- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celtis
veterán
Vagy-vagy. A kettő együtt felesleges. Ha a kliensen állítasz fix IP-t, akkor tök mindegy mit állítottál a routeren. A kliens vagy DHCP-t haaznál az IP beszerzésére vagy ha kézzel van beállítva az IP, akkor azt.
A baj csak annyi lehet, hogy majd később ha valamikor a routeren állítod át egy kliens IP-jét csodálkozni fogsz, hogy miért nem lesz mégsem az a címe.
Az mindenképpen helyes, hogy a fix IP-ket a DHCP tartományon kívülről választod. -
Celtis
veterán
válasz
galaxys80 #16357 üzenetére
Nem jó. A DHCP-vel kiosztott fix IP-khez használd a 2..99 tartományt, mert az alapértelmezett dinamikus tartomány a 100..250. Nem magyarázom, hogy a többit miért ne. Ez bőven elég lesz.
Lehet, hogy a dinamikus tartományból választott fix IP-ket sem osztaná ki a router, de jobb amit ajánlottam. Ráadásul az IP címre ránézve már látod, hogy fix vagy dinamikus tartományba esik.A DHCP-vel fixált IP és a fix IP közti lényeges különbség, hogy előbbit minden eszközre a routerben tudod beállítani, míg a fix IP-t magukban az eszközökben egyedileg. Az előbbi a kényelmesebb.
-
-
Celtis
veterán
válasz
bhonti #16178 üzenetére
Bevallom ezaz ipv6 nekem már kínai. Csak annyit akartam elérni, hogy az ipv6 teszt oldalak szerint jó legyen a beállításom. Ez az új FW-rel sikerült is.
Valószínűleg igazad van. Mit állítsak, hogy SLAAC legyen?BTW olvastad, hogy nekem az új LEDE még gyorsabb is, mint amit te gondoltál egyedüli jónak?
-
Celtis
veterán
Azt meg tudjátok mondani, hogy a DHCPv6 beállításoknál a server, relay vagy hybrid módokból melyiket válasszam?
-
-
Celtis
veterán
válasz
doberman #16159 üzenetére
Nem. Amit te linkeltél az újabb. Már nem tudom honnan töltöttem le, de felraktam most ide.
Tulajdonképpen lehetne tenni egy próbát az újabbal is, habár Rick4 kolléga anno ezt végigcsinálta és valamiért ezt a verziót találta lényegesen gyorsabbnak a többinél.Hozzáteszem, hogy az ipv6-tal viszont nem tudtam zöld ágra vergődni ezzel a FW-rel, habár ez könnyen lehet az én hibám is.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #16108 üzenetére
Belenéztem a logokba és ezzel van tele:
Thu Oct 18 19:38:58 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is setting up now
Thu Oct 18 19:39:02 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11106): cat: can't open '/tmp/464-wan_6_4-anycast': No such file or directory
Thu Oct 18 19:39:02 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11106): Error: inet6 prefix is expected rather than "lookup".
Thu Oct 18 19:39:02 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is now down
Thu Oct 18 19:39:02 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is setting up now
Thu Oct 18 19:39:05 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11133): cat: can't open '/tmp/464-wan_6_4-anycast': No such file or directory
Thu Oct 18 19:39:05 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11133): Error: inet6 prefix is expected rather than "lookup".
Thu Oct 18 19:39:05 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is now down
Thu Oct 18 19:39:05 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is setting up now
Thu Oct 18 19:39:08 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11155): cat: can't open '/tmp/464-wan_6_4-anycast': No such file or directory
Thu Oct 18 19:39:08 2018 daemon.notice netifd: wan_6_4 (11155): Error: inet6 prefix is expected rather than "lookup".
Thu Oct 18 19:39:08 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is now down
Thu Oct 18 19:39:08 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wan_6_4' is setting up nowwan_6_4 interfész nincs is definiálva és a konfigfájlokban sem. Mi lehet az oka?
-
Celtis
veterán
Felraktam én is ezt a régebbi LEDE FW-t. Sima ügy volt, úgy tűnik minden konfig megmaradt.
Az eredmény látványos. Eddig 150/150 sebességet értem el, most 550/200. Sajnos nálam a Digis net az ONT-re direkt LAN-on csatlakozva sem tud többet, tehát talán a router még ennél is többet bírna.Köszi a tippet!
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #16092 üzenetére
Nálam is eljött a digi...
Mi ez a csak snapshotból elérhető ar71xx platformból telepítés? Nem olyan régen, még az volt a konklúzió, hogy a fast-pathos release-ekből is csak egy régebbi muzsikált viszonylag elfogadhatóan.
A gyári fw támogat dyndns kiszolgálókat? Mert ha igen, lehet, hogy az a legegyszerűbb megoldás nekem. Már nem futnak extra szolgáltatások a routeren, csak fix IP kiosztás és pár port forwarding.
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #15962 üzenetére
A nevemet egy tök ismeretlen ip címre oldja fel.
DNS server handling your query: 8.8.8.8
DNS server's address: 8.8.8.8#53
Non-authoritative answer:
Name: sakos.changeip.com
Address: 170.178.190.213Megpróbáltam a changeip.com oldalon legalább statikusan beállítani, de nincs hatása:
Hostname Type Value TTL Set 1 Set 2
ftp A 188.142.242.132 30 No No
@ A 178.139.11.221 30 No No
www A 188.142.242.132 30 No NoA UPC szarakodása előtt hibátlanul működött.
Azóta folyamatosan ez van a logban:Thu May 31 22:19:13 2018 user.notice ddns-scripts-myddns: Running IP check ...
Thu May 31 22:19:13 2018 user.notice ddns-scripts-myddns: update failed, retrying in 60 seconds -
Celtis
veterán
Sziasztok,
5 nap után végre a UPC helyreállította az internet elérést. Viszont azóta nem megy a ddns, még a router újraindítása után sem. A logban ez van percenként.
Tue May 29 20:09:13 2018 user.notice ddns-scripts-myddns: Running IP check ...
Tue May 29 20:09:14 2018 user.notice ddns-scripts-myddns: update failed, retrying in 60 secondsA changeip.com-ot használom. Módosítás nem volt. Az új IP-t kézzel be tudom állítani az oldalon.
Mit jelent az update failed? Lehet erről esetleg részletesebb logot gyűjteni? -
Celtis
veterán
Nem. Nem érted, hogy mire akarom használni.
Még egyszer utoljára. Az autóban lenne a fejegységre dugva és úgy szeretnék rá zenéket másolni, hogy nem veszem ki onnan. Ha már kiveszem az autóból, akkor a gépemen rámásolom, amit akarok. De ebben az esetben egy mezei pendrive-ot is használhatok. -
Celtis
veterán
Egy wifi pendrive elérést szeretném megoldani a routeren keresztül. (suste 0.8.1 FW)
A pendrive AP-ként működik. Megoldható, hogy
- a router rendes AP funkciója mellé létrehozzak egy wifi klienst is,
- ez egy második WAN interfészként működjön DHCP módban,
- olyan routingot állítsak be, hogy a LAN felől ez a subnet az új WAN interfész felé legyen routolva?Most ha Luciban próbálom ezt beállítani, akkor széthullik a wifi.
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #14825 üzenetére
Köszi. Pontosan így volt, az openvpn fájlok foglalták a helyet. Törlés, majd újraindítás után, már lehet konfigurálni a routert. Most már eléggé világos, hogy mi hogyan történik. Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat.
Közben nézegettem ezt a port knocking megoldást, és lehet, hogy maradok ennél, a vpn helyett. Amúgy is videó streamelést akarok megoldani. Knockingggal és erős passworddel szerintem megfelelő lesz a biztonság, és nem kell a procit sem terhelni.
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #14823 üzenetére
root@TpLinkWDRXX00:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 896.0K 840.0K 56.0K 94% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 692.0K 61.1M 1% /tmp
/dev/mtdblock3 896.0K 840.0K 56.0K 94% /overlay
overlayfs:/overlay 896.0K 840.0K 56.0K 94% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devLehet valamit törölni, hogy legyen hely? Nagyon nem akarnám újrakezdeni a telepítést.
Transmssion, minidlna, ilyesmi mehetne a kukába. -
Celtis
veterán
Tényleg köszönöm a segítőszándékot és véletlenül sem akarom próbára tenni a türelmedet, de hidd el, hogy első találkozáskor nem könnyű elmenni ezen az oldalon.
- Valóban a 2-es al-opciókban eléggé jól le van írva, hogy mit csinálnak. Csakhogy! Amikor én nekiindultam, a pendrive fel volt már csatolva valahova, és ilyenkor nem jelennek meg a 2-es pontok egyáltalán, csak a 3-as, és abból nem derült ki, hogy léteznek beszédesebb egyéb pontok is.
- Mindazonáltal - ahogy írtam is - megtaláltam a 2-es opciókat és ki is választottam a 2.3 extroot and ext4 pontot (azóta többször is megcsináltam), de nem csatolja fel az overlay-hez. Ez az eredmény minden nekifutás után:
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 264192 1976319 856064 83 Linux
/dev/sda2 mounted to /mnt as ext4 -
Celtis
veterán
Nagyon rendesek vagytok, hogy próbáltok minden kérdésemre válaszolni, de úgy érzem, mintha tesztelnétek rejtvényfejtésből.
"Pendrive: format.readme." ezzel most mit kezdjek?
Vagy adj egy linket vagy írd le légy szíves, hogy a GUI-ban milyen műveleteket végezzek el vagy akár SSH-n (formázd le, csatold fel, írd be ebbe azt stb.).
Nem igazán információgazdag a 9092-es GUI, annak aki nem tudja, hogy mi mire való. Végül a "2.3. Creating 2 partitions (extroot and ext4 partition)"-ot választottam, mert azt mondja, hogy létrehoz ext4-es partíciót és felmappeli /overlay-nek. De az eredmény nem ext4-es partíció lett, hanem linux / swap.(?)
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 526335 262144 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 526336 1976319 724992 83 LinuxBármelyiket formázom ext4-re, ugyanez marad az eredmény. Próbálom felcsatolni overlay-nek, de egyiket sem engedi.
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #14814 üzenetére
Hát, valami történt. Luci-n keresztül feltöltöttem a repair-eket. Ugyan a leírásban csak annyi van, hogy 0.8.1 és 0.8.2, de a letöltő oldalon kétféle 0.8.1 repair is van (0.8.1-repair-opkg-bb-ar71xx-2016-03-07.tar.gz és 0.8.1-repair.tar.gz), de felraktam mindkettőt.
Van VPN konfig oldal, de ha jól veszem ki, nincs elég hely a telepítéshez. Van egy ext4-re formázott pendrive rádugva a routerre. Gondolom fel kéne csatolni ovearlay-nek. Van erre leírás? Próbáltam keresni, de nem találtam értelmeset. -
Celtis
veterán
- Most fél órán át böngésztem a readme-ket meg a blogodat, de semmit nem találtam ami a 9092-es oldal frissítését írná le. Légy szíves segíts, mert nem találom. Maga a firmware friss, azt ma töltöttem le és raktam fel.
Amúgy ugyanígy néz ki nekem is csak, más a színe. Végülis megtaláltam a wifi alapbeállításokat is, a basic configurations alatt. Akárhogy is, nekem a hagyományos luci sokkal-sokkal inkább bejön.- A kérdéses weboldal létrehozás a WIFI-EXTRA/Wifi Supervisor konfigban láttam. Ez mire jó?
- De ami a lényeg lenne. Miért nem tudom telepíteni az opnevpn-t, és ha telepítem, akkor hol lehet konfigurálni?
-
Celtis
veterán
Na, csináltam egy gyári alapbeállítást, és most be tudok jelentkezni a Chrommal. Viszont hallod elég katyvasz ez az egész.
- A 9092-es oldalon igencsak szegényes a wifi konfigurálási lehetőség, még csatornát sem lehet állítani. A Luci sokkal áttekinthetőbb is.
- Első helyen van egy link a 9093-as oldalra, de nem jön be. Mi ez?
- A wifi konfigurálás oldalon van lehetőség weboldal hozzáadására. Megcsináltam, kipróbáltam, kérte is a jelszót, de utána "Not found" Mi ez? Hogyan lehet törölni ezt a weboldalt?
- Tulajdonképpen azért raktam fel ezt a fw-t, mert azt olvastam itt nemrég, hogy van egy oldal az openvpn konfigurálására. Ennek nyomát sem láttam. Hol keressem?
- A system/service installer oldalon rányomtam az openvpn telepítésre. Hát nem sikerült:
wget: bad address 'suste.ixmsk.eu'
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz, wget returned 1.
Downloading http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt@ipdns.
Downloading http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_base.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/luci/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_luci.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_packages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_oldpackages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/routing/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_routing.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/telephony/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_telephony.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-openvpn.
Unknown package 'luci-app-openvpn'.Hogyan tovább?
-
Celtis
veterán
Konfig megtartással frissítettem. Elég alap dolgok vannak csak beállítva, de az mind szépen vissza is jött. Lusta vagyok újra konfigolni mindent. De akárhogyis milyen beállítás az, amitől Chrome alatt bad gateway-t válaszol a luci, mással meg jó?
A 9092-t nem ismertem, nézegetem. Van benne egy link a 9093-ra is, de az nem jön be. Az mi lenne?
Amúgy főleg azért váltottam firmware-t, mert openvpn-t szeretnék.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #14806 üzenetére
Sikerült rájönnöm, hogy csak Chrome esetén van ez a hiba. Edge böngészővel működik. Erről beugrott, hogy anno volt egy problémám, hogy a Luci extrém lassú volt telepítés után, amíg a router órája nem volt szinkronizálva (az is csak Chorme böngészővel), de most az óra jó.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
A kezdetek óta Vargalex firmwarrel működött a router. Ma felraktam rá a Suste féle 0.8.1-et. Fel is ment simán, működik a router, de a luci oldal nem jön be. Ezt írja: "Bad gateway The process did not produce any response".
Restart nem segített. Gyors keresés után SSH-n telepítettem, a luci, libuci-lua és libubus-lua komponenseket, de nincs változás.
Mi a megoldás? -
Celtis
veterán
Nem próbáltam. Az Openwrt-t akartam újraindítani, de nem jöttem rá hogyan. Az uhttpd-vel újraindul az is?
A Luci-t használom már időtlen idők óta, de jó lehet más grafikus felület is, ha ugyanazokat tudja.
Hogyan kell felrakni a tiéteket? Az csak grafikus felület vagy komplett FW? Bocs, az utóbbi években nem követtem a routeres, openwrt-s történéseket. Nem nagyon vagyok képben.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
WDR3600-as routeren évek óta vargalex v1.1.7 FW fut. Tulajdonképpen nem nyúlnék hozzá, de egyre jobban bosszant, hogy az Openwrt processben valami memory leak van, ami miatt pár alkalom után nem lehet a Luciba belépni. Ilyenkor megnézve a top-ot, az Openwrt memória fogyasztása az egekben.
Milyen firmware-t ajánlotok, amit a legkisebb fájdalommal tudnék feltenni. Tehát lehetőség szerint a konfig megtartásával.
-
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6712 üzenetére
Egy vezetéknélküli wifi repeater talán segít a hatótávolságon, de ennek megvan az ára. Ha jól tudom a mobil szempontjából az ilyen repeater ugyanazon AP-ként látszik, tehát ez ténylegesen az eredeti router wifi hatótávját terjeszti ki.Viszont a csomagok ismétlése a sávszélességet felezi. Talán nem is lehet/érdemes több repeatert is telepíteni egy AP-hez.
-
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6708 üzenetére
Ez azért van,mert a wifi így működik.
A wifi azt jelenti, hogy vezeték nélküli és nem azt, hogy mobil. A szabvány nem támogatja azt a fajta mobilitást, mint pl. a mobilinternet. Különösen nem fog ez menni önálló AP-k esetén.
Esetleg lehet próbálkozni appokkal, amik mérik a térerőt és átkényszerítenek másik AP-ra, ha ott jobb a térerő, de jobb ha belenyugodsz, hogy sohasem fog ez zökkenőmentesen működni.
-
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6703 üzenetére
Minden további nélkül bekonfigurálható, de én sem javaslom ezt a megoldást. A mobil szempontjából semmi különbség nem lesz, ha ugyanaz vagy más az SSID. Ugyanúgy két független access pontként kezeli őket.
Viszont két router azonos SSID-vel nálam elég fura dolgokat művelt. Dőltek össze, jött-ment a térerő. Csak az SSID módosításával stabilabb lett a rendszer (tehát nem egyéb konfig probléma). Hozzáteszem, hogy ez még a WDR3600 wifi probléma megoldása előtt volt.
-
Celtis
veterán
Egyrészt ha a DHCP lease-eknél akarsz saját neveket látni, akkor ott kell elnevezni a gépeket és IP címet rendelni hozzájuk.
A gépnév egyébként névfeloldásra használható. IP cím helyett a nevet tudod beírni pl. a böngészőbe vagy a puttyba csatlakozáskor. Tehát egy otthoni DNS. -
Celtis
veterán
-
-
Celtis
veterán
válasz
Tutu7030 #6493 üzenetére
Tulajdonképpen mindegy, hogy hol állítod be a dyndns-t az eredmény ugyanaz kell legyen. Ettől függetlenül érdemes a routeren beállítani, mert ez az ő feladata.
- Valószínűleg azért jön be a NAS felülete, mert átkonfigurálja a routert és "ellopja" az adott portot.
- A dyndns csak IP cím szintű regisztrációt jelent. Ha több különböző szolgáltatást akarsz elérni, különböző portokat kell használni. pl http://xy2321.no-ip.org/ és http://xy2321.no-ip.org:8080, és ennek megfelelő konfigurációt alkalmazni a routeren. -
Celtis
veterán
És mit fog mondani a boltban? Azt, hogy hackelt fw-rel nem megy a router?
Egyébként is szinte semmilyen hibakeresés nem történt még, Csomagvesztés van, de hogy hol és miért, arról fogalmunk sincs.
Nagyon könnyen HW hibát kiáltotok, ha valami nem gömbölyű és jobb ötlet nincs. Velem is visszaküldettétek a routert, pedig semmi baja nem volt, mint utóbb kiderült. -
Celtis
veterán
Ennyire érthetetlenül fogalmaztam? A két FW-ben eltérő az alapbeállítás, tehát valamelyiket módosítani kell ahhoz, hogy egyforma beállításokkal tesztelhess.
Hiába viszed a routert máshova, ha ott más a környezet. Pont UPC-s modemnek tud 192.168.1.1-es címe lenni, ami összekutyulhat mindent. -
Celtis
veterán
Attól, hogy a LAN-on 192.168.1.0/24-et vagy 192.168.0.0/24 használsz még ugyanúgy lenne interneted.
(Az első az Openwrt, a másik a gyári FW alapértelmezett beállítása)
Viszont ha pl. a modemed vagy valami ütközik ezek valamelyikével, máris kész a baj.Nemrég láttunk itt ilyet.Meglehetősen kíváncsi vagyok, hogy mi a hiba oka nálad. Biztos vagyok benne, hogy nem a router HW és nem is az Openwrt okozza ezt (ahogy a DHCP esetén is jósoltam), hanem valamilyen beállítás. Ezért javasoltam, hogy lehetőleg mind a gyári mind a vargalex fw-nél próbálj ugyanazokból a beállításokból kiindulni. Ha kiderül, hogy milyen beállítás okozza az eltérő viselkedést, akkor lehet magyarázatot találni.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
A WDR3600 LAN vagy WAN portját kötötted az új routerre?
Az lesz a baj, hogy két router nem fér meg egy csárdában. A 3600-as LAN portját kell az új routerre kötni, és a hálózta/interfész/LAN protokollt DHCP-re rakni statikus IP helyett. A DHCP szervert pedig tiltani kell, ha még ezután ott lenne. A WAN-t meg egyelőre letiltani.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Szabtom #6169 üzenetére
Ha rám hallgatsz, ezt a két sort is hozzáadod:
echo 20 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio20/direction"Egyelőre próbáld ki ezt. Valószínűleg megszűnik minden problémád. Ha mégsem, akkor utána jöhet a disassoc_low_ack=0 beállítás. De szerintem nem lesz rá szükség.
-
Celtis
veterán
válasz
Szabtom #6157 üzenetére
1. Egyrészt ugye a fene se tudja, hogy milyen verziójú HW-ed van, és ha zöld ledes, akkor alkalmaztad-e GPIO vonalakat bekapcsoló patch-et a wifi érzékenység javítására. Ez alap, enélkül teljesen rossz lehet.
2. Csak 3-4-et kellett volna visszaolvasnod, hogy lássad Ía #6151-ben Edenyke bevált beállításait ugyanerre a "deauthentication due to missing ack" problémára.
-
Celtis
veterán
Nem lehet, hogy inkább a gépeddel van a probléma?
A 169.253... azt jelenti, hogy nem szerez IP címet a géped. Ha ez pontosan naponta következik be, akkor az gyanúsan egybeesik a DHCP által kiosztott IP cím lejártával, ami 24 óra alapbeállításban. Tehát nekem úgy tűnik, mintha a géped nem tudná az IP címét megújítani valamilyen DHCPs probléma miatt.Miből gondolod, hogy a router lefagy, mi a jele? Az teljesen normális, hogy a 169-es IP címmel nem éred el. Ettől még a router működhet. Jó lenne ilyenkor egy másik eszközzel, akár wifin megpróbálni felcsatlakozni.
-
Celtis
veterán
válasz
edeleny #6146 üzenetére
Elvileg más megoldás is van, de a legtisztább, ha a TV-ket is a 3600-asba dugod., különben nem lesz DLNA.
Mielőtt a routert rádugod a ZTE modemre, a 3600-ason LAN IP tartományt állítsd át mondjuk 192.168.2.0/255.255.255.0-ra, a WAN típusa pedig DHCP legyen. Ennyi szerintem elég a működéshez.Nem ismerem a ZTE-t, de ha lehet a router módot kikapcsolni, hogy csak modemként működjön (ezt hívjátok itt bridge-nek?) az mindenképpen jó lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #6102 üzenetére
Routolni sem lehet egymást átfedő subnetek között. Honnan tudja a router, hogy melyik interfészre küldjön ki egy csomagot, ha két interfészen is jelen van ugyanaz az ip?
A helyes megoldás csak a router csatlakoztatása a géphez, majd a konfigurálás után kellett volna rákötni a modemet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest