu-ra majd újra Wifianalyzer, de maradt a 9-es csatorna a legkisebb piros csíkkal, ezért a Hálózat/Wifi fülnél ráállítottam a csatorna:9-re. Gondolom az, hogy a vendég és a fő hálózat is azon van az nem gond, azaz nem zavarják majd be egymást ha rendesen használatban lesz mindkettő párhuzamosan.
-
Sinisi
senior tag
Nálam ezt írja ki a QOS fülre kattintva.
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/network/qos'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:334: Unable to read UCI data: qos
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194> -
Sinisi
senior tag
Rendben, köszönöm!!!
Részemről marad így de még mielőtt elkezdem a beállításokat variálni (amíg el nem lövöm a netet) azt még meg gyorsan megkérdezném, hogy hogyan tudom visszaállítani az eredeti szoftvert (Tp-Link AC1700 v2).
Ugyanis ha a házigazda kiszúrja, hogy az eszközét elállítottam, azaz nem az eredeti szoftver fut a routeron akkor abból lehet még gubancom. Úgy látom, hogy a Rendszer / Mentés/Frimware frissítésnél van lehetőség arra, hogy biztonsági mentést készítsek a beállításokról.
Úgy működik, hogy az Új firmware image flash-elése résznél File kiválasztás és Flashelem? és így szépen visszatölti a az eredetit?
Ezeket a frimewereket találtam.Honnan tudom, hogy meg van-e a 9092? Az autó frissítés be van kapcsolva. Jelenleg ez van fönt: suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07
És van egy ilyen is:
www_suste / suste & HeadLess external utilitysWITH PASSWORD:
www_suste / Router.IP:9092 (gondolom ez az ami szükséges)WITHOUT PASSWORD:
www_9093 / Router.IP:9093 -
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14538 üzenetére
Huh! akkor magyarul vagy csökkentem a netcsomagot vagy visszarakom az eredeti kb semmire sem hazsnálható szoftverét a routernak... ezt még emésztenem lesz szükséges
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14536 üzenetére
Eddig fel sem tűnt, hogy "ekkora" korláttal használom a csomagot...
Akkor ez azt jelenti, hogy vissza kellene raknom az eredeti szoftvert, hogy ha nagyobb sebességet szeretnék?!
Nincs semmilyen más alternatíva?! Vagy a közeljövőben valami megoldás OpenWrt-n? -
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #14534 üzenetére
Most derült ki menet közben, hogy a gigabites net 230Mbps-re van korlátozva?
Mert ha direktbe csatlakoztattom a gép hálókártyájára a kábelt 830Mbps-es a letöltés...Nézegettem a Hálózat/Interfész menüit de nem mertetm állítgatni, mert a Guest Wifi by suste/HeadLess menüben a vendég wifi-re beállított korlátozási értékeket sem találtam meg itt a létrehozott vendégháló menüjén belül.
Azért gondolom, hogy valami korlátozás lehet az ok mert pár percenként ráindítok a sebességtesztre és mindig a 230-as érték körül áll meg... egyébként a szolgáltatónak is min 300Mbps-et kell(ene) garantáltan szolgáltatni.
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Többen használjuk a netet és mivel csak a gond van azzal, hogy ki hogy illetve hogy nem korlátozza gépét, ezért szeretném ezt megoldani (központilag) Wifire és Lan-ra is
1. Wifin: Guest Wifi by suste/HeadLess menüben:
- Guest AP Encryption: psk-mixed(-re állítottam és adtam neki jelszót)
- Guest Download/Upload Speed: itt állítottam be, hogy wifin mennyi legyen fel/le az annyi...
Látom a Hálózat/Wifi menüben a létrehozott hálózatot, és az eszközök is mutatják, fel lehet rá csatlakozni, és használható... gondolom ezzel ez a része pipa. Vagy van még valami amit állítani szükséges itt?2. Lan-ra mi a megoldás, vagy csak én nem találom ennek a beállítását? Szóval itt milyen lépések szükségesek, illetve lehet ezt a részét egyáltán koráltozni?
3. Van olyan menüpont Lucin ahol lehet látni az ip-hez rendelt forgalmat?
4. A hálózati eszközök elérését (routerra kötött nyomtató, illetve egy hdd), hogy tudom korlátozni(wifi/lan)?
5. Igen régen jártam már a Lucin és nagy örömömmel konstatáltam, hogy menet közben be lett építve egy Wifi Analizer(is)!!!
Ezzel kacsolatban nem vagyok biztos a leolvasásában amikor korábban interferenciás problémánk adódott a szolgáltató embere is ilyen appot használt, de akkoriban nem volt ennyi eszköz mint most, és könnyen el lehett dönteni melyik másik csatornálra kell állítani. Most, hogy döntöm el, hogy hova állítsam az eszközt? Látom, hogy van akinek csak egy görbéje van és van akinek kettő csúcsú "hulláma" is van és jólva több az eszköz... lehet, hogy a jelenlegi zsúfoltság okozza a napközbeni 1-3x-i szétkapcsolódást wifin? -
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12852 üzenetére
Megoldódott a csatolás... úgy, hogy a mini toolsal leformáztam win alatt ezután a linuxos GParted-el (mert addig amíg nem volt rajta partíció valamiért nem akarta kezelni a gparted, nem voltak aktívak a menüben választható lehetőségek). Érdekes volt, hogy a win alatti ext4-et nem ismerte föl (nem látszódott, hogy milyen a partíció), és amikor menüből az ext4 opciót választottam, hogy hozzon létre egy ilyen partíciót, és kb 5mp alatt elintézte vs. minitools (vagy fél óra), a másik, hogy minitoolsban hiába adtam meg a labelt a Gparted azt sem látta... a gparedbe kettő elnevezési lehetőséget kínált fel (talán a label és a partíció neve... mindegy mert nind a kettőhöz beírtam az "mnt"-t ezt szintén pár mp alatt megcsinálta). A mount opció inaktív volt, ezért ezt nem tudtam választani... Ezek után (előszőr csak az újat) a routerra rakva az aoutomount nem csatolta de a hozzáadás menüvel belállítva /mnt-re látszik a csatolt fájlrendszer listáján!!! és kezeli is!!! a korábbit (régebbi hdd-t) is hozzáadással csatoltam fel, hogy ne akadjanak /share-re és jelenleg megy a másolás... kipróbálom majd ha végzett, hogy leválasztom a régit és törlöm a hozzáadásokat, és akkor hátha már ha egyszer csatolta emélkezni fog rá... (bár azt nem értem, hogy miért van 2x felcsatolva az új hdd... a csatlakozási pontoknál...??? sda1;sdc1... lehet, hogy közben az outomount is rácsatolta??? mert amikor csak rádugtam nem látszódott!!!! azért másolás alatt nem bolygatom de utána ezt lehet, hogy kezelni kéne?)
Minden esetre: Köszönet a segítségért!!!!
-
Sinisi
senior tag
Egyelőre nem jött össze, de most ráhagyom majd holnap újra nekiállok...
-
Sinisi
senior tag
Próbáltam úgy, hogy csak egy van rajta. Úgy is, hogy amikor mindkettő (mert a válasz az, hogy ugyanaz azaz mnt mindkettő DE! a réginek nem "mnt" a labelje, de mnt-ként lett megformázva a beépített formázóval és mount pont is lett hozzá.) de ekkor (mikor mindkettő rjata volt) a hozzáadással csatoltam külön /share-ba az újat(és fordítva is próbáltam). Úgy is, hogy csak az egyiket próbáltam hozzáadással csatolni. Eredményként az jött ki, hogy a korábbi vinyó elérhető volt bárhová (/mnt;/share) csatoltam illetve ha nem csatoltam az aoutomount felcsatolta, a másikat pedig semelyik variációnál nem tudtam elérni és az auto mount sem csatolta, nem látszott.
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12842 üzenetére
Ismerős! Nekem is transcend volt a korábbi házam... amiatt (a meghibásodott elektronikája miatt folyton le és fel csatolt de persze miután le lett cserélve derült ki, h a benne lévő HDD is hibás, hogy bár nem öt percenként de egy héten egyszer legalább ledobta magát... na mindegy de emiatt vagyok most éppen váltásban...(ha összejön).
-
Sinisi
senior tag
-
Sinisi
senior tag
Az attól függ, hogy melyikre gondolsz. A mountosat elolvastam. Nem tudok a beépített felülettel formázni mert 2,2Tb fölötti az eszköz, és az írás ezen esetre nem terjed ki. Win alatt formáztam meg. Talán nem csinált mount pontot a progi amivel formáztam, és ezért nem tudja az automount felcsatolni? Bár a formázáskor "mnt"-t adtam meg Label-nek, pont azért amiért írtad... hogy fölcsatolja de ez nem történik meg... Azt sem értem, hogy ha látja és hozzá tudom adni a csatolási pontnál akkor miért nem tudom használni úgy mint a másik eszközt(azt lehet ide-oda csatolgatni és tudom használni, tehát a másik eszközzel ilyen tekintetben nincs semmi gond, ezért gondoltam arra, hogy a mount pont hiányozhat amit a wines progi nem csainált meg...) Szóval passz...
-
Sinisi
senior tag
Hol rontottam el? Nem csatolodik föl az sdb1 pedig amikor formáztam "mnt" nevet adtam a partíciónak. Próbáltam mnt-ként is hozzáadni de így sem látom smb-n (/share-ként sem láttam), hogy átmásoljam rá az adatokat az sda1-ről (sda1-el nincs semmi gond azt tudom ide-oda csatoln (mnt vagy share látom mindkettő helyen win alatt)
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12776 üzenetére
Szia!
Nem linux hanem win alatt formáztam primer ext4-re is ok?
Mármint ennyi elég, hogy a router lássa majd? (még nem érkezett meg a külső ház, hogy rápróbáljak)Illetve még az lenne a kérdésem, hogy tudok olyat csinálni, hogy a jelenleg még használatban lévő (amit eltávolítok a routerről ha megérkezik a külső ház) HDD-n tárolt Tm-el leszedett adatokat, átmásolom erre a most megformázott HDD-re Win alatt Tc-n keresztül, (mert arra van ext4-es plugin), és aztnán ezt a winyót mnt-ként ismerje fel illetve mountolja.
-
Sinisi
senior tag
Szia!
Gyárilag külsős vinyó 2.5-ös StoreJet Transcend márka. Ki lett a házból szedve ami egy 500GB-s WD-t rejtett. Ki lett cserélve a ház, a jelenség tovább maradt, időközönként (meghatározatlan, nem számítható, hogy mennyi időközönként) lecsatlakozik és onnantól hiába húzom le és dugom vissza Lucin nem látszik változás... De ha újraindítom a routert minden megy szépen megint... a le és felcsatlakozást is szépen mutatja a Luci (amúgy több napról van szó amit lecsatlakozás nélkül bír de egy hét még nem jött össze soha). A WD saját tesztprogija talált valamit de már nem emlékszem, hogy mi volt (nem hibás szektor az biztos). De a durva az az , hogy a gyári ház elektronikájával is volt valami gubanc (addig amíg a ház ki nem lett cserélve naponta többször lecsatlakozott ami win alatt jól látszott és hallatszott). Ja és a gyári házban nem WD-ként hanem Transcendnek ismerte föl de ez már tényleg részlet kérdés, főleg ha jól működne
. -
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Van korlátja a routerra köthető adattároló nagyságának? Pl.: egy 4TB-s külső 3.5-ös HDD rámehet?Fogja látni, kezelni rendesen? -
Sinisi
senior tag
Hoppá! előszőr megpróbáltam úgy, hogy csatolási pontoknál hozzáadtam a kettő meghajtót dev/sda/mnt és dev/sdb/mnt1-ként persze így nem működött, azután megpróbáltam azt, hogy a share/név-et írtam a torrent hozzáadásánál és rátöltötte, elérhető, használható...
az zavart meg, hogy a formázásnál az mnt-nél van írva, hogy ...torrent... a share-nál nincs ezért azt gondoltam, hogy ha sharére fomázom akkor nem tudom torrentre használni. Ezt erősítette, hogy a win-nél csak katt és a legördülő menüből kiválasztom a meghajtót pedig gondolhattam volna, hogy csak beírom, hogy hová szeretném oda rakja! Szóval elnézést és köszönöm a türelmet!
-
Sinisi
senior tag
válasz
vargalex #12752 üzenetére
Azt gondoltam, hogy úgy mint win alatt a torrent letöltési és onnantól elérési helyét ki tudom választani. MInt ahogy mnt-s csatolási pontnál a könyvtárakat lehet kiválasztani úgy azt gondoltam, hogy lehet a meghajtók között is választani, hogy melyikre és hová szeretném és onnantól az lesz az ösvény. Tehát nem a két meghajtó tartalmát szeretném egy könyvtárba hanem, hogy a meghajtók közül lehessen választani, amikor a torrent file-ét hozzá adom transmissionnál hogy hova töltődjön. Ilyen megoldható valahogy?
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Olyat, hogy tudok, hogy routerra akasztott 2db usb-s eszközre torrentezni transmissionnal?
Egy eszközre működik de hiába formázom meg a belső formázóval a másik eszközt /mnt-re és adok neki nevet azt a csatolási pontok-ban share/név-ként ismeri fel és bár belső hálózatról el tudom érni a share-ban de persze a transmission így nem látja az eszközt... -
-
Sinisi
senior tag
Huh...! ez nem olyan egyszerű mint amire számítottam... köszönöm az infókat!
Headless: mennyivel erősebbre cseréljem az usb tápját? 5V 2A-es van hozzá gyárilag (trust pyramid 7 portos) számomra érrdekes, hogy nem bírja mert "csak" a külső HDD-van rajta, a nyomtató a router másik usb-portjához van közvetlenül kapcsolva.
suste:
Próbáltam külső programmal (mobilnetről FoscamPro app-al) illetve belülről ManyCam-al de rossz irányba indultam az írásod alapján mert a kamera ip-jét kerestem és a portot... Nem tudom, lehet, hogy egyszerűbb lenne egy Ip kamerával próbálkoznom? -
Sinisi
senior tag
Próbálom az usb-s vebkamerámat (no name) elérni routeren kereszül de sehogy sem boldogulok. Próbálkoztam az ip kamerákhoz használt port nyitásával (8080), külső programmal, belső, külső hálózatról is, de gondolom mivel ez usb-s ezért nem ez a megoldás.DDNS-s már be van állítva a routerra kötött külső HDD elérése végett, gondoltam nem lesz olyan bonyolult elérni még egy eszközt... Nem tudom, hogy milyen ip-címet, írjak illetve kell-e portot állítani. Egy usb- hub-ra van rádugva. Gondolom a csatolási pontok-nál nem kell, hogy lássam a csatlakoztatást. Érzékeli a router www_suste-én az usb-resetnél. Az is probléma , hogy ahogy rádugtam az usb(aktív) hubra a kamerát a csatolási ponok-nál eltünt a külső usb-s HDD (mnt-ben volt) és innentől külső hálózatról (mobilnet) FTP-n kereszül csak a transmission könyvtár látható a vinyón lévő adatok nem elérhetőek, SMB-n keresztül is ugyan ez a helyzet, itt is csak a transmission könyvtár és alkönytárai, file-i találhatók.
-
Sinisi
senior tag
Rendnbe! akkor megpróálom új kábellel, házzal, cserével... Köszönöm a segítséget!!!
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12590 üzenetére
Igen most /dev/sda1 eszköz van (egyszer le és visszadugtam a HDD-t).
Szóval akkor msot vigyem szervízbe a winyót, hogy adjanak új házat, illetve előtte próbálkozzak új kábellal?Az fdisk -l paranccsal ezt adta be:
Disk /dev/mtdblock0: 128 KiB, 131072 bytes, 256 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock1: 1 MiB, 1062912 bytes, 2076 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock2: 14.8 MiB, 15517184 bytes, 30307 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock3: 7.2 MiB, 7536640 bytes, 14720 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock4: 64 KiB, 65536 bytes, 128 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock5: 15.8 MiB, 16580608 bytes, 32384 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/sda: 465.8 GiB, 500107862016 bytes, 976773168 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x27011fdfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 976773167 488385560 83 Linux -
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12587 üzenetére
Na igen! most bejött! mármint amit írtál az történt, lehúztam, frissítés és a Luci nem látja, vissza dugtam, frissítés és a Luci látja.Tényleg mint win alatt
. Csak akkor azt nem értem, hogy addig amíg nem indítottam újra a routert és ezt ugyanígy elpróbáltam akkor miért nem látta a Luci, hogy leválasztottam? csak a suste-felületen érzékelődött, hogy ez fizikálisan megtörtént?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12586 üzenetére
Nincs! csak 1 HDD-van rajta! Az nem tudom, hogy számít-e, hogy a www_sust-én próbáltam újraindítani a winyót, hogy az hátha megoldja de van egy pár usb ati érzékel, de csak kettő eszköz van rajta. A HDD (StoreJet Transcend ezt szépen fel is ismeri) és egy nyomtató. A nyomtató közvetlen a router usb csatijára van dugva, a HDD egy aktív usb hubon keresztül csatlakozik, a winyónak van egy kábele aminek kettő usb vége van, ez a kettő vég megy bele az usb hub-ba a másik a winyóba . Ezt írja az usb resetnél sust-e felületen:
Number 001/002 ID 03f0:0c17 hp LaserJet 1010
Number 002/002 ID 05e3:0608 USB2.0 Hub
Number 002/003 ID 05e3:0608 USB2.0 Hub
Number 002/004 ID 152d:2329 StoreJet Transcendegyesével próbáltam resetelni a nyomtatót kivéve, de nem oldódott meg, a router újra indítása megint megoldotta...(gondolom megint időlegesen)
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12584 üzenetére
Bár mondjuk az,hogy látja a luci látom, hogy nem feltétlen informatív hiszen lehúztam a winyót frissítettem, ki is jelentkeztem, majd vissza és a csatlakozási pontoknál továbbra is látja , a transmissionban is bent van a lista, egyedül a WWW_SUSTE felületen a mount érzékeli a változást, azaz, hgoy nincs csatlakoztatva a winyo
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12583 üzenetére
Na igen! nem tuodm, hogy leszakadhat-e de már win alatt is emlékszem,h folyamat lecsatlakozott majd vissza viszonylag rövid időközönként, kb. pár percenként, de most, h ext4-re lett formázva és külsőként van használva a routerra kötve és ráadásul kettő fej megy bele az usb aktív prortba egy usb kábelről, el is feledtette velem a korábbiakat.
Mount oldalon ezt látom:Disk /dev/sdc: 465.8 GiB, 500107862016 bytes, 976773168 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x27011fdfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 2048 976773167 488385560 83 Linuxa Log-ot hol találom?
Illetve néztem csatolási pontokat ott látja : /dev/sdb1 /mnt 381.00 GB / 458.33 GB 12% (54.02 GB)
-
Sinisi
senior tag
válasz
krealon #12576 üzenetére
Ha le van korlátozva a rendszergazada által akkor esélyes, hogy nem fogja megnyitni a kérésemre... mert mobilnetről ment az elérés, és akkor gondolm nem is lehet kikerülni a korlátozást... Az kezd ok lenni, hogy a melóhelyről miért nem is tudtam egyáltalán kapcsolódni de az nem tiszta, hogy itthoni hálóról is és külsőről(mobil net) is egy idő eltelte után nem látom a tartalmat, ftp, smb kapcsolódik de nincs semmi, üres.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12578 üzenetére
A kiegészítőket, hogy miért nem érem el ha csak LAN-ról lehet akkor azt értem, mobil neten el tudom érni az ftp-t (a kiegészítőket nem próbáltam) de a melóhely hálójáról egyiket sem, sem az ftp-t sem a kiegészítők nem mennek.
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a problém ha ftp-n, smb-n kersztül sem látom a routerra kötött winyó tartalmát csak akkor ha a routert újra indítom és akkor minden további nélkül látok mindent? ugyan ez a helyzet külső és belső hálótzatról való elérés esetén de a a transmission simán látja újraindítás nélkül is, van is forgalom? A melóhelyról pedig csak a routert tudtam elérni a portokon keresztül semmit sem www_suste, sem ftp semmi... letiltották? -
Sinisi
senior tag
Okkk! azt hiszem, hogy minden rendben lett!!!
köszönöm a segítségeteket!!!!!!!
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12561 üzenetére
Így működik (wan helyett ahogy írtad lan-ra állítottam az event interface-ét)
de ez még mindig csak lan-on keresztüli, bár ez is egy új belépési mód számomra! Mert eddig a böngészőben a 192.168.1.1:21 -en értem el illetve smb-n a ftp://192.168.1.1-n az utóbbival még lesz majd pár köröm mert nem szeretném azt ha valaki a belső hálózatra csatlakozik az csak úgy elérje a routerre kötött winyót. Azt nem tudom, hogy hogy lehet külső hálózatról (pl. mobilnet) elérni követlenül a routeren keresztül a routerra kötött külső winyot úgy, hogy a számítógép közben nincs bekapcsolva.
-
Sinisi
senior tag
Már csak azért is érdekes mert gép kikapcs, újraindítás után ugyan nem tudtam elérni de most az újraindításnál nem osztott új ip-t,de most sem tudom elérni... Most akkor azt nem értem, hogy az ipdns.hu-ra miért szükséges a reg illetve a hostok beállítása mert ha jól sejtem akkor a gépen keresztül értem el routert. Tehát ha a gép be van kapcsolva akkor a gépen keresztül a routeron át és nem közvetlenül a routeron keresztül a külső winyot?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12557 üzenetére
Ezt nem értem! Most nekem is sikerült az általad írtak alapján belépnem, DE! nem azza az ip-vel amit tegnap ment pü.-ben hanem a http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ megnéztem, hogy miért ment neked tc-vel nekem miért nem egy appal (mobilnetről) és ma más ip-t talált! Megnéztem a Luciban is IPv4 WAN állapotnál a címnél és ott is más volt az érték mint tegnap! Akkor honnan fogom tudni, hogy éppen mi az eléréshez szükséges cím? illetve ha nem megy a gép akkor nem is fogom tudni elérni a routerra akasztott winyót? ez utóbbit meg is nézem.
-
Sinisi
senior tag
Akkor ezért volt felesleges erölködnöm a belső hálózatról!!! mos azt írja (mobilnet), böngészőbe(safari) ftp://külső ip:9..port megadására, hogy az "/" megtekintéshez nincs jogosultsága. Ellenőriztem http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ , hogy nyitva van-e a 9... port és nyitva van. Próbáltam az oldalon feltüntetett external adress-el, remote adress-el (ez utóbbi megegyezik a Luciban látható Állapot,Áttekintés,Hálózat,IPv4 wan nál látható cím:x.x.x.x-el. Próbáltam ftp nélkül is beírni de úgy sem ment.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12538 üzenetére
Nem jutottam el a célig illetve nem tudom, hogy meddig jutottam…
Továbbítottam a 21-es portot. (itt nem értem, hogy a módosított 9… portnál az, hogy külső és a 21-es port mint belső mit jelent, bár ez lehet, hogy nem is fontos az elérésnél).
Az ipdns.hu-n regeltem és állítóttam host-okat.
www_sust-on (FTP user@password setup by vargalex/suste/HeadLess) hozzá adtam egy felhasználót gazda néven és állítottam hozzá jelszót.
Tc-vel elérem a routerra kötött winyót, de nem tudom, hogy jó állítottam-e be és itt azt sem tudom, hogy számít-e a passzív mód használata fül bepipálása mert több helyen olvastam, hogy erről ne feledkezzek meg, pedig ha be van vagy ha nincs is beengedett.
Weben nem tudok belépni (gondoltam kipróbálom a távoli elérés előtt a belső hálón ha már ment tc-vel a dolog), itt e séma szerint helyettesítettem be a www_sust-én engedélyezett gazda nevű felhasználót, jelszót…:
FTP elérési példa:
Felhasználónév: klimo
Jelszó: Fe123RtuMALe
FTP szerver neve: www.klimo.hu
FTP szerver portja: 21 (alapértelmezett)
Internet böngészőn keresztül így néz ki:ftp://klimoe123RtuMALe@www.klimo.hu
…és a mellékelt képen látható beléptető felületen nem jutok túl sehogy sem (azt szeretné, hogy ipdns.hu:21 néven jelentkezzek be. Jóóópár verziót kipróbáltam a felasználónév/jelszó páros tekintetében de nem ereszt.Ezen a ponton merült fel, hogy számíthat a külső/belső port (mert mint írtad a belső hálóról mindig lanon lépek be és akkor gondolom ez belsőnek számít és akkor nem tudom, hogy változik a belépés máshonnan).
Próbálkoztam FileZillával is, megannyi variácó ellenére sem engedett át a kezdő ablakon.
Szóval a távoli eléréstől úgy érzem, hogy egyre messzebb kerültem...
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12538 üzenetére
Huh! azt hiszem, hogy el fogok ezekkel bíbelődni egy darabig amíg a végére jutok az általad írottaknak a gyakorlatban is! de annyit már most tudok, hogy a mobi neten, valóban nem tudtam elértni az ftp-vel a winyót hiába próbáltam de most már látom azt is, hogy a beállításokig ezt felesleges is volt megpróbálnom... Ma már nem hiszem, hogy lesz időm, hogy megcsináljam de jelentkezek, hogy hogy sikerült!Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Sinisi
senior tag
Odáig eljutottam, hogy tc.-vel sikerült ftp kapcsolatot létrehozni a http://whatismyipaddress.com on kinézett ip és a suste-én hozzáadott user nevével és jelszavával, a 21-e port engedélyezése ezek szerint itt még nem szükséges (átírtam a 9... porta de kipróbáltam, hogy nem engélyezem a 21-es portot és így is üzemel a kapcsolat). Az a kérdésem hogy ha továbbra is el lehet érni a winyót smb-n keresztül, akkor így ki lehet kerülni az ftp-n kiosztott jogosultságokat, mármint aki kapcsolódik a belső hálózatra az továbbra is tudja módosítani a tartalmat?
Mert kb. ugyan ez a dilemmám a hálózati nyomtatóval ami szintén a routerra van rákötve, hogy aki belép a hálózatba az tudja használni.
A web felületet hogy tudom frissíteni? -
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Távoli elérést szeretnék a routerra (archer c7) kötött usb-s winyóhoz, hogy a netről bárhonnan elérjem, módosítsam a tartalmát. Olvasgattam és az jött át, hogy az ftp-vel talán egyszerűbb ezt összehozni mint weben. Openwrt fent van Lucin keresztül látom a vsFTPd-t de lövésem sincs, hogy hogy hozom létre a kapcsolatot és hogy állítok be olyan elérést, hogy egy-egy általam megosztott mappának a tartalmát csak olvasni lehessen. Találtam egy ilyet : http://www.tp-link.com/en/faq-781.html de ez a gyári frimwarehoz van...Az is felmerült bennem, hogy a helyi hálózaton keresztül jelenleg a winyó tartalmát mindenki láthatja módosíthatja aki csatlakozott a hálózathoz. Ezt be lehet állítani jelszavas védelemmel vagy valahogy máshogy úgy, hogy ne legyen hozzáférhető vagy csak a beállított mappák mások számára rajtam kívül?
Odáig jutottam el, hogy az ip címemet a http://whatismyipaddress.com -ról kiolvastam és úgy tűnik, ogy az esetemben nem kell portot nyitni de a port nyitva létének ellenőrzése: http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ szerint a 80-as port nincs nyitva. Olvastam arról, hogy a 21, 22-es port amin keresztül az ftp megy. A 80-asat nem találtam meg de a 21,22-eset igen, legalább is ha ezekkel kell valamit csinálni azt szerintem itt kellene:
-
Sinisi
senior tag
Nem merem elkiabálni de az ajánlott hubos megoldás működik! kapásból automountolta, a transmission is felismerte és a hozzáadott torrentek is onnan folytatódnak ahol abbamaradtak!!!
Köszönet-Köszönet!!!! Remélem nem fog lecsatlakozni a winyó! mert már majdnem elvittem szervízbe, hogy nézzék át...
-
Sinisi
senior tag
Ez egyre jobb! eltünt a transmission felület. Luciból nem tudtam elérni, nem volt a webes felület megnyitási fül a transmission menüjében... WWW_SUSTE-ban új transmission web felületet adtam hozzá és eltünt az összes eddgi torrent a listáról... újraindítottam a routert és már nem is látja a külső winyót...
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12524 üzenetére
Igen most már látom, hogy a trust-nak van passzív változata is, nekem az adapteres verzió van amitől aktív lesz:
http://www.ebay.fr/itm/Original-Netzteil-TRUST-15140-SEF0500200E1BA-Output-5V-2A-/181778481433?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2a52d78119Egyébként, a hubon keresztül nem lehet több külső tárolót, meghajtót rácsatolni a routerra ha jól sejtem?!
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12518 üzenetére
Végül is egy próbát tudok tenni azzal amit jelenleg a winhez használok. TRUST 7port USB Hub.CSak nem tudom, h kössem össze, mármint hogy kettő vége van a az usb kábelnek amit be tudok dugni a hubba. Tehát az egyiket a hubba a másikat a routerba dugom? Egyébként a listáról való eltávolítást követően újra hozzáadtam a torrentet, el is kezdte a töltést de fél percen belül ezt dobta. Hiába dismiss/deatel, semmi, azaz ez az ablak jön föl újra és újra.
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12518 üzenetére
Szia! egy ilyennél csatlakozott le és föl többször egymást követő rövid időközönként win alatt. illetve, hogy ha bedugom egy ilyenbe (mert a routrrel még nem próbáltam ezt a verziót) akkor a routerrel hogy kötöm össze?Vagy azért van kettő usb vége a winyó kábeljének mert a vastagabb vezetéket egy ilyenbe dugom és a másikat kötöm a routerre?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12514 üzenetére
Igen külső táp nélküli 2,5"ös Transcend márka (500Gb).Bár most routerra van kötve rövid kábellel de korábban win alatt is előfordult, h levált majd visszacsatolt és ezt elég sűrűn tette. ha újra indítom a torrentet újra megtörténhet a jelenség. Szóval nem beállítási probléma hanem hardveres?! akkor milyen megoldás jöhet szóba ha a routerra kötve szeretném használni. Jól látod! nem egyidőbe készült képek, kikapcsolást követően készítettem a transmissionosokat és kikakpcsolást előtti állapot a formázásról. Mert előszőr a formázásra gyanakodtam, hogy nem mindegy, hogy van e exroot,swap vagy az egész telibe ext4-be megy,ezekkel a variációkkal kísérleteztem és a legutóbbi formázást (telibe ext4) közvetlenül készítettem is egy képet. Szóval az nem lehet,hogy alap állapotba áll a wincseszter vagy leáll a gép kikapcsolásást követően?! mert végül is az adatforgalom adott a gép kikapcsolása után.
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
A külső winyóval adódott problémám.
így formáztam meg:Transmissionnal ment is minden szépen, kikapcsolatam a gépet több órára, visszakapcsolás után hibaüzenet: no data found ensure your drives are connected or use set location... látszott, hogy még töltött egy darabig mert 1,45 Gb-nyi letölttött adatnál kapcsoltam ki és 3,2 ráment mielőtt a hibaüzit beadta.
Bár a Luci csatolási pontok menüje látja:
De a transmission nem hajlandó folytatni a letöltést
A WWW_SUSTE nem látja a winyót a gép visszakapcsolása óta. :
Nem tudom mit tegyek mert a mini tools partitionnal is formáztam már és a WWW_SUSTE-ban is, egy darabig megy de utána ugyan ez az üzenet...
Arra gondolok, hogy nem-e a winyóval van valami baj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- SzoftverPremium.hu
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest