- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
Mondok jobbat.
Ki kell cseréltetnem a zuhanykabint. Panel... Már próbáltam többfélét is, de egyik sem vált be, szerintem mind gagyi ami előre megvehető, ártól szinte függetlenül.
Olvasgattam az épített zuhanykabinokról. Alaposan körbrolvastam a témát, ha jól meg van építve, akkor elvileg működhet a dolog. Kértem ajánlatot rá....azt hittem szívgyógyszer kell hirtelen, pedig nincs baja a szívemnek...nettó 250 ezer...csak a tálcaépítés + nettó 250 ezer a kabin.
És azt megjegyezte, hogy garanciát nem vállalnak rá, mert panelben kell csinálni.
Így tehát marad a lehető legkevesebb mozgó alkatrésszel rendelkező előre gyártott kabin és a remény, hogy egyszer olyan helyre tudok költözni, ahol tudok egy normálisat építtetni. Eszméletlen milyen árak vannak. És ezt az ajánlatot is 5. megkeresésemre kaptam.
-
Igen, én is azért jártam ki mostanában 8 körül. Háromnegyed kilenckor már szól a hangosbemondó, hogy a 65 év felettiek jönnek, mindenki húzzon haza...
A görbe meg akkor jó, ha a lehető legmeredekebb az ellátórendszer teherbírásán belül. Ha annál laposabb, akkor csak feleslegesen húzzuk az időt, amíg védekezni kell...
-
tucsok.
senior tag
Otthon még egész jó a helyzet, ne sírj. Én Albániában vagyok és hetek óta naponta 13.00 órakor bezár minden ( boltok, gyógyszertár tényleg minden) és kijárási tilalom van másnap reggel 05.00 óráig! TÉNYLEG üresek az utcák itt betartják! Szombatonként 13.00 órától hétfő reggel 05.00 óráig kijárási tilalom van és zárva minden! Az első hétvégén 75 embert bírságoltak, majd rá hétfőn bejelentették aki nem tartja be az börtönbe megy! Az éttermek hetek óta zarva vannak!
-
martonx
veterán
Nem akarok én rémhíreket terjeszteni, elvégre vegyük észre a pozitívumot is a híreimben, hogy a megerősítetten két fertőzöttből csak az egyik halt meg. Ha az ottani család minden tagját számoljuk, akik jó eséllyel szintén elkapták, csak nem tesztelték őket, és ők tünetmentesen elvannak, akkor máris 10+ emberre nézve, egészen jó a statisztika, és csak a már egyébként is évek óta ágyhoz kötött nagymama halt meg.
Szóval mindebből még azt is ki lehet hozni akár, hogy korántsem olyan vészes ez a vírus (legalábbis nálunk BCG oltással rendelkezőknél). Én nem akarnék állást foglalni, mivel tesztek híján fingom sincs, hogy mit gondoljak.
Csak gondoltam leírom, mert úgy sejtem elég keveseknek van első kézből, családon belüli rálátásuk az EÜ hatóságok járványellenes munkájára. -
csoszogi
tag
Nekem van szaritott, ha tenyleg kell irjal privatot...
Felesegem szerint a Pennyben van Viztorony teri. Ma voltam a napfeny parkban ketto utan. Tok fullos volt a parkolo, majdnem visszafordultam de bennt a Tescoban alig voltak. Valoszinuleg az Obiban lehetett az a sok ember. Teli kocsik sem voltak, volt minden kiveve eleszto. Poenbol megneztem. Se friss se szaritott. A szembe levo Aldiban sem volt se friss se szaritott....ja es ott se voltak sokan, egyik helyen sem alltunk sorba harom percnel tovabb.
-
martonx
veterán
Mivel van a családban koronavírusos, sőt egyikük el is hunyt (szerencsére nem túl közeli rokon), így nekem úgy tűnik, hogy az elhunytak számával nem csúsztatnak (kimondottan kíváncsi voltam, hogy az amúgy is nagyon rossz állapotban lévő néni be fog-e kerülni a statisztikába, ő lett a 25-dik az elhunytak sorában), viszont a médiának mutatott hivatalos elhunytak száma 2 napos csúszásban van. Akkor már lehet, hogy a fertőzöttek száma is pár napos csúszásban van.
Az elején meg amit műveltek kontakt kutatás, meg gócpont felderítés, nem tesztelések kapcsán az vicc volt.
Az alapvető gond az, hogy a magyar járványügyi gyakorlat megrekedt a 80-as években, amikor örültél, ha 3 évente egyszer valakinek sikerült a háztömbből kizárólag csak közvetlen szomszédos országba (nyugatra meg tízévente ha) kijutnia. Ergo, ha egy behurcolt vírus felütötte a fejét, akkor kontaktus kutatással könnyen vissza lehetett fejteni, hogy ki volt az. Manapság, amikor naponta több tízezren mennek keresztül Ferihegyen a világ bármelyik országában, puszta illúzió volt azt hinni, hogy a 80-as évek protokolljai működni fognak. -
A vitaminok nem a koronavírus ellen jók, hanem az immunrendszer működését javítják. Az viszont kurva jó és hatásos a koronavírussal szemben, bármilyen vírussal szemben. Az "erős" vagy "jól működő", azok szinonímák. A rosszul működő az túlreagálja és a saját sejtjei ellen fordul (pl. autoimmun betegség), de az nem egyenlő az "erős"-sel...
-
Azért hívták Milánót, mert ott ugye nagyon durván tombol a járvány. Kint élő magyarokat hívnak fel, akik tőzsgyökeresek (értsd: ott élnek, dolgoznak sok éve). Minden nap mást más országból, de eddig senki se látta még az apokalipszist, amit a bemondó izgatottan vár...
Na akkor te vagy az első, akitől hallom, hogy a valakijének a valakije ismer fertőzöttet.
-
Hát pedig ilyenek ezek a vírusok. Egy vírus alapvetően nem él, önállóan nincsenek életfunkciói, éppezért meghalni sem tud. Szétesik, tönkre megy idővel.
De amúgy sem azzal van a baj, hogy bejut a szervezetedbe a vírus (milliószámra vannak most is, minden lélegzetvétellel vírusokat és baktériumokat is lélegzel be), hanem hogy mit tudsz vele kezdeni. Azon múlik, hogy megfertőződsz-e, hogy milyen állapotban van az immunrendszered. Ha jó, akkor pikk-pakk lerendezi, esélye nincs szaporodni. Ha meg gyenge, akkor el tud szaporodni, idő kell, míg legyőzi. Ha nagyon gyenge, akkor meg véged van. Nem véletlen, hogy a koronavírusban is azok halnak meg, akik idősek, eleve kórházban vannak, vagy többféle krónikus betegséggel is kezelik őket, szóval valamilyen szempontból gyenge az immunrendszerük. -
martonx
veterán
Én se tudom mi hibádzik náluk, csak rá akartam világítani, hogy a pékségeknél árult kenyereknél egyáltalán nem biztos, hogy a minél nagyobb kenyér a minél jobb (sőt).
Az kb. lehetetlen, hogy otthon nagyobb kenyeret sütsz, mint a pékségek, akik adalékanyagokkal sütnek. Hacsak nem találtál valami ultra jó sikér tartalmú kenyeret, vagy nem használsz te is valamilyen adalékanyagot, vagy nem kovászolsz extrém ügyesen. Otthonra legjobb az aszkorbinsav (e300 - más nevén c vitamin) mint adaélkanyag használata a kenyérsütéshez. Ezzel meg lehet közelíteni a pékségi kenyerek méretét.
Még pályakezdő élelmiszertechnológus mérnökként volt szerencsém egy évig pékségeknek adalékanyagokat forgalmazni.
Nagyanyáink kenyerét meg teljesen kár idekeverni, mert annak idején teljesen más búza fajták voltak, teljesen más malmi technológiákkal őröltek, teljesen más kemencékkel sütöttek és akár napokig kovászoltak. -
martonx
veterán
Tudod mi a vicc? Ha két 1 kg-os kenyér közül még akarod állapítani, hogy melyik a jobb, akkor az a jobb, amelyik kisebb. Már persze ha a jobb alatt azt értjük, hogy nincs tele illegális, mérgező adalékanyaggal.
Ennek ellenére a legtöbb pékség leszarja, hogy a kenyérbe tilos e472-t rakni, mert attól lesz szép nagy a kenyér, kevésbé morzsálódik, és lassabban szárad ki.
Az embereknek meg minderről fingjuk sincs, eszik a mérgező kenyeret, mert az szebb, nagyobb jobban eláll. -
Mondjuk Dél-koreában, ahol szénné teszteltek mindenkit, összesen eddig 8652 beteget találtak, és már lecseng a járvány. Gyakorlatilag bármilyen más betegséget nézel, nagyságrenddel több van, mint koronásból, szóval én annyira még mindeig nem aggódok a vírus miatt, sokkal inkább a politikusok miatt, hogy mit fognak még szétbarmolni...
-
azbest
félisten
-
ShadowX
őstag
Biztos van már Szegeden is. Ha arra gondolok hogy hányan jönnek repülővel Pestre majd onnan Szegedre, vagy csak arra hogy itt vagyunk 2 másik országgal a seg*ünkben. Max. egy sima megfázásként átvészeli akinek van.
Amúgy meg rettenetesen sokan nem tesznek semmit az egészségükért. Cigaretta még mindig nagyon menő pl...
-
martonx
veterán
De hát megmondták, hogy megteremtették az átláthatóságot, és mindenkit informálnak mindenről, mert ez a védekezés legfontosabb alapja.
A biztonság kedvéért teszteket is alig végeznek, csak ha kikönyörgi / miniszter valaki.
Így legalább biztos nem lesz pánik, hiszen tudjuk, hogy csak 50 esetről tudunk. Ami meg ugye semmi. Kinek lenne az jó, ha kiderülne, hogy az nem 50, hanem 5000?Ami ennél is rosszabb, hogy akikről beigazolódott a fertőzés se tudhatunk semmit, nehogy már legyen esélyünk elkerülni a közelséget.
-
tisn
addikt
Koronavírussal érintett települések:Budapest: 16 főDebrecen: 2 főKótaj: 1 főIsmeretlen: 17 főZalaszentgrót: 1 főMosonmagyaróvár: 1 főTatabánya: 1 főNyírábrány: 1 főGyál: 1 főMonor: 1 főSzombathely: 2fő
-
veze
őstag
A korábban linkelt ( és megbizhatónak mondott) Software-xxxxx.com oldalrol vásárolt (Retail ként árult) meg kamu...
Ezt most megkövetem..
mert frissités után kezdte el dobálni az ablakot, hogy hamarosan lejár ( ezért néztem meg slmgr parancsal, és miközben ide bemásoltam ugy rémlett hogy a termékkulcs mintha más lett volna nekem. Elökerestem a sorozatszámot amit adtak és hát nem az volt. Mitha a frissités valamit bekavart volna.. ismét beírtam a számlához kapott azonosítot és azzal ujra aktiválva most már ugyanazt irja, mint a másikra
Név: Windows(R), Professional edition
Leírás; Windows(R) Operating System, RETAIL channel
stb....
Szóval mind a kettő ok , amióta megvettem őket, eddig nem is volt zavar az erőben -
csoszogi
tag
az sósav lesz...a kénsav(tömény) erős vízelvonószer, a cukorból is aktív szenet csinál....másrészt a kénsav hatására a csontból keletkező, már ha keletkezik, CaSo4 pedig a gipsz, ami nem igazán oldékony vízben, míg a sósav hatására keletkező CaCl2 pedig kiválóan oldódik... (én sem vagyok maffiózó)
-
macilaci78
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Neked odaadom ingyen
Itt van a többi között
Ha bárkinek bármi kell, csak az ár nem jó, írjon privit és megegyezünk. Szeretném kiszórni a sok lomot. -
martonx
veterán
Még közel sem űbereled ezt: [link]
Nemrég találtam, azóta is ezen röhögök!
A kedvenc mondatom belőle: "Úgy, hogy kell hozzá egy tehetség, egy zseni, egy géniusz, aki az új szellemet megidézi, és ez lennék Én Erdős Attila. Ez a megváltó szellem a matematika nyelvén szól hozzánk úgy, hogy a vallást matematikai alapokra helyezi, és evvel a tudományt arra kényszeríti, hogy ezt az új vallást egzaktnak ismerje el, hiszen a tudomány nem tagadhatja meg saját nyelvét a matematikát. "
-
SirRasor
addikt
Hmm tényleg. Amúgy régen csodálkoztam is ezen és egy ideig úgy hajtottam a motor fordulatát, mintha autó volna.
125-ös CBR, jaj de szerettem2-4k között tartottam a fordulatot, de ha nem kellett a 3k-t se léptem át.
Meglepett egy 1.8 literes fogyasztással városbanpilóta akkor az úgy kb. okés. 6k van benne, jövőre se lesz több 12k-nál, tehát határeset..
-
Én egy kicsit másként látom... Régen volt egy Magyar Posta átvette 2kg-ig (akár alaplapot dobozában méretű csomagokat) ajánlott levél ként.MS-DOS-os (bár elavult de villám gyors egyszerűen kezelhető szoftverekkel dolgoztak) majd lett egy "tulajdonos váltás" és elkezdődtek a "nagy újítások".Mindenek előtt új nehezen kezelhető,átláthatatlan,lassú szoftvereket kaptak mert azt kell használni.Utána csak kellett gépeket is cserélni...
Jött a kőbe vésett szabályok betartatása (levél csak 20~24mm vastag lehet) stb. és egy a szolgáltatás színvonalához képest erősen túlárazott díjszabás.... -
Rick4
félisten
Különösebb energiát nem fektettem bele, hogy felállítsak egy mindenre igaz állítást a postai szolgáltatásokról, nálam a postaforgalom 99%-ában az ügyfelek fizetnek a postaköltségért, szóval tőlem lehet akármennyi a feladás díja.
De mondom, az nem mindegy, hogy csomag vagy levél. Levélként nem veszik fel a 25mm vastag bubizacsis cuccot, csomagként felveszik, mert előbbi postaládába bedobós, utóbbi viszont kézbe adós, aláírós, ott nincs jelentősége, hogy a címzettnek milyen postaládája van, mert vagy a kezébe kapja, vagy értesítőt kap. Aztán persze ezt is tudja minden postahivatal, minden postás a saját értelmezése szerint értelmezni.
-
Rick4
félisten
Persze, na de a "régi" tápok ebben az esetben inkább 10+ évben mérhetők, nem 3-6 évben, azoknál már nem nagyon volt ilyen megoldás, és réginek nem nagyon nevezhetőek, egynémelyiken még gari is lehet...
De amúgy a régieknél is elég jól be volt lőve a VGA kártyának kellő táp leosztás, egy ágon 12V-nál 10A is elég kellene legyen egy ilyen VGA-nak, 120W körül fogyasztanak, a lapok- proci, ssd meg anyit nem elszik, hogy 40W fölött fogyasszon egy ilyen gép, a ph-s tesztekből tudjuk, hogy a 350W-os fogyasztót se olyan egyszerű megépíteni, azt meg még a gagyibb tápok is tudják. Nyilván a fesz stabilitás, élettartam már más kérdés, én se űzök hobbit az alultápolásból, de azért az 5-600W-os cuccokkal erősen túl van ez lihegve
Csak egy példa:Most nem rémlik, pontosan hogy is volt, de még a 300W-os tápok idejéből volt valami olyan infó, hogy nem is csak a 12V a fontos, hanem az 5+3.3V számít..
Plusz ha mégis egy ágra dugná, akkor is az a csatlakozó felület dupla a két molexszel, tehát a melegedést, esetleg olvadást nagyjából ki is lőtte.
-
Rick4
félisten
A digis ászf szerint csak telefonba rakható a sim, modembe nem, az eszköznek kell legyen kijelzője, billentyűzete, hangszórója, mikrofonja.
De ez még mind semmi ahhoz, hogy a digi háló 4G LTE-n működik, nincs benne se GPRS se 3G lehetőség, pont úgy járnál, mint az egyik lumia telefonos fórumtársunk itt pár napja, hogy a készüléken nincs térerő, használhatatlan, a technika elhaladt a 6-7 éves telók mellett. Teljesen más a rendszer, és eltér a freki is, ráadásul a digis simnél az internet van ingyen, az sms, ami ennek a trackernek a pozíciólekérdezésében segít, ugyanúgy pénzbe kerül, mint máshol. Ellenben ha egy éves rendelkezésre állásos t-mobile simet veszel bele, mindenhol van 2G, de mondjuk a szegedi belvárosban nem lennék már egészen biztos, de a franc se tudja. -
martonx
veterán
Tudtommal nincs, azaz továbbra is maradunk egy élhető, de sajnos egy helyben toporgó város (mondjuk erre egy esetleges fityisz jelölt se lenne garancia, hogy bármi is változna érdemben)
Épp ma délután voltam a ligeti felújított játszótéren. Tök jó, meg szép, csak ilyen felújított játszótérre ahogy elnéztem az ott megjelent tömeget, kb. négyszer akkora igény van, mint amennyi játszótér. Pl. ott lévő hm, 50 - 100 gyerekre van kemény 4 darab hinta. Hát nem erőltették meg magukat. -
nap
addikt
Mi meg úgy jártunk, hogy a postás bszott bedobni az értesítést, mire észbekaptunk, hogy akármilyen lassú is a posta, már meg kellett volna jönnie a csomagnak, addigra visszaküldték, hogy nem jelentkeztünk érte.
A következő fordulóban már jött értesítés, szóval át tudtuk venni. -
Polemius
senior tag
Te gondolom magánszemélyként adtál el valamit.
Itt meg webshopról van szó. Törvény írja elő a kötelességeket, lehetőségeket.
Például, hogy a vásárló 14 napig elállhat a vásárlástól. Az átvételtől számítva.
Ráadásul ha jól tudom, az aktuális szabályozás szerint amúgy is az eladót terheli a visszaküldés költsége is. (Vagy az csak hibás termék esetén érvényes?) -
-Tsaba-
tag
-
SirRasor
addikt
Kértem bridge módot és ott se működött a forwarding a saját routeremen. El is adtam emiatt és visszakértem router módba az övékét. Gondolom már akkor is a fenti probléma lehetett, csak akkor még nem gondoltam erre.
Amióta optikát húztak a lakásba, azóta van ez. Előtte gyönyörű szépen működött a forwarding és a NAT.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest