- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
hmmm a PC kiegészítőkkel majdnem megfogtatok, el kellett gondolkoznom, hogy legutóbb hogy is vásároltam. De végül sikerült felelevenítenem, hogy vagy Boba-hoz bemegyek és veszek valamit ami éppen raktáron van (mondjuk SSD, pendrive, router), vagy a media markt-ba megyek be és veszek olyat ami éppen a polcon van.
-
azbest
félisten
A külső környezeti zavarok nem segítenek rajta. Viszont úgy látom, hogy azért próbálkoznak ahol tudnak. Már nem látom a modem frekvenciái között az 554MHz-et, amin a VTV szeged helyi dvb-t adása is megy. Látszott a kapcsolódási adatoknál korábban, hogy eléggé zavarta ezt az adatcsatornát kábelen, csak qam64-es sípolta össze, míg a többi frekin qam256-ttal ment. Az analóg lekapcsolás miatt nagyobb játékterük lett a csatornák terén.
Legutóbb, ahogy átvettem az előfizetést lakótársamtól, direkt úgy csináltuk, hogy ne legyen új szerződés, mert akkor elvitték volna a mostani hgw-t és hoztak volna egy másikat... aztán vagy jobb vagy rosszabb lett volna. Ezt már legalább ismerem és úgy tűnik nálam, az én környezetemben elfogadhatóan működik.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szia technicolor van, aliasz HGW ha jól tudom
ha jól tudom ez van
a T-s szerelő mindent bemért és rendben talált
mondjuk nálunk azért elég bonyolult a rendszer, de ezt a bonyolult rendszert is egy Telekomos szerelő üzemelt be nekem, annopendre54: nálunk is ugyanez a net van csak másik modemmel és ugyanez a hibajelenség...
többen is mondják hogy van ilyen
majdhogy nem napi szinten indítom újra a boxot is meg a modemet is...
az az érdekes hogy - ahogy te is írod - a neten ebből semmit nem veszek észre
csak az IPTV-nél. már mindegyik portba bedugtam a nagy szobai boxot, de a helyzet változatlan...
ha találok megoldást rá, meg fogom osztani, bár már nem nagyon hiszem hogy lesz megoldás, mert szinte mindent kipróbáltam már
a boxokat is felcseréltem már ami a kis szobában nem akadozik, az a nagy szobában ugyan úgy megakad
ki érti ezt
anno a telekom topikban - mintha ott - írta volna valaki hogy mivel a tévém fel van kötve kábelesen a hálózatra, ezért a modem úgy érzékeli mintha fenn lenne még egy box, aminek ki akarja oszatni az IP-t ezért meg meg fagy alkalom adtán.
nem tudom reális e ez a vélemény, de nem vagyok hajlandó ki be húzogatni az utp kábelt a tévéből ha hálózatban akarok filmet nézni, akkor inkább akadozzon a tévé -
Ebben igazad van, de ha már TV cserén is gondolkodik, akkor nagy valószínűséggel nincs rajta HDMI.
(#64937) Lacielvtars
Értem, azt hittem még nem volt szerelő. Egyszer ki kellene próbálnod úgy, hogy minden más cuccot kikötsz a rendszerből, hogy úgy is akadozik-e. Bejövő kábel -> Telekom modem -> set top box -> TV. Ha így is, akkor már valószínű, hogy Telekom oldali a gond.
-
macilaci78
nagyúr
Autóskamerán a rendszámom kitakarására kellene.
Szóval komolyan érdekelne, hogy a te kocsidon a te autós kamerádat hogy helyezed el úgy, hogy a te rendszámod látszódjon?
Vagy az érdekel, hogy a más kocsijában lévő autós kamera felvételéhez hogy férsz hozzá hogy módosítsd, hogy a te kocsid rendszáma ne látszódjon. -
Rick4
félisten
Ugyan kívülről tudom csak megítélni a helyzetet, de pl mikor nekem gipszben volt a lábam, akkor a 2 db könyökmankó és az 1 db láb totál jó sebességet, és lépcsőn, járdán is kiváló megoldást adott. A plázában most már egy jó ideje van lépcső meg talán lift is a mozi bejáratától nem messze, úgyhogy lehet hogy 50-60m a tényleges táv a parkolótól a moziülésig. Ez nem játszik?
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, neked is és mindenkinek egyben jó reggelt
már meg is rendeltem és megyek érte kilenc körül
reméltem találnék használtat, de látom ezeket aki megveszi használja és szereti, ezért nem igazán árulják itt Szeged környékén
vagy rajtam kívül senki nem veszi ezeket a telcsiket -
quailstorm
félisten
nagy felületű elektromos teret gerjesztő cucc kell neki, nem biztos, hogy egy Note N7000 pálca elég lenne neki
virsli az az ujjad akart lenniegyáltalán nem gondoltak pálcára akkoriban, nem véletlen gumigömb egy kapacitív toll vége sem
aztán a virslivezérelt előtt a te, az meg már nem tudom mi akart lenni, de jól félbe lett harapva
megvan, az egy de -
quailstorm
félisten
azokon semmi spéci réteg nincs
nem ugyanaz mint egy consumer 25k-s szutyok, te virslivezéreltpontban végződő ceruza csak Wacomhoz van meg hasonló technológiákhoz (N-Trig)
sajnos a wacom nagyon megdobja egy tablet árát, sima consumer baytrailes Win8.1-es cuccot 20-30k-val dobott meg anno -
SirRasor
addikt
"A véleményem, hogy a tablet nem munkára való." - Egyetértek, DE ezért kell édesapámnak:
https://youtu.be/rlkbi7qiFv8?t=53 Igaz ez ipad, de ez van androidra is. -
Köszi de ezt inkább átengedem a másik érdeklődőnek
bitpork: Régen ezt a "szelektív" kifejezést azokra a készülékekre mondták amik nagyon jó vételi képességekkel rendelkeztek.
Manapság ilyen nem igazán létezik vagy ha igen akkor meg akkora csápokat kell az autódra szerelni mint a trolikon van
Mp3+USB+D-Class Amlifier az nem autóba való hanem konyhába Kossuth-ot hallgatni meg Bartók-ot -
Rick4
félisten
Minden szerelő tud, nem ott a baj, 1 db szelepszár szimmering kb 100Ft, csak épp le kell venni a hengerfejet hozzá, úgyhogy kell egy komplett szelepszárszimmering garnitúra, egy szelepfedél tömítés, hengerfej tömítés, és hengerfej csavarszett is kell, de lesz még hengerfej síkolás és nyomáspróba is, illetve komplett szelepfészek marás, és szelep becsiszolás is. 50-60 rugóból megvan egy ilyen, de akkor felülről fel van újítva.
-
Rick4
félisten
HaZse: sok éve van droidom, én nem rakom tele mindennel, csak ami kell, azok amik nem kellenek meg le vannak tiltva, és valamiért nincs problémám a működéssel. De nem csak ezzel a készülékkel, a többivel se volt. Jó ez, semmi baja.
Ted_Beneky: Béka az.
Direkt így volt.
dying_star: Van egy vadiúj Pioneer DVD lejátszóm, kb 3 éves, mostanság jár le a gari, de még a dobozából se volt kivéve, 10K-ért jó?
-
DarkByte
addikt
Az MPEG-4 nincs kötve egyikhez sem, mindegyiken lehet MPEG-2/4-is, sőt szerintem ha egyszer lesz H.265/HEVC szerintem még az is menni fog rajta, bár azt elsősorban már szerintem DVB-T2/S2/C2 fogja használni 4K tartalomhoz. Ez csak a fizikai közeget határozza meg, az azonos frekvenciaszeleten átpréselhető max. bitsűrűségben különböznek.
-
-
macilaci78
nagyúr
-
-
DarkByte
addikt
Kicsit bonyolúltabb a helyzetem amiatt hogy flottás a SIM (ráadásul kettő) és nem én kezelem a flottát. Így nem igazán működik az "én majd bemegyek a szolgáltatóhoz és intézkedek" megoldás. De majd ezt az útvonalat is megvizsgálom, hátha lehet meghatalmazással például. (Alapvetően azon morfondíroztam hogy ha péntekre bedobbantanak a Moto X Play-emmel akkor én azt már a hétvégén be szeretném lakni, de szombaton is csak pár órát leszek Szegeden.
2 napot írtak és már fel is adták a futárnak ma délután, állítólag már holnap este ideér, de szerintem lesz az péntek napközben.)
-
pmheros
őstag
"Sose értettem, mikor őskövület gépekre teszik fel az emberek az update-t." -mert a win7 -nél a win10 többnyire gyorsabb. Hol számítana legjobban az a kis előny mint egy régebbi gyenge gépen. És mindegy hogy 8.1 és a 10 között már nincs akkora különbség a jövő ígérete bimbózik a Microsoft kommunikációjában.
Azért van őskövület gépe mert 100 másik fontosabb dolog van a környezetében ahova be kell osztania szűkös kis keresetét. PC -re már akkor költ, ha végképp lerohad."No meg sokan inkább PC gurunak képzelik magukat és mikor elakadnak, akkor arról is az MS tehet." -Ugyanezek a guruk teszik fel x200 -ra a 8.1 driver nélkül a rendszert és megy
A többivel egyetértek, ilyenek vagyunk mi
magyarokemberek.(#62667) azbest köszi, ez igazi segítség
-
martonx
veterán
Nyugi, nem is kapkodom el. Csak szüleim gépe pont július közepe tájt szarta össze magát, így gondoltam, akkor már felteszem a win10-et. Végülis a rendszer nagyon gyors, még az előző 8.1-nél is gyorsabb, nagyon kevés helyet foglal az SSD-n, csak ne utálnék ránézni
Persze nem kötelező váltani, de azért haladni kell a világgal, és ha már legális win-jeim vannak, akkor miért ne váltanék. De az biztos, hogy a többi gépen nagyon nem fogok sietni a váltással, hátha időközben egységesedne az egész rendszer tipográfiája, és ezzel hátha picit élettel telibbek lennének az ikonok.
Érzésre az első nagy halom bugfixet biztosan megvárom (amit mintha aug végére ígértek volna), de az sincs kizárva, hogy inkább megvárom az októberi frissítési hullámot, amikor is új feature-ök is jönnek.
Netán közben hátha a stardock előáll valami emberibb windows témával, ami minden pénzt meg fog érni. -
martonx
veterán
"Most az Edge ikonján vagy ennyire kiakadva?" - nem hanem az Edge ikonsorán. Tudod, ha nem csak arra használod, hogy rögtön letöltsd a Chrome-ot vele, hanem megpróbálsz mondjuk könyvjelzőket kezelni, home gombot nyomni, ilyesmik.
De az Edge csak egy tipikus példa akart lenni, mert igaziból az összes új app, hányadékul néz ki (a működésükről meg inkább ne is beszéljünk, az időjárás app. pl. nem ismeri Szegedet, a mail app nem tud kontaktot átvenni gmailből, de legalább a gmail-es emaileket kezeli, és még hosszan lehetne sorolni), csak azokat kb. nem is látom, ellentétben az Edge-el.
-
azbest
félisten
szerintem az xp-vel és a win7-tel még fene jó dolgunk volt mert hosszú évekig ki lehetett tartani mellette. De jellemzően az ms örül minden új licensz eladásnak.
Most megint egy olyan verziólépés lesz, amikor előbb-utóbb rákényszerül az ember a váltásra. Például ha játszik. Vagy ha fejleszt ms rendszerre.Edge kapcsán első benyomásom az volt, hogy tiszta chromium. A második meg, hogy jobb klikkre nincs mentés másképp és nem tudtam letölteni telepítéshez egy exe-t, mert nem jelezte sehol, hogy letöltené rákattintva.
-
-
-
Hát ha találkozok eggyel megkérdezem hogy van-e neki
Rick: mentem már egyszer úgy, mikor próbálgattam a lehetőségeket, csak féltem bevallani, hogy nehogy túl balf...-nak tűnnek. Bár nálam ez nem nagy cucc, 2 GPS-szel is simán el tudok tévedni. Főleg mikor elkezdek okoskodni
-
Rick4
félisten
Érdekes, engem nem kiégett 40-esként sem köt le a vw topic, amit hiányolnék azt ott úgyse rakják be 100 hozzászólás alatt sem, cserébe van sok más külföldi topic. Egyszerű megbékélni a világgal, van amitől, és van akitől nem kell túl sokat várni, és akkor teljesülnek az igények.
-
-
A VW topikot nem mosdatom mert nagyot lejtett. Nem ok nélkül lett elege az egyetlen hozzáértőnek, Mágus2nek. Ha rá gondolsz, hogy Ő mondja h keressenek vissza akik kérdeznek, akkor kérlek gondolj bele a keresőbe az ő nevével. Látni fogod hogy egyedüliként vitte 3 éven keresztül a mindent, szó szerint lób@szásért ( mert ugye őt is kiosztották a friss húsok, utána meg kapta a napi 30-50 Pm-t hogy segítsen... )
-
És szerintem van a felhasználóknak egy jelentős része, akit ezek a rangok egyáltalán nem érdekelnek. Például engem. Én két dolog miatt járok ide: jól és tematikusan válogatva tudok követni bizonyos engem érdeklő információkat, azoknak az alakulálását, az újdonságokat, másrészt a társaság miatt. Minden más az innentől fogva csak hozzáadott dolog.
Szinte csak szakmai jellegű topikokat látogatok, hozzátenni nem nagyon tudok semmit, inkább informálódok. Például ha a telefonszolgáltatómmal kapcsolatban van valami új infó, akkor annak a topikjában nem csak a problémáról értesülök, hanem nagyon gyakran mire olvasom, már a megoldásról is, sok ember összerakja a tapasztalatokat és kialakul egy hasznos infóhalmaz. Mivel szerintem ennek a rendszernek az erőssége abban rejlik, hogy sokan használják, nem látom be, hogy a hasznossághoz mennyiben járul hozzá az, ha valakinek magasabb rangja van másoknál, de mivel a működést a rangosdi nem akadályozza, ezért számomra mind pro és kontra is érdektelen.Biztos egy létező igényre volt válasz ez a sok rang, sokan akik úgy érezték, hogy ők többek mint a tömegből bárki, szükségük volt arra, hogy mások előtt jól láthatóan meg legyenek különböztetve. Részemről, ha ez a motiváltságuk ahhoz, hogy a közösség hasznos tagjai legyenek, kifejezetten hasznos a dolog, de valahogy kicsit úgy érzem, hogy túl sok lett a rang, szinte már mindenre ki lett találva valami. Ezt szerintem későbbi problémák elkerülése végett lehet, hogy jó lenne egyszerűsíteni, mert a végén már az érintettek sem fogják tudni, hogy ki mit kell, hogy csináljon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest